PlayStation 4 kan niet overweg met koptelefoons via usb en bluetooth

Sony's nieuwe gameconsole PlayStation 4 blijkt niet overweg te kunnen met de meeste reguliere headsets die via usb en bluetooth werken. Bij duurdere koptelefoons die via een optische kabel werken zou het probleem niet spelen, al werkt de chatfunctie dan evengoed niet.

Sony heeft bevestigd dat kopers van een Pulse-headset, die onder de merknaam van Sony wordt verkocht, die niet kunnen gebruiken in combinatie met de PS4. Ook andere gameheadsets die bluetooth gebruiken voor de spraakfunctionaliteit zullen voorlopig niet werken. In de toekomst zal dat wel het geval zijn voor usb-headsets, al is het wachten daar op een firmwareupdate, meldt Game Informer. Het is echter niet bekend wanneer de firmwareupdate kan worden verwacht dus ook niet bekend is of Sony de update voor de release van de PS4 gereed heeft. In Nederland verschijnt de console eind november.

In de praktijk lijkt dit te betekenen dat gamers die een reeds gekochte koptelefoon willen gebruiken zijn aangewezen op een model dat via een optische kabel werkt: dat zijn volgens Game Informer de enige modellen van derde partijen die wel in staat zullen zijn audio door te geven, al werkt de chatfunctie dan ook niet. De PS4 wordt overigens standaard geleverd met een bedrade mono-headset die via een 3,5mm-plug direct aan de controller wordt gekoppeld. Dit model ondersteunt wel de spraakfunctionaliteit, aldus Sony.

Door Wilbert de Vries

11-10-2013 • 09:11

146 Linkedin

Reacties (146)

146
140
107
1
1
24
Wijzig sortering
Standaard meegeleverd met een mono headset? In welk jaar leeft Sony?
De headset is voor voice chat, dat wil je toch niet over beide oren?
Weet niet of je ooit een x41 op je hoofd hebt gehad maar dat werkt uitstekend.
Dan doe je AL het geluid over de headset. Ik denk dat er in de comments het verschil een beetje zoek tussen alleen voice over een headset, of al het geluid (dus voice + game).

Denk aan de meegeleverde headset van de x360 die is alleen voor voIP en de rest komt uit je tv. Je levert hier wel een beetje aan omgevingsgeluid in, maar niet al te veel. Dat werkt toch best wel fijn!
ik zou niet weten waarom niet? zo werken ook de meeste koptelefoon met een mic volgens mij
Tuurlijk wel, als je daarmee kunt horen waar je mede- of tegenspelers zich bevinden ;)

Lijkt me vooral handig bij 3D games... Dus alle games zo ongeveer :+

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 11 oktober 2013 12:59]

Voice chat is irritant en draagt bij consolegames amper wat bij. In FPS titels wordt je in de regel zo snel overhoop geschoten (vanwege de kleine kaarten) dat het vrijwel geen nut heeft om een strategisch plan op te zetten.
Als je enkel in je eentje speelt wel ja. Als je met vrienden speelt kun je door voice chat juist goed samen spelen, ook op kleine maps.
Ik speel zelf altijd wel met wat maatjes. En zonder voice is dat een stuk minder leuk.
Met voice lijkt het wat meer als vroeger, dat je met groepje beetje tekken zat te spelen omstebeurt op een PSX. Of mario kart op de N64.
Dat is zo niet erg toch? dat steek je dat ding in 1 oor en dat laad je het geluid nog over de boxen van je TV/HiFi gaan. Zo doe ik het nu ook en werkt perfect!

Anders ben je gelijk verplicht om het geluid uit je koptelefoon te laten komen als je wilt voicechatten, wat imho bijzonder irritant zou zijn.
En jij denkt dat je nog succesvol stereo kan horen als dat ding in een van je oren zit?
Rare titel. Het impliceert namelijk dat de PS4 nooit overweg zou kunnen met bluetooth en usb koptelefoons, terwijl ze later gewoon via een update zullen werken. "PS4 krijgt post launch update voor usb en bluetooth headset support" klinkt beter en correcter.
We weten niet wanneer die update er komt. We weten niet eens óf de update er komt. In mijn ervaring is Sony erg snel met het afdanken van hun apparatuur in de vorm van geen updates meer leveren. Nou heb ik geen ervaring met een playstation, maar wel met laptops - die veel duurder zijn.

In het perspectief van de consument kan het apparaat gewoon niet met die headsets overweg. Dat (en of) het in een update komt, is niet boeiend. Je kunt er nu geen gebruik van maken, en wellicht is dat voor sommigen een dealbreaker.
Tweakers heeft de nieuwsbericht van GameInformer overgenomen en daar staat toch dit:

"The answer we received from Sony is complicated. If you have a Sony-branded PULSE gaming headset (or the elite edition of that product), you will need to wait for a system update coming in the future. It seems that those will not work at all at launch.

Any other headset that relies on bluetooth for chat will not work at all. If you have something that relies on USB for chat (like the Astro mixamps and Astro A50 wireless system), you'll eventually be able to use those. An update will be coming in the future.

Any headset that relies on digital optical for game audio will continue to provide that out of the box. You just won't be able to chat yet.

The situation is similar for the Xbox One. The connector on the controller is completely different, and until Microsoft delivers the adapter it has promised, you won't be able chat using legacy devices. Both the Xbox One and PlayStation 4 will come with a headset in the box, and there's always the option to use the Kinect as a microphone (but if you have dogs or kids, please don't)."

http://www.gameinformer.c...with-a-ps4-read-this.aspx


De info in dit nieuwsartikel is dus incorrect. Bluetooth zal niet werken, maar usb headsets krijgen een update.

Het valt me verder op dat er nooit een melding is gemaakt op Tweakers over de Xbox One waar dezelfde situatie is met headsets.
De info in dit nieuwsartikel is dus incorrect. Bluetooth zal niet werken, maar usb headsets krijgen een update.
Goed gezien, daar heb ik blijkbaar enkele keren grondig overheen gelezen toen ik me er in verdiepte. Het artikel is iets aangepast. Ik denk dat ik onbewust blindelings heb aangenomen dat Sony de bluetooth-problemen ook met een update zou moeten kunnen fixen.
Ik vind de titel inderdaad ook wat misleidend. Ik hoop wel dat mijn PS3 BT headset gaat werken na de update.

[Reactie gewijzigd door SToRM666 op 11 oktober 2013 12:21]

Anoniem: 463321
@SToRM66611 oktober 2013 12:14
Ik vind de tital inderdaad ook wat misleidend. Ik hoop wel dat mijn PS3 BT headset gaat werken na de update.
Als je er op hoopt en het dus niet zeker is of het gaat werken dan is de titel niet zo misleidend.
Overigensis die update er nog niet dus klopt de titel op dit moment simpelweg wel.
Is het dan bevestigd dat die update komt? Of is het een mogelijkheid die Sony misschien niet gaat benutten, waardoor deze titel wel degelijk sense maakt?

Sony wil immers ook geld verdienen, dat kan ze doen door headsets te verkopen.
Op engadget hanteren ze de volgende titel die de lading wat beter dekt: PS3 USB headsets won't work with PS4 at launch, patch to come 'in the future'

In the future is verder natuurlijk een heerlijk vage tijdsaanduiding
Ja, want die dopjes sluiten totaal niet af.
In GTA V online gebruik ik ook mijn Jabra BT headset aan mijn oor terwijl het geluid van het spel over 7.1 gaat in mijn huiskamer. Is niet veel ander dan wat je bij de PS4 krijgt hoor.

Het is niet dat mensen constant praten, en je kan je voice chat ook zachter zetten.
Jammer, ik had gehoopt dat ze headsets volledig zouden verbannen.

Teamchat levert in de meeste spellen niks op omdat de spelkaarten veel te klein zijn om effectief tactisch voordeel te hebben. Het enige wat headsets doen is irritatie opwekken bij andere spelers.

Vooral als je in de gamelobby van Call of Duty (18+) wordt vol geschreeuwd door minderjarigen die de baard nog niet eens in de keel hebben of luide muziek op de achtergrond spelen.
Impliceer je hier nou dat ik zo'n vervelend CoD spelertje ben die de lobby door schreewt? :P

Ik ben het met je eens dat die mensen die de lobby doorschreeuwen en de match verzieken bijzonder irritant zijn, geen discussie over mogelijk. Maar ik vind het verbannen van headsets wel heel erg overdreven!

Wat ik vooral op is dat de PS4 Cross-game voicechat krijgt, zodat je gewoon kan praten met vrienden terwijl jullie alletwee (of meer) aan het gamen zijn. Wat ik nu veel doe is met skype aan de singleplayer van GTAV spelen bijvoorbeeld. Gewoon omdat het gezellig en droog is om met elkaar te praten terwijl je allemaal gekke shit doet.

Of tijdens online games de functie dat je alleen met je vrienden praat (Geen idee of dat nu al kan, want ik speel bijna geen online games waarbij iedereen kan joinen a la COD en BF). Het gaat mij erom dat ik met mn vrienden kan voipen, wat boeit mij het nou wat de rest van de map te zeggen heeft 8)7
Met BF3 geeft het wel degelijk een tactisch voordeel.
Een heel team dat communiceert tegen over een team met max 1 squad die half communiceert wint gegarandeerd. Zelfs 1 goed communicerende squad kan voldoende zijn de winst binnen te halen. Daar hoeven ze niet eens _pro_ voor te zijn.
je kan altijd nog een headset in de tv steken, en ik dacht te hebben gehoord dat er een mic in de controller zit, dus zo'n ramp is het ook weer niet. Dit artikel doet geloven dat je enkel een koptelefoon zonder mic aan kan sluiten op de optische aansluiting..
Als je een plug in je TV hebt(bij mij een 27 inch monitor en geen tv) dat heb ik dus niet.
bij een monitor heb je standaardd ook geen geluid.
hoe speel je dat dan af, via een HiFi of via PC lijkt mij de logische oplossingen.
Beide beschikken wel over een plug.
Enkel als je het geluid rechtstreeks aansluit op een aparte speakerset kan je problemen hebben.
Volgens mij krijg je via de 3,5mm jack in de controller zowel voice chat als game audio. Je kan dus gewoon een eigen headset op de controller aansluiten met 3,5mm aansluiting, scheelt weer een kabel richting de TV :)

Wel echt balen als je headset echt alleen via USB of BT werkt, maar iig fijn dat ze het wel gaan oplossen.
Ik hoop dat dus zo is (dat je game audio ook via die aansluiting kunt krijgen). Evengoed jammer want ik heb net vorig jaar 140 euro uitgegeven aan de Sony Pulse headset, waar ik erg tevreden over ben en die naadloos met de PS3 werkt, je kunt ook batterijstatus en settings via de PS3 zien net zoals een controller.

Ik gebruik m amper voor voice, eigenlijk puur om te gamen met lekker geluid zonder dat m'n vriendin er last van heeft. Je kunt m ook via 3,5mm connector aan sluiten op ieder apparaat met zo'n connector, dus dat zou een tijdelijke oplossing zijn. Wel gaar dan de 7.1 surround verloren dus ideaal is het niet. Met 3,5mm direct op TV aansluiten is geen optie omdat die poort onbereikbaar is (TV hang strak tegen de muur).

Bovendien werkt het juist zo mooi draadloos met die USB ontvanger dus wil ik ook helemaal geen draad. Hoop dat die firmware upgrade snel komt..
Wens jij je medespelers liever in stereo te horen? Dat houdt ook in je dat je dan twee microfoons nodig hebt, hè.
Want een zanger zingt ook altijd in 2 microfoons ?
In stereo zou je wel kunnen horen wat de in-game positie is van een medespeler, dus zo gek vind ik dat niet. Mumble maakt daar bijvoorbeeld ook gebruik van en het voegt zeker toe aan multiplayer (co-op) gaming.
Ik zou het bij BF3 een mooie toevoeging vinden als een squadmate rechts achter me zit en hij lult van zich af, ik het ook van rechts achter zou horen. Altijd maar afhangkelijk zijn van visuele input... Ik gebruik 9/10 geluid ook om iemand die op me schiet in 1ste instantie te lokaliseren. En als dat niet lukt dan pas naar de map kijken.

[Reactie gewijzigd door batjes op 12 oktober 2013 13:33]

Ze leveren tegenwoordig iig een headset mee, dus om nou een gegeven paard in de bek te kijken. Als het niet goed is, kan je er altijd zelf een kopen.
Als het erbij zit, dan betaal je ervoor.

Desalniettemin kan ik begrijpen dat Sony ervoor heeft gekozen om een low-end headset erbij te leveren om de verkoopprijs van het systeem zo laag mogelijk te houden en gelijkertijd toch de volledige gebruikerservaring te kunnen bieden..
Nou, dat is dus het punt: dat kan je niet, want vrijwel geen enkele third party headset werkt.
Het verbaast mij meer dat het met een draad is. Alsof ze vergeten zijn dat die controller ook move functionaliteit heeft...
Het is niet eens een headset:
http://www.extremetech.co...s/2013/08/ps4contents.jpg

De PS4 wordt meegeleverd met een enkele earbud en microphone zoals de gemiddelde smartphone wired mic. Ik hoop dat ze na de launch qua headsets en eventuele USB ondersteuning toch wat betere support gaan leveren. Zo'n single-ear earbud verdwijnt bij mij namelijk toch echt fijn terug de doos in.

Mono is echter ook direct vanzelfsprekend, stereo werkt niet op een enkel oor :).
En is voor voice chat ook meer dan genoeg lijkt mij. Dus iedereen heeft bij launch gewoon direct toegang tot voice chat met die geleverde earbud.
De meegeleverde headset in kwestie is naar alle waarschijnlijkheid in dit plaatje te zien.

Dit is wel erg balen zeg. :'( Na alleen maar goed nieuws over de PS4 nu een tegenvaller. :X Ik heb zelf de Sony PlayStation 3 Wireless Stereo Headset 7.1. Zou het hartstikke jammer vinden als deze voorloper van de PULSE niet meer ondersteund zal worden. Ik hoop dan ook van harte dat Sony het wel werkende krijgt d.m.v. een update. Beter laten ze ons niet te lang op wachten mocht het überhaupt uitgebracht worden.
Het is een USB headset, dus ik ga er vanuit dat deze ook onder de update zal vallen.
Bluetooth is toch bluetooth?
Ik heb een speciale bluetooth headset van Sony, die het goed doet op m'n S3 en mijn ps3
Bluetooth is toch bluetooth?
Bluetooth is helaas lang niet altijd ook bluetooth. Het is een behoorlijk vrije standaard die niet altijd eenduidig beschreven is en waarvan ook nog eens hele bergen optioneel zijn. Je kunt er dus bij gelijke profielen absoluut niet vanuit gaan dat een device zich gelijk gedraagt als als dat van een concurrent.
Als ik het goed begrijp uit het artikel is het probleem zo dat bij koptelefoons die de spraakfunctionaliteit gebruiken via de bluetooth of USB, de microfoon niet zal werken.
Er staat niet dat ze geen geluid weer kunnen geven, maar er staat wel dat de microfoon het niet gaat doen.

Uit het bronartikel:
The answer we received from Sony is complicated. If you have a Sony-branded PULSE gaming headset (or the elite edition of that product), you will need to wait for a system update coming in the future. It seems that those will not work at all at launch.

Any other headset that relies on bluetooth for chat will not work at all. If you have something that relies on USB for chat (like the Astro mixamps and Astro A50 wireless system), you'll eventually be able to use those. An update will be coming in the future.
Ofwel je zult een Sony eigen Pulse headset wel kunnen gebruiken na een toekomstige firmware update. Ook een USB headset zal uiteindelijk gaan werken. Bluetooth headsets die niet van Sony Pulse zijn zullen dus vooralsnog niet gaan werken, ook niet in de toekomst, tenzij Sony haar beleid aanpast.
Iets kan wel bluetooth zijn, maar dat wil niet zeggen dat het dan ook meteen op een device met bluetooth werkt, dit device zal het wel moeten ondersteunen.. bluetooth is een draadloze standaard, maar net zoals bij USB wat een bedrade standaard werkt ook niet alles zomaar als je het inplugt, het device zal toch de betreffende component moeten herkennen en ondersteunen..
" De PS4 wordt overigens standaard geleverd met een bedrade mono-headset die via een 3,5mm-plug direct aan de controller wordt gekoppeld. Dit model ondersteunt wel de spraakfunctionaliteit, aldus Sony. "

Dat is een analoge overbrenging dan kan je toch zo'n beetje alle analoge headphones gebruiken?
Anoniem: 539986
@cool011 oktober 2013 09:24
Dat is een analoge overbrenging dan kan je toch zo'n beetje alle analoge headphones gebruiken?
Waarschijnlijk is dit zo'n headset met 2 warte plugjes op de stekker,
Een voor de mono en een voor de mic.

Een gewoone koptelefoon heeft er 3 (met mic),of 2 (Stereo)
Dus het kan nog wel eens lastig worden :(


Typo

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 539986 op 11 oktober 2013 09:24]

Mijn Logitech gaming headset heeft ook 2 van die plugjes in zo'n stekker en dat is stereo :)
Dat is vrij eenvoudig hoor. Als een koptelefoon 2 plugjes voor stereo heeft wordt er gewoon eentje niet gebruikt en heb je alsnog het mono geluid. Het werkt dus wel, maar nog steeds in mono.
Dat klopt, alleen usb en bluetooth werkt niet. Analoog wordt niets over gezegd verder.
hmm vreemde ontwikkeling omdat juist alle stuurtjes die het deden op de PS3 etc wel gewoon zullen werken op de PS4. Hoop van de gedupeerden dat de update dan snel volgt,. Ik heb een officiele draadloze stereo headset op usbdongle en deze zou weg gewoon werken.
weet je dat zeker ik heb namelijk nog nergens gelezen of Logitech G25/G27 echt werken.
Thanks voor de link, hopelijk is het ook daadwerkelijk zo :)

Dat wordt dan een PS4 aangezien ik het zonde vind om me Fanatec stuurtje weg te doen.
Jammer, want had wel graag Forza 5 gespeeld op de X1.

Ontopic: Een firmware update zal het probleem wel oplossen imo, lijkt me stug als dat niet zo is.
Het zal gaan om de voicechat. Dat is met de 360 nu en X1 straks ook niet anders. Audio werkt namelijk wel gewoon zoals je in dit bericht kunt lezen, maar de voice dus niet.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 11 oktober 2013 09:57]

Ik heb nog nooit een koptelefoon gezien met een optische kabel... Of bedoelen ze met optisch een bedraden connectie?
Nee bij mij zit er een optische kabel tussen de PS3 en het "zendkastje" van de koptelefoon.

Ik hoop wel dat ze dit fixen , want heb een goede koptelefoon die nog jaren mee kan en speel best vaak met het headset op (om buren en vriendin te ontzien ;) )

Zou dit een heel groot minpunt vinden van de PS4 als ze dit niet snel fixen.
Ok het is dus niet meer dan een losse DAC met optische ingang (toshlink) waar een normale koptelefoon op aangesloten kan worden. Dat maakt het wat duidelijker.
De high end 7.1 headsets hebben een box met daarop een optische SPDIF aansluiting.
Voorbeeld de Tritton 720+ deze heeft een extra box tussen de usb en headset en heeft een spdif ingang.
Weet iemand er dan toevallig welke headsets zijn gebruikt op firstlook? Of lagen die daar niet ?
Het waren groene headsets als ik het me goed kan herinneren. Alleen ik heb de PS4 daar niet echt zien staan, want volgens mij waren het allemaal debugs versies (er stond wel een dummy die je kon bekijken) waar je op speelde en niet op de PS4 zelf.
Dat waren deze. Helaas geen plaatje bij Tweakers, maar wel hier.
ze hebben nog genoeg tijd om die firmware-update te maken en uit te rollen, want het gebruiken van usb- en bluetooth headsets is zo goed als een vereiste...
Ja precies, ik snap de ophef daarom ook niet. De PS4 is nog niet eens te koop. Wat verhindert Sony om voor de releasedatum te zorgen voor een formwareupdate waarmee alle headsetproblemen de wereld uit zijn? Hoe kan dit probleem in hemelsnaam nieuws zijn?
Omdat ze zelf bevestigd hebben dat bij de release deze headsets nog niet zullen werken, dus mensen met zo'n headset zullen even moeten wachten..
De PS4 release is in Nederland 29 november. Lijkt me tijd zat om ervoor te zorgen dat er nieuwe firmware is waarbij het wel werkt. Gezien de hele hype en de te verwachten verkoopaantallen mag je van Sony toch wel verwachten dat ze een beetje moeite doen.
Waarom? Omdat elk nieuws van zijn tegenhanger Xone ook wordt aangegrepen om "negatief" te praten, oops maar nu gaat het over de PS4 en dan is het in eens geen nieuws meer?
Het is een beetje vreemd dat fouten in de PS4 al nieuws zijn terwijl deze nog niet eens op de markt is gebracht. Dat duurt nog anderhalve maand en dus heeft Sony tijd genoeg hiervoor een oplossing te bedenken, waarschijnlijk in de vorm van nieuwe firmware die elke koper dan op 29 november kan downloaden.
Except not. Ze hebben zelf al gezegd dat dit probleem *niet* opgelost zal zijn bij de release.
Wat een beetje vreemd is als je nog 1,5 maand de tijd hebt.
Wel slecht van Sony dat je niet een eigen headset aan kan sluiten.
Wat wel weer goed is dat je er eentje bij krijgt als je hem gekocht hebt.
Maar wat ik me dan afvraag hoe is de kwaliteit van deze headset?
Heel laag. Vergelijkbaar met de X360 versie.
Prima voor voice, slecht voor de rest.
Je kan ook niets anders dan voice bij die van de Xbox 360 |:(
Klopt, maar de kwaliteit blijft laag. :P
Daar waren die dingen dan toch ook voor bedoeld? Voice over de headset en de rest via je HTS.

Wel vreemd dat het zoveel moeite nu nog moet kosten om dit te fixen, klinkt bijna als of ze het vergeten zijn.
Van de kwaliteit hoef je waarschijnlijk weinig te verwachten.
Lekker. heb je een dure headset liggen dan wordt het momenteel niet duidelijk of het ooit wel gaat werken..

Kortom mensen zijn dan alsnog veel geld kwijt omdat ze een nieuwe headset moeten kopen..

Bij de X1 iig het zelfde verhaal.. Mijn huidige headset is defect. wil een nieuwe kopen. maar wacht nog wel even tot meer duidelijk is welke headsets dadelijk ook op de nieuwe consoles werken.
" De PS4 wordt overigens standaard geleverd met een bedrade mono-headset die via een 3,5mm-plug direct aan de controller wordt gekoppeld."

Hij word met headset geleverd, dus je hoeft niets los te kopen.
Nou lekker een mono headsetje jeeej..

Ik heb het over mensen die in de woonkamer of slaapkamer lekker willen gamen maar hun vriendin niet met allemaal schiet of race geluiden willen storen.
Of de competatieve spelers die graag schiet speletjes doen en ook duidelijk geluiden achter hun willen horen en daarom dus een headset op hebben om dat juist beter te kunnen horen..
Dan sluit je eenvoudig je headset aan op je televisiescherm?
En dan geen VOICE coms hebben die voor veel mensen ook belangrijk is nee geen goede oplossing. Daarnaast stuurt niet elke HIGH end TV ook 5.1 uit over de headphone uitgang en is die vaak ook analoog ipv digitaal. ik kan geen USB headset aansluiten op mn TV. eventueel wel optical..
Voice via TV laten gaan (TV -> Headset)? Mono headsetje beetje verbouwen dat die met mij part een wasknijper aan je shirt vast kan klikken en microfoon vlak bij je mond zit. Tadaaa, beetje creatief zijn :P

Verder zijn er zo veel verschillende converters, ik neem aan dat als je een beetje googled vlug een converter vind die je nodig hebt voor een paar euro. Ik heb zelf ook USB naar 3.5mm jack en dergelijke liggen.
ja leuk voor iemand die handig is :+ maar over het algemeen zijn er niet zo veel mensen die zo handig zijn.

Nee geen goede oplossing. Gewoon even wachten met nieuwe headset kopen tot PS4 en X1 duidelijkheid geven welke headsets geschikt zullen zijn of worden..
Vind net dat je genees een headsetje hoeft te verbouwen bij de PS4, het is namelijk niet echt een headset.

http://www.extremetech.co...s/2013/08/ps4contents.jpg

Gewoon oortje over je oor heen leggen, koptelefoon aansluiten op tv, voice over de tv laten gaan en gamen maar zonder dat iemand anders er last van heeft. 8-)
dus je wil niemand lastig vallen met geluid maar schreeuwt wel naar je mede-/tegenspelers in dezelfde ruimte...
Soms is dat minder vervelend dan hoop geschiet door de kamer heen ;) ieder zijn ding. Ik denk dat bij somige mensen dat ook echt wel een ding is waar ze aan denken.

Zijn genoeg competatieve spelers die met headset opzitten voor het 5.1 geluid en coms en de com erg belangrijk vinden.
"Ik heb het over mensen die in de woonkamer of slaapkamer lekker willen gamen maar hun vriendin niet met allemaal schiet of race geluiden willen storen."

spreek je jezelf nou ook niet gedeeltelijk tegen? Als je je vriendin niet wilt storen met schiet of race geluiden, maar je wel naar virtuele mensen gaat zitten schreeuwen, kan je net zo goed alles gewoon via je geluidsinstallatie doen.
Vergeet niet dat de coms een belangrijke toevoeging is.. Ik ga echt niet schreeuwen in de mic. En wat ik zeg. Ze kan me beter horen praten dat bommen die ontploffen en kogels die rond vliegen.

Nee het is gewoon zoals het is. en zoals het gaat.
met elkaar online gamen en met elkaar praten is belangrijk gegeven die het gamen ook leuk houden iig voor mij en ik denk ook vele om mij heen..
Maaruh, noem dan eens een fatsoenlijke draadloze koptelefoon met ingebouwde microfoon die op elk apparaat werkt... Ik ken ze niet, enige die ik ken werken alleen op de PC, en verder zijn het alleen draadloze koptelefoons ZONDER microfoon..
Volgens mij heeft plantronics ook setjes voor gamers.. Maar draadloose headsets zijn niet zo populair. alleen de kleine setje voor alleen coms.. niet zo zeer de setjes met 5.1 en coms.. Ook niet handig ivm latency die veel gamers toch horen?

Daarnaast veel setjes voor de PS3 en de 360 op USB werken zowel op de beide consoles als op de PC.. zo gebruik ik mijn headset voor skype op mn PC als ik thuis werk en een conf call heb.
Natuurlijk gaat dat ooit wel werken. Waarschijnlijk is dit best snel opgelost. Zoveel mensen hebben nu nog geen Playstation 4.
Laten we het hopen. Vergeet niet dat dit probleem ook zal spelen op de X1.. Ik speel nu tijdelijk weer met een draadloze setje van de 360.. om iig weer in een party te kunnen zitten..

het zou zonde zijn om nu een headset te kopen en dadelijk achter komen dat die niet werkt op de PS4 of X1..
Een driver toevoegen in de firmaware zal een console heus niet duurder maken hoor. Verder wordt het afgezaagd om te blijven zeuren over het schrappen van die OtherOS functie die geen kat gebruikte. De lijst van features die Sony heeft toegevoegd aan de PS3 sinds de release spreekt voor zich.
Eerste minpuntjes voor Sony. Het is niet een heel groot probleem aangezien ze zelf een alternatief aanleveren maar het is wel erg slordig natuurlijk.
Aangezien ze zelf ook meteen erbij zeggen dat het gefixt wordt in een software update, is het niet zo erg toch?

Dan is het gewoon een kwestie van heel even doorkomen met de bijgeleverde headset..
Toch vind ik het wel erg vreemd dat ze het dus zelf ook een probleem vinden (anders zouden ze er geen firmware update voor aan het ontwikkelen zijn), maar dat dit pas nu achteraf aangepast moet gaan worden. Ze waren het dus waarschijnlijk in eerste instantie niet van plan (anders had het wel direct in de software gezeten), maar kregen daar schijnbaar dermate negatieve reacties op dat ze het toch maar wel in gaan bouwen.
Nou dat heeft gewoon te maken met deadlines. Sommige dingen zullen waarschijnlijk meer spoed hebben dan koptelefoons. De releasedatum uitstellen om zoiets kan nu aanmaal niet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee