EVGA start verkoop Note 7-tablet met Tegra 4-soc

EVGA heeft aangekondigd dat het gestart is met de verkoop van de Tegra Note 7-tablet. Het apparaat beschikt over Nvidias Tegra 4-soc en gaat in de verkoop voor een bedrag van bijna 200 dollar. Onduidelijk is of de tablet ook naar Nederland komt.

De start van de verkoop werd door EVGA op zijn website aangekondigd. Het apparaat is gebaseerd op de Tegra 4 van Nvidia, die beschikt over vier Cortex A15-cores met een maximale kloksnelheid van 1,8GHz. Ook is er een vijfde, lager geklokte core ingebouwd die taken kan afhandelen die weinig processorkracht vereisen. Het 7"-scherm beschikt over een resolutie van 1280x800 pixels. Verder is er 16GB aan opslaggeheugen aan boord, dat bovendien kan worden uitgebreid met micro-sdkaartjes. Voor foto's is een 5-megapixelcamera aan de achterkant ingebouwd, terwijl de accu een capaciteit van 4100mAh heeft.

EVGA levert de Tegra 7 Note met een ongemodificeerde versie van het Android-besturingssysteem. Dat betekent dat er geen alternatieve skin over het OS is gelegd. Tevens is de prijs van 200 dollar aan de lage kant doordat de tablet is gebaseerd op het eerder getoonde referentieontwerp van Nvidia. Overigens levert EVGA ook een stylus mee.

Amerikaanse klanten kunnen een preorder plaatsen voor de Tegra Note 7. Waarschijnlijk wordt de Nvidia-tablet in andere landen geleverd door andere bedrijven: Nvidia heeft met verscheidene bedrijven een samenwerkingsverband gesloten.

Door RoD

Admin Mobile

13-11-2013 • 19:08

39 Linkedin

Reacties (39)

39
37
16
4
0
12
Wijzig sortering
Hier een review van Androidpolice van de EVGA Tegra Note:
http://www.androidpolice....t-lot-love-things-better/
Battery is matig, cpu benchmarks is het een beest voor die prijs (soms zelfs beter dan de Ipad Air in enkele benchmarks en vrijwel overal beter dan de Google Nexus 7 2013), gpu is ook zeer goed. Alleen Nand valt erg tegen, jammer van dat laatste, maar dat heeft de Nexus 7 2012 ook en daar heb ik geen last van.
Nand kwam volgens mij door het gebrek aan TRIM, welke pas in Android 4.3 is ingevoerd. De Tegra Note draait op 4.2.2, dus mist net Trim support.
4.3 hebben het geheugen gebruik verbeterd van de Nexus 7, klopt. Maar de snelheid van de gebruikte geheugenchips is nog steeds laag in vergelijking met nieuwe tablets.
Zou Samsung hier geen probleem van maken? De naam 'Note' wordt ook door Samsung gebruikt:
Galaxy Note, Exynos, Samsung Link, S Pen and HD Super AMOLED are trademarks of Samsung
Alleen het cijfer 7 is toegevoegd. Het lijkt me bovendien erg verwarrend voor retailers en consumenten.
Ik denk dat Samsung hier niets op kan aanmerken: het is een Tegra Note en geen Galaxy Note :). We zullen zien maar ik betwijfel het
Ja dat snap ik, maar in de winkel en in advertenties wordt vaak de naam Galaxy niet gebruikt. Iedereen koppelt de naam Note aan Samsung en het lijkt erop alsof EVGA hierop meelift.
Zou Samsung hier geen probleem van maken? De naam 'Note' wordt ook door Samsung gebruikt:

[...]

Alleen het cijfer 7 is toegevoegd. Het lijkt me bovendien erg verwarrend voor retailers en consumenten.
"Note" != "Galaxy Note"

But then again, gegeven de uitspraken over de afgelopen jaren denkt de juridische macht daar heel anders over...
Ondanks de lage resolutie een mooi tablet. Vooral die lekkere snelle soc en stylus zijn mooi. Zeker goeie concurrentie voor googles eigen nexus 7. EVGA kennende zetten ze dit tablet weg als een gaming tablet?

[Reactie gewijzigd door MaDLiVe op 13 november 2013 19:15]

1280x720 pixels is meer dan de gemiddelde 10/13 inch notebook.
Niks niet lage resolutie, het is gewoon zo dat er in mobiele apparaten veel te veel pixesl worden gestampt die je toch niet nodig hebt en nooit nodig zal hebben!

Overigens zorgt die "lage resolutie" (zoals jij het benoemt) voor betere prestatie's!
Moet eerlijk zeggen dat ik de extra pixels op mijn nexus7, 2013 erg kon waarderen. Leeswerk zag er toch scherper uit. Doorgaans zit ik dichter met mijn neus op mijn tablet dan mijn laptop.
1280x800 op 7" biedt een resolutie van 215ppi
1920x1080 op 7" biedt 314ppi
standaard boekdrukresolutie is 300dpi
super is het niet, maar slecht is het ook zeker niet!
ik vraag mij wel af waarom ze geen tablets maken met 1680x1050 (283ppi), bijna even goed en vermoedelijk een stuk goedkoper
(de meeste pc schermen zitten rond de 90ppi)
Maar wat mensen vergeten dat het maar om een telefoon of tablet gaat...

Tegenwoordig worden er in telefoons zulke enorm krachtige processoren en videochips gestopt, dat in combinatie met een scherm van enorme resolutie, WAAR GAAT HET HEEN?
Al die batterijleeftijd die je inlevert voor een krachtig apparaat waar je nog steeds voornamelijk mee communiceert, toch te gek voor woorden?
Uw mening, uw waarden.

Ik kan het full 1080P paneel in mijn tablet Z erg waarderen. Veel lekkerder om series op te kijken dan 1280 x 800. Ik ben het met u eens dat full HD toch wel tegen de grens aan ligt van wat nodig is in een telefoon, maar in een tablet vind ik het geen overbodige luxe als je voor kwaliteit gaat.

En als er mensen zijn die het verschil zien op een telefoon tussen 720P en 1080P of zelfs hoger en daar voor willen betalen, dan is dat toch niet te gek voor woorden? Ik vind het 720P paneel in mijn N4 prima, maar vind de 1080P schermen in high end telefoons ook erg mooi.

Verder dat het maar om een telefoon of tablet gaat is natuurlijk een vreemde opmerking. Een telefoon is zo goed als een mode item geworden net als een horloge, daar leggen mensen ook hoge bedragen voor neer terwijl dat ook maar een dingetje is om op te kijken hoe laat het is

[Reactie gewijzigd door Coebergh op 13 november 2013 22:08]

Samsung kondigde onlangs ook al plannen aan om smartphones te gaan maken met een WQHD en zelfs later zelfs UHD.

Als je bedenkt dat vanaf bepaalde afstanden een hogere resolutie niet eens waarneembaar is voor het menselijk oog, (bron: http://carltonbale.com/does-4k-resolution-matter/) dan lijkt me dat deze ontwikkeling richting steeds maar hogere resoluties niet positief is, zeker gezien de negatieve gevolgen voor bijvoorbeeld de accuduur en productiekosten van een telefoon of tablet met een hogere resolutie.

Technologie moet natuurlijk doorontwikkelen maar het moet wel een functie hebben, en dan niet de functie om mensen elk jaar weer het nieuwe topmodel te laten kopen door ze te verleiden met fancy specs.

Wat mij betreft focussen de fabrikanten van mobiele telefoons zich op de software. Voor bijna elke smartphone zijn er tegenwoordig wel custom roms te vinden die veel efficiënter zijn dan wat de fabrikanten afleveren.
Bedrijven als Samsung voeden de megapixel-, gigahertz-, resolutie-, ...-race. Hopen dat hogere cijfers klanten over de streep trekken.

Ik ben erg blij met het retinascherm van mijn iPad, het verschil met niet-retina is goed te zien. Maar UHD... absoluut zinloos!

Ik hoop dat het bij retina blijft, wat altijd beter mag is de accu. Een hele week je telefoon niet hoeven op te laden, daar zit ik op te wachten!
Dat is toch absurd dat dat zo is.

Ik snap je hele verhaal en beaam dat ook, maar het is toch te gek voor woorden dat een telefoon(of "smart"-phone) meer kan dan dat het eigenlijk voor bedoeld is.

Dat iets in de technologie mogelijk is maakt niet gelijk dat het ook waardevol is, of werkelijk nut heeft, of dat mensen het ook werkelijk NODIG hebben.
Als iedereen op die manier zou redeneren dat zouden we toch nog in het stenen tijdperk zijn. Veel dingen die wij ontwikkelen zijn in eerste instatie nutteloos. Net zoals het internet in de basis nutteloos is tot er toepassingen van komen. Zonder als die duizenden ideeen die geen zin hebben zou je ook nooit ideeen zien verschijnen die wel erg nuttig zijn en zou er gewoon geen vooruitgang overblijven.

Ik vind bijvoorbeeld zelfrijdende autos een erg slecht idee omdat ik het juist leuk vind zelf achter het stuur te zitten. Maar ook hier zullen de geesten wel over scheiden.
En voice-commands op een mobiel. Wat een onzin (wat bij betreft). Gebruik je toch echt nooit in het openbaar want op moment dat het niet goed werkt sta je gigantisch voor lul en al werkt het wel wil je niet dat iedereen om je heen weet dat je vanavond nog snel een cadeau voor xyz moet kopen omdat je alweer veel te laat aan de verjaardag hebt gedacht.

Maar die dingen zijn er wel en op termijn zullen hier heus wel nuttige applicaties uit voorvloeien (zoals zelfremmende autos en wellicht mobieltjes die je met gedachten kan besturen). En zo niet, dan hebben we het wel geprobeerd en dan pas kunnen we zeggen dat het echt nutteloos is.

Jou reactie lijkt een beetje op die van Microsoft (Steve Ballmer) op de eerste iPhone: "Waarom zou je een smartphone op de consument en mediaconsumptie richten. Wat een onzin. Wij verkopen al miljoenen smartphones aan zakenlui en consumenten hebben er niks aan"... Kijk hoe dat voor ze heeft uitgepakt. Als ze destijds direct een antwoord hadden gehad waren we nu misschien wel in een driedelig smartphone eco-systeem ipv tweedelig.

Niet all innovatie lijdt tot waarde, maar zonder innovatie is er helemaal geen waarde. En dat is veel minder wenselijk dan al die overbodige onzin die onze smartphones op dit moment misschien wel kunnen doen.
Deze discussie ligt ook veel dieper en is veel breder toe te passen dan alleen de resolutie van dit schermpje. Zo kan ik me ergeren aan mensen die in enorme auto's rijden als een Range Rover, ook niet nodig.

We kunnen echter wel hopen dat de markt de groei in aantal pixels op een bepaalde hoogte zal stoppen. Zelfs de minst geïnformeerde telefoon koper zegt op een bepaald moment dat ze meer niet nodig hebben, of er het geld niet voor over heeft. Al is dat wat later dan u (en ik ook, want ik vind ook dat we tegen de grens aan zitten) zou willen, maar goed, dat is de vrije markt werking die zijn gang gaat.
Neemt niet weg dat sommige techniek overtrokken en onnodig is.

Mensen moeten even gaan nadenken over wat ze nou met hun telefoon doen wat er voor zorgt dat zo'n apparaat zo gruwelijk krachtig maakt.

Ik heb een Galaxy S3 en het enigste wat ik doe is communiceren en internetten, wat foto's maken(want een leuke camera heeft hij wel!) en muziek luisteren.
Done.
Toen de Laser was uitgevonden was die ook onnodig.... :) Even om een perspectief te schetsen.
Wil niet heel vervelend zijn maar u spreekt uzelf wel heel erg tegen.

Mag ik u erop attenderen dat een telefoon orgineel bedoeld is om te telefoneren.
Zoals u zelf aangeeft vindt u het maar al te handig dat u kunt internetten, foto's maken en muziek kunt luisteren met een apparaat dat oorspronkelijk slechts bedoeld is voor te telefoneren.

De geloofwaardigheid van uw vorige posts omtrend dit discussiepunt daalt echter in een extreem tempo.

Ontopic: Leuk om te zien dat steeds meer grotere bedrijven zich wagen aan het ontwikkelen van tablets.
Dit zal de marktwerking en de concurrentie zeer zeker positief beïnvloeden.
absoluut ook mijn ervaring. zeker bij het lezen van boeken en comics is de nexus 2013 echt veel fijner dan zn voorganger.
Vergeet ook niet dat die vele beeldpunten aanzienlijk meer energie vreten. Extreem hoge resoluties in telefoons en tabletten heb ik zelf niet specifiek behoefte aan.
Dat ook, zie bovenstaande post.

En ben het ook helemaal met jou eens...
1280x720 pixels is meer dan de gemiddelde 10/13 inch notebook.
Niks niet lage resolutie, het is gewoon zo dat er in mobiele apparaten veel te veel pixesl worden gestampt die je toch niet nodig hebt en nooit nodig zal hebben!

Overigens zorgt die "lage resolutie" (zoals jij het benoemt) voor betere prestatie's!
Eens, toch kan ik op mijn telefoon weldegelijk individuele pixels onderscheiden, met name bij rondingen. Deze tablet heeft 2" meer maar dezelfde reso...ik zie niet in hoe dat beter zal moeten zijn?
Nadeel is dat het vooral met lezen een piezeltje minder scherp is.... voor 7" is 1280x800 bepaald niet laag hoor, heeft meer met marketing te maken dan met harde noodzaak.... voor lezen is het een klein nadeel maar daar zou ik liever een e-reader voor gebruiken. Voor zo ongeveer alle andere toepassingen gaan de meeste mensen het verschil nauwelijks zien.

Bijvoorbeeld: "The Retina Display, as used on the iPhone 4 and 4th-generation iPod touch, offers a resolution of 960 x 640 pixels. Since both devices have 3.5-inch diagonal screens, this means they offer 326 pixels per inch." Duidelijk, dit ding is 2x zo groot en biedt maar 30% meer pixels (2/3 van de retina resolutie), maar is b.v. wel hoger dan de oude ipad mini met 7.9" en 1024x768 pixels.

Het grote voordeel is denk ik vooral dat je spelletjes wat minder pixels hoeft mee te sleuren. Met de forse batterij en sterke processor kan je daar dus geweldig goed spelletjes op spelen - dus ja vooral een ijzersterke gaming tablet.
Inderdaad goede concurrentie voor de Nexus 7. En de resolutie...ach...tegenwoordig wordt er gedaan alsof je bij een tablet met een resolutie van 1280x720/800 pixels, de pixels letterlijk kunt tellen. Van een 24" 1920x1080 monitor wordt gezegd dat die scherp is en de ppi daarvan is ruim 2x zo klein als de ppi van een 1280x720 resolutie op een 7" tabletscherm.

EDIT: Zoals hierboven al aangegeven door TecHHead. En inderdaad betekent een lagere resolutie natuurlijk ook betere prestaties.

[Reactie gewijzigd door Onawt op 13 november 2013 19:25]

een 24" 1080p monitor is juist helemaal niet scherp. die is pas echt scherp als deze ook UHD is of misschien nog daarboven.

waarom zou je willen dat de progressie stopt? dit zorgt toch juist dat de "slechtere" producten goedkoper worden?

Overal is groei en progressie goed. Alleen vind ik het bij de economie slecht. want er bestaad geen eeuwige groei, en als de groei 1% is is het verdorie crisis. Terwijl het nog steeds groeit.
Ik zag in duitsland een tablet van Palit ( ook een videokaart fabrikant ) met ook een Tegra chipset, voor 109 euro.
Maar die was lager geklokt, ik dacht een 1,3 Ghz.
Aan het plaatje te zien lijkt de behuizing identiek.
Enigste meerwaarde van die Tegra is als je zware games speelt op je tablet, maar als je mij vraagt mis je toch heel wat toetsen die je op de pc of console wel hebt, om die games een beetje aantrekkelijk te maken.

[Reactie gewijzigd door toeschouwer op 13 november 2013 19:30]

Ja, de galapad 7. Deze tablet werkt nog op de oudere terga 3, niet op de vele male snellere terga 4. Ook heeft deze tablet geen styus en is ook niet op de terga note 7 gebaseerd is. HP heeft er wel een, de slate 7 extreme, die identiek aan deze is
Interesant wil nog een 7inch tablet hebben en deze ziet er leuk uit.
geniaal ik wil hem ik hou van tegra's beetje jammer dat ik al een asus memo pad hd7 heb
front-facing speakers dat is wel erg nice, alleen jammer dat de beeldscherm slecht is.
Als deze ook 1080p output krijgt via HDMI (Zoals de Shield al kan) heb je op die manier een TOP media player met XBMC op Android. Ik draai het soms op een Asus Transformer PAD (TF701) dus ook met een Tegra4 en daar werkt het echt buitengewoon goed op! Alleen Hi10 materiaal is een probleem en dat moet via CPU gedecode worden, maar dat is op dit moment met elke oplossing zo.

Ik heb de Tegra4 getest met UHD en 4K content en dit werkte zonder problemen. DTS, AC3, FLAC, etc. werkt ook allemaal top.
Ik zou zeker zo'n TN overwegen als ze het beeldscherm zouden vervangen door een 1920x1200 kwaliteitsexemplaar dat vergelijkbaar is met de Nexus 7 (2013) en natuurlijk met 32 Gb intern.
De prijs zou dan voor mij boven de Nexus 7 mogen liggen (tussen 250 - 300 euro) gezien de rest van de TN hardware prima presteert (o.a. microSD card, front facing speakers, stylus die werkt). Nog mooier als er een 8 inch scherm werd geleverd met FHD resolutie

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee