LG G-Slate heeft 3d-scherm met bril en is in de lente te koop

T-Mobile heeft de specificaties van LG's G-Slate vrijgegeven. De geruchten over een 3d-scherm worden bevestigd, evenals het gebruik van Nvidia's Tegra 2-soc. De tablet beschikt ook over twee camera's om 1080p 3d-content op te nemen.

Het meest opvallende aan de G-Slate is de 3d-ondersteuning van het 8,9"-beeldscherm, maar om 3d-materiaal te bekijken, is het gebruik van een bril vereist. Of het daarbij om een actieve of passieve bril gaat, is niet bekend, maar Nvidia's 3D Vision-techniek is gebaseerd op het gebruik van actieve 3d-brillen. Gezien het 3d-scherm wordt de G-slate uitgerust met de 3d-variant van de Tegra 2-soc van Nvidia, waarvan de twee Cortex A9-kernen een kloksnelheid hebben van 1GHz. Volgens de roadmap van Nvidia zou de 3d-variant van de Tegra 2-soc echter ook op 1,2GHz kunnen draaien.

LG rustte de tablet uit met in totaal drie camera's. De twee camera's aan de achterkant maken het mogelijk om 1080p 3d-content op te nemen. Een van de camera's, met 5 megapixels, kan in combinatie met een led-flitser gebruikt worden om foto's te maken. De 2-megapixelcamera aan de voorkant is bedoeld voor videospraak. De tablet beschikt over 32GB opslaggeheugen en verder zijn er nog een gyroscoop en een accelerometer aanwezig.

De G-Slate, die op Android 3.0 draait, moet in de lente verschijnen, wat samenvalt met de komst van Nvidia's Tegra 2-soc met 3d-ondersteuning. De tablet kan overweg met met T-Mobile's hsdpa-netwerk, waardoor een introductie in Nederland waarschijnlijk is.

LG G-Slate LG G-Slate LG G-Slate

Door Marc Rademaker

Redacteur

02-02-2011 • 08:54

34 Linkedin

Reacties (34)

34
34
10
1
1
8
Wijzig sortering
Waarom zou je 3D content op een 9" schermpje willen kijken? Op straat sowieso niet, en thuis op de bank gebruik ik die feature nieteens op mijn 46" display....
Of heeft de GUI 3D ondersteuning? Daar zou ik het nut nog wel van in kunnen zien!
Anoniem: 335608
@LeonM2 februari 2011 09:34
Daar volg ik je redenatie niet helemaal. Ik kan het me nog voorstellen dat de gebruiker een brilletje op gaat zetten om even te genieten van een 3D game of film. Het lijkt mij echter bizar dat hij om de tablet te bedienen constant een 3D bril zou willen dragen.
En als je het aan of uit kunt zetten denk ik dat de hele feature weg roest als gimmick. :::

-feature aan, bril op
-feature uit, bril af
-feature aan, wacht waar had ik die bril ook alweer gelaten? Oja... ligt boven, laat maar!

Het vermijden van deze feature wordt zo getraind. Zo ontwikkel je dus het gimmick gehalte; nieuwe technieken integreren terwijl je niet hebt nagedacht over het daadwerkelijke gebruikers scenario.

Voor een film is zo'n brilletje op doen niet het grootste probleem, maar een 3D interface optie wordt pas interessant als het scherm lenticulair is of een andere techniek gebruikt om 3D te laten zien zonder bril. Dat lenticulair ook niet alles is is dan ook de reden dat een niet nader te noemen bedrijf hier nu nog niet op inzet.
Zie de 3D schermen met bril, als de "touch" screens met stylus. Pas toen de capacitieve schermen werden geïntroduceerd werd het prettig bruikbaar. En pas toen een niet nader te noemen bedrijf met een volledig hierop afgestemd OS kwam was het hek van de dam en zag de hele industrie het licht. Zo zal het ook gaan met 3D schermen, die worden pas "bruikbaar" / "leuk" / "mainstream" als die achterlijke brillen verdwijnen. Pas dan verdwijnt het gimmick gehalte.

Om terug te komen op een industrie die het licht heeft gezien....
Vrijwel elke fabrikant van mobile devices heeft de moed opgegeven en heeft het eigen schip verlaten in ruil voor Android. Op de korte termijn lijkt dat leuk, maar er ontstaat eigenlijk een "race-to-the-bottom".
Als je kijkt naar het concurrentielandschap nu zijn er pak-weg 5 (grote) spelers:
iOS (Apple), Blackberry (RIM), Meego/Symbian (Nokia), Windows phone (MS), Android (google).

Samsung, LG, Sony, HTC etc. lopen zolang zij niet hun eigen OS hebben een enorm risico. Wat is uiteindelijk de reden om nog een Sony te kopen als een HTC dezelfde specs heeft voor 50 euro minder? Het wordt voor de verschillende merken iig erg lastig om merktrouw op te bouwen met het huidige business model. Dat is uiteindelijk wel je streven als organisatie, aangezien dat soort klanten hun positieve ervaring delen met derden en zo nieuwe klanten aan kunnen trekken.
Anoniem: 55563
@LeonM2 februari 2011 09:14
Of heeft de GUI 3D ondersteuning? Daar zou ik het nut nog wel van in kunnen zien!
Het blijft stereoscopie waardoor het effect puur cosmetisch is. Een echte 3D-interface waarbij de diepte iets toevoegt aan de besturing is dan ook uitgesloten.

Ik vind dit persoonlijk een erg mooie tablet. Ik blijf echter twijfelen aan het algehele nut van tablets. Thuis heb ik toch liever een laptop met toetsenbord en onderweg is een smartphone veel praktischer. Een tablet hangt hier een beetje tussenin en lijkt voor mij dan ook nooit het ideale apparaat te worden.
Ik twijfel ook aan het nut van een tablet. Laptop + smartphone is idd voldoende.
Netbooks zijn niet praktisch en worden steeds minder verkocht en zo zal het
(als de hype eenmaal over is) met de tablets ook gaan.
De twijfel is bij mij wel weg. Thuis is het een ideale manier om op de bank eventjes het internet op te gaan. Tablets zijn echter geen vervanging voor telefoons, computers of afstandsbedieningen. Het vult echter een niche op. Hoe groot die niche is, is nog even afwachten.2 jaar geleden wilde iedereen een netbook. Nu wil iedereen een tablet. Veel mensen zullen echter na de hype zien dat een ander product beter bij hen past. De tablet blijft echter wel bestaan.

Net als de netbook notebook en smartphone.
weleens op de bank of op bed met laptop/netbook ge-internet? besturen van muis is irritant. maar goed. 3D met bril op tablet zie ik niet een vlucht nemen. 3D zonder bril op smartphone op dit moment wel.
weleens op de bank of op bed met laptop/netbook ge-internet? besturen van muis is irritant.
Ja, voortdurend met laptop. Ik heb me nog nooit geërgerd aan het gebruik van een laptoptouchpad tijdens het internetten.
Zoals MatthiasDS al zegt: laptop werkt prima. En mocht ik dan tóch een ander apparaat willen gebruiken om bijv te mailen dan zou dat véél eerder een smartphone zijn. Zo heb ik dat jaren gedaan, overwegend met een smartphone met toetsenbord (HTC Wizard). Heerlijk snel werkte dat en dat met een apparaatje dat in je broekzak past. Tegenwoordig kan hetzelfde net zo makkelijk zonder fysiek toetsenbord dankzij multitouch en swype.

Voor simpele taken volstaat een 4 inch schermpje prima, voor het grotere werk pak je een laptop. De kruising (of tussenvorm of hoe je het ook wilt noemen) van die 2 apparaten, een tablet, lijkt juist in iedere situatie tekort te komen: of te groot of te beperkt. Ik zeg niet dat tablets nergens van pas kunnen komen. Misschien zijn ze bijv als controlepaneel voor domotica ideaal om maar 's wat te noemen. Het blijft voorlopig een niche zoals humbug het treffend noemt.
Anoniem: 196662
@LeonM2 februari 2011 09:50
Het nut van een 3D interface besturen met een 2D touchscreen? Mind is blown.
"De twee camera's aan de achterkant maken het mogelijk om 1080p 3d-content op te nemen."

Dat is wel een leuke toevoeging. Dit wordt vast een heel dure tablet!
Een actieve 3d-bril icm een tablet lijkt me trouwens niet zo handig...
Ik betwijfel of de 3D functionaliteit van het scherm iets zal toevoegen. Al helemaal omdat er verlangt wordt dat je een brilletje draagt. HD opnemen in 1080p 3D is wel een leuke functie maar ook daar vraag ik me een beetje het nut vanaf.

Wat betreft het nut- en onnut van tablets; Ik denk dat met de komst van smartphones en zeer zeker met netbooks het duidelijk is geworden bij de electronicaindustrie dat er een grote groep consumenten is die massaal op gadgets springen en daar springt de industrie op in om extra inkomsten te werven. Ook denk ik dat de electronica-industrie bang is voor 'stagnatie' in de markt. Je hebt je TV, je telefoon, computer en laptop en vervangt ze om de zoveel jaar. Regelmaat is een voorspelbaar iets en zorgt ervoor dat de kapitaalmarkt van een bedrijf voorspelbaar is waardoor het moeilijk is in de industrietak om je marktaandeel uit te breiden. Innovatie dient dit te doorbreken, maar nergens wordt gezegt dat die innovatie baanbrekend moet zijn en daar wordt van gebruik gemaakt op dit moment.

Ik zie tablets wel zitten, maar met name in kantoorachtige omgevingen en onderzoeksomgevingen waar mensen niet kunnen zitten met een netbook of computer en toch on the spot dingen moeten noteren. Denk aan een onderzoeker die resultaten zit op te schrijven van een nog lopend project in een stofvrije projectruimte waar om wat voor reden dan ook geen mogelijkheid tot het neerzetten van een laptop of PC is ofzo. Maar het blijft een niche markt.

Waarschijnlijker is het dat de tablet markt bestaat omdat mensen de 'coolfactor' bevalt. Dat wil zeggen dat ze zich dingen zoals StarTrek herinneren waarin mensen druk geinterreseerd door de corridors liepen te toetsen op een tablet. Mensen willen ook zo cool uit zien, ook al weten ze het nut er niet van. Ze willen gewoon modern en hip uitzien en een tablet helpt daarbij.

Persoonlijk gesproken heb ik daar andere methodes voor zonder dat ik 500 euro uitgeef aan een gadget die ik niet op de meest practische manier kan gebruiken.
Vraag me net als Cerielverschoor af of het nou zo handig is om op een mobiel device 3D toe te voegen ivm een al dan niet actieve bril.....
Tenzij er een net kokertje aan de tablet zit waar je hem in kan stoppen zodat je hem te allen tijde bij de hand hebt..... :+
En een film in 3D op 9" scherm of dat nou echt een beleving met toegevoegde waarde gaat zijn......
Gamen denk ik dat wel weer errug hip gaat zijn, alleen dat vermaledijde brilletje..... 8-)
Als er een HDMI uitgang op zit en hopelijk dit jaar nog een XBMC voor Android + Tegra 2 komt dan is het bij deze het beste portable media apparaat dat je kan kopen :Y)

* nero355 is een beetje ION+Tegra fanboy O-)

Sowieso hulde voor 3D ondersteuning op zo'n ding !! Kan je tenminste van je 3D content genieten als de TV bezet is door vriending/vrouw/kinderen/enz...
Nooit echt fan van tablets geweest, maar deze wil ik misschien wel stiekem hebben.
Door de eenvoud van de bediening van een tablet, zijn formaat en handigheid voor op de bank, in bed, in de trein... en ga zo maar door, is de tablet uitermate geschikt voor de oudere generatie die niet echt met computers/laptops heeft leren werken of opgegroeid is. Maar zij willen al wel skyp-en, e-mailen en surfen op een eenvoudige wijze. Dus een tablet vult wel degelijk een leemte op niet zozeer voor de tweaker maar voor een meer dan ooit groter wordende groep van mensen die nu beginnen aan te haken op deze consumer markt, maar nog steeds door de marketeers niet goed begrepen en op hun waarde geschat. Of een 3D geval daar interessant voor is betwijfel ik wel. En als de prijzen hiervan democratisch worden zo tussen de 150 en 200 euro dan is het hek van de dam, dan kopen zij massaal. Ik ken het volkje héél goed en weet wat er leeft. (De marketeers zitten nog steeds in hun ivoren toren)
Anoniem: 166774
2 februari 2011 09:41
Sowhey.. hou nou eens op met die 3d-rotzooi. Het is niks en het wordt niks.
Dan gebruik je het toch niet? Of koop je een tablet die geen 3D bied (of koop je helemaal geen tablet)? Er zijn mensen die het wel wat lijkt namelijk (mij niet hoor). Is er geen vraag verdwijnt het zo van de markt en heeft niemand er last van. Is er wel vraag is het toch fijn dat een bedrijf daar aan kan voldoen?
Elke 20 jaar ofzo proberen ze 3d door je strot te duwen. Tot nu toe had het nog geen success, en dank dat het nog even zo blijft.
Ik vraag me serieus af of mensen dit puur en alleen gaan kopen voor de hype, maja, met android 3.0 past het wel geweldig goed :) (vanwege de nieuwe interface)
Ik zou het zeker overwegen (als ze ook een 7 inch model zouden hebben), niet om het 3D maar de rest klinkt wel erg nice, net als de andere tegra tablets met Android 3.0 me erg goed in de oren klinken :)

Dat 3D is grappig/leuk maar het kan met net zo goed gestolen worden!
Ik denk dat LG met deze tablet de plank qua 3D wel mis slaat. Af en toe een film kijken is met en bril is goed te doen, evenals gamen. Maar om continue een bril te dragen om het toestel in 3D te gebruiken, is in mijn ogen te vermoeiend en minder praktisch.
Als LG nou hetzelfde toestel met een scherm als die van de 3DS zou uitrusten, maken ze al veel meer kans denk ik. Hierdoor is het rustiger kijken, praktischer en vooral voor een tablet veel geschikter doordat het grotendeels door 1 persoon wordt bekeken. Waardoor je continue de gehele interface in 3D kan besturen! Waardoor ook het WOW-gehalte omhoog gaat :).

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 2 februari 2011 10:17]

probleem is alleen dat de resolutie bij schermen zoals die gebruikt worden door de 3DS een stuk lager liggen bij gebruik van 3D..
Alleen heeft de 3DS zowiezo al een lage resolutie. Apple gaat toch ook naar 'retina'-resolutie toe.. (waaschijnlijk twee versies verder). Of het nu is of later, zullen dit soort schermen toch wel goedkoper worden en overal ingezet worden.
Natuurlijk moet je ook rekening houden met het nodige flash-geheugen.
Dat is veel te duur een scherm met 3D zonder bril... Laat staan de helderheid en de aantal hz die dan moet worden bijgeschroeft. Bovendien kun je 3D gewoon uitzetten zoals ieder ander scherm neem ik aan?
Ziet er veelbelovend uit... ben benieuwd naar de 3d beeldkwaliteit... ik krijg altijd migraïne van 3d brillen, benieuwd of dat ook met deze is...
Anoniem: 386614
2 februari 2011 09:32
Gaat vast weer duur zijn..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee