De webserver van de TUe blijkt onvoldoende beveiligd. Via een gerichte Google-zoekopdracht kunnen onder andere lijsten met gebruikersnamen en e-mailadressen van studenten en medewerkers worden gevonden.
Een van de subdirectories op de TUe-webserver is door de zoekrobot van Google geïndexeerd. Hierdoor kunnen met relatief eenvoudige zoekopdrachten allerhande documenten worden opgevraagd die voor intern gebruik bedoeld lijken te zijn. Zo trof Tweakers.net met behulp van de zoekmachine onder andere een lijst aan met bijna 450 gebruikersnamen en bijbehorende e-mailadressen van TUe-medewerkers en -studenten, materiaal waar spammers of andere kwaadwillenden goed mee uit de voeten zouden kunnen. Ook diverse administratieve documenten bleken vrij op te vragen.
Jim Heirbaut, woordvoerder van de Technische Universiteit Eindhoven, laat in een reactie aan Tweakers.net weten dat de TUe niet van het probleem op de hoogte was en dat de technische afdeling direct zal uitzoeken of er onbedoeld informatie is geopenbaard. Verder stelt Heirbaut dat de gevonden e-mailadressen ook op andere manieren door derden kunnen worden achterhaald, bijvoorbeeld via het 'digitale telefoonboek' van de TUe.
Het is niet duidelijk hoe de Googlebot deze documenten heeft kunnen indexeren. De betreffende subdirectory is keurig voor de buitenwereld afgeschermd, maar mogelijk ligt een configuratiefout elders op de website ten grondslag aan het beveiligingsprobleem.