Xs4all gaat gratis mobiel internet aanbieden aan Extra-klanten

Internetaanbieder Xs4all gaat klanten die een Extra-abonnement afnemen, vanaf 1 mei een gratis bundel voor mobiel internet aanbieden. Standaard krijgt de klant een bundel van 200MB. Tegen bijbetaling kan de databundel worden vergroot tot maximaal 2GB.

Xs4all logoDat bevestigde Xs4all-woordvoerder Niels Huijbregts, nadat Tweakers informatie over de databundels via Breedbandwinkel.nl in handen had gekregen. Volgens het document krijgen Extra-abonnees een maandelijkse databundel van 200MB zonder meerkosten. De maximale downloadsnelheid, waarbij het 3g-netwerk van KPN wordt gebruikt, bedraagt 3,6Mbit/s. De upload heeft een snelheid van 1,4Mbit/s. Xs4all is daarmee naar eigen zeggen de eerste internetprovider die een deel van zijn abonnees 'gratis' 3g-internet biedt.

Voor 10 euro per maand boven op de abonnementsprijs kunnen Xs4all Extra-abonnees de bundel vergroten tot 500MB. De download- en uploadsnelheid stijgt dan naar respectievelijk 14,4Mbit/s en 2Mbit/s. Wie 20 euro per maand extra betaalt, krijgt een bundel van 2GB met dezelfde snelheden.

Beide internetbundels zijn per maand opzegbaar. Xs4all biedt voor 30 euro een usb-modem aan. Daarnaast kan voor 72,50 euro een personal hotspot worden aangekocht.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

24-04-2013 • 15:04

51 Linkedin

Reacties (51)

51
51
35
4
1
9
Wijzig sortering
UPC heeft hetzelfde, alleen daar is het maar 50MB in de maand en daarna moet je een abo afnemen
UPC heeft hetzelfde, alleen daar is het maar 50MB in de maand en daarna moet je een abo afnemen
XS4All is druk doende, zoals overigens ook vele concurrenten, om het maandbedrag van abonnees maar omhoog te krijgen. 40 Mb/s of 8 Mb/s maakt voor XS4All qua kosten nauwelijks iets uit, maar 10 euro extra per maand per abonnee tikt lekker aan.

XS4All is altijd al een relatief dure provider geweest, zeker qua prijs/snelheid, maar daar hebben dan ook altijd extra's tegenover gestaan zoals IMAP, Usenet en Webdisk. Wat je de laatste tijd echter ziet is dat ze nieuwe extra's enkel aanbieden aan Extra-klanten. Dat was bij Spotify al het geval, en nu bij dit mobiele bundeltje wederom. Spotify kun je moeilijk slechts 'half' aanbieden, maar waarom dan niet ook een 50 of 100 MB bundeltje voor de Basis-klanten? Die betalen immers meer dan 30 euro per maand voor een 8 Mb/s-lijntje, daar mag dan toch ook wel eens een keertje iets voor gedaan worden?

Of is het juk van KPN zo zwaar dat iedere klant naar 40 euro per maand moet?

edit:

Ter aanvulling: Op lang niet iedere plek kan overigens de 40 Mb/s van het Extra-abonnement geleverd worden door XS4All.

[Reactie gewijzigd door Beuzelarij op 24 april 2013 19:46]

Dat klopt, daarom begrijp ik de term eerste in de quote ook niet |:(
Xs4all is daarmee naar eigen zeggen de eerste internetprovider die een deel van zijn abonnees 'gratis' 3g-internet biedt.
Ik heb het al een tijdje van UPC (de gratis 50MB) en maakt gebruik van het Vodafone netwerk met hogere snelheden.
Inderdaad en dus is Xs4all zeker niet de eerste!
Slim verdien model. Veel mensen denken goedkoper uit te zijn en vinden het makkelijker om alles bij een provider af te sluiten, daarom waren die bel+tv+internet pakketten ook zo'n succes. Nu komt daar mobiel internet bij, en veel klanten denken 'hè, handig, ben ik weer goedkoper uit en is alles makkelijk in een abbo!' Vervolgens blijkt 200 MB te weinig te zijn en de snelheid te langzaam, en gaan ze toch een of twee tientje(s) bijbetalen omdat ze wel snel en veel mobiel internet willen maar geen zin hebben om weer helemaal over te stappen.

Als XS4ALL slim is voegen ze daar ook nog een optionele belbundel (voor bijvoorbeeld €10 p.m.) en optionele sms-bundel (voor bijvoorbeeld €5 p.m.) aan toe voor de mensen die dit niet op een laptop of tablet maar op een telefoon willen gebruiken, en ze hebben hun klantenbinding en inkomsten weer vergroot.

[Reactie gewijzigd door Balance op 24 april 2013 15:16]

Prijzen bij XS4All zijn idd (wat) hoger maar daar krijg je wel goede service + kwaliteitsspullen voor terug (vinnik dan tenminste :) ). De horrorverhalen die ik om mij heen hoor over Ziggo en/of UPC....

De zgn. "personal hotspot" (+ de onwaarschijnlijk hoge aanschafprijs) snap ik ook niet helemaal:
Je hebt wel een tablet (zonder 3G) maar je gebruikt nog steeds een "dumbphone" die geen WiFi tethering ondersteund 8)7 ?! Moeilijk voor te stellen; dat kan nooit een grote groep gebruikers zijn.


Ben wel benieuw hoe e.e.a. straks technisch gaat werken. Ik heb een GSM + 1 Gb databundel abbo bij KPN (en XS4All =KPN) dus vraag me af of die gratis 200 Mb voor Extra klanten daar bij kan komen..
Heb XS4All gehad (2 jaar) en was alleen maar ellende en lage snelheiden, overgestapt naar Ziggo en heb tot heden geen enkele probleem gehad. :)
Zie https://nl.wikipedia.org/...c_Digital_Subscriber_Line
Dit is inherent aan de techniek. xDSL van xs4all kun je dus alleen vergelijking maken met andere xDSLprovider, niet met kabel of glas.
Als consument heb ik daar geen boodschap aan. Wat kan mij het nou schelen over welk medium het signaal loopt, als het maar de snelste verbinding voor de laagste prijs is.
Dacht ik ook ja. XS4All biedt 40Mbps. W00t!
Ik heb 120Mbps bij Ziggo, en die haal ik ook echt. 12-13MB/s downloaden zie ik vaak genoeg, ook bij nieuwsgroepen. Al die andere rommel hoef ik niet. Al die kwats wat ze "extraatjes" noemen betaal je gewoon voor (je koopt het gewoon, dus het is juist niet extra!)

Ik vraag me serieus af hoe mensen zoveel willen betalen voor eigenlijk zo weinig.
Ja maar jij bent voor die 120MB wel 14 euro extra per maand kwijt voor het all in one pakket. Als je iemand bent die heel veel download dan is dat het wel waard. Als je gewoon internet merk je er vrijwel niets van. Wat jij rommel en kwats noemt kan iemand anders wel heel belangrijk vinden. Een fatsoenlijke helpdesk bijvoorbeeld, een goed modem dat eenvoudig in te stellen is, een IMAP mail server, Spotify etc. Ik heb zelf vroeger alleen voor internet en tv Ziggo gehad en ben eerlijk gezegd blij dat ik er weg ben.
Naar verhouding in mijn 120Mbps dan nog stééds goedkoper dan die 40Mbps die XS4All aanbiedt.
Prijzen bij XS4All zijn idd (wat) hoger maar daar krijg je wel goede service + kwaliteitsspullen voor terug (vinnik dan tenminste :) ). De horrorverhalen die ik om mij heen hoor over Ziggo en/of UPC....
Sorry hoor, maar dat zijn de "oorlogsverhalen" uit een tijd dat men nog onafhankelijk was.
Toen had je idd een helpdesk die je perfect te woord stond .... omdat de gemiddelde gebruiker niet zover was om het zelf uit te vinden.

kwaliteitsspul , ja dat mag wel, compensatiedrang noemen ze dat.
geen slechte spullen / provider hoor, maar prijs/kwaliteit staat niet meer in verhouding tot zo'n 10 / 15 jaar geleden
Je hebt wel een tablet (zonder 3G) maar je gebruikt nog steeds een "dumbphone" die geen WiFi tethering ondersteund 8)7 ?! Moeilijk voor te stellen; dat kan nooit een grote groep gebruikers zijn.

Je vergeet de grote groeiende groep gebruikers mét een smartphone, maar waar er een lock op zit die tethering onmogelijk maakt ... :(
Mag ook wel voor die prijs.... 40 euro voor 40 Mbit... Met UPC betaal ik nu 40 euro voor 60 Mbit + TV + telefonie. (= ook daadwerkelijk 60Mbit + betere kwaliteit tv dan via een DSL lijntje) Wel een actietarief, maar dat gaat straks net iets over de 50 euro, terwijl je bij XS4All gewoon 10 euro meer kwijt bent. Premium provider ok... Maar die prijzen blijven belachelijk hoog.
+ spotify premium
en nu dus
+ 200mb mobiel internet
Ik heb weinig keuze qua andere aansluitingen, dan heb je enkel nog de keuze welke provider voor DSL. Xs4all is mischien duurder, maar bied wel genoeg aan daarvoor en aangezien ik alles al jarenlang bij hun heb zitten, was de keuze vrij makkelijk (tov tele2 bv).
Ja wacht even maar als je het alles in één pakket vergelijkt van UPC en XS4all dan is XS4all 50,83 per maand en UPC net iets over de 50 euro na twee maanden. Dat is dus hetzelfde. Dan is je internet inderdaad iets sneller maar dan heb je wel bij Xs4all een heel fijn Fritzbox modem (ik stel via mijn telefoon met twee handeling zo een gratis tijdelijk WIFI guest access in voor mijn gasten om maar een klein voorbeeld te noemen) een heel goede helpdesk, IMAP mailserver, spotify premium en nu dus ook mobiel internet, De HD TV kanalen zijn ook gewoon goed overigens, echt niks mis mee.
Nu de snelheid van ADSL ver achterblijft bij kabel moet XS4ALL natuurlijk meer gaan bieden om klanten te behouden.
Xs4all levert ook glas (en wanneer bij mij in de straat?!? Gemeente Heemstede werkt niet mee). Maar dit terzijde.

Ik denk dat ik de sim maar ga aanvragen, kan mooi in mijn mifi (die ergens in een stoffig hoekje ligt). Ik verwacht niet dat ik het ding veel zal gebruiken: tethering met iPhone werkt prima. Maar de kinderen vinden het vast wel handig: die hebben nu prepaid zonder internet. Kortom, we hebben binnenkort internet in de auto :)

Personal hotspot voor 72,50, dat is dus zo'n mifi geval. Ik heb er destijds iets meer voor betaald, voor een Three Huawei mifi. Ze staan zo te zien nog steeds op Ebay. Prima dingen. Ben wel benieuwd waar xs4all mee gaat komen.
In principe heb je dit al bij Extra, je USB dongle als je internet eruit ligt.

Dan mag je in de tussentijd de dongle gebruiken voor mobiel internet, moet zeggen dat het nog erg netjes werkt ook. Ze hadden voor mij verkeerde modem geleverd, mocht ik nog een weekje extra gebruik maken, ding is overal gewoon te gebruiken (mits je software installeerd).
Alleen als je een service plus abo hebt - en anders niet.
Ik dacht na het lezen van de titel, die Hollanders zijn ons weer aan het inhalen, maar sorry, dit is gewoon een grap!
€10 voor 500Mb dataverkeer?

Kijk anders eens hier als telenet klant:
http://telenet.be/3537/nl/thuis/mobiel/abonnementen/king
€15: 150 minute, 10.000 SMS'sen & 1Gb dataverkeer.
Proximus en Mobistar hebben iets gelijkaardigs alsook Mobile Vikings.
Dergelijke bedragen hebben wij hier ook gekend. Op het moment dat genoeg mensen het hebben wordt de prijs opgeschroefd. Men is er dan aan gewend het te gebruiken en daarom meer bereid ervoor te betalen.
€15: 150 minute, 10.000 SMS'sen & 1Gb dataverkeer.

Alleen jammer dan dat hun algemene voorwaarden tethering expliciet verbieden :*)
Grootste grap ooit -> €72,50 voor een personal hotspot..
Op een Android of iPhone toestel is het gratis 8)7..

Ze moeten wel een hele goede reden hebben willen ze zoveel vragen.
Ik gok dat ze op het KPN netwerk zitten aangezien ze van KPN zijn..

Tijd zal het leren wat voor speler ze worden, want ze hebben zoveel concurrentie -> KPN zelf, Vodafone BSW, Vodafone RED die allemaal grote bundels data verkopen.

[Reactie gewijzigd door crzyhiphopazn op 24 april 2013 15:12]

Dit is dan ook bedoeld voor de mensen die geen android/iphone hebben, maar wel een ipad zonder 3g. 200MB is voor de meeste huis/tuin/keuken gebruikers voldoende om even buitenshuis te surfen of mail binnen te halen. De bedragen voor een eventuele verhoging zijn ook coulant. Dus wanneer je geen smartphone hebt, maar wel een tablet kan dit wel eens interessant zijn.
Over het algemeen niet echt een logische gedachte -> wel een Tablet, maar geen smartphone dat terwijl iedereen vrijwel mobiel kan bellen..

Ik begrijp dat er nog wel mensen zijn die een ouderwetse nokia hebben, maar zoals ik al zei een Android toestel is niet een zo veel duurder dan die personal hotspot..
"Xs4all is daarmee naar eigen zeggen de eerste internetprovider die een deel van zijn abonnees 'gratis' 3g-internet biedt."


Lijkt me dat je tablet wel degelijk 3g nodig heeft, om hier gebruik van te maken
Hoe groot denk je dat deze groep is? Ik denk zeer minimaal alias niet bestaand. En mensen die dan twijfelen nemen uiteindelijk toch wel een smartphone.
De goedkoopste hierzo is €67,95

http://www.mifi-hotspot.nl/producten/mifi-routers-3g-4g

Lijkt me een prima prijs eigenlijk!

Volgensmij kan je voor €20,- bij KPN ook al een gratis databundel krijgen bij je thuisabbo!
(€10 voor SIM, €20,- voor dongle, weet niet of je dan ook de SIM eruit kan halen)

Moet je wel een beetje zuinig doen met je dataverkeer, het is maar 50mb. Met Opera turbo zonder afbeeldingen + alle 3G sync uitzetten verbruikt bij mij 80mb in de maand als ik zuinig doe.
Met zo'n Speedtouch password generator, dan staat er ineens overal een gratis hotspot :+

edit: Even opgezocht, bestellen kan hierrr: https://www.kpn.com/prive/pakketten/mobiel-internet.htm

[Reactie gewijzigd door Eloy op 24 april 2013 15:18]

Of de TP-link 3040 nemen en elke willekeurig USB modem erin prikken.

Erg handig in het buitenland met andere gsm netwerken en hotels.

Wat ik wel tegenkom bij klanten is de (mis)bruik van hun XS4All serviceplus abbo.
Die stoppen ze niet als fail-over in hun modem maar zit in hun tas bij hun laptop.
Maar om nu elke keer je sim te verwisselen om te internetten?
Maar om nu elke keer je sim te verwisselen om te internetten?
Dat is een detail, dat kan je crzyhiphopazn, en de anderen niet kwalijk nemen ...

Dit is tweakers, iedereen behoort conform de standaard te leven, dus smartphone, tablet, en snel internetabbo met hardware van maximaal 1 jaar .... :+

Dat mijn nichtje nog steeds met een nokia 6310i rondloopt, dat kan echt niet meer !

[Reactie gewijzigd door FreshMaker op 24 april 2013 19:54]

Hoezo gratis? Ik heb een android maar geen 3g (ik heb prepaid)
personal hotspot activeren ;)

En dit gaat om een abonnement. Prepaid reken ik niet mee omdat je bij Internet @ home ook niet prepaid kan betalen :)
Grootste grap ooit -> €72,50 voor een personal hotspot..
Op een Android of iPhone toestel is het gratis 8)7


Enkel als het een unbranded toestel is, anders is er een grote kans dat het standaard uit staat en geblokeerd is. (Al is dan bij Android wellicht makkelijk te omzeilen, na het kopen van een andere app.)

Echter ook los daarvan je mist dan wel het punt. Het gaat hier om additioneel internet. Als je al onbeperkt of een dikke internetbundel hebt zal dit niet handig zijn. Voor hen zonder internet of een kleine bundel is dit best handig.
de eerste 200 mb is gratis. Als je 10 euro betaald, krijg je in totaal 500mb?

Dat betekend dat je concreet 10 euro voor 300 mb betaald. Best veel geld. Ook 500 mb voor 10 euro zou overigens niet goedkoop zijn.
Dit is uitstekend nieuws! Nu kan ik in mijn dual-sim telefoon een simkaart van xs4all doen en daarmee gratis internetten. Geen internetbundel meer nodig!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee