Xiaomi maakte in het afgelopen kwartaal de grootste omzetdaling tot dusver mee

De Chinese smartphonefabrikant heeft in het vierde kwartaal van 2022 een recorddaling qua omzet meegemaakt. De omzet daalde met 22,8 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal in het jaar daarvoor. In totaal daalde de omzet van het afgelopen jaar met 14,7 procent ten opzichte van 2021.

Xiaomi wijt de omzetdaling aan de coronabeperkingen in China. Onder meer de omzet uit smartphoneverkopen en 'iot- en lifestyleproducten' daalde. De omzet uit internetdiensten steeg lichtelijk. Xiaomi verwacht dat de daling in de eerste helft van 2023 blijft toenemen, maar dat er daarna weer een stijging te zien zal zijn.

In het vierde kwartaal van 2021 boekte Xiaomi nog een omzet van 85,58 miljard yuan, omgerekend zo'n 11,56 miljard euro, maar vorig jaar was dat nog maar 66,05 miljard yuan, of 8,92 miljard euro. Volgens Reuters is dat de grootste omzetdaling in een kwartaal van Xiaomi tot dusver. In totaal behaalde de Chinese fabrikant in 2022 een omzet van 280,044 miljard yuan, terwijl dat een jaar eerder nog 328,3 miljard was.

Door Kevin Krikhaar

Redacteur

25-03-2023 • 11:22

76 Linkedin

Reacties (76)

76
73
27
1
0
33
Wijzig sortering
Xiaomi was altijd een uitstekend budget merk maar is zich steeds meer gaan richten op het premium segment. Meerwaarde is er niet meer qua specs voor de midrange en budget toestellen tov de ander merken. Daarnaast heeft Samsung een veel beter update beleid.
Dit zijn exact de redenen waarom er na de mi9 voor mij geen nieuwe xiaomi kwam. Dit en het hardnekkige eigen apps blijven pushen in het OS.
Ik heb de indruk dat ze niet zo goed weten wat de focus moet zijn voor het bedrijf. Als ik een telefoon koop voor een flink bedrag dan verwacht ik daar geen reclame in bv. Is diezelfde telefoon 500eu goedkoper kan ik het me voorstellen. Maar Xiaomi wil meedoen met highend prijzen, maar dan tegelijk een OS met reclame werkt niet. Dat is een voorbeeld; het bedrijf staat er bol van.

Andere kant is ook dat ze zo breed hun producten en merken uiteen zetten; dat maakt wellicht dat ze niet snel failliet gaan, maar dat zorgt ook voor een gebrek aan focus en waardering. Waar staat jet bedrijf nou voor? Het lijkt steeds meer een Blokker met eigen productie.
Dat ze een breed scala aan producten hebben is op zich niet vreemd. Meer bedrijven uit die hoek hebben dat. Wat mij opvalt is dat het bij Xiaomi altijd als "negatief" word bestempeld, maar een Samsung of een Yamaha die eigelijk hetzelfde doen word het als "positief" gezien. Beetje vreemd, niet?
Kijk naar Philips, die deden dat ook, en dat is ook niet goed afgelopen. Op dit moment is Philips niet veel meer dan een naam die overgebleven is uit de glorietijd. Bijna alles wat op dit moment nog Philips heet is niet eens meer van Philips.
Zo worden Philips TV's sinds 2012 geproduceerd door TP Vision, onder licentie van de Philips naam. Dat was toen nog voor 70% in handen van Philips, maar sinds 2014 is het volledig in handen van het Chinese TPV Technology.
En Philips Hue wordt geproduceerd door Signify, voorheen Philips Lightning. Dit is in 2016 afgesplitst van Philips en de beurs op gegaan. In eerste instantie hield Philips zo'n driekwart van de aandelen in handen, maar in 2017 werd dit teruggebracht tot 41%, en sinds 2019 bezit Philips geen aandelen meer in Signify.

Samsung heeft inderdaad ook een uitgebreid assortiment, maar in mindere mate. Daar valt eigenlijk alles onder huishouden, mobiel, of TV. En in die categorieën focust Samsung zich vooral op de hoofdzaken. Daardoor is het nog redelijk overzichtelijk.

Yamaha is een heel ander geval. Die maken tegenwoordig alleen nog maar muziekinstrumenten en muziek gerelateerde producten. De motoren van Yamaha worden gemaakt door de Yamaha Motor Company, maar dat is al sinds 1955 een opzichzelfstaand bedrijf.

De reden waarom het bij Xiaomi een negatieve connotatie heeft is aan de ene kant natuurlijk het feit dat Chinese bedrijven nog steeds gezien worden als 'minder'.
Maar voornamelijk komt het doordat Xiaomi allerlei random producten maakt. Zo verkopen ze naast telefoons niet allen beamers, luchtreinigers en bureaulampen, maar zelfs elektrische stepjes en misschien nog wel het meest bizarre; elektrische schroevendraaiers.
Smart home apparatuur voegt nog wat toe aan het ecosysteem van je bedrijf, en is daardoor een logische stap na mobiele apparatuur.
Maar welke toegevoegde waarde een elektrische schroevendraaier heeft voor een telefoonfabrikant weet ik echt niet.
Huh? Philips is gewoon weggeconcurreerd, er zijn legio conglomeraten. Xiaomi is enorm gegroeid en is er wereldwijde dip.
Samsung heeft inderdaad ook een uitgebreid assortiment, maar in mindere mate.
Sorry, wat? Samsung doet en maakt vrijwel letterlijk alles. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Samsung
Samsung doet echt veel meer dan waar je ze van kent. Samsung is een van de grootste schepenbouwers ter wereld, net als Hyundai en Daewoo.
Daarnaast zitten ze ook in de biotech, accu bouw, project ontwikkeling (industrie) en nog meer.

Veel Aziatische bedrijven hebben nogal een divers portfolio, alleen ken je de meeste niet omdat het niet direct consument gericht is.

Mitsubishi, Sony en Tencent doen ook veel meer dan 1 ding.

En als je over een electrische schroevendraaier valt, ze maken ook een ratel schroevendraaier en nog veel meer.
Waarom, omdat ze niet alleen een telefoon fabrikant zijn maar ook in de huishoud sector zitten met het MiJia submerk. Buiten China gebruiken ze dat niet.

Ze gaan wel erg hard voor hoe lang ze pas bestaan. Dat wel.
Xiaomi is niet te vergelijken met typische Aziatische conglomeraten. Die zijn vaak in verschillende sectoren actief omdat de kinderen van de stichter allemaal een eigen gespecialiseerd mini-bedrijf moeten hebben binnen het conglomeraat om zich zinvol bezig te houden. Uiteindelijk draait het vooral om connecties en toegang tot kapitaal, zijn ze dus allemaal succesvol en zo ontstaat de situatie waarin die conglomeraten actief zijn in sectoren die niet zo veel met elkaar te maken hebben. Bij een jong bedrijf als Xiaomi is dat nog niet het geval, daar heeft het mogelijk wel te maken met een gebrek aan focus.
Dat komt mede doordat Xiaomi nog steeds het predicaat *Made in China* heeft opgeplakt. Al die andere merken worden gemaakt- of hebben in ieder geval ook een grote verwantschap met China- of dat nu (eind)productie of op onderdelen is, maar staan daar niet om bekend, zoals Apple.

Ik heb zelf een aantal Xiaomi producten (bureau lampen, Xiaomi Pad 5 en een rolkoffer) zijn allen van een prima kwaliteit, goed over nagedachte producten al dan met handige features
Ik heb bij Xiaomi toch hele andere associaties. Vooral werken volgens “beter goed gejat dan slecht bedacht” en de prijs kwaliteit altijd dik in orde, maar dan vooral gedreven door de lage prijs. Echte kwalitatieve producten zijn het imho niet en volgens mij kiezen mensen er gewoon weer steeds vaker voor om een (beperkte) meerprijs te betalen en te kiezen voor andere merken.
Ongetwijfeld heeft Xiaomi 'goed gekeken' naar ander producten en merk imago kenmerken. Dat is bij Apple, Samsung of Sony niet anders. Het is de manier hoe je dat uitlegt (lees marketing) en de afnemers van je producten daar in trappen.
Edit -fout geplaatst-

[Reactie gewijzigd door tjberkhof op 26 maart 2023 11:59]

ben het daar niet mee eens... vrijwel alle producten die ik heb van Xiaomi zijn prijs kwaliteit gewoon top.
Heel wat camera's heb ik van hen, 2 stofzuigers, ventilator, lampen, een TV, ... heel veel moest ik het allemaal opzoeken.
Voor mij staat xiaomi nog steeds voor kwaliteit aan een goedkope prijs.
Dat goed gejat dan slecht bedacht gaat niet op. Ja ze kopiëren, net als alle andere merken doen. Maar ze zijn zelf ook innovatief. Kijk naar de sprong met opladen of bijvoorbeeld de smart bands. Daarnaast is de hele bezelless trend door hun Mi Mix ingezet.
Niets vreemds aan, zijn weinig bedrijven meer die actief zaken willen doen met een Chinese onderneming. Terecht gezien de CCP letterlijk in ieder bedrijf zit daar.

Wat je nu ziet is het begin van het einde voor China, van een paar simpele sancties naar een full blown handelsoorlog en die gaan ze zonder onze technologie niet winnen.

Over een paar jaar komen daar smartphones op antieke socs uit de fabriek terwijl wij in het westen alweer een paar generaties verder zijn. Het is een bewuste tactiek van het westen om china zonder oorlog uit te schakelen.
Dit zie ik wel gebeuren, ja. Over de hele linie is het westen nu bezig om china op achterstand te zetten, zodat china weer aan macht inboet. Dit is een proces van jaren, maar je ziet het nu aan alle kanten gebeuren. Ook ASML wat nu niet meer aan china en taiwan levert, is een mooi voorbeeld hiervan. Over een jaar of 3 zitten china en taiwan met verouderde wafer-machines en heeft het westen weer de voorsprong.

[Reactie gewijzigd door poktor op 25 maart 2023 21:08]

Ook ASML wat nu niet meer aan china en taiwan levert, is een mooi voorbeeld hiervan. Over een jaar of 3 zitten china en taiwan met verouderde wafer-machines en heeft het westen weer de voorsprong.
Waar haal je vandaan dat ASML niet meer aan Taiwan levert?
Ja, en dat zie je ook als er, zoals gisteren, weer prijzen bekend worden gemaakt. Dan is alles wat Xiaomi maakt te duur, terwijl het adviesprijzen zijn.
Wat is dat voor onzin. Er is 1 reden waarom ik nooit in mijn leven een Samsung tv ga kopen en dat is omdat meerdere Tweakers hebben geklaagd dat ze reclame kregen in de tv menu. Maakt mij niet uit welk fabrikant dit doet, als je reclame gaat voorschotelen dan ben je mij als klant kwijt.
Met Xiaomi met name zijn hun producten matig op zn best en veelal producten met hun label erop, niet inhouse ontwikkeld. Daarnaast hebben ze in China ook nog eens bedroevende service. De hype die het merk hier dan ook had is gewoon voorbij. Dit zie je ook in de retail, in 2019-2020 hebben ze veel offline stores geopend die zijn veel inmiddels weer dicht. Ze moeten echt iets doen aan hun markt positie omdat hier niemand ermee gezien wilt worden.
Niemand ermee gezien wil worden? Nee daarvoor moet je gewoon een Apple product kopen. Mijn kids gebruiken Poco f series. Gewoon top specs voor degelijke prijs en gene enkele zegt dat hij die niet wilt.
Heb zelf nu ook een Xiaomi telefoon. Toen was het het 'bang for buck' toestel. Toestel is nog steeds rap zat ondanks dat het al meer dan 3 jaar oud is nu.

Maar toch wordt je er niet echt enthousiast van. Het is ok, maar niet voldoende om volgende keer absoluut weer voor het merk te kiezen. Wat ook niet helpt is dat je voor zoiets simpels als een rekenmachine al een privacy verklaring moet aanvinken ...

Denk dat er wel meer mensen zo over denken.

[Reactie gewijzigd door BenVenNL op 25 maart 2023 12:33]

De Poco F1 bevalt me uitstekend met LineageOS er op, maar je moet hem inderdaad wel unlocken en MIUI er af gooien. Dat is wel een beetje gezeik, maar voor een beetje tweaker geen dealbreaker. Voor dit apparaat betaalde ik in 2020 maar iets over de €200, en tot nu toe is alleen de batterij duidelijk minder geworden.

Ik heb ook een Poco F3 tweedehands gekocht en dezelfde behandeling gegeven, maar tegenwoordig hebben de nieuwere telefoons eigenlijk helemaal zo veel niet meer dat ik mis. Als Xiaomi de originele batterij te koop hadden gehad dan had ik waarschijnlijk gewoon een nieuwe in de F1 gezet en er nog een paar jaar mee rondgelopen.

[Reactie gewijzigd door Involvement op 25 maart 2023 16:12]

Maar door dat te doen loop je sommige features ook mis. Sommige bankapps blokkeren onbekende OS versies en bijvoorbeeld betalen met nfc werkt op mijn lineage installatie niet. Klinkt misschien als kleinigheidjes maar voor vele mensen zijn juist dit soort dingen belangrijk.
Met ING heb ik geen problemen gehad, die werkt gewoon. Ik krijg wel waarschuwingen van WhatsApp en een aantal zorg-apps. Ik weet niet welke telefoon je hebt, maar de F1 heeft sowieso geen NFC, dus de keuze om contactloos te betalen wordt dan toch minder.

Als iemand het interesseert zou ik eens kunnen kijken of het op de F3 met ArrowOS werkt, een aantal jaren geleden liet ING toe dat ik apps op meerdere toestellen actief had.
Hier een Redmi Note 8. 2e hands gekocht voor €150,- lineage erop gezet en ondertussen 2jaar verder. Imho meer dan prima. :+
Redmi Note 7 alhier en vind het nog steeds een super toestel voor die 189 euries destijds 8-)
Xiaomi is besmet, tijd voor naamsverandering.
Ik heb er nu behoorlijk wat gehad en geprobeerd, van nieuw tot iets ouder, maar ze beloven van alles, maar de software updates blijven achter lopen, en er komen steed nieuwe fouten naar voren, is de één opgelost volgt de ander, het blijft een drama, dat had nu al lang top moeten zijn, na zoveel jaar, maar wat b.v. een iPhone heeft, en dan heb ik het niet over gemakkelijk of zo, maar de stabiliteit, heel veel apps geven problemen en werken niet hoe ze moeten werken of helemaal niet,
Xiaomi telefoons en reclame?
Ik heb in de afgelopen 6jaar 3 xiaomi devices gehad en heb me nog geen reclame opgevallen.

De eigen Xiaomi apps die je in een mapje gooit en niet meer naar omkijkt? Dat kan ik geen reclame noemen.

Firmware houden ze wel echt geweldig bij. Zelfs de oudste Xiaomi phones worden nog geupdate. Goed spul!
Zoek eens op Google. Miui heeft op diverse plekken ads draaien. Gelukkig kan je ze uitzetten, maar default staat het dus gewoon aan.
Heb zelf een Xiaomi 12S Ultra, en heb niet het gevoel dat er echt reclame in zit?
Tuurlijk bij een verse installatie wel wat promotie voor eigen apps en diensten, maar dat is niet anders bij Samsung, Apple of Google denk ik.

Verder wel eens dat wat meer focus in elk van hun productcategorieen fijn zou zijn. Vooral als de producten in elk prijssegment niet gelijktijdig een update krijgen is het vaak moeilijk kiezen tussen de iets duurdere versie met net iets meer features maar oudere generatie cpu/camera/... of de goedkopere versie die net een update gekregen heeft.

Moet zeggen dat ik tot nog toe al bij al wel tevreden ben met alle xiaomi producten tot nu toe. Naast de telefoon heb ik onder andere ook scheerapparaat, wasmachine en deurslot van xiaomi, en die werken naar verwachting.
De mensen die dit veelal zeggen kijken naar de verkeerde Xiaomi telefoons. EU ROM van Xiaomi heeft geen reclame. De Chinese ROM echter wel.

[Reactie gewijzigd door stijnosb op 28 maart 2023 11:18]

In China gekocht, en gewoon in gebruik met de officiele Chinese rom, enkel taal in het Engels gezet.
Maar met de Chinese roms is dat geen zekerheid. EU ROM wel
Vind het zelf best prettig werken. Deur openen met telefoon of vingerafdruk, dus geen zorgen meer om sleutel te vergeten/verliezen, camera-opname en optionele melding op je telefoon telkens er iemand voor de deur staat, mogelijkheid om een tijdelijke code te maken om iemand binnen te laten op afstand.
Ik zit nog op een video van Lockpickinglawyer te wachten voor dit slot. Er zijn al behoorlijk wat verwante sloten langs geweest die met simpele tools en soms zelfs alleen een sterke magneet te openen zijn.
Ik gun Xiaomi wel eenn gezond financieel resultaat. Producten als de MiBand en Roborock zijn echt wel een verrijking. Ik hoop dat ze wel doorgaan met innoveren in de 'Smarthome' hoek.
Ik heb juist het tegenovergestelde. De hardware is fantastisch maar qua privacy moet je echt niet bij dit merk zijn. Hun stofzuiger verscheept megabytes aan data naar de servers (voorheen alleen Chinese, tegenwoordig ook niet-Chinese, maar dat zegt weinig, imho) en na het resetten blijft er data, zoals WiFi-wachtwoorden achter.

Dat is ook het verdienmodel van Xiaomi; het is een data-bedrijf. Ze leveren goede hardware om daarmee services en data te kunnen verkopen. Daar zou je geen onderdeel van uit willen maken.
Waar haal je uit dat dit hun verdienmodel is? Hierboven staat juist dat ze meer winst maken uit producten dan uit diensten.... Beetje stemmingmakerij dit.

Verder is niet alleen de Hardware, maar ook de software van de Roborock subliem. Privacy weet ik niet, boeit mij persoonlijk ook niet heel veel.
28 miljard uit internet services vind ik nog steeds een verdienmodel, hoor :o En op de andere 2 categorieën staat niet vast dat het alleen om hardware gaat. Dat kan ook nog om diensten op die hardware gaan.
Ja ze verdienen eraan.

Maar uit de cijfers kan ik niet halen wat jij aangeeft, dat het een data bedrijf is en ze hardware verkopen met het doel om daarna geld te verdienen aan de diensten.

Het lijkt erop dat ze ook gewoon producten verkopen om zo direct aan de producten te verdienen. En voor alsnog primair een hardware ontwikkelaar en producent zijn.
Je weet dat ze ook Mi Cloud hebben? En dat dit in Azië gewoon een populair product is?
Of verkoopt Amazon ook voor 80 miljard aan data?
Nee, dit verdienen ze met hun cloud oplossing.
Zelfde als de Mibox, top android settopbox, maar maakt continue connecties naar hun eigen tracking servers.
Lang leve pihole en adaway lokaal.

[Reactie gewijzigd door LocK_Out op 25 maart 2023 13:05]

Volgens mij hebben bijna alle bedrijven deze insteek tegenwoordig. Wat dat betreft is het kiezen naar welk land je je dat wil sturen.
Dat is het ook. Los ervan dat data alsnog in landen als VS of China kan belanden. Dat facebook zegt dat het haar data opslaat in de EU, wil helemaal niet zeggen dat het daar ook blijft.
Als echte Tweakers flashen we daar natuurlijk Valetudo op, dan draait die cloud opeens op 127.0.0.1
AH doet dit toch ook met de Bonuskaart?
;)
AH doet dit toch ook met de Bonuskaart?
;) .
Idd, wel jammer van hun nieuwe prijzenbeleid wat betreft de smartphones.
Al bijna twee jaar de Mi11 ultra en de laatste update is van september 22 of zo. Geen wonder dat niemand met ze in zee wil. Hardware is niet meer waar de consument naar kijkt, het is de aftersales en de betrouwbaarheid van het bedrijf wat speelt en Xiaomi is gewoon niet betrouwbaar.
Mja, het is wel wat onbetrouwbaar inderdaad. Mijn 10T krijgt bijv. nog wel regelmatig updates.

Bij de telefoons van hun moet je het uiteindelijk eindelijk ook van de custom roms hebben.
Deze maand nog een update gehad. Misschien even controleren.
Wat mij opvalt is dat custom roms doen verreweg betere werk dan de ontwikkeling teams van fabrikanten. Helemaal gratis.

Als ik manager van xiaomi was, zou ik diep erin kijken hoe dit kan. Dit ziet niet goed uit.
Ik vond Xiaomi altijd wel een aantrekkelijk merk. Hun smartphones boden prima hardware voor een erg goede prijs. Software was misschien wat minder; maar dan zet je er als Tweakers wel zo even een Custom ROM op.
Maar de huidige smartphones zit nauwelijks innovatie in. Lijkt momenteel vooral een race om de hoogste laadsnelheid en meeste megapixels op de camera. Maar op andere vlakken gaan ze juist op achteruit; hun SoC's zijn qua 'kracht' gelijk of juist minder dan voorgaande modellen (hun instap Note 12 lijkt niet eens 4K te kunnen filmen terwijl voorgangers dat wel kunnen) terwijl de prijzen blijven stijgen; in juni 2018 heb ik een Redmi Note 5 voor minder dan €175 gekocht; hun nieuwe Note 12 begint bij €250.

De Poco F4 was nauwelijks een vernieuwing t.o.v. de F3 maar wel weer duurder. Kijkende naar hun huidige (nieuwe) line-up aan smartphones gaat de F5 (die lijkt over 2 weken uitgebracht te worden) waarschijnlijk makkelijk over de €600 (als de Redmi Note 12 Pro+ 5G al €499 moet kosten).

En op software/firmware gebied blinken ze ook niet uit, brengen zelfs tegelijkertijd smartphones uit in de zelfde reeks (Note 12), met verschillende Android versies.

Hun Aqara sensoren kon je altijd voor minder dan €10 p/stuk kopen; nu mag je blij zijn als ze onder de €15 zakken. (Die prijzen stegen overigens al voor Covid; zo rond de tijd dat je Aqara ook ineens overal op Youtube en andere (sociale) media zag verschijnen.

Ik weet dat praktisch alles duurder is geworden (helaas) maar met dit soort prijzen en ontwikkelingen bij Xiaomi kun je net zo goed bij een A-merk (zoals Google Pixel, Samsung etc.) gaan kijken waar je betere support krijgt en qua accessoires ook makkelijker bent (zie bijv. maar eens een hoesje o.i.d. voor verschillende Xiaomi smartphones te krijgen in de Nederlandse winkels)...
Ik heb een paar xiaomi telefoons gehad, de laatste is de poco x3 pro. En vanaf Android 12 is het een prima toestel. Snel en lekker lang te gebruiken. NFC, vingerafdruk. Het werkt allemaal goed en betrouwbaar. De camera’s kunnen beter. Als eerste knikker ik in privacy settings alle reclame eruit. En ik wordt niet meer lastig gevallen. Wacht nu op Android 13, dan kan ik de eigen apps ook wegdoen. Ik heb een mapje waar ik alle Mi-apps die niet te wissen zijn, ingezet. En merk het niet meer. Volgende toestel weer een Xiaomi, maar dan wel met betere camera. Ik heb meer apparaten van Xiaomi en vind ze naast betaalbaar, ook zeer goed in elkaar gezet en betrouwbaar. Voor mij een topper.
Ik had een 10 Lite 5G en die was prima, voor de camera gebruikte ik gcam, dat scheelt een slok op een borrel, met de camera module zelf is minder mis.
In welke opzichte hebben de coronabeperkingen in China invloed hierop?
Zijn de consumenten weggebleven? Of konden ze niet voldoende produceren?
Eerste is zorgelijk. Bij de tweede zouden we enorme piek in omzet moeten zien.
Ze worden te duur.....
De fysieke Mi Shops zijn Azie zijn wel leuke winkels. Alle gadgets te proberen en alles in een soort witte Apple store. Beetje bij beetje gebruiken wij onderhand best wel veel Xiaomi producten in huis.
2 smart tv's voor in de slaapkamers, een rijstkoker, 3 tal telefoons, airbuds. Vaak zijn het gewoon prima dingen waar je niet teveel voor hoeft te betalen met een prima design.
Inderdaad, laatst in de Filipijnen zo'n Mi shop binnen gelopen en van telefoons tot steps hebben ze bijna alles uit hun assortiment liggen.
Heb een Xiaomi Mi 11 Lite 5G, de versies daarna zijn een downgrade geworden! Van stereo naar mono, weglaten van sd card support, minder megapixels in macro functie en algehele mindere kwaliteit in scherpte camera.

Zelfs de batterij gaat minder lang mee dan voorgaande modellen.

En dit is maar een voorbeeld van 1 toestel.
Dat is een mooie update van de 10 Lite 5G inderdaad.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee