Dell Streak duikt op in webwinkel Dynabyte - update

Elektronicawinkel Dynabyte heeft de Dell Streak in zijn assortiment opgenomen; de shop meldt dat de mid vanaf 16 september te krijgen zal zijn. Dell heeft zelf nog geen officiële releasedatum bekendgemaakt.

De Streak is op de website van Dynabyte vooruit te bestellen en kost 600 euro. Daarmee ligt de prijs net zo hoog als in Frankrijk en Duitsland, waar Dell onlangs de Streak uitbracht. Verder zijn verscheidene accessoires bij te bestellen, waaronder een screenprotector en een hoesje. Het is onduidelijk of de datum van 16 september klopt; Dell heeft zelf nog niet bekendgemaakt wanneer de Streak in Nederland uitkomt en eerder kwamen geruchten naar buiten dat de release pas in het vierde kwartaal zou zijn. De Streak komt in de losse verkoop en zal daarnaast vermoedelijk door provider Vodafone worden aangeboden.

Dell heeft zijn Streak met het Android-besturingssysteem uitgerust. Waarschijnlijk komt de mid met Android 1.6 op de markt, maar wordt later dit jaar een update naar Android 2.2 beschikbaar gesteld. In de behuizing draait een 1GHz-processor en er is 512MB ram aanwezig. Voor het maken van foto's is een 5-megapixelcamera ingebouwd. De Streak heeft een schermdiagonaal van 5", waarmee het apparaat het midden houdt tussen een smartphone en een tablet.

Behalve in Duitsland en Frankrijk is de Streak ook al in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten te koop.

Update, 1/9, 15:30: Dynabyte heeft de releasedatum verschoven van 13 naar 16 september.

Door RoD

Admin Mobile

30-08-2010 • 15:12

99 Linkedin

Submitter: arc.

Reacties (99)

99
97
56
3
0
13
Wijzig sortering
Een van de grootste problemen waar fabrikanten van dit soort gadgets mee zitten is de prijs. Apple heeft de iPad voor een, in hun ogen, lage prijs op de markt gezet. vanaf 500 euro. Eigenlijk is het gewoon een opgeblazen ipod touch. En als je die mee rekend zit de ipad op een prima prijs.

Het vervelende van de smartphone tegenwoordig is dat die allemaal rond de 500 euro en meer kosten. Als je dan een tablet-phone (ff goochelen met woorden) op de markt brengt, zit je met het probleem hoe je hem in de markt zet. Zet je hem tegenover de iphone, dan is hij netjes geprijsd. Wil je er ook mee in de tablet markt mee concurreren is hij veel te duur. Als tablet zou deze dell streak niet meer dan 250 euro kunnen/mogen kosten. Daar 7 inch dan rond de 350 euro zal gaan kosten (samsung Galaxy Tab, ook met phone functie(?!?!?) en de 10 inch zo rond de 450 a 500. (al dan niet met phone functie, weet niet wat het Tegra 2 platform ondersteund).

Van Apple wordt vaak gezegd dat je 20 procent van de prijs betaald voor de naam Apple. Ik ben inmiddels ruim een week in het bezit van een iPad 3g en ik ben er ontzettend blij mee.

Is hij 600 euro waard? Nee... absoluut niet... Tenzij je er geen probleem mee hebt en je gadget verslaafd bent. Dan is hij die 600 euro meer dan waard en vind ik dat Apple hem idd netjes geprijsd heeft. Sinds ik hem heb, hebben zelfs mijn ouders er allebei een aangeschaft! En dat zijn allebei digibeten. (heb er tevens een nieuwe pc voor aan moeten schaffen. Hun vorige trok iTunes amper...)

Dus tja, is 500 euro te veel voor een iPad? Als je het ervoor over hebt is hij het zeker waard. Anders niet.

Is het te begrijpen dat een 5 inch tablet-phone duurder is dan een 10 inch tablet.
Ik kan me niet voorstellen dat een SoC die alleen 3g heeft heel veel goedkoper is dan een Soc die naast 3g ook spraak ondersteund. Dus daar kan niet de prijs niet inzitten. Tevens is het scherm veel groter, zit er een grotere accu in en heb je meer materiaalkosten.

Wat het grote voordeel is voor de 10 inch modellen is dat je er veel meer vrijheid mee hebt qua ontwerp van je printplaten. Die mogen/kunnen een stuk groter uitvallen dan bij een smartphone. Schroef je HTC of iPhone maar eens open (of kijk op ifixit.com) en alles past precies in elkaar en op elkaar. Schroef je je iPad open dan zie je een heleboel ruimte dat niet gebruikt is.
De productie- en ontwikkelingskosten zullen bij een tablet dus veel lager kunnen uitvallen, puur omdat er minder stappen nodig zijn om tot een eind product te komen.

[Reactie gewijzigd door shakedown op 30 augustus 2010 18:56]

Zeer goede post. Het grootste probleem voor de Streak gaat het probleem zijn dat hierboven al speelt. Is het een tablet? Is het een smartphone? Wat is het?
Een jaar geleden konden consumenten een tablet niet plaatsen in het rijtje der digitale toestellen. Met de iPad hebben de meesten wel een idee wat een tablet is.

Deze streak maakt alles weer verwarrend. De consument weet niet of hij er zijn gsm of zijn netbook/zoveelste pc voor moet laten. Misschien is het te groot voor een telefoon om praktisch te zijn en te klein voor een scherm om praktisch te zijn. Bijgevolg kan de consument de Streak niet aanschaffen in plaats van een netbook of gsm maar daarnaast.

In dat geval is de Streak heel erg duur. Mocht deze gekocht worden i.p.v. een pc/gsm dan valt de prijs mee. De verwarring en discussie die hierboven heerst, speelt bij de consument ook. Consumenten houden niet van verwarrende dingen, vandaar het succes van Apple: éénvoudige en niet teveel keuzes. Geen verwarring.

Mijn pronostiek: de Streak wordt geen verkoopsucces omdat de consument niet weet wat hij/zij er mee moet aanvangen.
Ik heb even wat gelezen, en het ziet ernaar uit dat je met dit ding ook kunt bellen. De smartphone-tablet form factor lijkt mij namelijk echt perfect. Ik heb nu een N900 en, ook al is het een geniaal toestel, het scherm is gewoon net te klein voor films en webbrowsing. Ik vind het niet zo erg om rond te lopen met een grote telefoon, ik heb toch fatsoenlijke broeken met zakken en geen skinny jeans. Als de dell streak een beetje in prijs is gezakt ga ik hem zeker overwegen, als ik de grootte goed heb ingeschat (het is altijd even proberen in real life natuurlijk).
Mee eens, het is een beetje een vlees noch vis ding.

Te groot voor een telefoon, te klein voor een tablet, te oude android versie voor de android fans, geen apple logo voor de apple fans...
Behoorlijk prijzig voor een 5 inch tablet imo
Ik denk dat het geen suc6 wordt omdat het tussen wal en schip zit.
Het is te groot als smartphone en te klein als tablet.

[Reactie gewijzigd door brutaltruth op 30 augustus 2010 15:16]

600 Euro is inderdaad veel, ik heb sinds kort een Archos 5it en die is al voor 249 Euro uit te halen en er zijn zat accessoires voor verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld een GPS houder. Enige wat ik zou moeten missen is de camera en 3G, maar daarintegen heb ik wel een 160GB HD en internetten kan via Wifi en Tetheren via Bluetooth.

Als ik 600 Euro zou moeten uitgeven voor een Android dan zou ik eerder kiezen voor de iPad.
Alleen de iPad is geen telefoon en is niet eenvoudig mee te nemen zonder tas. Met deze Dell Streak kan je alles doen wat je wilt en dat kan met een iPad niet. Zijn behoorlijk verschillende apparaten.

Bovendien is er niet zoals als "een Android", je hebt simpele internet Android tablets, Android budget phones, high end Android tablets of high end Android smartphones.

[Reactie gewijzigd door Tsurany op 30 augustus 2010 23:53]

Inderdaad, dan koop ik voor dat geld liever een Nexus of dergelijke.
Dan kan ik er tenminste ook nog mee bellen.
Ik vind het ook wat raar dat ze hem standaard met 1.6 leveren en pas later in het jaar 2.2 uitbrengen.
Straks is Gingerbread (Android 3.0) er eerst...

[Reactie gewijzigd door Simon Verhoeven op 30 augustus 2010 16:08]

Je kunt dus wel gewoon bellen met dit ding. Mensen kijken je wellicht raar aan met zo'n slagschip tegen je gezicht geduwd, maar het kan wel.
Voor mensen die maar incidenteel bellen en voornamelijk internetten op zich geen slecht idee.
Of je koopt een headset met dialer, heb ik al jaren.
Te prijzig ja, hoewel ik begrijp waarom dit soort miniaturisatie kostbaar is. Nu is het te duur, omdat er al de iPad concurrentie is en men verwacht (men = gemiddelde consument) een tablet van ongeveer die grootte. Verder heb ik niet zo veel vertrouwen in de support van Dell, wel dat deze goed is wanneer het product er is, maar in het verleden is men ook snel gestopt met PDA's e.d.
Het is alles in een tablet en smartphone en nog een behoorlijk goede smartphone ook dus ik denk dat de prijs wel te rechtvaardigen is als je het vergelijkt met de prijzen van andere smartphones op dit moment.
de shop meldt dat de tablet vanaf 13 september te krijgen zal zijn :P
DELL zegt:

"Introducing the Dell Streak. The perfectly-sized, go-anywhere entertainment, social connection and navigation device."

Een smartphone dus, gewoon wat groot :)

Op hun site hebben ze het ook niet over een tablet omdat dat ook niet zo slim zou zijn..

http://www.dell.com/conte...eak?c=us&l=en&s=dhs&cs=19
Een tablet waarmee je kan bellen dan.. :/ Er zit toch echt een telefoon functie op. Overigens lijkt het me een leuk ding, zelfde resolutie als de HD2 maar een groter scherm. Lijkt me fijn typen. Wel aan de dure kant..

[Reactie gewijzigd door Zwegertje op 30 augustus 2010 16:16]

Ik heb goed gelezen, er staat dat het een tablet is.
Het vodafone abo is gewoon voor de data.
Zelf beter lezen dude.
Vodafone kan het misschien wel zo vermelden maar de DELL Streak is toch echt wel een telefoon hoor, waar je dus gewoon mee kan bellen!

Mooie vergelijking hier met iPad enzo, maar dat is het dus NIET, is een eerder een telefoon met groot scherm om mee te surfen en mailen etc... mensen die dus minder bellen of dit via headset voornamelijk doen
Met de Samsung P1000 kan je ook bellen, en die is 7". Maar een telefoon met een 7"scherm? Het is een beetje hetzelfde probleem als met netbooks en notebooks. Waar stopt de een, en begint de ander? :?
Ga de review lezen van engadget zou ik zeggen, daar in wordt duidelijk dat 5" nog net te doen is voor een telefoon maar dat je er wel een berg aan functionaliteit voor terugkrijgt (split-window e-mail bijv.).
Nou, de HD2 heeft 4,3 inch en die vind ik al belachelijk groot voor een telefoon.
Het moet wel leuk blijven :')
Het ligt uiteindelijk aan de bouw van de telefoon en niet het scherm. Als er bijna geen randen om zit valt het wel mee. We praten hier altijd over scherm-maten, maar eigenlijk hoor je te praten over de echte uiterlijke maten. Zo is mijn galaxy s maar een klein beetje groter als b.v. Andere touchscreen telefoons terwijl er wel een groot scherm in zit.
Anoniem: 183324
30 augustus 2010 15:19
Sorry hoor, maar voor 2/3 van de prijs heb je een netbook en dan krijg je ook een gratis toetsenboord meegeleverd. Een touch interface is wel anders, en voor simpele toepassingen zonder al teveel interactie misschien wat intuitiever, maar efficienter? Dat ben ik niet zo zeker van.
Een touchscreen moet je niet als vervanger zien van het toetsenboard, maar wel voor de muis. Dan is een touch interface superieur.
Type werkt echter (nog) niet goed op een scherm.

€600,= Vind ik veel te duur voor dit apparaat. Dit is gewoon een telefoon die ze zijn vergeten te miniaturiseren.
Een touchscreen moet je niet als vervanger zien van het toetsenboard, maar wel voor de muis. Dan is een touch interface superieur.
Ben ik niet met je eens, touch betekend toch dat je er altijd met je vingers voor zit terwijl een muis niet groter is dan 16 pixels.
Als wat jij zegt waar zou zijn, waarom zou de muis dan al jarenlang een succes zijn en zouden we niet met een afstandsbediening of touchscreen werken (die bestaan ook al jaren)? Precies, omdat een muis ergonomisch beter is en men gewoon minder hoeft te bewegen.
Touch is superieur op een plek waar geen oppervlakte voor een muis is, bijvoorbeeld op de bank. Komt de countervraag: Als je op de bank zit, wat is dan superieur? Een iPad of een k-inect achtige oplossing?
Ja ik vind tablets nutteloze objecten die alleen handig zijn om je status op te krikken of in zeer specifieke situaties te gebruiken waar geen tafel of bureau voor handen is (denk aan mensen die de hele dag op straat werken).

[Reactie gewijzigd door poepkop op 30 augustus 2010 19:45]

Op mijn iPhone 3g kan ik eerlijk gezegd in landscape mode behoorlijk snel typen. Sneller dan een fysiek toetsenbord op een andere telefoon. Komt doordat ik een toets niet in hoef te drukken maar slechts aan te raken.

Echter heb ik bij 10" scherm met beeldvullend toetsenbord wel het vermoeden dat er lastig op te typen valt, vooral omdat het lastig is om de tablet goed te houden tijdens het typen, en dan ben ik het denk ik wel eens ermee.
Ik vond het op de iPad ook veel lastiger tikken dan op de iPhone, maar dat kan een kwestie van gewenning zijn. Toen ik een iPhone app op de iPad probeerde, kon ik daar wel snel in typen. Ik miste vooral de uitvergrootte letters als feedback.
Een te kleine netbook met klein schermpje en dito toetsenbord waar je kramp van krijgt. Vaak nog traag ook, want er moeten gewone Windows apps op draaien. Nee dan Android of iOS... speciaal gemaakt voor een dergelijk interface, snel, soepel, snel draaiende apps (want developers moeten rekening houden met de beperkingen) en zuiver en alleen een scherm voor directe interactie... efficienter kan het bijna niet. Op de werkplek kan je altijd nog allerlei accessoires gebruiken voor het flinke type-werk, onderweg zijn tablets veel handiger dan losse laptops of notebooks m.i. Nu alleen nog de tablet sneller zien te krijgen voor nog uitgebreidere apps.
600 is toch niet zo'n rare prijs? De iphone 4 is duurder? Het wat grotere formaat heeft voor en nadelen..

Alsof je een Ipad in je broek kan stoppen. Dat gaat bij deze nog vaak wel. En zo nee dan ben je niet de doelgroep :)

[Reactie gewijzigd door maratropa op 30 augustus 2010 15:59]

Een iPhone is ook een Phone, deze Dell is een tablet.

Vergelijk hem maar met de 500 euro kostende iPad.
Is (misschien onhandig) groter dan de Dell, maar toch goedkoper.

[Reactie gewijzigd door Terrestraeon op 30 augustus 2010 16:05]

Zoals hier dus al vaker gezegd, dit is ook een 'Phone'

http://www.dell.com/us/en...mobile-streak&cs=19&s=dhs

Bands :
UMTS 2100 / 1900 / 850 MHz
GSM / EDGE 1900 / 1800 / 900 / 850 MHz
HSDPA / HSUPA:HSDPA 7.2 Mbps / HSUPA 5.76 Mbps
Anoniem: 63780
@Lauwes30 augustus 2010 20:05
Deze specs zeggen niets over voice, de iPad met 3g heeft dit ook of zoiets soortgelijks. Maar de Streak kan ook bellen ja en de iPad niet of nog niet.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 63780 op 30 augustus 2010 20:06]

Tja deze Dell heeft toch echt gewoon een praatgaatje en een luistergaatje en kun je gewoon aan je oor houden en mee bellen..
De koelkast heruitgevonden! :+
ligt het aan mij of is die prijs absurd hoog, ik zou iig voor die prijs een apple ipad kopen.
5" is ook nagenoeg een 0.7" meer dan mijn HTC HD2?!

Of kon je hier ook mee bellen?!
Je kan hier ook mee bellen ja :)

Daarbij vind ik het ook veel te duur, geen idee waarom het zo duur is, maar het alternatief is inderdaad de iPad (als je daar op zit te wachten, aan de andere kant als je voor een 5 inch kijkt wat moet je dan met een bijna 10 inch apparaat?)... Of even wachten op de Samsung Tab die zal toch wel goedkoper zijn dan dit apparaatje en is al een stuk groter (7 inch, voor mij perfect) ;)
Volgens mij wacht niemand specifiek op 5-inch. Tablets waren er volgens de consument nog niet (die had nog nooit van een tablet gehoord voor de iPad) en ja ze waren er wel, maar niemand wist er dus vanaf. Dus nu vanwege de populariteit van de iPad, verwacht men in ieder geval iets van die grootte, nu zal men snel zeggen dat het niet lekker werkt op iets wat net groter is dan een smartphone. 10-inch, misschien zelfs 13 inch, lijkt me heerlijk en zeker voor Android.. lekker alle open-staande programma's naast elkaar zetten etc. etc.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 30 augustus 2010 15:29]

'De consument' in deze is overigens wel de consument die geïnteresseerd is in zulke zaken. De rest weet nauwelijks wat een iPad (oh da's toch dat uhm. 'ding' van apple?) is, en al helemáál niets over de formfactor. Er zijn nu eenmaal niet zoveel iPads in de omloop dat je ze om de haverklap op straat ziet. De aandacht in de media is ook betrekkelijk: men heeft het apparaat een beetje gezien, maar echt geïnteresseerd was men al niet dus opgelet werd er ook niet. Overigens durf ik te beweren dat minimaal 80% van de consumenten die geïnteresseerd zijn van te voren al wel wisten wat een tablet was.
Dat vraag ik mij toch sterk af. Zelfs mijn ouders, schoonouders en zus hadden ervan gehoord en die volgen echt nooooit nieuwe gadgets of tech-nieuws. Dat is uiteraard een erg klein sample, maar dat men ervan heeft gehoord "dat ding van Apple" is al een behoorlijk goede penetratie aan bekendheid. Noem ik de Streak straks of welk ander apparaat dan ook bij naam en niemand van bovenstaande personen weet ervan, als die consumenten dus interesse hebben, dan hadden ze dat ook moeten hebben toen al die andere tablets werden aangekondigd of bij diegenen die al te koop zijn.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 30 augustus 2010 15:52]

Anoniem: 140847
30 augustus 2010 15:40
Meteen een iPad kopen voor dat geld, dat is mijn advies. Ik heb er intussen 1tje en ik ben helemaal geen Apple fanboy maar eerlijk is eerlijk, hier kan niks aan tippen. Heeft 10" nut? Jawel, ga maar eens browsen, dan merk je het meteen en dat is maar 1 van de voordelen.

Voor bellen heb ik een telefoon, voor foto's maken een fototoestel, ik snap niet dat er mensen zijn die het een gemis vinden als het er niet op zit, de kwaliteit is vaak belabberd, in het donker kan je niet eens scherpstellen en bewegende beelden (tennis, voetbal of kinderen die spelen) kan je ook niet fotograferen want dat houden die toestellen toch niet bij.

Lang verhaal kort: ik zou hem niet kopen terwijl ik wel een DELL fanboy ben :)
Daarom heb ik ook een netbook aangeschaft voor vele doeleinden.
En heb geen spijt van. Tablet mist die opties.
Ongeacht wat je van dit apparaat vindt, maar voor dat geld heb je nog lang geen iPad met 3G en de 3G is wel heel erg essentieel bij dit apparaat.

Of je de keuze goed vindt, moet je zelf weten, maar hij is juist erg compact zodat je hem makkelijk mee kunt nemen en daarbij wil je voor de connectiviteit gebruik maken van 3G. Een iPad met 3G begint met een "iets" ander prijskaartje.
Euhm, hij kost 600 euro. Dat is precies de prijs van de goedkoopste iPad met 3G.

Kortom, "voor dat geld heb je precies een iPad met 3G".

[Reactie gewijzigd door Jasper Janssen op 30 augustus 2010 16:21]

Moet toegeven, ziet er op het eerste gezicht goed uit.
Maar voor 600,-? 8)7
Erg veel voor een kleine tablet als je het mij vraagt.
Is dit de tegen aanval van Dell op de Ipad?
Waarom denk je dat alle fabrikenten welke tabletachtig spul eerder gepresenteerd hadden tijdens electronica-shows na de introductie van de iPad plotseling heel stil werden?
Om te concurreren tegen de prijs van de iPad moeten ze snel wat aanpassingen doen om in ieder geval de prijs te kunnen matchen van de goedkoopste iPad. Een windowslicentie is dan ook snel afgelopen. Dan maar android. En een wat kleiner scherm.
500 Euro is de goedkoopste iPad...
Ja, en dus kan dell nu zeggen "voor slechts 100 euro" heb je wel flash en usb.
Ja, benieuwd hoe geweldig flash hierop draait idd. Link en een USB poort voor 100 Euro, maar de helft aan scherm (om iets als IPS niet te vergeten)? Ik vind het niet bepaald top-argumenten om nu ipv de iPad, een Dell Streak te kopen.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 30 augustus 2010 15:45]

Niet de helft aan scherm, dat zou 7 inch zijn. Deze heeft een kwart van het scherm.
Je kunt anders best leuke dingen doen met Flash op Android. NOS nieuws kijken bijv. gaat perfect. Stoelen reserveren in de bios ook. In die link van jou rekenen ze Flash op Android af op games die voor de PC zijn gemaakt, lekkere vergelijking. Het zijn twee heel verschillende besturingen. Je gaat Quake in HTML5 toch ook niet op je telefoon spelen? Op iets met een klein scherm blijft het altijd behelpen, maar liever dat als dan een functie helemaal niet hebben. De Streak is trouwens ook nog een telefoon, het heeft dus een andere (kleine) doelgroep in vergelijking met het appel product. Ik vind het leuk speelgoed, het ziet er mooi uit, en de prijs zal wel dalen naar het niveau van andere modellen in het topsegment van smartphones.
Handzaam formaat en telefoon functionaliteit. Ik zie het niet zo zeer als een kleine tablet die kan bellen maar een telefoon met een groter scherm voor mensen die meer internetten, e-mailen en sms'en dan bellen maar toch willen kunnen bellen.
en een stuk kleiner is.
Of dat een voordeel is valt nog te bezien... resolutie is dramatisch eigenlijk. 800x480...
Anoniem: 63780
@kmf30 augustus 2010 19:51
De iPad heeft ook 'maar' 1024x768. en dat terwijl het scherm 2 keer zo breed en 2 keer zo hoog is. Voor 5" lijkt me een veel hogere niet echt nodig.
Oftewel, op een ipad passen alle websites die ontworpen zijn voor 1024x780 exact.
Bij alles wat lager is wordt het inzoomen.
Helemaal niet, hoe vaak moet ik nog zeggen dat ik met die resolutie op 4 inch websites op me telefoon al zonder te zoomen kan gebruiken... Me telefoon SCHAALT het en het is perfect leesbaar en de website ziet er perfect uit (als in exact hetzelfde als op me 1920*1200 monitor)...

Dus als een telefoon dat al prima kan dan kan een smartphone-tablet van 5 inch dat dus ook prima :+
En wat is daar dramatisch aan? Lijkt me een stuk scherper beeld als een iPad ;)
Dat zegt meer over een iPad. Alle websites zijn ontworpen om te passen op een 1024x768 monitor (waar ongeveer 20% van de markt uit bestaat, gek genoeg), dus lijkt me dat toch wel het minimum qua breedte.
edit: scaling maakt natuurlijk een hoop goed, maar is niet je-van-het.

[Reactie gewijzigd door poepkop op 30 augustus 2010 19:35]

En je kan ook nog bellen
Android is gemaakt voor touchscreen Windows niet.
ik denk dat de dell streak niet echt aanspreekt tot de mensen die interesse hebben in de ipad. de ipad is juist zo interessant omwille van de schermgrootte. je kunt er niet mee bellen(mobiel niet voip)/ geen camera(waarschijnlijk in de eerst volgende versie).

maar deze dell streak is een multipurpase device voor mensen die functionaliteit boven flexibiliteit aanvaarden.
als ik geen ipad/netbook had en een nieuwe telefoon nodig had, en deze dell streak android 2.2+flash 10.1 had zou ik hem kunnen overwegen.
onder voorwaarde dat tegen de tijd dat flash beschikbaar komt niets beters beschikbaar is zoals de Nokia's met Meego os.
Droid 2 + Android 2.2:
http://blog.laptopmag.com...-player-proves-jobs-right

Deze ervaring lijkt niet zo helemaal positief. Komt erop neer dat indien een site flash geoptimaliseerd heeft voor mobiele toestellen werkt het wel ok.

Zelf blijf ik flash als overbodige en misbruikte technologie zien. Ik heb altijd flashblockers overal actief omdat ik anders gek wordt bij het lezen van een artikel dat een flash advertentie staat te flitsen. Resource vretend, gesloten (maak maar eens een eigen player). En om filmpjes af te spelen zijn genoeg andere mogelijkheden.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 63780 op 30 augustus 2010 20:23]

Waarom zouden ze nu nog releasen met 1.6? Zelfs als 2.2 niet meteen mogelijk is, moet 2.1 toch wel kunnen?

1.6 is wel erg verouderd.
Ik wil hem al tijden aanschaffen ter vervanging van mijn HTC X7510 telefoon. (ook 5 inch)
Voor iemand die af en toe belt en over het algemeen meer SMSjes verstuurd, mailt en mobiel internet, is het een ideale telefoon.
Alleen moet de telefoon wel eerst android 2.2 (flash player) hebben. Ook is de 1ghz Snapdragon chip een beetje te oud voor een 5inch telefoon. Ook de headset uitgang aan de zijkant is een groot nadeel voor als je hem in je broekzak hebt zitten. (ja dat past)

Misschien moet ik toch maar op de Motorola Droid X gaan wachten. (die weer geen front camera heeft, voor video gesprekken die nog niet door android ondersteund wordt.

Moeilijk moeilijk....
Meer info: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1395913

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee