Google maakt offline navigatie in Maps mogelijk

Google heeft een nieuwe versie van zijn Maps-applicatie uitgebracht, die gebruikers in staat stelt om kaarten te downloaden. Dit moet volledige offline-navigatie mogelijk maken. Eerder was het alleen mogelijk om delen te cachen.

Opvallend genoeg wordt er in de aankondiging van Google geen melding gemaakt van offline navigatie. Met de nieuwe feature, die aan te zetten is in de experimentele Labs-sectie van de app, kan ervoor gekozen worden om een kaartgebied binnen 16 kilometer van het gekozen adres te downloaden. Na het downloaden wordt op de map getoond welk deel van de kaart lokaal is opgeslagen.

Het lijkt niet mogelijk om in één keer grote stukken van de kaart, bijvoorbeeld van een geheel land, te downloaden. Voorheen werden alleen kaartgebieden gecachet: dit deed de applicatie automatisch, onder andere op basis van veelbezochte locaties. Ook werd een ingestelde route vantevoren gecachet, zodat bij het wegvallen van de internetverbinding de navigatie toch voortgezet kon worden.

Daarnaast heeft de nieuwe versie van Maps een dienst die ov-gebruikers vertelt bij welke bus- of tramhalte zij uit moeten stappen. De Android-applicatie geeft een notificatie wanneer zij er bij de volgende halte uit moeten. De nieuwe Transit Navigation-functionaliteit is beschikbaar in 400 steden wereldwijd. Opvallend genoeg zitten daar geen Nederlandse steden bij, maar het is in het Belgische Brussel wel mogelijk om gebruik te maken van de nieuwe dienst.

Ook wil Google de bediening van de navigatiesoftware gemakkelijker maken: hiervoor zijn enkele veranderingen aan de interface doorgevoerd. Ook de zoeksuggesties zijn aangepakt: deze worden nu ingedeeld in verschillende categorieën, zodat de resultaten gemakkelijker te herkennen zijn. Daarnaast worden resultaten van de dienst Places beter verwerkt in de zoekresultaten. Verder heeft de Places-feature een nieuwe fotoweergave gekregen.

Er kwamen eerder al geruchten naar buiten dat Google van plan was om gebruikers kaarten te laten downloaden. Daarnaast voegde de internetgigant ook al realtime informatie over het openbaar vervoer toe aan de dienst.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door RoD

Forum Admin Mobile & FP PowerMod

06-07-2011 • 21:15

111

Submitter: ObAt

Reacties (111)

111
111
64
2
0
31
Wijzig sortering
Functie werkt goed, probeer het nu!

16km is zat, je kan heel Berlijn downloaden en als het niet genoeg is (stel je wilt 30km) dan pak je gewoon het gebied er naast ook bij.

Het gedownloade gebied staat een zwart vierkant omheen, dus je kan precies zien wat je wel en niet hebt.

[Reactie gewijzigd door bóòbó op 25 juli 2024 12:43]

16 km is wel leuk, maar dat het er maar 10 mogen zijn is minder leuk. Probeer jij maar eens naar Berlijn te rijden vanaf Rotterdam. Dan kom je er niet met 10 stukjes van 16 km.
En dat is precies wat je nodig hebt als je reist. Je kan wel eens ergens een verkeerde afslag nemen, of er is een wegomleiding en dan ben je in een recordtijd 16 km van je oorspronkelijke route af. Zeker in Duitsland en Frankrijk. Daar zijn plaatsten waar er 30 km tussen de afslagen zit.
Ik heb er dus volkomen niets aan in het buitenland. En hier in Nederland werkt de internet verbinding meestal prima en zit het in mijn bundel. In het buitenland is het vreselijk duur en is het niet altijd even goed. Mar juis daar heb ik de planner nodig

[Reactie gewijzigd door Ortep op 23 juli 2024 22:30]

Je kunt ook gewoon oldschool borden lezen. Dat gaat best goed als je naar grote steden wilt reizen, zeker als je vantevoren even uitzoekt waar de grote steden ongeveer liggen. Zelfde geldt voor kleinere steden; dan zoek je de grootste daar in de buurt. Het is wel handig als je niet totaal hulpeloos bent zonder smartphone, da's wel een klein beetje triest namelijk :P

Maargoed, volwaardige navigatie is het niet nee. Dan moet je toch hopen dat je betaalbaar kunt internetten via 3G in het buitenland. Iets wat met een Nederlandse simkaart in de VS bijvoorbeeld al niet gaat lukken :P
Anoniem: 171671 @Ortep7 juli 2011 09:42
Jij wil alles downloaden naar je smartphone?
Volgens mij is de opslag capaciteit niet eens toereikend van je smartphone.
Bovendien wat heb je eraan?
De meeste mensen rijden van A naar B
Locatie A is al bekend men woont daar vaak.
Locatie B is de bestemming daar gaat het om.

Bovendien prefereer ik de ingebouwde navigatie in mijn auto.
Aangezien je die handsfree kunt gebruiken.
Ovi Maps (Nokia) laat me al jaren volledige landen in 1 keer downloaden en opslaan op mijn eveneens jaren oude N97
Internet in het buitenland hoeft niet duur te zijn, je moet alleen even de juiste keuzes maken qua extra bundels of acties op de websites....Als je dat niet doet... tja... eigenschuld...
Hij cached toch ook gewoon? Ik *zie het zo.... Je gaat vanaf Rotterdam naar Berlijn rijden. Rotterdam wordt ingeladen en het gebied om jou bestemming. De rest van de weg wordt gewoon gecached omdat dr toch niks belangrijks gebeurd (aangezien je dat vooraf niet hebt aangegeven)

Daarnaast wordt het mobiel internet in het buitenland 50 cent per MB :P Wanneer je dr standaard straten map neemt en geen POI's gebruikt moet je een stuk komen met 1 MB

[Reactie gewijzigd door Mellow Jack op 25 juli 2024 12:43]

Totdat er een standaard flatrate is voor providers binnen EU lidstaten is 16km niet genoeg. Als je bijvoorbeeld een route plant (wat ik redelijk vaak doe) van NL naar Denemarken dan kom je door drie landen heen. Nou met een Android Phone worden ze dan heel blij van mij bij T-Mobile. Eerst T-Mobile NL dan T-Mobile Duitsland en dan Telia (of een andere Deense Provider) die even leuk wat dingetjes in rekening gaan brengen. Nee dank je ik houdt het lekker bij mijn Nokia met volledige Offline navigatie. Gewoon hele kaarten erin ;).
Zeker een goede keuze van Google om dit te doen, veelal (of eigenlijk alleen maar) maakt Google Maps gebruik van een actieve internetverbinding voor het tonen van zijn kaarten. Dit is heel leuk, maar zonder internetverbinding ben je dus nergens.

Toevallig had ik het vandaag met iemand over de Google Maps functie op de iPad, waarbij de klant vroeg of het ook mogelijk was dat hij deze kaarten offline kon gebruiken als hij bijvoorbeeld op vakantie ging. Jammer genoeg moest ik deze man teleurstellen en ik moet ook zeggen dat dit een feature is die ik heel erg mis in de Google Maps-applicaties.

Ik vind deze introductie van Google dan ook zeker een grote vooruitgang en hoop dat deze update ook nog voor de final release van iOS 5 op de iDevices geïntroduceerd zal worden. Als het even kan met zelfs een optie om ipv een 16 km limiet een heel land of zelfs de hele wereldkaart te kunnen downloaden!
Wat me niet helemaal duidelijk is, is of je ook zonder internetverbinding de route kan bepalen.
Opvallend genoeg wordt er in de aankondiging van Google geen melding gemaakt van offline navigatie.
Je kunt dus wel (gedeeltes van) kaarten downloaden, maar volgens mij heb je nog altijd een dataverbinding nodig om 'turn-by-turn' te kunnen navigeren.

Dus feitelijk is het meer een vorm van damage (of cost in dit geval) control dan een echte oplossing voor navigeren in het buitenland. Je bespaart je wat euro's door de maps niet te hoeven downloaden, maar je hebt nog altijd een internetverbinding nodig om de route te laten berekenen. Dit gebeurt blijkbaar op de servers van Google, en niet binnen Android zelf.

Waarom ik dit denk:
Ik heb zelf wel eens Google Maps/Navigatie gebruikt om naar een adres in België te rijden. In België had ik geen actieve internetverbinding meer. Kaarten voor de route waren wel netjes gecached, maar bij een te grote afwijking van de route, raakte Google Maps de weg toch kwijt.
Dit hield in dat ik wel mijn huidige locatie zag (het pijltje), maar geen route in de buurt. De route hield gewoon op toen ik meer dan een aantal kilometer van de geplande route afweek. Pas toen ik de route weer kruiste, pakte hij de route weer op. Van tevoren sprong hij terug naar de laatste plek in de buurt van de route (een provinciale weg), als ik op de routebeschrijving klikte. Terwijl deze meer dan 50km achter me lag. De route zelf lag <10km voor me (snelweg, en zat zelf ook op de snelweg).

[Reactie gewijzigd door crizyz op 25 juli 2024 12:43]

Anoniem: 221425 @crizyz6 juli 2011 22:45
Nog een reden om dit te denken:
Google doet veel op zijn eigen (geweldige) systemen. Ook het berekenen van de route gebeurt tot dusver bij hen. Zo kunnen ze snel een route berekenen, maar weten ze ook wie wanneer waar en van waar heen wil...
Het lijkt mij stug dat ze die hele berekeningen op het toestel laten gebeuren (een flinke update van de programmering) en er vervolgens amper melding van maken...
Als ze hun systeem zo drastisch aan zouden pakken, zouden ze er meer bekendheid aan geven ook, in plaats van een 'labs-gevalletje'.
Maakte je gebruik van GPS of aGPS toen je eenmaal in Belgie was beland? Je ziet het verschil volgens mij niet echt duidelijk maar de werking is wel compleet anders (en kan het een rotzooi worden). Als hij dan geen alternatieven kan berekenen (doet hij via internet) zal hij inderdaad pas weer actief worden wanneer je het originele pad kruist.

Ik zeg niet dat het zo is maar ik zeg wel dat de conclusie die jij trekt niet helemaal realistisch hoeft te zijn zonder onderliggende informatie.
Geen aGPS, dan krijg je namelijk een cirkel te zien die even groot is als het gebied waar je je mogelijk zou kunnen bevinden. En meestal is dat iets van een aantal 100 meter, daar kijk je niet echt overheen. ;)
de update nu aan het binnen halen.

wat ik wel jammer vind is dat het "maar" 16km is..

ik heb nu nog geen idee hoeveel opslag dat dat is. maar het liefst(zoals ook in het artikel staat aangegeven) een heel land of een hele provincie willen downloaden.

als dat mogelijk wordt gaat de tom tom de deur uit...
Zou ook graag een mogelijkheid hebben om gemakkelijk hele landen (of provincies) te kunnen downloaden.
en je denkt dat google dat zomaar gaat doen???

dan verliezen ze in 1 slag al hun bezoekers... want die downloaden gewoon gans het land ineens en dan ziet google ze nooit meer terug op hun site... met alle gevolgen van dien voor de service...

of waren we vergeten dat google letterlijk LEEFT van wat jij intypt op hun site???

Tevens betalen ze superveel geld om die satellietbeelden te gebruiken; ik ben er zeker van dat ze niet zomaar die dingen verder mogen verspreiden.
Ik denk trouwens ook niet dat google (voorlopig althans) concurrent wil worden van de échte gps-toestellen...

de smarphones hebben gps-functie en je kan daar wel kaart mee lezen en de weg met zoeken.. maar je kan er zoveel meer mee, zoals jezelf aanstippen op de kaart en een fotootje plaatsen... of rondkijken door de camera en dan op het scherm zien wat er op de map te vinden is (augmented reality à la Layar en consoorten)

dat je dus morgen netjes gans de benelux of west-europa op je toestel gaat downloaden lijkt mij een droom zoals marco borsato er een liedje over had...
Misschien later, als betaalde optie ofzo... met tijdelijke houdbaarheid van de kaarten... dat zou misschien nog wel een mogelijkheid zijn (dat zou handig zijn voor wie op reis gaat naar 'internetloze' gebieden) al vrees ik dat dat nog wel even zal duren, als dat ook al niet zo droom is...
dan verliezen ze in 1 slag al hun bezoekers... want die downloaden gewoon gans het land ineens en dan ziet google ze nooit meer terug op hun site... met alle gevolgen van dien voor de service...

of waren we vergeten dat google letterlijk LEEFT van wat jij intypt op hun site???
Als ik op een Android telefoon navigatie start type ik helemaal niets in op de site van Google. Ik type een adres in de app.

Dus wat betreft inkomsten maakt het voor Google navigatie op Android niets uit of een route/map van te voren thuis via WIFI wordt gedownload of onderweg realtime via bijvoorbeeld UMTS. Het is niet dat je bij de ene methode geen advertenties en bij de andere wel advertenties te zien krijgt. Je krijgt bij beide methoden geen advertenties te zien.
Tevens betalen ze superveel geld om die satellietbeelden te gebruiken; ik ben er zeker van dat ze niet zomaar die dingen verder mogen verspreiden.
Daar heb je wellicht wel een punt. Maar dat gaat dan om kosten en niet om inkomsten.

Overigens heeft Google er wellicht belang bij dat steeds meer mensen Android gebruiken. En als er bij Android standaard gratis navigatie software zit waarbij een gebruiker niet op hoge kosten wordt gejaagd voor dataverkeer is dat natuurlijk een pluspunt oftewel een investering die zichzelf terug kan verdienen.
Om op uw eerste alinea terug te komen, dat klopt, maar wat je wel doet is steeds stukjes 'map'=(data) binnenhalen van de google servers via uw Google account, op deze manier kan Google dus weten waar je bent, naar waar je gaat, op welke manier je uzelf verplaatst en welke plaatsten je mogelijk zou kunnen bezoeken (dmv gerichte advertenties).

Ik ben er overigens zeker van dat Google grote plannen heeft met hun navigatiedienst, op lange termijn weliswaar.
Behalve adressen kan je natuurlijk ook dingen invoeren als 'restaurant' of 'tankstation', of 'Albert Heijn'. En daar zal Google vast wel weer op één of andere manier inkomsten uit kunnen halen.

Zo was ik laatst in een stad bij het theater en wilde ik naar een restaurant die niet te ver weg lag. Zoeken in Google maps op restaurant, meteen waardering erbij etc.

[Reactie gewijzigd door Luuk1983 op 25 juli 2024 12:43]

Bij Nokia maps kan je wel heel de wereld preloaden, alleen de maps dan niet de satelliet fotos, word ook wel errug groot. Maar als zij het kunnen is het voor google ook wel mogelijk.
Los van het feit dat Nokia eigenaar is van 1 van de 2 mappen makers :P Dat is dus een commercieel product wat ze voeren en daarnaast ook nog eens zelf gebruiken. Voor Nokia is het dus best mogelijk om dit gratis te geven aangezien die afdeling hun winst ergens anders vandaan haalt.

Google moet daarentegen een business model hieromheen verzinnen en dat uitwerken. Dat soort zaken duren gewoon iets langer dan dat je zou willen
Wat boeit dat de gebruiker?
Punt is dat je nog steeds niet geheel offline kan navigeren met Android. Je bent als reiziger nog steeds beter af met Nokia Maps.
Nee, ik denk dat geen enkele reden valide is.

IK denk gewoon dat mensen het niet nodig hebben.
Tevens betalen ze superveel geld om die satellietbeelden te gebruiken; ik ben er zeker van dat ze niet zomaar die dingen verder mogen verspreiden.
Ben jij vergeten dat Google een eigen satelliet heeft voor de foto's? (ism de Amerikaanse overheid)
[...]


Ben jij vergeten dat Google een eigen satelliet heeft voor de foto's? (ism de Amerikaanse overheid)
die huren ze gewoon van keyhole, wat een commercieel bedrijf is die 1 of meerdere oude KH-11 spionage sats uitbaten. (sinds ze vervangen en obsolete zijn)


ze bezitten geen eigen sats

[Reactie gewijzigd door arjankoole op 25 juli 2024 12:43]

Anoniem: 96523 @arjankoole7 juli 2011 09:20
De satelliet zelf is in bezit van GeoEye, maar Google is het enige (commerciële) bedrijf dat gebruik mag maken van de beelden. Daarnaast mogen overheden er gebruik van maken.

In het nieuws werd dit vermeld als "Google Satelliet" en dat werd ook een beetje versterkt door het Google logo op de raket. Dus ik snap dat mensen het niet meer snappen ;)
Oh ja en een eigen satteliet is zowat gratis?
wat hebben de foto's te maken met de navigatie en de vector gebaseerde maps?


Ook wat wordt er hier bedoeld met naar hun site krijgen? ik zit niet op hun site. Of wil je zeggen dat ze dan ook niet meer weten wat voor routes ik plan?

De grap is dat voor mij de routes wel online berekend kunnen worden, maar alle andere data ik offline wil hebben

Nu is het zo dat je als je over de grens gaat google maps niet meer kunt gebruiken. Dat zal straks in europa nog wel te doen zijn met mevrouw Kroes maar daar buiten gewoon niet

Google moet dat gewoon in zien, Nokia/Ovi maps is het ideaal beeld daar moeten we naar toe.
dat is niet het ideaalbeeld voor google
Ik zou het meteen doen als het kon... Had ik op mijn vorige telefoon ook, want een Nokia, waar dat gewoon al jaren gratis is. Voordeel is een gebrek aan lag of volledige uitval bij mindere verbinding.

En op vakantie is het helemaal een uitkomst; hoef je je niet aan de route te houden!
en je denkt dat google dat zomaar gaat doen???

dan verliezen ze in 1 slag al hun bezoekers... want die downloaden gewoon gans het land ineens en dan ziet google ze nooit meer terug op hun site... met alle gevolgen van dien voor de service...

of waren we vergeten dat google letterlijk LEEFT van wat jij intypt op hun site???

[...]
Je hebt dit overduidelijk niet zelf uitgeprobeerd.

Inladen van de map doe je niet via de website van google, maar door in google maps (op mijn android phone) via een long-press een menu op te vragen en dan te zeggen dat je die locatie wilt downloaden. (en daarna zegt ie dat het een straal van 16 km is (ofwel 10 mijl ;-) ).

Je logt dus zelf niet in op google.com (of .nl of .be of zo) en je ziet ook geen ads.
ik HEB een android phone.... en jawel; ik heb het al vaak gebruikt

ik ga in mijn adresboek, ik typ een persoonaan, ga bij zijn adres staan en klik het "ga naar' icoontje ...

maps start dan vanzelf op en zoekt naar het adres ...
dus dan heb ik zelf NIKS ingetypt..

maar google weet wél dat ik in die omgeving kom, en kan dus reclame regelen van winkels uit die omgeving...

je moet eens wat verder denken dan je neus lang is...

edit: en waar ik het over heb dat ze dit NIET gaan doen; het gaat daar over het downloaden van een VOLLEDIG LAND, niet over 16 km...

[Reactie gewijzigd door bogy op 25 juli 2024 12:43]

Anoniem: 282252 @Robinski7 juli 2011 14:47
Je kunt OPenMaps hiervoor gebruiken. Dan kun je Maps downloaden van landen, steden en gebieden die je zelf kun kiezen.

In de meeste gebieden kun je volgens mij ook zelfs navigeren enzo.
Met OsmAnd en Zanavi kan je ook heel wat. Offline kaarten van Openstreetmap bekijken, navigeren, zoeken ...
Ik verwacht dat dit, net als tomtom/garmin, in het begin wat beperkt zal zijn qua mogelijkheden.

Zo moest je vruuger bij 'de grote jongens' ook een algemene kaart (lees hoofdwegen) van europa of een bepaald land inlezen en soms zelf tussentijds verwisselen. Maar voor de details en alternatieve routes was een additionele schijf/mem-card/etc. vereist (de city-maps).

Maar goed, dat was vruuger, je zou van Google wel een beter product verwachten wanneer ze dit kenbaar maken. Van de andere kant; gmail was ook jaaaren beta. En zie de functionaliteit nu. Maar wil dit serieus slagen moet de dienst wel volledig operationeel bruikbaar zijn. Want een systeem wat niet aan de wensen voldoet vervalt snel in de vergetenheid, ook bij google (zie orkut,wave,buzz)

Kort; ik neem aan dat google snel met een uitbreiding komt; dus de globale route (hoofdwegen) download je vast, aangevuld met een gedetailleerd bestand van jouw plaats bestemming. Al dan niet volledigere downloads voor langere routes door verschillende landen gericht op meerdere bestemmingen en doorreis. Want zou frustreren zijn als je steeds, op plaats bestemming, via lokale wifi een nieuwe update moet bemachtigen ...

Opzich leuk concept om mee te beginnen, maar om het nu een alternatief te noemen... dat is 't nog net niet (denk oa aan spraak) maar de potentie is wel aanwezig.

Overigens kun je maps reeds downloaden en de kaarten vooraf opslaan. Echter werkt dat nog niet vlekkeloos met je huidige gps locatie...

//edit
je kunt Google Maps 5.7 downloaden, deze vereist wel Android OS 2.1+

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 25 juli 2024 12:43]

Anoniem: 394009 @himlims_7 juli 2011 00:32
Zo moest je vruuger bij 'de grote jongens' ook een algemene kaart (lees hoofdwegen) van europa of een bepaald land inlezen en soms zelf tussentijds verwisselen
Als je geheugenkaarten van gemiddeld 16MB hebt kun je moeilijk anders. Nu zou ik op mijn 32GB kaart makkelijk alle kaarten van de hele wereld kunnen downloaden (als ik niet zoveel TV series op die kaart had staan).
Maar wil dit serieus slagen moet de dienst wel volledig operationeel bruikbaar zijn. Want een systeem wat niet aan de wensen voldoet vervalt snel in de vergetenheid, ook bij google (zie orkut,wave,buzz)
En daar maak je gelijk de grootste fout die je kan maken. De Navigatie markt is niet zo speciaal hoor. Je hebt 3 type mensen, mensen die dagelijks gebruik maken van navigatie, mensen die 1 a 2 keer in de week navigatie gebruiken en mensen die heel sporadisch hiervan gebruik maken. Voor de 2e en 3e groep mensen is Google maps nu al een goed alternatief en alleen voor de 1e groep mensen is het net iets te weinig.

Ik zit bijv in groep 2 en navigeer wel vaker via Google. Tot nu toe heb ik nog nooit last gehad van weg vallende verbindingen en of andere problemen :D Daarnaast is mijn GPS fix (dus niet aGPS) sneller dan de doorsnee TOMTOM

De enige groep die dus nog zouden moeten wachten zijn de mensen zonder mobiel internet of de mensen in groep 1... Dan halveer je de tomtom markt toch wel eventjes ;)
ha
ik zie het niet anders om!

voor groep 1 die het vaak gebruikt zit zeer waarschijnlijk ook in hun eigenland
Dan is google maps prima te gebruiken, dat is niet zo'n groot probleem

bij groep 2 en 3 waar ik dus toe behoor is het een probleem, want wanneer gebruik ik het nu echt? Als ik in het buitenland zit, ik gebruik navigatie in NL niet zo vaak, maar USA,Marrokko, Duitsland, Zwitserland tot Thailand. Daar wil ik net maps gebruiken en laat het nu net zijn als je daar bent dat wanneer je maps gebruikt je bij thuis komst meteen je zelf failliet kunt verklaren...
Ik heb "Maps" (of "Kaarten") op mijn Iphone staan van Google. Zelf heb ik geen internet op mijn mobiel. Het zou inderdaad wel handig zijn als je gewoon een volledige kaart offline zou kunnen opslaan en ook zo zou kunnen navigeren. Een soortement van stratenkaart op je smartphone.

Ben nog wel eens met de auto onderweg. De plaats weet ik altijd wel te vinden, alleen om dan een bepaalde straat te vinden is wel eens lastig. Nu weet ik wel dat ik gewoon TomTom kan gebruiken met GPS, maar die is alles behalve snel op een Iphone 3G. Vandaar dat het dan heel verleidelijk is om Maps te starten maar dat is redelijk zinloos zonder internet.
Heeft Maps voor de Iphone sowieso al navigatie dan? Ik dacht namelijk van niet, die hebben alleen maps en dus alleen de mogelijkheid voor een route beschrijving (maar ik kan het natuurlijk fout hebben)
Het is een eerste stap, waarschijnlijk zal dit later wel uitgebreid worden.

Nu, op zich lijkt me dit over het algemeen wel voldoende. Als ik (als Vlaming) naar Amsterdam wil, dan kan ik er gerust geraken zonder GPS, het is pas wanneer je in de stad bent en een specifiek straatje zoekt (of POI, als dit ook in het downloadpakket zit?) dat het handig is om navigatie te hebben.
Jammer dat je ook maar een maximum aantal van 10 tiles binnen kan halen dus maximaal 10 keer 10 mijl / 16km
Er vanuit gaande dat ze niet de streetview downloaden -maar alleen de kaarten met POI's- zal dit nauwelijks ruimte innemen. M'n telefoon heeft het gros van Europe op de SD-kaart staan en dat is zo'n 2GB. Dan is de opslag van een cirkeltje van 16km peanuts qua ruimte...

Ben overigens érg te spreken over Ovi-maps op m'n Symbian telefoon; alle kaarten zijn gratis, géén roaming-kosten in 't buitenland, altijd beschikbaar! :D
Kan iemand doorgeven hoe je het kan downloaden? Ik kan de optie namelijk nergens vinden...

Ontopic: Dit is zeker handig, vooral nu. Mensen gaan allemaal op vakantie en kunnen hiermee zeer veel data-roaming kosten bezuinigen. Zo ga ik volgende week naar Turkije en komt dit toch erg goed van pas. Als ik het maar aan het werk kan krijgen ;) . Al in al, weer top werk van Google.
Bezuinigen inderdaad, niet uitsluiten vermoed ik. Zie mijn post hierboven: crizyz in 'nieuws: Google maakt offline navigatie in Maps mogelijk'
Je moet eerst de labs toepassing activeren in de nieuwste versie van android google maps, daarna kan je met een long press aangeven dat je een gebied wil cachen.
Anoniem: 394009 7 juli 2011 00:30
Het lijkt niet mogelijk om in één keer grote stukken van de kaart, bijvoorbeeld van een geheel land, te downloaden.
Volkomen nutteloos dus, leuk voor als je in een stad wilt navigeren op je telefoon maar voor langere ritten heb je er nog niks aan. Gelukkig zijn er ook echte navigatiepaketten voor vrijwel alle smartphone OSen.
Borden langs de weg voor het groffe werk en maps voor in de stad... Beetje autorijder kan toch borden lezen of zijn we dat al verleerd ;)
Borden zijn allemaal leuk en wel maar als je op ingewikkelder plaatsen komt (Brusselse ring en dergelijke) dan is navigatiesoftware echt wel handig zodat je kan anticiperen. Er zijn nu al zo veel mensen die opeens merken dat ze links, rechts of midden moeten rijden en iedereen gewoon snijden omdat ze te laat zijn.
Mwah dan doen mensen die niet kunnen rijden ook wel vaker ;) Of ze nu navigatie hebben of niet :P

Twijfelaars noem ik ze en ik vind ze levensgevaarlijk ;)
Anoniem: 302424 6 juli 2011 21:21
Jammer alleen dat het in nederland enkel met de trein werkt. Het wordt wel eens tijd dat 9292ov open gaat worden
OpenOV heeft al wel wat realtime info, waaronder GVB buslijnen.
Hoogste tijd dat Google van dat soort data gebruik gaat maken!
Jammer alleen dat het in nederland enkel met de trein werkt. Het wordt wel eens tijd dat 9292ov open gaat worden
volgens mij is al aangekondigd dat ov9292 opengesteld wordt.
Anoniem: 140398 6 juli 2011 22:38
Ik snapte er niks van maar gelukkig is er youtube: http://www.youtube.com/watch?v=QO8YeTog5rE
Handmatig selecteren is niet echt handig.
Waarom niet de mogelijkheid een hele stad te downloaden.
Ok beter dan vorig versie maar kan toch echt beter.
Als ik handmatig een adres in Rotterdam kies dan download hij een gebied tussen Delft, Spijkenisse, Zwijndrecht en Gouda (beter dus dan alleen de stad). Hij download dus meer dan een stad. De fout die jij volgens mij maakt is dat hij een staal van 16KM pakt en dus niet een oppervlakte van 16KM

Edit: Woon je in Parijs dan zal hij niet de hele stad laden vermoed ik ;)

[Reactie gewijzigd door Mellow Jack op 25 juli 2024 12:43]

Nu nog even App2SD op Android en meer pinautomaten... Ik vind altijd alleen die van de Rabobank? :?
Goede zaak dit :D Als die bushaltes verder uitgerold worden helemaal. Vind het altijd een crime om er achter te komen welke halte je er uit moet in een vreemde stad. Nu ga ik niet echt vaak met de bus en zijn er ook steeds meer haltesystemen in de bus maar dat zegt niet dat die dingen ook werken.
Tijdens het lezen van dit artikel drong het pas bij de 4e alinea tot mij door dat het over de Android-applicatie gaat, i.p.v. de Google maps website.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.