Sony introduceert Music Unlimited op Android-telefoons

Sony heeft een app geïntroduceerd om ongelimiteerd muziek te kunnen streamen naar Android-telefoons. De Music Unlimited-app is de smartphoneversie van de muziekdienst Qriocity. De dienst is nog niet in Nederland of België beschikbaar.

De applicatie werkt op Android-telefoons en -tablets met Android 2.1 tot en met 2.3, meldt Sony. Android 3.x Honeycomb wordt nog niet ondersteund met de dienst. Music Unlimited wordt geïntroduceerd in negen landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Ierland. Nederland en België vallen vooralsnog buiten de boot, vermoedelijk door onderhandelingen met platenmaatschappijen over auteursrechten.

Met Music Unlimited kunnen gebruikers muziek afspelen die ze via hun pc hebben geüpload naar de servers van Sony's muziekdienst Qriocity. Premium-gebruikers kunnen bovendien alle liedjes uit de catalogus van Sony streamen. De dienst werkt ook op andere Sony-elektronica, zoals Bravia-tv's met internetverbinding en blu-ray-spelers. De dienst kost gebruikers, afhankelijk van het model, 4 of 7 euro per maand.

Sony Music Unlimited powered by Qriocity Sony Music Unlimited powered by Qriocity Sony Music Unlimited powered by Qriocity

Door Arnoud Wokke

Redacteur

16-06-2011 • 11:59

54 Linkedin

Reacties (54)

54
53
45
7
0
0
Wijzig sortering
Ik dacht dat google met hetzelfde bezig was?

http://music.google.com/

Het is natuurlijk niet heel handig dat allerlei verschillende maatschappijen allemaal losse apps gaan maken waar je hetzelfde mee kunt doen.

En trouwens kun je met zo'n premium account precies hetzelfde of misschien zelfs minder dan wat je ook met spotify kan dus met een betaald account unlimited muziek naar je telefoon streamen.

Om dit een beetje toegankelijk te maken zullen providers toch echt eerst de FUP ver omhoog moeten gooien of andere maatregelen nemen omdat je anders na een aantal uur muziek luisteren als over je FUP gaat, aangezien die bij de meeste maatschappijen tussen de 500MBen 1GB ligt.

[Reactie gewijzigd door tweakG5 op 16 juni 2011 12:23]

Waarom is het niet handig? Keuze is altijd goed, zo kun je kiezen wat voor jou het beste is. Bevalt google je niet, dan maar sony, of anders amazon. Ik maak liever zelf de keuze (voor zover de keuzes ook in mijn land beschikbaar zijn) dan dat ik dat overlaat aan de fabrikant.
Op zich wel aardig, maar waarom zet je je muziek niet gewoon op je telefoon?
Het geheugen van je telefoon is beperkt.
Op deze manier kan je bijvoorbeeld je hele muziekcollectie van 10GB op je telefoon hebben, zonder te moeten inboeten op aantal foto's (genomen met je camera) die je kan opslaan, zonder dat je een nieuwe grotere microSD kaart moet kopen,...

En vergeet natuurlijk niet dat het nu veel simpeler wordt om te monitoren welke muziek je graag beluistert, wanneer je het beluistert, hoeveel keer,...
Informatie die héél interessant is voor Sony met hun platenmaatschappij Sony Music.

Niets is echt gratis in de bedrijfswereld. Natuurlijk is de vraag of al die "gratis" diensten op internet wel altijd rendabel zijn. We zullen wel zien over paar jaar...
Daarbij is zelfs de basisdienst betalend bij Sony. Dus je kan hier zelfs niet van gratis spreken.
Alleen als je veel naar muziek luistert vraag ik me af hoe lang het duurt voor je met je internet abbo in de knoop komt. Ik stream soms muziek van youtube en dat tikt al best snel aan. Ook het scrollen door muzieklijsten van een paar GB zal niet echt soepel lopen.

Oke nu willen alle providers dingen als youtube toch verbieden zodat dit nog 1 van de weinige diensten word waar je je internet voor ka ngebruiken (buiten surf en mail) tot ze dit ook een keer in een apart abbo proberen te proppen.

Daarbij is het natuurlijk de vraag hoeveel je kan uploaden. Zou me niets verbazen als de eerste 2 Gb gratis is en ze uiteindelijk met een abbo komen naast het premium waar je ook moet gaan betalen voor meer online ruimte.

Vraag me ook af of sony zou controleren op welke muziek illegaal is en niet en of ze dat kunnen zien?
Ik ben het inderdaad met je eens dat je heel snel in de problemen komt met het datalimiet van je internet abbo hier in Nederland.
Alleen ik denk dat het niet klopt wat je zegt over het scrollen door je muzieklijsten. Ik gebruik nu google music(beta) en daar heb ik zo'n 2000 nummers op staan, weet niet precies hoeveel gb dit is maar dit zal wel een aantal gb zijn. En het scrollen gaat gewoon soepel.
Google music is toch een beetje hetzelfde als dit Music Unlimited, behalve dan dat je bij music unlimited ook gratis nummer kan streamen die je niet hebt betaald, mits je dat duurdere abbo neemt? Correct me if i'm wrong :)

En als sony gaat controleren of je 'illegale' muziek hebt geupload en het dan gaat verwijderen of weet ik het wat, dan is er denk een grote kans dat het een flop wordt, en dat kunnen ze zelf denk ook wel bedenken.
2000 nummers is een paar GB, niet extreem veel. Gezien de meeste telefoons tegenwoordig makkelijk 16GB aankunnen (wat mensen met veel muziek wel zullen doen) word zo'n soort dienst leuk bij 20+ GB..

Ben nog benieuwd hoe je daar lekker snel doorheen kan scrollen, het zal in ieder geval lang duren om de lijst te laden vantevoren
Ze zijn al bezig een wet goed te keuren die netneutraliteit verplicht. Dus dit zal niet in een apart abo komen. Abo's zullen in de toekomst wel duurder worden denk ik, dus kan je maar beter nu al ene abo afsluiten, dan heb je daar geen last van.
Anoniem: 398461
@c-mattic16 juni 2011 12:37
De smartphones van tegenwoordig kunnen toch wel een aardige muziek collectie aan..
Heb zelf een HTC desire met een kaartje van 16gb erin...
Ik zeg niet dat _all_ mijn muziek er opstaat.. dat zou vrijwel onmogelijk zijn. :)
Tot 48 GB op mijn Nokia N8. O-)
Met Music Unlimited kunnen gebruikers muziek afspelen die ze via hun pc hebben geüpload naar de servers van Sony's muziekdienst Qriocity.
En hoe gaat dit worden gecontroleerd op illegale muziek? Jaarlijks worden er torenhoge boetes uitgedeeld aan bedrijven die vergelijkbare diensten leveren en nu komt Sony ermee op de proppen. Dat snap ik niet.
Sony bezit zelf een van de grootste platenmaatschappijen...
Doet Sony Music geen belletje rinkelen?
Dus op veel muziek hebben ze al zelf de rechten...

Maakt het hen veel gemakkelijker zo een dienst op te stellen natuurlijk.
Dat maakt niet uit, ik weet heus wel dat zij de rechten hebben maar zij kunnen niet zomaar deze rechten laten varen omdat zij deze toevallig in bezit hebben. Als ik een CD kopiëer met daarop muziek die onder de vleugels van Sony vandaan komt en deze aanbied via P2P dan mag ik een zaak verwachten.

Als ik nu hetzelfde doe maar nu gooi ik het naar Qriocity dan is het ineens goed? Zij zijn niets meer en niets minder dan een tussenpartij die toevallig op veel muziek de rechten heeft. Ook over deze dienst mag geen illegale distributie plaatsvinden.

@ Zoijar, ik blijf strafbaar als ik het doe maar het wordt nog altijd gefaciliteerd door Qriocity en ik zie Brein al in de handjes wrijven zodra de dienst hier beschikbaar is.
Ik snap je redenering.
Weet het ook niet goed hoe ze (Sony, Google, Apple,...) die muziek-streaming diensten zien. Om legaliteit van muziek te controleren moeten ze iets DRM-achtigs inschakelen, maar dan jaag je het overgrote deel van de mensen weg, en heeft je dienst geen toekomst meer..

Waarschijnlijk zullen ze zich bij neerleggen bij gratis of goedkope unlimited streamingdiensten, waarbij de marge's op de muziekverkoop quasi nihil worden. Maar die informatie die ze ermee verkrijgen (welke muziek je beluistert, wanneer, ..) kunnen ze gebruiken om hun (betaalde!) concerten gerichter te promoten. Daarbij bereik je met je gratis muziek meer mensen en dus meer mensen die je muziek graag horen en naar je concert willen gaan. Mensen die waarschijnlijk nooit je muziek gehoord zouden hebben zou het niet gratis te beluisteren zijn. Daarom wordt er de laatste jaren toch massaal gepromoot via Youtube (tov vroeger toen alles werd gedaan om het eraf te krijgen).

Concerten en festivals brengen meer op dan ooit tevoren. En dat verklaart waarschijnlijk deels waarom de omzet van de muziekindustrie blijft stijgen (ondanks het illegaal downloaden van muziek). In Azië en Zuid-Amerika werkt dit model extreem goed. Muziekcd's worden er amper legaal verkocht, maar concerten hebben nog nooit zo een succes gekend. Verscheidene nieuwe lokale platenmaatschappijen verspreiden er zelfs gratis hun muziek als reclame voor de concerten.

Er zijn dus motivaties waarom Sony "gratis" haar muziek zou aanbieden en niet mensen zou achtervolgen met boetes en dergelijke.
@ Zoijar, ik blijf strafbaar als ik het doe maar het wordt nog altijd gefaciliteerd door Qriocity en ik zie Brein al in de handjes wrijven zodra de dienst hier beschikbaar is.
Het grote verschil is dat alleen jij de muziek kan luisteren. Sony maakt het niet openbaar. Dat is waar je normaal voor wordt aangeklaagd, een onrechtematige openbaarmaking.

Anders zou iedere fabrikant van muziekapparatuur dit ook faciliteren; zo werkt het niet. Er is een wezenlijk verschil tussen een persoon zijn eigen muziekbestand streamen, en dit muziek bestand naar duizenden willekeurige derden streamen.
Ik denk dat als jij je eigen muziek upload en alleen jij het af kan spelen, dat jij dan ook de verantwoordelijke partij bent en niet Sony. Hoe kom je aan zo'n nummer als je het niet gekocht hebt?

Verder staat er dat unlimited betekent uit de catalogus van Sony, waar ze dus zelf de rechten op hebben.

Goed initiatief. Eindelijk. 10 euro in de maand voor ongelimiteerd muziek vind ik best redelijk. Nu nog even deals sluiten met de andere van de big four zodat je ook daadwerkelijk alle muziek kan krijgen. Dit is iets waar de tweaker al jaren om schreeuwt, nu nemen ze eindelijk de stap, dan moet er ook niet geklaagd worden.

[Reactie gewijzigd door Zoijar op 16 juni 2011 12:18]

Heel cool! Maar is het dan niet zoiets als met Itunes? Dat je alleen een beperkt aantal seconden kan beluisteren van een nummer?
Lijkt me raar dat ze alle nummer gratis aanbieden.
Het is MIJN muziek wat ik upload waarom zou ik daar niet volledig naar mogen luisteren? De muziek van Sony is zoals ik het lees ook gratis, het is immers hun eigen muziek waar Sony rechten over heeft ;)

Maargoed ik zie de meerwaarde tegenover Google Music niet, dat werkt voortreffelijk!
Google Music is toch US only?
Aanvragen is US only, ben je toegelaten is gebruik wereldwijd. Het eerste probleem is natuurlijk redelijk makkelijk te omzeilen..

[Reactie gewijzigd door Fly-guy op 16 juni 2011 12:31]

Waarschijnlijk is de territoriale beperking te omzeilen via het verbergen van je IP-adres.
Meer info hierover vind je hier.
De aanmelding wel, maar voor de aanmelding heb ik gewoon een US VPN gebruikt (proxy zal ook werken), vervolgens kreeg ik 3 weken later een mail dat ik uitgenodigd was...

Alles werkt, echter in de market zag ik de app niet staan, gelukkig kunnen we buiten de market apps installeren, dus ik heb de music app voor streaming van XDA geplukt en geïnstalleerd :)

Maargoed mijn voorkeur gaat eigenlijk wel uit naar een andere player dus het werkt erg goed (zowel op wifi als HSDPA), maar mooier zou zijn als de andere players op mijn toestel die nummers ook zouden kunnen zien ;)
Zoals de andere hierboven mij ook al zeggen, is het aanvragen alleen US only, maar als je dat omzeilt hebt (heb een proxy gebruikt), kan je het blijkbaar wel gewoon hier in NL gebruiken. Net zoals watercoolertje heb ik inderdaad de apk ook van xda geplukt omdat die inderdaad niet te vinden is in de market.
Het werkt perfect alleen als je het over 3g gaat doen zit je natuurlijk wel snel aan je data-limiet.
Anoniem: 55563
@JelleNL16 juni 2011 18:46
Voor Market apps kun je natuurlijk gewoon Market Enabler gebruiken. US T-Mobile netwerk kiezen en de Amerikaanse apps zijn gewoon via de market beschikbaar. Zo installeer ik zaken in Azië omdat hier niet eens basale apps als Maps beschikbaar zijn. Ik gebruik daar T-Mobile NL voor in Market Enabler. Krijg ik ook meteen betaalde apps te zien, in euro's, iets dat hier ook niet beschikbaar is.
Misschien eerst lezen voordat je post? Er staat dat gebruikers zelf muziek up kunnen loaden naar de servers van Sony.
Lijkt een beetje op Grooveshark en zij hebben ook al een Android applicatie.

Het valt te bezien hoe lang deze service zal kunnen blijven draaien.
Kan me dan inderdaad niet voorstellen dat dit een groot succes gaat worden :S.
Anoniem: 264902
16 juni 2011 12:04
Als voor België de rechten worden uitgeklaard (waarom duurt dat überhaupt zo lang in vgl met andere landen?) blijft dat beestje toch nog steeds in de garage staan. Streamen is immers nog steeds véél te duur.
Inderdaad, als je dit via je mobiele dataverkeer moet laten lopen gaat het flink in de kosten oplopen als je een aantal nummers luistert, hierdoor is dit eigenlijk alleen interessant als je een wifi verbinding beschikbaar hebt.

Kan me dan ook niet voorstellen dat dit een groot succes gaat worden :S.
Wifi is in veel landen vrij ruim aanwezig, in hotels, winkels en op de straat zelf. Niet alles hoeft via je 3G..
Dat is waar, maar als je muziek luistert (tenminste in mijn geval) is dat meestal als je onderweg bent oid. Bijvoorbeeld in de bus, trein en auto, waar vaak (nog) geen wifi beschikbaar is.
De NS heeft al enkele proeftreinen met wifi.
Ik zat laatst in een intercity van Leiden naar Utrecht die dat had, alleen had ik toen net mijn laptop en tablet niet bij me.
Gmote? Kan het ook gewoon hoor... Streaming muziek vanaf je android telefoon... en nog een gratis app ook...

http://www.gmote.org/
Gmote streamt je muziek vanaf je eigen computer, de service van sony zet die muziek op hun servers...
Allemaal leuk en aardig die gratis muziek diensten maar hoe zit het met de rechten over het materiaal wat geupload is en "vaak" niet legaal verkregen is?

Niet dat ik er veel mee zal zitten maar was er toch wel benieuwd naar.
Daar gebeurt niks mee, alles op me PC komt uit illegale bronnen (heb van het meeste wel de CD versie hoor, maar download liever dan dat ik CD voor CD moet rippen)...

De producers lopen toch niet extra geld mis, zouden mijn 'illegale' nummers namelijk niet werken met steaming diensten, luister ik ze toch niet via de streaming diensten, maar rechtstreeks :P
Ik zie vooralsnog vooral nadelen:
- Haperende verbinding met provider
- Veel meer (onnodig) dataverbruik

Verder weet Sony dan welke muziek je wanneer draait.
man wat wacht ik op diensten zoals dit. hier in België is er nog geen enkele streaming dienst beschikbaar...
BMG Sony Music... Dat was dat bedrijfje dat er geen morele problemen mee had een rootkit op PC's te installeren, toch?
Aangezien er geen maatregelen zijn getroffen tegen de betreffende verantwoordelijken is het maar af te wachten of en welke troep ze deze keer met hun app meeleveren.
BMG Sony: blacklisted.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee