Activision haalt Modern Warfare 2-level offline om islamitische tekst

Activision heeft het multiplayerlevel Favela uit Modern Warfare 2 tijdelijk offline gehaald wegens de aanwezigheid van islamitische teksten in een badkamer. Activision werkt aan patches voor de spellen die de textures zullen verwijderen.

Activision en Infinity Ward hebben dit weekend Favela, een populaire multiplayer-map voor Call of Duty: Modern Warfare 2, uit de roulatie gehaald. Dat meldt website Kotaku. In het level hing een schilderij met een citaat van Mohammed op een badkamer boven een toilet. De plaatsing van religieuze teksten in een badkamer is beledigend voor islamitische gamers, betoogt de maker van onderstaande video.

Activision biedt in een reactie tegenover Kotaku zijn excuses aan aan spelers die aanstoot hebben genomen aan de schilderijen. Volgens de uitgever betreft het een onopzettelijk gemaakte fout. Activision zegt het level pas weer op te nemen in de playlists zodra er een update voor het schietspel is uitgebracht die de textures met het citaat verwijderen.

Door Bart de Water

Nieuwsposter

09-10-2012 • 10:07

309 Linkedin

Submitter: Mexel

Reacties (307)

307
279
137
12
0
31
Wijzig sortering
Mij vallen als psycholoog toch wat dingen op aan de speech van dat joch:

"I am a member of the Islamic Gaming Community, and I come with a message."

Vanwaar dit gezwollen taalgebruik? Stel je voor dat ik op Belgische forums rond ga hangen en zeg 'Hallo, vrede op aarde, ik ben lid van de Nederlandse Computerspelletjes-spelende Gemeenschap, en ik kom met een boodschap". Wat maakt dat je denkt dat je voor iedereen kan spreken? Rhetorisch truukje om belangrijk en statig te lijken?

"I got dissapointed because you insulted my religion, my traditions, my culture, and last but not least, our prophet Mohammed, the messenger, and Allah"

Opnieuw veel rhetoriek: het lijkt nunet alsof Activision niet slechts 1, maar heel veel beledigingen heeft gemaakt: door de hele waslijst aan persoonlijke verzinsels op te sommen overdrijft hij enorm en maakt van 1 ding zes dingen. Je moet een ander verder niet verantwoordelijk maken voor hoe jij je voelt. Ik vind het bijzonder gewelddadig om van anderen te eisen dat zij precies weten waardoor jij je gekwetst voelt en waardoor niet. Een klein kind mag daar nog wel van uitgaan, maar een volwassen persoon moet op een gegeven moment erkennen dat de wereld niet uit begrijpende mammies bestaat en moet bereid zijn om de hand in eigen boezem te steken. Deze jongen maakt Activision verantwoordelijk voor zijn eigen boosheid en gedraagt zich daarmee in mijn ogen als een kleuter. De toon van het zinnetje is sterk beschuldigend, en er lijkt weinig ruimte voor nuance, weinig opening voor een discussie of meningsverschil. You Insulted My Religion, punt.

"Millions of Muslims are mad, angry, and dissapointed at Activisions"

Kort lontje? Er hangt een mooie spreuk uit jullie godsdienst 'Allah is beautiful' ergens in een spel, maar toevallig in de badkamer. Activision doet dat niet expres. Wat is dat voor rare kronkel om dan kwaad te worden? Als je op een straathoek tegen iemand aanbotst, wordt je dan ook 'mad'? Egocentrische gedachtengang hoor, hoe kom je erbij om je eigen waarden en normen als universele wet neer te zetten? En als anderen zich er niet van bewust zijn, en gewoon hun ding doen, en toevallig iets zeggen wat je niet zint, om dan maar -kwaad- te worden? Ja, dan kan ik me voorstellen dat het hommeles blijft in het Midden-oosten. De wereld is te ingewikkeld om te blijven eisen dat iedereen jouw behoeftetjes en wensjes en voorkeurtjes en gevoelige plekjes maar automatisch kan aanvoelen. Die 'dissapointed' snap ik, maar die 'mad en angry', nee, daar heb ik geen enkel respect voor.

"We hope that the insult comes from an amateur employee that used to work there".
Wie is hier nou beledigend? Blijkbaar gaat deze jongen ervanuit dat er maar twee redenen kunnen zijn waarom hij zich gekwetst voelt: 1] de ander is een opzettelijk kwetsend, kwaadaardig persoon, 2] de ander is een volslagen incapabele imbeciel die het niet waard is een baantje bij een gamebedrijf te hebben. Dat zijn de mogelijkheden. Wie is hier nou respectloos? Wat je zegt ben je zelf. Dat kan je projectie noemen: de anderen beschuldigen van je eigen fouten. "Jij respecteert mij niet!"? Draai het eens om. "Ik respecteer jou niet". Dat zit een stuk dichter bij de waarheid in dit geval...

We want an apology from Activision on their webpage, their facebook, their twitter, and their youtube links .
Jahoor. De respectloosheid gaat nog verder. De ander moet niet alleen onmiddelijk zijn excuses maken voor de eigen gekwetste gevoelentjes, het is ook nog nodig dat hij de ander precies vertelt op welke manier hij dat dient te doen. De toon van de opsomming is opnieuw dwingend, en laat weinig ruimte voor de mening van de ander. Het is een agressieve opmerking, die de vrijheid van de ander probeert te beknellen.

However, if you didn't do so, you will have to suffer the consequences of this chose
Dit is een regelrechte bedreiging. Ja, er komt achteraan dat het gaat om boycotten. Maar dit zinnetje komt eerst. Ik lees hierin: 'Ik voel mij gekrenkt, en dat is jouw schuld. Jij moet dat oplossen, op de door mij voorgeschreven manier. Als je dat niet doet, zal je ervan lusten". Nou ben ik geen zweefteef, maar ik zou bijna zeggen: ga eens een cursus geweldloze communicatie doen? Het geweld druipt er vanaf. En opnieuw: waar is het respect voor Activision? Waar is de volwassen nuance dat het mogelijk om een vergissing gaat, zonder enkele bijbedoelingen?

What we really want, is respect, and respect is everything.
Respect krijg je door het te geven, las ik ooit ergens op een poster. Ik kon er eigenlijk geen speld tussenkrijgen. Het is een sterk staaltje van projectie dit: zelf gedraagt deze jongeman zich op een opvallend respectloze manier (de ander verantwoordelijk maken voor hoe hij zich voelt, geen inlevingsvermogen tonen, eisend zijn, bedreigingen maken), en zijn belangrijkste boodschap blijkt uiteindelijk: ik wil respect.

Ik zou zeggen: kijk eens in de spiegel.
Dit. Heerlijk. Dank je wel. Fijn dat je mijn gevoel in zo'n duidelijke bewoording hebt kunnen uiteenzetten. Ik kreeg namelijk echt kromme tenen van deze videoboodschap, maar kon nog even niet 123 uitspellen waarom.

Het staat mij inderdaad ontzettend tegen als iemand ervan uitgaat dat iedereen (lees: anders- of niet-gelovigen) op de hoogte is van de 'regeltjes' die bij zijn eigen religie horen - en dus ook meteen denkt eisen te kunnen stellen wanneer hij/zij iets tegenkomt dat niet conform deze (zeer eenzijdige) norm is.

Ik had pas 'respect' voor de maker van deze videogame gehad wanneer hij niet was gaan eisen, maar gewoon 'humble' iets had gezegd, bijvoorbeeld in de trant van: "Hee, Activision, ik ben een enorm grote fan, maar ik schrok een beetje van die Arabische tekst in de badkamer op Favela. Waarschijnlijk weten jullie dit niet, dus daarom vertel ik het maar gewoon even. Het wordt namelijk als 'beledigend' gezien binnen de islam om religieuze teksten in de badkamer op te hangen, en helemaal boven het toilet. Wie weet kunnen jullie hier rekening mee houden in het vervolg. Dat zou namelijk heel erg fijn zijn. Hartelijk bedankt."

Vragen of vertellen is immers een stuk respectvoller dan eisen (en bovendien bereik je er meestal ook veel meer mee). En denken dat iets per definitie vanuit een negatieve intentie heeft plaatsgevonden - en foutjes dus niet gemaakt kunnen worden - is wel heel denigrerend en kortzichtig. Iets waardoor je, wat mij betreft, júíst nul op rekest krijgt.

[Reactie gewijzigd door Gilraen op 9 oktober 2012 12:23]

Anoniem: 109989
@Znorkus9 oktober 2012 17:56
Wauw, prachtige analyse. Het komt er weer op neer dat het tolereren van intolerantie op zichzelf niet tolerant is.. Iemand die intolerant als hell is verdient geen tolerantie aangezien dit uiteindelijk alleen maar zal resulteren in meer intolerantie. Omdat deze intolerante persoon altijd zal blijven zoeken naar dingen die hem zou kunnen beledigen. Ik bedoel waarom denk je dat landen liever geen losgeld betalen aan terroristen die om losgeld vragen?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 109989 op 9 oktober 2012 18:03]

Gaat weer lekker hier. Toch even mijn duit in de zak doen.

Activision doet dit gewoon omdat ze ook aan Moslims prima centen kunnen verdienen. Dat Moslims over het algemeen misschien wat gevoeliger zouden zijn dan andere religieuzen nemen ze op de koop toe. Dit geldt natuurlijk dubbel als ze zelf denken dat er misschien kwade opzet in het spel was, een Islamitische tekst op een willekeurig schilderij in een favela is nou niet echt logisch te noemen.

De persoon die dat filmpje heeft gemaakt kan zeggen wat 'ie wil, maar ik betwijfel of hij voor velen spreekt. Aandachttrekkerij die in dit geval beloond wordt door een bedrijf dat waarschijnlijk vooral gederfde inkomsten vreest, niet zozeer bomaanslagen of protest acties.

Voor de mensen die hier de gebruikelijke "Islam is gewelddadig en Moslims moeten niet zo zeiken" tirades afsteken heb ik twee tips: kijk eens naar de sociale en geopolitieke omstandigheden achter de onlusten over vermeende beledigingen aan het adres van de Islam en lees voor de gein even het SGP programma door als je je zo'n zorgen maakt over religieus extremisme (of meent dat andere religies minder mafkezen kweken).

Dit is zowel een storm in een glas water als olie op het vuur van idioten wereldwijd, ongeacht religieuze overtuigingen. Ik begrijp prima dat Activision dit niet aangrijpt als reden om op de bres te springen voor "vrijheid van meningsuiting". Er is voor hun in deze situatie namelijk helemaal niks te winnen op dat gebied.
wat een gemiep weer....de mensen die hier om klagen zijn gewoon figuren die aandacht nodig hebben of zich te erg vervelen...erg jammer weer...
ok, dus mensen hebben volgens jou geen recht op kritiek of mogen geen beklag meer doen over dingen die hen storen? wat is dat voor idiote onzin..?

dat jij andere waarden hanteert betekent niet dat zij dat moeten overnemen van jou. mensen hebben netjes geklaagd hierover en activision heeft netjes een oplossing aangeboden. eind goed al goed, wat stoort jou aan het feit dat dit netjes opgelost is..?

mis je soms wat berichtgeving over doden en onnodig bloedvergieten, nou, helaas pindakaas voor jou bestaat er dus wel degelijk tolerantie en begrip bij activision en ben jij duidelijk degene die zich verveelt en aandacht zoekt..

chapeau voor activision..
Natuurlijk mag dat, maar als je dit beklag vervolgens negeert moet je dit niet hoeven te bekopen met je leven. Dit is waar het probleem zit. Als het hen niet aanstaat en dat jou niets kan interesseren dan zorgen zij er wel voor dat het jou wat interesseert. Je zult namelijk een shit load aan bedreigingen krijgen.

Dat is ook waarom iedereen zwicht voor dit soort "klachten".

Als ik klaag dat het een of het ander me niet siert c.q. mij beledigd in een level dan halen ze het echt niet offline. Blijkbaar moeten wij atheïsten ook maar eens her en der ook maar eens terreur aanrichten.

[Reactie gewijzigd door madmaxnl op 9 oktober 2012 12:29]

Nu ga je er per definitie uit dat Activision zou moeten vrezen voor hun leven als ze het er niet uit hadden gehaald. Wat een onzin, niet elke muslim is zo'n extremist. In de video hebben ze alleen gezegd dat als er geen oplossing kwam dat ze de games gingen boycotten.
Dat is ook waarom iedereen zwicht voor dit soort "klachten".
Heb je er wel eens bij stil gestaan dat dit ook wel eens gewoon fatsoen van Activision zou kunnen zijn ?

Niet elke responce op een klacht uit de moslim-wereld is meteen uit angst !

Er zijn ook nog gewoon mensen die zich tolerant naar elkaar opstellen en onbedoelde nare foutjes gewoon proberen op te lossen.

[Reactie gewijzigd door T-men op 9 oktober 2012 13:10]

Waarom moeten wij ons elke keer tolerant opstellen? Moslims zijn alles behalve tolerant.
Misschien moeten de Moslims maar eens tolerantie tonen, en begrijpen dat het slechts een game is.
Activision zal wel toegegeven hebben uit schrik voor aanslagen op hun headquarters, wat natuurlijk te begrijpen is...
Religie maakt meer kapot dan je lief is. Zou in mijn ogen verboden moeten worden.

De tekst die in de badkamer staat betekent blijkbaar "Allah is mooi en hij houdt van schoonheid". Ik bedoel; dan wordt er al een positieve tekst gebruikt, is het weer niet goed. Stelletje mierenn**kers...

Bron : http://www.nu.nl/games/29...e-islamitische-tekst.html

Bovendien lekker hypocriet; dergelijke figuren vinden het maar wát lekker om Amerikanen af te knallen in FPS-games maar gaan wel zitten zaniken vanwege een vermeend plaatje met islamitische tekst in een van de levels.

Zulk volk moet gewoon een permaban krijgen. Onacceptabel dat Activision zich daarom verontschuldigd. Nu is het hek dus écht van de dam ...

Kijk voor de lol maar eens wat gamers voor icoontjes in elkaar knutselen in Black Ops. Zo zag ik :

- Tekeningen van Nazi-symbolen
- Tekeningetjes van negers die aan kippenboutjes / watermeloen dachten
- Tekeningetjes van negers omringd door witte Ku Klux Klan puntmutsen
- Tekeningen met toespelingen tot bestialiteit
- Tekeningen met diverse pornografische inhoud
- Tekeningen met belediging van andere godsdiensten

Dit moet dus blijkbaar allemaal maar kunnen, maar o wee als er ergens islamitische teksten staan vermeldt. Dit laat dus simpelweg zien dat er bepaalde volkeren zijn die zich bij het minste of geringste al op hun teentjes getrapt voelen. En maar klagen dat het westen zo'n afkeer heeft van de Islam als godsdienst.

Als religie belangrijk voor je is, prima, maar val daar anderen niet mee lastig. Een betere wereld begint bij je zelf, dus groei een stel hersenen en geef het goede voorbeeld.

Period !

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 10 oktober 2012 03:07]

Anoniem: 330656
@Titan_Fox9 oktober 2012 15:39
Kan het niet beter verwoorden!

Dat ze zich beledigd voelen, kan ik wel een beetje inkomen. Maar wij piepen ook nergens over. Dat er beschreven word dat ik als "ongelovige" niet verdien te leven, maakt mij toch ook niets uit?
@AGroenewold : Ik zal het je sterker vertellen;

In mijn tijd als taxichauffeur had ik een Marokkaanse "collega" die probeert mensen te overtuigen van de Islam. Hij vertelde mij dat er op Armageddon (het einde der tijden-) een reusachtige cycloop verschijnt die alle ongelovigen naar de hel stuurt.

Mijn eerste reactie was "lekker boeiend", de tweede reactie was "wat kan het jou schelen of ik in de hel kom".

Religies zijn een lastig onderwerp. Zo zijn er genoeg mensen die geloven dat de wereld vergaat op 21 December 2012 (omdat dit de laatste dag van de 13e b'ak'tun der Maya kalender is-). Echter zitten hier de nodige haken en ogen aan;

- De Maya kalender heeft geen rekening gehouden met schrikkeljaren, waardoor de laatste dag van de 13e b'ak'tun al enkele jaren geleden heeft plaatsgevonden.

- De huidige Maya's kennen dit verhaal helemaal niet, laat staan dat ze er in geloven.

Ik heb hier enkele weken geleden een interessante documentaire over gezien op NGC HD. Toen er aan de huidige generatie Maya's werd gevraagd of ze bekend waren met het verhaal dat de wereld zou vergaan op 21 December 2012, keken ze je aan alsof ze water zagen branden.

Waarmee ik maar wil zeggen; religies zijn gewoon verhalen, verzonnen door mannen. Of je ze gelooft of niet staat je vrij. Ik heb respect voor iedereen, ongeacht je religie. Als atheïst zijnde verwacht ik het zelfde respect terug. Maar misschien is dat wel te naïef ...
in dit geval was het maar 1 mens welke niet echt aan het klagen was. Hij heeft activision meer lopen vertellen wat er niet helemaal netjes aan is. Dat activision zelf heeft besloten om de map offline te halen is hun keuze. Je kan ook de map een patch meegeven en we leven nog lang en gelukkig.
Ach, "En god zag dat het goed was" boven een toiletpot hangen in een spel, zou hier ook de wenkbrauwen doen fronsen.
Ik zou me doodlachen om die spreuk boven een toiletpot, maar goed...
Een normaal mens zou hem nooit hebben opgemerkt. Komop jongens, je moet er al met een sniper scope naar staan kijken om het leesbaar te maken.

Ik snap ook niet waarom dan het hele level er gelijk uit moet. Enne, die heisa over een stukje tekst op een schilderij?! In vergelijkbare games knal je moslims met het minste beetje moeite af (o.a. MOH)...

Dus games waarin je ze afknalt, geen probleem, een schilderij in een level wel? 8)7
In principe heeft u gelijk, zekere islamitische scholieren zijn van mening dat moslims geen spellen zouden moeten spelen waar je tegen moslims vecht, of waar je een persoon bent met magische krachten of attributen die misschien wel blasfemisch zijn. Ik leg dit nu ook uit een islamitische standpunt uit. Dit heeft allemaal te maken met het zogenaamd imiteren van dit soort personen. Een persoon dat magie beoefent (in islam magie is niet bliksem schieten uit je handen, maar eerder het samenwerken met demonen) is een vijand van Allah en je moet zo'n persoon niet imiteren.

Of dit nu betekent dat een moslim niet een spel mag spelen waar een persoon lightning bolts schiet, dat weet ik niet, maar hij mag niet een spel spelen waar hij overduidelijk zijn speciale krachten verkrijgt met behulp van duistere figuren.

Nogmaals ik leg hier alleen een mening uit van bepaalde islamitische scholieren, en dit ook puur los van de discussie of god bestaat of niet.

Maar waar het uiteindelijk op neer komt is hoeveel heeft een moslims nu over? Sommige moslims zijn zo streng gelovig dat ze niets anders in de wereld doen dan het aanbidden van Allah, (vrijwel) geen materiële bezittingen hebben en dan heb je mensen die alleen maar 5x per dag bidden of mensen die wel haram (verboden) vlees eten.

Islam heel simpel uitgelegd, je bent gemaakt om God te aanbidden en dat is de enige doel van mens, moslim betekent ook "iemand die zich aan God over heeft gegeven", en ja games zijn niets meer dan tijdverspilling, hoewel ik zelf wel regelmatig speel. Tot slot, gamen is niet verboden, maar er zijn handelingen in islam die moslims niet mogen verrichten en zoiets kan zelfs in een computerspel gebeuren.

Nogmaals ik geef u gelijk
Waar in vredesnaam haal je die onzin vandaan dat een moslim geen spel mag spelen waar hij zijn krachten van een duister persoon krijgt? In de tijd van de creatie van de religie waren geen spellen. Ook waren er geen tovenaars, dus zowel in de virtuele wereld als de realiteit is het onmogelijk om zo iemand te imiteren, omdat ze niet bestaan :+

Geef eens wat bronnen?
Toch lastig, dat begrijpend lezen....

Een moslim mag WEL spellen spelen maar mag van zijn (of haar) geloof bepaalde handelingen niet uitvoeren. Als zo'n handeling in een spel voorkomt mag je die dus ook niet uitvoeren. Niet omdat het een spel is maar omdat de handeling die je verricht tegen het geloof is....
Toch lastig, dat onderzoeken...

Een spel speel je virtueel, jij als persoon ervaart die handelingen niet. Dus om dan te zeggen dat die games dan verboden zijn is gewoon onzin.
je snapt het nog steeds niet he!

De omgeving (virtueel of irl) is helemaal niet van belang het gaat enkel om de handeling.

En dat ik als persoon de handeling niet ervaar is pas onzin. Of ik nu iets irl doe of achter een beeldscherm: de (geestelijke) ervaring is altijd aanwezig. |:(

[Reactie gewijzigd door ChojinZ op 9 oktober 2012 16:29]

Ze snappen het heel goed.

Jij snapt het niet.

Het gaat er juist wel om dat het virtueel is, virtueel is niet echt.

En denk je nou echt dat het God wat boeit dat jij virtuele handelingen uitvoert?

Als je maar een goede moslim bent.

De 5 geboden enzo van de Islam die ken je toch wel?

Als je je daaraan houdt dan is de rest niet zo belangrijk.

Dat er daarna nog honderden zo niet duizenden regeltjes zijn verzonnen door mensen die de koran verkeerd interpreteren geeft aan dat je dus niet zo moet mierenneuken om een spel.

Er zijn heel veel dingen die veel moslims denken dat het hoort bij de islam terwijl dat niet zo is, na een paar honderd jaar raakt dat ingeburgerd en weten mensen niet meer of het nou een deel is van de islam of niet.

Zo zijn er ook veel bijgeloven die mensen als een deel van de islam zien terwijl het er niks mee te maken heeft, dingen zoals een spreuk over iemand uitspreken.
Regel 1:
zeg met volle overtuiging: er is geen andere god dan god en Mohammed is zijn profeet


Maar als ik dat in een virtuele wereld niet zeg en magische karakters gebruik/aanbid dan is dat geen probleem?

Sure.... |:(
Inderdaad, denk heel even aan iets wat controversieel is hier in Nederland. Stel men maakt een spel waar de speler een pedo is en hij gaat kinderen misbruiken. Big deal is toch spel is allemaal virtueel? (even los of dit wettelijk is toegestaan)

Nee we vinden pedo's niet leuk in de maatschappij en we moeten er van walgen, dus dat betekent dat zo'n soort spel echt niet kan.

Zoiets moet u zich voorstellen bij een moslim dan, iemand die aan zwarte magie doet begaat een grote zonde (qur'an 2:102). Magie gaat tegen de tawheed (absolute monotheïsme) in en moslims moeten dat erg verachten en niet spelletjes spelen waar magie beoefenen normaal is.

edit: typo

[Reactie gewijzigd door Donib op 10 oktober 2012 14:06]

Inderdaad, denk heel even aan iets wat controversieel is hier in Nederland. Stel men maakt een spel waar de speler een pedo is en hij gaat kinderen misbruiken. Big deal is toch spel is allemaal virtueel? (even los of dit wettelijk is toegestaan)


edit: typo
Blijkbaar denkt de overheid daar heel anders over. Want ook al speelt het zich af in een niet bestaande wereld, virtuele kinderporno is gewoon strafbaar:
http://webwereld.nl/nieuw...nderporno-strafbaar-.html
Dus ja, de overheid vind dus wel een "big deal"

En die lijn is ook door te trekken: kijk maar naar gegevens diefstal of item diefstal in games. Allemaal gegevens uit de virtueele wereld. Maar toch mag je er niet zomaar alles mee doen wat je wil.
Anoniem: 419371
@Donib9 oktober 2012 22:55
mensen of dingen aanbidden is nooit goed leid uiteindelijk alleen maar tot oorlog! denk je nou nog echt dat er een god bestaat met zoveel dood en verderf in de wereld! ik spreek hoe ik er over denk,dat zouden is meer mensen moeten doen!

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 419371 op 9 oktober 2012 22:58]

Precies wat ik dacht! Volgens mij zijn de islamieten de enige groep die je echt open hoort klagen over haast alles. Niet kwaad naar de Islam bedoeld, maar er zit een grote groep pretverpesters tussen, die over alles loopt te janken.. Realiseren die mensen zich zelf niet dat ze gigantisch dom overkomen :3
Wellicht, maar er zijn ook een hoop mensen die het opvatten als een belediging. Dan heb je ook nog mensen die zich opwinden om mensen die iets dergelijks opvatten als een belediging. Van die laatste categorie lopen er helaas ook té veel mensen rond, ook op tweakers.net.

Het is overbodig, en wanneer mensen er aanstoot aan hebben, dan is het toch een vrij logische keuze om deze tekst weg te halen? Er zijn weinig redenen om de tekst niet weg te halen; behalve wanneer men op 'de principes wil staan'. Maar wie zijn er in dit geval bij gebaat? Helemaal niemand naar mijn idee.

Zulke dingen moet je als bedrijf niet willen laten escaleren. Gaat alleen maar ten koste van de (goede) naam. Terwijl de kwestie niet eens noemenswaardig is.
Anoniem: 419371
@-Tom9 oktober 2012 23:05
mensen zouden wat vaker naar zich zelf moeten kijken en niet naar andere! net als respect je moet het niet krijgen maar verdienen!
Nee hoor, wat kan een zinnetje over een vent waarvan niet te bewijzen is of ie nou bestaat mij nou interesseren.

En ja, sneu hoor, ik word een beetje moe van het feit dat iedereen opeens bang is van de islam. Zoals al jaren het geval, het zijn er maar een paar die zo zielig/aggresief zijn, de rest zijn gewoon normale mensen zoals jij en ik.

Door dit soort dingen te doen geef je toe aan dat kleine groepje, wat het alleen maar erger maakt.

[Reactie gewijzigd door 434365 op 9 oktober 2012 10:20]

Door dit soort dingen te doen geef je toe aan dat kleine groepje, wat het alleen maar erger maakt.

precies, door toe te geven aan types als jij maak je het erger, begrip en tolerantie verdwijnt zienderogen en haat en onbegrip groeit..

jij hebt verder nergens last van als dat stukje, voor jou onleesbare, tekst weggehaald is en mensen zich gewaardeerd voelen en serieus worden genomen .. maar dat borrelende, interne islamofobie zal jou, tussen de oren, last blijven bezorgen..

zelfs dit soort acties met wederzijds goedkeuren door de mensen die dat mogen bepalen worden neergesabeld door intolerante types die vanuit hun onderbuik spreken, erg jammer dit..
"en mensen zich gewaardeerd voelen en serieus worden genomen .."

Lol, mensen zitten te klagen over ocharme een virtueel strookje tekst in een virtuele moordgame. En dan moeten wij die mensen serieus nemen die daarover klagen? 8)7

En ondertussen zitten ze wel mensen af te slachten in diezelfde game, maar dat kan wel door de beugel voor dat geloof?
Anoniem: 330656
@tago6739 oktober 2012 15:33
Het gaat hier om CoD, een game dat draait om zoveel mogelijk mensen af te slachten met de gekste wapens.

Mensen die dat spelen en dan miepen over hun geloof moet je niet serieus nemen.

Mensen hebben er wel degelijk last van, want de map is offline gehaald. komt misschien wel terug ja,maar toch heb je er last van.
Het gaat hier ook niet over dat jij bang bent van de islam of niet. Het is beledigend dat er juist zo'n tekst boven een toilet hangt, dat komt omdat de persoon die het erop heeft gezet een agenda had, Activision wist het niet en zal het verwijderen. Simple as that.
Kom op jongens !

Activision heeft niet de bedoeling mensen te provoceren of te beledigen. Wanneer ze dat per ongeluk toch doen, dan is het logisch dat ze dat proberen te herstellen.
Het geloof is voor veel mensen iets heel wezenlijks, of je nu jood, christen, moslim, boedist of nog wat anders bent. Dat zit gewoon in de menselijke natuur.

Het is daarom niet meer dan fatsoenlijk dat Activision probeert daar rekening mee te houden door een fout te herstellen.

Verder is het echt: No Big Deal !!!
of je nu jood, christen, moslim, boeddhist of nog wat anders bent

Ja maar er is er maar één van die welke bommen gaat leggen en gaat rellen als ze denken ergens iets te zien dat mogelijk beledigend opgevat kan worden.
In de video heeft ie het ook al over "however, if you don't do so, you have to face the consequences of your choice", en dan blijft het vast niet bij die boycot. Met een simpele cartoon blijft het ook niet bij een boycot van de desbetreffende krant.
Lekker kortzichtig. Specifieke volgers van alle geloven maken zich hier schuldig aan. Of heb je nog nooit van IRA bommen gehoord?
IRA is een geloof, die is nieuw voor mij
IRA protestanten tegen de katholieken relegie speelde een erg grootte roll in die oorlog
ongelooflijk dat jij denkt dat de IRA een geloof is.

IRA staat voor Irish Republic Army. Dit is/was een beweging die vooral in de jaren 80 en 90 actief waren met het verstoren van de openbare orde naar hun geloof. Misschien heb je beter op moeten letten tijdens je geschiedenis lessen...

echt ongelooflijk

Hier heb je wat geschiedenis les:
http://en.wikipedia.org/w...nal_Irish_Republican_Army
Ja maar er is er maar één van die welke bommen gaat leggen en gaat rellen als ze denken ergens iets te zien dat mogelijk beledigend opgevat kan worden.

jij bent opgevoed door de tv zo te lezen..
Welke andere religie heb je bommen zien leggen omdat ze het ergens niet mee eens zijn?

Welke andere religie vermoord mensen om een youtube filmpje?

Toen Monty Python hun "Life of Brian" uitbrachten, gingen toen ook Christenen de wereld rond ambassades van het Verenigd Koninkrijk platbranden? Een ambassadeur vermoorden?
Dat hoefden de christenen niet meer want dat hadden ze al gedaan. Zeggen de kruistochten je iets??
De Kruistochten zijn niet door de Christenen gedaan maar door de Katholieke kerk dat zijn oorsprong heeft in het Romeinse rijk met de keizer.
Daar was het godsdienstigs systeem dat de keizer aanbeden moest worden.
Christenen deden dat niet en toen werden die vermoord, maar toen dat niet lukte heeft men de keizer hoofd van de kerk gemaakt en het Christendom staatsgodsdienst. Dat keerpunt is meteen het dieptepunt van het Christendom geweest en heeft ook het begin van de donkere Middeleeuwen ingeluid.

Dat er zijn Katholieken die Christen zijn geloof ik echter wel.

Veel mensen kennen noch de geschiedenis noch de feitelijke godsdienst, ik vind het altijd jammer dat christenen erbij worden betrokken.

Echte Christenen houden zich niet bezig met geweld of politiek ed, staat ook in hun Bijbel dat een moordenaar niet naar de hemel gaat dus zal hij zich van geweld ed afkeren en zeker geen mensen naar het leven staan.

Er staat dat men moet bidden voor degene die je vervolgt en de vijand moet liefhebben.

Islam en Mohammed is een ander verhaal. De geschiedenis leert dat destijds Mekka een godsdienstig centrum was met vele goden. Mohammed heeft daar een eind aan gemaakt door toen zijn volgelingen in de meerderheid waren de mensen voor de keuze te stellen. Bekeren of sterven.

Johan Laffin, de dreiging van de Islam is tot nu toe het beste boek wat ik gelezen heb over de Islam. Hij toonde feilloos aan uit de Koran, zover ik mij kan herinneren want het is al behoorljik wat jaartjes geleden, dat de Koran leert dat niet-moslims onrechtmatig op deze aarde wonen en dat Moslims recht hebben op hun land en goederen. Dat als ze in de minderheid zijn ze moeten afwachten tot ze in de meerdheid zijn om dan in actie te komen ed. etc ..

Je kunt dus het Christendom en de Islam niet met elkaar vergelijken.

[Reactie gewijzigd door El_Bartholomew op 9 oktober 2012 13:02]

Het spijt me, maar jouw betoog raakt kant noch wal. Jij maakt de fout door te generaliseren. Men moet begrijpen dat er een groot verschil is tussen religie en de interpretatie van de mens die besloten heeft het aan te nemen. Ik ga hier niet proberen te ontkennen dat er zinnen in de Koran aanwezig zijn die extreem zijn als het gaat om rechtvaardigheid (steniging van adultery), maar eerder nuance geven aan jouw beeld van de Islam.

De islam roept helemaal niet aan tot haat, maar vrede en samenwerking tussen de mensen. Een mooi voorbeeld die ik kan aanhalen is de ongegronde generalisering dat de islam aanzet om iedereen die geen moslim is te bekeren. Profeet Mohammed had nota bene een joodse vriend, die ook nog eens zijn buurman was. Tevens wordt er in de islam opgeroepen andere religies te respecteren. Je kunt zelfs geen moslim zijn als je de Thora of de Bijbel niet erkend.

Waar ik ook altijd geïrriteerd van raak, is de samentrekking van terroristen zoals Osama met de rest van de moslim gemeenschap. Het is een misdaad om een mens te doden, zo is dat ook in de Islam. Denk je nu werkelijk dat er in de Koran en Sunnah een get out jail giftcard geplakt is in de cover? Islam staat voor vrede.

Wat ik ook erg grappig vindt is de kruistochten argument. Men (hierboven was er ook al iemand) vergeet niet dat het niet de gedachtegang van het Christendom is. Het zijn een stel christenen die een bepaalde stroming probeerde te duwen op andere groeperingen, al dan niet met geweld en moord. Waarom kunnen de terroristdaden van de moderne tijd dan niet onder de noemer van "een groep die het voor de rest verpesten"? Ik leg de schuld van de kruistochten niet bij de religie en de mensen die er werkelijk aan houden, maar bij de mensen die hun eigen interpretatie aan hebben overgehouden en zijn gaan moorden. Die zijn de enige schuldigen.

Religie is iets voor het individu. Jij beslist welke regels je wel wil volgen en welke niet. Zie het als een rode draad van je spirituele leven. Als je afwijkt van die draad ten behoeve van je eigen gewin (al dan niet met kwade bedoelingen), moet je de rode draad niet erbij pakken en zo de rest onder dezelfde noemer plaatsen. Ik wil eindigen met een mooie zin van de Koran:
« "... dat wie iemand doodt anders dan voor doodslag en verderf zaaien op de aarde, het is alsof hij de mensheid gezamenlijk heeft gedood en dat wie iemand laat leven, het is alsof hij de hele mensheid gezamenlijk heeft laten leven » (Koran 5:32)
Leuke leesvoer voor als je een uurtje niets te doen hebt: Klik

[Reactie gewijzigd door Psycho-18 op 9 oktober 2012 14:10]

Religie is iets voor het individu. Jij beslist welke regels je wel wil volgen en welke niet. << ben hier schaamteloos aan 't cherry picken (in goed Nederlands) :)
Juist!

En als we 't er allemaal nou ook nog over eens zouden kunnen worden dat iedereen religie lekker voor zichzelf houdt en er, om een recentelijk overleden journalist en schrijver te parafraseren, 'uitsluitend thuis mee speelt', dan zouden we als mensheid weer een stapje verder zijn...

Dus: In je privéleven mag je doen en laten wat je wil, dat mag je doen met gelijkgestemde volwassenen zoveel je maar wil, maar zodra je het publieke domein betreed, laat je alle religie mooi thuis.

Dat wil dus zeggen dat je niet gaat lopen stieren als 't gaat om wie 'het' met wie mag doen en in welke positie, wat daar wel of niet bij gegeten mag worden en op welke dag of dagen dat allemaal wel of niet mag; ook niet bemoeien met wetgeving of enige vorm van openbaar bestuur.

En ook niet bemoeien met wat kinderen wel of niet onderwezen mag worden, of beter nog, gewoon maar helemaal bij kinderen uit de buurt blijven met 'jouw' religie, kunnen ze later als ze volwassen zijn lekker zelf kiezen of en wat ze al dan niet willen 'geloven'.

Oh, en je al helemaal niet mengen in ethische of morele vraagstukken. Nou ja, je mag je er wel in mengen maar dan laat je jouw religieuze overtuiging lekker thuis...

[Reactie gewijzigd door Mesjefskie op 9 oktober 2012 16:39]

"Het spijt me, maar jouw betoog raakt kant noch wal. Jij maakt de fout door te generaliseren. Men moet begrijpen dat er een groot verschil is tussen religie en de interpretatie van de mens die besloten heeft het aan te nemen."

Dat klinkt leuk, maar zeg je dat muslims niet weten waar ze in geloven?
Zoiets als "nazis die niet weten wat nazisme is".
Echter, de moslim geleerden zijn het echter over heel veel dingen ERRUG eens, zoals bijv. dat de niet-moslim moet worden bestreden, dat mohammed een pedo was, dat de islam pedofilie toestaat, dat de islam toestaat dat niet-moslim vrouwelijk slavinnen, gevangenen mogen worden verkracht, etc.

[koran 2:193] Slacht de niet-moslims af waar je hen ook vindt
[koran 2:193] Slacht de niet-moslims af waar je hen ook vindt
[koran 9:5] Slacht de niet-moslims af waar je hen ook vindt

[koran 65:4] wachtperiode voor "hertrouwen" voor een vrouw die nog NIET heeft gemenstrueerd is drie maanden ("hertrouwen" is is de eufemistische vertaling voor "nikah", wat betekent "neu**n")
[koran 65:4, tafsir ibn kathir] nog niet heeft gemenstrueerd omdat ze te jong is
[koran 65:4, tafsir al-jalalayn] nog niet heeft gemenstrueerd omdat ze te jong is

etc, etc


"Ik ga hier niet proberen te ontkennen dat er zinnen in de Koran aanwezig zijn die extreem zijn als het gaat om rechtvaardigheid (steniging van adultery), maar eerder nuance geven aan jouw beeld van de Islam."
LOL

Dat je dat nou net noemt terwijl dat 'toevallig' NIET in de koran staat :-D ... maar volgens de hadith ooit wel in heeft gestaan, terwijl de almachtige allah wel beloofd had in zijn koran, dat hij zijn koran tegen alles zou beschermen... toont maar eens weer dat de koran en de islam niets maar troep is.


"De islam roept helemaal niet aan tot haat, maar vrede en samenwerking tussen de mensen. Een mooi voorbeeld die ik kan aanhalen is de ongegronde generalisering dat de islam aanzet om iedereen die geen moslim is te bekeren. Profeet Mohammed had nota bene een joodse vriend, die ook nog eens zijn buurman was. Tevens wordt er in de islam opgeroepen andere religies te respecteren. Je kunt zelfs geen moslim zijn als je de Thora of de Bijbel niet erkend. "

Maar dat je nou toevallig niet noemt dat mohammed ALLE mannen (van 600 a 900) van een joodse stam eigenhandig in een dag heeft onthoofd, en de kinderen en vrouwen als buit verdeeld heeft...

En zoals eerder getoond, de islam roept ook nog tot haten van de ongelovige niet-moslim, liegen tegen de ongelovige niet-moslim:
[koran 3:28] maak geen vrienden met ongelovigen
[koran 5:51] maak geen vrienden met ongelovigen
[koran 3:28, tafsir ibn kathir] "... For instance, Al-Bukhari recorded that Abu Ad-Darda' said, "We smile in the face of some people although our hearts curse them.'' Al-Bukhari said that Al-Hasan said, "The Tuqyah is allowed until the Day of Resurrection.''"

allah zelf noemt de ongelovige "najasun" (van "najis"), wat zoveel betekent als "het smerigste van het smerigste":
[koran 9:28] "You who believe, associators are nothing but filthy, so they should not approach the Hallowed Mosque after this year that they still have. If you should fear destitution, God will enrich you out of His bounty if He so wishes. God is Aware, Wise. "


"Waar ik ook altijd geïrriteerd van raak, is de samentrekking van terroristen zoals Osama met de rest van de moslim gemeenschap. Het is een misdaad om een mens te doden, zo is dat ook in de Islam. Denk je nu werkelijk dat er in de Koran en Sunnah een get out jail giftcard geplakt is in de cover? Islam staat voor vrede. "

LOL
In de koran wordt gesproken, dat de dood van een (moslim-)man vergeld moet worden door de dood van een (moslim-)man, en van een (moslim-)vrouw door de dood van een (moslim-)vrouw. Hetzelfde voor een slaaf.
[koran 2:178] "O ye who believe! the law of equality is prescribed to you in cases of murder: the free for the free, the slave for the slave, the woman for the woman. But if any remission is made by the brother of the slain, then grant any reasonable demand, and compensate him with handsome gratitude, this is a concession and a Mercy from your Lord. After this whoever exceeds the limits shall be in grave penalty."

Maar het zegt niets over het doden van een NIET-moslim. (Wat ook belachelijk is, is dat als een vrouw door een man wordt gedood, ... fill in the blanks). De ahadith leggen het ook verder uit:
[Bukhari v9 b83 n50] Mohammed said, "No Muslim should be killed for killing a Kafir" (infidel).


"Wat ik ook erg grappig vindt is de kruistochten argument. Men (hierboven was er ook al iemand) vergeet niet dat het niet de gedachtegang van het Christendom is. Het zijn een stel christenen die een bepaalde stroming probeerde te duwen op andere groeperingen, al dan niet met geweld en moord. Waarom kunnen de terroristdaden van de moderne tijd dan niet onder de noemer van "een groep die het voor de rest verpesten"? Ik leg de schuld van de kruistochten niet bij de religie en de mensen die er werkelijk aan houden, maar bij de mensen die hun eigen interpretatie aan hebben overgehouden en zijn gaan moorden. Die zijn de enige schuldigen."
Waarschijnlijk was het niet de schuld van de christelijke religie, maar wel van de islamitische "religie". De kruistochten waren het ANTWOORD op de jihad-aanvallen van de islam.


"Religie is iets voor het individu. Jij beslist welke regels je wel wil volgen en welke niet. Zie het als een rode draad van je spirituele leven. Als je afwijkt van die draad ten behoeve van je eigen gewin (al dan niet met kwade bedoelingen), moet je de rode draad niet erbij pakken en zo de rest onder dezelfde noemer plaatsen. "

Bij de islam is de "religie" niet voor de individu, zoals de eerder gegeven citaten moeten moslims wel degelijk zich bemoeien ook met de niet-moslims. En niet op een vredelievende wijze, helaas. En allah zegt toch echt duidelijk in de koran dat je ALLES moet volgen.


"Ik wil eindigen met een mooie zin van de Koran:

« "... dat wie iemand doodt anders dan voor doodslag en verderf zaaien op de aarde, het is alsof hij de mensheid gezamenlijk heeft gedood en dat wie iemand laat leven, het is alsof hij de hele mensheid gezamenlijk heeft laten leven » (Koran 5:32)"

LOL

1) Als je het complete vers leest, zie je dat het eigenlijk een opdracht van allah is aan de joden.
[quran 5:32] For this reason did We prescribe to the CHILDREN OF ISRAEL that whoever slays a soul, unless it be for manslaughter or for mischief in the land, it is as though he slew all men; and whoever keeps it alive, it is as though he kept alive all men; and certainly Our messengers came to them with clear arguments, but even after that many of them certainly act extravagantly in the land.

2) Het volgende vers is toch haatdragend, zoals vanouds bij de islam:
[quran 5:33] The only reward of those who make war upon Allah and His messenger and STRIVE AFTER CORRUPTION IN THE LAND will be THAT THEY WILL BE KILLED OR CRUCIFIED, or have their hands and feet on alternate sides cut off, or will be expelled out of the land. Such will be their degradation in the world, and in the Hereafter theirs will be an awful doom;
Onder "corruption in the land" wordt ook verstaan, door moslimgeleerden, niet geloven in allah.

3) Dit heeft allah direkt uit de talmud gejat. De talmud is geen "goddelijk" boek.
[Talmud, Sanhedrin, chapter IV] “...Therefore the man was created singly, to teach that he who destroys one soul of a human being, the Scripture considers him as if he should destroy a whole world, and him who saves one soul of Israel, the Scripture considers him as if he should save a whole world....”

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 477488 op 10 oktober 2012 09:15]

Jij moest vandaag even op tweakers moeten registeren om je verhaal tegen de moslims te doen. Waar ben je in hemelsnaam bezig. Ga fietsen.
'Islam staat voor vrede.'

Fout, de islam staat voor onderwerping, zoals Activision zich nu onderwerpt aan de eisen van islamieten. Vind je het zelf ook niet opvallend dat wanneer moslims in het nieuws komen het heel vaak gaat om gevallen waarin zij weer eisen dat iets niet mag, want het is beledigend voor ze. Ze gebruiken deze tactiek keer op keer om zo steeds dingen naar hun wil te buigen.
Het verbaast me dat er erg veel wereldvreemde types hier jouw reactie een spotlight rating geven, dus speciaal voor jou en hun heb ik ook wat leesvoer: http://www.thereligionofpeace.com/
Ik doelde niet op de betekenis van het woord, maar meer over de gedachtegang die de religie met zich meebrengt. Je moet mij en andere moslims niet de schuld geven dat er een paar malloten door een cartoon of andere beledigingen gek worden en op de oorlogspad gaan. Nogmaals: religie is voor het individu.

Ik kan nu ook een religie vormen en 1000 jaar verder gaan mensen mij beledigen. Dan zullen er hoogstwaarschijnlijk mensen zijn die mij met bloed gaan verdedigen. Betekent het dat ik hun hier aangezet heb? Nee, malloten zoeken wel een reden om boos en gewelddadig te worden. Hetzij door religie of door een andere reden. Daarom noemen wij ze extremisten ;-)
"Zeggen de kruistochten je iets??"

Als je punt is dat Islam een achterhaalde religie is gebasseerd op Middeleeuwse denkbeelden, dan zou je wellicht een punt hebben gehad. Ik vermoed echter dat dit niet was wat je bedoelt.

Vergeet niet dat we sinds 'de kruistochten' in het Westen eeuwen van geestelijke en filosofische ontwikkeling hebben doorgemaakt in de vorm van de Verlichting en de Renaissance. Religie heeft plaatsgemaakt voor een seculiere overheid in de meeste westerse landen. Wij hebben 'geleerd' van de verschikkingen die religie kan brengen. En ze eeuwen aan de lijve ondervonden. We zijn zeg maar 'ervaringsexperts', inmiddels. Daarom zijn bij de meeste Westerse religies de scherpe randjes er inmiddels wel af.

De komst van moderne communicatie-middelen, zoals krant/boek/telegraaf/telefoon/televisie/internet hebben er eigenlijk voor gezorgd dat de rest van de wereld geen excuus meer heeft om zich als een middeleeuwse barbaar te gedragen.

Het argument van de kruistochten is dus geen geldig argument om de aggressie van een groot deel van de aanhang van Islam te verklaren. Zelfs al zou er terecht sprake zijn van provocaties. Deze komen nml. richting elke geloofsovertuiging voor, zoals eerder in deze thread al terecht werd opgemerkt.

[Reactie gewijzigd door tofus op 9 oktober 2012 19:28]

offtopic:
Elke geloof heeft zijn terroristen. Alleen als het toevallig een moslim is wordt er zoveel nadruk op gelegd dat dat het enige is dat opvalt. Danku media. Ga maar eens onderzoeken of er de laatste 10-20 jaar meer moslims of christenen zijn vermoord en kijk ook gelijk wat het geloof van de moordenaar is.

ontopic:
Plaatsen van reliqieuze teksten boven een wc gebeurt echt niet per ongeluk. Maar ik denk niet dat Activision als bedrijf hiervan op de hoogte was, waarschijnlijk een individu die graag de islam beledigd.

[Reactie gewijzigd door HakanX op 9 oktober 2012 12:47]

"Ga maar eens onderzoeken of er de laatste 10-20 jaar meer moslims of christenen zijn vermoord"

Een meer ter-zake-doend voorbeeld zou ik vinden of er de laatste 10-20 jaar door andere geloven soortgelijke acties zijn afgedwongen.

Ik heb nog nooit gehoord van het offline halen van een level of game omdat er grappen over Jesus of Shiva instonden.

Volgens mij zijn cartoonisten en filmmakers de afgelopen 10-20 jaar redelijk met rust gelaten qua bedreigingen uit de overige geloofskampen. Scientology uitgezonderd misschien, maar dat is niet echt een groep waar je als religie mee op een hoop gegooid wilt worden, lijkt me.

Je zult dus met concrete voorbeelden moeten komen, wil je je punt ook daadwerkelijk kracht bijzetten. Volgens mij kun je die concrete voorbeelden gewoonweg niet vinden. Althans niet over de afgelopen 10-20 jaar. En anders ben ik zeer benieuwd.

Ik heb zelf geen problemen met welk geloof dan ook. Maar in dit geval mag imho best worden opgemerkt dat met name Islam de afgelopen 10-20 jaar op het gebied van het in-, of beperken van voorheen algemeeen geaccepteerde vrijheden niet heeft stilgezeten.

[Reactie gewijzigd door tofus op 9 oktober 2012 19:59]

Welke andere religie heb je bommen zien leggen omdat ze het ergens niet mee eens zijn?

Welke andere religie vermoord mensen om een youtube filmpje?

Toen Monty Python hun "Life of Brian" uitbrachten, gingen toen ook Christenen de wereld rond ambassades van het Verenigd Koninkrijk platbranden? Een ambassadeur vermoorden?
Nee, Christenen en Protestanten in Ierland, dat ging jarenlang zo lekker.
Katholieken en Protestanten, niet de christenen!
Je weet dat zowel Protestanten als Katholieken Christenen zijn? :P
Nooit van het noord ierse conflict gehoord neem ik aan? protestanten vs Rooms Katholieken.
Ik kan me iets herinneren over ierland...
katholieken en protestanten hebben redelijk wat bommen geplaatst in great Brittan tijdens de 70 jaren of ben je misschien bloody sunday vergeten?
en dat was ook omdat ze het ergens niet mee eens waren!

vrijwel iedere oorlog/bom word geplaatst omdat ze het ergens niet mee eens zijn

[Reactie gewijzigd door firest0rm op 10 oktober 2012 01:09]

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kruistocht
Zijn we niet veel beter heb ik de indruk.

En, goed dat Activision zo snel reageert op klachten van gebruikers. Iemand die er last van had, is nu blij, iemand die er geen last van gehad heeft, zal nog altijd geen last hebben als die text verwijder is.
"http://nl.wikipedia.org/wiki/Kruistocht Zijn we niet veel beter heb ik de indruk."

Als je werkelijk denkt dat we nog in dezelfde Middeleeuwen leven als tijdens de kruistochten, ben je inderdaad niet veel beter. Maar ik hoop wel dat je begrijpt dat je in dat geval vooral namens jezelf zult moeten spreken, en niet namens de honderden miljoenen Europeanen die imiddels een aantal eeuwen, revoluties, een Verlichting en een Renaissance verder zijn.

Kruistochten waren vreselijk. Heksenjachten ook. Om over de Spaanse Inquisitie nog maar te zwijgen. Maar om ze nu als tegen-argument te gebruiken in een moderne, hedendaagse discussie over religie en vrijheid van meningsuiting, vind ik toch wel echt te ver gaan.

Dan kunnen we net zogoed vandaag nog Mongolie binnenvallen, omdat ze nog wat te goed hadden van die Djenghis Khan-gozer, niet?

...Of misschien gewoon de Europese steun aan Macedonie stopzetten; Het loopt toch op niks uit, ze zijn immers buren van Griekenland en er stond nog een internationale schuld open m.b.t. Alexander de Grote....

En wellicht geen spaghetti meer eten, want die Romeinen hebben toch ook behoorlijk huisgehouden. Wellicht tijd voor een statement, niet? |:(

[Reactie gewijzigd door tofus op 9 oktober 2012 19:58]

Ook al heb je gelijk, dan nog zou ik oppassen met dergelijke generalisering. De enige moslims die ik ken zouden nooit bommen leggen of gaan rellen om een belediging. Sowieso is dat een probleem dat zich vooral voordoet in landen waar iedereen moslim is en het dus meteen een breed maatschappelijk probleem wordt als er een beledigende tekst, film of cartoon gemaakt wordt.
Je moet de geschienenis eens wat beter lezen voordat je vingers wijst. Was het maar zwart wit.

Ontopic. Weg halen is een goede zaak. Beledigng is nooit nodig.
De joods-extremisten kunnen er anders ook aardig wat van.
Echter daar horen we veel minder over omdat dit wel minder gebeurd.

De Islam daarentegen is inderdaad een stuk feller.
Tijd dat je eens gaat lezen over de kruistochten :) of hedendaags geweld van christenen tegen islamieten of wellicht zelfs tussen diverse groeperingen die god aanbidden zoals in Ierland.

Velen waren mij al voor zie ik net :D

[Reactie gewijzigd door exyll op 9 oktober 2012 13:02]

of je nu jood, christen, moslim, boeddhist of nog wat anders bent

Ja maar er is er maar één van die welke bommen gaat leggen en gaat rellen als ze denken ergens iets te zien dat mogelijk beledigend opgevat kan worden.
In Belfast denken de katholieken en protestanten daar heel anders over. ;)
"[..]In Belfast denken de katholieken en protestanten daar heel anders over."

Er is naar mijn weten uit angst voor IRA-represailles nog nooit een level uit een game gehaald, of een krantenredactie in een ander land in de problemen gekomen, omdat Jesus beledigd zou zijn of er onterecht een Bijbelvers zou zijn gebruikt op een onheilige plek. Ook schijn je als cartoonist prima grappen te kunnen maken over Shiva zonder rekening te hoeven houden met bedreigingen door Hindoes. En nu we 't er toch over hebben: waar zijn die fundamentalistische zen-buddistische suicidebombers? Ik zie ze iig niet.

[Reactie gewijzigd door tofus op 9 oktober 2012 19:46]

Ja maar er is er maar één van die welke bommen gaat leggen en gaat rellen als ze denken ergens iets te zien dat mogelijk beledigend opgevat kan worden.
Ja hoor. In Ierland heb je bijvoorbeeld geen christelijke terroristen die bommen leggen.
In Israel zijn ook geen joodse terroristen die bommen in hun buurland leggen.
Ja hoor. In Ierland heb je bijvoorbeeld geen christelijke terroristen die bommen leggen.
In Israel zijn ook geen joodse terroristen die bommen in hun buurland leggen.
Je las over dit gedeelte heen: "als ze denken ergens iets te zien dat mogelijk beledigend opgevat kan worden."

In Ierland legden ze bommen omdat ze elkaar niet uit konden staan; Dat was 'gewoon' min of meer een burgeroorlog. De IRA heeft naar mijn weten nooit een redactie van een krant bedreigd, of een level uit een game laten halen omdat daar Jesus in beledigd zou zijn, of omdat er onterecht een Bijbelvers werd afgedrukt. De strijd van de IRA was in de kern vooral een politieke, niet een fundamentalisch religieuze.

De situatie in Israel ken ik niet persoonlijk, dus daar kan ik ook weinig over zeggen.

[Reactie gewijzigd door tofus op 9 oktober 2012 19:54]

Ja hoor. In Ierland heb je bijvoorbeeld geen christelijke terroristen die bommen leggen.
In Israel zijn ook geen joodse terroristen die bommen in hun buurland leggen.
sorrie hoor maar denk je nou echt dat in iran die professors in atoom technologie zomaar dood gaan en zomaar exploderen?

misschien toch maar eens het nieuws volgen isreal voert wel degelijk bom aanslagen uit in buur landen en ga er maar vanuit dat die mensen die dat doen ook gewoon gelovig zijn

misschien toch maar eens even de Mossad gaan googelen

[Reactie gewijzigd door firest0rm op 10 oktober 2012 01:18]

Anoniem: 392755
@T-men9 oktober 2012 12:09
Activision heeft niet de bedoeling om mensen te provoceren of te beledigen ?

Dat ze dan stoppen met shoppers of allerhande games uit te bregen, waar mensen kapot in gemaakt worden of zaken vernietigd worden. Je zal hiermeel wel altijd iemand provoceren of beledigen.

(niet dat ik iets tegen shooters heb, integendeel puur amusement voor mij, maar de uitspraak van activision heeft niet de bedoeling van..., sorry dat is erover en dat dit dan nog aan +2 geraakt ? )
Laten we de kruistochten er niet bij halen. Die waren 800 jaar geleden. Die gingen overigens ook niet over cartoons of films die het geloof belachelijk maakte...

Feit is dat moslims de enige zijn die zo boos worden om kleine dingen en daarom mensen gaan vermoorden.

Dit is duidelijk een angst reactie van Activision, ze willen niet het risico lopen dat er weer een grote moslim-rel komt waarbij mensen om het leven komen.
Anoniem: 264902
@T-men9 oktober 2012 12:56
Je mag gerust mensen afschieten die duidelijk uit een bepaalde cultuur komen maar ze quoten dat mag niet ... wtf
Als je waarde hecht aan een virtuele spreuk in een virtuele game van 1'tjes en 0'tjes, dan ben je gewoon de band met de realiteit volledig verloren en mag je voor mij naar het gekkenhuis.
Anoniem: 419371
@segascope9 oktober 2012 22:49
het moet is een keer afgelopen zijn met die onzin! de bijbel,de koran enz fictie net als bvb star wars! mensen staren zich blind op een verhaal wat iemand ooit heeft geschreven!
Ik zou er toch eerder om lachen :3 Ik vind het wel een beetje overdreven om te dreigen met het boycotten van Infinity Ward..
Ik geloof dat dat nog wel een big smile bij mij zou opleveren.
ik denk alleen dat het patch systeem voor beide games offline is, gezien het grote aantal hackers en bugs waar niks aan wordt gedaan...

[Reactie gewijzigd door Gropah op 9 oktober 2012 10:19]

Het is een 3 jaar oud spel met ondertussen alweer een officiële opvolger, dat je nog gratis patches krijgt na de koop is leuk. Maar hier is de maker niet toe verplicht.
-
Grappig dat Activision de map offline haalt. De persoon die het toevallig gevonden had heeft hier zelf niet om gevraagd. Deze heeft alleen aangegeven dat het als beledigend kan worden opgevat.
Het is een 3 jaar oud spel met ondertussen alweer een officiële opvolger, dat je nog gratis patches krijgt na de koop is leuk. Maar hier is de maker niet toe verplicht.
Je doet of Activision de gamers een plezier doet door hun game nog te patchen. maar in mijn ogen verdienen ze echt geen schouderklopje daar voor.. zo hoort het gewoon

ik vind het niet meer als logisch dat ze minimaal hun game zo speelbaar mogelijk maken zonder bugs en dergelijk

Ze zouden is een voorbeeld moeten nemen aan de kleinere ontwikkelaars die hun games lang na uitkomt ''gratis'' blijfen patchen en zelf compleet nieuwe content er bij in voegen
De persoon die het toevallig gevonden had heeft hier zelf niet om gevraagd. Deze heeft alleen aangegeven dat het als beledigend kan worden opgevat.
Daarom geeft hij ook alleen maar aan dat Activision, indien ze het niet weghalen, toch maar de 'consequenties' moet aanvaarden. Erg vrijblijvend ja.

Eigenlijk vond ik de hele teneur van het filmpje nogal dreigend. Alsof er gewoon weer een reden om te gaan rellen en moorden wordt gezocht, net als na het überslechte filmpje en de tekeningetjes. Met name het laatste stukje waarin hij excuses EIST van Activision via hun website, facebook, twitter en weet ik veel wat allemaal. Zoniet dan....

edit: typootje

[Reactie gewijzigd door sleezball op 9 oktober 2012 13:38]

De 'consequenties' waar hij het over heeft zijn dat hij, en hij verwacht meerdere moslims, verdere games van activision boycotten. Een stuk vrijblijvender dan een paar bommen leggen. Dat jij gelijk weer het ergste ervan moet maken zegt meer over jou.

Ik ben het verder niet met hem eens ofzo, ik vind het alleen verfrissend om te zien dat ze het eens op een beschaafdere manier proberen. Ik had een vrijwillige patch beter gevonden, maar aan de andere kant, wie speelt dat spel nu nog.
dat is de reden waarom ik al ruim een half jaar geen cod meer aanraak.
Anoniem: 126717
@MrHarry9 oktober 2012 10:16
Die speler heeft het netjes gemeld.

De grotere vraag is waarom Activision het in zijn hoofd haalt om zoiets er uberhaupt in te zetten. Volgens nu.nl stond er "Allah is mooi en hij houdt van schoonheid" hetgeen natuurlijk een nette tekst is, maar dan is een toilet inderdaad niet echt de plaats daarvoor.
Maar waarom in een fantasie wereld multiculti doen?
Het is waarschijnlijk een asset die meerdere keren gebruikt is, een artist maakt een schilderijtje, level designer zoekt wat aankleding voor een (bad)kamer en stopt deze er in. Ik verwacht niet dat alle mensen bij Activision op de hoogte zijn van wat elke tekst precies betekent en je moest ook erg goed je best doen om deze tekst te vinden aangezien hij half-onleesbaar op de lijst staat. Het schilderij zelf is gewoon een boom, bomen mag je prima boven de WC hangen :P.

Dus ja ik kan dit eigenlijk niemand kwalijk nemen, behalve dan mierenneukers :).
Omdat als je de video ziet er een schilderij hangt met een lijstje die er voor een gemiddelde persoon uitziet als een standaard lijstje met wat krullen. Dat die krullen ineens arabisch schrift blijkt te zijn en (dat is weer niet verbazend) ook nog eens een citaat van Mohammed (en in dit geval ook nog toevallig ironisch van toepassing is op de omgeving).
Ik kan me overigens wel voorstellen dat Activision eens na moet vragen bij de persoon die de decoratie hier heeft opgehangen, want dit is wel heel toevallig. Volgens mij valt dit onder Easter Egg (en dan een goed verstopte!). Haha, hoe lang zal hij gewacht hebben of iemand het uberhaupt zou vinden? :)
Behoorlijk triest. Wanneer leren die gelovigen nu eens dat als er iets is dat ze niet bevalt, dat ze het dan gewoon niet gebruiken.
Als je geen groene fiets wil omdat de kleur je niet bevalt, dan koop je die toch ook niet.
Dat is nu net het punt, ja. Activision wil niet dat mensen hun spellen niet meer kopen.

De wijziging wordt niet aan Activision opgelegd door een wet/dreigement/etc., ze beslisten zelf dat moslims een waardevol deel uitmaken van hun kapitalistische afzetmarkt. Meer westers kan je het niet hebben! ;)
Wat een kansloze actie van dit bedrijf zeg. Er zijn waarschijnlijk ook talloze mensen gekwetst die hun kind hebben verloren in de oorlog (beide kanten) waardoor je dus in principe alles wel kan gaan censureren in dit spel? De 1 neemt aanstoot aan het feit dat de game zorgt voor oorlog verheerlijking, de ander voor het veelvuldige bloed etc.

Waarom geeft men aan zo'n onschuldig iets zoveel aandacht? Ongegronde angst. Hypocriet en niet minder dan sneu.
Waarom geeft men aan zo'n onschuldig iets zoveel aandacht? Ongegronde angst. Hypocriet en niet minder dan sneu.
Omdat zij er misschien gekwetst door voelen. Ieder zijn ding. Ik heb gehoord dat het "haram" is om heilige teksten in een WC te lezen, virtueel of niet, want dit symboliseert het min of meer. Fijn dat activision eigenlijk wat doet hier aan. En wat is er met al die kinderachtige posts op dit nieuwsberichtje? Jullie leven in een multiculturele land, gedraag je eens. Ook al is dit het internet.
Ik vind de reactie van Dannydekr een stuk relevanter omdat het niveau en visueeheid van het geweld in zo'n game een stuk aanstootgevender is. Het is maar een stukje tekst.

En tolerant zijn betekend niet dat je zwicht voor elke roep om 'belediging' door welke willekeurige bevolkingsgroep/Idealisische overtuiging dan ook. Dat is inschikken uit angst.
En tolerantie werkt twee kanten op, dus degene die 'aanstoot' neemt kan ook een beetje dikkere huid kweken en niet zo zeuren om een beetje tekst. Dat hij het tolereerd dat er anders denkenden zijn.
Een stukje tekst is het voor de moslims niet, en daar ligt het aan. Als zij hier door worden gekwetst dan mogen zij toch ook er wat van zeggen. Als Christenen opeens vonden dat iets niet juist is zoals homohuwelijk dan is er toch genoeg opstand er tegen? Het werd als nog doorgevoerd.

Echte gelovigen tolereren nou eenmaal niet wat tegen hun religie gaat. Zo heb je ook weer de Moslims die zelfs televisie kijken Haram vinden, wat eigenlijk reuze belachelijk is. Dit gaat niet meer om tolerantie.
Op de zijkant van de Nederlanse euro munten staat de tekst 'God zij met ons'. Ook maar een stukje tekst, hoewel het voor een niet-gelovige zeer beledigend kan zijn (immers, dat gelooft ie namelijk helemaal niet) en waar die dan vrijwel elke dag mee geconfronteerd wordt.
Maar hoor je dan een Atheïst, in naam van alle Atheïsten, roepen dat de text eraf gehaald moet worden omdat het beledigend is voor zijn ideologie?
Nee, de meesten halen hun schouders op en zeggen 'meh, tis maar tekst'...

Maar inderdaad, een mosling die zich beledigd voelt mag daar best wat van zeggen aangezien ik hun meningsvrijheid tolereer. Maar dat betekend nog niet meteen dat er dan ook gehoor aan gegeven moet worden. Anders kan iedereen wel op grond van elke ideologie wel een claim op 'belediging' maken en iets laten verwijderen.

Homohuwelijk is overigens een staatsaangelegenheid, iets waar de kerk niets mee te maken heeft (Nederland is een seculier land met scheiding van kerk en staat).
Dat hij het tolereerd dat er anders denkenden zijn.

je hebt niet eens in de gaten dat je jezelf contradicteert, sneu..
Kan je het dan uitleggen? Waar zit mijn denkfout?

Wanneer ik het grondig met iemand zijn mening oneens ben, kan ik alsnog zijn vrijheid om dat te uitten wel tolereren.
Ik verwacht echter wel dat diegene dan ook tolereert dat ik het daar grondig mee oneens ben, en mij die vrijheid geeft om dat te uitten.
En je moet met je rechtervoet het toilet instappen en als je vrouw aan de lap is mag je je vergrijpen aan je geit of schaap. Moet ik nu overal waar een moslim aanwezig is per se met rechts het toilet instappen en moet de lokale boer zijn vee ter beschikking stellen?
Als je echt overal rekening mee moet gaan houden....
Vele moslims zijn enorm beledigd omdat ze niet worden behandeld volgens shariah wetgeving. Dat maar invoeren dan? We leven tenslotte in een multicultureel land.
Zelfde dan maar voor de sikh's? Zijn enorm vrij met geweld vanuit het geloof(nog meer dan de islam is) en sommigen zijn ook zwaar beledigd met islamitische gebedshuizen. Je wil iedereen tevreden houden, wat nu?

Het moet ergens ophouden, en als je nu al druk bent met het verwijderen van kleine vage textures ergens in een toilet in een spelserie waar je geen tijd heb om in dat toilet te gaan kijken en lezen, dan gaat het echt te ver.
Multicultureel is wat anders dan aanpassen aan elke gekke gril van elke mogelijke cultuur. Multicultureel betekent accepteren dat er ook mensen zijn die een andere culturele achtergrond hebben en die dus dingen doen die in jou cultuur "not done" zijn daar direct een probleem van te maken. De reactie van Activision zou in een multiculturele maatschappij niet nodig moeten zijn. Helaas zijn grote delen van de wereld allesbehalve multicultureel maar dat betekent niet dat juist in landen die multicultureel willen zijn deze "oplossing" niet moet worden afgekeurd.
Hello, i never asked IW to take the map down, we only asked them to remove the picture and i think its our right, and any religion's right..
Typische reactie van een religieus persoon. We hebben het recht op games zonder content waar wij aanstoot aan kunnen nemen. Waarom denken die mensen altijd speciale rechten te bezitten boven niet-religieze personen?
Dat IW hier gehoor aan geeft is niet meer dan logisch. Als ze dit niet veranderen wordt er zeer waarschijnlijk geboycot.
Anoniem: 476843
@Pb Pomper9 oktober 2012 10:24
Waarom zou je bewust kwetsende teksten in een game laten zitten en daar onnodig mensen (ook klanten) mee kwetsen terwijl het geen enkele meerwaarde voor de game zelf heeft?
Want vrijheid van meningsuiting!!1
Welke mening wordt hier precies geuit dan? :?
Juist, het heeft weinig zin om gewoon te schreeuwen dat de vrijheid van meningsuiting bewaard moet blijven als er hier helemaal geen mening is de geuit wordt.

Volgens mij wordt er een veel te groot ding van gemaakt hier.

- Een speler geeft aan dat er een tekst hangt die beledigend opgevat kan worden,
- Activision heeft dat niet bedoeld en besluit om de tekst te verwijderen,
- Vervelend gevolg is dat dit blijkbaar alleen maar kan door de map offline te halen om te patchen. Dit laatste is niet iets waar iemand om gevraagd heeft.

Het gaat hier niet om de vrijheid van meningsuiting. Sterker nog, die pleit meer voor de speler die dit in eerste instantie aankaartte. Diens mening is namelijk dat het beledigend is en dat uit hij.
Het is niet zo dat Activision een bepaalde mening uit door die tekst daar op te hangen. Het is dan ook niet de vrijheid van meningsuiting die in het gedrang komt.
Omdat

A ) De teksten niet kwetsend waren en

B ) religieuzen altijd weer een weg weten te vinden waar zij het niet mee eens zijn en vinden dat hun recht van vrijheid op religie belangrijk is dan het recht op vrijheid van meningsuiting.

Als jij de vrijheid wilt hebben om te geloven wat je wilt, zit daar aan verbonden dat iemand anders de vrijheid heeft om zich op een manier te uiten waar jij het misschien niet mee eens bent.
Dat denken ze omdat het werkt. Roep de je religie beledigd wordt en men buiteld over elkaar heen om de belediger te veroordelen, ipv tegen de beledigde te zeggen "kweek een dikkere huid".
Uit angst om beledigend/discrimirend te worden weggezet, zetten bedrijven/personen hun reputatie niet op het spel en nemen ze de makkelijke uitweg door in te schikken. Snap ik vanuit bedrijven, maar het zet wel de poorten open tot meer en meer selective censuur.
[...]

Typische reactie van een religieus persoon. We hebben het recht op games zonder content waar wij aanstoot aan kunnen nemen. Waarom denken die mensen altijd speciale rechten te bezitten boven niet-religieze personen?
Dat IW hier gehoor aan geeft is niet meer dan logisch. Als ze dit niet veranderen wordt er zeer waarschijnlijk geboycot.
Niet om te mierenneuken, maar ik heb ook het recht om een brief naar IW te sturen en te vragen of ze scenes, textures of whatever willen verwijderen? Iedereen mag dat doen hoor....

Ik wordt echter uitgelachen, terwijl IW wel gehoor geef aan gerant van zeloten, oftewel: Typische reactie op religieuze personen, is om ze hun zin te geven 'om erger te voorkomen', terwijl je daarmee alleen maar adverteerd dat als men maar lastig genoeg doet, ze vanzelf hun zin krijgen.

Wij zijn de laughing stock, niet die religieuzen met een of ander futiel eisje...

[Reactie gewijzigd door Rey Nemaattori op 9 oktober 2012 11:54]

Wat een gezeur weer, verplaats aub de tekst naar in de WC. Als er een citaat uit de bijbel had gehangen was er niets aan de hand geweest.
omdat het binnen het christendom waarschijnlijk niet uitmaakt waar je iets uit het geloof ophangt. Wellicht is het toegestaan om een kruis in de wc op te hangen. Binnen de islam is uit den boze om iets binnen de WC/Badkamer op te hangen wat met het geloof te maken heeft.
Dat het binnen jouw kader "gezeur" is, prima! Maar snap dan ook dat het binnen iemand anders zijn waarneming als een belediging wordt gezien.
Wel een beetje krom niet .

een tekst in een "virtueel spel" ervaar je als een belediging, maar een schepping van diezelfde god in een "virtueel spel" afknallen is normaal.
Zal ik de kromming voor je uiteenzetten en rechttrekken?

Real Life: Ik schiet je door je kop > Jij ervaart iets heel heel heel erg naars.
Game: Ik schiet je door je kop > Niks aan de hand.

Maar of ik je in een game beledig of in real life, de emotionele ervaring verschilt nauwelijks, en de reactie min of meer ook niet. Althans, bij de gemiddelde mens.

Een weldenkend mens begrijpt dat je in een spel niet daadwerkelijk mensen afknalt, een belediging blijft een belediging of deze nou in real life is of virtueel.

Is het echt zo moeilijk te begrijpen dat er mensen zijn die het onsmakelijk vinden om zo om te gaan met dingen die belangrijk zijn voor een groot deel van de mensheid en het dan geen hol uit maakt of dat op een virtuele manier gebeurt of niet.

Samenvatting: Het verschil tussen een krant en een tekst op je computerscherm is er niet, een verschil tussen een kogel door je kop en een kogel op je computerscherm is er wel.
Een beleding is een persoonlijk iets. Niemand is verplicht om het spel te spelen en dan opgefokt te geraken..
Dat is dus het mooie, een overgroot deel van de mensen die het onsmakelijk vinden raken niet opgefokt, maar het betuigt van wederzijds respect als de getroffen partij de beledigende factor doorgeeft aan de beledigende partij, en die daar dan wat aan doet, daar het zijn bedoeling niet geweest is en deze er niet bij na dacht.
Anoniem: 475785
@BoeteloeZ9 oktober 2012 10:38
ja of ze kunnen denken van ok misschien niet de wc/badkamer binnen lopen en het lezen bedoel om er over te gaan huilen... misschien zegt het gedeelte mierenneuker wel iets, persoonlijk vind ik het overdreven mensen moeten maar is leren leven zoals het is en niet om zo iets moeilijk doen, ongeacht hoe of wat.


en zoals hieronder wat timseve zegt:
"Zit je dan met je scope een stukje koran te lezen ingame. Wat een onzin dit."

kan je het heel erg goed mee vergelijken niet zo moeilijk doen om een klein dinngetje wat is het volgende het hangd in de woonkamer maar er liep een mier overheen of er zat een kogel doorheen?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 475785 op 9 oktober 2012 10:40]

Sorry, wat? De eerste alinea kan ik nog wel volgen denk ik, maar ik begrijp even niet wat je bedoel met de zin:

"kan je het heel erg goed mee vergelijken niet zo moeilijk doen om een klein dinngetje wat is het volgende het hangd in de woonkamer maar er liep een mier overheen of er zat een kogel doorheen?"

Wat is je punt?
Anoniem: 475785
@BramSd9 oktober 2012 11:50
ja grammatica is niet me grootste kunst, wat ik er mee bedoel te zeggen is:

dat ik het erg veel bullshit vind dat iemand over een zinnetje dat toevallig op een schilderij geplaatst is, wat toevallig in de wc zit iets te is dat is namelijk ongeveer het zelfde als dat ze het nu naar de woonkamer doen en er blijkt een kogel door de zin geschoten te worden, dat ze moeten zorgen dat er geen kogels in kunnen komen.

dat het nog net niet daar op lijkt en dat ik dit nogal te vind. klantvriendelijk van activition maar te. (of bang voor de reactie net als die film op youtube alleen minder extreem niet zekker welk)


sorry voor overige grammatica fouten.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 475785 op 9 oktober 2012 12:04]

Geen gezeur, ze hebben gewoon respect voor andere geloof. Niks mis mee toch?
Zij mogen hier helemaal niet te pas en onpas moskeeën bouwen, en dan vraag ik me toch af, wat je bedoeld met te onpas. Verder is het niet meer dan normaal dat een ieder mens vrij staat enkele religieuze dagen vrij te krijgen, het is dan wel semi krom als een ieder automatisch vrij krijgt voor een christelijke dag en de moslim dan ook nog eens zijn eigen dag vrij kan krijgen, maar als je dat als een oneerlijke catastrofe ziet dan heb je issues. Wat is er mis met weigeren een vrouwenhand vast te nemen? Dit is een uiting van respect, niet van vrouwelijke minderwaardigheid. Dat je niet even een moment de tijd neemt om er over na te denken in plaats van te roepen dat de vrouw dan niet serieus genomen word is een probleem apart. Zolang de ambtenaar zijn werk maar goed doet.

Verder is het in veel moslim landen geen probleem om een kerk te bouwen. Is het in praktisch elk moslim land vrij om christen te zijn en volledig het christelijk geloof te belijden. En is het een belangrijk deel van het moslim geloof dat christenen min of meer erkend worden als gelovigen. (joden ook)
Het ironische is (en waarom veel gamers nogal boos zijn) is dat IW geen moeite deed om MW2 te patchen na alle klachten over de n00btubes en vele bugs. Maar zodra er één iemand gaat klagen vanuit geloof wordt er per direct actie ondernomen...
Een texture aanpassen lijkt me een stuk simpeler dan een complete patch die serieuze bugs moet oplossen. Daarmee wil ik niet zeggen dat bugs niet opgelost horen te worden, maar wel dat soms het laaghangend fruit sneller aangepakt wordt.
Wat een hooghartig toontje van dat kutgastje. "You have to face the consequences" bla bla. Na dan koop je volgende games lekker niet joh.
Millions of muslims are angry. Ja. Miljoenen moslims hebben in MW2 in deze map met een sniperscope staan inzoomen op een schilderijframe..........

Ik begrijp zijn punt, maar waarom op deze manier en dan direct weer dreigen. Schei toch uit. Dan speel je toch lekker geen MW2.
Ik kan ook vrij slecht tegen die dreigende toon die hij aanslaat. Het begint er op te lijken dat van alles aangepast moet worden voor een bepaalde groep. Ik vind het ook raar dat er vanuit gegaan wordt dat men dit überhaupt weet. Ik heb jesus ook wel eens in een WC ziet hangen (sorry voor de dubbelzinnigheid) maar ja dat kan blijkbaar wel. Misschien moet overal maar een islam specialist bij zitten om dit nooit meer te laten gebeuren
Het niveau op tweakers is erg aan het dalen.
Er wordt netjes gemeld dat het niet netjes is om zoiets op te hangen in een badkamer. Activision antwoord op een nette manier door de map tijdelijk offline te halen.

Tweakers:
Laten we met zijn allen gaan bashen want de islam is schuldig aan het weghalen van een map in een of ander spel!

Doe toch eens rustig ofzo >_>

Disclaimer: Met tweakers wordt niet de site bedoeld maar de gebruikers van tweakers die hier onbegrijpelijke reacties zitten te plaatsen
Maar wie geeft erom dat die spreuk in een badkamer hangt... als die badkamer aanwezig is in een game waar mensen worden afgeslacht, dag in dag uit?

Die gehele game kan je gewoonweg niet serieus nemen. Waarom zou je dan een spreuk in een badkamer wel serieus nemen... 8)7
Ik vind het niet raar van IW/Activision dat ze het fixen. Wat ik wel raar vind is dat de map per direct offline wordt getrokken om dat te doen. Lijkt me nogal overhaast.

Oh, en het is ook wel een beetje kinderachtig om over zoiets te gaan zitten zeiken. Het is maar een spelletje. Als je je beledigd voelt, speel het dan niet.
Relativeringsvermogen gaat twee kanten op he......

Echt, dit gaat toch helemaal nergens meer over. Als er een of andere zwarte-kousen fundi gemeenschap uit Staphorst zich beledigd voelt door het een of het ander in een boek/film/spel dan wordt het toch ook heus niet weggehaald door Activision.

Activision haalt dit echt niet weg uit respect en louter goede bedoeningen, wees toch niet zo naief, Activision is een commerciele organisatie die koste wat het kost zal proberen te vermijden dat er een backlash vanuit de Islamitische wereld komt en Activision daarmee geassocieerd wordt.

Dat is hun goed recht en ook helemaal niet erg, maar ze moeten ook niet heiliger gemaakt worden dat ze zijn.
1 2 3 ... 10

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee