Ubisoft toont eerste gameplay-beelden Assassin's Creed III

Ubisoft heeft uitgebreide gameplay-beelden vrijgegeven van Assassin's Creed III. De beelden tonen onder andere het vernieuwde combat-systeem en de mogelijkheid om je prooi te besluipen. Ook zou de omgeving er natuurlijker uit moeten zien.

Ubisoft toonde tijdens de E3 de eerste gameplay-trailer van Assassin's Creed III, waarin een aantal nieuwe features van het spel goed is te zien. In het begin achtervolgt de speler een groep herten, om vervolgens in het struikgewas te duiken, een zogeheten Stalker Zone. Hierin kan de speler zich onopgemerkt voortbewegen. Ook valt meteen op dat het free running-systeem onder handen is genomen, zo rent Connor, de hoofdrolspeler, met gemak tussen bomen door zonder zijn snelheid te verliezen. Nog indrukwekkender is het omleggen van een tegenstander terwijl Connor in volle vaart is.

Een andere nieuwe techniek die Ubisoft ontwikkelde, heeft betrekking op het combat-systeem. Zo is het mogelijk om in elke hand een wapen te hanteren, waarbij het zelfs mogelijk lijkt om een aanval te blokken terwijl er een tegenstander aan het zwaard geregen wordt. Ook de animaties die tijdens gevechten spelen, werden onder handen genomen. Zo is het mogelijk om iemand die achter je staat te selecteren als target, om vervolgens over je schouder te vuren. Dit alles moet het tempo hoog houden tijdens gevechten, terwijl het er ook goed uitziet.

De gameplay-trailer laat verder een vernieuwde hud zien, die minder opvalt dan zijn voorgangers. Doel is om de speler echt in het spel te trekken. Daarbovenop heeft Ubisoft geprobeerd om de spelwereld te laten ademen. Zo zijn er npc's die door het gebied heentrekken en dieren die je uit het niets kunnen aanvallen.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Marc Rademaker

Redacteur

05-06-2012 • 12:52

67 Linkedin

Reacties (67)

67
64
32
5
1
16
Wijzig sortering
Ik ben fan van deze serie. Allemaal gespeeld, maar ik heb altijd de introductie van geweren maar vreemd gevonden. Ja, qua tijd past het maar qua gameplay en manier van vechten niet echt realistisch. Zo ook hier; een groep mannen met geweren welke rustig staan te wachten totdat ze aan de beurt zijn om aangepakt te worden. Geeneen probeert te schieten. En zelfs als ze je van een afstand aanvallen schieten ze niet, maar proberen ze het mes te gebruiken. Jammer. Tja, de gameplay leent zich er niet voor als je in het midden van de groep staat en er schieten tien man op je. Dan liever in een periode waar alleen zwaarden, messen en werpmessen voorkwamen.
Ik denk dat het idee was dat ze allemaal al geschoten hadden. Die dingen herladen kost behoorlijk wat tijd, dus dat doe je niet als er iemand met je aan het vechten is. Wat dat betreft is het niet heel anders dan een kruisboog.
Dan nog klopt het niet ;)

Die geweren van vroeger zijn niet de hyperkrachtige geweren zoals vandaag maar dat er van die 10 kogels geen enkele helemaal door het levend schild penetreert geloof ik precies toch niet volledig. Een kogel die door zacht weefsel gaat en geen bot raakt ondervindt maar heel weinig weerstand. Raad eens waar er veel zacht weefsel is en weinig botten? Exact, de buik, waar al die soldaten leuk in schoten.
Ja, daar dacht ik ook al even aan. Probeerde eerder nog op te zoeken wat de penetratie parameters van een civil war rifle zijn, maar lastig te vinden. Overigens moet je je niet vergissen in de kracht van die dingen: de mondingssnelheid is relatief laag, maar het zijn behoorlijk grote kogels. Vandaar dat de energie maar iets lager is dan bijvoorbeeld een M16.

Vond wel dit:
At 600 yards, a .58 caliber Minie ball fired from a Springfield or Enfield rifled musket could penetrate six 1 inch pine boards.

When it hit the human body, destruction of tissues, cartilage, vein, and bone was massive. The soft lead flattened and broke apart as it hit flesh. If a man was hit in the arm or leg, the bullet shattered the bone from 6 to 10 inches and necessity for amputation was certain. If hit in the torso, a man was usually left to die. Doctors at the time of the Civil War knew little about mending a hole in the body that the slow moving Minie ball had made. The entrance wound was the size of a man's thumb, but the exit wound was the size of a man's fist.
Dus ik zie het ook somber in voor onze assassin :)
Hij natuurlijk zelf wel armor he...

trouwens, zacht weefsel heeft helemaal niet zo weinig weerstand. Ik denk echt wel dat een kogel behoorlijk vertraagt (volgens mij was natuurkundig gezien een langere duur kleine weerstand net zo effectief als een korte tijd veel weerstand.
Het is natuurlijk nog niet final allemaal, maar het eerste wat ik dacht waarom breekt zo'n bevroren tak niet af als er een kerel van pakweg 70 kilo opspringt... hij buigt niet eens door :) Sfeervol tafereeltje wel.
denk dat het ook een beetje de begrenzingen van de prestaties van consoles zijn, als alle bomen en takken ook nog dynamisch met zwaartekracht en destructable zijn wordt t wel allemaal erg zwaar voor die zwaar verouderde ps3 en xbox360 :p
als t kan wel graag voor pc implementeren :D
Dat denk ik niet, er wordt een nieuwe engine gebruikt (AnvilNext). Verder zijn alle animaties veranderd zijn, en kun je ook dóór de huizen van mensen lopen i.p.v. over. Het zal denk ik niet allemaal dynamisch worden, maar denk bijvoorbeeld aan de kabelbaan in Revelations die meebuigt. De blaadjes van de bomen zijn trouwens wel van ongelofelijk slechte kwaliteit graphics bij 3:54. Daar zijn ze nieteens 3d lijkt wel. Maar weer even over AnvilNext:

'' AnvilNext is reported to have the ability to render massive crowds up to 1000 characters (while it was a few 100s in the previous versions of the engine). This version of the engine also features a dynamic game world, where the game world will change itself over the course of time. This means enemy settlements may appear/disappear relating to the events in the game. AnvilNext will also feature improved visuals and AI. ''
(zie http://en.wikipedia.org/wiki/Anvil_(game_engine) )


Zie ook:
http://www.youtube.com/watch?v=F6ksLiuC4Gg
voor een interview over de nieuwe engine.
't is Ubisoft, een crap port kan je krijgen, meer niet.
Tsja, voor de conference van Ubi had ik je gelijk gegeven, maar na het zien van
FarCry 3
http://www.youtube.com/watch?v=8MtMUBNOnkk

en Watch_dogs
http://www.youtube.com/watch?v=FcMRkyoHKeA

moet ik je ongelijk geven. Ubisoft had verreweg de beste presentatie van alle grote bedrijven.
ZO dan!! Dat ziet er super uit! Ja gelukkig besteedt Ubisoft dus wel aandacht aan de PC als ik de lighting en andere eyecandy zo mag geloven van FarCry 3.
Het leukste aan AC is natuurlijk de keuze vrijheid. Je kan killen op de manier die jij wil. Mooi, stil en stijlvol. Of vol erin hacken werkt ook tot op zekere hoogte. En de bewegingsvrijheid lijk nu nog veel groter. Ik kijk uit naar de benchmarks om te zien hoe goed mijn systeem deze game gaat trekken. (Mijn systeem lijkt aan een upgrade toe, hoewel dankzij de druk van consoles er nog opmerkelijk veel behoorlijk speelbaar blijft)
Is er bij mij iets mis met het filmpje of ben ik de enige die het er niet zo geweldig uit vind zien?
De bewegingen van de herten en wolven en ook Connor zelf vind ik nogal erg houterig (en vooral erg onrealistisch) overkomen en ook de afwerking van de modellen laat nogal wat te wensen over mijn inziens.
Daarnaast had ik ook van de omgeving een wat hoger detail verwacht.

Nu begrijp ik wel dat de game nog lang niet af is en dat dit absoluut nog zal verbeteren maar als ik op dit moment alle ooh's en ah's van iedereen zie begrijp ik dat eerlijkgezegd niet. Misschien blind vertrouwen dat het wel goed komt? ;-)

Verder vind ik het erg jammer dat het originele idee van de stealthy killing (het originele idee voor het 1e deel) zo te zien volledig overboord is gegooid. Als je stealthy probeert te doen en gesnapt wordt kan je namelijk zo te zien alsnog een heel leger aan.

Op die manier wordt je helaas dus niet echt gestraft voor het falen van je stealth kills.
Inderdaad, dat was ook het eerste waar ik aan dacht.
Waarom bewegen die takken van de bomen niet? Of waarom valt er geen sneeuw van de takken af?

Nevermind, wij hebben altijd wel iets te klagen. :)

Ik kijk er in ieder geval erg naar uit, ik heb elke Assassin's Creed game (op Revelations na) met plezier mogen uitspelen.
Ik had inderdaad wel sneeuw op z'n schoenen verwacht nadat hij tot zo'n knieën in de sneeuw stond :)
Sowieso is het met huidige technieken de static objects zoals bomen te animeren en te 'weighten'. Wellicht is huidige demo nog grotendeels gebasseerd op de vorige engine dus wellicht dat men dit later toevoegt.

Wat me wel nog steeds irriteert is dat ze een maar twee 'enemy slots' hebben. Zodra die vol zit blijft de rest op een afstandje staan wachten :(
True, je kan niet verwachten dat het über realistisch zou zijn, dat waren de vorige games ook niet, maar nu is het gewoon te onrealistisch zodat ik er me aan ergerde. Met een simpele kraak geluidje en wat sneeuw die van de takken valt zou het al veel echter aanvoelen. De beelden hebben mij in elk geval niet overtuigd.
Mijn eerste gedachte was ook: hm hier heeft Ubisoft nog wat werk aan als je die takjes niet eens een beetje ziet buigen, of een hert dat binnen de seconde sterft, geslacht en verpakt is... AC3 wordt net als de vorige delen opgebouwd rond de Anvil engine die door Ubisoft zelf werd ontwikkeld. Voor AC3 wordt wel een ietswat verbeterde versie van de engine gebruikt. Waar we in het vorige deel al dag en nacht cycli zagen, zou er nu volledige ondersteuning voor verschillende weersomstandigheden zijn. Echter of deze engine ook bewegende takken mogelijk maakt betwijfel ik enigszins.
Verder is het goed nieuws dat het vechten een update krijgt. Laten we eerlijk zijn, het vechten in de vorige delen stelde weinig voor en was bijzonder eenvoudig. De enige uitdaging was om zelf wat nieuwe combo's te proberen, maar noodzakelijk waren die allesbehalve.
De nieuwe setting ziet er absoluut mooi en sfeervol uit, maar ik ben toch bang dat ik liever met Ezio door de prachtige Italiaanse steden liep... Toch ziet het er een veelbelovende game uit. Als ze nu nog een poging zouden wagen om meer diepgang in de karakterontwikkeling te krijgen, dusdanig dat je wat meer gevoel voor de hoofdpersonages krijgt...
Mijn eerste gedacht was, hoe kan hij zo snel dat vlees van dat beest krijgen :) Maar dit is wel een game om in de gaten te houden. Ziet er veelbelovend uit.
Idd.
Of bijvoorbeeld het feit dat een kogel in een kruidvat schieten in de werkelijkheid helemaal niets, geen explosie, niks, veroorzaakt.
Maar ja, het is niet het enige wat niet qua physics etc. klopt in de game. Ik vind het nogal statisch inderdaad, geen waving trees etc.

Ik hoop dat het beter wordt. Anders lijkt het echt meer van hetzelfde

[Reactie gewijzigd door evonck op 5 juni 2012 15:44]

Dat is niet helemaal waar de release date voor deze game is namelijk 31 oktober zoals op de officiele nederlandse site te zien:

Bron:
http://assassinscreed.ubi...tm_campaign=postconfv1_UK

Daarbij zijn de beelden in deze trailer niet de eerste beelden er namelijk al eerder een gameplay trailer uitgekomen op 10 mei:

Bron:
http://www.youtube.com/watch?v=EiVJG_mrtFo

Hiervoor is een gameteaser uitgekomen maar die bevatte zoals gebruikelijk allen delen van deze eerdere trailer.

In deze trailers is overigens goed te zien wat de effect van de natuur toevoegt aan de game en wat de engine kan doen. Zo zie dat Connor in het begin door de struiken loopt en niet gezien wordt door de herten. Als hij een hert killt ziet men bloed op de sneeuw liggen. Of dit effect waargenomen kan worden door tegenstanders is niet echt bekent. Daarnaast zie je bij de achtervolging van de soldaat (4.35) voor het ford dat het lopen in de diepe sneeuw redelijk moeilijk gaat ten opzicht van de wat minder diepe sneeuw in het begin. Daarom wordt bij deze achtervolging gekozen voor het lopen over bomen en stenen waar zichbaar minder sneeuw op ligt. Voorderest zijn er mooie trucks toegepast voor het klimmen in een gespleten boom (5.40). Als laatst valt op dat je de zogenoede kills van bovenaf ook kan maken met een meegenomen wapen zoals in dit geval een musket (6.40)

Voor meer gameplay beelden zijn hier de volgede links;

E3 Naval Battle:
http://www.gametrailers.c...12-assassins-creed/731103

E3 Boston stealt walktrough:
http://www.gametrailers.c...12-assassins-creed/731113

E3 Hunting Demo:
http://www.gametrailers.c...12-assassins-creed/731076

Daarnaast zijn er der volgende trailers op de E3 verschenen

E3 Eagle on charge Trailer
http://www.gametrailers.c...12-assassins-creed/731074

E3 Seasons Trailer
http://www.gametrailers.c...12-assassins-creed/731070

[Reactie gewijzigd door GerGio op 5 juni 2012 14:10]

Ik denk dat met gameplay meer wordt bedoeld dat dit de echte gameplay is met HUD en zoals het uiteindelijk ook gespeeld gaat worden, terwijl de trailer eigenlijk alleen de gameplay laat zien vanuit een vrije positie.
DIt was in eerste instantie een reactie op de beginpost.

Hierin werd gesteld dat dit de eerste beelden waren en dat klopte niet er was namelijk eerder een gameplay trailer uitgekomen.

Ik stel daarom ook niet dat dit de eerste gameplay beelden zijn. Ik stel dat er eerder beelden zijn geweest van een Gameplay trailer.

Na op de eerste post gereageert te hebben heb ik de rest aangevuld met eigen constateringen en overige informatie zoals trailers en gameplay
Ben je nu serieus. Ten eerste komt de game uit op 30 oktober samen met Liberation. Daarnaast zijn dit niet de eerste beelden. Ze hadden al eerder een gameplay trailer getoond en naast de gameplay die ze tijdens deze persconferentie hebben getoond lieten ze tijdens de persconferentie tonen hoe gevechten op een schip eruit zien.

http://www.youtube.com/wa...BL-g9-Ss4&feature=related
Als je het filmpje zou kijken ipv snel een fipo halen dan zou je zien dat er 31 oktober 2012 staat aan het eind. Dus wel een releasedatum.
Hoe je verder 1 minuut na de newspost kunt zeggen dat je niet zo kapot bent van iets wat getoond wordt in een 7 minuten durend filmpje? Geen idee.
wow, just WOW. Ook de agressie waar mee de kills gaan. 1 slag van die mohawk en hij was al dood geweest, maar nog even 2 hits er achter aan voor de zekerheid. Fijn om te zien dat het afstand neemt van het mooie en stijlvol killen zoals in de eerdere delen en er wat meer agressie in zit.

En dan de platform elementen, prachtig en heel ingenieus gedaan. Is weer is wat anders dan ancient city X.

Het word toch tijd om revelations te spelen.
Ik heb de serie niet helemaal gespeeld maar ik moet zeggen dat dit er weer schitterend uit ziet.
Ook zou de omgeving er natuurlijker uit moeten zien.
Voor zover ik in dit filmpje kan beoordelen is dat prima gelukt. Het ziet er zeer mooi uit. Hopelijk blijft dat zo op hoge resolutie. Als ze het voor elkaar krijgen om de bomen en takken mee te laten bewegen als er iemand in springt of aan hangt dan is het helemaal af.
Ik ben dit niet met je eens. De bomen zijn zo statisch als een stuk staal/beton (zelfs prince of persia had beweging in de zwaaipalen zitten en dat kon ik op deze dunne takken niet bespeuren.) Voetstappen in de sneeuw mis ik ook (het opstuiven van sneeuw en de diepte ervan op bepaalde stukken.)

Qua Gore ben ik het zeer met je eens heel bevredigend om te zien, laten we hopen dat het net zo is om te doen! en laten we hopen dat er geen repetitieve dingen inzitten zoals het kopen van winkels verdedigen van hide-outs etc.
anders ben ik er vrij snel klaar mee en rush ik gewoon naar het volgende gevecht.
Kijk erg uit naar deze versie :) Omdat het zich in een nieuw gebied af speeld voor de AC serie.
Maar wacht rustig af.
Alhoewel ik toe moet geven dat de graphics in dit filmpje er niet heeel verbluffend uitzien zoals ik had verwacht. zoals die takken die niet doorbuigen als hij eraan slingert etc.

maar dat kan natuurlijk ook nog gewoon beter worden als die uit komt

[Reactie gewijzigd door Ricmaniac op 5 juni 2012 12:59]

Anoniem: 408992
5 juni 2012 13:01
Ik had eerst zo mijn twijfels over Assassins Creed 3, mede omdat dit keer Ezio Auditore er niet in speelt en omdat het dit keer niet in een stad plaats vind.

Nadat dit heb gezien is mijn mening echter veranderd en lijkt me het een gewaagde maar risicovolle zet van Ubisoft om het dit keer in het bos plaats te laten vinden.

Zoals in het artikel staat:
Zo is het mogelijk om iemand die achter je staat te selecteren als target, om vervolgens over je schouder te vuren. Dit alles moet het tempo hoog houden tijdens gevechten, terwijl het er ook goed uitziet.

Deze soort features maken het toch dat een game innovatief is en met deze features zorgen toch voor het extra vermaak en onderscheid.

Qua graphics is er nog niet zoveel verandering met revelations zo te zien, maar wat niet is kan nog komen!

Ubisoft heeft de assassin in mij zeker weten te intresseren in deze game.

Zodra deze uitkomt ga ik hem zeker aanschaffen!

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 408992 op 5 juni 2012 13:03]

Het speelt zich niet alleen maar af in de bossen hoor.
Dat van die takken viel mij ook op. Maar je kan niet alles hebben ;)

Voor de rest zag het er super uit.
De gameplay is een stuk vloeiender.
Conner beweegt vloeiend en het ziet er allemaal heel gaaf uit.

Ben ook benieuwd naar het verhaal.
Het schijnt dat Conner dit keer weer echt tegen de Templars vecht en niet echt een zijde kiest in de oorlog. Dat vond ik al jammer vanaf deel II. Daarna viel dat gevecht tussen Assassin en Templar een beetje weg. Toen ik hoorde dat ze zich daar weer op gingen focussen kon ik dat alleen maar toejuichen.

Meer mensen die hem al gepre-orderd hebben?
Ik heb de Freedom Edition, maar vind het jammer dat het medallion van de Join or Die versie er niet bij zit. iemand die deze na aanschaf toch weg doet voor een kleine vergoeding ;) ???
Ik zie echt het nut er niet van in om de minimap en wapens van positie te switchen.
Blij dat de paarden weer terug zijn. Ik vond dat lopen maar niets in Revelations. Helaas is dat combat systeem niet verbeterd zoals ik had gehoopt, ze wachten allemaal keurig een voor een af met aanvallen. Nu maar hopen dat de SP wat langer is en de MP eindelijk verbeterd is, die was altijd vrij matig. En aast de HUD lijken de graphics niet veel veranderd? Had er denk ik meer van verwacht, ookal is het nog maar een soort teaser.
Combat physics zien er nog behoorlijk beta uit.

Enemies maken niet echt contact, en we weten onderhand wel dat de protagonist natuurlijk de ultieme vechter is. Zou leuk zijn als counteren en aanvallen iets vloeiender ging ipv deze animaties.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee