'Sony komt met twee nieuwe NEX-camera's met wifi-ondersteuning'

Uit een overzicht op de site van een Indonesische overheidsinstantie blijkt dat Sony twee nieuwe NEX-camera's uitrust met wifi-ondersteuning. Het gaat om de NEX-5R en de NEX-6. Het is voor het eerst dat de NEX-serie wifi-ondersteuning krijgt.

Volgens SonyAlphaRumors zou de nieuwe NEX-5R, die de huidige NEX-5N op moet volgen, net als de NEX-3F een scherm krijgen dat 180 graden naar boven gedraaid kan worden. De nieuwe camera zou een beeldsensor krijgen met ongeveer 16 megapixels, waarschijnlijk dezelfde sensor als de NEX-5N die een sensor met 16,1 megapixels heeft. Het is niet bekend of de NEX-5R net als de NEX-3F en de NEX-7 een ingebouwde flitser krijgt.

Naast de NEX-5R wordt op site van de Indonesische overheidsinstantie Directorate General of Posts and Telecommunications, een tegenhanger van de Amerikaanse FCC, ook een NEX-6 genoemd. Deze zou volgens SonyAlphaRumors gepositioneerd worden tussen de nieuwe NEX-5R en het huidige topmodel NEX-7. Beide camera's krijgen volgens de opsomming wifi-ondersteuning.

Veel is over de NEX-6 nog niet bekend, maar het gerucht gaat dat de camera net als de NEX-7 een ingebouwde elektronische zoeker krijgt waarvan de resolutie lager is dan die van de NEX-7. Het is niet bekend of die van de NEX-6 gebaseerd is op een oled-paneel, zoals bij de NEX-7, of dat Sony voor de zoeker een lcd inzet. Naar de gebruikte beeldsensor is het ook slechts gissen. Vanwege positionering zou het niet onlogisch zijn dat de NEX-6 dezelfde sensor krijgt als de NEX-5R. De NEX-7 heeft een beeldsensor met 24 megapixels.

De twee nieuwe NEX-camera's zullen waarschijnlijk vlak voor de Photokina-beurs in september aangekondigd worden. Gelijktijdig met de NEX-5R en de NEX-6 zullen waarschijnlijk ook de eerder genoemde 16-50mm-pancake-zoomlens, een 11-18mm-groothoeklens ook in pancake-formaat en een snelle primelens aangekondigd worden.

De huidige NEX-7-milc van Sony

Door Pieter Molenaar

03-08-2012 • 11:12

17 Linkedin

Reacties (17)

17
15
10
1
0
1
Wijzig sortering
Anoniem: 154505
3 augustus 2012 11:45
Interessant nieuws. Hoe meer keuze, hoe beter.
Waarom gebruikt Tweakers de afkorting MILC? Andere instanties zoals DPreview gebruiken de term ILC. De M (van mirrorless) is dubbelop, omdat dit al in de C van compact tot uitdrukking komt.
Omdat Interchangeable Lens Camera's lang niet altijd Compact zijn, zeker als je bedenkt dat een Spiegelreflex ook een Interchangeable Lens Camera is. Mirrorless is dus de definiërende factor. Echter is elke compact camera op de wereld natuurlijk 'mirrorless', dusn is de afkorting pas compleet met Interchangeable Lens. Helaas is ILC al te ver in het web gewoven dus die C moet er in, maar zo erg is dat niet want het overgrote deel is toch wel relatief compact, vergeleken met Spiegelhebbende Interchangeable Lens Camera's. ;) Zie ook forum.
Anoniem: 154505
@jesper863 augustus 2012 13:10
Omdat Interchangeable Lens Camera's lang niet altijd Compact zijn, zeker als je bedenkt dat een Spiegelreflex ook een Interchangeable Lens Camera is.
ILC's zijn altijd compact. Daarom heten ze ILC: interchangeable lens compact. Spiegelreflex valt niet in de categorie ILC, dus waarom breng je die ter sprake?
Mirrorless is dus de definiërende factor.
Omdat jouw voorgaande verhaal niet klopt, is ook deze conclusie niet correct.
Echter is elke compact camera op de wereld natuurlijk 'mirrorless',
Hierover zijn we het eens, dit was mijn stelling. Waarom het gehele voorgaande verhaal als je nu tot dezelfde conclusie komt?
dusn is de afkorting pas compleet met Interchangeable Lens.
Nee, mirrorless is overbodig doordat er al compact in de benaming is opgenomen.
Helaas is ILC al te ver in het web gewoven
Helaas? Het is toch prima als iedereen dezelfde terminologie gebruikt? Waarom zou Tweakers een uitzonderingspositie willen innemen? Net zoals het heel handig is als iedereen dezelfde USB stekker kan gebruiken om zijn telefoon op te laden, is het ook handig als iedereen dezelfde afkortingen gebruikt.

Dus dank zij jou heeft Tweakers nu een onduidelijk naamgeving voor ILC camera's. Ik weet niet of je daar blij mee moet zijn.
Als je nou gewoon zou lezen wat JEsper86 zegt.
De C in MILC staat niet voor compact maar voor camera. En daarmee zijn al je argumenten onzinnig geworden.

Het is juist dpreview die met ILC een nieuwe onduidelijke naamgeving heeft geintroduceerd. De naamgeving MILC is niet door Tweakers verzonnen. Het is een zeer veel gebruikte afkorting voor dit soort cameras:
http://en.wikipedia.org/wiki/MILC
Zelfs DPReview zegt dat ILC staat voor Interchangeable Lens Camera (niet Compact). zowel DSLR's als MILC's zijn Interchangeable Lens Camera's, met deze term maak je daar geen onderscheid tussnen. Vandaar de term MILC, of zoals het op DPReview vaak genoemt wordt 'mirrorless ILC'.

DPReview: it's a capable interchangeable lens camera, with some of the best photo quality you'll find on an ILC.

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 4 augustus 2012 13:16]

Jij herhaalt wat anderen al beweerden. Maar dat maakt het niet waar. Je zult het met argumenten moeten onderbouwen.
...
ILC's zijn altijd compact. Daarom heten ze ILC: interchangeable lens compact.
...
Nee, mirrorless is overbodig doordat er al compact in de benaming is opgenomen.
In je eerste eigen reactie verwijs je naar de zeer informatieve en veelvuldig gebruikte site http://www.dpreview.com.
Mischien moet je daar eerst zelf ook eens goed gaan kijken, voordat je goede reacties van medetweakers gaat afkraken!

De meest recente review van een [M]ILC op dpreview , regel 1:
It's now almost four years since Panasonic first introduced us to the mirrorless interchangeable lens camera,
Dus camera, niet compact.

En verder, onder het men u buing guides vind je de categorie Top interchangeable lens cameras , oftewel ILC's.
En daar zie je netjes de Canon EOS M en de EOS 5D mark III, de Nikon D3200 en de Sony Nex 7 gebroederlijk naast elkaar staan, dus zowel DSLR's als MILC's.

En ben je nog steeds niet overtuigd, lees dan maar eens dit artikel.
Over DSLR, EVIL en jawel MILC !
Dus dank zij jou heeft Tweakers nu een onduidelijk naamgeving voor ILC camera's. Ik weet niet of je daar blij mee moet zijn.
Komop zeg, iemand neemt de moeite en tijd om op jouw stukje te reageren en dan ga je even bashen omdat je (onterecht) je gelijk wil halen en geef je die persoon lekker gelijk maar de schuld van alle eventuele onduidelijkheid op tweakers rond ILC/MILC?
Volgens mij ben jij degene (die ik in de reacties tegenkom) die de terminlogie blijkbaak niet helemaal duidelijk is.
Laat je eventuele frustaties hier aub achterweg en reageer inhoudelijk op iemand; in dit geval mischien zelfs met een bedankje voor de heldere info!
omdat de afkorting zoals tweakers hem gebruikt staat voor:

Mirrorless interchangeable-lens Camera en niet Compact
"Het is niet bekend"
"Veel is over de NEX-6 nog niet bekend"
"Het is niet bekend of"
"Het is ook niet bekend"
"Ook is onbekend"
Het enige dat we dus met zekerheid kunnen zeggen is dat er een opvolger voor de 5n komt en dat er een NEX-6 wordt geintroduceerd die tussen de 5 en 7 gepositioneerd zal worden. O, en dat ze beide WIFI ondersteuning krijgen.
En dat er geruchten gaan van een ingebouwde elektronische zoeker in de NEX-6. Ik irriteer me absoluut niet aan het artikel. Er zal dus hoogstwaarschijnlijk een goedkoper van de NEX-7 uitkomen die op een paar puntjes minder is, maar daar zal de prijs naar zijn. Even wachten op de officiele aankondiging dus!
Wifi in combinatie met GPS, en dan nog de mogelijkheid om via Bluetooth een toetsenbord aan te sluiten en nog meer van dat soort fratsen en de camera kan het opnemen tegen mijn tablet met ingebouwde webcam. :-)
Maar goed, wat zou ik nou eigenlijk echt willen met mijn digitale camera? Ik zou b.v. een bewegings-sensor willen zodat de camera direct een foto neemt als er iets binnen het zicht beweegt. Zou handig zijn omdat ik regelmatig mijn camera richt op een nabij vogelhuisje en dan maar moet wachten tot er iets gebeurt.
Een betere zoomlens zou ook handig zijn zodat ik op een grotere afstand kan zitten en de vogeltjes niet afschrik. Is ook handig voor andere locaties.
De mogelijkheid om met een hoge burst-instelling veel foto's achter elkaar te nemen of zelfs te filmen met een hoge snelheid, zodat ik een film krijg met een mooie vertraging erin.
Speciale effecten laten toepassen via de camera vind ik overbodig. Daar heb ik wel software voor die dat ook kan en waarbij ik bovendien meer controle over de bewerking heb. Dergelijke fratsen zijn leuk voor mensen met weinig ervaring.

Maar een afstandbediening... Dat zou ook handig zijn. Gecombineerd met een stevige accu en de mogelijkheid om de camera gewoon aan te laten staan tot de batterij leeg is, is ook handig. Want wat ik ook vervelend vind is dat mijn camera na een minuut vanzelf uit gaat. Dat is storend want ik zit vaak net iets langer te wachten op een mooi foto-moment en dan stoort het als ik vervolgens enkele secondes langer moet wachten omdat de camera weer aan moet.
meeste dingen die je noemt zijn optioneel te koop

Ik zou b.v. een bewegings-sensor willen zodat de camera direct een foto neemt als er iets binnen het zicht beweegt.
http://www.pixiq.com/arti...-system-for-animal-action


zoomlenzen zijn er in overvloed ligt er maar net aan groet je financiële middelen zijn.

hoge burst rates zijn er al , maar filmen met hoge snelheid zo dat je bv een water ballon in vertraging kunt zien openbarsten ?

dat gaat nog wel een paar jaar duren denk ik. maar dat heeft dan ook niks meer met fotograferen te maken.
Ah, en gisteren de NEX-5n besteld.....
Meestal duurt het met dit soort electronica toch tenminste een weekje of twee voordat de prijs gehalveerd is :P
De nex5n is een fantastische camera. Ik denk dat de opvolger echt niet heel veel beter zal zijn. Wifi vind ik eigenlijk ook niet heel interessant. Kost alleen meer accu. En dat is nu net de mindere kant van deze camera.
Anoniem: 154505
@basset3 augustus 2012 17:56
Op het moment dat je het nodig hebt, zal Wi-Fi zeker zinvol blijken. Zelf gebruik ik het regelmatig (SD-kaart met ingebouwde radio). Neem een reserve-accu mee als je verwacht dat 1 accu niet voldoende energie bevat. Wanneer je Wi-Fi niet nodig hebt, kan je de radio uitschakelen waardoor het energieverbruik niet hoger dan normaal is. Dus ik zie alleen maar voordelen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee