Zuid-Korea gebruikt Kinect-sensoren om grens met Noord-Korea te bewaken

Het Zuid-Koreaanse leger gebruikt Kinect-sensortechnologie om de bufferzone met Noord-Korea te bewaken. Het land dat al decennia lang op gespannen voet staat met het dictatoriale regime in het Noorden hoopt binnenkort ook verbeterde Kinects van de Xbox One te kunnen gebruiken.

Dat meldt Kotaku op basis van een bericht van de Zuid-Koreaanse website Hankooki. Ontwikkelaar Kwam Ko zou beveiligingscamera's hebben ontwikkeld die gebruikmaken van Kinect-sensoren. De software die de camera's aanstuurt zou de mogelijkheid bieden om mensen te onderscheiden van dieren. Indien een persoon wordt gedetecteerd binnen de gedemilitariseerde zone zal het systeem alarm slaan.

De camera's met Kinect-sensoren zouden sinds augustus in gebruik zijn bij zeker een grenspost, maar het nieuws is pas kortgeleden in de Zuid-Koreaanse media gepubliceerd. Developer Ko zou zich hebben verbaasd dat de Kinect-sensoren een dergelijke rol kunnen spelen in het bewaken van de grens.

Mogelijk zal het Zuid-Koreaanse leger in de nabije toekomst ook de verbeterde Kinect-sensoren van de Xbox One gaan gebruiken. Deze zijn in staat om naast warmte ook hartkloppingen van personen te registeren. De Xbox One is echter nog niet te koop in Zuid-Korea.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

04-02-2014 • 14:44

81 Linkedin

Reacties (81)

81
59
47
2
0
3
Wijzig sortering
Om heel eerlijk te zijn denk ik niet dat het bedoeld is om vluchtelingen te stoppen zoals de reacties tot nu toe suggereren. Sterker nog, voor zover ik weet zijn Noord-Koreaanse vluchtelingen welkom in Zuid-Korea. Het zal eerder bedoeld zijn om grote troepenverplaatsingen vroegtijdig op te merken. Dat is namelijk wel een reëel gevaar voor ZK.

[Reactie gewijzigd door enigmafan op 4 februari 2014 15:08]

Vluchtelingen zijn idd welkom, net zoals destijds met de DDR, iedere Noord-Koreaan die Zuid-Korea weet te bereiken krijgt direct Zuid-Koreaans staatsburgerschap (net zoals mensen uit de DDR vroeger direct staatsburgerschap kregen van West-Duitsland).
Vluchtelingen zijn idd welkom, net zoals destijds met de DDR, iedere Noord-Koreaan die Zuid-Korea weet te bereiken krijgt direct Zuid-Koreaans staatsburgerschap (net zoals mensen uit de DDR vroeger direct staatsburgerschap kregen van West-Duitsland).
Precies, je "vijand" is er eentje kwijt en jij eentje rijker. Een 1+1=3 situatie ;)
Is niet de eerste keer dat een gamesysteem wordt gebruikt voor militaire doeleinde, In 2009 heeft het Amerikaans leger 2200 ps3 aangeschaft voor hun super computer. http://scitech.blogs.cnn....tary-purchases-2200-ps3s/

Ik ben benieuwd hoe ze precies de kinect technologie hebben gebruikt, en vooral wat ze hebben aangepast. Kinect out of the box werkt nauwelijks voor de consumenten dus laatst aan voor militaire doeleinde. Maar aan de andere kant. Het noord Koreaans leger staat al sinds de 2de wereldoorlog stil en ontwikkeld zich nauwelijks. Dus misschien is het voor zo een vijand effectief.
En wat dacht je van deze ? http://www.blogcdn.com/ww.../armyfcs360controller.jpg

Het heeft dus meer voordelen als je als fanatiek gamer in het echte leger gaat. Zo kun je fijn UAV's e.d. bedienen om het slagveld te verkennen.
Is niet de eerste keer dat een gamesysteem wordt gebruikt voor militaire doeleinde, In 2009 heeft het Amerikaans leger 2200 ps3 aangeschaft voor hun super computer. http://scitech.blogs.cnn....tary-purchases-2200-ps3s/
Er wordt geen gamesysteem gebruikt maar enkel de kinectsensor. Volgens mij staat er ook nergens dat het helemaal nieuw is om dat soort onderdelen te gebruiken, xbox controllers worden al veel langer gebruikt voor militaire doeleindes, al zeker 10 jaar...
En als je een kartonnen bord voor je hele lichaam houdt? Dan wordt je niet herkend als mens en lukt het de kinect sensor/camera ook niet om je hartslag te meten.
Voor hen die dit niet weten: meer dan drie-kwart van alle manschappen zowel in Zuid als in Noord Korea bevinden zich binnen 10 km van de gedemilitariseerde zone. Er komen elk jaar nog steeds soldaten om bij kleine incidenten, etc.
Jaarlijks sterven er tientallen herten en ander groot wild doordat ze per ongeluk op landmijnen gaan staan.
Wat gebeurt er dan als je je verkleedt als een geit en dan daar gaat lopen, denkt het systeem dan dat je een geit bent?
Het gaat niet om hoe het er uit ziet, het gaat er om hoe iets loopt: met de juiste software bouw je simpelweg een skelet op van het bewegende object en gaat vervolgens kijken of het wel loopt zoals het zou moeten lopen (bewegen ledematen wel zoals ze zouden moeten bewegen). Knappe kerel die zich kan voortbewegen als een geit.

[Reactie gewijzigd door the_shadow op 4 februari 2014 14:50]

Maar dan zou dus zo'n aap neergeschoten worden? http://www.youtube.com/watch?v=I_ZPIm-N0HY
Waar lees jij dat alles dat maar enigzins menselijk is automatisch kapot geschoten wordt?

Logischer is dat als het systeem alarm slaat, er een paar gewapende militairen gaan kijken wat er aan de hand is.
http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_SGR-A1

Als er gewapende millitairen in die zone komen is er sprake van een actieve voortzetting voor de Koreaanse oorlog.
Dat wist ik niet, in dat geval heeft de aap pech :)
and is under the control of a human operator.
Is niet de zelfde grote als een mens en heeft andere ledematen zoals een staart.
Ja, keihard met een raketwerper.

Einde aap, grens veilig. Greenpeace niet blij but who cares in Korea.

Je punt?
Er achterkomen hoe goed die software werkt. Aangezien Microsoft met hun kinect + software erg veel kunnen en nu blijkt zelfs dat er grenzen mee bewaakt kunnen worden. Dan wil ik ook wel weten hoe goed die software is.
De essentie is natuurlijk dat de defensie industrie er achter is gekomen dat je beter controllers en accessoires uit de commerciele game hoek kan gebruiken, dan er zelf eentje voor veel geld te ontwikkelen...

Microsoft heeft bakken met geld in de ontwikkeling gestoken en (!) deze is getest bij miljoenen huishoudens wereldwijd. Je hebt dus meteen betrouwbare data wat die Kinect sensor allemaal kan en niet kan. Hij zal ook tegen een stootje kunnen als koters er mee spelen...

Ik meen eerder al robots te hebben gezien die worden ingezet bij het ontmantelen van bommen. Deze werden aangestuurd door de Wii mote. Voordeel daarbij is dan weer dat het personeel dat die robot moet besturen er al jarenlange ervaring in heeft ;-)
Sterker nog, ook dit soort robots heeft (in een aantal gevallen) een Kinect aan boord. Veel goedkoper (€150,-) dan de standaard camera's voor dat soort machines (€3000,-) met soms zelfs betere beeldkwaliteit.
Maar je weet hopelijk wel dat de grootste prijsverschil tussen die 2 camera's puur komt door het testprocedure?

Als ik als leger een camera koop dan wil ik 99,9999999% zekerheid hebben dat die goed en degelijk werkt onder extreme omstandigheden. Om die reden worden zulke camera's ook uitbundig getest, elke camera. Hetzelfde gebeurt in de gezondheidzorg.

Kan je hetzelfde garanderen met Kinect? Tenzij je dezelfde testprocedure moet verlopen, maar dan wordt de kinect weer een pak duurder om te produceren.

Dus ik vind het appels met peren vergelijken.
Natuurlijk, echter is het wel handig als jouw enigszins disposable EOD robot niet al teveel geld kost mocht 'ie sneuvelen tijdens z'n werk. En een EOD robot is over het algemeen niet zo mission-critical dat 'ie perfect moet zijn.

Een Kinect zal daarom ook niet overal ingezet kunnen worden, maar voor dit soort dingen voldoet 'ie prima.
een EODrobot is juist WEL mission critical.
Als deze ontploft, is de volgende in lijn een mens ...
een EODrobot is juist WEL mission critical.
Als deze ontploft, is de volgende in lijn een mens ...
Als deze ontploft is de volgende lijn niet meer nodig en is het probleem opgelost ;)
Enig tactisch inzicht zou je dan wel moeten hebben, om te verwachten dat er verderop nog zo'n mijn / IED ligt ?
Dan pak je toch gewoon de volgende EOD robot?
Minder in games denken, niet alles is in "godmode" te spelen.

Een Buffalo is best groot, maar er zit meer in dan een voorraadje robots.
Mogelijk zal het Zuid-Koreaanse leger in de nabije toekomst ook de verbeterde Kinect-sensoren van de Xbox One gaan gebruiken. Deze zijn in staat om naast warmte ook hartkloppingen van personen te registeren.
die Xbox One kinect kan ook hartslagen detecteren en die van een mens verschilt nogal met die van een aap (2+ keer zo hoog dan die van een mens) dus zelfs al weet je perfect als een aap te bewegen, zodra die versie gebruikt gaat worden dan ga je alsnog nat
De adrenaline zorgt er wel voor dat je hart sneller gaat kloppen.
de kans is groot dat ze warmtecamera's gebruiken die de 'warmtegebieden' analyseren en zo ook mensen herkennen die niet de buitenomtrekken van een mens hebben. iig, zo zal ik het doen. Anders trek je iets wijds aan en loop je er zo tussendoor :)
ben bang dat als je daar als geit loop je nog meer in gevaar bent. ;)
de meeste soldaten hebben niet zo veel problemen om een geit af te schieten en te bbq'en.
"De Xbox One is echter nog niet te koop in Zuid-Korea."

Oh, dus het leger wacht totdat dergelijke hardware bij de lokale speelgoedhandel verkrijgbaar is ?
Sowieso, het gaat toch helemaal niet over de Kinect zelf maar om de technologie? Die koop je toch elders in?

Lijkt mij sterk dat ze retail producten kopen voor deze toepassing.

[Reactie gewijzigd door LOTG op 4 februari 2014 14:53]

Dat bedoel ik er ook een beetje mee. Die regel dat het nog niet verkrijgbaar is mag geen obstakel zijn om het te gebruiken al dan niet aan te schaffen, dan haal je het wel ergens anders vandaag waar het wel beschikbaar is..
ik denk dat dat weinig uitmaakt, maar ze zullen wel wat tijd nodig hebben om alle camera's te vervangen. afgezien van dat ze ze wrs zonder xbox zullen kopen, dat is wel een beetje geldverspilling
Ik denk eerder de ontwikkelaar. Als ik artikel zo lees had hij ook niet verwacht dat ZK gebruik van zou maken tbv grensbewaking.
Wat een dom systeem,.
Als je een detector hebt van de juiste licht frequenties kun je de bron van de scanner achterhalen en het apparaat dan flooden met valse informatie.
Lijkt me eerder een soort koreaanse 1-april grap.,.,
Het is nog lang geen 1 april maar niks is uit te sluiten ;-). Maar ik neem voor het gemak even aan dat de Kinect technologie een onderdeel is van een systeem en ik denk dat er maar weinig beveiligingssystemen zijn die alleen maar gebruik maken van 1 onderdeel. Oftwel dit zal één van de onderdelen zijn die worden gebruikt bij het controleren van de grens, er zullen waarschijnlijk andere onderdelen zijn die de betrouwbaarheid van de Kinect sensors controleren.
Xbox Sign out!
Hup...over het hek!
Handig, die Kinect. Dan kunnen de NSA én FBI (en dus Amerika - een belangrijk bondgenoot van Zuid-Korea) direct even meekijken wat daar zoal gebeurd in die bufferzone.
Dat zal de NSA/FBI in dat geval toch al wel weten, want Amerika speelt nog steeds een rol in het conflits tussen Noord- en Zuid Korea. Quote van Wikipedia:

"Aan weerszijden van de grens werden zeer veel troepen gestationeerd: Noord-Koreaanse aan de ene kant, Zuid-Koreaanse en Amerikaanse troepen aan de andere kant. Een gereduceerd Amerikaans leger is tot op de dag van vandaag nog gestationeerd in Zuid-Korea, maar is niet meer zo prominent aanwezig als in de tijd toen de Koude Oorlog op zijn hoogtepunt was."
Formeel is er nog steeds sprake van een Oorlog tussen de landen, er is alleen een wapenstilstand bedongen. Dus inderdaad zal met name de militaire inlichtingendiensten heel goed weten wat er speelt ook zonder de kinect.
Zuid Korea heeft het wapenstilstand nooit ondertekend, dus Noord en Zuid Korea zijn nog steeds in een officiele staat van oorlog.
want alle Kinect sensoren staan in een directe breedbandverbinding met de NSA?

OT:
Mooi om te zien dat redelijk goedkope techniek ingezet wordt in een 'professionele' omgeving.
Past in hetzelfde straatje als de PS3 supercomputer :)
De FBI kijkt al niet mee want die handelen alleen op Amerikaanse bodem. Je zal de CIA bedoelen.

Maar vooralsnog: Het leger (MI) zal zich met de DMZ bemoeien, de CIA en NSA met wat er in het land gebeurd.

Overigens is een -1 op je commentaar niet netjes. Het is geen troll-opmerking.
Alsof de gemiddelde Noord-Koreaan weet wat een Xbone is en welke commando's het ding zou moeten herkennen.
En als ze zich vervelen kunnen ze gelijk kinectimals oid gaan spelen :P
Ik zie die Noord Koreanen al staan, lekker Just Dance spelen bij de grensovergang 8)7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee