Nvidia's ceo, Jen-Hsun Huang, heeft een nieuwe roadmap voor de mobiele Tegra-chips onthuld. Opvallend is dat de volgende generatie Tegra-chips, met codenaam Logan, over een Kepler-gpu moet gaan beschikken.
Nvidia gebruikt de gpu's in de Kepler-serie in videokaarten voor desktops en laptops vanaf de 600-serie. Ook Nvidia's huidige vlaggenschip, de GTX Titan, beschikt over een op de Kepler-architectuur gebaseerde gpu. Met het kiezen voor de Kepler-gpu lijkt Nvidia met de opvolger van de Tegra 4 opnieuw in te zetten op grafische prestaties. Zo merkt Anandtech op dat Kepler-gpu's zijn opgebouwd uit shader blocks van 192 CUDA-cores. Dat zou betekenen dat de Tegra 5-soc over minstens 192 unified shaders gaat beschikken. Dat zou een flinke verbetering zijn ten opzichte van de huidige Tegra 4-soc, die over 'slechts' 72 gpu-cores beschikt, die ook nog opgedeeld zijn in 24 vertex- en 48 pixel-units.
Bijkomend voordeel van de Kepler-architectuur is de ondersteuning voor PhysX, CUDA en OpenGL 4.3, die tot nog toe niet in mobiele socs te vinden is. Zo ondersteunen de huidige soc's maximaal OpenGL 3.0. Over het cpu-gedeelte is nog weinig bekend, maar de verwachting is dat de eerste samples eind 2013 worden verstrekt, terwijl de eerste apparaten met Tegra 5-chips begin 2014 te koop moeten zijn.
Nvidia heeft Logans opvolger Parker genoemd. Deze soc gaat net als Logan over een gpu-architectuur beschikken die ook in desktops en laptops toegepast moet worden. Nvidia zal die architectuur, met codenaam Maxwell, in 2014 uitbrengen. In de Tegra 6-soc zou de Maxwell-gpu nauw gaan samenwerken met de 64-bit Denver-cpu. Maxwell moet ondersteuning gaan bieden voor unified virtual memory, waardoor andere processors, zoals de cpu, ook gebruik kunnen maken van data die zich in het geheugen van de gpu bevindt. Tot slot moet Parker gebakken worden met 3d-transistors.