Volgens mij wordt hier de conclusie verkeerd weergegeven, een en ander is nogal afhankelijk van welke vragen men gesteld heeft. Ik zie bv.:
Zoekmachines worden door 84 procent van de ondervraagden gebruikt voordat er online een product gekocht wordt.
Hier wordt al aangegeven dat het onderzoek zich toegesplitst heeft op
koopgedrag en niet op
zoekgedrag. Bij koopgedrag hoort inderdaad een zoekgedrag waarbij mensen betaalde links niet erg vinden, domweg omdat ze op zoek zijn naar een product waarvoor ze willen betalen. Dat is heel wat anders dan 'mien van de naaikrans' die op zoek is naar wat 'gratis patronen', die stekkert er imo wel degelijk van.
Los daarvan vind ik de conclusie veel te euforisch. Volgens de tekst vind 63 procent het niet erg, dat houdt in dat er nog steeds 37% het WEL erg vind. Ik weet het niet hoor, maar als een gemiddeld bedrijf de keuze heeft om iets te doen wat 37% van de klanten NIET kan waarderen, dan laten ze het. 1522 personen is nou ook niet bepaald veel, en waar hebben ze die mensen vandaan getoverd? Als ze die van t.net gerecruted hadden, zou het percentage wel anders liggen. In hoeverre is deze groep representatief? 'for all we know' kunnen ze dit onderzoek wel in een bejaardentehuis gehouden hebben...
Hoe dan ook, goed te zien hoe erg de maatschappij naar de kloten gaat, als men 37% klachten al als 'weinig' ziet, of als 'geen probleem'. Dat is wel meer dan 1/3 van je klanten!