BASE verlaagt roamingkosten buiten EU en verhoogt datalimieten

De Belgische provider BASE heeft zijn mobielinternetroamingpakketten voor buiten de EU aangepast. De nieuwe pakketten zijn goedkoper en hebben hogere datalimieten. Het bedrijf past zijn bundels naar eigen zeggen aan omdat er vaker gereisd wordt.

BASE heeft de datalimieten van zijn Internet Mobile World-pakketten al op 10 juni verhoogd, maar komt er nu pas mee naar buiten. Net als voorheen kunnen klanten kiezen uit drie opties. Die hebben nu ieder een eigen naam gekregen: Roaming Lite, Roaming Smart en Roaming Max. Voorheen bood BASE maximaal 1GB data aan voor 145 euro per maand, maar nu biedt het de goedkoopste bundel 2GB aan voor 15 euro. Klanten kunnen maximaal voor 7GB aan data kiezen voor 30 euro per maand.

Deze bundels zijn geldig in dezelfde niet-Europese landen waarin de vorige pakketten ook konden worden gebruikt, naast Zwitserland, Monaco en Jersey. Die laatste waren voorheen geen onderdeel van de Internet Mobile World-pakketten, al was het wel mogelijk om een roamingpas voor 15 euro te kopen met 1GB aan data.

Datalimiet nieuw abonnement Prijs per maand
2GB (Roaming Lite) 15 euro
4GB (Roaming Smart) 25 euro
7GB (Roaming Max) 30 euro
Datalimiet oud abonnement Prijs per maand
100MB 25 euro
500MB 85 euro
1GB 145 euro

Door Kevin Krikhaar

Redacteur

23-06-2025 • 15:08

20

Reacties (20)

20
20
3
2
0
16
Wijzig sortering
Die oude prijzen lijken wel minimaal 15 jaar oud :X
Maar zou iedereen die buiten EU data gebruikt adviseren om te kijken of je via een e-sim app voor het landen welke je wil bezoeken er geen goedkoper alternatief is. Voordeel daarvan is dat het pre-paid is dus niet onverwacht over een bundel heen ;)
Zelf ben ik van esim voor NL overgestapt naar fysieke sim en alles buiten EU als data via esim en afhankelijk van de reis kijk ik of landen combinatie of per land beter uit komt.
In Nederland alvast op je telefoon installeren en in het buitenland wachten op je koffer activeren en zo hoef je niet meer lokaal langs een simkaart shop
En mocht je een telefoon hebben waar geen esim in zit, dan heb je op deze site een aantal esim adapters opgesomd die je kan aanschaffen om toch te genieten van de voordelen van esims voor het roamen buiten de EU: prepaid-wiki
Goede tip. Ik wist niet dat er tools waren waarmee je een ESIM alsnog zelf op een fysieke SIM kon zetten.
Yes, het is behalve voor telefoons ook ideaal voor iot toepassingen waar je weinig data nodig hebt, maar niet telkens grote bundels wil kopen. Heb er zo 1 in mijn alarm zitten met een niet verlopende bundel van BNESIM, zonder zo een adapter krijg je een esim daar niet in :)
Wat een top-tip, dankjewel! Ik was er kortgeleden op zoek naar prepaid data die niet verloopt, maar kon alleen https://alwaysconnected.eu/ vinden, en die doen momenteel geen eSim!
Geen probleem, ik deel via DM kortingscodes met je waarmee je 30% korting krijgt bij BNESIM
Yes, heb ik ook gedaan toen ik vorig jaar naar Japan en Turkije geweest ben. Sommige verkopers van deze eSIM cards stellen soms limieten op qua downloads, maar ik heb ze tot nu toe altijd kunnen omzeilen via lpac.

Voor de geïnteresseerden: ik heb een eSIM card van 5ber gebruikt en een SIM card reader van Rocketek
Altijd esim of locale simkaart kopen. Dit zou je toch echt alleen in geval van nood gebruiken toch? Waarom zoveel betalen als je veel meer kan krijgen voor minder.
Ik gebruik roaming om de e-sim te activeren :+
Nou e-sim is met even een paar steekproef landen gewoon goedkoper dat bovenstaande optie.
Maar er is een afweging tussen gemak via de provider of "minder gemak" via e-sim
Japan 27,75 / 50GB
China 23 / 35GB
Indonisie 15 / 30GB
Egypte 24,5 / 20GB

Allemaal ruim meer dan geboden 7GB voor 30 euro.
Ik heb juist precies andersom gedaan. Ik heb hier in NL een e-sim en voor het buitenland kijk ik altijd voor een e-sim maar behoudt ik ook nog de mogelijkheid om een simkaart te gebruiken. Laatst was ik nog in een land waar een prepaid simkaart goedkoper was dan de e-sims die ik online kon vinden dus dat kwam mooi uit dat ik daar nog plek voor had in mijn telefoon.
Nou reden dat ik dus voor normaal gebruik (NL/ EU) fysieke sim heb is dat je E-sims dus al meerdere kan inladen voor vertrek.
Per e-sim kunnen er andere regeltjes zijn dus altijd wel even opletten. Maar eenmaal geïnstalleerd kan je in het land waar je naar toe gaat, zonder internet deze activeren.
* sommige esims hebben een regel dat je na aankoop deze een x tijd geldig is. Dus je kan hem dan niet 3 maanden voor de tijd aanschaffen. Wat overigens ook niet nodig is want tussen aanschaf en ontvangst zit vaak maar paar minuten.
Ik gebruik sinds een tijd Firsty, als esim provider. Dat activeer ik al thuis (die ene dag zijn ook de kosten niet) en daar was ik superblij mee toen ik bij aankomst merkte dat mijn koffers met airtag niet meegekomen waren. Direct kon ik internetten en whatsappen met de personen die mij hielpen om de koffers na te sturen, en ik kon ze ook weer voorzien van info waar de koffers waren. Op die locatie had ik nooit een locale sim kunnen kopen.
DIGI (in BE) heeft ook heel aantrekkelijke roaming tarieven voor veel landen.

Bvb 93 cent per gigabyte in Thailand.
Ik zit nu in Thailand en kan je vertellen dat ik 8.68 euro voor max speed 99GB 30dagen betaal bij locale provider DTAC. Alsnog niet echt waard dan.

Wel vindt ik het relaxed dat sommige e-sim providers anoniem internet access bieden voor landen zoals China, waar je normaal je passport enzovoort moet laten zien.

Ik vindt de prijzen van Base alsnog absurd. Ik zit zelf bij Odido voor Nederland en krijg in veel landen waar ik kom netjes een sms'je met bundels, deze prijzen zijn hoger dan lokaal maar alsnog stukken beter dan wat Base hier biedt
Als je van plan bent veel data te gebruiken is een lokale sim altijd een beter aanbod.

Ik zat in 2022 in maand in Thailand an had 30GB gratis roamingdata van m'n toenmalige (Deense) provider. Die heb ik op 30 dagen tijd niet opgekregen. Denk iets van een 15GB gebruikt toen.

Dan is 13.95€ aftikken om niet langs een 7-Eleven te moeten met je paspoort een prima alternatief bij DIGI. Bijkomend voordeel: je bent nog bereikbaar met je normale simkaart, ook als je toestel maar 1 actieve SIM ondersteunt en/of geen e-sim ondersteunt.

Nadeel is idd zoals je zegt als je 90+GB gaat gebruiken dan loopt het in de papieren.
(verwijderd)

[Reactie gewijzigd door protected22 op 23 juni 2025 15:20]

Ik weet niet of ik de enige ben maar na 3 maanden bij Base ben ik teruggekeerd bij Orange. Nooit in mijn leven heb ik zulke slechte netwerkdekking gehad als bij Base, bijna overal. Zelfs bellen lukt dan niet.
Op sommige plaatsen is het super, vooral in the middle of nowhere, op anderen zeer slecht, station van Gent had ik zo geen bereik, heb ik een 2de SIM voor moeten aankopen om daar data te hebben.
Jij bent vast niet de enige, maar dat heeft natuurlijk veel te maken met de plaatsing van de masten in jouw buurt. Ik zou iedereen altijd aanraden om even de netwerkdekking te raadplegen voor je switcht van provider.

In jouw geval zat je waarschijnlijk in een slechte zone voor Base (Telenet).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.