Softwareontwikkelaar LogMeIn stopt met gratis versie remote-access-software

Gebruikers van de gratis versie van LogMeIn hebben de melding gekregen dat deze vanaf dinsdag niet langer toegankelijk is. Zij dienen over te stappen naar de betaalde editie van LogMeIn of moeten op zoek naar een alternatief remote-access-pakket.

LogMeInDe gratis uitvoering van de remote-access-software, LogMeIn Free geheten, is tien jaar beschikbaar geweest, maar de softwaremaker heeft op zijn blog laten weten dat zij per direct stoppen met deze uitvoering. LogMeIn zegt dat dit besluit mede is genomen om zijn aanbod, dat momenteel uit verschillende edities bestaat, te vereenvoudigen tot een enkel betaald pakket met de naam LogMeIn Pro. Ook de zogenaamde Ignition-pakketten gaan op in de nieuwe LogMeIn Pro.

Gebruikers van LogMeIn Free krijgen volgens de softwareontwikkelaar zeven dagen de tijd om al dan niet over te stappen naar LogMeIn Pro. Abonnementen op de Pro-dienst geven toegang tot twee of meer systemen. Het bedrijf levert clients voor Windows en OS X, evenals apps voor Android en iOS. Verder belooft het bedrijf toegang tot diverse cloudopslagdiensten, waaronder Dropbox, SkyDrive en Google Drive, en er kan op afstand geprint worden.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

21-01-2014 • 14:36

184 Linkedin

Submitter: thalantis

Reacties (184)

184
179
166
23
4
4
Wijzig sortering
De gratis versie is gelimiteerd tot maximaal 10 computers, dus alle professionele gebruikers hebben reeds een Pro-account. Waar LogMeIn nu dus nog geld aan wil verdienen, zijn de gebruikers die minder dan 10 computers remote beheren. Ik denk dat dit in veel gevallen de computerhulp in de familie zal zijn.
Gebruikers van LogMeIn Free krijgen volgens de softwareontwikkelaar zeven dagen de tijd om al dan niet over te stappen naar LogMeIn Pro.
Hiermee zet het die gebruikersgroep een beetje onder druk, door ze slechts 7 dagen te geven om hun beslissing te maken. Er is een klein nuance aan te brengen:
While messaging started today, users will be given 7 days to make a purchase decision about LogMeIn Pro. To be clear, the 7-day grace period starts when you next login to the LogMeIn service.
Ik heb zelf 6 computers bij LogMeIn aangemeld. Die van mijzelf, mijn ouders, zusje, en paar familieleden. TeamViewer heb ik mee gewerkt maar vond ik minder prettig. Ik weet nog niet of ik de betaalde dienst de moeite vind.

Hopelijk blijft de zuster-service join.me wel gratis.

[Reactie gewijzigd door Booster op 21 januari 2014 14:50]

Ik hoop ook dat join.me gewoon free blijft. heb dat wel eens in gebruik als we met een x aantal man op mijn laptop moeten kijken tegelijk.
Het artikel is niet helemaal volledig, maar als je de blog post had gelezen dan had je dit gezien:
It’s worth noting that Central customers will not be impacted by this change (please see FAQ). In addition, this change does not impact other freemium products in our broader portfolio, like join.me and Cubby.
Ik gebruik zelf op mijn werk Central met 10 Pro accounts en nog een dergelijk aantal free accounts, en gelukkig blijft dat gewoon zoals het is zodat ik mijn Pro accounts kan toewijzen aan de computers die het nodig hebben en free accounts aan de rest.
Oof, dat was de reactie die ik zocht. Ik geloof dat ik iets van 150e/jaar betaal voor central. In combinatie met een paar pro accounts en een paar free accounts. Als alle 'free' versies pro moesten worden waren die kosten echt te gek geworden, maar eenmalig central om vervolgens alsnog free te kunnen blijven gebruiken vind ik zo verkeerd nog niet.

Zeker users met meer dan 10 free accounts zullen vermoedelijk al central hebben aangeschaft, of van LMI zijn afgestapt.

Waar ik mij meer zorgen om maak zijn de constante onaangekondigde aanpassingen. Eerst was het browser-only, daarna moest je opeens plugins installeren, en nu moet je zelfs software op de client (lmi central) pc installeren (als je volle functionaliteit wilt). Krijg daar toch rare gevoelens bij, er lijkt weinig controle op die software troep te zitten.

edit:

Even zitten kijken, Central kost nu opeens 400 euro/jaar (geen vermelding van BTW, zal geen btw op zitten). Die bedragen die LMI opeens overal voor rekent slaan echt nergens op. Ga de huidige tijd uitzitten, en dan over op iets waar ik een fijner gevoel bij heb.

[Reactie gewijzigd door Foritain op 21 januari 2014 18:13]

Ik weet niet hoe jij bij die prijzen komt, maar ik zie toch echt $299/yr voor Central staan. $499 is het pas als je 101-250 LMI Free's wilt hebben.

Da's wel weer duurder geworden, want een maand geleden met onze verlenging heb ik nog $239 betaald. Dat is toch een verhoging van 25%.
Ik heb afgelopen mei 150 € betaald voor 1 jaar Central. Daar werd geen vermelding gemaakt van een max. aantal free accounts.

Als ik hem nu wil verlengen/aanschaffen, staat daar simpelweg 400 € in het winkelmandje. Misschien maar eens die lijst met free-systemen opschonen. Zitten er veel te veel zinloze tussen (3x herinstallatie onder verschillende namen e.d.),, zal wel over de 100 zitten daar mee.

[Reactie gewijzigd door Foritain op 21 januari 2014 22:56]

onze accounts worden goed bijgehouden, logmein schrijft ook custon scripts en installers voor ons. we zitten met meer dan 500 computers met pro of free. nu gaan ze het aantal free op central beperken tot 249 en verhogen de prijs van 149 naar 499 cad. Dan moet ik nog zien of er nog een formule is voor 500 - 1000 computers en hoeveel dat dan kost. maar waarschijnlijk worden ze opeen meer dan 50% duurder volgend jaar. ik denk dat we hun vaarwel gaan zeggen. hun business model is klanten lokken met goede deals en dan een paar jaar later de prijzen gigantisch omhoog. niet echt een betrouwbaar bedrijf maar teamviewer schijnt niet veel beter te zijn.
gelukkig maar, ik schrok me dood. Ik heb central met 80 tal pro en 450 free en dan nog tal van ignition licenties voor laptops en smartphones (21 users). Als ik daar opeens voor moet gaan betalen, was heel even in paniek dat ik in 7 dagen 450 computers moet gaan overschakelen naar een alternatief.
Ik heb ongeveer 150 pc's voorzien van logmein free.
Was daarom al eerder verplicht om een Logmein Central abonnement af te sluiten.
Vorig jaar januari bedroeg de rekening 239 US Dollar (176 Euro).
Heb net een onaangekondigde Paypal afschrijving gehad van 499 US Dollar (380 Euro).
Probeer ze te bellen maar wordt van de lijn afgeknikkerd....
Een verhoging van meer dan 100% in 1 jaar is voor mij onverkoopbaar, ik ga stoppen met Logmein.
Wij gaan van 1780 CAD per jaar volgend jaar bijna het dubbele betalen .... als we tegen die tijd geen aternatief hebben gevonden. Het is goede software met veel management mogelijkheden die je met een paar klikken op al je computers kunt laten uitvoeren. Maar als bedrijf zijn ze echt niet betrouwbaar meer .... al deze extra kosten in ons geval meer dan 1600 CAD per jaar .... das niet hoe je als gerespecteerd bedrijf zaken doet. stel je voor dat ik al mijn klanten vertel dat ik volgend jaar dubbel tarief reken ... het zal
we wel veel klanten kosten.
Zou wel willen weten wat je nu gaat gebruiken dan, zit ong. met het zelfde probleem.
Ik gebruik zelf TeamViewer. Werkt aardig goed, geen beperking op het aantal PC's dat je wil beheren.

Niet echt goedkoop, maar nog altijd betaalbaar. Een nadeel is wel dat er ongeveer elk jaar een betalende upgrade naar een nieuwe major version komt, die je echter niet verplicht bent te nemen zo lang alles goed draait voor jou (ik sla al eens een versie over).

Je kan ook de PC overnemen voor er ingelogd is, en zowel zonder bevestiging aan de server-kant als met. Op de server (PC die je wil overnemen) kan je kiezen wat toegelaten is, en op de client kan je kiezen tussen de verschillende mogelijkheden.

Een voordeel is ook dat je bij elke verbinding commentaar kan geven, en dat je achteraf via de web interface een mooi overzicht kan krijgen hoeveel verbindingen en tijd je per klant (als je per klant een groep maakt) of PC bezig bent geweest. Je kan er ook een tarief aan toekennen, zodat er automatisch een bedrag uitkomt dat je kan factureren zodat je het zelf niet meer moet uitrekenen.

Je kan ook meerdere PC's tegelijk overnemen, zolang het maar vanop 1 PC tegelijk is (per extra PC van waarop je tegelijk een andere overneemt heb je een extra 'kanaal' nodig waarvoor je bijbetaalt). Je kan je verbindingen op die PC gewoon sluiten en even later op een andere PC verder doen.
Ik gebruik TV de laatste tijd vaker dan LMI, mede vanwege de bestandsoverdracht.
De popup na het verbreken van de verbinding neem ik voor lief (in geval van de gratis variant).
$49 voor LMI Pro vind ik gewoonweg te veel voor het weinige gebruik.
Zakelijk is TV ook erg aantrekkelijk als je maar hoeft te verbinden vanaf 1 werkstation:
- eenmalig € 499 (Business variant)
- alle minor version upgrades zijn erbij inbegrepen (upgrades naar major versions tegen gereduceerd tarief)
- onbeperkt aantal hosts
tegenover LMI
- jaarlijks € 379
- max 10 computers

http://www.teamviewer.com/nl/licensing/index.aspx
https://secure.logmein.com/products/pro/proBundle/

De quicksupport van TV is ook een mooi product, bestandje uitvoeren, nummer en toeganscode opgeven en verbinden maar.
Let op met teamviewer... je info klopt op zich wel, maar er is minimaal elk jaar een major upgrade. Je cliënt update gewoon, ook als dat strijdig is met je licentie. daarnaast krijg je voor dat geld maar 1 channel, wat zoveel betekend dat je maar 1 klant tegelijk kan connecten. Er zijn dus best wat beperkingen en het is zeker niet goedkoop! de host en de quicksupport zijn inderdaad mooi uitgewerkt.
Die channels slaan op het aantal gelijktijdige PC's van waarop je een connectie kan opzetten naar je klanten. Ik heb het middenste abonnement, en kan vanop een onbeperkt aantal PC's een connectie opzetten, zolang het maar vanop 1 PC tegelijk gebeurt. Connecties naar meerdere PC's tegelijk zijn geen probleem (al weet ik het precieze aantal niet).
Er zijn gelukkig genoeg alternatieven zie hier een lijst: http://en.wikipedia.org/w...f_remote_desktop_software

Jammer dat ze ermee stoppen.
De hamvraag is: Welke is net zo easy in het gebruik als Log Me In. Iemand ervaringen?
Ik gebruikte meestal Teamviewer en via telefoon teamviewer/splashtop :). Met splashtop kon ik games streamen van mijn pc naar tablet/telefoon.

[Reactie gewijzigd door Ntr- op 21 januari 2014 15:18]

Met rdp verbreek je de sessie van de gebruiker.
Met vnc moet je poorten openzetten op de router aan clientzijde.
Ik vind het schandalig wat LogMeIn hier doet. Dat ze de free versie eraf halen, kan ik nog deels begrijpen. Ik persoonlijk gebruikte de Pro versie niet, deze had vele snufjes waarvan ik het niet nodig vond om deze te gebruiken.

Maar ik raadde het bij vele toch aan omdat hun webapp goed werkte ookal was deze free. Wat ik nu een steek in m'n rug vind is; ik heb de Ignition versie aangekocht (een tijdje terug was die nog 15eur), maar tegenwoordig kost die 25eur op Andriod en 100+ eur op iOS. Leuk als die mensen net de app hebben aangekocht, je bent er namelijk niets mee als je geen pro-abonnement neemt.
Nu hoor ik enkele mensen al denken: "Je gaat toch geen 100+ euro betalen als je het niet professioneel gaat gebruiken.", juist maar er zijn genoeg mensen die dat zouden doen en die zijn dan even een leuke sponsor geweest voor LogMeIn.

Ik deïnstalleer deze week alle LogMeIn clients, want wat gebeurt er met de app die op al die pc's achterblijft? Gaat deze lastige meldingen geven? Klinkt leuk voor als je het op je schoonmoeder's pc hebt gezet en die snapt er zoiezo al niets van.

Een jammere zaak ;(
En voor de mensen die zich nog afvragen hoe je dan moet overstappen van Logmein naar Teamviewer is er inmiddels een handleiding. Snel gereageerd door TV!
Gebruik het zelf al vele jaren. Jammer dat er nu voor betaald moet gaan worden, ook al is het enigszins begrijpelijk.
Helemaal niet begrijpelijk: LogMeIn Free zou "altijd" free zijn...

https://www.facebook.com/logmein/posts/10150291119123475
http://wrol.net76.net/wp-.../2014/01/Logemeinlied.png

Dat heet gewoon "liegen" in het Nederlands..
Oeps, ja, zeker jammer. Gebruik het ook al jaren, zij het sporadisch (3 tot 4 keer per jaar, als schoonmoeders er weer eens potje van gemaakt heeft :+ ). Maar goed, ik gebruik het te weinig om elk jaar $99 te betalen. Op zoek naar een alternatief dus (en zo zullen veel mensen een overstap gaan maken, zo vermoed ik)
Denk het ook. Ga zelf ook maar op zoek naar een alternatief. Voor PC vind ik Teamviewer wel aardig. Voor de Mac weet ik het nog niet. Dan moet Teamviewer als app open staan. Hebben niet zoals logmein de mogelijkheid alleen wat in de taakbalk te laten zien. Verder rond snuffelen dus of toch met VNC aan de slag.
Eerlijk gezegd krijg ik hier geen goed gevoel bij. Mijn recente ervaringen hierbij opgeteld wekken bij mij de indruk dat het bedrijf ofwel niet zoveel om (kleinere) klanten geeft of echt in de financiele moeilijkheden zit.

Ik ben al jaren gebruiker van LMI professional en werd eind vorig jaar opeens onaangenaam verrast. Zonder overleg of aankondiging werd mijn automatische incasso zomaar verdubbeld. Bij navraag kwam hier geen duidelijke reden, iets met "dat hebben wij besloten". (zie Automatische incasso na 4 jaar meer dan verdubbeld voor het hele verhaal). Dit heeft mij doen besluiten LMI Pro stop te zetten en met Free verder te gaan.

Het viel mij al geruime tijd op dat LMI erg zat te pushen om een Free account naar Pro te upgraden (want je sluit een Pro-abonnement ook nog eens per computer af, niet per gebruiker). Normaal kwam dit "aanbod" af en toe voorbij maar het laatste jaar kwam dit steeds opdringeriger en prominenter in beeld. Dat LMI Free nu zonder vooraankondiging per direct stop wordt gezet is voor mij een teken dat LMI in geldnood zit en verlieslijdende onderdelen z.s.m. af wil stoten.

In mijn ogen heeft LMI het ook niet handig aangepakt. LMI is (volgens mij) een stuk ouder dan Teamviewer en was zeker een stuk professioneler. De eerste versies van TV waren echt niet tegen LMI opgewassen. TV is zich echter sterk gaan verbeteren en verkreeg grote bekendheid door de snelheid waarmee je een remote sessie kon opzetten. LMI is altijd vast blijven houden aan het installatie-model, waardoor de drempel voor snel gebruik een stuk hoger werd. Waar TV verbeterde en met telkens nieuwe versies kwam, heb ik bij LMI nog steeds het idee de versie van vijf jaar geleden te gebruiken. Zelfs op het gebied van corporate management timmert TV hard aan de weg en denk ik dat LMI terein verliest.

Ik heb nu zeker 5/6 computers die ik over een week niet meer kan beheren zonder te betalen. Zonder enige grace period de boel afsluiten (nou ja, 7 dagen dan, m.i. erg minimaal) vind ik op z'n zachts gezegd niet charmant. Overigens is LMI ook de eigenaar van Cubby: een cloud share dienst vergelijkbaar met Dropbox. Dit toont ook meteen de kwetsbaarheid van dergelijke diensten aan. Stel je voor dat ze zo'n zelfde truc uithalen aldaar? Nu gebruik ik op dit moment Cubby Pro (en betaald zal denk ik nog wel voorgaan op gratis) maar er is helemaal en absoluut niets wat een bedrijf tegenhoudt om jou opeens de toegang tot al je data te ontzeggen.

[Reactie gewijzigd door Eagle Creek op 21 januari 2014 16:07]

Klanten..?
Jullie zijn gewoon gebruikers die van een gratis app gebruik maken, klanten betalen namelijk en hebben service.
Nu stapt het bedrijf over om van jullie klanten maken, eerst maken ze jullie afhankelijk van iets, nu het er genoeg zijn wordt het GRATIS eraf gehaald om een betaalde versie aan te bieden.
En zo hopen ze dat jullie overstappen op die versie..
Suc6 allemaal

John
Nu stapt het bedrijf over om van jullie klanten maken, eerst maken ze jullie afhankelijk van iets, nu het er genoeg zijn wordt het GRATIS eraf gehaald om een betaalde versie aan te bieden.
Probleem is dat ze veel concurrentie hebben en dus mensen niet zo afhankelijk kunnen maken als jij blijkbaar denkt. Elke gratis gebruiker gaat nu weg, misschien dat er 1 op de 1000 blijven...

Ik ben echter betaalde gebruiker (en gratis, want op 1 PC hoef ik niet de extra's te hebben), en ik ga daar dus helemaal weg, omdat mijn gratis PC niet meer werkt, kan ik net zo goed een ander platform uitzoeken ik ga geen 200 dollar* per jaar betalen :)

Met de juiste kortingscoupon heb ik het wel goedkoper hoor.
KPN is zo'n bedrijf die door de jaren heen viel diensten gratis aanbood, en na een tijdje omzette naar betaalde diensten (terugbelservice, voicemail, hetnet, etc... (Google: KPN stopt gratis *))
Het is een marketingstrategie voor bedrijven die klanten hebben die niet zomaar wegkunnen. Als ik een vaste lijn heb bij KPN en ze maken brengen facturen op papier ineens in rekening, dan ga ik niet die hele overstap maken naar een andere provider.

Met LogMeIn is het wel anders. Ik denk dat watercoolertje wel gelijk heeft in het feit dat er veel concurrentie is en dat de meesten gewoon remote willen inloggen op een PC en niet al die poespas (lees: "features") nodig hebben. Voor deze klanten zijn er tientallen remote desktop applicaties.
Als ik een vaste lijn heb bij KPN en ze maken brengen facturen op papier ineens in rekening, dan ga ik niet die hele overstap maken naar een andere provider.
Waarom niet? een overstap is zo gemaakt. En pijnloos nog ook. Je behoudt zelfde nummer, krijgt een ander provider. Enige probleem zal zijn dat je misschien een downtime van een paar uur hebt op het overgangsmoment.

Een service als logmein is juist wat moeilijker. Je moet immers bij al je client-computers effe iets anders installeren en logmein deinstalleren.
Zelfs klanten die gebruik maken van "gratis" diensten zijn klanten. En bedrijven doen er goed aan dit goed te onthouden.

Komt ook op mij erg wanhopig over, lijkt alsof er binnenkort weer een bedrijf failliet gaat.
Het lijkt idd een beetje wanhopig maar ook klantonvriendelijk.

Ik neem aan dat je ruim van tevoren weet dat je een betaalmodel wil gaan invoeren.
Weet ja dat dan geef je klanten een redelijke termijn zoals 30 dagen om te kunnen kiezen.
door voor 7 dagen te gaan zet je klanten een beetje het mes op de keel. Ze moeten vrij snel kiezen of betalen of wegwezen naar iets anders.
Ben je net op vakantie, kom je terug oeps gaan software meer die werkt.

Het lijkt dus sterk op een wanhopige poging met snel geld te krijgen door mensen maar 7 dagen de tijd te geven.
Het is spijtig dat dit nieuws inderdaad uit het niks komt, ik Heb echter wel dit mailtje ontvangen:

"As a loyal LogMeIn user, you're entitled to a complimentary six-month account subscription to Pro for your computers. Your new account includes our signature remote access with premium features like remote printing, file transfer and cloud data access, plus desktop, iOS and Android apps to improve your experience.

While your existing Ignition app will continue to work as it always has, it will no longer receive updates and bug fixes. However, you may switch to the new LogMeIn for iOS/Android app at any time. It's free to download and will work with a Pro account.

After your six-month complimentary license expires, you will need to purchase an account subscription of Pro for continued service. "
wat dacht je van 1 jaar gratis voor de huidige gebruikers. En per direct alleen de betaalde versie nieuw aanbieden. Dat is klantvriendelijk, en een nette overgangsregeling.
Heb ook altijd gratis versies van LMI gebruikt, echter de uitgebreidere IOS apps kosten toch echt geld. Dat maakt mij een klant die een product heeft gekocht, die het niet meer kan gebruiken. Niet bepaald netjes.
ik ben gebruiker van een gratis service, maar ga zeker niet betalen als het bedrijf totaal niet duidelijk maakt waar je aan toe bent en een service zonder enige form van aankondig ineens beëindig.

hoe weet ik dat ze dat niet ook met de betaalde service doen?
LogMeIn maakt zo duidelijk een veel te sterke "we doen wat we willen" mentaliteit te hebben, en daar ga ik dus niet voor betalen.

als ze wouden dat ik de betaalde versie zou nemen hadden ze ruim vooraf moeten aangeven dat de free versie zou stoppen, ja ze waren mogelijk op dat moment dan al gebruikers kwijt geraakt, maar die mensen zullen nu ook niet gaan betalen, en een groot deel van de rest is nu ontevreden over het feit dat je pas op de dag dat de service stopt op de hoogte wordt gebracht en willen daarom niet over gaan naar de betaalde service.
Klanten..?
Jullie zijn gewoon gebruikers die van een gratis app gebruik maken, klanten betalen namelijk en hebben service.
Heb je de post van Eagle Creek wel goed gelezen? Hij geeft toch aan dat hij klant is geweest? :?
Nu stapt het bedrijf over om van jullie klanten maken, eerst maken ze jullie afhankelijk van iets, nu het er genoeg zijn wordt het GRATIS eraf gehaald om een betaalde versie aan te bieden.
Ik moet zeggen dat ik het eerder met Eagle Creek eens ben, het heeft er alle schijn van dat LogMeIn problemen heeft, en daarom betaalde diensten wel laten bestaan en gratis diensten niet. Scheelt uiteindelijk ook in personeel, waardoor er nog minder kosten zijn en dus weer winstgevend(er) kan worden.
En zo hopen ze dat jullie overstappen op die versie..
Suc6 allemaal

John
Ik snap jouw theorie, maar ik denk niet dat zoiets in de praktijk zo succesvol kan zijn als wat je denkt. Zeker anno 2014, waarin gebruikers ook de knip op de portemonnee houden.
Heb je ook gelezen dat hij eerst de pro versie heeft gebruikt maar nadat het bedrag meer dan verdubbelt is door de jaren heen maar is afgestapt hiervan? En als je betaald ben je ... juist.. Klant.
Ik heb zelfs dik 90 Euro betaald voor de App (toen er geen grais versie was).

En nu werkt die straks ook niet meer tenzij ik extra ga betalen!

Lekker dan!

Logmeoff --> Teamviewer here I come!
Het viel mij al geruime tijd op dat LMI erg zat te pushen om een Free account naar Pro te upgraden [.......] heb ik bij LMI nog steeds het idee de versie van vijf jaar geleden te gebruiken.
Kan me helemaal vinden in je verhaal, heb LMI van het begin gebruikt, maar LMI begon mij ook steeds meer te irriteren, ben zelf over gestapt naar RealVNC, werkt prima en is gratis, of je koopt eenmalig een $30 license, en je bent klaar.
Maar kan ik dan ook remote zonder toestemming?

Ik Mine met 5 pc's coins, deze heb ik allemaal extern gehost, ze zijn nu stuk voor stuk niet meer bereikbaar vanwege een pop up van logmein.
Er zit geen gebruiker bij me pc's die toestemming kan geven om te remote. Dat vond ik het voordeel van logmein, geen toestemming nodig.

Welk alternatief kan ik gebruiken nu? Liefst gratis en mogelijkheid om me iPhone te gebruiken?
Met een Teamviewer account kunt je je computers toevoegen aan je account en zo remote inloggen zonder om toestemming te worden gevraagd;) tevens is hier voor Android een app voor(IOS vast ook)
Oke dat wist ik niet. Ik heb weleens ermee gewerkt maar toen was de toestemming verplicht. Thanks!
Ja hoor, en ook een prima iPad app. Heb logmein een tijdje getest, maar Teamviewer bevalt mij beter. Logmein draait in een onhandig browser venster. heen en weer schakelen full screen vond ik omslachtig. De pro heeft wel leuke opties als recht in het systeem kunnen kijken zonder het bureaublad over te nemen. Maar ach, zonder kun je prima.
LogMeIn heeft voornamelijk het probleem dat bijna alle computers tegenwoordig out-of-the-box al een client ingebouwd hebben. Apple's "Back To My Mac" functie, Remote Desktop en Chrome doen het allemaal prima.
Goede reden om een open source mogelijkheid te gaan gebruiken. Had je toch al moeten doen want je wilt voor zoiets niet afhankelijk zijn van een commerciële partij om het risico's op backdoors maar niet over te hebben...
Als jullie beiden Google Chrome / Chromium hebben draaien hoef je niet eens meer op zoek naar een remote desktop applicatie: die heeft Chrome/Chromium aan boord:

https://chrome.google.com...mhahfdphkhkmpfmihenigjmpp
Kun je hiermee ook bestand overhalen en het klembord delen?
Geen idee. Ik gebruik het alleen om mee te kijken bij mensen die snel hulp nodig hebben.
LOL... teamviewer maakt reclame in de ads... zullen binnenkort wel een boel klantjes erbij krijgen.
Netmeeting! Dat werkte altijd wel goed. :+
Oeps, ja, zeker jammer. Gebruik het ook al jaren, zij het sporadisch (3 tot 4 keer per jaar, als schoonmoeders er weer eens potje van gemaakt heeft :+ ). Maar goed, ik gebruik het te weinig om elk jaar $99 te betalen. Op zoek naar een alternatief dus (en zo zullen veel mensen een overstap gaan maken, zo vermoed ik)
Kijk voor de gein eens naar ISL. Er is een gratis trial om te kijken of het je bevalt. Toegegeven, daarna moet je betalen, maar ze hebben onder andere een abonnementsvorm waar je per minuut kunt betalen, dus dat is ideaal voor sporadisch gebruik.
Zoals ik , ben al overgestapt, Zeer slechte van LOGMEIN!
Jammer dat er nu voor betaald moet gaan worden, ook al is het enigszins begrijpelijk.
Helemaal niet begrijpelijk. Door dit soort acties wordt de markt gewoon verziekt. Stel dat elk software tool in het begin gratis zou zijn. Op een gegeven moment maken ze er dan een betaalde dienst van. Maar dan komen er weer nieuwe concurrenten die starten met een gratis dienst. Gevolg: het merendeel van de klanten gaat naar de nieuwe dienst. Oude dienst gaat over de kop. Nieuwe dienst over een tijdje ook (als er weer een nieuwe concurrent komt).

Het wordt zo een spelletje van wie financieel de langste adem heeft. Het lijkt wel een supermarkt oorlog. Het is niet voor niets dat verkopen onder de kostprijs in sommige landen verboden is.
Fijn draadje dit met veel info. Bij klant jarenlang LMI gebruikt voor beheer van 75-tal computers, netjes betaald account. Uiteindelijk bleek het overkill, dus overstap gemaakt naar TeamViewer: kostte een stuk minder. Wordt nu ook nog maar nauwelijks gebruikt.

Incidenteel heb ik ook dergelijke software nodig om mijn klanten (windows, linux en mac) te bedienen. Maar 500 euro dokken voor TeamViewer is me te gortig, ook omdat bv. een update van 7 --> 8 niet inbegrepen is. Effectief betekent dit dus 500 euro per jaar aan TeamViewer. Ik heb ze al eens gesuggereerd om minuten abonnementen te introduceren of een uitgekleed abonnement met beperkte faciliteiten: ik betaal graag voor goede software maar wel binnen alle redelijkheid. Response: nul.

In dit draadje vele alternatieven. Met het verdwijnen van LogMeIn Free heb ik ook geen vertrouwen in het blijven van Join.me - ik ga me daar niet in verdiepen. IslOnline is erg interessant en betaalbaar: 500 minuten voor 95 euro. Kleine lettertjes nog niet gelezen.
het is wat, teamviewer werkt sneller op computers met weinig bandbreedte, en de software ziet er mooier uit. hun client versie heeft meer mogelijkheden dan die van logmein me. maar het logmein central pakket heeft veel betere management opties dan teamviewer. wij beheren meer dan 500 machines met logmein en daar zitten ook veel reclame schermen tussen als die ooit opeens popups laten zien om drukke locaties dan klagen we ze aan want dan zijn we onze klanten kwijt. Gelukkig komt dat er niet van maar volgend jaar betaal ik dus 3000 CAD per jaar ipv 1700. Vind het niet netjes, denk dat ik mijn uitrol naar open source os ga versnellen en eens ga kijken of een eigen platform ontwikkelen haalbaar is. maar naast teamviewer en logmein is er geen enkel alternatief dat aanbied wat veel computer bedrijven nodig hebben. alles via terminal doen is haalbaar maar gewoon minder confort. niet elke werknemer in mijn bedrijf heeft daar genoeg ervaring mee.


oh en wij hebben ook zeker een 50 tal klanten die logmein binnen hun eigen bedrijfjes gebruiken. die betalen dan voor 10 computers nu opeens een pak meer. denk niet dat ik aan mijn klanten nog logmein ga voorstellen . Ik denk dat logmein heel veel klanten gaat verliezen want zo ga je gewoon niet met klanten om. ook niet met gratis klanten, wij de betalende klanten hebben altijd betaald zodat de schoonmoeders gratis een mannetje in hun computer hebben en de schoonzoon. niet 100 km moet rijden om een pop-up weg te klikken. nou mooi hoor logmein nu maak je alle schoonzonen verdrietig. hernoem je bedrijf maar LOGMEOUT.

[Reactie gewijzigd door Kain_niaK op 22 januari 2014 15:53]

Wat is het voordeel van Logmein en Teamviewer tegenover VNC en de in windows ingebouwde RDP?
Tov teamviewer:
- Geen wachtwoord/id nodig

Tov RDP/VNC:
- Geen open poorten naar buiten ( dus ook minder exploits / bruteforce)

Logmein was practisch omdat je van elke browser er aan kan. Was je bv niet thuis kon nog via de normale browser de computer over nemen.

edit:Typo

[Reactie gewijzigd door GuardMoony op 21 januari 2014 15:37]

Het overzicht van systemen in beheer. Ook hoef je geen poorten open te zetten in je router.
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee