Remote-access-tool toont bestaan Nokia Lumia 1001

In een remote access-tool, die door Nokia is uitgebracht, is de naam Lumia 1001 ontdekt. Het lijkt er daardoor op dat de Finse fabrikant een smartphone met die naam momenteel in ontwikkeling heeft, maar details ontbreken vooralsnog.

De Lumia 1001 werd ontdekt door TechCrunch, die daarvoor de Remote Device Access-tool van Nokia gebruikte. Hiermee kan op afstand Nokia-hardware worden bediend. In de software is een lijst ingebouwd met hardware, waarbij ook de Lumia 1001 werd vermeld. Dit toestel is door Nokia nog niet uitgebracht: de nieuwste Lumia-smartphone draagt rugnummer 900.

Het is nog onduidelijk of de Lumia 1001 daadwerkelijk door Nokia wordt uitgebracht. Het toestel verscheen weliswaar in de lijst, maar verder is er niets over de specificaties bekend. Ook staan er namen in de hardwarelijst van producten die niet op de consumentenmarkt zijn verschenen. Wel gebeurt het vaker dat er sporen van nog uit te brengen smartphones worden ontdekt in software van de fabrikant.

Mocht de Lumia 1001 daadwerkelijk door Nokia worden ontwikkeld, is het aannemelijk dat het om een Windows Phone 8-toestel gaat. Microsoft kondigde de nieuwe versie van het mobiele OS onlangs aan, waaruit bleek dat veel zaken in het OS niet backwards compatible zijn. Het lijkt daardoor niet aannemelijk dat Nokia nog een nieuw Lumia-topmodel met het oudere Windows Phone 7.x uitbrengt.

Kortgeleden werd in dezelfde remote access-tool al de naam Lumia 910 ontdekt. Een Lumia-toestel met hetzelfde versienummer werd enige tijd geleden ook al eens gevonden, waarbij destijds gedacht werd dat het om een Europese versie van de Lumia 900 zou gaan. Uiteindelijk bracht Nokia dit toestel gewoon met rugnummer 900 uit in Europa. Mogelijk komt er nu wel een Lumia 910 uit, maar net als bij de Lumia 1001 ontbreken verdere details.

Door RoD

Admin Mobile

08-07-2012 • 15:22

32 Linkedin

Reacties (32)

32
26
18
2
0
0
Wijzig sortering
Anoniem: 403307
8 juli 2012 15:26
Remote-access-tool toont mogelijk bestaan Nokia Lumia 1001, is dat geen betere titel, aangezien we niet aankunnen tonen of hij momenteel gebouwd wordt/ ook daadwerkelijk uitgebracht wordt?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 403307 op 8 juli 2012 15:27]

En misschien is het wel een developertoestel. Voor intern bij Nokia software/hardware testen.
Of zoals andere fabrikanten ook wel eens durven extra namen toe te voegen om de geruchtenmolen wat aan te zwengelen.
Anoniem: 442878
@Vnze8 juli 2012 22:17
Reden genoeg voor iemand om er oplos te fantaseren ;)
http://www.gsmpedia.nl/nokia/reviews/nokia-lumia-1001

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 442878 op 8 juli 2012 22:18]

'We weten nog helemaal niets over de smartphone'

*onderaan specificaties lijst* 8)7
Anoniem: 434945
@Vnze8 juli 2012 16:38
Eerder om andere toestellen te verbergen.
De titel klopt prima. De remote-access tool toont het bestaan van de Nokia Lumia 1001 aan. Dit zegt nog niets over wat het daadwerkelijk is en of het op de consumentenmarkt komt. Er is met de tool "Nokia Lumia 1001" gevonden, de techblogs doen de rest van het werk om te speculeren, zegt nog maar vrij weinig.
Het sprookje van 1000 en 1 Nokia?
En juist hierom zou +1 Humor een handige moderatie zijn :-P

Hoe dan ook, ik zou wel durfen gokken op een nieuw toestel gezien het feit dat Win8 redelijk dichtbij is.

De Lumia lijn lijkt het overigens sowieso erg leuk te doen!
Anoniem: 63628
@Xantios8 juli 2012 15:52
De toestellen op zichzelf zijn heel goed, dat zie je uit alle reviews tevoorschijn komen. Alle gebruikers die zo'n toestel hebben zijn ook laaiend enthousiast.

De marketing daarentegen is belabberd. Er is geen ondersteuning voor verkopend personeel om ze gewend te maken aan de nieuwe toestellen en de kinderen die in de telefoonwinkeltjes werken hebben absoluut geen verstand van wat ze verkopen, dus die denken vaak nog dat ze de oude 6.5 software verkopen.

Vooral bij winkels waarbij het personeel sowieso heel slecht opgeleid en/of geïnstrueerd is (vodafone/belcumpany) zul je zien dat ze je af raden om een lumia te kopen om redenen die niets te maken hebben met de toestellen zelf. Je zult opmerkingen krijgen als onstabiel en trage interface, terwijl juist dat nu de 2 kernpunten van WP7.5 zijn. Het is het meest stabiele OS samen met Blackbelly en de interface is 't snelst van alle smartphones. Dat zullen alle reviews en alle gebruikers kunnen beamen.

Op deze manier loopt de verkoop en marktontwikkeling van deze toestellen behoorlijk wat vertraging op, terwijl er niets mis met ze is. Behalve dan van de 900, waarvan het prijskaartje te hoog is.

Daar komt nog het behoorlijk vervelende verhaal bij van de beperkte upgrademogelijkheden van de software van de lumia's. WP8 is maar beperkt backward compatible en de 7.8 upgrade kent nog veel onduidelijkheden. Dat houdt ook de verkopen nogal tegen.
Daar ben ik het toch niet volledig mee eens. De telefoons zijn heel goed naar jouw mening, maar er zijn er genoeg die het hier toch niet mee eens zijn. Uit jouw verhaal zou je verwachten dat de gemiddelde smartphone kenner (die dus reviews en dergelijken leest) een Nokia Lumia zou kiezen. Ik denk dat we het er over eens kunnen zijn dat dit niet het geval is.

De Nokia Lumia telefoons zijn inderdaad vloeiend en stabiel, maar wie zegt dat het de meest vloeiende en snelste telefoon die te verkrijgen is? Een iPhone is ook erg snel en Android komt ook steeds meer in de buurt en voor zo ver ik het weet bestaan er nog geen benchmarks om te testen hoe vloeiend je telefoon is.

Ook prijs je de Lumia telefoons wel héél erg naar boven naar mijn mening. De telefoons zijn inderdaad heel goed, maar er zijn genoeg dingen die ze nog missen t.o.v. andere telefoons.
Wat dacht je van future-proof-heid (geen idee wat het echte woord hiervoor is). De telefoon loopt nog met weinig ram en een single-core processor, terwijl de iPhone al op een snelle dual-core loopt en de Android telefoons zelfs al op een quad-core. Er zullen in de toekomst zeker apps ontwikkeld worden die een snellere telefoon nodig hebben dan de Lumias op dit moment zijn en het feit dat WP 8 niet naar de Lumias komt is al een teken van de outdated hardware.
Nog een veel gehoord probleem is het aanbod aan apps. Inderdaad, de belangrijkste apps zoals whatsapp en facebook etc. zijn er, maar feit blijft dat Android en iOS een véél groter ecosysteem hebben wat gewoon meer mensen aanspreekt.

Veel van deze problemen kunnen inderdaad op lange termijn (lees: in WP 8 ) opgelost worden en in deze mogelijke Lumia 1001, maar ik verwacht er niet te veel van. Velen zullen nog altijd sceptisch zijn om een Nokia te nemen. Als Nokia weer terug aan de top wilt komen zullen ze toch echt in samenwerking met Microsoft betere telefoons moeten uitbrengen over een langere periode.
Eén goede telefoon is niet genoeg, wat naar mijn mening de HTC One X bewijst. Een slechtere ervaring (Sensation, Sensation XE, Sensation XL) dan de concurrentie (SGS II) en er zijn meteen velen die HTC wantrouwen. Dat blijkt maar uit de slechte verkoopcijfers van HTC en dat terwijl de HTC One telefoons eerder uit kwamen dan de SGS III en de hemel in geprezen werden in bijna elke review die te vinden waren.

Het is dus niet alleen een kwestie van slechte marketing, zoals jij beweert.

[Reactie gewijzigd door BroodjeBami op 8 juli 2012 18:02]

WP8 is geen lange termijn, wordt in oktober verwacht dus dat is iets meer dan 3 maanden. En wat future-proofheid betreft: meer dan 65% van de huidige Android telefoons draait versie 2.3 of lager. Die mensen hoor je ook niet massaal klagen dat hun telefoons niet meer geupdated worden.

[Reactie gewijzigd door RoccoS op 9 juli 2012 09:08]

Even offtopic hoor maar maak jij nou expres zulke naamfouten? Belcumpany, blackbelly terwijl je (hopelijk) weet dat het belcompany en blackberry is
Je weet toch dat als je de namen correct schrijft je deze merken -gratis- reclame bezorgd?

Anderzijds.. voor mensen die de echte namen kennen is het altijd leuker om een -grappig- typfoutje te noteren zodat die grijze massa van ons nog wat kan nadenken.

Wat de reden ook is.. van mij mag iedereen alles verkeerd schrijven!

Soms heb ik toch wel het gevoel dat Windows Phone 7 nog in de kinderschoenen staat.. ik denk dat WP8 het gevoel een heel stuk gaat opkrikken zeker aan gezien de nieuwe xbox 8 ook zal uitkomen en daarbij hebben we ineens een geheel systeem overal?

Uit mijn persoonlijke omgeving kan ik alvast zeggen dat vele de overstap zullen maken van Android/Iphone naar Windows Phone 8 gewoon omdat ze er zo van in de wolken zijn en hun eigen platform niet meer zo leuk vinden. Go consument!

Xbox 8 - Windows 8 - Windows Phone 8 :X eindelijk wat structuur in de zaken van M$

Edit: de reden dat ik vind dat WP7 nog in de kinderschoenen staat zijn de vele kleine irritante bugs zoals Bluetooth die slechter werkt in mijn Kia C'eed dan een nokia van €20, de paar keren dat ik een telefoongesprek niet kan opnemen omdat de slider niet omhoog wilt gaan, en heb waarschijnlijk nog wel een heleboel kleinere irritante puntjes zoals Skype waar je eigenlijk echt 2x niks aanhebt.. geen offline berichten sturen naar FB contacten zodat ik toch nog de aparte FB app nodig heb.. Groepen die beperkt zijn op 20 leden.
Foto's die automatisch geupload worden naar Skydrive.. yeah right.. niet altijd en foto's worden ook niet achteraf geupload.. staat hij er niet op, dan komt hij er ook niet op. Alsook geen optie om enkel over WiFi netwerken foto's te uploaden. (wtf heb je hieraan als je op vakantie bent??) Ik denk dat het eens tijd wordt om een volledige lijst van aanpassingen door te geven aan M$ zodat ik toch nog met plezier een volgend toestel van hen kan afnemen.

[Reactie gewijzigd door LordMike op 8 juli 2012 22:55]

Ik denk dat het eens tijd wordt om een volledige lijst van aanpassingen door te geven aan M$ zodat ik toch nog met plezier een volgend toestel van hen kan afnemen.
Doen! :)

http://windowsphone.userv...01801-feature-suggestions
Anoniem: 63628
@LordMike9 juli 2012 00:17
Veel van die issues zouden toch opgelost moeten zijn met de laatste updates?
Anoniem: 442878
@sfranken8 juli 2012 22:22
Even offtopic hoor maar maak jij nou expres zulke naamfouten? Belcumpany, blackbelly terwijl je (hopelijk) weet dat het belcompany en blackberry is
Ironie.
Weleens erover nagedacht dat hij dat express zou hebben gedaan? Ik bedoel "Blackbelly"en "Belcumpany", rotflmao :Y)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 442878 op 8 juli 2012 22:23]

Misschien wel een tablet, 1001 -> 10.01 inch.
Aan de naam te zien kan dit wel eens de pureview telefoon met WP worden :).
Hmm, op Neowin staat er Nokia Lumia 910, zelfde manier. Staat ook in dit artikel.

Bij Neowin staat er echter ook bij dat deze tool eenvoudig te spoofen is.

[Reactie gewijzigd door Kevjoe op 8 juli 2012 16:44]

Zouden de Nokia ontwikkelaars niet gewoon het device naam van hun toestel veranderen in iets wat ze kunnen herkennen? Is wel handig als je collega's om je heen ook zulke toestellen hebben.
met de nokia rda kun je bijna elke symbian/meego nokia telefoon over internet overnemen met een gewoon nokia-account. iedereen kan dus gewoon de bluetooth naam van een nokia n95 veranderen "nokia lumia 1001" en met een nokia n8 gaan zoeken waardoor de n8 aangeeft dat er een nokia lumia 1001 in de buurt is
Anoniem: 403851
8 juli 2012 16:08
of de naam van de phone is aangepast
Dat was ook het eerste waar ik aandacht. Wat voor telefoon zal de ipry wel niet zijn..?!
Anoniem: 442725
8 juli 2012 17:44
Met de vormgeving van deze art concept?
http://browse.deviantart.com/designs/?q=surface#/d54trfa
Please, instant - buy :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee