En in dat proces wordt de veiligheid van IOS de nek omgedraaid
Dit is toch een beetje een vreemde redenatie.
Als iOS veilig is, zouden 'brakke apps' gewoon veilig bruikbaar moeten zijn. Apple claimt altijd dat apps niet buiten hun zandbakje kunnen komen (alleen via gestructureerde APIs).
N.B. Het feit dat apps via een andere Store komen, wil niet zeggen dat de apps niet via Apple ondertekend moeten worden toch? Er zijn prima mechanismen te bedenken dat een bedrijf z'n eigen 'store' heeft, maar dat Apple wel een handtekening moet zetten voordat die app in die alternatieve store kan, of in elk geval ondertekend worden voor die store.
Als we het puur hebben over het stukje 'eerlijke concurrentie', dan hebben we heel veel factoren. Apple is op dit moment de enige winkelier op de iPhones. Is dat erg? Niet per se. Voelt het eerlijk? Ook niet echt voor mij. Die 15/30% voelt voor mij als erg veel. De argumenten 'veiligheid, standaardisatie, enz., enz.') zijn wat voor te zeggen, maar dan nog voelt het percentage erg veel. Het argument 'ze moeten ook servers draaien, enz. enz.).Tja. Dat doen ze zichzelf aan. De Albert Heijn klaagt ook niet dat ze winkels moeten hebben

(kromme vergelijking, maar je snapt hem

)
Het feit dat Apple een standaardwinkel aanbiedt is natuurlijk gewoon heel fijn. Zo kan een (kleinere) appmaker, zich focussen op het ontwerpen van een app en hoeft zich geen zorgen te maken over distributie, betalingen, enz. Echter. Er zijn zat grote bedrijven die dit prima zelf kunnen. Daar hebben ze Apple niet voor nodig.
Bedrijven die hun eigen appstore willen, zijn maar op 1 ding uit: geld.
Klopt. Bedrijven willen graag aan winstmaximalisatie doen.
dan komen dit soort fake-apps ook op de iPhone.
Die zijn er al. Die zijn prima door Apple z'n 'perfecte controles' gekomen. Mogelijk dat het met 'bank-apps' een strakkere controle is. (kan ik me zomaar iets bij voorstellen). Een paar maanden terug waren er 84 gevonden.
https://tech.hindustantim...-apps-71658128703429.htmlEU, bemoei je niet met dingen waar je geen verstand van hebt.
De ultieme dooddoener

Heb jij politicologie gestudeerd? Zo nee. Bemoei je dan niet met de EU en hoe zij beslissingen maken. (dezelfde dooddoener)
De politici kunnen zich dan nooit ergens mee bemoeien. Een politicus heeft geen verstand van energie opwekken, wegen aanleggen, glasvezel trekken, huisvesting, economie, enz., enz., enz. Dat kan ook niet. Ze moeten zich goed laten informeren en op die manier gewogen beslissingen nemen. Ze moeten een balans vinden tussen een eerlijk speelveld voor en door bedrijven, de persoonlijke belangen van burgers, milieu, veiligheid, internationale handel en nog veel meer. Iedere beslissing moet met alles en nog wat rekening houden.
N.B. We hoeven het er natuurlijk niet mee eens te zijn. En het is goed om alles kritisch te bekijken. Alles heeft voors en tegens.