Samsung presenteert eerste 1TB-msata-ssd in 840 EVO-serie

Samsung heeft zijn eerste msata-ssd met een capaciteit van 1TB gepresenteerd. Het is volgens de fabrikant voor het eerst dat er een msata-ssd met deze capaciteit te koop zal zijn. De nieuwe ssd moet deze maand nog in de winkels liggen.

Om de capaciteit van 1TB te bereiken gebruikt Samsung vier 128Gbit-geheugenchips, met ieder 16 lagen. De ssd weegt volgens de fabrikant 8,5 gram en is bijna 4mm dik. De schijf kan in theorie gegevens wegschrijven met 520MB/s en lezen met 540MB/s, zo zegt Samsung.

Samsung benadrukt dat de ssd gebruikt kan worden om betere prestaties te halen uit dunne notebooks. De msata-versie van de 840 EVO is een nieuwe versie van de reguliere 840 EVO die eind juli is uitgebracht. Ook daarvan is een 1TB-variant beschikbaar.

De msata-versie van de 840 EVO-ssd's komt naast de 1TB-versie ook uit in varianten met 120GB, 250GB en 500GB opslag. Samsung heeft nog geen prijzen bekendgemaakt. De nieuwe ssd's moeten binnen drie weken in de winkels liggen.

Samsung 840 Evo mSata Samsung 840 Evo mSata Samsung 840 Evo mSata

Door Arnoud Wokke

Redacteur

09-12-2013 • 10:11

86 Linkedin

Reacties (86)

86
84
43
2
0
20
Wijzig sortering
Waarom is die doos zo groot? Dat hoeft voor bijv. de M500 van Crucial toch ook niet? En de mSATA SSD's van dezelfde soort is zelfs in een RAM-verpakking gestopt...

ik ga er natuurlijk van uit dat het plaatje van de PCB op ware grootte gedrukt is, anders zou de tekst wel erg klein zijn...

Toevoeging:

Als we er van uit gaan dat er een CD bij zit, dan zou het doosje alsnog een stukje kleiner kunnen zijn, vierkant bijv.

Daarnaast lukt het andere merken wel om kleine verpakkingen te maken, misschien dat een beetje macho-marketing is. Net als de software vroeger, toen je een CD kocht, die dan in een doos zat waar makkelijk 20 CD's in hadden kunnen zitten.

Tegenwoordig zijn ze met hardware al een heel eind. Als ik een Dell UltraSharp uit z'n doos trek lijkt het niet alsof het 90% gebakken lucht is. Een recent koffie apparaat had hetzelfde. En een Mac heeft ook een lekker compacte doos, net als HP tegenwoordig steeds meer doet. Software is ook al wel een beetje kleiner qua verpakking geworden, de DVD-cases zijn ook niet super groot (maar nog steeds groter dan wat nodig is), maar dan krijgen we opeens weer een soort van mini-opleving waarbij een mSATA SSD opeens in een doos die 10x te groot is geleverd wordt?

2e toevoeging:

Stel dat het 'activated by Samsung' logo'tje hetzelfde formaat is als die op de andere Samsung doosjes die ik heb liggen, en de stickers die je bij de 2.5" SSD's krijgt ook even groot zijn, dan is dit natuurlijk niet een gigantische doos in absolute zin, maar zeker wel een grote doos in verhouding tot waar je mSATA SSD's normaal in verpakt krijgt.

[Reactie gewijzigd door johnkeates op 9 december 2013 11:06]

Andere vraag, waarom staat er "Activated" op de doos?
Dat klinkt alsof er een activatieprocedure is voor andere drives?
"The front has a depiction of the drive, along with the capacity and a logo to identify that all components are proudly supplied by Samsung. This logo (Samsung Activated) will appear on all forthcoming Samsung products to reinforce this. "

BRON
Dat is marketingtaal om te zeggen dat het product werkt :+
Waarschijnlijk gewoon een marketing term, ik vermoed zoiets als:
Your PC/Laptop only got activated for real just now!
Bij de 840 EVO zit er een CD bij met drivers (die je toch niet gebruikt), maar die moet natuurlijk ook in de verpakking passen, vandaar dat het doosje ook relatief groot is. Komt er zo een klein dingetje uit... ;-)
Wat is er gebeurt met de mini cd's van vroeger?

Ontopic: mooie schijf, maar ik vrees een beetje voor de prijs. ondanks dat de prijs een stuk is gedaald in SSD land, denk ik dat deze toch nog wel boven de 500EUR uit gaat komen als het niet meer is.

Maar goed, de trend is definitief gezet. We kunnen langzaam vooruit kijken en denken aan een grote SSD schijf in de pc speciaal voor films etc. :)
Die mini cd's vinden slot loaded drives denk ik niet zo leuk.
Ik betwijfel echter of het wel wenselijk is drivers op cd bij te leveren, aangezien bij SSD's de gevolgen van verouderde drivers/firmware erg vervelend kunnen zijn.
een usb stickje met drivers zou beter zijn imho, neemt minder ruimte in en kan je de verpakking kleiner maken. `t is iets duurder als een CD maar ja bij zo`n product zou dat geen slecht idee zijn.
misschien dan maar direct een download linkje. Nog goedkoper?
hmm, bij de samsung ssd die ik kocht zat een bracket voor verschillende drive formaten (2,5", 3,5"), deze kunnen aardig wat plaats in nemen, misschien is dat bij deze uitvoering ook het geval?

Weet wel niet waarom je een mSata zou kopen om deze daarna in een 3,5" te vijzen.
Ik denk ook niet dat er een adapter bij deze SSD zit. Dan zouden ze er ook een mSATA naar SATA+SATA Power adapter bij in moeten stoppen.

Bij SSD's van Crucial en OCZ zat ook altijd een backet, maar die paste gewoon in een klein doosje, kleiner dan de op de afbeelding.
Grotere dozen vallen beter op in de winkel ... marketing 101.

OT: goede ontwikkeling weer van Samsung, Als de prijs ook nog eens goed is dat komt dit in mijn laptop en dan is het dag dag mechanische schijven.
Grotere dozen vallen beter op in de winkel ... marketing 101.
Hoe is dit goede marketing? De enige mensen die dit ding gaan kopen zijn mensen die niet weten wat ze moeten hebben en op aanraden van iemand anders een typenummer opdrammen en dit ding mee naar huis nemen, en mensen die wel weten wat ze moeten hebben en het formaat van de doos compleet negeren. Daarnaast bestellen de meeste mensen hun mSATA SSD online lijkt me...

Marketing 101 is meer voor mensen die niet weten wat ze willen, of voor producten die je kan verkopen op basis van gevoel in plaats van op basis van feiten. Want zo zit het met kale hardware, je verkoopt een feit, niet een onderdeel dat een 'lekker idee' heeft of een 'fijn gevoel'.

Stel dat je complete producten hebt, waarbij hardware en software samen een UX moeten voorstellen, dan snap ik dat je met marketing je UX zo goed mogelijk naar voren wil laten komen. Maar dat is hier dus niet het geval.
Aannames zijn heel gevaarlijk op Tweakers.

Maar het onderwerp wat je aanspreekt is zeker niet onbelangrijk. Ja, er valt nog veel te verbeteren aan de voetprint die verpakkingen achterlaten. Gelukkig wordt er op dit vlak al veel initatieven genomen.
Als jullie bestanden willen versturen op deze ssd of via de eerder genoemde sd kaarten... Je kunt ook wetransfer ofzo gebruiken :-)
Bij de Samsung 830 SSD (2,5' uitvoering) zat er ook een CD in voor Samsung's Magician's software. Ik denk dat deze hier ook in zit, vandaar de (op het oog) grote verpakking.

[Reactie gewijzigd door chengbondkwok op 9 december 2013 10:20]

Waarom is die doos zo groot? Dat hoeft voor bijv. de M500 van Crucial toch ook niet? En de mSATA SSD's van dezelfde soort is zelfs in een RAM-verpakking gestopt...

ik ga er natuurlijk van uit dat het plaatje van de PCB op ware grootte gedrukt is, anders zou de tekst wel erg klein zijn...
Waarschijnlijk door de manuals en (evt CD) die erbij zitten. Het kaartje zelf is even groot als een Mini PCI Express WLAN module uit een laptop (ongeveer 3 cm breed en 5 cm lang). http://upload.wikimedia.o...MiniPCI_Express_cards.jpg
Ze moeten die hoge prijs toch een beetje rechtvaardigen? De kosten voorhet karton zijn misschien nog wel hoger dan die van het silicium. ;)
Van een premium SSD (met wrs een premium prijs) verwacht ik dat er een cradle bij zit voor aansluiting op een normale SATA-kabel, zodat je makkelijk offline je data kunt overpompen.

Dat maakt het doosje groter.

En natuurlijk padding in het doosje.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 9 december 2013 17:50]

Zou het kunnen zijn dat de verpakking zo groot is vanwege een 3.5" naar 2.5" convertor?
een msata drive is een kaartje dat door middel van een speciale bracket direct op het moederbord aangesloten word. hier is geen converter voor. tenzij je echt een msata->sata converter hebt. en dan is ie toch al 2.5"/3.5" en ik denk niet dat je er op moet rekenen dat die hier bij zitten.
Waar mensen zich druk om maken.... Er wordt wel degelijk meer versplild in de wereld
Dozen zijn wel vaker groter dan wat er normaal in past. 8)7
Lekker interessant! Het gaat hier volgens mij nog steeds over de SSD en niet over de (veel minder interessante) verpakking.
Misschien is de verpakking wel interessant voor de paar tweakers die in de verpakkingsindustrie of ontwerpen zitten, maar voor de doorsnee tweaker is je reactie niet echt van toegevoegde waarde iMHO
Wat noem jij een doorsnee tweaker?
Wie ben jij om te bepalen wat interessant is of een toegevoegde waarde heeft?

Ik stoor me aan de distributie eigenschappen van het product zoals het gepresenteerd is, en dat vind ik een negatieve eigenschap waar je het best over mag hebben.

Als jij je daar niet in kan vinden, dan kan je dat natuurlijk komen vertellen en beargumenteren, maar domweg zeggen dat het jou niet boeit en dat je vind dat iemand anders er niks over mag zeggen is gewoon een beetje vervelend.
Naar mijn mening is Tweakers ooit gestart als site over techniek en IT. Dat is steeds minder zo en dat vind ik inderdaad persoonlijk erg jammer.

De grootte van de verpakking van een SSD heeft niets te maken met techniek, werking of kwaliteit. Los staand van de vraag hoe groot die doos nu eigenlijk echt is, want het kan best zo zijn dat deze gewoon klein is, er staat nergens op de foto iets waar je de afmeting van de doos op kunt baseren.

Verder zeg ik alleen dat het voor de meeste tweakers niet interessant is hoe groot een verpakking is, en geef ik nergens in mijn reactie aan dat iemand anders daar niets over mag zeggen.

Wat gewoon zonde is, is het feit dat er op tweakers steeds vaker discussies die (min of meer) offtopic zijn worden gevoerd. Het zou naar mijn mening prettig zijn als we het weer eens wat meer over techniek, prestaties van hardware en kwaliteit van een product hebben in plaats van ons druk te maken hoe groot de doos is.....
Het zou mooi zijn als Camera fabrikanten dit formaat zouden gaan gebruiken ipv CF of SD kaartjes. CF kaartjes zijn gruwelijk duur en traag vergeleken bij een gelijkwaardige (qua opslag grote) mSATA kaartje, en SD kaartjes zijn wellicht wat goedkoper, maar nog steeds aanzienlijk trager dan mSATA.

De mSATA kaartjes moet natuurlijk wel iets anders verpakt worden (zo open is natuurlijk geen goed idee), maar verder zie ik alleen maar voordelen....
Anoniem: 126717
@Boushh9 december 2013 10:40
pricewatch: Transcend 16GB 133x CompactFlash Card
25 euro voor 16 GB. Dat vindt ik best meevallen. Daarnaast zou ik niet graag willen dat ze het veranderen. Misschien de mSATA in een nog kleinere imagetank, maar dat is een dure oplossing voor een klein probleem. Ik stort een volle kaart in een paar minuten naar de tank toe terwijl ik vrolijk doorschiet op een ander kaartje.
Die kaartjes zijn vrijwel niet stuk te krijgen, kan je (al dan niet met een adapter) in alle machines kwijt, en ja kan ze in alle boven middenmoot cameras kwijt. SD is nog goedkoper, maar langzamer, en past vaak al direct in je laptop of tablet. Ze zijn alleen te klein voor veilig werk in het veld, vooral bij koud weer.
90 MB sequentieel lezen/schrijven noem ik niet geweldig.

De msata SSD hierboven haalt 500MB+ seqentieel, en ik gok nog een factor 10x tot 100x hoger dan de CF in random 4K read/write, doordat de msata een eigen controller heeft met 1GB cache en de SATA een veel hogere bandbreedte haalt (hoewel de SATA alsnog de bottleneck is die de snelheid op 500MB beperkt)
Anoniem: 126717
@mohf9 december 2013 15:13
Je haalt twee dingen door elkaar. Die bandbreedte heb je in een camera niet nodig.
Ik schiet in standje mitrailleur, RAW (ongeveer 30 MB per stuk), 23 fotos achter elkaar, mede dankzij de buffer in de camera. Wat heb je nog meer nodig? Zelfs voor 4K video is het snel genoeg.
Sequentieel heb je 0 verbruik op een CF, tenzij je hem in een HTPC wil gebruiken.
Maak je CF kaartje een aantal keer vol en leeg, gooi wat random data erop, maak hem een beetje vuil, en je 90 MB squentieel gaat wel flink omlaag.

Maar inderdaad, voor puur gebruik in een camera om wat 2k/4k materiaal te filmen zal het wel genoeg zijn.
Dat is nog steeds bijna 2 Euro per GB. Bij een grote van 64 GB of meer kost een mSATA nog maar 1 Euro per GB. Met dezelfde snelheden als een SSD. Als een PC/Laptop ook nog eens een mSATA slot zou hebben, dan kun je veel sneller je data overzetten dan nu het geval is.

Natuurlijk is het gebruik per gebruiker anders. Dat zal altijd zo blijven...
Daar is de laatste tijd al behoorlijk verandering in gekomen, 2 jaar geleden had ik je nog gelijk gegeven nu niet echt meer. Zie hier een Kingston Ultimate 32GB 600x daar kan je prima op filmen of bursten tot je vinger lam is, en dat voor nog geen 60 euro.
Een 64 GB mSATA kaart kost ook ongeveer 60 Euro. Dat is twee keer zoveel ruimte, en minimaal 5-10 keer de snelheid.
CF kaartjes zijn gruwelijk duur en traag vergeleken bij een gelijkwaardige (qua opslag grote) mSATA kaartje, en SD kaartjes zijn wellicht wat goedkoper, maar nog steeds aanzienlijk trager dan mSATA.
Dat vind ik dan nog wel mee vallen, de afzetmarkt is er ook naar, bij goedkope camera's heb je geen "dure" CompactFlash kaarten nodig maar SD, gebruik je CompactFlash dan moet je niet moeilijk doen over een paar euro voor een kaartje.

Zou mooi zijn een sportwagen kopen en dan zeuren dat hij alleen goed op Euro 98 loopt dat hoort bij het duurdere apparaat.

[Reactie gewijzigd door GewoonWatSpulle op 12 december 2013 15:23]

Wat een rare opmerking: als ik een dure camera koop, dan wil ik ook graag het beste en snelste geheugen wat ik er bij kan krijgen. Echter, snelle grote CF kaartjes kosten 100-en Euro's en zijn traag vergeleken bij de SSD snelheden.

Nogmaals: mSATA kost 1 Euro per GB, en heeft SSD snelheden. CF kost al snel 2 Euro per GB, en haald nog niet eens 1/5 van die snelheid.

Het kan kortom dus goedkoper, en aanzienlijk sneller.
Als alternatief voor CF zou eventueel nog kunnen, maar Sata vereist een veel complexere controller dan SD. Dus een camera zou significant duurder worden als ie Sata moest ondersteunen.

Compact Flash heeft twee opvolgers:
CFAST, wat precies is wat jij bedoelt, een CF kaartje met een SATA interface
en
XQD, een CF kaartje met een PCIexpress interface.

Beide worden nagenoeg niet gebruikt, omdat SD prima toereikend is voor nagenoeg iedereen. Geloof de Nikon D4 de enige enigsinds consumenten camera is die zo'n kaartje ondersteund.
Het probleem bij een nieuwe standaard is altijd dat er vaak nog niks is, en dat alles vanaf de bodem moet worden opgebouwd. Neem bijvoorbeeld inderdaad XQD dat momenteel alleen gebruikt wordt in de D4, en waarvan de voornaamste leverancier SONY is. De markt is klein, dus is het duur.

mSATA bestaat al veel langer, de media is er al, de interface ook al, en meerdere fabrikanten leveren de media waardoor er sprake is van concurrentie.

Een veel beter uitgangspunt in mijn optiek.
Kijk, eindelijk 1TB SSD, nu de juiste prijs en ik weet wat straks onder de kerstboom ligt :)
Er zijn er als 2 als 960GB variant van Crucial makelij zie hier met redelijk dezelfde prijs. Let op: de Black2 = geen SSD het is een 2-in-1 oplossing 1TB hardeschijf naast een 128GB SSD op 1 SATA poort.

Edit: dat is waar maar er werd vrolijk gereageerd een 1TB SSD en nu de juiste prijs, en ik wilde enkel aangeven dat er al 1TB SSD's voor een redelijk bedrag beschikbaar zijn. ;)

[Reactie gewijzigd door GewoonWatSpulle op 9 december 2013 11:20]

Dit zijn geen mSATA schijven. Lijkt mij dus niet te vergelijken. Samsung had al een 1TB SSD schijf , het enige verschil is dus de form factor.
Nou, ik schat dat deze qua materiaal hooguit een kwart kost van een normale 2,5" 1TB HD, dus reken maar uit. :) De R&D kosten even niet meegenomen natuurlijk... :)
Denk niet dat de formfactor enige invloed heeft op de prijs van een SSD. De controller en de geheugenchips, die bepalen de prijs. En voor deze mSata zijn speciaal chips gemaakt met meer opslag met IC. Dus het ding zal duurder zijn dan een normale 2.5" SSD. (gok 125%).
Ah. Een interessante optie voor het upgraden van mijn laptop.
Kan ik de OEM installatie (met herstel partities) van mijn HDD overzetten naar een mSata, zonder dat ik de C drive partitie extra moet verkleinen.
(750GB primaire HDD)

Als ik met deze mSata zelfs gewoon 1 op 1 de partities overzet, houd ik zelfs nog genoeg ruimte over voor OP.


Waarom ik geïnteresseerd ben in HDD>SSD cloning ipv nieuwe installatie?
Simpel.
Het is een Acer Laptop met een Win 8 OEM install, met herstelpartitie EN een UEFI systeem.
Er is dus simpelweg geen installatie media voor handen voor een nieuwe instalatie en het omzeilen van UEFI voor een reïnstal heb ik ook niet zo'n trek in.
Anoniem: 470811
@GTX2GvO9 december 2013 13:34
Met partitiesoftware gewoon de hele disk klonen en dan de partities vergroten.
Dat is met een migratie van een 750 GB HDD naar een 1 TB HDD/SSD idd mogelijk.
Maar tot vandaag zat ik dus te kijken naar de Crucial 500GB mSata SSD als optie.

En om van 750GB naar 500 GB te migreren is een toch wat minder fijne optie.
Eerst partitie verkleinen. Hopen dat dat goed gaat en dan clonen naar nieuwe schijf.
(en weer hopen dat dat goed gaat.

Dan is clonen naar een grotere schijf altijd beter.
Hoeft de originele schijf niet aangepast te worden vooraf en kan het bij eventuele fouten dus dienen als een backup.
Anoniem: 470811
@GTX2GvO9 december 2013 14:53
Dat klopt inderdaad :). Ik ging er vanuit dat de capaciteit gelijk/groter werd.

Eerst goed de schijf opschonen van alle spul wat je niet nodig hebt (onnodige software, temp files, etc..). Schijfcontrole voor eventuele verloren sectors en dan defragmenteren. Daarna resizen en daarna pas klonen. Je oude disk pas wissen als de nieuwe helemaal goed bevonden is.

Wellicht via een Linux bootable CD/USB of WindowsPE (als dat nog bestaat?). Dan heb je geen last van locked files.

Succes alvast!
Ach. Deze Laptop heeft 2 HDD bays (1x 9.5 mm hoog en 1x 15mm hoog) en dus een vrije mSata slot.

Bij een downsize migratie zou het vereist zijn om eerst de Data/Game HDD te upgraden naar een 2 TB variant¹ (om vrije ruimte te krijgen) .
Waarna ik dus de ruimte heb om overtollige data² van de Primare schijf af te halen en dan dus het hele opschoon traject uit te voeren die jij meld.

Bij een Upsize migratie kan ik gewoon eerst de primaire schijf 1 op 1 clonen en dan op de nieuwe schijf de C partitie vergroten naar wens.
Dan hoef ik dus niet eerst te kijken naar het upgraden van mijn Data/Game HDD en die upgrade dus uitstellen tot ik extra gespaard heb. :)

Bij beide migratie paden is de laatste stap het installeren van een 1.5TB 9.5mm hoge schijf als extra data schijf.

¹Momenteel heb ik hier een 1TB schijf die "Afgevuld" is met spellen en ik wil sowieso meer ruimte voor mijn spellen.

²Omdat ik mijn secundaire schijf afgevuld heb met spellen heb ik overige data nu op mijn primaire schijf (downloads van installatie bestanden en dergelijken). Doel is om deze data uiteindelijk opeen aparte schijf te hebben.
Hou je wel rekening met de settings van je OS
Als je in de huidige situaties een swapfile of hibernation hebt, krijgje die ook op je nieuwe SSD

Beter zou zijn om de boel in een backup te stoppen ( externe schijf ), en de boel opnieuw GOED inrichten, met een clean install

Maar dat ben ik maar ...
Sweet, niet dat ik 1TB nodig heb in me laptop maar dat zou ook betekenen dat de andere goedkoper worden in prijs en dat dus ook mSata betaalbaarder word, althans dat hoop ik :)
Dat is erg compact voor een terabyte. Gaat lekker zo.

Lekker goedkoop om zo een terabyte over de post te sturen.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 9 december 2013 10:19]

Stop je gewoon 16 microsd's in een envelop, nog kleiner.

pricewatch: Samsung Micro SDXC Pro 64GB Class 10

Is waarschijnlijk wel duurder 16*49 = 749. Ik verwacht dat deze msata rond de 500 euro's wordt net als z'n grote 2,5" variant.
1TB ssd, wat gaat dat snel zeg! ben wel erg benieuwd hoeveel knaken deze ssd zal gaan kosten. ik verwacht toch wel een eurotje of: 600-700 (normale 840 evo van 250GB is 140 euro(x4) + ontwikkelingskosten etc...)

hoewel dat nu nog erg veel geld is, zal de prijs waarschijnlijk snel dalen wanneer OCZ (toshiba) Crucial Intel etc... met dezelfde capaciteit Msata ssd's komen voor eenzelfde of iets goedkopere prijs!
Anoniem: 523575
@prupke159 december 2013 12:46
Intel heeft geloof ik al MSata SSD's, ze hebben alleen niet zo heel veel opslag.
Nice! En maar 8 gram, haha, toch bizar. Hopelijk worden msata-ssd's nu ook wat goedkoper. Een euro per GB vind ik nog steeds te duur. Als de prijzen hiervan dalen worden NUC's ook een stuk interessanter, want eerlijk gezegd vindt ik de dure msata drives de drempel om zo'n systeempje aan te schaffen.
Samsung is lekker bezig. De EVO's zijn de betere SSD's en ook nog niet eens de duurste.
nu baal ik er wel van dat mijn laptop geen Msata heeft... ach ik heb het opgelost maar moest helaas mijn dvd opofferen...

toch voor mijn eventuele toekomstige nieuwe laptop is voor mij de perfecte oplossing, en tegen die tijd is de prijs ( wat die ook mag worden) gedaald.
Ik een msata to sata connector. Past perfect in mijn laptop en werkt perfect. Echter werkt niet elke connector.
Het valt mij al een tijdje op dat steeds meer dit soort zinnen worden gebruikt op Tweakers: ''Het is volgens de fabrikant voor het eerst dat er een msata-ssd met deze capaciteit te koop zal zijn.''

Het lijkt alsof Tweakers zich in wil dekken met dit soort teksten. Doen jullie zelf geen onderzoek meer of het daadwerkelijk zo is? Of zijn jullie bang om op de spreekwoordelijke bek te vallen als blijkt dat het niet waar is?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee