IFA: Archos introduceert vijf Android-tablets

Archos heeft vijf nieuwe Android-tablets aangekondigd. De Archos 101 heeft een 10,1"-scherm, terwijl de Archos 70 het met een 7"-scherm moet doen. Daarnaast zijn er nog drie kleine tablets met schermdiagonalen van 4,3", 3,2" en 2,8".

Alle nieuwe Archos-tablets draaien op versie 2.2 van het Android-besturingssysteem. In de behuizing draait een processor met een Cortex A8-core. In de drie grootste tablets draait deze op 1GHz, terwijl de cpu in de 3,2"- en 2,8"-modellen op 800MHz draait. Verder hebben alle nieuwe modellen de beschikking over wifi in de vorm van 802.11n. Ondersteuning voor 3g-verbindingen is niet aanwezig.

De Archos 101 heeft een uitklapbare standaard, waardoor het toestel kan worden neergezet. Daarnaast heeft het 10,1"-scherm met een resolutie van 1024x600 pixels. Het 7"-model heeft een resolutie van 800x480 pixels. Beide tablets kunnen worden gebruikt om mee te videobellen; de apparaten moeten hiervoor aan een mobiele telefoon met internetverbinding worden gekoppeld.

Archos ziet de modellen met 2,8"- en 3,2"-scherm vooral als multimediaspelers, zo laat de fabrikant weten. De kleinste van de nieuwe tablets, de Archos 28, is met een prijs van 99 euro het budgetmodel, terwijl met de Archos 32, ook foto's en video's kunnen worden gemaakt; dit apparaat beschikt over een 2-megapixelcamera.

De fabrikant heeft vier eigen applicaties gemaakt die het op de tablets meelevert. Deze zijn gericht op het afspelen van multimediabestanden. Daarnaast levert Archos zijn eigen applicatiewinkel mee, die de naam AppsLib draagt.

In september komen de drie kleinste tablets uit, waarna een maand later de 7"- en 10,1"-modellen volgen. De nieuwe tablets worden gepresenteerd op de IFA-beurs, die van 3 tot 8 september in Duitsland wordt gehouden.

Archos 28 Archos 32 Archos 43 Archos 70 Archos 101

Door RoD

Admin Mobile

02-09-2010 • 11:07

58 Linkedin

Reacties (58)

58
58
43
1
0
7
Wijzig sortering
299 Dollar voor de 8GB 10 inch model.

http://www.engadget.com/2...id-froyo-tablets-we-go-h/

[Reactie gewijzigd door Juicie op 2 september 2010 11:20]

Archos, voor zover ik ze ken een erg degelijk en mooi merk..
Android is hot.. Tablets zijn vrij hot.. Ik zie mezelf wel met zo'n 7" Archos tabletje lopen hoor!

Ben wel erg benieuwd naar de prijzen...
Archos, voor zover ik ze ken een erg degelijk en mooi merk..
LOL. :+

Archos: eens in de zoveel tijd flansen we een berg el-cheapo knock-offs van iets wat reeds bestaat op de markt, en vervolgens leveren we er 0,0 updates of support meer op. Herinnert niemand zich meer die vorige Archos tablets op Android (Archos 5 en 7 geloof ik)? Goedkope underpowered plastic rommel met resistieve schermen die geleverd werden met Android 1.6 of zelfs 1.5, geen toegang hadden tot de Android market (maar er zou een heus Archos-applicatie en spellen platform komen, heus!), en daarna nooit meer een zinnige update voor gezien.

Echt, ik zou mensen dit merk echt niet kunnen aanraden, het zijn gewoon simpele dozenschuivers die hun merknaam op een 13-in-1-dozijn product plakken en totaal geen belang meer hebben bij het investeren in hun lineup nadat ze je centjes reeds binnen hebben.
Archos was er al ver voor Apple ook eens wat MP3 spelertjes ging maken. Dus wie maakt dan de knock-offs? Enne... krijg jij wel eens OS updates voor je oude iPod? :o
Verder is er in de opeenvolgende generaties Archos spelers zeker wel eens wat misgegaan. De complete generatie 6 heeft een bagger besturingssysteem en dat komt nooit meer goed. Dit is wat mij betreft opgelost door voor Android te kiezen.
De support bij reparaties is bij Archos inmiddels tip top en is zeker niet van het niveau dozenschuiven. Je spullen worden aan de deur opgehaald en rond 3 weken staan ze weer op de stoep met je nieuwe en/of gerepareerde gadget.
Het kan zijn dat je teleurgesteld bent over je eerdere aankoop, maar schrijf deze generatie Archos apparaten niet direkt af!
Archos was er al ver voor Apple ook eens wat MP3 spelertjes ging maken
De kernwoordjes in mijn eerste zin waren 'el-cheapo' en 'knock-off', om aan te geven dat de apparaten die Archos verkoopt niks bieden dat andere producten niet hebben. Er is in principe niks mis mee om een apparaat op de markt te brengen in een reeds bestaande markt, maar zorg er dan in ieder geval voor dat je er iets aan toevoegt, bijvoorbeeld meer of betere features, betere ondersteuning van je software platform, mooiere of betere hardware, etc. Bij Archos is er maar 1 pluspunt en dat is prijs, en zelfs daarin zijn ze lang niet de enige. Jammer dat je Apple er bijhaalt, dat wilde ik zelf eigenlijk vermijden, maar je kunt echt niet met droge ogen beweren dat die 'cheap knockoffs' maken, dat is echt het tegenovergestelde van wat Apple producten normaliter zijn: 'premium' versies van reeds bestaande producten, met vaak juist minder features die dan weer wel veel beter uitgewerkt en ondersteund zijn. Maargoed, als we het over tablets hebben zijn er ook in de markt voor goedkope Android tablets veel mooiere apparaten te vinden die waarschijnlijk veel beter ondersteund worden.

Misschien dat ze het deze keer eens anders aanpakken en niet gewoon stock hardware met stock Android op de markt gooien en er vervolgens niet meer naar omkijken, maar ik heb er weinig vertrouwen in. De lage prijs is natuurlijk niet voor niks...
Ik mag hopen dat deze schermen beter reageren ja. Laatst geprobeerd bij de MM, maar dat scherm werkte echt voor geen meter.
@ johnbetonschaar
"Archos: eens in de zoveel tijd flansen we een berg el-cheapo knock-offs van iets wat reeds bestaat op de markt, en vervolgens leveren we er 0,0 updates of support meer op."

Huh sorry maar hoe kom jij aan de 0,0 updates?
Ik lees de "unofficial" Archos forum zeg maar elke dag, er zijn bijna 20updates uitgekomen voor de Archos 5 IMT, dus waar baseer jij jij de 0 updates op? :?


"Goedkope underpowered plastic rommel met resistieve schermen die geleverd werden met Android 1.6 of zelfs 1.5, geen toegang hadden tot de Android market"

Als je kijkt naar de afbeelding hieronder zie je hoeveel apparaten nog Android 1.5/1.6 gebruiken, dus zo raar is het niet.
http://www.techpetals.com...uploads/2010/06/chart.png
En toegang tot Android Marketplace is er wel dmv. een hack.

[Reactie gewijzigd door Jungelman op 2 september 2010 12:19]

Ik gebruik nog steeds Archos 204 mp3 spelertjes. Degelijk spul (behalve de schijfjes), metalen huis, mooi oled schermpje, en niet te vergeten goed geluid. Het is zeker niet allemaal rommel.
Ik hoop inderdaad dat ze overgestapt zijn naar capacitief. Die archos tablets waar ik mee gespeeld heb zijn echt kut langzaam. Resistief scherm werkt ook ontzettend irritant.
Het hele android concept maak je met een resistief scherm kapot.
Een slide gesture is namelijk niet geschikt voor resistief. Alleen voor capacitief.
volgens mij was Archos zelfs de eerste met een mp3speler
 • ARCHOS 28-internet-tablet
  Verkrijgbaar in september 2010 met 4GB of 8GB opslagruimte voor een adviesprijs van respectievelijk 99 euro en 119 euro.
 • ARCHOS 32-internet-tablet
  Verkrijgbaar in september 2010 met 8GB opslagruimte voor een adviesprijs van 149 euro.
 • ARCHOS 43-internet-tablet
  Verkrijgbaar in september 2010 met 16GB opslagruimte voor een adviesprijs van 199 euro.
 • ARCHOS 70-internet-tablet
  Verkrijgbaar in oktober 2010 voor een adviesprijs van 249 euro (met 8GB) en 299 euro (met 250GB).
 • ARCHOS 101-internet-tablet
  Verkrijgbaar in oktober 2010 voor een adviesprijs van 299 euro (met 8GB) en 349 euro (met 16GB).
Was sowieso al sinds gisteren van plan om zo'n 10,1" te kopen :-)
Heerlijke specs!

Edit: opmaak :-)

[Reactie gewijzigd door Anoshky op 2 september 2010 12:14]

@Anoshky Waar haal je de prijzen vandaag? Ik zie alleen overal op het net dollar prijzen, maar nergens de prijzen in euro? Die zouden toch lager moeten liggen?

Link naar dollar prijzen:
http://www.blogcdn.com/ww...a/2010/08/archoschart.jpg
Europrijzen hier:
http://www.androidworld.n...f-nieuwe-android-tablets/

Die 10.1 inch is zeer aantrekkelijk geprijsd. Vooral de 8GB versie icm micro-SD kaart. De achterkant mag er wezen en de standaard lijkt me ook handig in de trein/vliegtuig.
12.1 mm dik klinkt ook goed.

Alleen het gewicht staat me nog een beetje tegen. 480 gram lijkt me niet comfortabel om een paar uur gebruik van dit apparaat te maken.
Nu ja, muisarm kan dan door Pad armen vervangen worden. Elk nadeel hep z'n voordeel.
Thx Eektheman! Zie dat alleen de Archos 70it iets goedkopers is dan de dollar prijzen. Wordt langzamerhand niet goed van die rechtstreekse conversie dollar euro. En dat hele btw ($ USA prijzen zijn zonder btw) verhaal ken ik zolangzamerhand ook wel.
Maar goed, even aangenomen dat dit adviesprijzen zijn gaat die 101it misschien wel rond de 250 euro liggen. En dat is heel wat goedkoper dan de Samsung. Las zojuist dat de prijs daarvan tussen $700-$750 dollar gaat liggen... :(
Link naar prijs Samsung Tab (doorscrollen naar helemaal beneden)
http://www.mobile-review....msung-galaxy-tab-en.shtml

[Reactie gewijzigd door zap8 op 2 september 2010 14:30]

Alleen het gewicht staat me nog een beetje tegen. 480 gram lijkt me niet comfortabel om een paar uur gebruik van dit apparaat te maken.
Nu ja, muisarm kan dan door Pad armen vervangen worden. Elk nadeel hep z'n voordeel.
480 gram voor een 10" tablet is echt heel erg licht. Ik heb een smartq7 (7 ") en die is ongeveer even zwaar, kan deze zonder problemen een paar uur gebruiken. Sowieso rust de tablet altijd ergens op.
Ipad is 780 gram en dat heb ik wel altijd te zwaar gevonden. Voor mij is 500 gram de grens.
7 " tablet van archos zal dan nog wel een stukje lichter zijn en om ebooks te lezen is 7" m.i. ook nog een beter formaat.
Ik lees veel comics dus is de 10" voor mij een veel beter formaat :) maar de tablet heeft iig mijn interesse gewekt :D
ja, die zouden lager moeten liggen, maar in onze wereld van elektronica en games is dat bijna nooit zo. Onafhankelijk van de koers is het heel vaak dollar=euro
Uit een persbericht :-)
Ik heb ook een Archos mp3-speler.
Echt cool spul.
En een Arch OS server. :+
Ehm, ik heb in de afgelopen 5 jaar alleen maar MP3 spelers gekocht van Archos, gewoonweg omdat ze goedkoop zijn. Maar ehm, naar qualiteit doet het echt niet af. Misschien dat het ook wel ligt aan de qualiteit van de koptelefoon (Op het moment een Skullcandy Skullcrusher) waarvan me de kwaliteit eigenlijk nog niet eens tegenvalt tot mijn grote verbazing. Had altijd zoiets van, eehm... skull... candy... neuh...
Ik vraag me af of er dan weer het modulaire Archos betaalmodel op los wordt gelaten: wil je filmpjes bekijken: € 30,- voor de Cinema module etc. Dan denk ik dat het, los van de prijs, een vrij kansloos product wordt naast al het tablet geweld.

edit: typo

[Reactie gewijzigd door einstein op 2 september 2010 11:14]

Doet me stiekum denken aan een andere producent die 30 euro rekent voor iets wat er standaard op moet zitten.

Ik denk dat dit los van de prijs een uitstekend product gaat worden.
Doet me stiekum denken aan een andere producent die 30 euro rekent voor iets wat er standaard op moet zitten.
Definieer 'iets' eens dan? Volgens mij is er nog maar 1 echt tablet op de markt, de iPad, en die is vrij compleet.
Nee, einstein jij bent toch slimmer dan dat? Nu begint er een hele discussie over het ontbreken van usb poorten, het niet ondersteunen van flash etc ;)
Ik denk dat Dakreal aan de Samsung Galaxy Tab zat te denken, waar je een adapter nodig hebt om een USB poort erop te krijgen.

(Of de iPad natuurlijk)
Nee, einstein jij bent toch slimmer dan dat? Nu begint er een hele discussie over het ontbreken van usb poorten, het niet ondersteunen van flash etc ;)
Nou ja, dat is maar hoe je het bekijkt. Ik mis usb op de iPad absoluut niet. Voor een mobiel apparaat is alleen wifi / 3G nodig. Maar films afspelen vind ik iets vrij essentieels. Dat hoor je niet in een betaalmodel als dat van Archos te stoppen.
Aan de andere kant vind ik het ontbreken van een streaming player op de iPad ook slecht. Maar dat lijkt er met iOS4 aan te komen.
Sorry hoor maar dat vind ik echt te kort door de bocht, het lijkt alsof jij zegt dat zonder er €30,- extra bij te betalen je helemaal geen filmpjes kan bekijken.
Iet's dat totaal niet waar is:

"
Video Playback1 • MPEG-42 HD (up to 720p, 30 fps@6Mbps)
• MPEG-42 (ASP@L5 AVI, up to DVD resolution, 30 fps@8Mbps)
• H.264 HD (HP@L3.1 up to 720p, 30 fps@5Mbps)
• WMV9/VC1 (AP up to 720p 30 fps@10Mbps)
• M-JPEG (Motion JPEG Video) in VGA resolution

With optional plug-in (downloadable on www.archos.com):
• Cinema: MPEG-2 (up to DVD resolution MP/D1, 30 fps@10 Mbps)
With the above codecs, the device can play video files with the following extensions: AVI, MP4, MKV, MOV, WMV, MPG, PS, TS, VOB, FLV, RM, RMVB, ASF, 3GP
"

Probeer dat ook eens te vergelijken met wat een itouch/phone/pad kan afspelen 8)7
Ik verwacht eigenlijk van een tablet dat hij dat standaard kan... (voor mij is de iPad een grote uitzondering). Ik verwacht van "normaal betaalbare merken" dat ze die functies wel standaard vervullen (itt de iPad)...
Anoniem: 256386
2 september 2010 11:20
de 10.1 inch zou volgens engadget 300 euro kosten. De processor kan maar max 720p weergeven. Heeft wel hdmi output.
2 dingen die ik jammer vind: geen 1080p en geen hogere resolutie.
De prijs met 300 euro is wel scherp. We zullen zien wat de concurrenten te bieden hebben.

De galaxy tab kan prijstechnisch denk ik hier niet aan tippen
Hardware specs galaxy tab:

* Android 2.2 running TouchWiz 3.0
* 7-inch TFT LCD with 1024 x 600 resolution (WSVGA)
* Weighs 380 grams
* 1GHz Cortex A9 processor
* 16GB or 32GB internal storage
* microSD expansion for up to 32GB additional storage
* Front-facing 1.3 megapixel camera and rear 3 megapixel camera with flash
* 4,000mAh battery
* 3G data / voice (there's a speakerphone and Bluetooth for phone calls, but no earpiece)
* 5GHz dual-band 802.11n WiFi
* Standard back color is white, carriers might offer different colors
* Full HD video playback
* There's a 30-pin dock connector on the bottom that allows for HDMI, USB, and docking accessories (a car dock at least is planned)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 256386 op 2 september 2010 11:51]

Zeer interessant,
Prijs kwaliteit erg goed!
Zit er serieus aan te denken om een tablet aan te schaffen voor op school.
Meer als Powerpoint en Word heb ik niet nodig.

Welke soort aansluitingen zitten er trouwens op?
Usb, hdmi, sd kaart mogelijkheid?

-edit-
Al gevonden
http://www.archos.com/pro...s.html?country=nl&lang=en

[Reactie gewijzigd door mayckelvz op 2 september 2010 11:32]

Zit er serieus aan te denken om een tablet aan te schaffen voor op school.
Meer als Powerpoint en Word heb ik niet nodig.
Helaas voor jou kunnen die nou net niet draaien op al die tablets van de laatste tijd.
iPad met Keynote en Pages?
Nadeel van die wat oudere tablets is het type scherm (hard drukken is echt irritant en geeft een slechte UX). Ik ben benieuwd wat ze hierin gaan zetten.
De 7 en 10 inch krijgen een capacitive scherm.
Waarom niet allemaal?.. Je scherm wordt er ook duidelijker van. Die resistieve schermen hebben allemaal zo'n witte waas over het scherm. Ontzettend lelijk.
Ik was van plan om de Archos 101 aan te gaan schaffen als deze uitkomt ziet er allemaal wel goed uit! Maar nu die Galaxy Tab geintroduceerd is ga ik is even een vergelijking zoeken.
Maar het belangrijkste is.. Kunnen ze beide als ik een full hd film op de tablet zet, dit in full hd afspelen op de tv of is het daar te slechte hardware voor?
Vergelijk het enorme prijsverschil

Las zojuist dat de prijs van de Galaxy Tab tussen $700-$750 dollar gaat liggen. Link naar prijs Galaxy Tab (doorscrollen naar helemaal beneden)
http://www.mobile-review....msung-galaxy-tab-en.shtml

[Reactie gewijzigd door zap8 op 2 september 2010 14:39]

wow die had ik even niet zien aankomen.. ging er gewoon vanuit dat ze hem rond de 300-400 op de markt zouden brengen. naast het formaat ga ik liever voor de archos 101. Die heeft ook gewoon hdmi out :) En 7 inch is voor mij net te 'in between' tussen een mobiel en een echte tablet. alleen geen gps vind ik wel een nadeeltje..
Ziet er inderdaad niet verkeerd uit, maar ik wacht voorlopig nog even tot de pioniers de nodige customer feedback verwerkt hebben in hun product voordat ik zo'n ding ga aanschaffen.
Dit is ondertussen de tweede generatie van Archos. Deze heeft heel veel minpunten van de eerste generatie opgelost. GPS zou misschien het enige zijn dat ik zou missen op een toestel als dit. Al heb ik daar eigenlijk mijn telefoon wel voor.

[Reactie gewijzigd door Juicie op 2 september 2010 11:52]

Zonder een goede GPU blijft deze serie voor een hoop functies ongeschikt. Erg jammer, want de rest van de specs zijn gewoon goed. Ik zou toch eerder voor een tablet gaan met een NVIDIA Tegra 2 processor.
Denk je dat deze de kracht mist om full hd films af te spelen? (met hdmi out op de tv)

[Reactie gewijzigd door Redbaard op 2 september 2010 16:50]

Het is maar wat je een tablet noemt natuurlijk :). Naar mijn mening zijn alleen de 7" en de 10.1" een tablet te noemen. De rest is gewoon een muziekspeler alleen staat die naam niet even cool ...

Ik vind eigenlijk dat ze niet die naam tablet mogen gebruiken ... Het geeft hen extra aandacht die ze eigenlijk niet verdienen omdat er al x aantal andere van dit soort producten bestaan.
Ik snap ook niet waarom ze de tablet naam hangen aan een apparaat KLEINER dan de gemiddelde moderne (super)smartphone. Raar verhaal.
omdat je er niet mee kan bellen?
Als trotse bezitter van een Archos 7 Home Tablet moest ik wel even slikken toen ik de specs zag van deze nieuwkomers op de Archos site. Dit vaagt in een keer alle gaten in de specs van deze tablets weg! Behalve mogelijkerwijs de beperkte performance, maar dat gaan we in de hands on tests lezen neem ik aan.
Vervolgens werd dit weer weggeblazen door de eerste demo's van de Samsung Galaxy tab. Dat is in ieder geval een absolute topper. Waarschijnlijk gaat Archos toch op prijs winnen, want de prijsindicaties hiervan zijn veelbelovend. Toch is dan weer mooi dat er al zo snel keus is in Android tablet/pad land. Spectaculair, ik kan niet anders zeggen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee