Apple geeft bèta 2 van iOS 7 vrij en voegt iPad-ondersteuning toe

Apple heeft de tweede bètaversie van zijn mobiele besturingssysteem iOS 7 vrijgegeven. Sinds de release van de eeste bèta op 10 juni heeft Apple enkele features toegevoegd, bugs verholpen en ondersteuning voor de iPad en iPad mini ingebouwd.

In bèta 2 zijn een aantal apps lichtelijk aangepast: zo zijn er nieuwe mannelijke en vrouwelijke stemmen voor Siri, is het mogelijk om in iTunes gekochte films te streamen, zijn iCloud-backups beschikbaar en zijn meer Nederlandse vertalingen toegevoegd. Daarnaast maakt de dictafoon-app zijn rentree. Ook hebben verschillende apps visuele tweaks ondergaan en zou de snelheid verbeterd zijn, zo meldt iPhoneclub.

De grootste wijziging in de nieuwe bèta is ondersteuning voor iPads; de eerste versie kon enkel op iPhones geïnstalleerd worden. De nieuwe software draait op iPads van de tweede, derde, en vierde generatie, alsmede de iPad mini. De allereerste iPad wordt dus niet ondersteund. Geregistreerde iOS-ontwikkelaars kunnen de nieuwe bètaversie van de servers van Apple downloaden of hun bestaande iOS 7-apparaten over the air updaten.

iOS 7 bèta 2 op iPad iOS 7 bèta 2 op iPad iOS 7 bèta 2 op iPad iOS 7 bèta 2 op iPad iOS 7 bèta 2 op iPad iOS 7 bèta 2 op iPad iOS 7 bèta 2 op iPad iOS 7 bèta 2 op iPad iOS 7 bèta 2 op iPad iOS 7 bèta 2 op iPad iOS 7 bèta 2 op iPad iOS 7 bèta 2 op iPad iOS 7 bèta 2 op iPad iOS 7 bèta 2 op iPad

Screenshots van iOS 7 op de iPad. (bron: 9to5mac.com)

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

25-06-2013 • 07:51

183 Linkedin

Submitter: Skywalker

Reacties (183)

Wijzig sortering
Anoniem: 338423
25 juni 2013 12:12
Tot nu toe draai ik vanaf iOS4 elke beta mee en volg alle ontwikkelingen.
Vind het jammer dat sommige mensen hun ongezouten mening/kritiek geven op een beta en er zelfs mensen zijn die hun mening/kritiek geven op basis van screenshots (veelal Android gebruikers ;)).

Terwijl als je de iPhone in handen zou hebben met iOS 7 (beta 1/2) je waarschijnlijk een reëlere mening kan geven over het OS/de telefoon omdat je dan pas de kwaliteit van de telefoon voelt in samenwerking met de soepele en doordachte transacties tussen verschillende schermen op iOS. (zeker ios 7).
Neem bijvoorbeeld de animatie die je krijgt te zien als je op het app icoontje drukt in iOS 7.
Je zoomt als het ware in op het app icoontje waardoor het net lijkt of je daadwerkelijk IN de app gaat en er zo ook weer uit gaat.
Wat een klein iets je het gevoel geeft dat er over nagedacht is.

Ik heb zelf onlangs nog een stap gemaakt naar de Galaxy S3, en zal absoluut geen slecht woord uiten over zowel de telefoon als Android, omdat dit ook prima werkt.
Maar ik miste exact als wat ik de alinea hierboven omschrijf, en daarom weer keihard terug naar de iPhone 5 (en nu met iOS 7)
Daarnaast was ik op Android constant op zoek naar manieren om mijn batterij zo lang mogelijk mee te laten gaan en het uiterste uit mijn telefoon te halen(verschillende ROM's, etc etc) terwijl dit bij de iPhone door heel veel en hele slimme mensen voor je gedaan word.
Lekker makkelijk.

Maargoed, tot dusver mijn mening ;)
Daarnaast was ik op Android constant op zoek naar manieren om mijn batterij zo lang mogelijk mee te laten gaan en het uiterste uit mijn telefoon te halen(verschillende ROM's, etc etc) terwijl dit bij de iPhone door heel veel en hele slimme mensen voor je gedaan word.
Bij de mogelijkheid van sommige andere high end telefoons om op een lange dag onderweg van batterij te wisselen zijn ook heel veel en hele slimme mensen betrokken geweest :P
Of je neemt een lader mee..... Nee, allemaal onzin natuurlijk. Het is een mobiel apparaat en je zou helemaal niets mee hoeven nemen om het normaal te kunnen gebruiken (minimaal een dag).
Al die discussies over designkeuze is nutteloos aangezien dit een bèta versie is en het definitieve design nog helemaal niet vaststaat. De lay-out geeft slechts "een beeld" van wat het uiteindelijk gaat worden. Het OS heeft in de basis een vrij minimalistische vormgeving, maar het zijn vooral de iconen en vele kleuren die het geheel rommelig doen ogen. Dit wordt veroorzaakt doordat er verschillende onafhankelijke teams met hun eigen visie eraan gewerkt hebben. Dit design lijkt in de verste verre niet op het uiteindelijke design dat Apple aan het grote publiek gaat presenteren.

Vergelijk de eerste bèta van Vista eens met de uiteindelijke versie. In de eerste bèta worden meestal slechts de nieuwe functie (gedeeltelijk) verwerkt, in de fases die daar op volgen wordt er hard gewerkt aan het stabiliseren en uitwerken van nieuwe en bestaande mogelijkheden, pas in één van de late stadia wordt het design stevig onder handen genomen.
Ik vind de nieuwe iOS look net als de nieuwe Windows look echt aanvoelen alsof je 20 jaar terug in de tijd gaat. Alles vlak en het meest geavanceerde lijkt alleen nog anti-aliasing en alpha blending. Diepte met gradients en drop shadows lijkt ineens niet meer te 'kunnen'.
Goed he? alles wat 'overdreven' was is er uit gehaald. ;-) De oude vormgeving is weg en welcome flat design :-) clean, simple & vooral overzichtelijk.
Het is goed om te zien dat Apple eens wat anders probeert (iOS ziet er al eeuwen hetzelfde uit), maar met al die bonte kleuren wordt het wel een beetje een speeltuin. Mij doet het in ieder geval niks; al is het natuurlijk fijn dat je nu wel je achtergrond kunt wisselen (wat concurrerende besturingssystemen al heel erg lang doen).

Ik vraag me af of je aan die kleuren nog wat kunt doen. Als je namelijk niet zo gecharmeerd bent van het nieuwe ontwerp, wordt je dus in feite verplicht om het oudere iOS 6 te blijven gebruiken.
Als je niet eens weet hoe je achtergrond kunt wisselen zegt het meer over jou dan over het OS.
Daarbij zullen meningen altijd uiteenlopen qua smaken, dus ik zie het toegevoegde waarde niet echt, want je spreek je zelf een beetje tegen.
Ik vind dat eerlijk gezegd nogal een boute uitspraak... kennelijk is het OS dus niet zo intuitief dat @Titan_Fox begrijpt hoe hij achtergrondjes kan verwisselen, ligt dat dan aan de gebruiker?
@DeFeCt
Heeft Titan_Fox wel een iPhone?
Dat is wat ik mij afvraag, of roept hij zoiets omdat hij dacht dat het niet kon..zonder zelf een iPhone te hebben?

Inderdaad..je gaat naar instellingen..en dan staat daar al gelijk een optie Achtergrond zoals TMC ook al zegt.
Er is niemand die ik ken die niet weet hoe ze een achtergrond moeten verwisselen op de iPhone.
Zodra je kunt lezen kun je de achtergrond ook aanpassen op de iPhone. ;)

Edit: Typo

[Reactie gewijzigd door Daejji op 25 juni 2013 09:15]

Ik had er eentje; een iPhone 3G. Ondanks dat ik deze voor een scherpe prijs heb kunnen kopen en er nog €100 aan over heb gehouden bij de verkoop, was ik blij dat ik van iOS (en vooral iTunes) af was.

De Samsung Galaxy S3 die ik nu heb is een verademing. Vooral het feit dat ik muziekbestanden (waaronder .FLAC) zonder conversie en via Windows Verkenner naar mijn toestel (intern opslaggeheugen of micro-SD kaart) kan kopieëren is geweldig.

En nogmaals; ik kon enkel de achtergrond voor het lockscreen instellen bij de 3G en iOS 4.2.1. Een achtergrond voor de pictogrammen zodra het scherm ge-unlocked was (zeg maar een "bureaubladachtergrond") kon ik niet instellen zonder jailbreak.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 26 juni 2013 01:31]

Als jij geen achtergrond kon veranderen lag dat meer aan je zelf.
En de 3G is ook helemaal geen vergelijkbaar toestel pak dan minimaal een iPhone 4(s) om beetje redelijke te oordelen daar zit nogal wat verschil in.
Komisch, tof doen over flac enzo. En dan via een onboard soundkaart het afspelen _O-
Dit is onzin. Je gaat naar instellingen, dan staat direct een optie 'helderheid en achtergrond' en daar kan je direct de achtergrond aanpassen. Duidelijker kan bijna niet.
Of nog makkelijker. Er is maar 1 plek in iOS waar foto's, screenshots en downloads van images worden bewaard.

Open een foto/plaatje, en je hebt verschillende opties, waaronder... "set as wallpaper"
Dat is alleen de achtergrond voor het lockscreen bij de iPhone 3G en iOS 4.2.1. Ik kon geen achtergrond instellen voor achter mijn pictogrammen als het scherm ge-unlocked was. Daar moest ik een jailbreak voor uitvoeren en aanvullende pakketten installeren via Cydia.

Er wordt mij het verwijt gemaakt dat ik iOS niet snap, maar het feit dat ik jullie moet uitleggen wat ik met "achtergrond" of "wallpaper" bedoel geeft eerder aan dat jullie de boel aan het verwarren zijn.

Ik zit al sinds de jaren '90 in de mobiele telefoons; mijn eerste toestel was een Mitsubishi Trium, mijn tweede een Nokia 5110. Ik heb duizenden verschillende toestellen gerepareerd met verschillende mobiele besturingssystemen en zat bij de eerste mobiele telefoons al met zelfgebouwde JIG's te spelen om monochrome plaatjes en geluidjes in te programmeren.

Doe dus niet zo alsof ik niet weet hoe ik in iOS een achtergrond voor mijn pictogrammen in moet stellen. Dat iOS 4.2.1 dat niet toeliet op mijn iPhone 3G zegt meer over Apple dan over mij als gebruiker.

Dat ik wel een foto kon instellen voor het lock-screen weet ik ook wel; dit was het enige dat ik bij "Helderheid ein Achtergrond" kon instellen. Maar dat is niet wat ik bedoelde.
Ik meen me te herinneren dat hij ooit zei dat hij geen iOS devices had.
Maar: In oudere versies van iOS (5 ofzo) had je een aantal voorgeselecteerde achtergronden en om die te wijzigen moest je een jailbreak hebben en de bestaande bestanden vervangen.
De laatste iPhone heb gehad was een 3G met iOS 4.2.1. Daar kon je alleen een foto instellen voor het lock-screen. Het was wel mogelijk om dit via een jailbreak te doen, maar daar werd het toestel dusdanig traag van (wat eigenlijk belachelijk is) dat er niet meer mee viel te werken.

Het gaat mij er om dat Apple het zelf pas sinds kort (iOS 6 - 2012) toelaat dat je een wallpaper instelt zonder dat je het toestel moet jailbreaken. Ik vind het te gek voor woorden dat zo'n standaardoptie pas zo kort geleden is toegevoegd, terwijl je zelfs bij mobiele telefoons van bijna 20 jaar geleden al simpele achtergrondjes kon instellen.
@Titan_Fox
Het gaat jou er om dat het pas sinds 2012 kan en sinds iOS 6??
Mijn god, jij hebt echt geen iPhone meer he.
Het kan nl. al jaren..sinds iOS 4 dacht ik zo uit mijn blote hoofd, volgens mij werd de 3G daarin niet ondersteund.

Dat dat raar is kun je vinden, maar jij doet net alsof het pas sinds 2012 kan..en dat is pertinent onzin!

Edit:
@Olapola
Ok, thx voor de info.

[Reactie gewijzigd door Daejji op 25 juni 2013 15:13]

Anoniem: 499360
@Daejji25 juni 2013 14:31
Jawel hoor de 3G kon het ook al. Het enige dat pas van iOS3 kan is dat je een verschillende wallpaper voor lock en homescreen kan zetten. Maar wallpaper kan je al veranderen sinds de eerste iPhone.
Maar: In oudere versies van iOS (5 ofzo) had je een aantal voorgeselecteerde achtergronden en om die te wijzigen moest je een jailbreak hebben en de bestaande bestanden vervangen.
Dat is nooit zo geweest voor wallpapers. Welvoor sms tones, en dat is nog steeds zo.
Je achtergrond wisselen kan ook al in iOS6 hoor. En een strakke donkere achtergrond zorgt ook meteen voor een veel rustiger en minder speels uiterlijk.

Alle persfoto's tot nu toe barsten van de kleurige achtergronden, waardoor het geheel inderdaad een meer speelser uiterlijk heeft, maar het veranderen daarvan zorgt ook voor een heel andere indruk.
Nou ja ... "al in iOS6" ... Ze zijn er bij Apple behoorlijk laat mee met een dergelijke standaard feature.

Android deed dit al bij de eerste versie 1.1 in 2009. Sterker nog; zelfs bij mijn Samsung D500 uit 2004 kon ik een foto als achtergrond instellen. Bij de eerste commerciële mobiele telefoons in de jaren '90 kon je al simpele "wallpapers" instellen.

Apple laat dit inderdaad pas toe in iOS 6 dat in 2012 op de markt kwam. Je moet dus niet zo doen alsof ze dit al vele jaren toelaten op iPhones; dat is simpelweg niet het geval.
Het kan en kon gewoon wel, dus dat je het zelf niet snapt zegt eerder wat over jezelf :P
ik heb al een iphone sinds de 3GS / IOS4 en ik heb altijd mijn achtergrond kunnen veranderen dus dat het pas in 2012 kon is zeker niet waar!
Poe poe.
Ik kon mijn achtergrond aanpassen op een 3310.
nu jij weer.
Anoniem: 499360
@Titan_Fox25 juni 2013 14:27
Dat is onzin! Het kon al op de eerste iPhone of dacht je dat iedereen rondliep met een goudvis als achtergrond want dat was de standaard achtergrond.

Op mijn 3G had ik gewoon achtergronden die niet door Apple waren gemaakt en ik heb nooit daar een iPhone moeten jailbreaken.
Anoniem: 499360
@Titan_Fox25 juni 2013 22:15
de lockscreen was toch gewoon je achtergrond. Lijkt me dat je ook wel heel laat een 3G hebt gekocht want er was toen nog niets om mee te vergelijken of het traag was. Android moest toen zelfs nog uitkomen. En tegen dat Android iets of wat deftig draaide was de iPhone 4 al uit.
Met achtergrond bedoel ik de "wallpaper" die je achter je pictogrammen ziet als je scherm "ge-unlocked" is. Dat kon je bij de 3G niet instellen zonder jailbreak en zonder aanzienlijk prestatieverlies.

Het feit dat ik dat jullie uit moet leggen vind ik eigenlijk al te triest voor woorden.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 26 juni 2013 01:16]

Dit is inderdaad een punt wat iedereen over het hoofd ziet.
In de keynote gaven ze duidelijk aan dat het wijzigen en gebruik van je background het hele systeem beïnvloed.

Maar dit wijst weer op kopieer reacties/gedrag en het nog niet zelf ondervonden hebben.
Strak design is voor de meeste > Chrome of Windows 8 en copy paste design..

Kijk even hier wat de background doet met je hele telefoon:
http://www.idownloadblog....papers-dynamic-panoramic/

Deze feature zal vast uit te zetten zijn in de live build.
Anoniem: 499360
@marhalm25 juni 2013 14:23
Sorry hoor, maar Android kan je echt niet vergelijken met dit. Android is altijd een lelijk boeltje geweest. Dit ziet er echt al retestrak uit en is nog maar beta. Het probleem bij Android is dat ze totaal geen oog voor detail hebben. Moest Android er ooit zo hebben uitgezien en deftig gewerkt hebben was ik al lang overgestapt.
Tsja, ieder zn mening denk ik dan. Ik vind dit maar een kermis en vind Android er wat mooier uitzien ;)
@Titan_Fox
Wat jij nu doet gebeurt heel veel op dit soort sites. Iets roepen wat niet klopt over.
Achtergrond verwisselen..alsof dat nu pas kan met iOS7. Heb je dat ergens zien staan dat dat nu pas kan?
Het kan nl. ook al heel lang met de iPhone.

Aan de kleuren van de icoontjes etc. zul je wel niet zoveel kunnen doen.
Je kunt dan kiezen of om een rustige achtergrond te nemen..of inderdaad op iOS 6 te blijven.
Of jailbreaken en je iPhone eruit laten zoals je zelf wilt.
Anoniem: 499360
@Titan_Fox25 juni 2013 14:19
Ik vind het er echt wel mooi en fris uitzien. Die bonte kleuren natuurlijk wat je er zelf van maakt. Andere achtergrond en meer apps en het ziet er al een pak anders uit hoor. De achtergrond kon je al van bij de eerste iPhone aanpassen dus dat is niets nieuws. Het enige nieuwe dat ze aan de achtergrond hebben toegevoegd is Parallax (3D effect)

En gewoon je iPhone jaibreaken en een ander theme er op en je hebt een totaal andere foon. Ik verwacht zelfs een iOS6 theme voor degene die maar niet kunnen wennen aan verandering.
Dat kan met de iPhone al lang, al voor dat er Android op de markt was.
Achtergrond wisselen kan al 3 jaar hoor.
Het is toch absurd dat Apple de hemel in wordt geprijsd omdat ze functionaliteit toevoegen die andere telefoons 15 jaar geleden al hadden ...
Maar wie prijst Apple dan de hemel in voor het feit dat er verschillende achtergronden mogelijk zijn in iOS? Jij riep iets dat simpelweg onwaar was en daar wezen verschillende mensen op. Ook deze quote
Het gaat mij er om dat Apple het zelf pas sinds kort (iOS 6 - 2012) toelaat dat je een wallpaper instelt zonder dat je het toestel moet jailbreaken.
is simpelweg bullshit.


Niemand die hier roept dat Apple geweldig is omdat ze verschillende achtergronden mogelijk maken in iOS... en als jouw eigen ervaring t/m de iphone 3G gaan, waarom blijf je dan nog jarenlang doorzeiken over Apple?
Het lijkt me een minimalistische middenweg tussen Android 4.X en Windows 8 (RT).
Klopt dat hoor ik van mijn collega's in de telecom branche, hun gebruiken allemaal de iphone5, ze hebben allemaal de eerste beta gebruikt en balen er ontzettend van. Oke het is een beta maar ik hoor ze alleen maar klagen over crashes en reboot problemen en errors.
Euh..het is dan ook een beta.
En beta's lopen zo goed als nooit stabiel.
Als je collega's in de telecom branche een stabiel OS willen, moeten ze ff wachten en op iOS 6 blijven.
Dat is toch te dom voor woorden, klagen dat een beta niet stabiel loopt..en dat werkt dan in de telecom branche?
Dat zegt in 1 klap genoeg over de telecom branche.
Jij verkoopt onzin. Apple doet zelden in beta's voor het grote publiek. Siri is één van de weinige uitzonderingen omdat voor dat systeem de gebruikersgroep heel groot moet zijn om het te optimaliseren maar iOS beta's hebben altijd al gecrasht. Met elke nieuwe versie van iOS zie je hetzelfde fenomeen: Mensen die totaal niet tot de beta doelgroep behoren zijn zo dom van de beta op hun dagdagelijks toestel te installeren ondanks waarschuwingen van iedereen dat zo'n beta niet stabiel genoeg is. This is why non-developers shouldn't run iOS betas

Maar toch blijven mensen het doen zelfs al gelden die waarschuwingen ook voor iOS7 If you're not a developer, don't install developer betas on your iPhone
We've been receiving tons of messages every day from people reporting bugs and other odd behavior in the iOS 7 beta. Pundits and other persons of questionable intelligence are excoriating Apple for the iOS 7 beta's performance issues and tendency to be crash-prone.

Just stop. Stop.

Non-developers shouldn't be toying with iOS betas. Apple's beta software is really, really beta. I've installed and run beta versions of iOS every year since 2009, and let me tell you, it's an eye-opener to spend roughly three months each year having your iOS devices crashing left and right, with many third-party apps completely broken -- including some you've come to depend upon. If you're used to the usually rock-solid performance of IOS and OS X, running a developer beta on your device is a sobering peek into the world of Apple software before it's deemed ready for prime time.

What Apple calls "beta" is what most other developers would call "alpha" -- software never intended for use by the general public, released only to small numbers of (hopefully) knowledgable people for testing purposes.
Wat een gemiep over definities. Het is toch duidelijk dat Apple deze test-versie verspreidt onder developers zodat ze kunnen helpen testen en hun apps kunnen voorbereiden op de nieuwe API's en looks?

Ik heb al vanaf het begin een iPhone en OS crashes zijn in die afgelopen 5 jaar nog niet voorgekomen bij mij. In iOS beta 1 heb ik 2x gehad dat de springboard crashte sinds zondagochtend.

Misschien heeft een developer ergens een tikfout gemaakt. Dat weet ik niet, en dat weet niemand hier in de comments.

Ik word zo moe van dit eindeloze gepolariseer in de comments over welk OS nu zoveel beter moet zijn dan de andere. De ene is nog hypocrieter dan de andere.

Apple fans: eerst is flat design niet goed en nu opeens wel
Open fans: Android open noemen als voordeel maar verder niet religieus doen over alle andere software die men gebruikt
Nee. Een golden master is het dichste bij de final release.
Je opmerking raakt kant noch wal. Omdat jouw iPhone 5 reboots kent, zijn alle iPhone 5's buggy? En dat is dan ook blijkbaar de reden dat telefoons met iOS 7 crashen? Nee, de reden daarvoor is simpel. iOS 7 is nog een beta.
Ik heb nog nooit reboots gehad. Op de 5 niet, noch op 4S.
En daarnaast, beta installeren? Prima. Klagen? Nee.
Zoals ik al zei: Dat is dus Dynafix. Die hebben helemaal niks met software beta's te maken, ook niet intern. Die doen niks met software.
Jouw collega's in de telecom branch (welke branch precies?) horen ook niet echt met de beta te werken. De beta is bedoeld voor ontwikkelaars zodat ze hun apps kunnen aanpassen en gereed hebben tegen de tijd dat het nieuwe os opgeleverd wordt.

Als zij het gebruiken als hun dagelijkse telefoon dan ben je gewoon verkeerd bezig en snap je niet waarvoor de beta bedoeld is.

Hier heb je nog eens de uitleg wat precies beta software is, kan je delen met je collega's, zal een wereld voor hun open gaan:
Beta

Beta, named after the second letter of the Greek alphabet, is the software development phase following alpha. It generally begins when the software is feature complete. Software in the beta phase will generally have many more bugs in it than completed software, as well as speed/performance issues and may still cause crashes or data loss. The focus of beta testing is reducing impacts to users, often incorporating usability testing. The process of delivering a beta version to the users is called beta release and this is typically the first time that the software is available outside of the organization that developed it.
Overigens ben ik developer maar gebruik ik 'm wel dagelijks.
Beta 2 is tot nu toe een stuk beter te pruimen overigens :)

De keuze om m dagelijks te gebruiken is om gestures, nieuwe functies etc. te leren kennen qua gebruik omdat de user dit dus gewent is en je dat beter in apps kan stoppen dan met iets afwijkends/nieuws in apps te proppen.

Daarom wissel ik ook af tussen iOS en Android een paar keer per week :)
Om beide OS'en te (leren) gebruiken.

Overigens ben ik t verder met je eens dat als je een beta installeert en er eigenlijk niks aan hebt behalve te kunnen roepen "ik heb iOS 7" dat diegene dan niet moet zeuren.
Dit zijn dan waarschijnlijk ook de mensen die apps die het (uiteraard) nog niet doen op ios7 een slechte beoordeling geven in de store...
Het is een reparatie centrum van apple, htc en samsung.
En welke apps ontwikkelen ze op die reparatie centrum? Geen? Dan niet installeren. Of installeren en niet zeuren over crashes.
Wellicht begrijpen we je verkeerd maar Apple brengt iOS7 Beta beslist NIET uit via iTunes. Die kun je alleen downloaden met een developer account en alleen activeren met een developer account.

Non-developers die deze versie installeren zul je niet horen klagen als ze weten waar de beta voor bedoeld is. Iedereen die klaagt over functionaliteit/crashes/bugs op een andere plek dan het bug-submit form van de Apple developers site kun je het best negeren.


Optopic: Er zijn nog best wat UI bugs in zowel de iPad als iPhone versies van iOS7. Verder kunnen mappen met slechts 9 items op de iPad bijvoorbeeld echt niet. Zelfs op de iPhone is dat al weinig. Dat zal nog getweakt worden hoop ik. Ik ben erg benieuwd naar de uiteindelijk versie. Het voelt nu in ieder geval al heerlijk aan. :)

[Reactie gewijzigd door Gody op 25 juni 2013 09:48]

Waar heb je het over? je mag niet naar iOS7 upgraden nu zonder een registered developper-account.
Je kan met wat omwegen de firmware downloaden en geforceert upgraden. Maar je koopt nu echt geen iphone 5 met iOS7 erop.

En dit hele thread is de reden waarom het besloten is: mensen zitten te zeiken dat het traag, onstabiel en niet af is. Guess what? het is niet af.
Het gaat er niet om dat ze geen iPhone 5 mogen kopen, het gaat erom dat de iPhone 5 momenteel met iOS6 wordt verkocht en iOS7 nog niet uit is en dus niet op hun telefoon thuishoort vermits ze niets met de ontwikkeling van apps te maken hebben.
Er staat anders in die definitie helemaal NIET dat het enkel is om je app te testen. Net als daar niet staat dat het niet voor normaal gebruik is. Voor gebruikers kan het ondanks de crashes enzo wel degelijk nut hebben de nieuwe functies te testen. Niks mis mee...

Ik draai overigens genoeg beta software (ook van het OS, maar ook apps binnen het OS) overigens heb zelden crashes en vastlopers, dus een beta staat ook niet garant voor vastlopers en crashes, kan ook goed uitpakken :) (windows 7 en 8 beta deden het vrijwel perfect bijv.).
Het feit dat een beta alleen beschikbaar wordt gesteld voor ONTWIKKELAARS en de TESTERS van deze ontwikkelaars, impliceert wel dat het bedoeld is voor.... [fillintheblanks]
Wat jij een alfa zou noemen is bij Apple een beta. De Golden Master is wat jij een beta zou noemen. Het is niet omdat jij iets afweet van andere OS of apps dat je ook maar een moer begrijpt van hoe Apple te werk gaat. Apple beta's crashen, hun GM's en officiële versies niet.

Want als ik jou logica moet volgen zijn alle versies die Android ooit uitbracht alfa's vermits ze nog steeds crashen zelfs na vele updates.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 499360 op 25 juni 2013 18:39]

Dynafix dus.. Die hebben helemaal niks met Beta's te maken, die doen alleen maar swappen, repareren en nieuwste firmware erop zetten voor klanten. Geen beta's hoop ik toch ;)
Voila daar heb je het. Die horen geen beta op hun foon te hebben. Reparatie is geen ontwikkeling en heeft niets te maken met een OS dat nog niet uit is voor gebruikers. Ik snap wel dat die jongens denken dat zij dat wel op hun iPhone dienen te hebben maar dat ze liggen te zagen over crashes en errors geeft al dik aan dat het dus echt wel niet op hun iPhone hoort en ze totaal niet veel weten over iOS en beta's.
"Een bètaversie is in ontwikkeling zijnde software die nog niet stabiel genoeg is om in productie genomen te worden, maar wel al (deels) functioneel is. De bètaversie wordt vaak verspreid onder een selecte groep van gebruikers voor een gebruikerstest waarbij feedback gegeven kan worden"

Waarom denk je dat je een developers account moet hebben om überhaupt de software te kunnen zien.
Oke het is een beta maar ik hoor ze alleen maar klagen over crashes en reboot problemen en errors.
Ja sorry hoor, je vervangt een stabiel systeem door een 1e fase beta en dan gaan klagen over problemen en crashes?

Wat betreft uiterlijk, ik ben benieuwd hoe snel dat went, maar ik denk wel dat je met al die platte & kleurige iconen behoorlijk veroordeeld bent tot een strakke / egale achtergrond.
Een iOS beta is bedoeld zodat developers hun eigen apps kunnen testen op de nieuwe iOS versie. Het is niet bedoeld voor Jan en alleman om te iOS zelf te testen, dat doet Apple in-house.

Daarbij als je geen aanval had bedoeld op iPhone gebruikers had je je zin anders moeten formuleren:
Ik denk dat na de iphone5s en ios7 toch meer apple fans (zoals mijn collega's) de oogkleppen af zal doen en naar moderne android of windows toestellen zal gaan kijken.
Oogkleppen impliceert het een en het ander.
Nou de iphone5 op zich (van mij draait op 6.x) en kent al meer reboots en errors dan me oude 4s.
Dan is er toch iets mis met jou telefoon.
Dat het nogal zinloos is om zo'n opmerking te maken, zeker als je zelf die kanttekening er al bij zet. Klagen over performance- en stabiliteit-issues als je een 1e beta draait...
Anoniem: 499360
@Jeroen_HD25 juni 2013 14:34
Het lijkt mij anders gewoon iOS. Hoe kan het nu in hemelsnaam op Android lijken als de Android design is afgekeken van iOS.
Ik snap niet waarom je wordt gedownmod (fanbois?), want ik ben het met je eens. Is niet eens per se slecht bedoeld, ziet er op zich prima uit.
Toch jammer dat ze na 4 jaar ondersteuning gestopt zijn met het updaten van de 3GS.

[Reactie gewijzigd door Maartenre op 25 juni 2013 09:33]

Klopt, ze hadden bepaalde zwaardere functies achterwege kunnen laten, maar de meeste looks en wat handigheidjes ook op de 3GS kunnen uitbrengen.

Aan de andere kant..welke smartphonefabrikant ondersteund hun toestellen uberhaupt 4 jaar, laat staan 5 jaar? Toch netjes van Apple.
Ze gaan ervan uit denk ik dat iedereen om de 2 jaar of 3 of uiterlijk 4 jaar wel een nieuwe toestel zal kopen/halen.
En willen natuurlijk ook graag dat je uiteindelijk weer een nieuwere iPhone gaat halen


Maar ben het met je eens..ze hadden deze update ook op de 3GS kunnen uitbrengen.
3GS heeft te weinig pixels om details van het nieuwe uiterlijk te laten ziek, lijnen in de interface zouden .5px dik worden en dat kan niet
4 jaar is lang zat lijkt me. op android haal je nog geen 2 jaar en de ipad 1 ondersteunt ios 6 al niet.
Apple heeft bij 3gs eruit gehaald wat erin zit, nu is het tijd voor de "goedkopere" iphone om de 3gs te gaan vervangen, al werddie al een tijd niet meer verkocht.
Ik wacht nu nog even af, maar de Golden Master versie, die net voor de uiteindelijke consumentenversie beschikbaar komt maar vrijwel hetzelfde is, ga ik wel installeren.
Ik heb mn ad dagelijks nodig dus een bug hier en daar word ik niet zo blij van.
Of draait ios 7 heel stabiel op een iPad?
Op mijn iPad (3rd gen wifi), heb ik nog geen problemen egahd behalve een kernel panic (!= reboot mensen!) toen ik teveel tabbladen open had staan in safari (+/- 30) en ik via FaceTime gebeld werd. Lijkt vrij stabiel te zijn, beta 1 was een stuk instabieler.
misschien toch maar installeren dan ...
iPad word hier ook alleen gebruikt om boeken (die ik ook fysiek heb) te vervangen en om apps te testen, dus niets waarvoor het kritiek is dat hij stabiel is.

beta 2 is relatief stabiel (veel stabieler dan je van beta's mag verwachten), maar dat betekent niet dat de volgende dat ook zal zijn. Als je dus afhankelijk bent van dat de iPad op ieder moment betrouwbaar is, blijf rustig op 6.1.3 en wacht op Beta 5 of GM of de uiteindelijke release.
6.1.1 is de laatste voor de iPad dacht ik. ik wacht er dan voorlopig nog maar even mee, ondanks de nieuwsgierigheid..
wellicht een verdere beta en anderd de GM.
De kleuren van de Dock, folders en de controlbar zijn niet zoals het hoort in deze screenshots! Beta 2 heeft een bug waardoor de transparency pas goed werkt na een restart. Erg slordig van tweakers om dit te posten..

Overigens is beta 2 op de iPhone 5 veel stabieler en sneller dan beta 1, vooral te merken in de animaties en het zoekscherm.

[Reactie gewijzigd door Dannydekr op 25 juni 2013 08:08]

Nog erger is dat het niet hun eigen screenshots zijn, maar van BGR of 9to5 gok ik zo. Zie Verizon. Die transparantiefout is bijvoorbeeld ook bij folders te zien in screenshot 10.
Op een iPhone 4s was het behelpen met de snelheid en het aantal crashes. Ben benieuwd hoeveel er getweakt is in deze versie.
Ik heb hem ook op een iPhone 4S en inderdaad, in beta 1 had ik ook vrij veel crashes, vooral in combinatie met Safari en de task manager. Deze problemen zijn inmiddels al verholpen / stuk beter geworden.
Ik vind het er nog steeds erg strak uitzien. Ondanks alle geintjes en grappen die erover op internet zijn, een stap voor uit.

Ik denk ook dat als de ergste bugs er straks uit zijn en de 5s of 6 komt uit, dan Apple dan weer een mooie stap voor uit heeft gezet.

[Reactie gewijzigd door Zwerver op 25 juni 2013 07:56]

Het ziet er in mijn ogen toch echt uit als een rommelige versie van Windows 8 / Windows Phone. Ze proberen hetzelfde te bereiken door het gebruik van minder chrome in de UI, maar de uitvoering is in mijn ogen veel minder geslaagd. Door alle effecten en transparantie heb je juist minder oog voor de content, terwijl de content juist key is.
ik vind het meer en meer op een Google interface lijken dan op een Windows / MS UI. Misschien recent aangekochte UX expert ;)
Uh, Jony Ive had deze redesign voornaamlijk zelf gedaan
Anoniem: 524877
@Zwerver25 juni 2013 08:23
Het ziet er inderdaad erg netjes uit. Het is een filnke vernieuwing. Net als je overstapt van Windows 7 naar Windows 8 zal dit ook even wennen zijn. Echter zal dat een kwestie van tijd zijn.

Ben heel erg benieuwd en kan niet wachten tot dit uitkomt !
Het is wel ff wennen hoor die felle kleuren. Maar bijna al mijn jailbreak tweaks heb ik hier niet meer bij nodig.

Vanonder naar boven swipen voor wifi,bluetooth, airdrop, flashlight etc is echt een verademing. Alleen heb ik een taktik extreme hoes waardoor het hoesje uitsteekt ten aanzien van het scherm. je moet echt helemaal vanonder het scherm swipen wat niet altijd lukt. Maar volgende beta's zullen hopenlijk de sensitiviteit wel aanpassen.

apple cal en google cal syncen gaat veel makkelijker dan bij ios 6. of ik heb altijd iets fout gedaan. Niet alle apps natuurlijk stabiel maar dat valt te verwachten. belangrijkste dingen die ik op mijn phone doe blijken goed stabiel te zijn.

Ook lijkt het dat database waar Siri naar refereert uitgebreider is. Als ik aan haar vraag voor een snackbar vind zij er 1 voor mij in mijn woonplaats. Gasstations however pakt ie alleen nog in duitsland bij mij.
Uhm nee enige wat er terug komt is de start knop. Dat is dus verre van helemaal, sterker nog denk dat het niet eens 1% is van het totaal...
Ik begrijp ook heel de commotie niet rondom Windows 8. Ik gebruik het sinds de release privé en op kantoor heb ik nog Windows 7. Er zijn meerdere redenen waarom ik niet terug zou willen naar Windows 7, waaronder native multiscreen support (taskbar) en het sneller opstarten van Windows 8.

On-topic: Ik vind de user interface van ios7 een stuk strakker dan voorgaande versies. Maar dit kan komen doordat ik van een Android tablet naar een iPad 4 ben overgestapt. Verder mis ik aan ios fundamenteel nog een aantal zaken, zoals het delen van items. Bij Android kan dit nagenoeg tussen alle applicaties, maar op ios bijvoorbeeld voor nu.nl alleen met facebook, e-mail en twitter. Ook heb ik het idee dat multitasken bij ios nog niet helemaal soepel verloopt (bijv. synchroniseren van spotify gaat niet door op de achtergrond als ik tussen apps switch).
Dat hele flatlook gebeuren vind ik maar niks, het oogt niet. Het oogt niet in windows en het oogt evenmin in iOS. En dit is ook absoluut iets wat ik niet verwacht evenmin gehoopt had van Apple.

flatlook vind ik gewoon goedkoop lijken alsof de aandacht en kritische kijk op design zijn verdwenen. van mij mogen ze de boel annuleren opnieuw beginnen en even 10x gaan nadenken.
Heb jij zelfs wel eens geprobeerd er zo iets goed uit te laten zien? Volgens mij is dat moeilijker dan met al dat skeumorfisme
- Ten eerste zou ik er niet aan beginnen.
- Ten tweede de iconen zijn verslechterd, eigenlijk best wel lelijk.

Platte vierkantje en rondjes ... wat kan er moeilijk aan zijn?
Waarom zou je uberhaud moeilijk gaan doen als het er lelijk door wordt als je al een goed design hebt? Het oogt voor geen kant ...
Heb ik een iPhone 5? .... neen |:(
Anoniem: 415197
@Zwerver25 juni 2013 10:39
De designers vonden dit waarschijnlijk zelf ook mooi :)
Dus is het niet vreemd als er op internet ook nog een paar mensen te vinden zijn die dit mooi vinden.

Waar ik eigenlijk mee zit, is waarom de gebruiker steeds maar weer een nieuwe "look" opgedrongen moet krijgen. Misschien vinden sommigen (de meesten?) het fijn als een UI met de mode mee gaat, dat wil nog niet zeggen dat alle mensen dit ook prettig vinden. En misschien heeft de een het geduld niet om er een maand op te wachten, voor sommigen is misschien een update schema van enkele jaren voldoende.

Om het anders te formuleren: wat zouden we ervan vinden als onze kleding om de zoveel tijd centraal werd geupdate?
Om het anders te formuleren: wat zouden we ervan vinden als onze kleding om de zoveel tijd centraal werd geupdate?
Dat gebeurt toch ook? De modehuizen verzinnen achterlijke nieuwe mode-lijnen die vervolgens doordruppelen in de alledaagse mode van de H&M en C&A's :) Denkende dat jij zelf je mode bepaalt is wel naief ;)
Er zijn juist ook heel veel mensen die om die reden zijn gebleven en misschien wellicht nu afstappen? De vormgeving was juist dik in orde en beter als geen ander.

Er loopt altijd wel een groep weg, veelal zweverige kiezers maar dit zijn ook niet de echte Apple gebruikers wat in feite hun doelgroep behoort te zijn.

Normaal gesproken ben ik altijd wel tevreden maar deze verandering van flatlook vind ik ongewenst. Vind het niet in een modern OS thuispassen. Eigenlijk vind ik het ook niet een style die apple toebehoord.

De weglopers komen toch niet terug vanwege deze vernieuwing, moet je als bedrijf ook niet je focus op gooien maar juist op bestaanden en zeer tevreden klanten.
Het werd wel eens tijd dat Apple van al dat skeuomorphism af ging stappen, dat is zo 2006.
Wat heeft 2006 ermee te maken?

Wil je best wel reminden dat MS al 11 jaar stil stond met XP, overige telefoon fabrikanten evenmin vernieuwingen aan mobieltjes brachten.

Bij mij hoef je niet te komen met tiles met een border erom heen en beetje content erin, laat staan modern of hip noemen.
11? Hoezo kwam vista vorig jaar pas uit?
Heb ik 2 keer een herontwerp van NT gemist?

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee