Onkyo introduceert 2010-line-up a/v-receivers

Onkyo heeft vier nieuwe a/v-receivers in het segment tot ongeveer 400 euro aangekondigd. Het betreft modellen in de nieuwe TX-SRx08-serie. De a/v-receivers zijn voorzien van hdmi 1.4-connectors voor doorgifte van 3d-content.

Onkyo logoDe TX-SRx08-serie volgt de TX-SRx07-serie op. Het topmodel van de vier is de TX-SR608, de opvolger van het populaire TX-SR607-model. De TX-SR608 heeft net als zijn voorganger zes hdmi-ingangen, waarvan een aan de voorkant. Door het gebruik van hdmi 1.4 is de a/v-receiver voorbereid voor aansluiting van 3d-blu-ray-spelers.

Dit topmodel is een 7.2-a/v-receiver met een vermogen van 160W per kanaal, 20W meer dan de TX-SR607. Hij ondersteunt 1080p-video-upscaling via hdmi door het gebruik van de nieuwe Faroudja DCDi Cinema-chip. Verder heeft Onkyo de 192KHz/24bit-Cirrus-Logic-dac vervangen door een Burr-Brown-exemplaar.

Naast de bestaande ondersteuning voor Dolby Pro Logic IIz, voegt Onkyo bij de TX-SR608 ook Audyssey DSX-ondersteuning toe en is de receiver voorzien van een pc-input voor analoge rgb-video. De TX-SR608 heeft als eerste receiver in het segment ook een THX Select2 Plus-certificatie gekregen. Daarnaast worden Dolby Digital Plus en DTS-HD-audio ondersteund.

Een eenvoudiger model is de TX-SR578. Dit is een 7.1-a/v-receiver, waardoor slechts één basmodule is aan te sluiten, en is met 130W per kanaal iets minder krachtig. Ook moet de TX-SR578 het stellen zonder pc-video-ingang, zonder Audyssey DSX-ondersteuning en met slechts vier hdmi-connectors. Wel beschikt de TX-SR578 over dezelfde Faroudja-chip als de TX-SR608, waardoor 1080p-video-upscaling via hdmi mogelijk is, en Burr-Brown-dac's.

De TX-SR508 is een 7.1-a/v-receiver met 130W per kanaal, terwijl zijn voorganger enkel een 5.1-speakerconfiguratie ondersteunde. De TX-SR508 heeft geen mogelijkheid tot 1080p-hdmi-upscaling, maar wel Burr-Brown-dac's. Ook heeft Onkyo ondersteuning voor Dolby Digital Plus en DTS-HD-audio aan deze receiver toegevoegd.

Het nieuwe 5.1-instapmodel is de TX-SR308. Ten opzichte van de huidige TX-SR307 zijn de verschillen minder groot dan bij de bovenstaande modellen. Het aantal hdmi-connectors is met drie gelijkgebleven, maar deze zijn nu wel van het 1.4-type. Ook bij dit model maakt Onkyo gebruik van Burr-Brown-dac's en is er ondersteuning voor de nieuwe audiostandaarden Dolby Digital Plus en DTS-HD. Net als de bovenstaande modellen bezit de TX-SR308 een Onkyo Universal-aansluiting waarop een iPod-dock kan worden aangesloten.

Onkyo TX-SR608 Onkyo TX-SR608 Onkyo TX-SR578 Onkyo TX-SR578 Onkyo TX-SR508 Onkyo TX-SR508 Onkyo TX-SR308 Onkyo TX-SR308

Door Pieter Molenaar

09-03-2010 • 15:13

153

Reacties (153)

153
148
94
3
0
14
Wijzig sortering
Beter wat langer doorsparen voor een "echte" receiver zoals eentje van Denon of Marantz (rond de 600 euro ) die wèl X watt per kanaal kunnen leveren ipv deze marketing watts...
Beiden beschikken ook over 7 volledig gescheiden evenwaardige eindtrappen en dat is wel wat meer waard dan 2 echte hoofdtrappen en 5 gedeelde, kleinere eindtrappen zoals in vele budgetmodelletjes...

Ik weet maar al te goed dat watts niets zeggen, niet hoe luid iets kan en al zeker niet over hoe goed iets klinkt. Dit wil echter niet zeggen dat je geen watts nodig hebt, want bij een actie scene zal elke speaker een stuk vermogen uit de versterker trekken en als die dan niet kan leveren...

[Reactie gewijzigd door DinoBe op 24 juli 2024 04:53]

@DinoBe: Lekker stoer om zo ongefundeerd een nieuw product af te branden dat je zelf nog niet eens hebt staan.

Ik zou simpelweg alle modellen van Denon en Marantz ook de grond in kunnen boren : ik heb dan ook slechte ervaringen opgedaan met beide merken in het verleden maar dit zou onrecht aan kunnen doen aan hun nieuwste modellen.
Hoofdzaak is dat jij een duidelijke voorkeur hebt voor bepaalde merken, dat kan want over smaak valt nu eenmaal niet te twisten.

Kwaliteit kun je maar ten dele uit specificaties opmaken: iets dat op papier super lijkt kan in de praktijk (voor jou) vreselijk slecht klinken. Mijn advies : ALTIJD gaan luisteren naar het apparaat dat je op papier hebt uitgezocht !
De midrange Onkyo's hebben genoeg vermogen om die dynamiek bij een 'Actie' uit de speakers te persen zonder vervorming, daar hoef je echt niet bang voor te zijn.
Dat verhaal over voldoende vermogen en volledig gescheiden eindtrappen begrijp ik maar zal de gemiddelde gebruiker worst wezen.

De meesten vinden zware bassen die je ramen in de sponning laten trillen mooi, ik houdt echter zelf niet van dreunende bassen maar het moet vooral "zuiver" en ongekleurd klinken. Mijn huidige Onkyo TX-SR-674E bevalt MIJ dan ook prima, en mijn ervaring met dit merk zegt me dat de nieuwe 2010 modellen ook een prima prijs/kwaliteit verhouding zullen leveren. Testen van allerhande experts bevestigen al jaren dat Onkyo zeer goede producten voor een scherpe prijs maakt, je wordt niet voor niets vaak tot "winnaar" of "beste koop" uitgeroepen lijkt mij.

Overigens roep je dat er voor pakweg 600 Euro een betere Marantz/Denon is. Nou dan mag je me de Marantz noemen die 7.2 Ch met THX certificering en HDMI1.4 heeft. Zelfs de AV8003 van Marantz heeft dat niet en die kost al wel minstens 2700 Euro ! Volgens mij is de SR5004 ongeveer 600 Euro maar die kan ik toch echt niet vergelijken met de TX-SR608, sorry. Natuurlijk ken ik niet alle Denon+Marantz modellen uit mijn hoofd, maar jij vast wel. Als het criterium dus de feature-set is, dan zou ik zeggen:

Vergelijk nou geen appels met peren.

Ik ben benieuwd welke Denon of Marantz jij vergelijkt met de Onkyo TX-SR608. Als je me die noemt dan ben ik bereid die te gaan beluisteren om me te laten overtuigen dat ik geen Onkyo zou moeten kopen zoals jij zegt (O ja ze moeten wel 4 Ohm main speakers aansturen , dat is een randvoorwaarde om mijn speakers te kunnen blijven gebruiken. Verder moeten de features zeker vergelijkbaar zijn.

Aan iedereen die in de prijscategorie tot 600-700 Euro wil gaan shoppen: Ga deze Onkyo's zeker beluisteren maar ook andere merken/modellen en laat je oren en budget de doorslag geven !

Er is voor ieder wat wils in iedere prijsklasse ;)
Bij de aankoop van speakers moet je rekening houden op welke versterker ze aangesloten worden en omgekeerd ook.
Speakers merk A kunnen prima klinken op versterker B en slecht op versterker C, terwijl speakers D weer hemels klinken op versterker C en bedroevend op versterker B. Beste koop je ze tesamen, maar speakerkwaliteit is echt doorslaggevend, koop je alleen speakers luister ze dan, behalve met je huidige versterker zo mogelijk ook op verschillende andere versterkers.

Impedantie (bij jouw 4Ω) zegt wel wat, maar echt niet alles. Luisteren, evt samen met een ander is het enige dat de keus (binnen een bepaald budget) kan bepalen.
Een echte versterker? Wat is dit voor knullige opmerking.
Wat maakt het uit wat de opgaven is? Het gaat om de klank en het volume en of de fabrikant daar een label van 100 of 150 op plakt zou mij een worst wezen.
600 euro is wel 1,5 keer meer dan voor een onkyo, dat is een behoorlijk verschil.
Ik kijk graag een film op 'bioscoop'-volume maar ben met de Onkyo 607 nog nooit in de buurt van het maximale volume geweest.

Is het niet heel erg afhankelijk van de gebruikte speakers? Ik heb er namelijk een 8 ohm surroundset op aangesloten van H/K. Niet high-end, maar voor films goed tot heel goed (voor mij). Het lijkt me dat de meesten die een onkyo 607/608 kopen, daar ook middelmatige speakers op aansluiten. Hierdoor vraag ik me af of je het gebrek aan power in de praktijk mist (hoorbaar).

Zo'n Onkyo is leuk om mee te beginnen, zo gold het voor mij ook. Over een paar jaar misschien wat beters.
Onkyo geeft het vermogen op dat de receiver kan leveren bij gebruikmaking van slechts één kanaal. De receiver met opgegeven vermogen 130W/kanaal zal in de praktijk ongeveer 20/25W leveren bij surroundgebruik. Niet in trappen, deze marketing onzin.
mwah, waar baseer je dat op? de 608 heeft een voeding van max 620 watt, dus die zal ook bij meerdere kanalen echt wel meer dan 20W RMS outputten.

Overigens is het rendement van je speakers ook erg belangrijk. Het rendement van mijn zelfbouwspeakers ligt rond de 95 dB/W/m. Dit is al snel 6 dB meer dan veel "gewone" luidsprekers, wat betekent dat ik met een kwart van het vermogen evenveel herrie kan maken. Oftewel met goeie speakers kan je ook veel winst halen.

Ik heb zelf een 606, en ook die staat erom bekend dat ie bij gebruik van alle kanalen niet het gespecificeerde vermogen kan leveren, wat uiteraard enigzins pauper is. Edoch bij gebruik van 2 kanalen (dus gewoon stereo) haalt ie netjes de gespecificeerde 130W RMS/kanaal. bij gebruik van alle 7 kanalen daalt het volgens mij tot iets van 40W/kanaal. Dat is weliswaar een stuk minder, maar vraag jezelf eens af, in welke situatie komt het voor dat je alle kanalen tegelijk vol uitstuurt? Zelf bij films komt het geluid meestal niet van alle kanten tegelijk.
Dat baseer ik op testresultaten. Een 706 levert ook ongeveer 30W per kanaal als je 5 kanalen gebruikt. Is op zich voldoende, ben ik met je eens, maar "men" denkt dat zo'n apparaat 5 of 7x het opgegeven vermogen levert.

Iets dat nog wordt aangewakkert door de extreem suggestieve stickertjes op de voorkant van deze apparaten. Een ieder die niet op de hoogte is van deze materie zal op basis van die sticker denken dat het apparaat 5 of 7 maal 1xx Watt levert. Welnu neen dus, not even close.
Anoniem: 272924 @Brad Pitt9 maart 2010 18:33
En Watt is GEEN maat voor geluidskwaliteit. Nog zo'n misverstand dat heerst onder mediamarkt verkopers.
Voor normaal dagelijks gebruik heb je aan 1W vaak al voldoende, soms wil je hem ietsje harder, maar dan nog zit je meestal onder de 10W (hangt ook af van de speakers, vooral borft zal niet snel boven die 1W komen, behalve dan als hij zijn systeem vaak wat harder zet als de gemiddelde luisteraar, waarop best wel kans is gezien zijn zelfbouw en zijn nadruk op het hoge rendement van zijn speakers.)
Alleen jammer dat Onkyo apparatuur er nog steeds zo jaren '90 uitziet. Ze zouden een voorbeeld aan H/K moeten nemen, die hebben een veel modernere uitstraling (alhoewel ik die afgeronde hoeken in de producten van de afgelopen jaren persoonlijk niets vond).
Ik vind de apparatuur van Onkyo er juist wel mooi uitzien. Degelijke uitstraling, zoals ik verwacht van een (mogelijk) kwaliteitsproduct. H/K vind ik er steeds meer uitzien als een kermis attractie. Die geven mij juist de uitstraling dat het uiterlijk belangrijker is dan de kwaliteit. (wat ook klopt als ik wat audiowinkels mag geloven, maar dat is een ander verhaal) Een hele duidelijke kwestie van smaak dus. Anderen zullen weer andere modellen mooi vinden. Gelukkig is er voor iedereen wat te kiezen op deze manier, en anders zet je het achter een deurtje.
Het past allebei in de entrymarket dus veel zal het niet elkaar niet ontlopen. Een manier om je in die (overvolle) markt te onderscheiden is het uiterlijk.
Kwestie van smaak. Om dit te bewijzen: Ik vind de modellen van Onkyo mooier.
Dat sprak mij juist wel aan bij Onkyo. Ik persoonlijk hoef geen blitse met blauw neon verlichte A/V set.
Ach Herman,

Is een kwestie van smaak.
H/K vind ik wel vernieuwend als het gaat om uiterlijk, maar het oogt wat iel en kan niet iedereen bekoren.

De Onkyo is wat chunky en voelt overal lekker stevig en degelijk aan, de kids slopen het apparaat dus ook niet zo snel :*)
Neemt niet weg dat voor mij de "verpakking" toch op de tweede plaats komt: de inhoud/kwaliteit geeft bij mij altijd de doorslag.

Gelukkig maar dat smaken verschillen, anders stond in ieder huishouden het zelfde apparaat.
Anoniem: 16225 9 maart 2010 15:35
Ik snap die 7.1 hype niet, dat krijg je toch nooit allemaal netjes in je woonkamer? Ga zelf een 5.1 opstelling maken en ik heb een grote woonkamer en is te doen, maar een 7.1 opstelling met nog 2 speakers erbij no-way! is ook niet nodig voor een "beter" geluid, en zou beter zijn voor de kwaliteit van de versterkers (producenten hebben dan meer geld voor de kwaliteit van de 5.1 kanalen, hoewel het linker en rechter kanaal wel de belangrijkste zijn). Nog ffe en we kunnen speakers aan het plafond gaan hangen om een nog betere ruimtelijke ervaring the krijgen. Alleen als je echt een aparte bioscoop kamer hebt OK in alle andere gevallen...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 16225 op 24 juli 2024 04:53]

Ik heb 't idee dat 7.1 een beetje marketing is, inderdaad.

Alle audiofielen die ik hoor willen eigelijk gewoon 2 goeie stereo speakers, en dan heb je 't wel gehad.
7.1 marketing kan ik mij nog voorstellen maar het is gewoon een feit dat als je veel films kijkt je meer dan 2.0 (zeg 5.1) wilt. De audiofielen waar jij het over hebt luisteren alleen muziek. ;)
7.1 marketing kan ik mij nog voorstellen maar het is gewoon een feit dat als je veel films kijkt je meer dan 2.0 (zeg 5.1) wilt. De audiofielen waar jij het over hebt luisteren alleen muziek. ;)
Mijn vriendin is anders toch echt een filmfanaat :)
Anoniem: 191050 @arjankoole9 maart 2010 23:17
Dan heb je er eentje ;)

Maar serieus, als zij liever gewoon stereo wil, be my guest! Ik gun t haar van harte, als zij er maar blij mee is.

Zelf vind ik 5.1 wel geweldig en zodra ik op mezelf woon ga ik zeker naar 7.1 toe. Ik ga dan ook een aparte kamer inrichten puur voor het film kijken, dus 5.1 zien weg te werken in de woonkamer is al geen issue.

Als jouw vriendin datzelfde geld liever uitgeeft aan 2 betere speakers kan ik haar geen ongelijk geven. Het zou alleen mijn beslissing niet zijn.
Er zijn anders ook hele mooie SACD DVD-Audio releases welke allemaal meer kanaals opgenomen zijn.

En genot om in een goede setup met goede luidsprekers naar te luisteren hoor!
Het is alleen jammer dat er veels te kort van op de markt komt.

Van mij mag CD afgeschaft worden met zijn 2.0 geluid.

op naar multikanaals
Voor muziek is stereo perfect, vierkanaals (L, R, SL, SR) of nog meer kanalen heeft alleen zin als er door de makers van het bronsignaal (DVD/CD/...) in is voorzien bij opname en mastering, en dat is zeer zelden het geval, al zou dit in de toekomst meer kunnen worden.

Het center-kanaal is alleen zinvol bij TV/film, vooral in verband met dialogen, en de andere surround-kanalen dienen ook vooral voor geluidseffecten in de film.

Wie en audiofanaat en filmfanaat is heeft of twee speakersets (een stereo en een surround-set) of heeft bij zijn surround-set twee afwijkende speakers die wel het volledige frequentiebereik lineair kunnen weergeven (en ziet dan ook meestal af van een subwoofer).
De Audyssey DSX ondersteuning zou zelfs 11.1 ondersteunen. Tenzij je een dedicated film kamer van redelijk formaat hebt zou ik dit nooit willen hebben. Verder valt het me op dat niemand het of op valt of iest uitmaakt dat ze nu gebruik maken van burr-brown adc's (dac's?). Binnen de Hi-Fi en andere sound apparatuur community toch vaak erg gelieft.
Burr-Brown is een gerespecteerd merk, maar ik zou niet kunnen zeggen of de nu gebruikte DAC's beter zijn dan die van Cirrus Logic. In ieder geval zitten de Onkyo Receivers alle jaren op 192kHz/24bit.
De gemiddelde tweaker denkt dat Burr en Brown is iets om Barry White muziek mooier te laten klinken.
Nog ffe en we kunnen speakers aan het plafond gaan hangen om een nog betere ruimtelijke ervaring the krijgen.
Check de specs van Dolby Pro Logic IIz (die kent namelijk een hoogte kanaal voor 2 front hoogte speakers) En die standaard wordt ondersteund door deze Amps.
Blu-ray werkt met 7.1;)
Ik snap die 7.1 hype niet, dat krijg je toch nooit allemaal netjes in je woonkamer?
Och, ik heb hier een 6.1 en een 4.0 set in de kamer staan. ;)

[Reactie gewijzigd door sjaool op 24 juli 2024 04:53]

Toch grappig om te lezen dat iedereen zo te spreken is over Onkyo. Natuurlijk zijn de prijzen aantrekkelijk als je kijkt naar de specs. Maar als je naar forums gaat waar de "kenners" zitten dan worden de goedkopere modellen van Onkyo vaak afgeraden. Het geluid is vaak aan de schelle kant waardoor je over het algemeen moet kiezen voor warm klinkende boxen voor een prettig geluid. Volgens mij doe je over het algemeen een betere koop aan een Marantz of Denon.
Tuurlijk kan je beter een Marantz of een Denon nemen...Die vallen alleen wel even in een heeel andere prijscategorie. Een vergelijkbaar model als de 608 heb je zo ongeveer vanaf het dubbele (even vergeten dat die nog geen hdmi1.4 heeft). Deze Onkyo receivers zijn voor mensen die wel alle moderne geluidsformaten ondersteund willen hebben, maar daar niet te veel voor willen betalen, prijs/kwaliteit zegmaar.
Een verschil met Denon is dat Onkyo op alle genoemde "instap" modellen geen Audyssey MultEQ heeft zitten maar de veel eenvoudiger 2EQ.
Maar als je dat niet nodig hebt is dat weer niet erg...
Gedeeltelijk waar. Je hebt een Denon 1610 of Marantz SR5004 voor redelijke bedragen!? En een receiver uitzoeken op specs en niet op klank/geluid...? Net zoiets als het uitzoeken van een auto op motorvermogen maar niet een testrit gaan maken om te kijken of die wel goed stuurt :)
nja tis niet puur specs... je kunt wel zeggen dat je graag een station wil, omdat je veel ruimte nodig hebt. Een skoda octavia is nu eenmaal goedkoper dan een dikke mercedes, maar daarom niet per se een mindere auto, hangt er redelijk vanaf wat je criteria zijn.

Als je opzoek bent naar een av receiver met bepaalde features, bv dat is 7.1 is, of dat ie kan bi-ampen, of dat ie kan upscalen, en je bent tevreden met de prestaties van de onkyo, waarom zou je dan meer betalen?

Aan de andere kant, als je het geld over hebt voor een duurder, beter model, dan is dat natuurlijk ook een optie. Maar dat is juist het mooie van de keuze die de markt biedt.

Ik heb geen problemen met schel geluid, sowieso heb ik behoorlijk gevoelige speakers, dus vermogen zat, en verder een actieve subwoofer, dus plenty bass als het moet ;) En ik vond de 606 duur genoeg voor mijn portemonnee :) Maar ik kan me prima voorstellen dat je met andere criteria op een totaal andere versterler uitkomt.
Meeste 'kenners' vergelijken de appels met peren. Een 500euro Onkyo klinkt nooit zo goed als een 2500euro Denon. (Daarentegen zal deze Denon wel moeite hebben om een 2500eur Onkyo te kunnen matchen).

Ik durf echter wel voorzichtig te beweren dat deze versterkers over het algemeen meer features bieden dan anders versterkers uit deze prijsklasse, qua geluid, zeker met de Burr-Brown misschien zelfs het beste uit deze klasse. Onkyo bied over het algemeen meer bang for buck zonder kwalitatief hierop in te hoeven boeten.
Anoniem: 62614 @bsmpower9 maart 2010 16:38
Klopt, maar dat is persoonlijk. Ik werd niet vrolijk van het geluid dat geproduceerd werd door Denon op mijn luidsprekers bijvoorbeeld. Maar hoewel ik redelijk onbevooroordeeld ben gaan luisteren kan ik me dat ook best ingebeeld hebben.
Ik ben juist benieuwd naar de warmteproductie van deze apparaten. De vorige serie had volgens veel mensen last van een overmatige warmteproductie.
Dat hangt ook af van de speakers die je eraan hangt en de impedantie die je opgeeft, en wat je daarvan snapt. Ik heb een 606, die kan op 4 of 8 ohm ingesteld worden. Mijn speakers zijn 6 ohm (kef 3005), met de Onkyo op 8 werd hij erg warm, met de onkyo op 4 niet.
Tja, de speakers moeten altijd een hogere impedantie hebben als de uitgang van de versterker. Ingesteld op 8Ω zal hij meer vermogen afgeven als waarvoor deze is gespecificeerd, gaan vervormen en in jouw geval warm worden.

Zou je speakers aansluiten van 4Ω en beide instellingen proberen, dan zal hij luider klinken op 4Ω. Sommige versterkers ondersteunen ook 2Ω.
En niet alleen de vorige, heb hier de 606 gehad en daar werd je ook echt niet bueno van. Iets erop zetten is absoluut geen optie, evenals 5cm ruimte erboven vrij hebben bij inbouw in een gesloten kast.

Had daar nog contact over gehad met Onkyo NL maar dat was gewoon heel normaal. Nou dikke dop 3 bier, als dat normaal is bij Onkyo, dan is Onkyo niet geschikt voor mij. Ben nu sinds een maand weer terug bij Denon, en mij hoor je niet meer klagen.
Anoniem: 62614 @Double-X-L9 maart 2010 16:32
Mwoa....Het is inderdaad niet charmant dat je een ei kan bakken op je Amp maar zo dramatisch is het allemaal niet volgens mij.
De sony Amp die ik hiervoor had en die 10+ jaar probleemloos gefunctioneerd heeft werd net zo warm als mijn Onkyo en die had geen HDMI board en evenmin 3 DSP boards. (Deze zijn rechtsachterin horizontaal boven elkaar gemonteerd waardoor de warmte niet goed weg kan)
De airflow van de fans (Die overigens nog nooit gedraaid hebben) word keurig geblokkeerd door de heatsink die over de breedte in het midden gemonteerd is. _/-\o_

De temp van mijn HD4870 bijvoorbeeld is ook netjes max. 50 C terwijl ik aan de achterkant van de kaart mijn klauwen brand.

Neemt niet weg dat het allemaal wat anders gekund had qua design etc. :Y)
Ik had gehoopt dat er bij een nieuw model tenminste een serie zou zijn met 2 HDMI out uitgangen.
want? Ik denk dat het overgrote deel van de mensen het apparaat maar aan 1 TV willen aansluiten. Het is een A/V receiver, geen mengpaneel of iets dergelijks
Omdat de groep mensen die de TX-SR608 koopt (steeds) va(a)k(er) naast hun TV ook een beamer geinstaleerd hebben.

Waarneer je kiest voor een A\V reciever wordt dit vaak het centrale punt in je audio/video opstelling. Het is dan wel geen mengpaneel maar een extra HDMI uitgang zou een goede toevoeging zijn imo.
Ach ja, voor het HDMI tijdperk kwam je er ook altijd wel, dus dat moet nu ook wel lukken. Je kunt het beedlsignaal via de receiver laten lopen maar het moet niet.
Jawel, het moet wel. Er zijn geen andere manieren om het geluid van je blu ray speler of multichannel HD op je PC naar de receiver te krijgen, dan door HDMI te gebruiken.

Dat is een (klein) nadeeltje van de combinatie van audio en video in 1 kabel.

Voor 2 display devices zul je waarschijnlijk een hdmi splitter willen hebben, die bestaan wel maar kosten een godsvermogen.
Nooit gehoord van optisch of coax?
Nooit gehoord dat optisch en coax geen 5.1 of hoger lossless kunnen transporteren? Sterker nog, die houden op na stereo PCM. Wil je dus je DTS-HD MA of Dolby TrueHD op de kwaliteit waarop die op het schijfje staat bij je receiver afleveren ben je gebonden aan HDMI.
die is er ook al in de aansluitende 00 serie van Onkyo (vanaf de 1007 en nu dan waarschijnlijk 1008)
Oeh netjes! Die TX-SR608 met THX ondersteuning en 160watt per uitgang. Als hij inderdaad minder dan 400 euro gaat kosten zou dat prachtig zijn. Op dit moment vind je deze specs namelijk alleen bij de TX-SR707 van 600 euro!
Alsof die 160 watt per kanaal iets zegt over de versterker. 160 Onkyo Watts zijn identiek aan 40 NAD Watts, of 50 Rotel Watts. Dan gaat zelfs mijn voorkeur uit naar de laatste 2 merken.
leuk, maar die liggen ook weer een klasse hoger. (ook qua prijs)
160 Onkyo Watts zijn identiek aan 40 NAD Watts, of 50 Rotel Watts.
En hoeveel Naomi Watts? Leuk en ligt ook een klasse hoger (vooral qua prijs).
sorry, kon het niet laten. Mijn bijdrage aan de merkenstrijd O+

[Reactie gewijzigd door berend_engelbrecht op 24 juli 2024 04:53]

Naomi Watts zou ik ook wel wat hoge tonen laten maken. ;)
Inderdaad, ik ben al een tijdje op zoek naar een niet al te dure versterker. Mocht deze rond de 400euro kosten dan kunnen ze alvast mijn naam op een exemplaar stempelen. Ik vind Onkyo altijd erg mooie versterkers met een gebruiksvriendelijk menu!
Slechts 1 basmodule. Humor voor die freaks die 2 subwoofers gebruiken voor de tonen zo laag dat ze toch niet horen waar het vandaan komt.....
sowieso, het is een uitgang om line niveau, dus wat let je om er een simpele splitter achter te hangen. Er vanuitgaande dat je subwoofers een vergelijkbare ingangsimpedantie hebben kan dat prima. Onder de 80Hz zit toch geen stereo informatie meer, dus die extra aansluiting meer of minder maakt geen drol uit.
De meeste subwoofers lopen vaak door tot 150Hz, soms zelfs 200Hz en dan hoor je dat volgens de experts weer wel. Wil je het goed doen, dan moet je, zoals borft aangeeft alles boven de 80Hz al afkappen in het subwoofer-signaal. Kun je de kantelfrequentie niet aanpassen, dan zijn 2 identieke subwoofers een goed alternatief.

Gewone stereospeakers die voldoende lage frequenties kunnen weergeven zijn natuurlijk ook goed, maar die vinden de huisvrouwen dan weer veel te groot, en gezien de 10" tot 12" diameter van een leuke basspeaker kan ik me dat best voorstellen. Het geeft wel een lekkere punch zo'n 12".
hehehe, mooie opmerking over huisvrouwen. Ik vind het altijd wel mooi dat als je fora over grote speakers of tv's leest, de zogenaamde WAF vaak meegenomen wordt in beslissingen. Schijnbaar hebben de vrouwelijke wederhelften toch behoorlijk wat inbreng :)

Mijn vriendin gebruikt mijn subwoofer als bijzettafel, waar een mooie grote plant opstaat, het ding jeeft dan ook een buiten volume van 175 liter ;)
130W per kanaal is niet heel vreemd hoor.

Verder netjes, Onkyo was altijd een prima merk alleen ze hebben met een paar recente modellen wat problemen gehad meen ik. Het design is ook vrij netjes hoewel ik moet toegeven dat dat geen dealbreaker zou zijn, ik kies gewoon wat het beste klinkt. Je moet er immers jaren naar luisteren.

Ik moet wel wennen aan die moderne receivers, door HDMI integratie heb je steeds minder aansluitingen achterop. Mijn oude Denon 38xx is compleet bezet achterop met aansluitingen! Alleen maar beter zo, het wordt er ook allemaal wat eenvoudiger op immers.

[Reactie gewijzigd door BeQuietAndDrive op 24 juli 2024 04:53]

Versterkers en receivers waren vroeger goed voor jaren lang gebruik. Maar nu komen er zo snel en zo veel features bij dat je na een jaar of 3 al vreselijk achterloopt. Zo heeft mijn AV versterker nog helemaal geen HDMI in/uitgangen en die is nog helemaal niet zo oud (Pioneer VSX-906).
Dan koop je gewoon een HDMI switch met 4 in- en 2 uitgangen, blijft het beeld ook ongemoeid. Persoonlijk wil ik dat mijn Receiver niet aan het beeld zit, zodat er niet nog eens een vorm van postprosesing plaats vindt. Je staat versteld hoeveel receivers het beeld niet met rust kunnen laten (lees postprosesing kan niet uitgezet worden).
Zou niet zo moeilijk moeten zijn een digitaal video signaal met rust te laten toch?
Je weet toch wel dat HDMI digitaal is he?
Dat dacht ik ook. Maar kennelijk is het minder vanzelfsprekend dan ik dacht.
Noem er eens een dan, die het hdmi-signaal aanpast zonder dat je die "beeldverbeteringen" uit kunt zetten? Ik weet vrij zeker dat iedere zichzelf respecterende fabrikant (Denon, Marantz, Onkyo, Yamaha, Sony, Harman Kardon, NAD...) hdmi-passthrough heeft.
Toen ik afgelopen jaar aan het kijken was voor een nieuwe HK receiver, kon geen 1 HK het signaal met rust laten. Als er een 1080P signaal uit de PS3 komt moet de receiver het gewoon met rust laten, anders wordt het alleen maar minder, en nog meer sync/lag problemen.
In additie op bovenstaande reacties, wanneer er over de HDMI een DRM signaal gaat, mag/kan de receiver het beeld niet aanpassen...
Noem er maar eens een paar.

Ik ken GEEN ENKELE receiver die daadwerkelijk videodata aanpast via HDMI.
Met HDCP wordt dat ook erg moeilijk.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.