iOS 6 voor iPhone, iPad en iPod touch komt volgende week uit

Apple brengt iOS 6 volgende week uit. Gebruikers van onder meer een iPhone 4S, 4, 3GS, iPad 2, nieuwe iPad en de meest recente iPod touch kunnen de update dan downloaden. De nieuwe software bevat diverse wijzigingen ten opzichte van iOS 5.

De update zal op 19 september beschikbaar worden gesteld, zo heeft Apple op een eigen media-event bekendgemaakt. Vorige keren bleken de updates steevast vanaf zeven uur 's avonds Nederlandse tijd te downloaden. De ondersteunde toestellen zijn de iPhone 4S, 4 en 3GS, iPad 2 en nieuwe iPad en de iPod touch v4 uit 2010. Hiermee komt iOS 6 beschikbaar voor alle apparaten die ook iOS 5 kunnen draaien, met uitzondering van de derde generatie iPod touch en eerste iPad.

In iOS 6 zit onder meer Facebook-integratie: contacten kunnen gesynchroniseerd worden met Facebook, terwijl spraakbesturing Siri ook updates kan plaatsen op het sociale netwerk. Na inloggen kunnen systeemapps van de login gebruik maken, waardoor bijvoorbeeld een foto snel gedeeld kan worden op Facebook. Ook kunnen apps in de App Store worden 'geliked' en kun je zien welke apps Facebook-contacten 'leuk' hebben gevonden. Ook worden Facebook-evenementen getoond in de kalender, iets dat Android en Windows Phone al langer ondersteunen.

Daarnaast heeft Apple in zijn Kaarten-app de kaarten van Google Maps vervangen voor eigen kaarten. Ook worden er nieuwe functies aan toegevoegd, zoals een 3d-modus om steden met een 'bird's eye view' te bekijken. Ook komt er navigatie in de app, al is het onduidelijk of en wanneer dat ook in Nederland zal werken. De aanwijzingen worden gelezen door virtuele assistent Siri. Daarnaast zit er verkeersinfo in de app, dat te zien is aan rode balken bij files.

In Safari zijn ook enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo worden tabbladen automatisch via iCloud gesynchroniseerd. Daarnaast kunnen websites ook in landscape in fullscreen bekeken worden. Ook is een Niet Storen-knop toegevoegd aan de Instellingen en kan een telefoontje met een nieuwe knop snel worden beantwoord met een berichtje.

Nieuw is de app Passbook, een overzicht van mobiele toegangstickets en klantenkaarten. De app werkt met gps, waardoor een qr-code op het lockscreen kan worden getoond als de gebruiker op de plek van bestemming aankomt, bijvoorbeeld een bioscoop, koffiehuis of winkel.

Apple maakt het delen van Photo Streams in iOS 6 mogelijk. De Photo Stream kan gedeeld worden met contactpersonen, die ook kunnen reageren op foto's. Videobeldienst Facetime werkt in iOS 6 voor het eerst over 3g. Ook worden het telefoonnummer en Apple ID gecombineerd, waardoor een Facetime-telefoontje op een iPhone kan worden beantwoord op een iPad of Mac. Ook is 'VIP Mail' toegevoegd aan de mail-client, een feature die ook in OS X Mountain Lion zit. Daarmee wordt mail van bepaalde contactpersonen van een ster voorzien. Ook wordt het 'vlaggen' van mail ondersteund.

Screenshot iOS 6 Screenshot iOS 6 iOS 6 iOS 6 iOS 6

Door Arnoud Wokke

Redacteur

12-09-2012 • 20:13

129 Linkedin

Lees meer

Reacties (129)

129
121
72
2
0
14
Wijzig sortering
Anoniem: 120539
12 september 2012 20:17
Blijf het jammer vinden dat een apparaat dat 1,5 jaar geleden nog verkocht werd niet meer voorzien wordt van deze update. (iPad)
Gelukkig blijft je apparaat na 1.5 jaar gewoon goed functioneren én zal je echt geen functionaliteit kwijtraken
Dat ben ik niet met je eens. Ik heb zelf een iPod Touch 1g en die kan geüpdate worden tot iOS 3... Ik kan dus totaal geen apps meer installeren, want die worden niet meer ondersteund door een "te lage" versie van het OS... Helaas heeft Apple niet het systeem zoals Android dat heeft dat je de apps die je niet kan installeren ook niet ziet... Kwam er dus na wat proberen achter dat ik alleen de Telegraaf app en wat andere nutteloze meuk kon installeren.

Dan vind ik dat bij Android apps toch iets beter voor elkaar. Krijg je geen update meer, kan je alsnog (vaak) de oudere apps gewoon blijven draaien.
Jawel,
Er zullen applicaties zijn die updaten en dan ineens alleen nog op ios6 werken. De Apple ontwikkeltools staan namelijk geen backwards Compatibility toe.

Dan krijg je bij een herinstallatie van de ipad1 ineens de melding dat je je app niet meer kan installeren
Uhm sorry? De tools staan het prima toe, il heb zelf verscheidene apps ontwikkeld en nooit tegen dit soort beperkingen aangelopen.

Graag zie ik wat meer informatie als dit zo is,.
Dat ligt dan aan de app ontwikkelaar die ervoor heeft gekozen om zich alleen op de nieuwste modellen te focussen. En zeg nou zelf, waarom zou een app ontwikkelaar kosten gaan maken om oude klanten (die niet betalen voor die upgrade) te helpen.
Zijn er fabrikanten waar dat wel gebeurt dan? :P
Sony, OtherOS. "Nough said :p
1 feature die keihard misbruikt werd en buiten het misbruik door minder dan 1% van de gebruikers gebruikt werd. Onzinargument.
1 feature die keihard misbruikt werd en buiten het misbruik door minder dan 1% van de gebruikers gebruikt werd. Onzinargument.
Dat er weinig gebruik van werd gemaakt doet natuurlijk niets onder het feit dat de feature nu wel verdwenen is.
Idd aangezien de 3gs wel wordt voorzien wordt van een update (tragere hardware) vreemde keuze
Moet je blij om zijn. Je iPad zou niet meer vooruit te branden zijn.
Echter heeft een ipad 8,5 keer zoveel pixels om aan te sturen 1280x1024 tov 480x320.
Het eindresultaat is dus dat hij aanzienlijk langzamer in gebruik is, zeker met al die full screen animaties.

De processor/soc zegt niet alles. Het effect van meer pixels op de cpu, gpu en geheugen word nog weleens onderschat, maar vergeet niet dat resoluties in 2 dimensies word vergroot over het algemeen, dus een exponentieel effect.
De processor/soc zegt niet alles. Het effect van meer pixels op de cpu, gpu en geheugen word nog weleens onderschat, maar vergeet niet dat resoluties in 2 dimensies word vergroot over het algemeen, dus een exponentieelkwadratisch effect.
Voor de rest geef ik je gelijk ;)
Was kwadratisch niet ook exponentieel?..
Dat was ie al niet meer na IOS 5, maar als ik het mag vergelijken met een windows variant, Windows Vista presteerd ook veel slechter dan windows 7 op mindere hardware.

Een nieuw IOS hoeft dus per definitie niet zwaarder te zijn, als ios 6 zelfs op een 3GS kan waarom dan niet op een snellere iPad (1).
Nu zit ik met een apparaat dat gewoon veel te traag is en regelmatig de safari of nog erger de app store laat knallen als je te snel schakeld.

Toch maar eens kijken naar een Android tablet, nexus 7 of samsung tab 2 wellicht.
Het stomme is dat de 3GS nog wel een update krijgt. Logica?
De 3GS ligt nog volop in de winkels. Dat is zo het enige dat ik kan bedenken.
iPhone 4 krijgt niet eens 3D maps of siri... is de vraag of ze panorama's ook dit weg laten.. |:(

Dus een soort niet compete update... ze noemen het allemaal iOS 6 maar het is eigenlijk iOS 5.9 voor alles onder de iPhone 5.
Ik ga er vanuit dat Google een nieuwe versie van maps uitbrengt voor de iPhone. Google maps is veruit superieur dus ik zal het niet missen. Maps van Apple heeft niet eens streetview, toch een van de functies die ik enorm veel gebruik.
De huidige Google Maps app op iOS heeft wel degelijk StreetView!
Wanneer je op een 'dropped pin' of adres speldje klikt dan moet je op het icoontje met het poppetje klikken.

Zie:
http://theultralinx.com/w...t-View-iPhone-620x930.jpg
Dat zegt ie ook niet. hij bedoelt dat maps van google in ios6 is weggehaald.

Dit is puur een strategische zet. Verkoop je namelijk google maps standaard op je device dan zul je moeten betalen aan google. zeg je tegen google: als je maps op ios wil dan zet het maar in de store. dan kost het je als apple zijnde niks. Google biedt het immers zelf aan.

Mij is de hele ios6 en iphone 5 hype, tot mijn grote genoegen, erg tegen gevallen. Verder dan een software update en een snellere CPU met een groter beeldscherm is het niet gekomen.

Ik verwacht dat veel mensen zich nu gaan afvragen wat precies de meerwaarde is van de iphone 5. Snellere CPU ja leuk maar 90% van alle gebruikers is a-technisch en vind de iphone al erg snel en soepel. als je geen zware apps gebruikt zul je amper het verschil merken... tenzij je een stopwatch erbij gaat houden. het grotere scherm... ja zou kunnen, maar tegenwoordig heeft bijna iedere nieuwe smartphone een 4 inch scherm.

Apple was de afgelopen paar jaar innoverend. het zwakte al af met de 4s en het bedrijf is in mijn ogen nu stil komen te staan met de aankondiging van de 5.

Met de komst van jelly bean wordt android nog verder "gepolished" en loopt ook erg soepel. Als google straks ook nog eens eigen mobiele telefoons gaat maken met motorola. dan zie ik het somber in voor apple... zoals het gezegde luidt: hardlopers zijn doodlopers... en apple heeft de afgelopen jaren behoorlijk hard gelopen

Vanuit de hoek van nokia en microsoft is het de laatste jaren behoorlijk stil geworden. Toch moet men de potentie van win8 RT zeker niet onderschatten. Het OS is welliswaar helemaal waardeloos voor de gewone PC maar voor een tablet en/of tv perfect en overzichtelijk. Ik vermoed dat microsoft op de lange termijn voor mobiele devices wel eens voor verassingen kan gaan zorgen. Ik denk dat MS behoorlijk onderschat wordt op het moment.

MS en Nokia doen het rustig. kijken eerst de kat uit de boom en komen dan pas met hun producten. Nokia loopt welliswaar achter met de specs. maar wat ze maken is goed en betrouwbaar. Zelfde geldt eigenlijk voor Microsoft. Windows 7 is gewoon een goed product. Windows 8 ook maar die tiles en de touch interface zijn een drama op pc's met alleen de muis als besturing. Aangezien dat alles steeds meer gaat draaien om de tablet en mobiele telefoon/tv met naadloze sync. zal windows op de lange termijn zich steeds meer gaan richten op die markt denk ik. Ze hadden alleen een desktop versie moeten houden op de normale PC. of althans gebruikers ten alle tijden de keuze moeten laten.

Ik ben benieuwd wat de toekomst ons brengt. bijna zeker is in ieder geval dat nog meer mensen de iphone 5 aan zich voorbij zullen laten gaan.
Beats me. Maar ja logica en Apple rijmen sowieso niet :+
lang leve Apple klopt het geld uit de zakken van zijn eigen klanten... kom we maken er geen update voor dan moet hij wel iets nieuws kopen :)
Mijn iPad2 is anderhalf jaar oud en krijgt nog een update. Mijn Samsung galaxy s plus is net 1 jaar oud en loopt al 2 android versies achter. Deze ervaring heeft mij geleerd dat ik zo weer een Apple product koop en niet zo snel meer een Samsung.
Tja, 'dan moeten we maar een nieuwe kopen', en apple wrijft ondertussen weer in de handjes.

Mááár dat hebben we natuurlijk allemaal niet door ;).
En hoe lang krijgen al die Android tablets ook weer updates met nieuwe versies van het OS? Juist, ja.
Het verschil is dat als je als Android gebruiker écht een update wil, en er om zoekt je meestal wel een custom rom vindt. Ik weet niet of dit met iOS ook het geval is, maar denk van niet.

Zelf als een 'leek' zoekt vb sgs1 ICS software, zal die wel een te begrijpen instructie vinden.
Lazer toch op met custom roms. Ik wil werken op dat ding en niet dat de accu dan weer ineens binnen 30 min leeg is of dat mijn mobiel via een hack naar de "custom rom maker" staat uit te bellen via een IP sessie. Wees blij dat updates op ca op alle apparaten minimaal current release -2 werken. Als Apple alles compatible zou houden met de first release devices krijgen weer het gezeik dat ze niet vooruitstrevend genoeg zijn.

En wil je echt ondersteuning in der lengte de dagen moet je juist een Androit toestel kopen.
Ik zou voor de "Diederik Samsung Galaxy PV-DA" met 4 jaar standby tijd gaan.
ervaring met custom roms? ikzelf heb een veel betere accutijd sinds cyanogen, en nee die belt niet uit naar wie dan ook zonder toestemming ( vuurmuren hè.. )

iOS zit erg dicht en d'r zullen hoogstwaarschijnlijk geen custom roms circuleren..

Ben t verder wel met je eens dat alle modellen compatibel houden met een laatste versie (maakt niet uit welke os ) veel werk met zich mee brengt, (vandaar dat de meeste android gebruikers/tweakers ontzettend blij zijn met oa cyanogen )
Je hoeft natuurlijk geen nieuwe te kopen. De iPad 1 werkt gisteren nog net zo goed als 19 september...
er zijn functies weg gelaten. Dat is de drijfveer voor vele mensen om een nieuwe te kopen.
ja en daar loop ik met een android toestel met versie 2.3.6 die niet meer geupdate wordt. dus volgens mij zit daar niet veel verschil tussen...
Denk je echt dat mensen als makke schapen zomaar nieuwe producten gaan kopen? Misschien willen mensen gewoon wel een sneller apparaat.

En ga nu niet zeggen dat dat zo specifiek voor Apple is. Deze hele site staat dagelijks vol met nieuwere, glimmendere en sneller apparaten en componenten waar bijna all tweaker kwijlend op klaarkomen.
Ik blijf het lachwekkend en eigenlijk triest vinden dat ze een OS wat sinds de eerste versie weinig veranderd is en wat ontzettend gedateerd en totaal niet vernieuwend is "The most advanced operating system in any mobile device" durven te noemen.

De arrogantie druipt ervan af...

[Reactie gewijzigd door LCP op 12 september 2012 20:22]

Ik ben het gedeeltelijk wel met je eens.. Had eigenlijk gehoopt dat ze iOS eindelijk eens een make-over hadden gegeven, maar helaas. Waar is de creativiteit van Apple??
En waarom zou dat nodig zijn? Het UI voldoet nog steeds prima, ik heb geen enkele behoefte aan een nieuwe UI alleen maar omdat sommigen vinden dat het moet. Live tiles om mijn statusupdates te volgen? De nieuwste weergegevens direct zichtbaar? De nieuwste beurskoersen direct te volgen? Waarom? Serieus, ik heb geen enkele behoefte om deze informatie op die manier voorgeschoteld te krijgen.

Mij bevalt het uitstekend dat ik informatie pas zie als ik een app opstart. En niet meer zie als ik een app sluit.

De icontjes vindt ik nog steeds prettig ogen, met hun ronde vormen, in rijen van 4 of 6 bij elkaar. Lekker opgeruimd!

Hiermee wil ik zeker niet zeggen dat de Win8 UI ruk is, absoluut niet. Kan ik ook niet beoordelen omdat ik geen gelegenheid heb gehad om uitgebreid met Win8 te werken. Maar ik kan wel zeggen dat het idee van live voor mij geen toegevoegde waarde heeft. En als ik in mijn kenniskring rondkijk zijn nog veel meer mensen die dezelfde mening hebben.

Ik wil wel nog even kwijt dat de wereld niet uit louter jongeren van tussen 16 en 20 bestaat. Kijk om je heen, er zijn nog heeeeel veel mensen die ouder zijn, die - hoe ongelofelijk ook - wel meegaan en geïnformeerd zijn, en die de UI van Apple gewoon goed vinden werken. Zoals ik zei: geïnformeerd! In tegenstelling tot velen hier op dit forum.

Nog een laatste opmerking: als je om je heen kijkt zul je zien dat in de echte wereld tweakers een schrikbarend klein groepje zijn. Kijk gewoon in je familie rond, dan zie je het zelf. En ja, er zullen uitzonderingen zijn waar de hele familie, de grootouders inclusief, supernerds zijn. Maar deze uitzonderingen zijn net zo uitzonderlijk als vierlingen. En dus niet representatief.
De creativiteit van Apple heeft nooit in 'make overs' gezeten. De iPods, iPads, MacBooks die zien er al jaren min of meer hetzelfde uit en veranderen evolutionair, niet revolutionair. Design ideeen worden doorontwikkeld, maar niet steeds opnieuw uitgevonden. Dat maakt het zo'n sterk herkenbaar merk. Ze borduren door op succes. Apple is vaak uniek in design, maar slechts af en toe vernieuwend, bijvoorbeeld door een geheel nieuwe form factor te introduceren (iphone, ipad), dat gaat dan weer jaren mee.
Wat voldoet niet aan het huidige systeem?
Dont judge a book by its cover. Miss hebben ze van binnenuit veel veranderd aan IOS.
Uhh.. Windows, Linux, OS X, MSDOS 1 - 5

Sorry. Maar de schil veranderd vaak minimaal aan.. Wat candyeye maar echt veel zie je vaak er niet terug komen.. Windows 7 werkt nog steeds hetzelfde als windows 98.. Zelfde insteek, Zelfde explorer.. Ja het werkt nu lekkerder sneller en is betrouwbaarder..

Zelfde geld voor Android waar elke fabrikant een eigen schil voor verzint of Nokia OS dat bij de 3310 werdt geleverd maar ook bij de high end moidelen uit die tijd..

Sorry maar over een schil kan je weinig zeggen. Op de achtergrond zal 1000 en 1 aanpassingen voor zijn gemaakt. Maar groot deel van de mensen zien of begrijpen dat niet..Dus js al ziet iets er uit als een paar jaar geleden toch kan er op de achtergrond een hoop zijn aangepast.
Revolutionaire features zie ik anders ook niet? Een nieuwe Siri? Een revolutionaire camera app? Zou in iOS 6 bijna alles onder de motorkap zitten? Wat is dan de winst?
Verbeterde snelheid en verlengde batterijduur icm met vernieuwde communicatietechnieken(LTE) en een groter scherm in een revolutionair kleine behuizing???
Snelheid en batterijduur noem ik niet revolutionair of vernieuwend. Groot scherm en behuizing ook niet. Ze komen gewoon 'goed mee' met de concurrentie. Ze lopen niet maatgevend en ver voor, wat aanvankelijk wel het geval was met de iPhones.
Allez, zet dit nu nog int volgend topic over itunes en de nieuwe ipods, en je hebt in alle berichten duidelijk gemaakt dat de arrogantie ervanaf druipt :)
Ik blijf het lachwekkend en eigenlijk triest vinden dat ze een OS wat sinds de eerste versie weinig veranderd is en wat ontzettend gedateerd en totaal niet vernieuwend is "The most advanced operating system in any mobile device" durven te noemen.
Je moet wel toegeven dat het de concurrentie heel lang geduurd heeft om in te lopen qua features / kwaliteit.
Anoniem: 230001
12 september 2012 20:21
In de event wordt gezegd dat iOS het meest geavanceerde OS voor telefoons is. Vraag me nog steeds af waar dan de real time info blijft zoals in widgets bij Android en de live tiles in WP.
Zal wellicht volgend jaar wel gepresenteerd worden.
Dat dachten we vorig jaar ook, :p. Ze hebben het notification center in iOS 5 geintroduceerd, met daarin widgets met realtime informatie (weer en aandelen... kun je niet weghalen). Als developers gingen we gelijk al ideeën bedenken over hoe we onze app daarin kwijt konden... maar apple heeft er nooit een API voor geintroduceerd, waardoor, aangezien het beperkt is tot weer, aandelen en notificaties, een nogal vreemde toevoeging aan het OS is.
Is het niet een kwestie van je icon aanpassen? Is vast wel een truc voor.
Over real time gesproken: ondersteunt Android eigenlijk al real time low latency audio zodat je een Android device voor audio processing kan gebruiken (bijv. gitaareffecten)?

Ik kan me herinneren dat daar over gesproken werd. Momenteel gebruik ik thuis mijn iPad met diverse apps voor gitaareffecten maar het lijkt me handig als ik dat onderweg met mijn Android telefoon kan doen. Heb nog niks in de Play Store kunnen vinden op dit gebied.
In de event wordt gezegd dat iOS het meest geavanceerde OS voor telefoons is. Vraag me nog steeds af waar dan de real time info blijft zoals in widgets bij Android en de live tiles in WP.
Zal wellicht volgend jaar wel gepresenteerd worden.
dat soort features hebben niets met geavanceerd te maken. ( ze houden wel je CPU en geheugen lekker druk, wat performance niet altijd ten goede komt )
Ach joh, dat valt wel mee. Mijn oude HD2 draait zowel Android als WP7 vrij soepel. Met de specs van de Iphone moet dat geen probleem zijn. Een UI die beter gebruik maakt van je home pagina's lijkt me wel een logische evolutie.
Ach joh, dat valt wel mee. Mijn oude HD2 draait zowel Android als WP7 vrij soepel. Met de specs van de Iphone moet dat geen probleem zijn. Een UI die beter gebruik maakt van je home pagina's lijkt me wel een logische evolutie.
smaken verschillen, ik vond de widgets maar druk en vervelend op m'n HTC's en op m'n Xperia P. Het ziet er leuk uit hoor, voor 5 minuten, en dan wordt ik er moe van.
Hoe kun je nu moe worden van, bijvoorbeeld, een agenda zo groot als één van je homescreens? Ik zou daar echt niet meer zonder kunnen. Bij iOS moet je op de agenda app drukken, dan komt dat raster naar voren en dan mag je nog eens een dag aanklikken. Omslachtig en niet gebruiksvriendelijk..
Ik vraag me toch af in hoeverre Passbook nou echt een toegevoegde waarde wordt hier in Nederland. In Amerika kan ik het mij nog voorstellen, maar hier in Nederland kan ik me toch niet voorstellen dat veel winkels, bioscopen of andere bedrijven dit zullen gebruiken..
Pathe Nederland gebruikt toch ook QR codes??

Daarnaast kan ik me best wel voorstellen dat als de iPhone nu dit ondersteund dat er vanzelf bedrijven zijn die dit dan ook willen gaan gebruiken. net als dat restaurant's hier in de buurt ook aan het twitteren zijn en facebooken om aanbiedingen de deur uit te sturen..

Zou zomaar kunnen dat je volgende week iets via internet bij de chinees besteld en dan een QR code krijgt toegestuurd. :-)

(chineese zijn toch overal snel in???)
De grote ticket-buro's hebben gister bekend gemaakt het te gaan gebruiken waarmee je bijna alle noemenswaardige festivals en andere evenementen hebt gedekt.
Met pathe kan je bios kaartjes al afhalen, goede stap naar morgen gericht het passbook!
Werkt de navigatie ook offline in IOS 6?
Wat ik veel belangrijker vind, werkt het ook op de 4 of 4s? Ik dacht gelezen te hebben dat de navigatie alleen op de 5 komt, hierdoor wordt iOS 6 wat mij betreft overbodig.
Navigatie werkt met de beta op de 4s op dit moment :).
De ondersteude toestellen zijn de iPhone 4S, 4 en 3GS, iPad 2 en nieuwe iPad en de iPod touch v4 uit 2010. Dat was dezelfde lijst van toestellen die iOS 5 konden draaien.
Dat klopt niet. iOS 5 ondersteund ook de eerste generatie iPad en de iPod touch 3e generatie. Ik ben bijzonder teleurgesteld dat de iPad 1 na nog geen 2.5 jaar meer ondersteund wordt door nieuwe iOS versies, ik had daar veel meer van verwacht.

Verder weet ik zo net nog niet of ik wel blij ben met de nieuwe kaarten, die van Google werkte prima. Facebook gebruik ik niet (en geen interesse om het te gebruiken), nul toegevoegde waarde. Zelfde geld voor fotostream, passbook en facetime. Ik moet zeggen dat ik de telefoon functies met mixed feelings bekijk, niet storen klinkt aardig, maar ik hem ook gewoon op silent zetten. De allow calls functie is echter wel weer erg handig. Mail improvements, meh! De Safari improvements zijn wel weer erg netjes, maar jammer dat het niet werkt op m'n oude iPad. Overall, imho geen reden om te 'upgraden' naar iOS 6. Heck ik moet m'n iPad 1 en iPhone 4 nog steeds 'upgraden' naar iOS 5 en de enige reden dat ik dat ga doen is omdat bepaalde apps met updates nu opeens iOS 5 nodig hebben (plus de draadloze updates is ook erg fijn).
Ik kan mijn iPhone ook op stil zetten maar vind het wel handig dat ik na 8 uur niet meer gebeld kan worden door klanten zonder de telefoon uit te zetten zodat ik rustig wat voor school kan doen. Terwijl zij een mooie voicemail bericht krijgen te horen oid.
Anoniem: 339105
12 september 2012 21:46
Ik heb niets met Facebook en ik heb de overige nieuwe features van iOS 6 niet echt nodig.
Daarom ben ik niet zo happig om m'n 4s daaraan bloot te stellen.
Heb de laatste maanden toch ook niet zoveel nieuwe bruikbare apps gedownload;
ben redelijk voorzien.

Wellicht nog een maandje wachten op de iPad mini/Air.
Voor dat apparaat zal ik er wel aan moeten geloven ...
ach de dienst zit nu wel geintergreed maar net als twitter. Je bent niet verplicht om je er op in te schrijven.. gewoon in het mu uitgeschakeld houden en je merkt niets van de facebook opties..
Is er al bekend hoeveel pagina's (geen idee hoe dat echt heet) met apps gemaakt kunnen worden in iOS6...?

Nu staat dat max. op 11 maar in deze tijd waarin er best veel apps op mijn iPhone staan is dat best weinig :(, en alles in mappen stoppen vind ik niet echt makkelijk.
als het bij 11 pagina's blijft kan je al 44 apps meer kwijt, omdat er een extra rij per pagina is.
Vind het een nette actie van apple om ook de 3gs nog steeds te ondersteunen. Daar zouden sommige andere telefoon fabrikanten (HTC...) behoorlijk wat van kunnen leren.
Ondersteunen? Je krijgt maar de helft van de nieuwe functies...
Sterker nog, denk dat de 3GS maar 10% van de nieuwe functies gaat ondersteunen en er nog trager van wordt ook (3D maps, siri, 28mp panorama foto's, Siri, FaceTime werken allemaal niet)
Nog steeds beter dan helemaal geen update. En daarbij zijn er inmiddels ook voldoende apps die een bepaalde versie van iOS vereisen.
Ik baal dus VERSCHRIKKELIJK van het feit dat Facebook blijkbaar opzettelijk het synchroniseren met Android toestellen heeft 'geblokkeerd' als ik zo zie dat iOs wel hun contacten met FB kunnen syncen.
Kan ook met WP7 (en wss ook WP8), ook met Google contacts trouwens :) Werkt ideaal!
ik weet dat het ideaal werkt. ik kon het ook maar volgens mij nadat ik van 2.3.5 naar 4.0 ben gegaan was dat opeens niet meer mogelijk.
Heel irritant..zet je toch aan het denken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee