Android 12 Go moet budgetsmartphones sneller maken

Google heeft meer informatie gedeeld over de Go-versie van Android 12. De nieuwe versie van Android Go moet ervoor zorgen dat apps sneller kunnen opstarten en dat de batterij van de telefoon langer meegaat.

In een blog schrijft Google over Android 12 Go dat volgend jaar uitkomt. Android Go werd voor het eerst uitgebracht in 2017 voor Android 8.1. Het is een minder zware versie van het smartphonebesturingssysteem van Google, gericht op het budgetsegment van Android-smartphones.

Google claimt dat Android 12 Go ervoor zorgt dat apps 30 procent sneller opstarten in vergelijking met Android 11 Go. Daarnaast maakt Google een SplashScreen API beschikbaar, zodat ontwikkelaars hun app-gebruikers iets kunnen laten zien als ze toch even moeten wachten als de app aan het laden is.

Verder moet de batterijduur met Android 12 Go flink worden verbeterd. Door apps sneller in slaapmodus te zetten als deze niet worden gebruikt, moeten smartphones minder energie verbruiken. Verder voegt Google de mogelijkheid toe om apps te delen met andere Android-gebruikers die zich in de buurt bevinden. Ook krijgt Android 12 Go het privacydashboard dat is geïntroduceerd met Android 12.

Naast Android 12 Go is er ook een versie van Android 12 aangekondigd die is gericht op apparaten met een groot scherm. In oktober presenteerde Google de plannen voor Android 12L en inmiddels is er ook een béta voor Pixel-telefoons beschikbaar.

Door Robert Zomers

Redacteur

14-12-2021 • 20:51

100

Submitter: TheVivaldi

Reacties (100)

100
94
60
6
0
19
Wijzig sortering
Storend. Kunstmatige opsplitsing van één product in meerdere producten die helemaal niet echt verschillend zijn, maar alleen wat configuratieinstellingen anders hebben staan. Normaal een klassieke manier om meer geld te innen van consumenten zonder een echt nieuwe product te leveren en dus te hoeven maken en onderhouden. Net zoals bijvoorbeeld Microsoft al jaren doet met Windows. Maar ik vraag me af wat Google ermee opschiet, want ze verkopen Android helemaal niet. Ik verwacht dat het een voorbode is van een betaalversie van de "betere" variant van dat telefoon-OSje.
Android stapt vanaf versie 13 over op zgn hardware profielen.
Android Go bestaat al sinds Android 8. Daarvoor waren er een paar flags die het systeem instrueerde dat er weinig RAM of CPU-kracht beschikbaar was, maar niet ieder framework ging daar zo goed mee om. Veel fabrikanten hadden wijzigingen door de hele softwarestack gemaakt om te compenseren voor het gebrek aan performance met alle vertraagde updates en inconsistenties tussen apparaten van dien. Android Go versimpelt het proces waardoor fabrikanten minder ingrijpende wijzigingen hoeven door te voeren.

Modern Android is zwaarder dan Windows, dus voor goedkope apparaten vind ik het niet meer dan logisch dat je een lichtere versie wil maken. De telefoons die voor een tientje in India verkocht worden, hebben geen facial recognition of multitasking nodig als dat ze enigzins vloeiend last draaien. De gebruikerservaring van Go is op trage apparaten veel beter dan die van normaal Android, waardoor je het apparaat daadwerkelijk kunt gebruiken zonder je constant te frustreren.

Er zitten wat nadelen aan, maar voor de eindgebruiker vind ik dit een prima optie. De meeste mensen gebruiken hun smartphone voor de browser, social media en voor chatapps, met misschien wat spelletjes. Als je de eerste drie vloeiend kan laten draaien, is de rest van het platform eigenlijk bijzaak.
Ik zou best willen betalen voor een zeer stabiel top OS wat niet alle data van mij verzameld.

Edit: mijn ervaring met custom roms is dat ze toch vaal buggy zijn. Verder kunnen apps geinstalleerd op zo'n rom nog steeds veel data verzamelen.

[Reactie gewijzigd door SpiceWorm op 23 juli 2024 10:11]

Het installeren van GrapheneOS op een Pixel telefoon is super makkelijk. Dan heb je gratis een hardened Android zonder dataverzameling en extra security.
Klinkt interessant maar waarom zou ik daar wel vertrouwen in hebben? Dit is allemaal hobbyistenwerk. Leuk dat ze het doen maar hoe weet ik dat zij wel verantwoordelijk met mijn data omgaan?
Hobbyistenwerk zou ik het niet willen noemen. Er zit een redelijke funding achter want de vraag naar een dergelijk OS is groot. Bovendien bestaat het al vanaf 2014 dus ze hebben een redelijk trackrecord, Snowden raadt het zelfs aan. Plus alles is open-source, je kan het zelf controleren.
Niet om het een of ander, maar Snowden moet zijn schoorsteen ook laten roken natuurlijk.
En ik denk dat hij niet gratis kan blijven wonen, vanwege zijn uitspraken alleen.
Is gratis ook goed? In dat geval kun je bijv. LineageOS of F-droid proberen.
Gratis is ook goed, maar dan wel stabiel en goed getest én goed functioneel.

Dat mis ik nogal eens bij custom roms.
Ik ben er naar aan het kijken idd, maar ben toch huiverig. Mijn ervaring in het verleden met custom roms was te rommelig. Alleen lineageos stable vond ik stabiel genoeg.

Ik bedoelde dus een topklasse stabiele en functionele rom (iets als wat op mijn galaxy s serie telefoon draait) maar dat ik dan betaal om de tracking volledig uit te zetten.
Android is het data-binnenhengel-platform van Google; surveillance capitalism. Dus zolang ze meer en meer data van gebruikers hebben en ze denken dat targeted ads werken blijft dat wel bestaan ben ik bang. (Dit moest een reactie zijn op @vlijmenfileer )
@SpiceWorm koop een iPhone. Dan is dat alvast een stuk minder.

[Reactie gewijzigd door iAR op 23 juli 2024 10:11]

Dat zijn de google play services, AOSP ( android), komt zonder de google meuk.
Denk je dat apple wel betrouwbaar is met je informatie?
Denk je dat apple wel betrouwbaar is met je informatie?
Die halen net zoveel naar binnen.
Alleen ligt het gebruik op een andere focus.

Waar google advertentie targeting heeft, heeft Apple het (vooralsnog) meer op userfocus.
Wie van de twee het beter doet, is aan de gebruiker zelf.
Ik heb persoonlijk van beiden weinig last, mijn pihole blokkeert een hoop aan tracking en call-home urls, om een enigszins vertroebelde dataset te houden.
Ja ik merk het hoe solide het allemaal is.

Ik ben een oude macbook aan het opknappen, waar nog Mountain Lion op stond. Op de officiele manier updaten naar Catalina ging niet eens, dus ik moest buiten de Apple servers om een installer zoeken.
Ergens zo'n vage Catalina Patcher gedownload die door hobbyisten in elkaar geflanst is. Leuk dat ze het doen overigens maar dit hoort niet nodig te zijn. Want Apple is weer te eigenwijs om de installer gewoon online te zetten. Dat zou te logisch zijn.

Heb ik Catalina er op staan, krijg ik de optie om te updaten naar Big Sur. 4 uur downloaden later, "Gatekeeper error". Op iets wat van Apples eigen servers af komt.

Lekker hoor, al die "premium" hardware.
My2cts .... de aloude en bekende uitspraak....

Debian Bullseye werkt naar verluid prima op de oudere macbooks.

* bron Reddit - geen MB hardware in bezit
Google verkoopt Android niet, maar is wel de belangrijkste source van inkomsten. Alles was je op je telefoon zoekt word geregistreerd bij Google en daarna krijg je met die content advertenties getoond. Dat is het verdienmodel. Ook aan de betalingen in de Google app-store wordt verdiend. Apps bouwers moeten geld afdragen aan Google.
Waarom een apart os. Iedereen wil toch betere accuduur en prestaties?
Omdat het ten koste gaat van andere dingen als je elke keer een app moet opstarten omdat deze is afgesloten zonder dat je dat zelf hebt gedaan dan wordt je dat snel zat. Bespaart de batterij maar kost je tijd.
nou ja, als je dit op een snellere telefoon zou installeren kost het toch vrij weinig extra tijd lijkt me?

Bovendien, hoe lang kost het opstarten van een app nou en wat is het verschil tussen 0,1 en 0,5 seconden wachten? Doe mijn dan maar extra batterijduur

edit: ik lees nog een keer goed en het gaan om apps in slaapmodus, ze worden dus niet eens helemaal afgesloten?

[Reactie gewijzigd door Alxndr op 23 juli 2024 10:11]

Android One is een versie die gemaakt is om maximale prestaties uit beperkte hardware te halen. Dat doet men oa door app's op de achtergrond al heel snel in de slaapstand te zetten. Daarna doen ze ook op de achtergrond niets meer (tenzij de ontwikkelaar er speciale interrupts in heeft gebouwd). De app op de voorgrond krijgt gewoon 90% van alle power. Van de resterende 10% heeft het OS het merendeel al nodig.
Het is echt wel een "light" versie die leuk werkt als je maar een paar apps tegelijk "open" hebt staan, maar echt zo zijn nadelen heeft bij zwaarder gebruik.
Android One is een kale versie Android welke snel en regelmatig beveiligingsupdates gedurende een vooraf gegarandeerde periode van 3 jaar en versie updates gedurende 2 jaar vanaf de release datum van het toestel. Verder ontvang je ook software updates sneller dan op andere smartphones. Daarnaast staan er op Android One toestellen geen door de fabrikant vooraf geïnstalleerde apps. De dingen die jij noemt zitten zover ik weet niet in Android One.

Wellicht bedoel je Android Go uit het artikel ipv Android One?
0,5 seconden wachten? Op mijn vorig jaar gekochte middelmatige telefoon (Pixel 3a) duurt het soms wel 10–20 seconden om bepaalde programma's te openen, dat is normaal. Bij veel programma's duurt het echt wel een aantal secondes.
Ok, ik overdrijf een beetje, misschien zelfs een factor tien, maar ik vraag me wel af welke apps je het over hebt die meer dan 5 seconden kosten om te laden.

Ik heb zelf een FairPhone 3, wat volgens mij gewoon een erg langzame telefoon is (de Snapdragon 632 is volgens mij langzamer dan de 670 uit jouw Pixel) en ook al opent niet alles in een oogwenk, echt langzaam vind ik 'm niet (behalve bij het nemen van foto's), ik stoor me er in ieder geval niet aan (wederom, behalve bij het maken van foto's)
B.v. de browser duurt al best lang, voordat die opgestart is en het actieve tab geladen is. Maar wat ik wilde zeggen was dat het ook op redelijk snelle telefoons best vervelend is als programma's de hele tijd snel uit het geheugen worden gegooid en je dan telkens moet wachten wanneer je het programma weer in wilt.
Had een 3a maar 10, 20 seconden wachten heb ik niet meegemaakt. Zelfs als een app is geforceerd te stoppen dan is het nog binnen 10 seconden open, en ik spreek van navigatie apps (geen Google)
nou ja, als je dit op een snellere telefoon zou installeren kost het toch vrij weinig extra tijd lijkt me?

Bovendien, hoe lang kost het opstarten van een app nou en wat is het verschil tussen 0,1 en 0,5 seconden wachten? Doe mijn dan maar extra batterijduur

edit: ik lees nog een keer goed en het gaan om apps in slaapmodus, ze worden dus niet eens helemaal afgesloten?
Inderdaad tegenwoordig moet, alles in een nano seconde gebeuren.
Daar naast was mijn eerste gedacjte toen ik dit las (( In een blog zet Google uiteen wat we kunnen verwachten van Android 12 Go als deze volgend jaar wordt geleverd op budgetsmartphones )) alleen het woord Google al?
Denk dat vele tweakers wel weten wat vandaag de dag er achter de schermen afspeelt bij Google & Co wat hebben ze al niet aan boetes gehad, omdat keer op keer de privecy wordt overschreden. Idem de hele windhoos geschiedenis plus Bloatware
Zit nu achter een windhoos pc, maar ben toch wel blij na +- 15 jaar dat ik thuis gebruik maak van OS linux (maar dat is mijn ervaring) o.a ook de gehele telephone market is big business en een hele zooi bloatware wat je zeker Gratis bij 12 Go krijgt
ondanks dat veel lui me voor gek verklaren, is het een automatisme geworden om regelmatig apps gewoon 'weg te swipen'
Zowel op IOS als Android heb ik bijna nooit iets op de achtergrond draaien.

Als een app zich niet meer wil melden als ik hem zo afsluit, so be it.
( ik heb sowieso van bijna alles de notificaties uit staan :+ )
Ik heb hetzelfde, zelfs het kleinste geluidje of trolling kan ik me kapot aan storen, en apps afsluiten doe ik bijna automatisch voordat ik m'n telefoon weg leg
apps die nog openstaan in je ram bespaart juist batterij volgens mij. Apps steeds opnieuw opstarten kost veel cpu power. Mensen die als tik altijd al hun applicaties willen afsluiten zijn dan ook met niets bezig.
Uit praktijk heb ik bij meerdere en me eigen gemerkt dat juist steeds meer beroemde apps slechter omgaan met de batterij dan voorheen. Het sluiten van de app helpt dan meer dan dat het op de achtergrond staat. Dit komt mede omdat veel apps juist op de achtergrond nog meldingen etc moeten ontvangen.
Vergelijk het met een full bloated OS v.s. minimalistische OS.

Buiten het verschil in aantal threads / services dat op spinnen en dus RAM / CPU / IO snoepen zijn er ook nog tal van 'low level' OS tweaks mogelijk. Uitschakelen van 50% features / animaties / AI / syncing / RAM headroom / kernel setting! / app background rechten ....

Plus dat Android Go zo ingericht is dat zelfs relatief goedkope telefoons, ook relatief makkelijk nog geüpdate kunnen worden. Wederom vanwege de zeer beperkte features die door de software molen moeten.

Vandaar dat de Go versies ook achterlopen, het zijn naderhand gestripte main versies

Het veranderd dusdanig veel dat halve UI en interne software flow een eigen versie rechtvaardigt.

Net als IPadOS weinig anders is als IOS behalve de UI. Alleen doet Android Go nog wat meer onderwater

[Reactie gewijzigd door DutchKevv op 23 juli 2024 10:11]

Is het budgetsegment niet zodanig snel genoeg geworden dat zulke versies obsolete zijn?
Hieruit blijkt dat je geen budget telefoon hebt. Budget telefoons zijn tergend langzaam met stotterende animaties en afgrijselijke batterij duur als je apps geïnstalleerd hebt
Wat is dan budget? De huawei die mijn moeder gebruikt van 3 jaar geleden koste destijds €159 euro, ze kan er prima op whatsappen, podcasts luisteren, interneten, muziek luisteren, ook na 3 jaar. De goedkoopste samsung van het moment is al gewoon een prima telefoon die alles aankan. Als mensen echt zoveel eisen van een telefoon moet je denk ik niet voor een budgettelefoon gaan.
Niet iedereen heeft zoveel budget over voor een telefoon. 80 euro is voor velen en vooral kids al een enorm bedrag. Dan is het toch mooi dat er een android versie komt die sneller draait op die telefoons?
Dat is zeker mooi. Maar volgens mij is er een hele kleine markt voor telefoons onder de €100. Volgens deze site https://www.androidplanet...rtphones-idc-benelux/?amp zie je dat er weliswaar een stijging is in verkopen van €0-200, maar ik denk dat daar vooral telefoons van €130-200 zitten.

En van die telefoons was mijn reactie dat die prima snel zijn. En ik begrijp dat niet iedereen een groot budget heeft. Maar als je een kia punto koopt moet je ook niet verwachten een snelle 0-100 tijd te hebben. Lijkt me niet meer normaal dat een telefoon van <€100 basale functies kan. Maar goed alles wat sneller wordt is fijner dus ook voor die telefoons met android go
Vergeet niet dat dit alleen om verkoopcijfers in de BeNeLux gaat. Wereldwijd is dat mogelijk anders - en, wereldwijd gaat het zelfs met een klein percentage over een groot aantal telefoons.
Ik denk dat je vergeet dat we hier in het westen behoorlijk rijk zijn vergeleken met andere delen in de wereld.

Er zijn plekken op aarde waar ze 2 euro per dag verdienen. Dan is 80 euro spaargeld om een telefoon te kunnen kopen een hele lange tijd werken.
Om helaas een klein beetje de advocaat van de duivel te zijn.

Zulke telefoons kosten daar nieuw dan ook lang geen 80,-

relatief zijn ze in veel landen een stuk goedkoper. Net als Netflix / steam en > 50% van materialistische producten niet evenredig van $ naar € te converteren zijn. Kijk eens wat Netflix in Turkije of Brazilië kost......

Een fles coca cola is in de landen die jij bedoelt vaak goedkoper dan schoon water... Telefoons belanden daar met containers vol voor 30-70% van de prijs als hier ,;)

Ga er maar vanuit dat elk product dat als 'overschot' telt, en dat weten bedrijven erg snel (paar dagen), vaak eerder voor dump prijzen in bepaalde landen verkocht worden, zonder dus de eigen markt te verkrachten, dan dat het opgeslagen en vernietigt / recycled moet worden voor oud ijzer prijzen..

Neemt niet weg dat ze er hard voor moeten werken, denk ik

[Reactie gewijzigd door DutchKevv op 23 juli 2024 10:11]

Android Go telefoons kosten bijna altijd minder dan €100
Het is ook meer voor opkomende markten denk ik
Heb een tijdje een Alcatel 1B gehad. Viel wel mee. Tenzij je zware apps gebruikte. Maar met een SSD zal dit moeten meevallen.
HDD's zien we gelukkig erg weinig in telefoons.
O-)
Gelukkig zeg ik dat ook niet. De tijd van lange laadtijden liggen ver achter ons sinds de komst van SSD's.
Een SSD in een telefoon heb ik nog niet gezien... eMMC-flashgeheugen daarentegen wel.
Dan denk ik dat we een andere definitie van het begrip 'SSD' hanteren.
Ik denk bij SSD aan het opslagmedium. En dat heeft verder niets met laadtijden te maken.
Volgens mij is de term budget telefoon vrij ruim... Mijn budget p30 lite doet het op alle vlakken die voor mij nodig zijn nog prima. Helaas valt die niet in de categorie waar Android 12 go voor bedoeld is.
Inderdaad, mijn opa heeft ook een budget telefoon (galaxy A series) en dat werkt gewoon prima, zelfs in screen fingerprint, maarja het is budget vergeleken met de flagships en niet met eventuele andere merken die veel goedkoper zijn.
Toestellen van 75-100 euro werken hier verbazingwekkend goed, vooral als je niet de grootste troep die eigenlijk niet verkocht mag worden bij de mediamarkt uit de budgetbak haalt maar gewoon een goed prijs/kwaliteit gevalletje online scoort.

Ik neem aan dat android go gemaakt is voor toestellen die wij niet eens kunnen kopen omdat die toestellen hier geen bestaansrecht hebben. Toestellen van 2 tientjes enzo.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 23 juli 2024 10:11]

Heb laatst een ulefone note 7 gekocht met GO voor minder dan 60 euro omgerekend in Maleisië als telefoon voor een medewerker. Uiteraard even zelf mee gespeeld. Werkt best leuk hoor, kan het meeste gewoon en ziet er nog aardig uit ook. Toevallig dat ie ergens online werd aangeraden dus daar maar voor gekozen. Persoon in kwestie kwam van een oude dumb phone dus was er heel blij mee.
15e meer voor een volwaardige budget Android (bijv een redmi 9) met een veeeel snellere soc. Zonde. Maar dat bedoel ik dus. Android go is gemaakt voor troep zonder bestaansrecht in de westerse wereld en nauwelijks bestaansrecht daarbuiten. Als je een echte voor 75 euro kan kopen waarom dan Android go maken voor een 4-8x zo traag toestel van 60 euro. Ook in Maleisië is die 15 euro extra het waard. 15 euro voor goed VS 'Het werkt'. Jij hebt dat toestel ook maar gekocht omdat je niet beter wist, anders had je wss met alle plezier die 15 extra uitgegeven. Voor toestellen van 25 euro.. een aangepaste Android voor gebieden waar mensen echt niks hebben.. vooruit dan maar. Maar dan liever refurbished afdankertjes met in nieuwe accu van 'ons' voor hogere prijs/kwaliteit.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 23 juli 2024 10:11]

Een paar jaar geleden heb ik bij Tele2 een Nokia 1 met android go 8(?) gekocht voor 24 euro. Die telefoon was nauwelijks snel genoeg voor Android Go, maar prima voor telefoon om uitsluitend mee te bellen en een aantal 2fa apps te draaien. Het lijkt me dat deze nieuwe android go ook weer bedoeld is voor telefoons onder de 100 euro en waarschijnlijk meer in opkomende markten.

Grappig genoeg heeft deze telefoon bijna 3 jaar updates gekregen en bovendien vaker dan m'n OnePlus 7t pro.

[Reactie gewijzigd door Moortn op 23 juli 2024 10:11]

3 Jaar updates is allesbehalve veel. Mede om de berg electronisch afval niet onnodig groot te laten zijn, vind ik dat het wettelijk verplicht moet zijn om minimaal 10 jaar security updates uit te brengen.
Beetje rare verplichting. Ten eerste, alleen security updates maakt een oud kuttoestel niet ineens magisch langer bruikbaar. Het is niet dat een 5 jaar oud toestel afgedankt wordt omdat er geen security updates meer op komen hoor. Het is omdat het toestel 5 jaar oud is. En laat mij lekker zelf kiezen hoe lang ik er mee doe, zorg maar voor deugdelijke repareerbaarheid (alleen al de batterijen makkelijker vervangen scheelt veel) en recycling en hergebruik van relatief jonge apparaten in plaats van dit soort rare wetten.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 23 juli 2024 10:11]

En laat mij lekker zelf kiezen hoe lang ik er mee doe
Dat is nu net het probleem: die keuze heb je helemaal niet meer na een paar jaar, omdat er geen security updates meer komen.
Verder wordt een toestel niet opeens kut omdat van de ene op de andere dag omdat ie x jaar oud is geworden. Een toestel wordt wel kut van de ene op de @ndere dag, als blijkt dat het toestel een gat heeft die niet meer wordt gedicht.
De fabrikant, die kiest ervoor om zo’n ding uit te brengen toch.
Ik heb een samsung A10 van ongeveer 150 euro. 8 cores,2gb ram en 32 gb emmc opslag. Op papier een redelijk capabele telefoon. En onder android 9 werkte het verassend goed. Maar zodra ik meer apps begon te installeren en ik updates kreeg ging de snelheid ontzettend hard achteruit.

Nu ben ik een jaar verder en is de telefoon afgeschreven. Zelfs na een factory reset is het apparaat onbruikbaar langzaam en fotos maken is onmogelijk door de enorme vertraging, En omdat de telefeoon contstant flink aan het werk is en daardoor veel stroom gebruikt haal ik nog maar net het einde van de dag.
Nee dat noemen ze geheugen vol. Wanneer het flash geheugen bijna vol is wordt je telefoon erg traag. 32gb is ook na een factory reset al zo goed als vol.
Na een factory reset is er niet gelijk bijna 32 GB vol.
Budget telefoon is geen xiaomi of een samsung van 200-250€. Ja ok vergeleken met high end is het inderdaad budget.

Budget telefoon is bijvoorbeeld een Gigaset van net geen 100€.
Ik stond ook verbaast te kijken dat mijn schoonvader klaagde dat het scherm bij het ontgrendelen op z'n zacht gezegd, niet helemaal vloeiend verloopt...
Nee, een zes jaar oude iPhone is volgens mij nog sneller.. waarom Android devices zo traag moeten / kunnen zijn begrijp ik niet.
Ben ik volledig met je eens. Het is te belachelijk voor woorden dat een toestel dat nieuw 79 euro kost het moet afleggen tegen een apparaat dat een paar jaar terug nieuw richting de 1000 euro moest kosten. Wat een rare wereld leven we toch in. In de autowereld is dat toch ook zo dat een Alfa Romeo Giulia van een paar jaar terug het finaal aflegt tegenover een nieuwe Kia Picanto.
In de autowereld is dat toch ook zo dat een Alfa Romeo Giulia van een paar jaar terug het finaal aflegt tegenover een nieuwe Kia Picanto.
Dat klopt ;-)

Betrouwbaarheid:
Kia: 7.6
Alfa Romeo: 5.7

Bron: https://topgear.nl/autoni...o-in-2020-betrouwbaarste/
Alfa’s hebben wel iets speciaals. Je kan jezelf geen auto liefhebber noemen als je nog nooit een alfa hebt gehad (dit is een quote van jeremy clarkson)
Flauw dat ze je straffen. Ik vond het wel grappig.
Van mij een +3

Admin-edit:Opmerkingen over moderaties horen thuis in Frontpagemoderatie.

[Reactie gewijzigd door Santford op 23 juli 2024 10:11]

Als ik op mijn telefoon kijk zie ik dat Aliexpress app alleen al om 800MB vraagt......... Wat heb ik 10 chatberichten geiniteerd en 3 aankopen gedaan. Iets al HEOS, vraagt ook al 206 MB, Klok 24 MB. Vraag me in godsnaam af waarom dat zoveel storage moet nemen........
Als ik op mijn telefoon kijk zie ik dat Aliexpress app alleen al om 800MB vraagt......... Wat heb ik 10 chatberichten geiniteerd en 3 aankopen gedaan. Iets al HEOS, vraagt ook al 206 MB, Klok 24 MB. Vraag me in godsnaam af waarom dat zoveel storage moet nemen........
Ali -> cache van de afbeeldingen, je bent constant foto's aan het inladen op elke zoek/bladertocht
HEOS - geen idee wat het is
in vrijwel alle gevallen zijn de apps op zich niet zo heel groot, maar vragen ze heel veel cahche / secundaire opslag.

Ik prefereer dan ook voornamelijk de browserversies van Ali, Ebay en dat soort dingen
Browsers zijn in het algemeen wel wat handiger in het opschonen na gebruik
Tja... Bij praktisch élke nieuwe Android versie schrijven ze dat de performance verbeterd wordt. En toch wordt Android stilaan net als Windows volgedrukt met een hoop zaken die een groot deel van de mensen (die ik ken althans, mijzelf incluis) niet gebruiken. En daarmee wordt mn toestel toch steeds trager...
Eerst zien dan geloven. Ik ben bang dat er wéér een Android variant komt die niet goed ondersteund gaat worden... Zeker voor budget toestellen.
Ja, persberichten bejubelen altijd wat wel kan, maar nooit wat je ervoor in moet leveren.
Stel je verliest allerlei sensoren waardoor navigatie minder nauwkeurig is, of games slechter werken, is voor een budget toestel uitlegbaar, maar niet voor een toestel van 1000 Euro. Alleen dat wordt niet genoemd. Hier gaat het over hoeveel sneller het is, en bij de normale versie hoeveel functies het heeft. De schaduwzijde blijft altijd onderbelicht.
apps die minder energie gebruiken doordat ze sneller uitgaan als je ze niet aan hebt..... waarom is dat niet gewoon in de normale android ook zo dan, met miljarden devices helpt elk klein beetje
Omdat als ze dat doen er weer andere kinderen gaan stampvoeten. Je kunt nooit iedereen tevreden houden.
Was vroeger inderdaad een gigantisch probleem, omdat het RAM zo beperkt was moest je keuzes maken, maar toendertijds waren er nog geen nette opties om dat uit te zetten. Dus als je een app had die op de achtergrond moest draaien dan moest je bijvoorbeeld een persistente notificatie draaien, omdat het OS anders dacht dat je dingen wel in de slaapstand kon gooien waardoor het niet meer werkte.
Is nu gelukkig niet echt meer nodig, want A. er is genoeg geheugen om alles op de achtergrond open te houden, en B. tegenwoordig zijn er vaak opties om apps uit te sluiten van die automatische slaapstand.

Om maar een stom voorbeeld te geven, ik had ooit een telefoon die whatsapp constant aan het afsluiten was, waardoor ik geen berichten kon ontvangen.
Actually wat je nu hebt zijn foreground services en daar moet je juist een notificatie tonen aan de gebruiker anders kan je service, indien android OS het nodig vindt, afgeschoten worden...
Tevens heeft veel of weinig geheugen weinig met batterij verbruik te maken vandaag de dag. Het is niet zo dat indien er meer geheugen is meer apps in de achtergrond draaien, daar is Google juist steeds stricter in geworden hence de introductie van Doze mode en App Standby.
Wel staan de apps klaar om verder te gaan, maar zijn in principe gepauzeerd.
Xiaomi doet dat met miui. Maar er zijn dan inderdaad weer mensen die dat niet leuk vinden.

Dezelfde mensen zaten vroeger op Windows zoveel mogelijk uit te schakelen om geheugen vrij te maken 8)7
Is het niet die gigantische Google Play Services library die de performance in de soep gooit? Ik kan antieke telefoons prima gebruiken zonder Google apps, maar zodra ik een minimale versie van gapps flash en Play Store de Google Play Services binnentrekt, begint de boel vast te lopen.

Een lichtere versie van Android kan helpen, maar zolang het gedrocht dat Google Play Services heet alsmaar groeit en logger wordt, blijven telefoons "verouderen".
Nu hopen dat de support beter is dan van Android One :/
Mag ik deze versie niet gewoon op mijn niet budgetphone? Ik zie al jaren het voordeel niet van de steeds maar nieuwere Android versies, het enige wat er in mijn ogen verandert is dat de hoekje/icoontjes dan weer rond en dan weer hoekig zijn afhankelijk van wat er hip is op het moment
Klinkt als drama.

9/10 keer dat er issues zijn met apps is het te herleiden aan batterijbesparingsfuncties en dat soort geintjes.
Dit is natuurlijk meestal uit te zetten voor bepaalde apps (hoewel ook dit steeds lastiger lijkt te worden) maar als dit in het OS gebakken zit kun je er niet meer omheen, of wel?

Misschien is het wel prima en is er niets aan de hand, maar als ik meldingen krijg dat appgebruikers geen meldingen krijgen van de app, of een uur te laat of wat dan ook weet ik al waar het aan ligt :')
Het zou grote maatschappijen zoals Samsung in een tijd van schaarste sieren om de oudere topmodellen te voorzien van deze versie. Daar kweken ze een hoop goodwill mee. Gaat geen geld opleveren op korte termijn maar wel op langere termijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.