Breedband in 31% van de Amerikaanse huishoudens

Uit een onderzoek, uitgevoerd door het Pew Internet & American Life Project, is gebleken dat 31% van de Amerikanen privé breedband heeft. De gehele toename, inclusief zakelijk gebruik, was in het afgelopen jaar zelf 50%. De bedrijven die internet via de kabel aanbieden, zoals Comcast Corporation, hebben hun marktaandeel vergroot van 63 naar 67%, en zijn hiermee grote internetaanbieders zoals Verizon Communications Inc. (o.a aanbieder van DSL) voorbijgegaan. Tegelijkertijd is het aantal mensen dat via DSL surft gedaald van 34 naar 28%.

Of de steeds lager wordende prijs van breedband een doorslaggevende factor is bij het gebruik hiervan is niet geheel duidelijk. Een telefonische enquête onder 1495 Amerikanen heeft hierop geen antwoord kunnen geven. Volgens John Horrigan, onderzoeksspecialist, heeft de steeds lager wordende prijs wel degelijk invloed. Vorige week heeft Verizon de prijs van zijn abonnementen met 10 dollar verlaagd. Hoewel analisten zeggen dat deze daling een bedreiging zou kunnen zijn voor breedband via de kabel, maakt men zich bij Comcast geen zorgen. Stephen B. Burke, directeur van Comcast's kabeldivisie, had het volgende te zeggen:



We do not see a major change in the competitive environment. [...] We're agressive right back.

Comcast vraagt per maand 42 dollar en 95 dollarcent; omgerekend zo'n 37 euro. In het eerste kwartaal van 2003 wist Comcast met agressieve reclame, zoals korte termijn campagnes waarin mensen weinig tijd krijgen om na te denken of ze gebruik willen maken van de aanbieding, nog 417.000 nieuwe klanten te winnen. Het uitgevoerde onderzoek geeft aan dat de toename van nieuwe kabelaansluitingen langzaam zal afnemen, omdat meer dan de helft van de dial-up gebruikers tevreden zijn met de snelheid die ze momenteel hebben. Volgens Horrigan gebruiken deze mensen internet vooral om te mailen, en om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Door Jojk Wesseling

19-05-2003 • 20:31

18

Bron: Philly.com

Reacties (18)

18
17
13
7
2
2
Wijzig sortering
Het is in Amerika vaak sneller voordeliger om op dial-up te blijven zitten, omdat lokale telefoongesprekken veelal gratis zijn. Je kunt dus al 'gratis en onbeperkt' internetten met een simpel dial-up account van tien dollar. Als je alleen maar wat zit te e-mailen en sporadisch wat op internet opzoekt is dat ruimschoots toereikend.

Het merendeel van de mensen zal breedband nemen omdat ze dan sneller MP3's kunnen downloaden, of omdat ze beter bereikbaar zijn (niet in gesprek). Een iets minder sterk argument zou kunnen zijn dat je met breedband simpel meerdere computers op internet aan kunt sluiten, en simultaan kunt internetten, wat bij dial-up erg lastig is.

Al met al zullen ze waarschijnlijk gelijk hebben dat ongeveer de helft sneller internet (nog) niet noodzakelijk acht. Het medium neemt echter een steeds prominentere plaats in in de samenleving, en ik denk dat dit ook een verandering ten gunste van breedband teweeg zal blijven brengen.
Het is in Amerika vaak sneller voordeliger om op dial-up te blijven zitten, omdat lokale telefoongesprekken veelal gratis zijn. Je kunt dus al 'gratis en onbeperkt' internetten met een simpel dial-up account van tien dollar. Als je alleen maar wat zit te e-mailen en sporadisch wat op internet opzoekt is dat ruimschoots toereikend.
Het nadeel van dial-up is dat het juist duur en langzaam is mits je het vaak gebruikt. Een vast bedrag betaal je per maand aan de ISP, dat bedrag ligt gemiddeld boven de $10 per maand. Bovendien krijg je voor dat bedrag slechte een aantal uren. Juno, bijvoorbeeld, geeft je 10 uur internet voor die $10 per maand. Als je over die 10 uur gaat, dan kan je rekenen op een forse rekening.
Het merendeel van de mensen zal breedband nemen omdat ze dan sneller MP3's kunnen downloaden, of omdat ze beter bereikbaar zijn (niet in gesprek). Een iets minder sterk argument zou kunnen zijn dat je met breedband simpel meerdere computers op internet aan kunt sluiten, en simultaan kunt internetten, wat bij dial-up erg lastig is.
Het grootste argument is inderdaad de snelheid. Ook hoor ik vaak dat bereikbaarheid voor veel mensen belangrijk is. Met een dial-up is de telefoon bezet, terwijl je met breedband altijd telefonisch bereikbaar bent.

Vaak mag je van je ISP niet meer dan 1 computer gebruiken per aansluiting. Dit is een regel die vaak in de voorwaarden staat. Natuurlijk kan je zonder problemen meerdere computers op één internet aansluting aansluiten, maat het mag vaak niet.
One word..... Routers :)
Mijn provider, Adelphia, gebruikt het nu zelfs als reclame, dat het zo simpel is om meerdere computers aan te sluiten op de kabel. Het hangt sterk af van wie je provider is.
Anoniem: 74553 @tweakerbee20 mei 2003 00:10
Het merendeel van de mensen zal breedband nemen omdat ze dan sneller MP3's kunnen downloaden, of omdat ze beter bereikbaar zijn (niet in gesprek).
Dit argument heb ik nu al zo vaak gehoord. Voor mij persoonlijk is het downloaden van MP3's leuk meegenomen, maar minstens zo belangrijk is het om gewoon relaxed informatie op te zoeken, zonder bij elke pagina te zitten wachten totdat alle plaatjes of filmpjes of wat dan ook binnen zijn.

Echt, een bredere band is me wel wat waard, simpelweg omdat het internetten dan wat meer lijkt als het doorbladeren van een boek, waarbij je ook meteen de bladzijde voor je ziet, zonder dat daar een vertraging tussen zit. Het lijkt me sterk als dit niet voor meer mensen geldt...
Een nadeel is dat de vaste telefoonkosten vaal wel een stuk hoger liggen dan hier. In mijn geval $18,- per maand voor de lokale gesprekken (en ja die zijn dan wel onbeperkt) + nog de nodige extra's zoals call waiting. Dus de stap naar pbreedband is niet zo heel groot qua prijs.
Wat dat betreft is Amerika toch ook een geheel andere markt dan bijvoorbeeld Nederland (wat zouden we hier voor percentage breedband gebruikers hebben en dan ook de verhouding tussen de kapitaal krachtigen die breedband willen betalen en degenen die het niet kunnen betalen / willen betalen als percentage van het totaal).

Daarbij is er ook niet echt keus tussen wel of geen breedband (kwa bandbreedte) in Nederland. Hier is het of betalen per tik of vaste kosten.

In de USA is het mogelijk via dialup voor een vast bedrag (enkel het verbinding maken of zelfs een vast maandbedrag voor een onbeperkt aantal minuten). *edit: daarbij is snelheid ook een stuk minder belangrijk als je toch onbeperkt kunt ontvangen, dan maar wat langer wachten*

Dan wordt breedband voor enkel mailen en internetten toch meteen een stuk minder interessant...
Anoniem: 40104 20 mei 2003 01:51
Volgens mij is het omdat de afstanden in de US veel groter zijn, DSL heeft is veel meer gelimiteerd, tot max 4-5 km vanaf centrale terwijl kabel veel grotere afstanden zonder duidelijk snelheid verlies kan overbruggen. Daarom zal xDSL in kleine landen als nederland populairder worden dan in de US omdat de snellere varianten hier nu eenmaal makkelijker zijn te realiseren.
Weer helemaal verkeerd geciteerd:

31% van de internet gebruikers heeft een breedband aansluiting en dat is pricipeel anders dan 31% van alle Amerikanen.
Anoniem: 73130 @Pino!21 mei 2003 12:30
Tja, statistiek he. Volgens het artikel hebben 30 miljoen Internetgebruikers breedband. Er staat niet of dat ook betekent dat er 30 miljoen breedbandaansluitingen zijn (meerdere gebruikers achter een aansluiting).

Anyway, als het echt om gebruikers gaat betekent dat dat zo'n 15% van de Amerikanen (200 miljoen inwoners toch?) thuis een breedbandaansluiting hebben.

(hier klopt ook vast weer het nodige niet van)
Dat is een hele toename :) Alleen jammer dat er in het artikel niets over snelheden gezegd wordt bij de bedragen die genoemd worden.
Comcast charges $42.95 a month for its fast-Internet service.
Ik hoop dat de abo kosten van ADSL hier ook nog wat dalen of dat de snelheden die er bij horen omhoog gaan! }>
Edit typo's
Dat is een hele toename Alleen jammer dat er in het artikel niets over snelheden gezegd wordt bij de bedragen die genoemd worden.
Over het algemeen beschikken de meeste breedband gebruikers over een 512K, 768K of een 1.5MBit verbinding. Het gaat hier dus om download snelheden van respectievelijk 64KB/s, 96KB/s en 192KB/s. Dit is bijna altijd een vorm van DSL.

Kabelinternet is meestal een stuk sneller. Snelheden van boven de 2MBit zijn normaal, twee providers beiden 10MBit kabelinternet. Het bedrag dat je voor kabel moet betalen ligt meestal lager dan dat van DSL. Ik betaal bijvoorbeeld $35 per maand voor een 10MBit kabelverbinding. DSL kan ik hier ook krijgen, dan moet ik $50 voor een lullig 768K lijntje betalen.

Kijk hier ook eens: http://www.dslreports.com/archive
Een soort archief waarin per provider de gemiddelde snelheid aangegeven staat. De bovenste twee (Western Integrated Networks en Cablevision) bieden beiden een 10MBit verbinding aan die, als je over een goede modem beschikt, ook echt 10MBit haalt.
*pout* Ik haal maar 2 Mbit Jammer dat jouw provider niet in Buffalo actief is :)
Anoniem: 72970 19 mei 2003 21:42
Het is wel vreemd om te zien dat kabel toeneemt en xDSL afneemt in Amerika. Vergelijk het maar met hier dan is het net andersom.
Wat ik wel hoor is dat amerikanen veel verder zijn met ontwikkeling van kabel dan wij hier in nederland.
Een voorbeeld is, wanneer in jou straat veel mensen kabel hebben dan neemt jou snelheid op drukke momenten veel sneller af, in VS hebben ze hiervoor al 10 jaar en oplossing voor.
Wat ik wel hoor is dat amerikanen veel verder zijn met ontwikkeling van kabel dan wij hier in nederland.
Jupz, tis ook veel duurder, er zijn ook veel meer zender en veel meer betaal TV...

Dus of verder ook beter is :?
Valt mee hoor....
$ 59.95 per maand voor kabel internet (2MBit) en iets van 50 tv zenders, waaronder een paar (maar lang niet alle (film kanalen).
En bijv een TV gids via je TV (vergelijkbaar met teletext maar dat een heel stuk beter) zijn standaard extra's.
Dus ja, verder is in mijn geval wel degelijk beter. :D
Comcast vraagt per maand 42 dollar en 95 dollarcent; omgerekend zo'n 37 euro.
Wow, is de euro zó veel waard?! Dat wist ik niet eens :)

Ik vind 31% nog best veel ook, zeker als je je beseft dat het inbel-internet in amerika anders werkt dan hier. Ze doen daar toch niet aan telefoontikken d8 ik? Maar een bepaald bedrag per maand..
Breedband-Internet heeft een enorme vlucht genomen de afgelopen 3 jaar. Van een kabel only aansluiting tot tientallen ADSL aanbieders. Je kunt nu kiezen uit een abbo van 29 eurotjes tot een super 8Mbit abbo...

Als je op http://breedband-internet.pagina.nl/ kijkt zie je een enorme verzameling aanbieders, en volgens mij is dit zelfs nog niet eens compleet!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.