Chinese moba-game Honor of Kings komt eind dit jaar wereldwijd uit

Moba-game Honor of Kings, een populaire Chinese mobiele game van uitgever Tencent, komt eind dit jaar wereldwijd uit. De game is vergelijkbaar met games als League of Legends en DOTA 2. Het was in 2021 de eerste mobiele game die meer dan 10 miljard dollar zou hebben opgebracht.

Ontwikkelaar Level Infinite heeft de wereldwijde release kenbaar gemaakt op Twitter. Het bedrijf zegt dat de game van TiMi Studios en Tencent verschillende gesloten bètatesten zal krijgen en dat die vanaf volgende maand zullen worden aangekondigd. Level Infinite noemt hiervoor nog geen concrete data en geeft ook nog geen exacte releasedatum.

Honor of Kings kreeg eerder al een officieuze wereldwijde release. Dat gebeurde in de vorm van het uitbrengen van Arena of Valor in 2017, een op Westerse landen gerichte versie van Honor of Kings. De wereldwijd uit te brengen Chinese moba-game zal het ook op moeten nemen tegen een andere game uit de stal van Tencent: Wild Rift. Die titel kwam in oktober 2020 uit en is te beschouwen als de mobiele versie van League of Legends.

In Honor of Kings kunnen spelers personages uit de Chinese mythologie kiezen om hun teams op te bouwen. De game heeft verder uitgebreide sociale features zoals chatintegraties met Chinese sociale apps zoals WeChat. Het is onbekend of dergelijke functionaliteiten in bepaalde vorm onderdeel zullen zijn van de wereldwijde versie.

Vorig jaar schreef Gamesindustry.biz op basis van een rapport van Sensor Tower dat Honor of Kings meer dan 10 miljard dollar in het laatje zou hebben gebracht. Het zou de eerste mobiele game zijn die dit heeft bereikt. Dit bedrag bestaat volledig uit uitgaven door spelers. Honor of Kings kwam in 2015 uit en inmiddels zou de totale omzet al op 13 miljard dollar zitten.

Tencent is een groot Chinees techbedrijf dat zoekmachines, chatapps en sociale netwerken voor de Aziatische mark bezit. Daarnaast is het wat omzet betreft het grootste gamebedrijf ter wereld. Tencent bezit Riot Games, bekend van League of Legends en Valorant. Ook TiMi Studios is van Tencent. Deze studio zit achter smartphonegames Call of Duty: Mobile, Honor of Kings en Arena of Valor. Ook heeft Tencent 40 procent van Epic Games in handen.

Honor of Kings

Door Joris Jansen

Redacteur

08-06-2022 • 08:37

26

Reacties (26)

26
26
23
0
0
2
Wijzig sortering
Gezien T.net direct refereert naar een publicatie van de ontwikkelaar zonder aan te geven dat ze zelf interactie hebben gehad met Level Infinite, mag je ervan uitgaan dat dit nieuws betreft en geen advertentie. Zo zie je het ook met andere aangekondigde spellen. Er valt best wel wat op- en aan te merken aan T.net, maar volgens mij heeft men hier altijd wel een goed onderscheid in gemaakt.

Algemener:
Wat is het verdienmodel van dit spel? Advertenties? Aankoop? Microtransacties? Loot boxes?

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 juli 2024 16:07]

Advertenties en Microtransacties (skins)

Het is een mobile game.
Anoniem: 159816 @Zurazan8 juni 2022 10:11
Dat is wat mij betreft ook de manier waarop je dit soort games F2P maakt. LoL is een goed voorbeeld van een game die echt bakken met geld binnenbrengt terwijl je ook echt prima free to play kan spelen.
Als je er zo naar wilt kijken zijn bijna alle artikelen van T.net advertenties.
Zouden de beperkende Chinese regels dan ook wereldwijd gelden? (leeftijd, speeltijd) nah vast niet :D
Nee , daarom denk ik dan ook dat dat het ook voor de Chinezen het waard is om het wereldwijd te releasen, de rest van de wereld heeft niet dezelfde beperkte? regels zoals in China, alhoewel ze dit soort pay to win van mij ook zeer mogen beperken voor minderjarigen wereldwijd

[Reactie gewijzigd door Metallize op 23 juli 2024 16:07]

Gezien ze zichzelf als doel hebben gesteld om in 2050 het beste land in zowat alles te zijn, hebben ze juist meer voordeel om de regels juist niet wereldwijd te handhaven. Als de rest van de wereld verslaafd is aan jou games en grof geld betaald is dat alleen maar win-win. Hetzelfde zou je overigens ook over de VS kunnen zeggen.

/aluhoedjes mode off :+
Ik zie wel heil in die regels (niet op de letter), er zijn zeker groepen die zich moeilijk kunnen verzetten tegen verslaving (al dan niet met negatieve gevolgen). Als ik mij niet vergis is er een soort 'jongerenmode' bij kinderen onder de 14 jaar voor het gebruik van Tiktok, waarbij tussen elk fimpje wordt onderbroken (5sec) om verslaving tegen te gaan met een max van 40min. per dag en enkel in de "daguren".
Buiten dansfilmpjes krijgen ze ook wetenschap, cultuur, geschiedenis, etc te zien.

Ik kan dit toch alleen maar toejuichen ipv van urenlang in de zetel naar hersenloze content te kijken (niet iedereen natuurlijk).
De restrictie tot een uur videogamen geldt van vrijdag tot en met zondag.
disclaimer: Ik ben geen pro-chinees, maar het is niet altijd direct negatief als het uit een ander land komt.
Fijne dag.
Als ik mij niet vergis is er een soort 'jongerenmode' bij kinderen onder de 14 jaar voor het gebruik van Tiktok, waarbij tussen elk fimpje wordt onderbroken (5sec) om verslaving tegen te gaan met een max van 40min. per dag en enkel in de "daguren".
Buiten dansfilmpjes krijgen ze ook wetenschap, cultuur, geschiedenis, etc te zien.
Dat klinkt best verstandig inderdaad
Probleem is dat kinderen al snel afleren om hun echte leeftijd op te geven bij het aanmaken van accounts. En dat snap ik want er zitten echt hele irritante zaken aan als je bijv. naar mailaccounts kijkt.

Ik snap je punt over tegengaan van verslaafdheid, de games en apps van tegenwoordig zijn gewoonweg gedesigned om verslavend te zijn, en daar mag best iets tegen gedaan worden. Maar probleem is, hoe sluitender de maatregel hoe meer personen je treft waarvoor de regel eigenlijk niet bedoeld was. Of je komt terecht in een big brother achtige omgeving/maatschappij en daar zit ik ook weer niet echt op te wachten.

Moeilijk hoor die grens tussen eigen verantwoordelijkheid en bescherming van de zwakkeren in de samenleving.

Edit: typos

[Reactie gewijzigd door bed76 op 23 juli 2024 16:07]

Hoi,
bedankt voor je reactie!
Ik deel voor een groot deel je mening. De laatste jaren ben ik wel wat over aan het hellen dat, met een stijgende wereldbevolking, er toch restrictieve 'regels' nodig zijn. Voor de één te vroeg, voor de andere, soms jammer genoeg, te laat.

Ik ga akkoord met je dat de grens heel moeilijk te bepalen is maar toch wel nodig zal zijn naar de toekomst toe.

Dag
Grappig dat de titel "Chinese Moba game ..." zo duidelijk aangeeft dat het uit China komt. Bij Amerikaanse games benoemen wij het niet zo nadrukkelijk. Ik vraag mij af waarom dat zo nadrukkelijk wordt gezegd.
Vanwege het nieuwe karakter denk ik. De Nederlandse game Horizon en zo. De Franse studio etc.
Na een tijdje hoeft dat niet meer.
De Franse studio Ubisoft? :+
Het word alleen in de titel genoemd omdat het opmerkelijk is. We spelen met z'n allen niet zoveel Chinese games.
Bij Koreaanse games zie je het ook nog wel eens in de titel staan. In dit geval zal het, denk ik, zijn omdat er nog niet veel Chinese games worden uitgebracht in het westen, in tegenstelling tot Amerikaanse en Europese games. Dan heb ik het niet over games gemaakt door studio's die eigendom zijn van Tencent, maar over games ontwikkeld in China en in eerste instantie voor de Chinese markt. Niet het belangrijkste van dit nieuwsartikel maar toch zeker het melden waard lijkt me.
Mooie combinatie van WoW characters en League of legend character aan het plaatje te zien...
Nouja League of Legends en het hele MOBA genre is gebaseerd op DotA, een Warcraft 3 mod, dus wel logisch dat ze vergelijkbare stijl hebben.
Ik doelde meer op het inellectual property van Blizzard en Riot games.
De characters lijken wel erg veel op King Varian en Katarina..
In Honor of Kings kunnen spelers personages uit de Chinese mythologie kiezen om hun teams op te bouwen.
Blijkbaar overlapt de 'Chinese mythologie' nogal met Warcraft.
Waar ik benieuwd naar ben: of er enige innovatie in deze game zit, of is het een DOTA/League of Legends kloon? Als het echt een kloon is kan ik daar best boos om worden want dan weerhoud China zich dat externe bedrijven succesvol worden in China.
Riot games is volledig eigendom van Tencent, al 2 jaar nadat de game uit kwam, dus kloon kan je het technisch ook weer niet noemen :P

De basis is natuurlijk identiek, moba heeft maar beperkte 'vrijheid' in gameplay, grootste verschil wat er altijd was dat HoK veel faster-pace was, sneller, meer damage, wil niet zeggen one-shot wonders maar de game werd daardoor veel populairder (LoL is ook gewoon uitgebracht in China) en LoL heeft zelfs later zijn gameplay aangepast om meer te matchen qua pace met HoK.

Het is niet dat externe bedrijven niet succesvol kunnen worden, het is gewoon dat Tencent het gewoon steeds 10x beter doet 'voor zijn volk'. Bijna elke top game (pupg, cod-m, mobile legends - ook een moba) in china is gemaakt door een chinees bedrijf of door een 'subsidairy' van Tencent.
Ok. Dat klinkt aannemelijk. Wel een eigen smoel dus. Ik begreep ook dat Genshin Impact een internationaal succes is van Chinese ontwikkelaars. Dus het kan zeker, vind het alleen jammer dat de interne markt wel afgeschermd lijkt te zijn zonder Chinees partner bedrijf.
Hoe zit het met in game mechanics? Hoe onderscheid het zich van LoL? E.g. HotS heeft team exp in plaats van player exp
Honor of Kings
En de prijs voor de meest originele naamgeving gaat dit jaar helaas niet naar Tencent...
Ik ben benieuwd of het ook in NL/BE uitkomt (lootboxes)...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.