Multiscope: 58 procent Nederlandse online kopers gebruikt vergelijkingssites

Een meerderheid van 58 procent van de Nederlandse internetconsumenten gebruikt prijsvergelijkingssites voor het aankopen van producten of diensten. Dat meldt althans Multiscope op basis van eigen onderzoek. Kieskeurig zou afgelopen kwartaal de populairste vergelijker zijn geweest.

Driekwart van de ondervraagde online shoppers geeft aan het belangrijk te vinden om prijzen te vergelijken voor ze tot een aanschaf overgaan. De genoemde 58 procent maakt daarbij gebruik van online prijsvergelijkers. Dat doen ze volgens het onderzoek niet heel vaak. Zo'n 8 procent gebruikt Consumentenbond en de Pricewatch van Tweakers vaker dan een keer per maand. Bij de overige prijsvergelijkers ligt dit percentage lager.

Het onderzoek is uitgevoerd door Multiscope en het Centre for Market Insights van de Hogeschool van Amsterdam. Bij het onderzoek zijn 6936 Nederlanders van 18 jaar en ouder ondervraagd die in de afgelopen drie maanden producten of diensten via internet hebben gekocht.

In de afgelopen drie maanden waren Kieskeurig, Consumentenbond en Independer het populairst onder de deelnemers van het onderzoek, gevolgd door Beslist en Tweakers. Van de mannen maakt 64 procent gebruik van prijsvergelijkers; bij vrouwen is dat 51 procent. Met name bij Tweakers waren gebruikers bij het onderzoek man en ook jongeren maakten naar verhouding vaak gebruik van de Tweakers Pricewatch.

Daarnaast maakte 67 procent van de hoger opgeleiden, 58 procent van de middelbaar opgeleiden en 57 procent van de lager opgeleiden gebruik van online prijsvergelijkers. Hier noemt Multiscope Independer als vergelijker die met name populair is onder hoogopgeleiden.

Percentages van gebruikers die bij het onderzoek aangaven in afgelopen drie maanden een of meerdere van de genoemde prijsvergelijkers te hebben geraadpleegd.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

20-01-2022 • 15:32

78

Reacties (78)

78
77
32
8
0
37
Wijzig sortering
Werkelijk de enige die ik gebruik in Nederland is Tweakers (dit is geen verkapte reclame)
Voor alle technologische producten wel. Maar als ik een zorgverzekering of energieleverancier moet kiezen kijk ik ook wel even bij de consumentenbond.

Helaas moet ik wel zeggen dat veel vergelijkingssites helemaal niet zo onafhankelijk zijn. Met name als het gaat om zorgverzekeringen is dit een probleem. Dit altijd alert blijven!

[Reactie gewijzigd door TheAncientDovah op 22 juli 2024 15:44]

Veel vergelijkingssites hebben sponsors. Vooral energie vergelijkers.
Toch kun je wel simpel het goedkoopste aanbod vinden.

Maar de consumentenbond is echt drie keer niets. De reviews hebben zoveel gebrek aan diepgang dat ze waarschijnlijk door een bot geschreven worden :-)
De tweakers pricewatch is de enige die op mij betrouwbaar overkomt. Bij de rest heb ik altijd het idee dat je een verkapte reclamefolder voor je neus krijgt. Degene die het meest betaalt aan “sponsoring” aan de vergelijker komt er het beste uit. Nee dank je, ik doe m’n eigen onderzoek wel.
Idd, vind ik in Nederland ook, daarnaast heb je dan nog de shopreviews
Zolang dat eigen onderzoek bij tech-aanschaffen blijft ;)
Ik heb Vergelijkeven.nl geprobeerd, vandaag krijg ik de volgende mail:
We hebben helaas nog steeds geen lagere prijs dan € 349,00 gevonden voor jouw prijsmelding van Oculus Quest 2 128GB.

We hebben wel vergelijkbare producten gevonden. Kijk snel bij één van de onderstaande producten.
Meteen weer geunsubscribed.. wie denkt dat dit soort mails een goed idee is? Pricewatch is idd de beste, alleen niet altijd alle producten beschikbaar op de lijst.

[Reactie gewijzigd door jerkitout op 22 juli 2024 15:44]

Er zijn veel sites die dat flikken. Wat je ook zoekt altijd wel suggestie. Echt de meest vreemde. Als je een papagaai zoekt krijg je een hifi set als suggestie.
Dat soort sites zijn waardeloos als vergelijkingssite.

Dat is het mooie aan Pricewatch. Daar kun je nul resultaten hebben zonder gespamt te worden met suggesties.
Klopt, maar ik vind het jammer dat het niet Cool Blue herkent.

Hier is het: https://www.coolblue.nl/e...oculus-quest-2-128gb.html voor 349 euro

Vind het niet terug in pricewatch
De Quest 2 256gb versie heeft wel een notitie van Coolblue.
https://tweakers.net/vr-b...t-2_p1186480/vergelijken/
Ik denk dat het een synchronisatie vertraging is o.i.d
Ik gebruik de PW ook, maar ik klik vaak niet door. Ga vaak handmatig naar de site en dan het product opzoeken / bestellen. Is het eerlijk? Wellicht niet maar die paar centen die ik ze kan besparen, prima :)
Pricewatch heeft geen sponsored content en biedt een platform voor veel winkeliers om hun waren relatief eerlijk aan te kunnen bieden.

Kijk naar kieskeurig/beslist om te zien hoe het ook kan.

Keertje doorklikken vanuit de pricewatch zodat deze rendabel blijft hebben de winkeliers meer aan dan een paar grijpstuivers extra.
Als we gaan kijken hoe lang het heeft geduurd voordat bijvoorbeeld Max ICT uit de PW is verdwenen vraag ik me af hoe serieus ze het nemen ;)
Idem hier. Heel af toe Google Shopping erbij, mocht ik het product opzoeken via Google, kan ik even snel kijken wat de laagste prijs is.
Vervolgens kan ik later alsnog besluiten waar ik het koop. Bv via shop waar ik vaker shop maar misschien wel enkele euro's duurder is.
Ik gebruik inderdaad ook de Tweakers pricewatch, en anders gebruik ik vaak gewoon google shopping voor niet-technische dingen.

Als ik gewoon iets zoek met bepaalde exotische eigenschappen (niet zo zeer om de goedkoopste te vinden), bijvoorbeeld een moederbord met een printerpoort, dan kijk ik op geizhals.de. Dat is een soort van tweakers pricewatch, maar dan met meer filters, handig om te vinden wat je nodig hebt, en daarna ga je dat artikel in Nederland zoeken.
Helaas zijn er hier op tweakers ook een aantal webshops die de privewatch vervuilen met lage prijzen en lange of geen levertijden. En om elke zoekopdracht aan te geven dat je die winkels niet wil zien is niet zo handig vanaf je mobiel…
Zou je dat ook zeggen als het wel verkapte reclame was :+ ?
He :)

Ik vind de zoekfunctionaliteit in combinatie met (vaak) goed onderbouwde reviews van werkelijke gebruikers een must voor een goede productvergelijkingssite. Daarnaast krijg ik de indruk dat Tweakers (nog) niet tegen betaling bedirjven/producten (dan bedoel ik in de vergelijker, niet de artikelen) voortrekt boven dat van anderen.

Van de consumentenbod tot aan kieskeurig en al dat andere is dit feitelijk wel het geval.
Ik vind de zoekfunctionaliteit in combinatie met (vaak) goed onderbouwde reviews van werkelijke gebruikers een must voor een goede productvergelijkingssite.
Ik ook maar het gaat hier wel over een prijsvergelijkingssites, ik zoek dus vaak hier dmv de pricewatch uit wat ik wil hebben (icm het halve internet voor reviews) en dan heb ik al een goede indicatie van de prijs en weet ik precies wat ik wil hebben. En specifiek om de prijs te vergelijken gebruik ik er meerdere (soms ook Duitse) omdat Tweakers lang niet alle shops opneemt (eigenlijk andersom want winkels melden zich niet aan ivm kosten) en niet elke shop altijd actief is (soms staat de MM er wel in soms niet).

Zo heb ik van de week een nieuwe muis gekocht waarvan Tweakers maar 1 site kon noemen en ik via Google meerdere sites kon vinden die goedkoper waren :)

Dat andere sites je plekjes kan kopen daar heb ik niks op tegen, daar prik ik makkelijk doorheen (iik zie de prijs toch en kan toch gewoon vergelijken), maar jan met de pet misschien niet...

De leukste functie (die het slechtste is voor mijn bankrekening) is het overzicht van producten die nu goedkoper zijn dan de afgelopen periode! https://tweakers.net/pricewatch/deals/

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 juli 2024 15:44]

Klopt, op Tweakers staan dan ook niet alle aanbieders. Maar ik ben (uitzonderingen daargelaten) nog niet veel verkopers tegengekomen die een scam zijn. Dat is op Google anders. Daarnaast heeft Tweakers de shopreviews goed op orde...en niet standaard 5 sterren van allerei ingekochte reviewers of zelf aangepast.

M.b.t. buitenland zijn er ook uitstekende vergelijkers. Zelf koop ik ondanks NPS lid nog nauwelijks camera apparatuur in Nederland omdat de prijzen (door afspraken) gewoon achterlijk hoog zijn.
[...]
Ik ook maar het gaat hier wel over een prijsvergelijkingssites,
Dat is nogal een vage term. Uiteraard ken ik de betekenis van het woord, maar het is maar hoe je het wil definieren. ah.nl is ook een prijsvergelijkingssite want daar kan ik de prijs van Unox en huismerk soep vergelijken. Maar ik kan ook puur zoeken naar iets met bepaalde ingredienten.

Voor mij is Tweakers niet primair voor de prijzen. Als ik bv een laptop zoek, filter ik op specs. Daarna kies ik wat bij mij past.
Primair op specs.
Secundair op looks/degelijkheid.
Tertiair op prijs. En zelfs dat vaak niet want dan ga ik voor levertijd of een meer betrouwbare winkel.

Dus hoe kan de onderzoeker weten dat mijn zoekopdrachten prijsvergelijkingen zijn?
Maar er is geen enkele vergelijker die echt onafhankelijk is. Elke vergelijker ontvangt geld, betaald een bedrijf niet wordt het niet opgenomen.
Geen idee of dit wel zo is. Dat je wordt opgenomen tegen betaling in het zoeksysteem is heel wat anders dan dat tegen betaling hoger in de zoekresultaten komt, dat is volgens mij bij Tweakers (nog) niet.
Dat wordt nogal lastig he met prijsvergelijkers om hoger te komen door meer te betalen. Men moet gewoon betalen per product categorie per klik/sale/lead. Daarom zijn die cookies ook zo ontzettend belangrijk!
Je ziet vaak bovenin de zoekresulaten zogenaamde 'uitgelichte aanbieders', daar wordt extra voor betaald. Daar doelde ik meer op en die je niet bij Tweakers, althans nog niet...en het klopt, die kom je vaak (zeker zonder de juiste browser extensies) nog tientallen malen en soms weken later nog tegen als je ergens een website bezoekt.
Wist niet eens dat de consumentenbond er 1 had. Kieskeurig vond ik altijd enorm chaotisch.

Voor techzaken is Tweakers mijn go to vergelijker. Voor andere zaken zoek ik met google naar bedrijven die het product aanbieden, kijk dan zelf naar de prijzen.

Pricewise is af bij mij vanwege die enorme schijtreclames waar ze ons mee geterroriseerd hebben de afgelopen jaren. Independer gebruik ik alleen voor de zorgverzekering.
Kieskeurig vind ik vreselijk. Beslist ook eigenlijk. Wat bij beslist helemaal irritant is is dat je dan soms kunt bestellen via beslist. Ik ga dan liever toch naar de echte site.

Maar ik gebruik ook vooral pricewatch. Voor tandpasta, wc papier, luiers en shampoo ga ik gewoon direct naar bol.com (en dan geen derde verkopers maar direct bij Bol).

Als ik iets duurs koop struin ik heel het web af. Ook in het buitenland en gebruik ik bijv Idealo.
Maar ik gebruik ook vooral pricewatch. Voor tandpasta, wc papier, luiers en shampoo ga ik gewoon direct naar bol.com (en dan geen derde verkopers maar direct bij Bol).
Ik wist werkelijk waar niet dat mensen in Nederland dit soort producten online bestelde, laat staan op Bol.com. Doe je dat met een reden? Oprechte interesse.
Ja ik bestel altijd voordeelverpakkingen. Ik koop bijv altijd direct 96 wc rollen. Of voor een half jaar vaatwastabletten. Vergeleken met de supermarkt scheelt dat de helft van het geld en vaak nog meer.
Inderdaad, ik snap niet dat kieskeurig veel gebruikt wordt. Vreselijke site, elementen kosten enorm veel plaats, en de mobiele weergave is ruk.
"Van de respondenten die een prijsvergelijker hadden geraadpleegd was 64 procent man en 51 procent vrouw."

Hoe zie ik dit voor mij?
Slordige copy/paste want in de bron staat:
Mannen (64%) maken vaker gebruik van dit soort websites dan vrouwen (51%).
Dat lijkt slecht overgenomen uit het bronartikel. Daarin staat: Mannen (64%) maken vaker gebruik van dit soort websites dan vrouwen (51%).. Dat suggereert dat 64% van de mannen weleens gebruik maakt van een prijsvergelijker t.o.v. 51% van de vrouwen.

Overigens geldt dit ook voor de zin eronder over het opleidingsniveau, die is ook nogal krom geformuleerd zo.
sommige mannen identificeren zich als vrouw, vraag me niet waarom; dus +100% :+ :X
Fobie? Waar haal je die wijsheid vandaan? Werkelijk niks in zijn bericht wijst of fobie...

Moet die groep er nou bijhoren of niet? Ja nou dan moet een grapje ook kunnen! Nee? Transfoob }>

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 juli 2024 15:44]

altijd goed een beetje PC op de donderdagmiddag
transofbie ... nee, men moet alleen niet alles zo freaking serieus nemen of op teentjes getrapt, kom op zeg
Goed overgetikt dit bericht zonder enige eigen toevoeging. Wat een verrijking van tweakers is DPG toch geweest. Het onderzoek is zo enorm uitgebreid!
Voordat dit bericht in de -1 kelder verdwijnt vind ik losstaande van dit artikel het best wel een belangrijk punt qua onafhankelijkheid, dan met name ook de pricewatch. Nu komt deze in ieder geval onafhankelijk over en is het een prima manier om in Nederland (technische) producten te zoeken.

DPG kan dit enorm commercieel gaan uitmelken.

[Reactie gewijzigd door litebyte op 22 juli 2024 15:44]

DPG kan dit enorm commercieel gaan uitmelken.
Sterker nog je zou ook kunnen stellen dat tweakers met de inkomsten hiervan zelf de broek kan ophouden, minder banners nodig heeft, betere content kan leveren.
Maar laten we gewoon eerlijk zijn zo werkt het niet het gaat vooral bij dpg om inkomsten en maximale daarvan en dat leuk vermarkten waarom.
Ik werk zelf voor een media org.(niet voor DPG) en de enorme (naar betaling) beinvloeding is bij onze org. laten we zeggen groot, ik denk dat het bij DPG niet anders is.

Maar dat wil nog niet zeggen dat de prijsvergelijker beinvloed wordt ...dan bedoel ik echt als business format.
Heb "nog"niet de indruk dat de prijsvergelijker beïnvloed wordt. Maar dpg media heeft op dat gebied nu niet echt een goede naam om onafhankelijk te zijn. Ze kunnen het ook mooi verpakken.

In het geval van adv artikel had ik laatst bij reclame code commissie (RCC) een klacht ingediend.
Een klacht moet normaal naar de adverteerder die is verantwoordelijk voor de inhoud.
RCC had de klacht eerst naar tweaker partners gestuurd waarom ik RCC schreef het moet naar de adverteerder.
Het verweer van de adverteerder was eigenlijk nog mooier. Adverteerder betaald voor deze product review door tweakers, maar heeft geen invloed op de uitkomst van deze prodcut review. De presentatie en de tone of voice ervan zijn aan tweakers.
Er staat bij een artikel dus adv maar de inhoud is bepaald door tweakers.

Nu is het wachten hoe dpg de prijsvergelijker gaan uitmelken.
Hahahaha! :) Kijk, ja dat werpt een ander licht op product reviews. Dank voor het delen!
Adverteerder heeft geen invloed maar vul zelf maar in of een adverteerder betaald voor een te kritisch of negatief review.
Nee, exact! :) Zo werkt het bij ons ook, wordt een deel van de content geschreven door redacteuren dat eigenlijk meer als commerciele mededelingen kan worden gezien, zeker ook omdat de content (review) vaak nog 'ter beoordeling' worden voorgelegd bij de betreffende adverteerders. Dat hoeft overigens helemaal niet alleen te gaan over bijv. electronica, een electrische fiets of een oliebol. Bij ons gaat het ook over allerlei organisaties (en hun diensten) Dit is helemaal niet vreemd en gebeurd vrijwel zeker ook bij DPG.
Tot zo ver journalistieke onafhankelijkheid.
Ja dat is het ook inderdaad, bij ons heet het dan branded content :)
Voor de duidelijkheid: de redacteuren van Tweakers zijn niet betrokken bij branded content en branded content staat altijd duidelijk zo aangemerkt. Adverteerders of fabrikanten hebben nul invloed op de onafhankelijke redactionele producties. Nul. Ik weet dat niet bij elke mediabedrijf zo werkt en dat sommige mensen hier sceptisch over zijn, maar dat is wel hoe het bij Tweakers gaat.
dit klinkt altijd heel mooi maar zie toch reviews georganiseerd door tweakers.
Adverteerders of fabrikanten die nul invloed hebben dat klinkt heel mooi maar de realiteit is natuurlijk wel dat ze nooit zullen betalen voor een te kritische of slechte review.
Neem ook aan dat een adverteerder van tevoren te lezen krijgt waarvoor ze betalen, maar als het niet zo is dan weet ook tweaker partner dat ze vooral positief moeten schrijven willen ze deze adverteerder houden als klant.

Laten we nu ook niet doen alsof tweakers geen commercieel bedrijf is. Het gaat om geld, tweakers is onderdeel van dpg en die hebben op dat gebied nu niet echt een onafhankelijke naam.
Tweakers is zeker een commercieel bedrijf, dat zal ik nooit ontkennen :) Het punt dat ik wil maken, is dat die commercie geen invloed heeft op de content die door de redactie gemaakt wordt. Waar jij denk ik naar refereert is een advertorial met daarin een samenvatting van gebruikersrecensies. Dat is een advertorial en daar is dus voor betaald. Voor zover ik weet - maar dit soort artikelen worden dus niet door de redactie gemaakt - mogen de gebruikers die daaraan meedoen helemaal opschrijven wat ze zelf willen. Als je daar twijfels over hebt, zou je het natuurlijk ook gewoon zo'n gebruiker kunnen vragen :)
Tweakers is zeker een commercieel bedrijf, dat zal ik nooit ontkennen :) Het punt dat ik wil maken, is dat die commercie geen invloed heeft op de content die door de redactie gemaakt wordt. Waar jij denk ik naar refereert is een advertorial met daarin een samenvatting van gebruikersrecensies. Dat is een advertorial en daar is dus voor betaald. Voor zover ik weet - maar dit soort artikelen worden dus niet door de redactie gemaakt - mogen de gebruikers die daaraan meedoen helemaal opschrijven wat ze zelf willen. Als je daar twijfels over hebt, zou je het natuurlijk ook gewoon zo'n gebruiker kunnen vragen :)
Lees mijn commentaar hierboven.
Een advertorial in het voorbeeld hieronder gebruikt deels info van gebruikers maar het artikel de inhoud de toon al dan niet kritisch is toch echt iets dat door tweakers geschreven wordt.

In het geval van adv artikel had ik laatst bij reclame code commissie (RCC) een klacht ingediend.
Een klacht moet normaal naar de adverteerder die is verantwoordelijk voor de inhoud.
RCC had de klacht eerst naar tweaker partners gestuurd waarop ik RCC schreef het moet naar de adverteerder.
Het verweer van de adverteerder was eigenlijk nog mooier.(onderstaand letterlijke tekst zonder de naam van de adverteerde te noemen) Adverteerder betaald voor deze product review door tweakers, maar heeft geen invloed op de uitkomst van deze product review. De presentatie en de tone of voice ervan zijn aan tweakers.

Bovenstaande is een reactie die jullie adverteerder letterlijk geeft. Staat zwart op wit in kopie reactie dit ik van de RCC kreeg.

[Reactie gewijzigd door bbob op 22 juli 2024 15:44]

De Tweakers "Meest bekeken" sorteeroptie is wel beinvloeding. Zeker omdat het de standaard optie is. Als een product eenmaal bovenaan die lijst staat, zal het daar ook langer blijven omdat het eigenlijk een 'self fulfilling prophecy' is.
Wat wel vervelend is dat grote winkels deals maken met witgoedmerken en zo producten verkopen waarvan het typenummer exclusief voor die winkel is. Dat maakt het vergelijken lastig.
Klopt, dit is ook met laptops aan de gang. Zo heb je vaak zeer kortlevende SKU's, waardoor bijvoorbeeld een laptop BBG al na twee maanden of korter out-of-date is.
Dat is al veel langer aan de gang met witgoed type nummers in NL en DE. Er wordt gewoon beweerd dat de Duitse markt anders is,
Met name Tweakers vind ik enorm handig met de pricewatch:
Je kunt direct naar de beoordelingen van webshops gaan, het prijsverloop zien van het product, levertijd en de meeste kenmerken.

Het nadeel van de consumentenbond is dat je moet betalen voor artikelen of een abonnement moet hebben om het een en ander te kunnen zien, want je wil toch zeker ook weten hoe je aan te schaffen product presteert.
Veel relevante info zit dus helaas bij hun achter een betaalmuur.

Leuk weetje: de consumentenbond raadt geen Miele wasmachines aan omdat ze juist te lang meegaan.
De zuinigheid is tegen de tijd dat ie kapot gaat al zo achterhaald dat het juist geld kost om deze draaiende te houden en de meerprijs tegenover een goedkoper exemplaar was niet rendabel.

Niet relevant voor dit artikel, maar vond ik een leuk weetje om te delen. :)
ja dat hebben ze in dat vpro programma al een keer helemaal bekeken. de rekenkamer geloof ik.
maar goed laten we eerlijk zijn, ik heb helemaal geen zin in al dat gedoe als je de wasmachine / droger moet vervangen. Dan betaal ik wel meer voor een machine die lang mee gaat... dan heb je al dat gezeik niet.
Vooral het prijsverloop vind ik essentieel. Ik had laatst een ander product gekocht (beddegoed), en bleek een week later ruim 1/3e goedkoper te zijn. Het is dat ik een onderbuikgevoel had, anders had ik kunnen zwaaien naar dat geld wat ik na een professioneel boos telefoongesprek terug heb gekregen.
Soms speel ik met het idee van een review/prijs site voor "normale" producten, en haak al snel af als ik bedenk wat een ellende dat met zich mee brengt :+
Leuk inderdaad, het stukje over wasmachines. Wel vrees ik net als bij mobiele telofoons dat de toename in zuinigheid (versus bij foons bijvoorbeeld snelheid) niet lineair verloopt. Ik bedoel: hoe veel stappen kan men qua zuinigheid nog maken? Is de huidige Miele net zo veel zuiniger tov een Miele van 20 jaar geleden als een miele uit 2042 zuiniger gaat zijn tov de huidige?
Is de huidige Miele net zo veel zuiniger tov een Miele van 20 jaar geleden als een miele uit 2042 zuiniger gaat zijn tov de huidige?
Procentueel misschien wel. Maar de stapjes per procent worden wel steeds kleiner.
Maar dat is uiteraard niet het enige wat je mee moet nemen in je overweging.
In absolute zin neemt de zuinigheid steeds minder toe, dus zou je kunnen zeggen dat het steeds minder loont een zuiniger apparaat te kopen. Maar als de energieprijzen omhoog knallen maakt het in geld uitgedrukt meer verschil.
Persoonlijk gebruik ik Tweakers, Budgetgaming en Brickwatch. Websites zoals Kieskeurig en Beslist vind ik echt verschrikkelijk, sites die meer lijken op webshops zoals iBood dan op een vergelijking website. Ook telecom vergelijking websites doen het nog altijd niet zoals het zou moeten. Juist de meest interessante info, zoals kosten per minuut/sms/GB buiten de bundel, ontbreken vaak, waardoor de consument die voor de goedkoopste provider kiest alsnog veel geld kwijt is zodra je boven de bundel komt. Waarom zou je als vergelijker deze informatie niet weergeven?
Haha wat een grap. Mijn vriendin kijkt alleen naar het saldo van mijn bankpas. Ze vergelijkt niks.
Vergelijkingssites zijn handig, maar vaak missen ze de nodige (geavanceerdere) filters voor als je iets specifieks zoekt. Deze extra filters vind ik juist zo fijn vind aan Tweakers Pricewatch.
Anoniem: 574346 20 januari 2022 16:53
De reden dat kieskeurig en ook beslist nog bezoekers hebben komt door mode artikelen denk ik. Voor consumenten elektronica is het totaal onbruikbaar en het aanbod minimaal. Vooral beslist is een gedrocht van een site en gok dat dit vooral wordt gebruikt voor generieke termen als "schoenen" en dat je dan op basis van plaatjes iets kiest.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.