Mogelijk geen regiocode bij HD-DVD

HD-DVD logoDe nieuwe HD-DVD-standaard zal misschien geen regiocodes meer hebben. Op de DVD Forum Japan Conference 2005 werd, zoals verwacht, vooral over HD-DVD gesproken. Een woordvoerder van Toshiba kwam met een interessante verklaring: 'Regiocodes zijn zelfs bij het Steering Committee niet geliefd, en HD-DVD zal ze mogelijk niet meer hebben.' Het DVD Forum is een vereniging van hardwarefabrikanten, softwarebedrijven, contentproviders en andere gebruikers van dvd's. Het Steering Committee is het dagelijks bestuur van het DVD Forum. Het DVD Forum moet niet worden verward met de DVD Copy Control Association, een organisatie van contentproviders, vooral filmmaatschappijen, die de licenties voor de decryptie van dvd's uitgeeft en uiteindelijk beslist over de regiocodes. Hoe de filmmaatschappijen denken over het eventuele verdwijnen van de regiocodes is nog niet bekend. Duidelijk is wel dat het huidige systeem van regiocodes verre van waterdicht is.

Door Arie Jan Stapel

Nieuwsposter / PowerMod

09-10-2005 • 21:41

62 Linkedin

Bron: Engadget

Reacties (62)

62
62
37
15
0
13
Wijzig sortering
een regio code maakt een dvd speler ongeveer 15% duurder dan nodig is "omdat je de spelers alleen kunt slijten in 1 regio"
Onzin, in (vrijwel) alle gevallen is de regiocode een software-instelling die pas heel laat na de productie wordt vastgezet. Soms is-ie zelfs nog met een afstandsbediening te wijzigen, als je de juiste codes weet. Dus dat maakt een speler geen eurocent duurder.
Anoniem: 118045
@Frank-L10 oktober 2005 08:01
Sterker nog, sommige (de meeste?) DVD-spelers laten je maximaal n keer wisselen van regiocode.
Correctie, dan heb je het over pc dvd-rom drives (die overigens alleen voor films regio code hebben)
Deze zijn 5 keer in te stellen in windows/hardware.
Om deze regiovrij te maken is het beste om en je drive te flashen zodat ie regio vrij is, en een programmatje te gebruiken om windows z'n mond te laten houden, al is dat niet 100% nodig.

Mijn losstaande DVD speler heeft netjes menutje zoals dat bij bijna alle spelers werkt voordat ze verkocht worden.
Menutje kan je regio kiezen (1, 2, 3, etc, geen 0, dus RCE proof), maar daaronder staat ook optie om dit in het flash vast te zetten. Hierna kun je niet meer veranderen. Zo doen de meeste fabriekanten het ook, er word pas ingesteld welke regio het is bij bestelling van tussenhandelaar uit regio X.

edit:
typo
Anoniem: 61096
@Frank-L10 oktober 2005 11:06
Tuurlijk wel, je moet verschillende batches maken (regio 1,2, enz) Van deze batches moet je voorraad aanhouden. Onverkochte regio 1 spelers kun je niet zomaar in regio 2 splijten. En ga zo maar door

Er zitten dus wel degelijk grote kosten aspecten aan het hebben van verschillende regiocodes. Dat de regiocode eenvoudig kan worden veranderd en (weinig) hardwarekosten met zich meebrengt maakt niet veel uit.
Inderdaad. Bovendien is een regiocode niet alleen maar een bitje in de software van de speler; op de achterkant van de speler staat de regiocode nl. ook aangegeven; ook de handleiding is uniek voor elke regio, ook al betreft het maar één pagina misschien. In elk geval betekent het dus wel degelijke verschillende productielijnen en andere logistieke kanalen, en dus extra kosten.
Software kost ook geld. Veel geld.
Zou mooi zijn, want het huidige systeem is onnodig, zo lek als een mandje en IMHO juridisch ook nog discusierbaar.
En dan te bedenken dat een goedkoopie wegwerp DVD speler zelfs default al regio vrij wordt geleverd ...
het is nodig.. doordat titels in amerika eerder worden gereleased bestaat de mogelijkheid tot import wat ervoor zorgt dat je dvd's hier in europa kunt zien voordat de film in de bios uitkomt. tevens maakt het voor copieerders het nog eenvoudiger om dvd's vanuit verschillende regio's te importeren/exporteren zonder er nog verdere rekening mee te houden
zo lek als een mandje voor tweakers ja. maar ik zie de gemiddelde persoon nog niet even zijn dvd speler flashen zodat ie regio vrij is. het is dus zeker doeltreffend
juridisch discusieerbaar lijkt me ook sterk aangezien dat in de afgelopen 10 jaar? wel gebeurd was.
en dat goedkope dvd spelers zonder regio bescherming worden geleverd dat lijkt me juist twijfelachtig of dat goed is.
daarom snap ik dan ook niet waarom de regio's als 't ware gedumpt worden. tevens denk ik dat titels nu wel op een andere manier (via internet/firmware) wel beschermd worden.
Je kan al dag en jaar voor een kleine toeslag in de winkel met behoud van garantie je dvd-speler regiovrij maken. Heb ik ook gedaan bij MediaMarkt met mijn Sony DVD spelere voor 15 euro.
Het verschil is alleen dat nu de garantie vanuit de verkopende partij komt, want de importeur wil zo'n ding echt niet onder ogen zien ... zeker als deze onder garantie gerepareerd moet worden. Deze rekeningen worden namelijk gewoon weer geincasseerd bij de fabriek en moet het apparaat ook zo zijn toen deze de fabriek verliet.
Ik vind de oplossing veel simpeler:
release producten in de bios, videotheek en winkel gewoon wereldwijd. Zijn het niet de DVD's dan kan iedereen de film al downloaden in europa terwijl de film hier dan nog niet in de bios is. Dus regiocodes zijn 1 ding, maar dat is slechts een lapmiddel voor een klein gedeelte van een veel groter probleem in het algemeen.
De hoofdreden waarom films vroeger in de bioscoop niet wereldwijd gereleased werden is sinds de komst van digitale dragers trouwens ook verdwenen: vroeger werden de filmbanden eerst in de VS gebruikt, om nadien naar andere continenten gevlogen te worden.
De kost voor een digitale filmdrager (die meer en meer gebruikt worden) is tegenwoordig in verhouding tot het budget van de film zo klein dat dat transporteren niet meer veel opbrengt.
Door later te lanceren in de EU bevorder je trouwens ook illegale kopieën.
Vroeger was inderdaad de beschikbaarheid van filmbanden een beperking. Tegenwoordig is vaak het advertentiebudget de beperkende factor. Om een film goed te promoten moeten de acteurs in TV programma's verschijnen en moet er reclame gemaakt worden. Acteurs hebben ook te maken met 24 uurs dagen en kunnen dus maar op een beperkt aantal plaatsen een beperkt aantal interviews geven en het initiele advertentiebudget is vaak al op als de film in de USA gereleased is. De campagne in Europa wordt dan weer gefinancierd door de opbrengsten in de USA.

Dus hoewel ik voorstander ben van een wereldwijde release kost een wereldwijde release gewoon veel meer geld en investeerders durven vaak dat risico niet te nemen.
Er is geen enkele technische belemmering die het wereldwijd uitzenden van reclame voor films verhindert. Daarbij betrokken acteurs etcetera hoeven er zelfs hun huis niet voor uit om reclame te kunnen maken, althans zouden dat niet hoeven als de zogenaamd professionele programmamakers even competent waren als amateurs, die er - ZONDER studio met batterijen apparatuur, ZONDER leger techneuten en ZONDER potten chemicaliën om iedereen die in beeld moet op te schilderen ter correctie van "foute" belichting - in slagen de 75e verjaardag van oma binnenshuis op film te zetten. En anders maken ze toch gewoon GEEN reclame? Scheelt bakken met geld (wat de consument altijd weer moet opbrengen) en een goede film wordt toch wel bekeken.
"het is nodig.. doordat titels in amerika eerder worden gereleased bestaat de mogelijkheid tot import wat ervoor zorgt dat je dvd's hier in europa kunt zien voordat de film in de bios uitkomt."

Tsja, zolang ik netjes voor die DVD betaal, lijkt het me niet meer dan logisch dat ik hem ook mag kijken. De filmindustrie kan nou eenmaal niet zijn wil aan de consument opleggen. Immers, "De klant is koning".

Je moet niet spullen verkopen, waarvan je niet wil dat mensen ze zien. Pech voor de filmmaatschappijen.
Das niet echt de issue.
Parrallelimport van bijvoorbeeld parfums en drogisterijartikelen is ook zeer ongewenst maar aan de orde van de dag (een Rexona'tje met Russische tekst erop die je op de markt koopt voor een euro).
Het gaat dus niet om houdbaarheid of datering van een produkt, maar gewoon om verkoops/inkoopsprijzen in elke regio die afhankelijk zijn van levensstandaarden en gemiddelde prijzen.
hackwerk zegt:
".... maar gewoon om verkoops/inkoopsprijzen in elke regio die afhankelijk zijn van levensstandaarden en gemiddelde prijzen."

Globalisering zorgt er voor dat al deze producten over heel de wereld verkrijgbaar zijn. Als neveneffect heeft het ook dat men niet meer in regio's of continenten moet gaan denken.
Als ze hun producten ook in de minder koopkrachtige gebieden willen slijten dan moeten ze met hun prijs omlaag.
Waarom niet over heel de wereld alles in 1 prijs en in 1 munt.
....
[/dreaming]
@hackwerk

Uit oogpunt van de fabrikant is dit misschien ongewenst, maar uiteindelijk is dit wel vrije marktwerking. Blijkbaar zijn er mensen die het niet nodig vinden om meer te betalen voor een product alleen omdat de verpakking in hun eigen taal is (duh). Als de fabrikant daar wat aan wil doen kan hij/zij dat doen met prijsverhoging daar of verlaging hier, of quotering van het de aantallen naar bepaalde regio's, kunstmatige bescherming lijkt me niet nodig, althans vanuit consumenten oogpunt ;)
Ik zie regio codes anders enkel als een poging van bedrijven om de vrije markt te beknotten. Zij willen alle voordelen van de vrije markt hebben, maar proberen met alle mogelijke middelen ervoor te zorgen dat de consumenten daar niet van kunnen profiteren.

Als ze niet willen dat er massaal geïmporteerd wordt moeten ze maar een manier verzinnen om alles overal tegelijk te releasen.
Anoniem: 42145
@n4m3l3559 oktober 2005 23:29
het is nodig.. doordat titels in amerika eerder worden gereleased bestaat de mogelijkheid tot import wat ervoor zorgt dat je dvd's hier in europa kunt zien voordat de film in de bios uitkomt.
Hou nou eens AUB op met dat bios verhaal.

Het is al zovaak langsgekomen hier, HET GAAT NIET OM DE BIOS!!!

Makkelijkste bewijs: 20 jaar oude films die op DVD her-gereleased worden hebben ook gewoon regio bescherming.
De grote film bedrijven zijn de laatste jaren al langer bezig de releasdates van alles globaal gelijk te trekken. Dus het vasthouden aan regios is compleet overbodig.
Anoniem: 50893
9 oktober 2005 23:30
Misschien moeten ze gewoon eens gaan voor global releases en een eenheidsprijs wereldwijd invoeren, ben je van al het gezeur af. Dan kun je je distrubutie beter afstemmen en ook meer met een lagere prijs gaan werken lijkt me.

Zo zouden ze het ook met films moeten doen, niet eerst alleen in de VS, hoeven we ook niet meer te downloaden. Tis een factor wat gewoon speelt, weten dat er een lang verwachte film uitkomt, maar dan voorlopig nog niet lokaal kunnen kijken omdat de release pas later komt. Dus je word min of meer dan "gedwongen" om het van het net te halen. Overigens onbegrijpelijk, alleen in de VS willen starten, maar 1 dag later is het al wereldwijd te krijgen.

Hetzelfde geld voor natuurlijk de dvd's. En jah, boeien, regio codes, dan maar via de pc kijken ;)
Dit is onmogelijk daar er veel landen zijn waar minder verdient wordt dan in europa en Amerika!
Zo kun je NOOIT een dvd de gelijke prijs meegeven in Europa en bijv. Azie. Daar zullen ze echt wel goedkoper op de markt gezet moeten worden anders kosten ze daar naar verhouding teveel van het verdiende loon! ;)

Ook Testen ze films eerst; Amerika is altijd al een land geweest waar men veel elektronica test omdat ze daar sneller nieuwe producten opnemen dan hier. Een product of film dat succesvol is in Amerika zal hoogst waarschijnlijkheid ook goed in Europa verkopen. Andersom dus ook; niet aangeslagen: in andere landen waarschijnlijk ook een flop. Met name voor westerse landen is Amerika een goed test land. Veel grote elektronica concerns testen nieuwe apparatuur eerst op de Amerikaanse markt uit!
Het idee van regiocoderingen was dat o.a. de filmmaatschappijen de massa willen afhouden van parallelimport. Een dvd in bijnvoorbeeld Amerika of Japan is goedkoper dan in Nederland
Bovendien komen Hollywood films in de VS veel eerder uit. Ze zijn daar vaak al uit op DVD terwijl zie hier nog in de bioscoop draaien. Als je dan de Amerikaanse DVD zou kunnen bestellen brengt een film in Europa niets meer op.

Het gefaseerd uitbrengen heeft twee belangrijke redenen. Veel (ong. 70%) van de Hollywood films flopt. Als een film in de VS al flopt hoeft er voor de rest van de wereld geen geld aan promotie meer worden besteed, hij verdwijnt gewoon stilletjes en in Europa hoor je nooit iets over die films. Daarnaast is het financieel veel prettiger om de opbrengsten van een film over een langere periode te kunnen uitsmeren.

Er wordt tegenwoordig incidenteel al wel eens afgestapt van het gefaseerde uitbrengen. Als het helemaal afgeschaft zou worden zou het er wel eens nog slechter uit gaan zien voor Hollywood, en het gaat al zo slecht. Ik denk dat de fasering zijn langste tijd in ieder geval wel heeft gehad, ik ben alleen benieuwd hoe het zal uitpakken, het zou wel eens het einde van een paar studios kunnen betekenen...
Lijkt me onzin. Die promokosten haal je er sowieso wel uit altijd denk ik, maar misschien is dit je enige punt. Wat echter helemaal niet kan kloppen is dat je je inkomsten wil spreiden. Je wilt toch zo spoedig mogelijk alle investeerders/banken/leningverstrekkers terugbetalen en ook snel winst draaien om meteen rente te maken?
Dat klopt niet helemaal je vertelt.

De allergrootste reden dat men gefaseerd uitbrengt is dat men niet zo snel en zo veel mastertapes kan maken van een film die gerealed wordt.
Door eerst de film in de USA uit te brengen bijvoorbeeld, kan men master tapes bijmaken en daarna de film in bv. europa releasen.

Overigens wordt deze techniek bijna overbodig doordat er een download systeem voor bioscopen op stapel staat, waardoor zij digitaal alles kunnen aanbieden, met navenante voordelen.

Hogere kwaiteit, mogelijke overal tegelijk releasen
Geen grote kosten meer voor transport en productie.

Nadeel is dat de bioscopen moeten investeren in nieuwe apparatuur.

Het heeft echter wel de toekomst.!!
Dat verhaal is ook weer voor de bios, voor DVD gaat dat niet op.
Uhm.. andersom komt ook regelmatig voor.. Mindhunters is pas dit jaar in de VS uitgekomen, terwijl die hier al op dvd was verschenen (en ook in de bios is geweest)..
En negen van de 10 keer betere kwaliteit.
Het gebeurt nu vaak genoeg dat een USA release goedkoper is dan in NL (Zelfs als je de verzendkosten meetelt) en ook nog eens meer extra's bevat en betere sourndtracks (DTS anyone?).
Het is dat ik perse NL subs wil op mijn DVD's, anders had ik ook allang overzee ingekocht.
ik weet niet hoe de dvds in america worden samengesteld maar als ik hier een dvd koop dan zitten er ongeveer 15 tot 20 subtitels op en 2 of zelfs 3 audiotalen

waarom hier dan wel en in america dan niet???
Heel simpel... dvd's worden per regio gemaakt... en in de europesche regio worden wel meer dan 20 talen gesproken... dus ondertiteling (en/of language tracks) in meest-gesproken talen.

In de amerikaanse regio worden maar 2 talen gesproken (door een groot percentage)... Engels en Spaans...

Dus over het algemeen zijn dat de enige talen die je op US dvd's tegenkomt. In amerika spreekt slechts een klein percentage nederlands, duits, frans of italiaans e.d.... beetje nutteloos en overbodig duur om daarvoor subtitles toe te voegen.
Wacht maar tot ze gaan verzenden met dat ver****te UPS. Die durven €30 verzendkosten/importrechten of andere smoesjes tot geldkoppen te rekenen *bovenop* de verzendkosten die je allang betaald hebt.

Ik zou dus DVD's uit een aziatisch land, zeg, China halen :)
DTS anyone?).
DTS is hier ook volop verkrijgbaar voor de nieuwere films...
Euh .. Schindlers List bijvoorbeeld is in NL met Franse DTS track uitgebracht, terwijl er in Amerika gewoon met een engelse DTS track uitgeleverd wordt.
JA, ook in NL hebben we DVD's met DTS tracks, maar vaak zijn de NL releases kwalitatief minder dan de USA releases.
Shindlers List is niet de enige. Zowat elke Benelux release waar ergens DTS vermeld staat bevat alleen een FRANSE DTS track...

Maar het is heel normaal dat niemand dat beseft. Er staat DTS op de doos, dus ze denken dat ze DTS hebben terwijl het helemaal niet waar is...

Zo laag is het doorsnee DVD-film-kenner niveau al gezakt...
Ik importeer ook regelmatig DVD's uit amerika, maar ik ben het toch niet met je eens. Amerikaanse dvd's zijn geoptimaliseerd voor NTSC. dus slechtere beeldkwaliteit. Daarnaast hebben de europese vaak veel meer extra's. Daarnaast worden de amerikaanse versies vaak gecencureerd. In europa krijg je dus meer scenes en minder preutse scenes.
Nou ik weet niet waar jij hier je DVD's koopt. Maar in Japan zijn de meeste DVD's toch echt veel duurder dan hier hoor. Plus dat veel films er ook nog eens later uitkomen dan hier. Dus dat gejank wat sommige mensen doen van wij zijn altijd als laatste slaat nergens op. Finding Nemo is er bijvoorbeeld dit jaar 22 juli pas uitgekomen.
Anoniem: 144442
@Mpdrichel9 oktober 2005 22:23
Zo heel gek is het ook niet, gezien Japan een vrij duur land is, voor ons als Nederlander.
Dit is in de VS weer anders...
En Japan is gewoon Regio 2 :P
Maar wel NTSC! ;)

De reden voor regiocodering is 2-ledig;
1)parallel-import voordat de film in europa in de bios draait;
2)Om import tegen te gaan vanwege de prijzen.
HD DVD komt steeds vaker met dit soort pogingen om zieltjes te winnen. Natuurlijk vinden de "ik heb het recht om alles te kopieren en te downloaden wat ik wil"-tweakertjes dit geweldig.

Ik zie het als een stuiptrekking, filmmaatschappijen zullen hier dus nooit mee akkoord gaan.

Mocht dit wel zo zijn, dan was het iig een stuk handiger, je kan films die hier nog in de bioscoop uit moeten komen via een webshop op hd dvd kopen. Maar dvd had ook geen regiocode hoeven hebben, Hollywood etc wou het echter. Nogmaals, ik denk niet, zeker met het feit dat er nu nog meer gedownload wordt etc, dat ze dit erg leuk gaan vinden.

edit: ik zeg niet dat ik het geen strak plan vind, in tegendeel.
Waar ik me aan stoor is: iedereen denkt nu dat er geen regiocodes op komen, nou laat me jullie dit vertellen. Als HD DVD geen regiocodes zou hebben, dan zouden meteen alle filmmaatschappijen zich terugtrekken.
Het gaat helemaal niet om het downloaden, daar heb je ook geeneens een regio-unlock voor nodig. Gedownloade DVD's zijn per definitie regio 0, en die spelen dus in alle DVD spelers af (tenminste al mijn spelers).

Het gaat erom dat als een film gewoonweg in europa niet leverbaar is en je em elders bestelt, wil je niet gestrafd worden met die regio-code voor iets waar de film-distributeurs in de eerste plaats verantwoordelijk voor zijn; precies dezelfde mensen die de regiocode wilden hebben.
Waarom? Denk je niet dat het onderhand een keer tijd gaat worden film gewoon globaal uit te brengen en niet per regio?

Ik vind het gewoon niet echt meer iets van deze tijd.

@bigoldie
Parallelimport zul je misschien dan wel hebben, maar dit geld toch voor alle producten? Sowieso voor internetverkoop lijkt het mij niet erg handig met regio's te werken.
Wat hier staat is dat ze geen Regio-code systeem willen, omdat dat niet waterdicht is.
Dat wil niet zeggen dat ze het doel waarvoor dit bedoeld was, niet meer nastreven.
Ze zullen het dus wel vervangen door een beter (lees: restrictiever) systeem.

Bijvoorbeeld iedere speler een uniek ID geven... zodat je niet meer per regio kunt releasen, maar per speler...
ja en als je dan je bioskoopkaartje moet inleveren voordat je de dvd mag kopen zijn ze helemaal blij, wantt maximale opbrengst
Anoniem: 23981
@secoh10 oktober 2005 14:30
Ze denken erover om geen regio-codering toe te passen! Of ze dat ook daadwerkelijk laten vallen is weer een heel ander verhaal!

Ik denk dat het erg moeilijk gaat worden nu voor hd-dvd, daar nu de laatse grote filmmaatschappijen ook voor blu-ray gaan. De meeste filmmaatschappijen hebben juist voor blu-ray gekozen omdat er dan 3 beveiligingen opzitten i.p.v. 2 nu op dvd!

Het is volgens mij niets meer dan een laatste poging om hd-dvd te redden!
Anoniem: 121387
9 oktober 2005 21:43
Prachtig...Het is ook een onzinnig systeem.
Ik dacht al, waar blijft het dagelijkse HD-DVD / Blu Ray topic ...
Op CDs zit geen regiocodering en dat heeft ook niet geleid tot massale paralelimport. En dat terwijl muziek-cds verder geen enkele andere ingebouwde nadelen hebben, dit itt tot film-dvds waarbij je te maken hebt met allerlei verschillende taal-, onderitel - en tv-formaatbarrieres waardoor je toch voor elke regio een of meerdere eigen versies moet uitbrengen.

Het kan dus wel. En het kan ook opnieuw.
Fout !

Muziek wordt niet globaal gereleased. Het hangt er maar net van af waar de artiest van de desbetreffende cd bekend is en/of potentie heeft om bekend te worden.

Bij U2 was het toevallig wel het geval.
Anoniem: 44497
10 oktober 2005 08:44
Wat ik hierboven nog niet gelezen heb is dat het wel eens te maken zou kunnen hebben met die rechtzaak in Australië? Daar heeft een rechter gezegd dat mod-chips (voor PS2s) legaal zijn omdat ze gebruikt kunnen worden om media uit een andere regiop te kunnen (af)spelen.

Zodra je de regio encoding weglaat kan een modchip dus alleen nog maar gebruikt worden om: 1) je eigengemaakte software te runnen; 2) om illegaal gecopieerde content te runnen.

Het kan best wel eens zijn dat een rechter bepaalt dat 1) veruit in het niet valt in vergelijking met 2). En dat zou best wel eens kunnen zijn wat de industrie-bonzen willen: alle modchips illegaal verklaard kunnen krijgen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee