AnandTech heeft de Ahanix D.Vine 4-desktop aan een inwendig en uitwendig onderzoek onderworpen. Deze kast, die in Nederland bekend staat als de DIGN 4E, is bedoeld om een HTPC te huisvesten. Dit is meteen terug te vinden in het uiterlijk van de desktop. Zo is de voorkant gemaakt van geborsteld aluminium waarin een VFD-scherm en een infrarood ontvanger zitten verwerkt. Optische loopwerken zitten verborgen achter een klep en het geheel staat op een aantal voetjes die ook onder bijvoorbeeld versterkers zitten. De kast is ook even breed als een 43cm-versterker. Hierdoor misstaat de kast niet in een thuistheateropstelling. Over het uiterlijk is AnandTech dan ook tevreden
Intern biedt de D.Vine 4 plaats aan een ATX-moederbord. Er zijn drie 5 1/4"-bays aanwezig, waarvan er twee vanaf de buitenkant bereikbaar zijn. Daarnaast zijn er twee 3,5"-bays. Ahanix levert de kast standaard uit met een stille 350W-voeding. De koeling wordt verzorgd door twee 60mm-ventilators. De constructie van de kast is volgens AnandTech stevig. Het installeren van alle hardware in de kast is helaas niet makkelijk. Dit komt vooral door de beperkte interne afmetingen. Daarnaast moeten de kooien, waarin optische loopwerken en harde schijven in geplaatst moeten worden, eerst los worden geschroefd om hier de benodigde hardware in te plaatsen.
Nadat AnandTech de D.Vine 4 voorzien heeft van de nodige hardware, waaronder een Chaintech VNF3-250 moederbord met daarop een AMD Athlon64 3200+ die gekoeld wordt door een Zalman CNPS7000 koeler, wordt de temperatuur van de verschillende onderdelen gemeten. Uit deze metingen blijkt dat de onderdelen in de kast ongeveer 5 tot 6°C warmer wordt dan in een normale midi-tower. Hier staat tegenover dat de kast met 42dB-geluidsproductie volgens AnandTech erg stil is. AnandTech is voorzichtig met een conclusie. Er zijn nog heel wat punten die verbeterd zouden kunnen worden. Het is echter ook de eerste HTPC-desktop die AnandTech beoordeelt. Een echt referentiekader bestaat er dus ook niet. Vandaar dat AnandTech deze kast uiteindelijk toch aanbeveelt aan iedereen die op zoek is naar een desktop die niet misstaat in de huiskamer.
