Gerucht: LG-tablet krijgt 3d-beeldscherm en 3d-camera

Volgens geruchten zou LG's Android-tablet in staat zijn om 3d-content weer te geven. Daarnaast zou de ingebouwde camera gebruikt kunnen worden om video in 3d op te nemen. De G-Slate werd onlangs op de CES 'soort van' aangekondigd.

Het Franse weblog GpsAndCo claimt van een LG-medewerker te hebben gehoord dat de Android-tablet 3d-ondersteuning zal hebben, maar de geruchten zijn door de fabrikant niet officieel bevestigd. Het is daarbij nog onduidelijk in hoeverre de geruchten kloppen; er zijn nog maar weinig tabletfabrikanten die experimenteren met 3d en tijdens de presentatie van de tablet op de CES werd er niet gehint op het bestaan van 3d-features.

Daarnaast krijgt de G-Slate vermoedelijk een scherm met een diagonaal van 8,9". Verder zouden er een usb- en een hdmi-poort zijn ingebouwd, en is er een frontcamera aanwezig voor videobellen. De tablet, die op Android 3.0 Honeycomb draait en door LG aangeduid zou worden als Optimus Pad, zou nog dit kwartaal uitgebracht moeten worden in de Verenigde Staten. GpsAndCo spreekt over een prijs van 299 euro, maar het is waarschijnlijk dat hiervoor tegelijkertijd een mobiel-internetabonnement moet worden afgesloten bij T-Mobile.

LG maakte op de elektronicabeurs de G-Slate wereldkundig, in samenwerking met T-Mobile. De aankondiging was niet meer dan een bericht dat de tablet bestond. Beide bedrijven lieten weinig details los en de tablet werd niet op de beurs getoond. De tablet draait op Nvidia's Tegra 2-processor. Ook is er ondersteuning is ingebouwd voor hspa+, een techniek die door T-Mobile vanwege marketingredenen onterecht als 4g wordt aangeduid. Hspa+ is een snellere variant van hsdpa en maakt downloadsnelheden tot 14Mbps mogelijk. Daarnaast werd er een promovideo uitgebracht die sterke gelijkenissen vertoont met de video die Google uitbracht als teaser om de tabletversie van het Android-besturingssysteem, versie 3.0, te laten zien.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door RoD

Admin Mobile

20-01-2011 • 06:56

45 Linkedin

Reacties (45)

45
42
26
1
0
2
Wijzig sortering
Ik verwacht nu alweer de negatieve reacties op 3D..
Zijn de mensen die nu klagen over 3D dezelfde mensen die ooit tegen mobiele telefoons waren? Met de 3D revolutie moet toch ergens een start gemaakt worden.

[Reactie gewijzigd door pim op 20 januari 2011 12:30]

Die start is er al zo vaak geweest, In de jaren '50 had je 3d-films in de bioscopen, in de jaren '80 zat er ooit een 3d brilletje bij de Donald Duck omdat 3d toen helemaal de toekomst was.

De technologie gaat natuurlijk vooruit, maar 3D is echt iets wat pas succevol zal worden als de achterliggende technologie ook echt goed werkt (dat is, zonder hoofdpijn, kijkhoek van 100+ graden, geen brilletjes oid). Volgens mij is dat punt nog lang niet bereikt.

Ik zie het op het moment als iets wat eigenlijk nog in R&D labs thuishoort, maar wat leuk staat op de feature-checklist van tv's. Misschien dat het ooit nog wat gaat worden, maar niet nu.
Ik denk dat 3D toch aardig populair is in de bioscopen op dit moment... kan het verkeerd hebben hoor:O
Nou, je hebt ook niet zoveel keus. In kleinere plaatsen kun je niet eens kiezen voor 2D, en anders moet je dan vaak op een ongunstige tijd gaan. Wil je geen 3D zien, dan zie je dus gewoon bepaalde films niet, of je moet er ver voor reizen of op een ongewoon tijdstip gaan. Het heeft een hoog 'door-de-strot' gehalte... IMHO.
De meeste 3D films zijn gelukkig dan ook slecht en vooral gericht op 3D ipv op de film/verhaal zelf waar het eigenlijk om moet draaien. Vind de verhalen in 3D-films dan ook slechter als van 2D films. Je merkt het snel genoeg als een film gemaakt is voor het 3D effect of niet, maar ik ontwijk de bioscoop dan ook voor zover het kan, geldtrekkers daar ;)

Ondertussen zijn de kaartjes 2 a 3 keer zo duur als 5 jaar terug, om over het eten/drinken maar niet te spreken :P Mijn geld gaat er iig niet heen!

edit: uitzonderingen zijn er overal dus kom aub niet aan met titels van films er zijn heus wel goede 3D films, maar het merendeel zuigt gewoon :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 20 januari 2011 09:04]

nou, met het hele 3D gebeuren hebben ze mij juist weer in de bios gekregen. Ze bieden toch een kijk ervaring aan, die je thuis echt niet kunt halen. Waar dit eerder met 2D films, niet heel veel anders was dan thuis.. owkee iets groter beeld.. maar 3D is tenminste weer echt, iets anders
Hoe bedoel je? Wij wonen in een "kleiner" plaatsje (57000 inwoners) en onze bioscoop kan niet eens 3D films afspelen.

Dit lijkt me wel een gave tablet, hoop dat hij ook los te krijgen is.
Je kan ook de hele film met 1 oog kijken :+
Ik denk dat het de bios wel een nieuwe impuls heeft gegeven.
Je kan ook de hele film met 1 oog kijken
_/-\o_

Kijk dat zijn pas out-of-the-box oplossingen... Hoewel out of the box dan weer een 3D effect suggereert natuurlijk... mmmm.

Ontopic: Ook ik heb juist weer hernieuwde interesse in de bioscoop door 3D en ik vind een film kijken in 3D ook precies waar het (voorlopig) thuishoort. Zo'n 2 uur lang met zo'n brilletje een intense ervaring ondergaan, daar werkt het goed voor. Ik moet er echter niet aan denken gewone TV uitzendingen met zo'n bril op te bekijken...
Anoniem: 151857
@OddesE20 januari 2011 11:54
van de plaat?
Je hebt gelijk. Toen ik Rapunzel/Tangled (don't laugh) in de originele versie en plat wou zien, moest ik van Zwolle naar Groningen! 8)7
En dat terwijl de 3D versie erg mooi gemaakt is.

Bij Shrek 3D had ik echt het idee dat het verhaal om 3D gemaakt was. Die film was dus ook niet goed en het 3D geweld stoorde me mateloos.

Maar bij Toy Story 3D en Rapunzel was het smaakvol en goed gebruikt. Ik heb me in ieder geval niet gestoord aan het 3D.
Zelfs zo mooi dat ik toch aan het twijfelen ben om een 3D TV te gaan aanschaffen. En dat terwijl ik juist voor een TV de 3D meerwaarde niet zie.
het is ook de enige sector die 3D echt nodig heeft...
en dus ook gaat uitbuiten.. sedert de 3D films krijgen bioscopen weer wat meer bezoekers... dat was sedert de 'digitale' projectors al lang niet meer gebeurd... nu kunnen ze nog wat meer geld uit de zakken slaan "omdat het 3D is" en de tv business speelt daar dan op in... omdat ze dan ook weer eens iets nieuws kunnen uitbrengen.. meer redens daarvoor zijn er niet dat dat nu opnieuw in het leven geroepen wordt..

HET IS ALLEMAAL DE SCHULD VAN HOLLYWOOD ^^
het is ook de enige sector die 3D echt nodig heeft...
Aha, ik teken ondertussen al 9 jaar zo goed als alles in 3D en heb niets met cinema te maken, ik ontwerp meubel.
Een 3D scherm om in 3D te tekenen lijkt me wel wat. :9

Stel je voor dat ik 3D tekeningen aan klanten zou kunnen laten zien op een 3D scherm tablet, nice!!!
Voor mensen als jij zit er inderdaad wel een interessante ontwikkeling in, sowieso voor ontwerpers op alle fronten. Als je je 3d-modellen dan ook nog eens met je tablet kunt projecteren op de plek waar het moet komen ben je goed op weg :p Pico-projectors zie je steeds vaker opduiken dus waarom niet in een tablet :+
Dat kan al lang hoor. Ik heb al 15 jaar autostereoscopische schermen staan. Niks geen brillen of andere onzin.
Volgens mij kan dat al. Koop een 3D scherm en een programma dat goed met de drivers samenwerkt!
Ik denk dat 3D toch aardig populair is in de bioscopen op dit moment.
Dat was het in de jaren 80 ook. Ik kan me nog goed Friday the 13th 3D, Superman 3D en Jaws 3D herinneren. Flinke bioscoophits toen en met dezelfde 3D techniek en kwaliteit als de huidige 3D bioscoop films.

Zo lang mensen er thuis extra handelingen voor moeten doen (zoals brilletjes zoeken en opzetten of precies op de 'sweetspot' gaan zitten) zie ik het nog niet gebeuren dat dit ook echt een 'revolutie' gaat veroorzaken.
inderdaad zoals 3D nu is zie ik er de meerwaarde ook niet van in. af en toe is leuk maar het is vermoeiend voor zowel je ogen als je hersenen en het voelt nog steeds nep.

Verder lijkt het me heel onhandig om een 3D scherm op een tablet te hebben omdat het scherm waarschijnlijk heel vreemd oogt als je het scherm 90 graden draait voor bepaalde programma's ivm beter beeldformaat. het voegt functionaliteit toe maar het gaat ook ten kostte van andere dingen.
De kijkhoek is klein zoals hierboven al genoemd staat zodat je niet lekker met z'n 2en naar een youtubefilmpje kan kijken ofzo.

Het zijn nu allemaal leuke verkooppraatjes, maar het trekt me niet zo lang het niet naar behoren werkt.
't zal ook wel voor een deel goede marketing zijn. Mensen zijn nou eenmaal snel ergens op uit gekeken en willen wat nieuws. De bioscoop werd al jaren steeds minder populair, 3d heeft de bios veel (nieuwe?) klanten bezorgt Ik durf wel te wedden dat de best bekeken films van het afgelopen jaar voornamelijk 3d films zijn geweest. Dat de techniek nog niet echt goed werkt neemt men dan maar voor lief.

En ook al blijkt 3d over een tijd nog steeds niet feilloos te werken en is het achteraf niet een super succes (bv omdat niet iedereen met een brilletje op de bank/in de bios wil zitten), dan nog heeft het veel nieuwe betalende klanten gebracht. Zolang mensen ervoor willen betalen zal het worden geproduceerd, ook als het niet echt goed werkt.
Ik heb 3D gezien in een demonstratie van Panasonic, en ik was bijzonder teleurgesteld. Telkens als ik 3D zie (ook van andere merken) lijkt het net een 'kijkdoos': verschillende platte 2D lagen die op verschillende dieptes in het beeld liggen. Nou moet ik wel zeggen dat ik nog nooit gerenderde 3D heb gezien (ala Avatar) dus wellicht speelt dat daar niet, maar bij beelden uit 'de echte wereld' heb ik dit nog constant. Dan kijk ik liever 2D.
Het gebruik van de 3D functie is optioneel mensen. Het is een feature en niet de hoeksteen van het gebruik. Het is niet alsof nu alles wat je op dat tablet ziet en doet in 3D moet gebeuren, maar dat je er gebruikv an kunt maken. Ik denk in dat licht dat het compleet plat 'ranten' over deze feature een non-issue is waar wij ons hier op tweakers niet van hoeven te bedienen.

Design ziet er strak uit. Zijn de USB poorten van het 3.0 formaat of nog conventioneel 2.0?
Persoonlijk denk ik dat dit tablet nog wel eens een zeer goed product zou kunnen worden een mee zal doen emt het top segment in de tabletmarkt.

@Fly-guy: Ik zat al in dezelfde trend te denken maar wil een dergelijke discussie mijden vooralsnog. Ik denk wel dat dat tablet van die concurrent wellicht via deze LG een geduchte tegenspeler heeft gekregen op de markt. Ik denk dat het uiteindelijk allemaal neer komt op prijs/kwaliteittverhouding en hoe solide de fanbase van dat andere merk is. Ik vermoed dat de kern fanbase sttevig is maar de nieuwe aanwas kon wel eens minder stevig zijn.

@RM-rf Ik deel je mening wel maar ook weer niet. Ik denk dat 3D display zoals het momenteel is, niet geschikt is voor input mogelijkheden. De output is goed, maar voor input is respons nodig. Ik zie capicatieve 3D interfaces nog niet ontstaan (want dan moet in het luchtledige een response komen.
wel zou het zo zijn dat ik verwacht dat er op korte termijn 3D displays zijn die inspelen op bewegingen in een bepaalde range. Soort van Kinect mogelijkheden via bewegingsdetectie in een range van pakweg 10 cm vand e pad. Dit levert natuurlijk nieuwe problemen op maar maakt interactieve 3D displays mogelijk. Dit is een soort work around die eht gebrek aan capacitieviteit in 3D displays goed maakt.

[Reactie gewijzigd door Auredium op 20 januari 2011 10:35]

Wacht maar tot een andere fabrikant van tablets met hun stukje fruit in 3D komen, dan is het weer magisch en revolutionair...

Persoonlijk ben ik ook niet zo van de 3D, afgezien een enkele animatiefilm, maar voordat we weer gaan ranten, laten we dit product nou eerst eens afwachten, zoals auredium al zegt, het is een feature welke je ook uit kan zetten. Zolang het niet ten koste gaat van andere onderdelen is het vooruitgang..
Het gebruik van de 3D functie is [i]optioneel[/i mensen. Het is een feature en niet de hoeksteen van het gebruik.
is dat niet juist ook een erg negatieve instelling, waarbij een bepaalde functionaliteit eigenlijk naar gelieven genegeerd kàn worden en schijnbaar ook weinig meerwaarde zou hebben?

een soort van visuele opsmuk die eventjes leuk is om indruk te maken, maar je vervolgens eerder uitzet zodat het systeem wat sneller is, omdat er toch geen gebruiksnut in zou zitten?

Persoonlijk vrees ik inderdaad zoiets omdat teveel fabrikanten zulk een aanpak van innovatie hebben, weinig echte vormgevers ook direkt uitwisseling hebben met hardware-ontwikkelaars en hierbij een 'synthese' ontstat van de vormgeving van en gebruiksinterface' én de hardware die dat moet ondersteunen...

Juist bv een tablet met 3D scherm zou volgens mij best nut kunnen hebben aan goede toepassing, maar ook sterke integratie in het besturingssysteem en het GUI-design waarbij juist de overzichtelijkheid versterkt kan worden..
helaas zijnd e kosten zoiets te ontwikkelen voor veel fabrikanten domweg te hoog of ze hebben niet eens de know-how of werkwijze daarvoor (omdat bv ze hooguit standaard OS-en als android of windows erop installeren, met misschien kleine template-aanpassingen)

Overigens moet ik wel eerlijk zeggen dat ike en goede methode écht specifieke vingers ook tactiele feedback te geven voor een tablet belangrijker lijkt dan een 'visueel' 3D effect.

[Reactie gewijzigd door RM-rf op 20 januari 2011 10:05]

De reacties worden 'uitgelokt' door de kop van dit bericht. Het gaat hier niet om de nieuwe tablet van LG maar over het feit dat er misschien 3D features op komen.
De 3D revolutie zal gewoon doorgang vinden, het is gewoon de volgende stap. Ook al bestaat de techniek al tientallen jaren, deze wordt wel steeds toegangkelijker. En de mens kijkt gewoon 3D dus een extra dimensie zal ons aanspreken. Mits de bijwerkingen natuurlijk nihil zijn/worden.

Over 20 jaar zitten we gewoon te kijken naar een 3D projectie, midden in de kamer, waar je volledig omheen kan lopen en interactief aan kan deelnemen. Dit stopt niet meer, of je wil of niet.
Ik weet dat LG de kennis in huis heeft om een enorme killer te maken.
Zeker op IPS scherm gebied. Ze maken immers ook de schermen voor ipad,iphone,imacs en die zijn ook van hoge kwaliteit. Maar 3D schermen lijkt me nu nog niet gepast met android...

Tegra 2 chip is goed verkrijgbaar... En de rest van de onderdelen ook. Een goede behuizing en een goede batterij. En LG kan met standaard honeycomb een winnaar maken. Maar samsung ook...

Ik heb wel zin om honeycomb uit te proberen. Vond een grid met icoontjes toch niet echt "Tablet" waardig. Deze ruimte is juist mooi voor widgets en andere handigheden.

Denk ook dat Honeycomb dichterbij een tablet ervaring staat dan welk OS ook..
3D? Denk zelf dat LG hier niet mee aan de gang gaat.... Is veels te risky voor je eerste tablet.

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 20 januari 2011 08:48]

Als ik me bril maar kan ophouden vind ik het best dat alles 3d word ^^ die klote brillen bij de bios en die krengen die je bij je 3d tv krijgt werken voor mij niet aangezien ze niet voor me bril gezet kunnen worden en ik zonder mn eigen bril pijn in me knar krijg ivm mn Cilinders. ( ik doe overigens niet aan lenzen .. slecht voor je ogen op lange termijn ;) )
Nu 3d wat massaler om armd wordt zullen die innovaties ook wel komen. We moeten alleen even afwachten tot die oude patenten onder aan de stapel boven komen drijven. Mijn ervaring is dat als het balletje een maal rolt dat die betEre techniek dan vanzelf een keertje komt. Full imersive 3D? Zoals t er nu uitziet alleen nog maar een kwestie van tijd.
3D heeft wel degelijk toekomst, maar in bioscopen wordt het nu simpelweg gebruikt als melkkoe, en das deels omdat je de early adapter kosten moet dragen, maar deels ook omdat het kan en je geen keus meer hebt en DAT is hetgeen wat de meeste mensen frustreerd aan 3D.

Overigens zie ik 3D graag eens volwassen worden op het gebied van PC-gaming.
Ik heb niets tegen 3D. In tegendeel, ik vind het een veel belovend iets. ECHTER om dit op een tablet formaat van nog geen 10 inch te doen :?

Fabrikanten gaan vaak te snel mee met de hype.
Je krijgt toch ook de 3DS die is nog een stuk kleiner!

Dus ik ben wel benieuwd of dit wat is. Daarnaast moeten we nog wachten totdat LG bevestigd dat ze met een 3D scherm met bril komen of misschien zelfs zonder. Er is ook nog kans dat hij helemaal geen 3D kan weergeven natuurlijk;)
Ding ziet er leuk uit. *voegt toe aan wenslijst*.
Ze moeten is een tablet voor onderwater ontwikkelen, dat zou nog eens kicken zijn
yep en met gps, kan je het mooi bij het duiken gebruiken en meteen je logboek invullen....waar je geweest bent, waar je zit en wat je zag.


-> natuurlijk met draadloze lader;
http://www.mobilemag.com/...rger-for-your-car-at-ces/

[Reactie gewijzigd door massareal op 20 januari 2011 10:13]

klinkt als een moderne snorkels

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee