Motorola: 4g rechtvaardigt prijs van 799 dollar voor Xoom

Volgens Motorola is de relatief hoge prijs van zijn Xoom-tablet te rechtvaardigen omdat de tablet in de toekomst een update krijgt waardoor hij overweg kan met lte-netwerken. De Xoom wordt met 799 dollar duurder dan de 32GB-3g-iPad.

Motorola XOOMDat liet Motorola-ceo Sanjay Jha weten tijdens het Mobile World Congress. De Xoom zal bij introductie alleen 3g-netwerken ondersteunen, maar de aanwezige hardware kan overweg met lte-netwerken. Motorola brengt in de toekomst een software-update uit om deze 4g-ondersteuning te activeren. Volgens Jha is de losse verkoopprijs van 799 dollar daarom te rechtvaardigen. Ter vergelijking: Apples iPad 3G met 32GB opslag kost in Amerika momenteel 729 dollar.

Tevens liet Jha weten dat de versie van de Xoom met enkel wifi-ondersteuning ongeveer 599 dollar gaat kosten. Daarmee is de prijs gelijk aan de wifi-only-iPad die ook 32GB aan boord heeft. Of Motorola ook een model gaat uitbrengen met 16GB opslag, om de concurrentie aan te gaan met de iPad van 499 dollar, is nog niet bekend. In hetzelfde vraaggesprek sprak Jha ook over het ecosysteem rond Android en refereerde daarbij per ongeluk aan een muziekdienst van Google. Dat Google aan een eigen muziekdienst werkt, is al langer een publiek geheim, maar het bedrijf heeft de komst nooit officieel bevestigd.

De Motorola Xoom is vanaf 24 februari te verkrijgen in de Verenigde Staten. Europa volgt in het tweede kwartaal van dit jaar.

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

17-02-2011 • 13:31

72 Linkedin

Reacties (72)

72
72
25
1
0
25
Wijzig sortering
Ach maar wij hebben een tablet die 4G kan, er is immers LTE ingbouwd.
Sorry LTE is GEEN 4G, het is 3.9G.

De echte 4G systemen zijn LTE-Advanced en WirelessMan advanced.

Het zou fijn zijn als bedrijven geen mensen meer zouden misleiden/oplichten met 4G en de ITU richtlijnen zouden volgen.
Het zou ook fijn zijn als de redactie van een Tech-website, wat Tweakers.net is, de verhalen controleren op juistheid in plaats van de propaganda van bedrijven te plaatsen.

Verder klinkt dit wel als een mooie tablet.
Ehhm... volgens de ITU is LTE ook 4G.

ITU redefines 4G to include LTE, Wimax and HSPA+

Misschien zou jij je comments eens op juistheid moeten controleren. ;)

[Reactie gewijzigd door Maurits van Baerle op 17 februari 2011 14:20]

Best wel duur voor een tablet, ook al kan hij overweg met 4g. Jammer dat de landelijke dekking zo laag is!
Je betaalt dus volgens hem 70 dollar extra voor 4g (Apple's 3g variant kost 729 dollar)...Nu gaat hij natuurlijk wel vanuit dat de rest van de tablet vergelijkbaar is met die van Apple...
Aangezien de versie met alleen WiFi identiek geprijsd is aan de iPad en eenzelfde tablet + 4G $70 meer kost dan een iPad met 3G, is die vergelijking wel goed ja.
Qua prijs en specificaties wel ja...Ik bedoel de rest...de soepleheid van het werken, de mogeljikheden, marketplace vs appstore enz. bedoel ik...Ik zelf denk ook wel dat het zeker te vergelijken (en binnenkort zelfs beter?) is...
Ik denk dat je daar wel van uit kunt gaan. Motorola heeft samen met Google Honeycomb geoptimaliseerd. Ziet er allemaal heel gelikt uit en werkt ook al fijn (yup, eigen ervaring). Loopt allemaal erg soepeltjes door de Tegra2 aan boord :)
Hoewel ik niet zal ontkennen dat de Moto Xoom een zeer mooie tablet is en indrukwekkende specificaties heeft, moet er tevens niet worden vergeten dat. IPad ondertussen meer dan een jaar geleden is aangekodigd en het hoog tijd wordt voor een nieuwe, waarschijnlijke betere versie. Dat Moto nu zeker de strijd aan kan met de iPad 1 (buiten wat prijsperikelen) wil nog nit automatisch zeggen dat deze tablet ook even goed wordt als een nieuwe iPad, en zeer waarschjnlijk zal het tweede model ook nog een stukje goedkoper worden, wat de concurrentiepositie van de kersverse tablet een stuk slechter zou kunnen makenl

Eerlijk gezegd zou het me ook niets verbazen als Apple haar winst op het product zelf zo goed als opgeeft om haar concurrentiepositie te verbeteren en zo haar marktaandeel kunnen verdedigen.
Bij Apple worden nieuwe modellen over het algemeen duurder dan de vorige.....
Ik weet niet of het hier het geval is, maar in de VS is er een andere definitie voor 4G. Alles boven 3.6Mbps noemen ze 4Gb.
4g is een standaard voor netwerken, die 4 staat voor versie 4, de g betekend generatie.
4g = vierde generatie netwerk.

0G
* PTT
* MTS
* IMTS
* AMTS

0.5G
* Autotel/PALM
* ARP

1G
* NMT
* AMPS
* Hicap
* CDPD
* Mobitex
* DataTac

2G
* GSM
* iDEN
* D-AMPS
* IS-95/cdmaOne
* PDC
* CSD
* PHS

2.5G
* GPRS
* HSCSD
* WiDEN

2.75G
* CDMA2000 1xRTT/IS-2000
* EDGE

3G
* W-CDMA
o UMTS
o FOMA
* CDMA2000 1xEV/IS-2000
* TD-SCDMA
* GAN/UMA

3.5G
* HSDPA

3.75G
* HSUPA

4G
Al deze betutteling en dan nog verkeerd zijn: de ITU heeft onlangs de definitie van 4G aangepast.

http://www.itu.int/net/pr...ess_releases/2010/48.aspx
De Amerikaanse snelheden zijn zo bedroevend, dat kunnen wij ons helemaal niet voorstellen. Als je even buiten New York bent en die andere 290 miljoen mensen opzoekt ontdek je al snel dat het ongebrijpelijk is dat er uberhaupt smart phones verkocht worden.

3G is al heel zeldzaam en Edge is met zijn officiele 2.75G in de praktijk krap aan de Europese GPRS. Als Amerikanen over 4G spreken bedoelen ze dus alles sneller dan GPRS. Dat kunnen Nederlanders zich gewoon niet voorstellen.

Ik kan je verzekeren dat 99% van de voordelen van een smartphone verdwijnen als GPRS je maximum is en GSM je realiteit in veel gevallen. Wij verkopen produkten die een smartphone vereisen en ontdekken dan ook dat er gewoon geen hond in Ohio is (om maar wat te noemen) die zo´n ding heeft.
Het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat Apple het met de iPad een keer over een heel andere boeg heeft gegooid. Normaal brengen ze iets uit en dat enorm duur en heel mooi is. En dan zijn er binnen 1 a 2 jaar producten van de concurrenten op de markt die er sterk op lijken, hetzelfde kunnen en de helft kosten.

Maar je ziet al aan producten zoals de Galaxy Tab en nu weer de Xoom, dat de iPad helemaal niet zo duur is en dat de concurrentie grote moeite heeft om goedkopere klonen te maken. De enige redenen om geen iPad te kopen zijn "hij is te groot" of "ik heb het niet zo op Apple". Voor mij gelden beide...

Dus dit zal geen verkoop topper worden als je het mij vraagt. Wellicht dat aardig wat mensen hem nog "gratis" bij hun nieuwe abonnement nemen.
Maar je ziet al aan producten zoals de Galaxy Tab en nu weer de Xoom, dat de iPad helemaal niet zo duur is en dat de concurrentie grote moeite heeft om goedkopere klonen te maken. De enige redenen om geen iPad te kopen zijn "hij is te groot" of "ik heb het niet zo op Apple". Voor mij gelden beide...
Het zijn ten eerste geen clonen :)

En ten 2de kan het nog omdat de markt net aangeboord wordt er is te weinig concurrentie om elkaars prijzen te drukken. Aangezien Apple een vrij strak beleid heeft kwa prijzen (die ze vrijwel nooit aanpassen tot er een nieuwe versie van is en dan nog maar zeer matig) hebben die dus voor 500 gekozen, andere kiezen voor vergelijkbare prijzen die met de tijd WEL zullen dalen ;)
Te weinig concurrentie om de prijs te drukken? Je hebt maar 1 concurrent nodig : de iPad. Als je een tablet kunt bouwen die qua specs vergelijkbaar is met de iPad, en je kunt die voor 400 euro verkopen, reken maar dat de concurrenten dat dan zouden doen!!

Ik geloof geen moment dat men de prijs expres hoog houdt. Daarmee tekenen ze immers hun ondergang. Als de prijs gelijk is, dan kiest de consument voor de iPad. Als het 100 euro scheelt, dan heb je als concurrent een kans om een stukje markt te pakken!

Het feit dat concurrenten minimaal rond de prijs van de iPad zitten, komt gewoon omdat ze niet goedkoper kúnnen. Niet omdat ze hun marges willen behouden.
Laten we het woord kloon hier niet als een nadeel zien; dan kunnen we allemaal accepteren dat de Android-tablets klonen zijn van de iPad. Zonder dit product was de markt voor tablets met een smartphone-derived OS nooit zo groot geworden als 'ie nu is en zou het zelfs HP met de WebOS tablets niet gelukt zijn om deze markt interessant te maken (en dat zijn eerlijk gezegd honderd keer betere producten dan zelfs Honeycomb, waar ik ook asoluut niets negatief over ben.)

Het grote probleem met prijzen is dat eenmaal dalen betekent dat je nooit meer omhoog kan - dus of er snel met prijzen zal worden gestunt door de betere fabrikanten valt ook nog te betwijfelen. Het is naar mijn mening an sich ook niet alleen prjs wat het grote concurrentiepunt met de iPad moet gaan vormen, dat zal veel meer met marketing en smpelweg goed werkende en consistente user interfaces moeten gebeuren. Als we kijken naar WebOS, loopt het hier een stuk beter dan bij de Android-tablets, waarvan er nu al weer vier mogelijke user interfaces zijn; Android 2.2 met Samsung uitbreidingen, HTC Gingerbread met Sense, de daaderkelijke Android 3.0 tablets, en Sony die haar eigen skin waarschijnlijk aan het maken is voor haar tablets.

Dit moet stoppen, er moet een UI komen met 1 aanbik en 1 uiterlijk, dan pas kan Android de tablet-markt bewust maken van Android. Hetzelfde geldt overigens voor telefoons, men is zich lang niet altijd bewust dat Samsung en HTC hetzelfde OS gebruiken, want het ziet er anders uit.
Dus ondanks dat Android ondertussen al het 2de grootste smartphone OS is en volgens analysten in 2012/13 de grootste is, kom jij vertellen dat Android het niet goed op de markt doet omdat er te veel interfaces zijn? Laat me niet lachen, 8/10 consumenten hebben dat niet eens door, die andere 2/10de is slim genoeg om het te snappen en maakt er geen probleem van :)

Kijk dat het zo op papier als een probleem klinkt is zeker waar, maar in de praktijk is er helemaal geen probleem (de market is vrij slim ingericht) ik heb er nog nooit iemand in real life over horen klagen, hier daarentegen hoor ik iedereen er over zeuren :)

En ik ben van Stock Android naar HTC Sense naar Stock naar Samsungs interface gegaan, zonder dat ik daar zelf problemen mee ondervindt, stock vind ik zelf het mooist maar wat weerhoud me van het kopen van een device wat die interface leverd? Maar ik ken wel mensen die bij HTC zitten om de interface daar, omdat Sense volgens hun het fijnste is, laat mensen lekker die keus kunnen maken volgens mij zijn ze oud en wijs genoeg om na te kunnen denken als je een smartphone kan kopen...
De iPod, de iPhone en de iPad zijn allemaal dingen die niet duurder zijn dan de concurrentie. (toen ze uitkwamen en met vergelijkbare mogelijkheden) Apple positioneert zich als 'premium' maar is zich heel erg bewust van de prijs die ze op hun producten plakken.

In ander nieuws. Een toekomstige feature mag een huidige prijs niet rechtvaardigen. De consument maak je natuurlijk alles wijs, maar na het Enron schandaal zijn de boekhoudregels veranderd waardoor de volledige 800 dollar pas mag geboekt worden bij uitgave van de update. Tenzij dit natuurlijk blaasjes voor de consument zijn, dan is er niets aan de hand.
Met een prijs van $799 (waarbij ongetwijfeld de $ wordt vervangen door een €), denk ik niet dat je die "gratis" bij een abo krijgt. Zelfs met het duurste abo met alle toeters en bellen erbij denk ik dat je nog minimaal een paar tientjes mag bijbetalen.
Archos 10" android tablet (die qua specs op de ipad trek) kost geen 350€ .

De ipad is een goed product heb er zelfs ook 1, maar voor de basis functionaliteit is die archos (die ik een tijdje uitgeprobeerd heb) gelijkaardig, en dat voor 150/250€ goedkoper.
Waarom heb je dan toch de iPad gekozen?
Blijkbaar is het dat die meerprijs toach waard...
Qua batterijduur, afwerking, schermkwaliteit en een aantal andere punten, waarbij vooral aan het OS oet worden gedacht, is de Archos inferieur aan de iPad, Xoom, en Touchpad, die allemaal dedicated tablet OS-en draaien.

Dat gezegd, daar komt ook het prijsverschil vandaan, maar het is niet een in het oog springend product.
Idd maar honeycomb is de honeybomb.. iOS was beter qua tablet. Kijk maar naar de eerste galaxy tab! Met honeycomb is dat niet meer zo..
Ik snap gewoon niet dat die tablet makers niet door hebben dat juist de instap-iPad van 499 de kracht van Apple is. Natuurlijk is het een 'kale' versie met 'maar' 16GB, maar wel voor 'maar' 499 euro.

De mentale kracht van die prijs wordt zwaar onderschat door andere fabrikanten. Mensen denken: "maar een iPad heb ik al voor 499 euro", waarna ze in de winkel vaak kiezen voor een duurder model.
Wat de markt tot nu toe heeft laten zien is dat de prijs zeker niet alles is...Als het zo was, was Apple nooit zo groot geworden....
Klopt..

Maar Apple heeft kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en service (in NL wat minder, maar in de US zeker) altijd gebruikt om de hogere prijs te verantwoorden.

De Xoom is 'JAAT' - Just Another Android Tablet .. En moet zich dus ergens anders mee zien te onderscheiden. Aangezien ze dat niet met de prijs doen, niet met het OS doen en niet met de hardware doen, vraag ik me af waar ze deze prijs mee willen verantwoorden.
Alleen maar omdat het Android is wil nog niet zeggen dat ze geen goede kwaliteit en service gaan leveren. Ik zelf ben namelijk erg tevreden over de kwaliteit van de android...iets minder over de service (samsung is een beetje laat met updates)...Maar Motorola zou best wel erg goede kwliteit en service kunnen leveren hoor...
"Maar Motorola zou best wel erg goede kwliteit en service kunnen leveren hoor..."

Dat valt nog maar te bezien:

Link 1 - Link 2 - Link 3
Anoniem: 229177
@RobbieB17 februari 2011 14:13
Inderdaad en daarom zeggen ze bij Motorola dat hun tablet 4G ready is.

Of de consument dat wil slikken is natuurlijk een andere vraag...
"U betaalt nu extra veel voor functionaliteit die we eventueel nog aan gaan brengen".

Gelukkig zijn er ook nog tig andere tablets.
tja, functionaliteit waar je de komende tijd ook nog geen drol aan hebt, maar u mag alvast wel betalen..uuhhuuhh
Dan neem je toch de wifi versie? Ik zou sowieso de wifi versie nemen, tegen de tijd dat wij hier in nederland 4G hebben, hebben alle telefoons dat ook, en kan je tetheren.

3G op een tablet is mijns inziens vrij nutteloos.
"3G op een tablet is mijns inziens vrij nutteloos."
*Proest*
Sorry, maar remote wipe?
Of email on-the-go?
etc etc
"Motorola brengt in de toekomst een software-update uit om deze 4g-ondersteuning te activeren."

Ai, ze gaan hem dus uitbrengen als "4G-ready"?
Al een geluk dat de Milestone (Q4 2009) uitgebracht was als "flash ready". |:(
Anoniem: 174991
@ZesPak17 februari 2011 13:42
Eerst zou flash halverwege 2010 naar de Milestone komen, toen weer niet. Vervolgens is een update naar Android 2.2 beloofd voor Q4 2010, maar daar is ook niets meer van vernomen.

Niet te vertrouwen die lui.
weet ik, vandaar maakte ik de opmerking.
Hun track record, door hun high-end android phone (milestone) ziet er niet goed uit. Ze maken heel mooie en goede hardware, op dat vlak zou ik ze zeker aanraden, maar als je de laatste updates wil moet je niet bij hen zijn.

Na de beloofde datum van Q4 2010, zoals je zei, was de beloofde datum "early Q1 2011". Deze is op 31/01 verzet naar "Q1 2011".

... we wachten dus nog steeds.

Daarom vind ik zo'n uitspraak van hen nu "we komen met een 4G update later" waardeloos.
nou, ik denk dat je dat wel een beetje moet relativeren; immers hebben ze de Amerikaanse milestone (droid) wel geupdate naar 2.2. vergeet niet dat de vs de eerste markt is waar ze terug willen komen. moto eur is een zooitje (kijk maar eens naar hun facebook; leuke reacties!).

verder wel erg mooi dingetje hoor. alleen zou ik toch voor een andere van de stel gaan want het is bijna hetzelfde apparaat. (htc, samsung en lg hebben er al een gepresenteerd en ik geloof dat dell er ook een uit gaat brengen).

bovendien is die "4g" LTE upgrade tamelijk waardeloos in NL omdat wij nog geen netwerk hebben die dat aankan.

[Reactie gewijzigd door Vburen op 17 februari 2011 14:28]

Bottom line is dat Moto gewoon niet betrouwbaar is. Dat zijn ze nooit geweest en dat gaan ze ook niet worden. De software is altijd beroerd geweest en ze doen er nooit iets aan.

Dus nee, ook voor mij geen moto meer.
Relativeren kan altijd. In dit geval heeft men gewoon niet gedaan wat men beloofd heeft. Op dit moment heeft de milestone nog steeds geen flash wat wel als feature werd aangekondigd. Het is wat mij betreft dan ook onbegrijpelijk dat geen journalist de Motorola topman met dit feit geconfronteerd heeft na deze uitspraak.

Daarnaast is dit niet alleen een Motorola Europe probleem, maar geldt hetzelfde in bijvoorbeeld Azie waar men toch wat harder aan de weg timmert dan in Europa. Wat mij betreft, leuk als het ooit gaat werken, maar ik zou geen cent extra betalen voor de "belofte" van motorola dat het ooit gaat werken. De tablet is dus gewoon 70 Euro 10% duurder dan die van Apple. Of de tablet die meerprijs waard is mag iedereen zelf bepalen, maar journalisten horen door dit soort onzin vanuit het management heen te prikken. En niet alleen maar ja en amen zeggen.
Ik kan alle critici verzekeren dat de 4G Ready status geupdate zal worden. Dat is namelijk de enige reden dat de Xoom bestaat.

Voor wie het niet gelooft even de quote erbij die Motorola op CES in uitgaf:
LAS VEGAS and BASKING RIDGE, N.J. – CES –Jan. 5, 2011 – Verizon Wireless and Motorola Mobility, Inc. (NYSE: MMI), today unveiled the innovative new tablet Motorola XOOM™"

Waarom zou daar Verizon bij staan. Juist omdat de Xoom gemaakt is om te dienen als Verizon´s uitrol platform voor hun 4G aanbod. Motorola ging ten onder en heeft zich vervolgens nederig als hardware boer in dienst van Verizon high speed service aangeboden. In de VS zul je de Xoom niet kunnen kopen zonder een Verizon abonnement a la de oude Ipad situatie.

Je kan ongetwijfeld wel onder dat abonnement uitkomen als je het gelijk opzegt etc, maar 99% van de gebruikers zal dit niet doen dus Verizon heeft Motorola zwaar gesteund in ruil voor de koppelverkoop.

Dus ja, die 4G komt er, de vraag is hoogstens of je ooit een Xoom in de VS aan een andere 4G aanbieder kan koppelen. Er is op dit moment alleen Verizon die daar vol voor gaat, dus echte alternatieven zijn er ook niet, maar als die wel komen is nog maar de vraag hoe sterk de tie in zal blijken te zijn.

Voor Europa heb ik geen idee hoe men het produkt gaat verkopen. Hooggeprijsd los toestel of een bundel, maar hoe dan met de 4G module etc. Dit toestel dient slechts een doel: motorola redden van een faillisement en daarvoor hebben ze hun huid verkocht en zijn ze mobieltjes maker voor Verizon geworden. Verizon is zo lief geweest om Motorola nog wel te noemen en niet zoals Vodafone gewoon een Vodafone 360 uit te brengen om maar eens een voorbeeld te noemen.
Deze hoge prijs is daarmee niet te rechtvaardigen. EN zeker niet als een Ready-toestel en een lage/slechte dekking van de 4G
Hoge prijs?

OP dit moment kost een ipad 3g 32GB in de VS 729$, de Xoom 799 .

maar dat is met een dual core CPU vs single core
4G / Groter scherm / Hogere resolutie / 4 x het ram geheugen / 2 & 5 megapixel camera en gyroscoop.

Al die dingen kosten echt wel geld hoor.

Oh steek er 32GB sdhc kaartje in en je zit aan dezelfde prijs als een 64GB ipad 3g .
Anoniem: 229177
@k99517 februari 2011 14:10
De Ipad 2 zal een van de komende weken op de markt komen, dus de Xoom zal met de iPad 2 en niet de iPad 1 moeten concurreren.
Deze zal ook uitgerust zijn met camera, dual core cpu en meer ram geheugen.

Apple heeft de gewoonte om zijn prijzen niet te verhogen met het uitbrengen van een nieuwe versie van zijn producten, dus de tablet waarmee de Xoom zal moeten concurreren zal qua hardware niet zoveel verschillen als jij laat uitschijnen.

Het zou pas vreemd zijn als Motorola een tablet op de markt zou zetten voor een iets hogere prijs en met dezelfde hardware als een tablet die reeds bijna een jaar op de markt is...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 229177 op 17 februari 2011 14:12]

4G zal er om hangen of dat in de iPad2 komt;

Groter scherm, kan maar lijkt me sterk;

Hogere resolutie, die lijkt me nog het sterkste van allemaal, en de apps dan?;

512MB is toch nog een mooie tussenstap voor Apple, volgens jaar minimaal 1GB;

Dual core, denk het niet, kan me niet voorstellen dat er al enorme aantallen van 1 chip geleverd kan worden zeker niet nu dual-core de nieuwe hype is/wordt;

Er zal maar 1 cam komen op de iPad, geloof er niet in dat Apple zijn design wil aanpassen om er een cam op te zetten aan de achterkant;

Al met al allemaal speculaties van mijn kant maar bij elk van de genoemde dingen die jij opnoemt kan je net zo goed vraagtekens zetten (net als bij mij hoor daar niet van).

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 17 februari 2011 14:31]

4G is ook nog lang niet interessant, heb je daar nou aan?
Dat bepaald iedereen lekker voor zichzelf ik heb er niks aan, maar die versie komt hier dan ook niet uit, in de US doen de 4G phones het ook niet verkeerd die zijn doorgaans ook wat duurder dan 3G telefoons :)

Ow en ik was de barometer vergeten, die heeft de XOOM natuurlijk ook (verzin lekker zelf wat je er aan hebt ;))

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 17 februari 2011 15:00]

Betwijfel of apple al dit in de ipad 2 zal steken, en dan nog is de prijs gelijk, zeker niet hoog tov een ipad.
Anoniem: 229177
@k99517 februari 2011 14:34
Het zal meer dan waarschijnlijk specsgewijs niet alles zijn, maar Apple staat er ook niet voor bekend om op basis van specs te concurreren. Ze willen enkel een product dat vlot werkt en gebruiksvriendelijk is, dus als dat kan met mindere hardware, ruiken ze meer winst...

Er zal sowieso wel een dualcore inzitten, meer ram en een camera, echter 512 mb ram en een 3 megapixel camera is ook al meer dan wat er nu inzit.

Ik wou gewoon aantonen dat doordat de meeste concurrenten van de iPad er bijna een volledig jaar over gedaan hebben om een product op de markt te brengen, ze daardoor de kans verliezen om een aantal maanden te concurreren tegen een apparaat dat een sinds april vorig jaar op de markt is, en dus veel zwakkere specs heeft.

Nu zullen ze bijna direct moeten concurreren met de volgende generatie, die qua specs niet zo ver van al de andere tablets zal zitten, en dat is toch wel een groot verschil.
Zit dat prijsverschil hem echt in de Gigabytes hardeschijfruimte?? Prop er wat flashgeheugen in, dat kost helemaal niks..
Prop er wat flashgeheugen in, dat kost helemaal niks
Daarom zijn die SSD's zoveel goedkoper dan gewone harde schijven per Gb. Flash is releatief duur.
Wordt tijd dat de telco's komen met particuliere duo abonnementen voor tablets en smartphones. 1 prijs voor een standaard abonnement met spraak en data voor je smartphone en een data only voor je tablet. Geen gezeur meer met prepaid datadongles of een extra data abo.
of je neemt een tweede sim.
Of je thethered met je foon.
Is lte al helemaal een afgerond/gecertificeerd protocol. Vindt dit een aparte manier van handelen. Zeg gewoon hij heeft of niet.

Een onderbuikgevoel zegt mij dat de je best wel eens bedrogen uit kan komen op deze manier.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee