Hoofd van Europese Xbox-divisie stapt op - update

Het hoofd van de Europese Xbox-tak van Microsoft, Chris Lewis, stapt op. Volgens Microsoft heeft Lewis daar zelf toe besloten, om zich toe te leggen op 'andere interesses'. Lewis werkte 25 jaar bij Microsoft en was sinds de introductie van de Xbox verantwoordelijk voor de console.

MicrosoftMicrosoft heeft het vertrek van de topman bevestigd tegenover de Britse site MCV. Hij wil zich volgens Microsoft 'toeleggen op andere interesses, zowel zakelijk als privé.'

De opgestapte Lewis had de leiding over de zogenoemde emea-tak van de Xbox-divisie: Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Lewis begon in 1989 bij Microsoft en werkte daar in verschillende posities. Sinds de Europese introductie van de Xbox in 2002 was hij verantwoordelijk voor de emea-tak. Onder zijn leiding verliep de launch van de Xbox One niet bepaald succesvol; in veel landen is de Xbox One niet eens te koop.

Update, donderdag 6 maart 11:49: In dit stuk werd aanvankelijk gesuggereerd dat Lewis zou kunnen zijn gedwongen om op te stappen. Voor die suggestie was geen aanleiding; zij is uit de tekst verwijderd.

Door Joost Schellevis

Redacteur

13-02-2014 • 18:05

59 Linkedin

Reacties (59)

59
56
25
7
0
24
Wijzig sortering
MS ligt gewoon te slapen. Het is gewoon stellen van verkeerde prioriteiten. Zie mijn sarcastisch stukkie hieronder.

Ik vraag me geregeld af waarom bedrijven altijd met de stomste smoesjes komen als ze geen producten op tijd kunnen leveren. Als jarenlange trouwe gebruiker en fan van de Xbox en Xbox 360 is het dus extra pijnlijk om te zien hoe Microsoft blunder op blunder stapelt bij het promoten van hun nieuwe vlaggenschip, de Xbox One.

Het gezicht van Xbox Live, Major Nelson, liet weten dat vanwege lokalisatie (en andere problemen) Microsoft namelijk de lancering van de Xbox One in 8 van de 21 landen uit moet stellen. De afvallers zijn Rusland, België, Nederland, Zwitserland, Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken.

Hardware blijkt lastig

Dus Microsoft, dat Windows 8 tegelijkertijd lanceerde in meer dan 180 landen, is niet in staat om de Xbox One, een veel eenvoudiger product als het om lokalisatie gaat, uit te brengen in meer dan 13 landen. Het zou verfrissend zijn geweest als Microsoft in een mail of eerlijk PR-bericht de situatie met wat meer feiten had uitgelegd:

Beste Xbox-gamers,

We hebben problemen om genoeg Xbox Ones in elkaar te schroeven en daarom brengen we onze console alleen uit in de landen die het meeste geld opbrengen. Voor de duidelijkheid: jullie 8 horen daar niet bij.

Als pleister op de wond voor alle mensen, die we helaas hebben overgehaald om de Xbox One te pre-orderen, krijgt iedereen die een Day One-edition (dat is nu wel een beetje pijnlijke naam) besteld had, een gratis spel. Je weet wel, een game die je al maanden had kunnen spelen, als je wel in een belangrijk land had gewoond.

Niet belangrijk genoeg
Maar die economische dwergstaatjes in Europa, daar kunnen we nu onze tijd echt niet aan besteden. En we willen natuurlijk ook geen consoles leveren aan de vriendjes van Poetin, dus die Russen laten we ook gewoon wachten.

We hopen je weer te zien ergens in de zomer van 2014. Dan verwachten we genoeg onderbetaalde Chinese loonslaven te hebben om de speciale Xbox One Day 180 edition uit te brengen. Als extra bonus krijg je dan ook de speciale ‘second rate gamer achievement’ van -1.000 GamerPoints om te benadrukken dat we echt om je geven, maar alleen als het ons uitkomt.

Wachten waarop?
Als bonus voor het wachten is het absoluut onzeker dat de Xbox One in 2014 in Nederland alles kan wat we ook beloofd hebben. Die naadloze integratie tussen spraakbediening, gaming en entertainment is een prachtige marketingillusie. Volgens onze spraakdeskundigen loopt de Xbox One nog steeds vast op het woord ‘gezellig’

Wel is onze nieuwe Kinect is staat om gezichtsuitdrukkingen te lezen. Onze engineers hebben al voorgesteld om na meer dan 5 seconden frustratie, de console automatisch uit te schakelen. Mocht je toch door willen gamen, dan worden gamers verzocht om drie keer achter elkaar met een luide stem “Help” te roepen. Mochten deze verbale instructies verkeerd worden opgevat door politie of andere instanties., dan zijn wij daar uiteraard niet aansprakelijk voor.

Met vriendelijke groet,

Microsoft (VS RULEZ)
Hahaha episch stukje tekst, leuk geformuleerd. Pijnlijk maar waar, ik ben gelukkig een Playstatin gamer. Alle gasten die Xbox speelden zijn wijs overgestapt op ps4.
Geen Xbox One's, de Surface is al tijden uitverkocht en zelfs een simpele muis zoals de Arc Touch Mouse Surface Edition laat maanden op zich wachten. MS heeft duidelijk grote problemen met leveranciers/leveranties. Vraag me ondertussen af of dat de fout is van de leveranciers of MS. Kan er geen gebak van maken.

Overigens zou ik nooit een PS4 kopen. Een Xbox of niks.

[Reactie gewijzigd door GerCor op 13 februari 2014 18:43]

Ik heb een tip voor je.

Zat ook al tijden te wachten op die Arc mouse. MS gebeld en die zeiden doodleuk: "klik gewoon op het wereldbolletje onderop de site, kies Duitsland en bestel hem daar in de store. 3 dagen later had ik hem, zonder verzendkosten in huis.

Echt een geniaal stukje hardware. Heb al iPad bezitters gehad die hem wilden bestellen tot ze erachter kwamen dat het toch niet gaat werken :-)

Doe er je voordeel mee!
Thankx. Ik heb, ondanks de 'binnenkort beschikbaar' gewoon een bestelling geplaatst in de Nederlandse store. Toen ik dat deed kon ik gewoon bestellen en betalen (euro 69,99) via PayPal. Ik had al naar de UK en Duitsland gekeken vandaag maar kwam eigenlijk alleen maar creditcard tegen. En dat heb ik niet. Dus, order geplaatst en betaald en zie wel wanneer het binnenkomt.

Zit er maanden op te azen .... hehehe.

ARC is onderweg....(UPS)

[Reactie gewijzigd door GerCor op 15 februari 2014 13:00]

in veel landen is de Xbox One niet eens te koop.
Vraag me af wat het hoofd van Xbox in Europa daaraan kan doen. Als het hoofdkantoor beslist dat er een bepaalde uitrol wordt gevolgd heeft hij weinig te vertellen.

Verder vind ik het weinig interessant want wat voor invloed heeft hij nou op de Xbox en de games? Hij is toch gewoon voor het runnen van de verkopen etc.?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 16328 op 13 februari 2014 18:09]

Ik denk dat als je hoofd bent van een bepaald land, of in dit geval zelfs een aantal continenten dat je toch wel verantwoordelijk gesteld mag worden voor de gefaalde launch ten opzichte van de grote concurrent, waar de consoles niet van aan te slepen zijn. Niet alleen de release van de One is belangrijk, ook de ondersteuning voor de Europese markt. Zeker als je de E3 zag kon je niet zeggen dat ze 'ons' nou zo belangrijk vonden. Ze zullen toch flink hun best moeten gaan doen om de Xbox hier nog enigzinds competatief te laten zijn tov de PS4. Als ik alleen al kijk naar mijn vriendenkring/familie hoor ik alleen maar mensen over de PS4 en niemand (ook niet de ex-xbox'ers) lijkt zich ook maar een beetje te interesseren in de nieuwe console van Microsoft.

Desalniettemin is het natuurlijk een stuk makkelijker voor het hoofd van de Xbox divisie in de States, zeker doordat de Xbox veel meer gefocust is op de markt daar.
Het heeft ook weinig nut om te praten over spelervaring op een console die niet verkrijgbaar is. Toen de eerste xbox alleen in de US verkrijgbaar was het immers ook playstation2 dit en dat.

Ik zou het schokkender vinden als iemand in je vriendenkring roept dat die zijn WiiU wegdoet en een PS4 gaat kopen.
Ik heb ook nog niets gezegd over de spelervaring, weet niet precies waar je dat vandaan haalt. Alleen de bekendheid en de hype die is ontstaan door Sony die heeft geluisterd naar de community door het systeem van hun specifiek voor gamen te ontwikkelen. Daar plukken ze nu de vruchten van. Microsoft heeft niet alleen niet of nauwelijks geluisterd naar de consument, maar ook nog eens een erg onfortuinlijke presentatie gegeven waar de mogelijkheden van DRM alleen maar de slechte kant zijn laten zien. Ze lieten alleen de beperkingen zien en niet de voordelen, zoals het spelen van de games zonder dat je de CD nodig had, oftwelijk, slechte marketing/communicatie. Daarnaast is de console atm nog gekoppeld met Kinect waardoor het 100 euro duurder is dan de PS4. De meeste mensen die een console hebben willen gewoon rustig een spelletje spelen zonder daarvoor Kinect te installeren of uberhaupt te kopen.

Maargoed, niemand in mijn vriendenkring heeft uberhaupt een WiiU, denk dat de helft niet eens weet dat er een opvolger van de Wii is geweest..
Welke vruchten? Ze verkopen allebei heel erg goed buiten NL. Dus blijkbaar heeft het allemaal niet uitgemaakt. Daarnaast vergelijk je een produkt dat wel en een produkt dat nog niet in NL te koop is :+
In duitsland is de xbox one gewoon te koop en liggen er nog bakken vol in de winkels. Terwijl de ps4 daar net zoals hier totaal uitverkocht is.
Het sturen van hoe de machine aantrekkelijk te maken voor de xbox in de markt(voetbalspelletjes zijn niet echt populair in de US), bepalen waaraan een winkel moest voldoen om de demo-opstellingen te krijgen, garantie- en omruilbeleid bemiddelen, etc, etc.
[...]

Vraag me af wat het hoofd van Xbox in Europa daaraan kan doen. Als het hoofdkantoor beslist dat er een bepaalde uitrol wordt gevolgd heeft hij weinig te vertellen.
Je zou ook kunnen zeggen dat hij dan de belangen van zijn divisie (continent) niet voldoende heeft kunnen benadrukken. Kan je ook als 'falen' zien als je een donkere bril opzet.
Misschien vertrok de beste man dus wel uit eigen beweging, omdat hij zich niet kon vinden in de strategie om half Europa nog niet uit te leveren, ongetwijfeld besloten hogerop in Amerika. Zo kan hij zijn werk ook niet fatsoenlijk doen natuurlijk. Hij is eerder aan het schade beperken dan lekker aan het marketen.
Typisch dat sommigen hier weer allerlei conclusies uit trekken.
En dat hun ervaring gelijk staat aan de ervaring van iedereen.

Feit is dat beide consoles zeer succesvolle launches hebben. De een wat beter als de andere in verschillende landen.
Typisch dat sommigen hier weer allerlei conclusies uit trekken.
En dat hun ervaring gelijk staat aan de ervaring van iedereen.
Mijn ervaring dat ik in mijn eigen land nog geen Xbox One kan kopen, maanden na een beloofde launch date, staat volgens mij gelijk aan de ervaring van alle inwoners van acht Europese landen.
Feit is dat beide consoles zeer succesvolle launches hebben. De een wat beter als de andere in verschillende landen.
'Zeer succesvol'? 8)7
Yep, de verkopen zijn onverwacht goed. Nu al. En dan zijn ze inderdaad nog niet eens overal verkrijgbaar. Zoals Xbox One in NL of wat dacht je van PS4 in Japan.
De initiële verkopen van de Xbox One zijn idd onverwacht goed, maar het is de vraag of die goede verkopen blijven aanhouden. PS4s zijn drie maanden na de lancering nog steeds bijzonder moeilijk te krijgen (overal in NL uitverkocht, idem ditto bij Amazon.co.uk en Amazon.de). De Xbox One is daarentegen al sinds twee maanden moeiteloos te krijgen. Als je naar een Duitse Mediamarkt gaat, zie je dezelfde stapel Xbox Ones week na week staan. Een stapel PS4s is dezelfde dag weg.

Blijkbaar zijn Europese gamers kritische kopers die niet vallen voor een multimedia spelcomputer die moeite heeft met 1080p. Zelfs Titanfall, de grote hoop voor MS om het tij te keren, blijft steken op 720p. Da's een zwaktebod voor een next gen console.
De ESRAM-flessenhals staat niet alleen. Ook al kunnen ontwikkelaars daarmee steeds beter overweg, wat blijft is het krachtsverschil van de grafische chips in de twee next gen spelcomputers.

De ESRAM-cache is in de SOC geintegreerd waar ook de CPU en GPU zitten. Omdat die cache zo veel ruimte inneemt, moest de GPU kleiner worden om alles nog op de chip te laten passen. Zie http://www.extremetech.co...-the-reason-for-small-gpu

Omdat de GPU in de Xbox One minder cores, ROPs, etc heeft is deze gemiddeld 50% minder snel dan die in de PS4, Dat verschil is met optimalisaties voor ESRAM absoluut niet weg te poetsen. Dat krachtsverschil plus GDR5 zorgt ervoor dat PS4-games een veel hogere framerate (Tombraider), of een hogere resolutie (Call of Duty, Battlefield 4, Assassin's Creed 4) hebben dan dezelfde game op de Xbox One.

BTW De Amerikaanse verkoopcijfers voor januari zijn net bekend gemaakt. De PS4 is de best verkocht console en heeft bijna twee keer beter verkocht dan de Xbox One. Dezelfde verhouding is te zien bij de verkoop van Tomb Raider voor beide platformen. PS4-versie verkocht ook twee keer beter.

Interessant gegeven. De twee sterkste markten voor de Xbox 360 waren de VS en de UK en in beide markten verkoopt de PS4 nu beter. (In de rest van de wereld had Sony al de koppositie)

[Reactie gewijzigd door ymmv op 14 februari 2014 09:13]

Als ook de cijfers daarvoor ;)
Blijkbaar werd in januari de voorraad PS4's bijgevuld en kon de Xbox One mede hier in december van profiteren.
Xbox One smashed PlayStation 4 during holidays: NPD Group
http://www.inferse.com/12...ion-4-holidays-npd-group/
staar je niet blind op specs alleen . het zijn uiteindelijk de spellen die bepalen of een console een succes wordt en de wijze waarop ze weergegeven worden. daar zijn specs slechts een onderdeel van.

Dat zeflde gaat op voor de soms wat idiote adoratie van framerates. Als een spel er perfect uitziet zal het me worst wezen of da tmet 30 of 60 frames is ;)

Dit soort vergelijkingen is dus ook voral goed als voeding voor flamewars. En die interesseren me niet..
http://www.ign.com/wikis/...esolutions_and_Framerates
We zitten hier op Tweakers.net. Als nieuwe videokaarten van Nvidia of AMD gerecenseerd worden, zijn de specs en framerates op allerlei resoluties alles bepalend voor een koopadvies. Waarom zou dat anders zijn voor een spelcomputer waar 90% van de games die gespeeld worden multiplatform zijn en je de games dus direct kunt vergelijken op PS3, PS4, 360, Xbone en PC.

Een PS4 kost 400 euro, een Xbox One zelfs 500 euro. Ik vind dat je als kritische consument MOET weten wat je in huis haalt voor dat bedrag. Geen PC-gamer zou een (hypothetische) videokaart van AMD adviseren als die 50% trager is dan een vergelijkbare Nvidia-kaart en daar bovenop 100 euro duurder is. Maar omdat we het over consoles hebben, moeten we doen alsof beeldkwaliteit er niet toe doet? Alsof alleen maar nerds framerates en resolutie belangrijk vinden? Dat het zogenaamd goed zou zijn voor de concurrentie tussen MS en Sony als we doen alsof beide consoles even krachtig zijn? Consumenten moeten het beste produkt voor de beste prijs kopen, die hebben geen boodschap aan onpartijdigheid.
Een PS4 kost 400 euro, een Xbox One zelfs 500 euro.
Vooruit dan ik hap.. heb je bij de PS4 ook een kinect?

Specs zijn belangrijk, zeker hier, maar niet per definitie maatgevend voor prestaties. Net zoiets als denken dat een geluidssysteem met 200Watt pmpo harder kan dan een system met 20Watt Din norm.

Verder heb ik weing behoefte aan discussie over wie hier de beste is.. ik heb een Ouya. met veel minder proc power, nauwelijks GPU power, prijs is vele maken kleiner maar plezier vele malen groter ;)
Puur persoonlijk dus!
Yep, ook de One is zeer succesvol. Sla er de statistieken maar op na.
Hier wint de Xbox One. In de maand voor januari ;)
Xbox One smashed PlayStation 4 during holidays: NPD Group
http://www.inferse.com/12...ion-4-holidays-npd-group/
Mooi toch?! Zo houden ze elkaar scherp en dat is weer goed voor ons.

[Reactie gewijzigd door Tweaker1234 op 14 februari 2014 09:41]

Xbox One smashed PS4?

De NPD-cijfers laten iets anders zien:

PS4:
1138K November
863K December
271K January
=
2272K 3-month total


Xbox One:
909K November
908K December
141K January
=
1958K 3-month total

In december werden er van de X1 45.0000 exemplaren meer verkocht dan van de PS4. Da's geen klinklare overwinning, maar een nipte zege, en dat had er vooral mee te maken dat de PS4 volledig uitverkocht was. Sony kon gewoon niet meer verkopen. In januari is dat nog steeds het geval.
De a van EMEA staat voor Afrika..
Oh? meestal is het Europe Middle East Asia.
Oh? Dacht anders van niet:

'Definition of 'Europe, Middle East and Africa - EMEA'

The region classification for a division of an international company that operates in Europe, the Middle East and Africa. The division that operates in the EMEA will often be run by a separate executive and focus the international brand towards the needs of the EMEA region.
Ok, zal wel afhankelijk zijn per bedrijf. Het Staat bij ons In ieder geval voor azie. (Amerikaans bedrijf)
De meeste tech bedrijven voegen europa, midden oosten en afrika samen omdat voor tech bedrijven afrika en het midden oosten relatief klein zijn.

De meeste tech bedrijven verdelen het als volgt:

noord amerika
zuid amerika
azie, nieuw zeeland en australie
europa, rusland, midden oosten en afrika
Azië is vaak APAC
Idd, jullie hebben gelijk. Ik lette even niet op, het is idd Afrika. Bedankt voor de correctie ;)
Nee, Azië valt meestal onder APAC (Asia and PACific region)
Als ik hoofd was van de europese Xbox divisie zou ik ook hard nadenken of ik nog door zou willen. Na 2 generaties stond het merk behoorlijk sterk, dat wordt nu snel afgebroken door (waarschijnlijk) besluiten bovenaf.

Zelf heb ik ook maar een PS4 gehaald vanwege uitstel en onduidelijkheid. Deze staat sinds afgelopen vrijdag in huis. De Xbox preorder staat nog maar waarschijnlijk wordt die niet opgehaald. Ik hoorde van de medewerker bij de Gamemania dat er dagelijks meerdere mensen hun preorder omzetten van Xbox one naar PS4. Ik kan me voorstellen dat dat in meer uitstellanden het geval is.
Natuurlijk zeggen bedrijven als Gamemania dat mensen "dagelijks" hun order omzetten, de PS4 kunnen ze namelijk wel leveren, via de officiële distributie kanalen is namelijk nog niets bekend van de introductie van de Xbox One in Nederland. Gamemania wil graag verkopen, iets wat ze met de PS4 wel kunnen en met de Xbox One nog niet. Gamemania gaat natuurlijk ook niet vertellen dat je via MSstore.de of een andere grote internetwinkel prima (incl. gratis verzenden) in huis kan halen. Je krijgt daarbij ook nog gewoon support van Microsoft NL. Nederlandse winkels kunnen hem dus niet verkopen, ze zullen met liefde je geld met een ander product uit je zak willen kloppen ;)

Ik heb al wel een Xbox One in huis staan d.m.v. eigen import, kan je verzekeren dat er niets mis mee is.

Overigens de kritieken op MS zijn wel begrijpelijk, natuurlijk is het zuur dat een console nog niet in een betreffend land leverbaar is, maar vanuit de ogen van Microsoft is dit helemaal niet raar. De orginele Xbox als de Xbox360 waren net als nu met de Xbox One later leverbaar op de Nederlandse markt dan in hun thuis land. Zelfs een dienst als Xbox Live had in Nederland ruime vertraging t.o.v. de lauch in de VS.

[Reactie gewijzigd door Bullet NL op 13 februari 2014 18:36]

De orginele Xbox als de Xbox360 waren net als nu met de Xbox One later leverbaar op de Nederlandse markt dan in hun thuis land.
De Xbox 360 was 10 dagen na de Amerikaanse lancering al verkrijgbaar in Europa. MS kan het wel - als ze willen. Het is onbegrijpelijk dat MS niet in staat is om de Xbox One in de rest van Europa te leveren. Alsof "early adapters" in de Benelux, Scandinavie, etc een lor geven om stemcommando's via Kinect.

Het is een strategische blunder. De Xbox 360 was de laatste jaren al minder populair in alle genoemde landen dan de PS3. Door niet thuis te geven geeft MS die weliswaar kleine markten meteen weg aan Sony (die ook al het voordeel van een goedekopere, krachtigere console heeft). De achterstand op Sony zal alleen maar groter worden.
ik kan het wel enigszins begrijpen. Ik heb zelf al een One ( import van Duitsland ) en alles is echt wel afgestemd op voice commands.
Nu kan je met Engels wel behoorlijk uit de voeten maar de overgrote meerderheid wil zijn console gewoon in nederlands en zonder nederlandse spraak kan je dat niet kiezen
Vraag me af of we ons bestelde xbox nu sneller krijgen......tweede keer dat Nederland op launch datum naast de pot piest. Terwijl Nederland gemiddeld gezien meer gamed en koopt dan de rest van europa.
Gemiddeld lijkt niet zo boeiend..

Liever 1 op de 3 Duitsers die een Xbox One kopen met 1 spel dan 1 op de 2 Nederlanders die een Xbox One kopen met 2 spellen. Vanuit hun oogpunt dan he.
Nederland is vergeleken met de meeste andere landen van Europa natuurlijk maar een heeeel klein landje, waar weinig omzet valt te halen vergeleken met zoals @Thomas18GT al zei, in Duitsland.
Precies.

En misschien daarom juist vind ik het totaal niet slim om hem niet ook hier te releasen. Al zijn het er niet zoveel, dan hebben gamers wel het idee dat hij er bijna is. De PS4 zou hier wel te koop zijn maar is overal uitverkocht, dat had MS ook zo kunnen doen.

Nu lijkt het alsof ze Nederland totaal links laten liggen en dat kost ze gewoon veel gamers.
gelukkig is de xbox one gemakkelijk te bestellen bij inderdaad mediamarkt Duitsland bijvoorbeeld :)

offf zoals ik zou kunnen, is op de fiets stappen en die 20km fietsen om m op de fiets te zetten en vervolgens 20km terug te fietsen whahaha.
heb ik m'n gamers pondjes er ook weer af xD
Haha ja als je vlakbij Duitsland woont is dat wel een optie, maar van de rest van Nederland zullen er maar weinig zijn die een Xbox in Duitsland bestellen of halen, enkel de echte fans. Ik ken ook niemand die al een One heeft, en maar zat met een PS4, ook al zegt dat misschien niks.
het feit dat de ps4 hier makkelijker te verkrijgbaar is ( indien je op tijd bent want ze zijn snel uitverkocht ) en dat de ps4 een 100 euro goedkoper is dan de xbox one zal er wel voor zorgen dat veel mensen over switchen..

ik zelf wacht nog even af wat voor extra ( GRATIS ) mogelijkheden de xbox one krijgt in combinatie met windows 8. want tot nu toe ben ik nog niet geheel achter het concept van xbox smartglass xD..
dat idee hadden veel mensen ook bij de ps4, waardoor de bedrijven op de grens in DE ook geen ps4 meer hadden\hebben
Als die Duitser vervolgens de Xbox alleen maar in de kast zet heb je er nog niks aan. Dan heb je de eerste cash gauw binnen maar meestal wordt er mee aan de games verdient dan aan de eigenlijke hardware. Nederlanders kopen veel games en zijn actief, daar verdien je denk ik op de langere termijn meer aan.
Is daar een bron van? Dat Nederlanders meer games kopen dan andere landen?

Als dat echt zo is heb je gelijk natuurlijk :)
Mijn geld staat al klaar voor de xbox one, maar blijkbaar wil MS mijn geld niet. Ik heb mijn Day One edition sinds Juni 2013 gereserveerd via MS store.nl. Zit nu te twijfelen of ik mijn bestelling moet annuleren, en dan ergens anders te kopen of...hmm
Ik ben zeer teleurgesteld in MS (nederland)
Voor het nieuwe hoofd van ms-xbox "Nu starten met de release data voor de rest van de landen voor de xbox one !"

Duidelijk dat deze man " gefaald " heeft , een goed kwalitatief product , maar niet overal op tijd geschikt voor verkoop.
De xbox consument is teleurgesteld , en nog veel erger : sommige consumenten overgestapt naar de concurrent.
Dan moet je aftreden , en plaats maken voor een gezonde opvolger.
Ik ben zelfs blij dat de Xbox One later uitkomt in belgie.
Er komen nog zoveel spellen uit op de xbox 360, natuurlijk zijn er spellen die niet gaan uitkomen op
de vorige generatie consolles. Maar voor mij zijn er nog geen spellen uit die mij een nieuwe consolle
zouden laten kopen.
Ik vraag me af of die man verantwoordelijk was voor al die foute keuzes die Microsoft aanvankelijk gemaakt heeft met de Xbox One. Zonder de PR-stunts van Sony, was de Xbox One een always-online console geworden met een beperkt en door Microsoft gecontroleerd tweedehandsbeleid, regio-locked games, Kinect altijd verplicht aan te sluiten, geen bijgeleverde headset, geen self-publishing voor indies enz...

Hoewel Microsoft hier stap voor stap op terug gekomen is, heeft dit fiasco hen een pak klanten gekost: zelfs in de UK en de VS verkoopt de PS4 dubbel zoveel als de Xbox One, ondanks het feit dat de PS4 moeilijker te krijgen is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee