Universiteit zet webcam-surveillance in bij examens op afstand

De Amerikaanse Troy University gaat studenten die op afstand examens afleggen, in de gaten houden met een webcam. Het onderwijsinstituut hoopt hiermee examenfraude efficiënter tegen te gaan.

Vanaf de herfst zal de universiteit zijn elfduizend online studenten - waarvan een groot deel werkzaam is in het Amerikaanse leger - voorzien van de 125 dollar kostende webcam. De camera van de firma Software Secure is gericht op een spiegelende bol, waardoor het een beeldhoek van 360 graden in de gaten kan houden. Een ingebouwde microfoon neemt het omgevingsgeluid op. Tijdens het examen legt de Securexam Remote Proctor video- en audiosignalen vast, waarbij speciale software opvallende bewegingen of geluiden herkent en voorziet van een herkenningspunt. De surveillant kan rechtstreeks toezicht houden en eventuele 'verdachte' passages opnieuw bekijken. Zo zou hij kunnen vaststellen of er bijvoorbeeld een telefoongesprek is gevoerd, of dat de kandidaat ongeoorloofd de ruimte heeft verlaten. Het systeem kan ook alarm slaan wanneer de student ineens opvallend vaak goede antwoorden geeft. Tijdens de examens is het voor de kandidaten onmogelijk om op internet te surfen of andere software op te starten, terwijl een vingerafdrukscanner identiteitsfraude moet voorkomen.

De universiteit geeft toe dat het systeem van videosurveillance niet waterdicht is, maar het ziet de webcam als een relatief goedkope en eenvoudige oplossing voor toepassing op grote schaal. Momenteel krijgen studenten die buiten de universiteitsmuren een examen moeten afleggen een toezichthouder aangewezen, maar dit systeem zou in de praktijk vaak tot misverstanden en fraude leiden. Een andere optie, waarbij de kandidaten voor een toetsing naar een ingehuurde locatie moeten afreizen, blijkt door de grote afstanden in de VS onpraktisch. Een professor aan de Troy University geeft toe dat sommige examenkandidaten niet aan de webcam willen, omdat het een te grote impact op de privacy zou hebben. Een studente aan de school merkt echter op dat het afleggen van een toets onder het wakend oog van de Securexam Remote Proctor haar per keer drie uur reizen bespaart.

Securexam Remote Proctor

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

20-06-2007 • 17:18

41 Linkedin

Bron: USA Today

Reacties (41)

41
40
13
11
0
23
Wijzig sortering
VNC installeren, iemand anders mee laten kijken met wat je doet en dan via een brailleregel die op de grond onder je grote teen ligt de antwoorden terugkrijgen. Moet je alleen wel zoveel moeite doen om braille onder de knie te krijgen dat je volgens mij beter gewoon je huiswerk kunt leren :P

[Reactie gewijzigd door Skit3000 op 20 juni 2007 17:25]

Anoniem: 76287
@Skit300020 juni 2007 18:51
Gewoon Vmware installeren, OS erop, inloggen, computer beveiligd.

Druk je één keer op Ctrl+Alt, zit je gewoon weer in je 'eigenlijke' OS en kan je gewoon op internet en zo. :z
hoezo..

gewoon die andere knakker die wél 't internet op kan met vnc de antwoorden ook nog laten invullen :P
Bij meerkeuzevragen kan je dit systeem toepassen zonder veel moeite om te leren welke signalen voor antwoord a, b,c,... staan. En als je software moet installeren waardoor de universiteit kan zien dat je VNC draait, zorg dan dat er in je kamer spiegelglas is waardoor uw helper aan de andere kant kan meekijken op uw beeldscherm B-)
Anoniem: 35183
20 juni 2007 17:24
webcam op tafel, spiekbrief onder de tafel
laptop met beelscherm, webcam schuin achter de laptop
etc etc
Dan registreert het systeem dat je verdacht veel onder de tafel kijkt => gezakt.

Gewoon dat ding op een verhoging plaatsen. Dan kun je er veel dingen onder plaatsen, zoals een (kleine) LCD scherm of boek. Dat werkt beter en valt (als je het goed doet) bijna tot niet op :)
Impact op de privacy? Hoezo dan? Bij een normaal examen wordt je ook door surveillanten in de gaten gehouden, dus ik zie 't probleem niet. Of willen ze alle opnamen bewaren, zodat jaren later precies kan worden geanalyseerd hoe veel keer per uur je aan je neus peutert als je twijfelt? Lijkt me nl. wel netjes deze niet voor andere doeleinden te gebruiken en na het afhandelen van het examen (na hooguit een week of vier dus) weg te gooien; een normale surveillant kan zijn herinnering ook niet telkens weer afspelen.
Het lijkt mij eerder gaan om te omgeving waar het examen afgelegd wordt. Veel studenten zullen niet alleen in het leger zitten, maar ook gewoon een aantal uren rijzen (Zoals in het artikel staat) weg van de school, dat houdt in dat je examen aflegd in je eigen huis of kamer waar je waarschijnlijk dingen hebt staat waarvan je liever niet hebt dat iedereen daarnaar kan meekijken.
Anoniem: 97559
@Spherix21 juni 2007 11:15
Kwestie van je kamer opruimen voordat je examen gaat doen.
En David Copperfield werkte ook met spiegels voor één van zijn illusie trukken. Een zien wat de camera doet als je ook creatief bent met wat spiegels. }>
Anoniem: 120082
20 juni 2007 18:04
Wat is dit nu voor onzin. Examens op afstand afleggen. Mss zijn wij hier in Europa daar een beetje te bekrompen voor maar wat is dat nu voor een drogreden als 'ik bespaar mij nu 3 uur reistijd'. Als ik voor een examen vorig jaar mij moest verplaatsen deed ik daar ook met de trein meer dan anderhalf uur over (heen en terug). Moet iedere student nu plots z'n diploma kunnen halen zonder vanachter de bureau te komen?

Je kan mij mss conservatief ofzo noemen voor een 'tweaker' ;) maar ik snap niet waarom ze zo'n dubieus systeem willen invoeren om wat reistijd te willen besparen. Het gaat nog altijd om een universitair diploma waarvoor je volgens mij nog steeds wat moeite mag doen. Wat betreft die militairen, die kunnen toch even goed samen in een lokaal gaan zitten onder toezicht van een beëdigde officier.

Edit, ja ik weet dat er ook hier examens op afstand worden afgelegd, maar dat zijn lang niet alle examens. Dan gaat het meestal meer om inzichtvragen ed die niet zomaar even in 1-2-3 op internet te vinden zijn.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 120082 op 20 juni 2007 18:06]

Om 3 uur reizen te besparen is het wat overdreven inderdaad... bij mij op school zitten meer dan genoeg mensen die 2x2 uur moeten reizen.

Maar goed, 1,5 uur karren is in de VS om de hoek... het zal voor vele anderen wel meer tijd besparen denk ik.
Anoniem: 196208
20 juni 2007 17:21
Klinkt inderdaad redelijk waterdicht :). Ik snap alleen niet hoe je met een spiegelende bol een kijkhoek van 360 graden kan hebben, er is toch altijd wel iets van een dode hoek?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 196208 op 20 juni 2007 17:22]

Die 360 graden is in een tweedimensionaal vlak. Vergelijk het met een fisheye lens, alleen dan met een spiegeltje :)
Gebruik gewoon je mp3-speler, het oortje wel weg van de camera houden natuurlijk. Of je haar laten groeien. Simpel :P
Een camera die omhoog kijkt tegen een spiegelende bol aan. Als deze precies gecentreert is dan kan je in feite 360 graden in de rondom kijken.. Heel makkelijk..
"Het systeem kan ook alarm slaan wanneer de student ineens opvallend vaak goede antwoorden geeft"

lol als je een keertje goed hebt geleerd dan word het al als verdacht beschouwt

voor de rest imo een goede oplossing alleen vraag me af hoelang het duurt voordat dit weer als onbetrouwbaar word gezien, volgens mij zijn de toezichthouders toch altijd de beste oplossing
Ik denk dat ze hiermee bedoelen dat er bij de menselijke toezichthouder een soort alarmpje afgaat, zodat hij weet dat hij beelden van de persoon in kwestie op die momenten best eens extra goed controleert.
Het lijkt me dus niet zo te zijn dat je dus meteen ook gestraft zou worden voor momenten met goede ingevingen.

Dit lijkt me trouwens ook niet te betekenen dat ze mensen die goed scoren als verdacht aanduiden. Ik denk dat ze eerder letten op een groot contrast in je intelligentie tijdens het examen zelf als je bijvoorbeeld een half uur lang elke vraag barslecht beantwoord, en heel veel tijd nodig hebt, en dan ineens op 15 minuten tijd vele briljante antwoorden kunt formuleren, de kans dat op die moment iemand geholpen heeft niet te onderschatten is. :)
wat bedoelen ze met "opvallend vaak goede antwoorden"

stel nu da je een krak bent in een vak, krijg je zo een F voor 'te veel goede antwoorden" te geven :p

ik vind het wat maf klinken...

maar anders wel mooi en goed bedacht :)
Anoniem: 99443
20 juni 2007 17:22
Héhé, ff netwerkkabel uittrekken, overschrijven en dan terug insteken ;x

Of per ongeluk het oog van de cam afschermen :<

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 99443 op 20 juni 2007 17:22]

En dan van verdere examens uitgesloten zijn...
Anoniem: 140100
@Grzzl20 juni 2007 21:48
Of je gebruikt een ondetecteerbare man-in-the-middle attack..
Someone could be eavesdropping on you right now...
Anoniem: 133602
20 juni 2007 22:10
Of je hangt een gigantisch spiekbord tegen de muur achter de webcam }> Kan je gewoon doen alsof je in gedachten aan het staren bent :o
Zou je het artikel niet eens volledig lezen voordat je met dergelijke briljante ideeën afkomt? Het is een webcam die 360° kan kijken.
360 graden om 2 assen dan werkt datnatuurlijk niet... :z

maar je kunt natuurlijk wel de laptop achter de camera zetten en vervolgens in de dode hoek achter het scherm je spiekbrief maar het lijkt me dat hij direct langs je scherm moet staan... :Y)

de manier van lasharor lijkt me het beste alleen even opletten met de schaduwen.... ;)
"Big Brother is watching you!"

Maar is dit niet heel simpel te hacken door een programmatje te schrijven dat de hele tijd 1 stukje loopt, maar dan in verschillende snelheden enzo?
Ik moest ook meteen aan de film "Speed" denken om dit systeem te omzeilen...

Verder zal er voor elke manier tegen spieken, een nieuwe manier uitgevonden worden die spieken weer mogelijk maakt.
Het blijft de eeuwige cirkel maar ook een spel. Als ik een leerling betrap heeft ie pech gehad (verloren) maar als ik de leerling niet betrap heeft ie geluk gehad (gewonnen).

VB:
Een tijdje terug ook een leerling betrapt: ze had 4 schrijfblaadjes op tafel liggen terwijl ik er maar 2 had uitgedeeld. Die andere twee waren ook nog eens in een andere kleur pen geschreven. Claimt ze dat die andere pen leeg was. Echter die kon ze niet geven want die had ze aan een ander gegeven??? Niet erg overtuigend verhaal. Zeker gezien het feit dat er 9 opgaven waren in de toets en zij haar "aan het begin gemaakte aantekeningen" in 11 vragen had onderverdeeld. Pech voor haar.

OOk al eens gehad dat er naderhand 1 op me afkwam dat ie had gespiekt. Had ik niet gezien. Geluk voor hem dus.

Het blijft een spel en als je nieuwe manieren vindt om spieken tegen te gaan zullen er ook nieuwe manieren van spieken voor terugkomen.
Oh, is Big Brother uit Speed?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee