Wanneer men het over processors met een laag energieverbruik heeft, denkt men vaak meteen aan mobiele chips als de Pentium Mobile. Bij Sudhian dacht men echter nog verder en besloot men even twee chips die gericht zijn op de embedded systemen uit te testen. Het resultaat is een review die de AMD Geode GX vergelijkt met een VIA met Nehemiah-core. De Geode GX is eigenlijk slechts een nieuwe naam voor de MediaGX Cyrix-processor uit 1997 en is niet verwant aan de Geode NX, een Athlon XP Thoroughbred. De core van de Geode GX is dan ook gebaseerd op het Cyrix 5x86-ontwerp, een overgangsprocessor tussen de chips van de vierde en die van de vijfde generatie.
Doordat het om embedded configuraties gaat, is het niet eenvoudig om gelijkwaardige testsystemen te verkrijgen. Voor de VIA-chip werd gebruikgemaakt van een VIA EPIA-M met de CLE266 Apollo DDR-chipset. Voor de 667MHz-chip had men echter de beschikking over 128MB geheugen en een 16MB grote buffer. Bij het 1GHz-systeem was dit respectievelijk 512MB en een 64MB-buffer. Het moederbord van de Geode GX is dan wel een development board, AMD heeft al aangegeven dat het plankje eigenlijk klaar is voor productie en dus als retailproduct aanzien mag worden.
In de eerste test valt op dat de Geode GX duidelijk zwakker presteert in de ALU-test van SiSoft Sandra 2005, maar het in de FPU-benchmark ietsje sneller is dan de Nehemiah op 667MHz en alleen de Nehemiah op 1GHz moet laten voorgaan. De Geode GX tikt op 533MHz. Ook in de MultiMedia-test zijn de Floating Point-prestaties beter dan de Integer-resultaten, maar in beide gevallen laat hij de Nehemiah's ver voor zich. In ScienceMark slaagt hij erin de achterstand te verkleinen tot 22 procent ten opzichte van de 25 procent snellere processor. Ook in de praktijktests met Winrar en SuperPi blijkt de Geode steeds net iets te kort te schieten. Wanneer videokwaliteiten getest worden, slaagt de Geode er zelfs niet in enige weerstand te bieden tegen de Nehemiah's.
De reviewer besluit dan ook dat de Geode GX-ratings eigenlijk totaal onrealistisch zijn en de benchmarks van AMD opvallend gekozen zijn om het prestatieverschil te minimaliseren. Het rapport dat AMD aanhaalt bevat dan ook verschillende fouten. Zo is het onduidelijk welke 'VIA Centaur'-processor getest werd en is de 533MHz Ezra-core geen midrange-chip, in tegenstelling tot de beweringen in het rapport. Bovendien zijn de 533MHz VIA-processors duidelijk goedkoper dan de Geode GX. Tot slot benadrukt de reviewer dat er wel een markt is voor de Geode GX. Vooral applicaties en embedded clients die geen nood hebben aan de extra mogelijkheden, kunnen de Geode GX nuttig gebruiken. De chip is echter geen concurrent voor een modern Epia-systeem, aldus de reviewer.
