Duitse politie haalt illegaal iptv-netwerk offline

Na meer dan een jaar onderzoek heeft de Duitse politie een illegaal netwerk voor betaaltelevisie offline gehaald. Bij de actie zijn tien verdachten geïdentificeerd, onder wie de 34-jarige vermoedelijke leider van de groep achter het netwerk.

De Duitse politie heeft de servers die de verdachten gebruikten voor hun iptv-platform offline gehaald en bij huiszoekingen in onder andere Hamburg, Berlijn en Bochum mobiele telefoons, ontvangers, pc's, laptops, harde schijven en andere opslagmedia in beslag genomen. Dat meldt het centraal bureau voor internet- en computercriminaliteit van het OM en de centrale recherche van Osnabrück.

De politiedienst heeft meer dan een jaar onderzoek gedaan en is daarbij bijgestaan door collega's in Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen, Berlijn en Hamburg. De groepering bood op sociale media een betaald iptv-aanbod aan, waaronder van Sky Deutschland. Daarbij adverteerden ze met een aanbod voor 'goedkoop en stabiel televisiegenot'.

Het Duitse openbaar ministerie begon een onderzoek nadat het klachten van een betaaltelevisieaanbieder ontving. De verdachten riskeren een gevangenisstraf van zes maanden tot tien jaar wegens computerfraude. Volgens de Duitse justitie zijn ook klanten van het illegale iptv-platform onderwerp van het onderzoek. Eerdere berichten van de politie van Hessen en Keulen spraken van achthonderd tot duizend klanten.

Duitse iptv-aanbieder 2021
Duitse iptv-aanbieder 2021Duitse iptv-aanbieder 2021Duitse iptv-aanbieder 2021Duitse iptv-aanbieder 2021

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

15-10-2021 • 11:10

276

Reacties (276)

276
271
101
5
0
88
Wijzig sortering
Daar gaan alle cheap-asses met hun 'voor 25 euro per jaar alle zenders' Kodi boxjes.
Hele goeie actie wat mij betreft. Voor content moet je betalen. Wil je dat niet? Dan niet. Persoonlijk vind ik al die streaming diensten zoals Netflix en Disney het geld niet waard, maar dat betekent dan simpelweg ook dat ik de content daarop niet ga zien.
Op zich ben ik het met je eens, wij betalen dan ook voor de streamingdiensten uit Duitsland. Maar veel content wordt gewoon simpelweg niet beschikbaar gemaakt, of actief geblokkeerd. Zo zouden we graag een abonnement nemen op een aantal zenders zoals VOX en RTL via TVNow, maar geheel illegaal tegen de Europese wetten in, blokkeren ze kijken in het buitenland. De providers zelf zijn net zo illegaal bezig. Er is ook geen enkele reden om het te blokkeren, hun programma's worden in andere landen überhaupt niet aangeboden door lokale providers.
Ik vind het een raar argument. TvNow is een legale dienst maar wordt in Nederland niet actief aangeboden of ondersteund. Waarom zou het dan in Nederland probleemloos moeten werken? NLZiet werkt ook alleen in Nederland en tijdelijk voor persoonlijk ook in buitenland (EU). Met andere worden, het werkt in het buitenland als je op vakantie bent.
TvNow wordt actief geblokkeerd in het buitenland, wat volgens Europees wet niet is toegestaan. We kunnen gewoon in Duitsland een abbonnement nemen, maar in andere landen wordt het dan geblokkeerd. Dat het niet vlekkeloos werkt qua kwaliteit of snelheid snap ik, maar blokkeren mag gewoon niet binnen de EU.

We gebruiken nu Zattoo, welke zich wel netjes aan de regels houd. En ja, daar betalen we gewoon zelf voor via een duitse rekening.
Ik vind het een raar argument. TvNow is een legale dienst maar wordt in Nederland niet actief aangeboden of ondersteund. Waarom zou het dan in Nederland probleemloos moeten werken?
Omdat er binnen de EU een plicht is tot vrij verkeer van goederen en diensten. Als je dus een (legitiem betaalde) dienst gaat geoblocken dan ga je daar tegen in.

Met satelliet-abonnementen heb je het zelfde probleem. Ik kan bijvoorbeeld geen Premiere of Sky Italia abonnement afsluiten als Nederlander, mocht ik dat willen.

[Reactie gewijzigd door Stoney3K op 22 juli 2024 15:34]

Dat is jou interpretatie van het vrije verkeer van diensten. Het vrije verkeer gaat erom dat verschillende overheden in de EU geen concurende diensten uit andere lidstaten mogen blokkeren. Er is geen wet die je verplicht een dienst beschikbaar te maken in de hele EU als je het in één lidstaat beschikbaar maakt.
Wat @Gast Gebruiker denk ik bedoeld is dat het niet verboden om abonnees uit te buitenland te weren voor je dienst maar een gebruiker die een (woon)adres/rekening (wat er ook voor nodig is) in het land van de dienst heeft, moet de dienst ook in het buitenland (binnen de EU) kunnen gebruiken.
Waarom VOX en RTL via TV Now of Zattoo of zo als dat gratis (in SD) of tegen een gering bedrag per jaar (HD) via de satelliet bekeken kan worden?
Daar gaan alle cheap-asses met hun 'voor 25 euro per jaar alle zenders' Kodi boxjes.
Je neemt aan dat dit het enige netwerk is. Van wat ik ooit ergens opving, wordt ook het e.e.a. vanuit Zuid-Europa gedaan.

Ik kijk zelf überhaupt geen TV. Als ik al geen moeite doe om te kijken wat ik legaal kan ontvangen, waarom zou ik dan tijd steken in illegale TV? Lineaire TV is dood (voor mij). Het heeft een te lage informatiedichtheid. ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 juli 2024 15:34]

Heeft toch maar liefst 25 minuten geduurd voor de eerste "ik kijk geen TV meer hurrdurr" reactie kwam :D
"Ik kijk niet meer naar gewone televisie en doe ook niet aan sociale media. Ik kan het iedereen aanraden! Wat een verademing!" *barf*
Oe en toen werd je wakker?? je zit op tweakers. Volgens mij is tweakers ook een sociale media platform.

Je mag niet liegen :+

Het is heel makkelijk om te zeggen ik doe hier en daar niet aan mee. Maar dat wil niet zeggen dat het niet steeds lastiger wordt om toch legale content te bekijken. Tv kijken plus internet ben je al 40 tot 70 euro per maand aan kwijt wil je dan nog Disney kijken voor je kids ben je ook 7,50 per maand kwijt voor Disney. Je wilt zelf leuke films kijken. Ja Netflix heeft een leuke collectie maar daar kan je ook niet alles op zien. Dus heb je ook video land nodig.

Ondertussen zit je dus voor meer dan 100 euro in de maand diensten en services af te nemen. Kan mij best begrijpen dat niet iedereen dat zomaar kan betalen en dus naar iligale content gaat grijpen.

[Reactie gewijzigd door To_Tall op 22 juli 2024 15:34]

"Volgens mij is tweakers ook een sociale media platform."

Verschil tussen Tweakers/andere fora en sociaal media is dat het platform jou niet bepaalde informatie pusht en andere verbergt op basis van vage algoritmes waardoor je in een bubbel beland zonder kritische stemmen.
Ja, er gebeurt moderatie door andere gebruikers (en dat is niet altijd perfect). Dat tweakers zelf posts censureert heb ik nog niet meegemaakt, maar kan misschien wel.

De versterkende feedback loops zoals op facebook heb je hier toch niet vind ik.

[Reactie gewijzigd door Chris_147 op 22 juli 2024 15:34]

Dat maakt niet uit, dan moet je dat vermelden.

In het algemeen is tweakers gewoon een sociaal media platform.

Dat je niet met Facebook en andere social media platformen mee doet dat op een soort gelijke manier opereren. Is natuurlijk anders dan zeggen ik doe niet aan social media op een social media platform.
Heb ik toch helemaal niet gezegd?
Ik denk dat je me verward met een andere poster.

Wat ik wil zeggen is dat er (voor mij) een verschil is tussen social media en fora.
Nee niet helemaal, jij reageerde op mijn post waar ik op iemand anders reageer.

Mijn antwoord is dus gebaseerd op de post van Operativus.

En je hebt gelijk er is een verschil, maar dan moet je dat verschil wel benoemen. Zolang je generiek social media benoemt. Bedoel je alle social media platformen.
Volgens mij heb je niet helemaal door dat zijn zin tussen aanhalingstekens staat.
Volgens mij heb je niet door dat zijn bericht aangepast is.

Na mijn bericht en vlak voor zijn nieuwe bericht.

(Edit)
Een paar uur na zijn initiële bericht btw.

[Reactie gewijzigd door To_Tall op 22 juli 2024 15:34]

De aanpassing was van bepaald naar bepaalde, niets anders.
Niet doen alsof ik grote aanpassingen heb gedaan

[Reactie gewijzigd door Chris_147 op 22 juli 2024 15:34]

@Desiler is de enige die daadwerkelijk de aanhalingstekens heeft gezien en dient daarom de rest van de dag op schouders te worden gedragen en te worden bezongen door minstrelen. De rest mag naar het feestje voor zuurpruimen en daarna een cursusje begrijpend lezen volgen.
De leesbaarheid van je post zou verbeteren met juist gebruik van leestekens. Punt in het midden van een zin?
Ik vind dat je wel wat hoog van je toren blaast, alsof enkel jou definitie de juiste is.
Wat is dit nou weer voor onzin? Volgens mij is mijn post nog steeds goed leesbaar en begrijpbaar.

Twee keer spatie is een punt sorry, het spijt me. Wil je een bloemetje om het goed te maken.

Dat heeft toch verder helemaal niets te maken met het feit dat ik reageer op iemand die zegt. Ik doe helemaal niets meer met social media. Terwijl hij op een social media platform actief is en reageert op items.

Als hij bedoeld ik doe niet meer aan social media platformen zoals Facebook. Of die geen respect hebben voor zijn gebruikers. Is dat een heel ander argument.

Ik heb ook nergens gezegd dat mijn definitie juist is, maar er is wel een verschil tussen social media platformen.
Ja, er gebeurt moderatie door andere gebruikers (en dat is niet altijd perfect). Dat tweakers zelf posts censureert heb ik nog niet meegemaakt, maar kan misschien wel.
Dat kan niet alleen; dat gebeurt ook daadwerkelijk. Links naar bepaalde (hack)content mogen niet; zeggen hoe je ads kunt blokkeren op Tweakers mocht ook niet (heb er zelf een ban voor gehad) - ik weet niet of dat nog zo is.
Dat gebeurt hier je zo hard.
Ach ja, toen achter het nieuws nog werd uitgezonden betaalde je ook 7,50, per film.
Dat doe je toch echt zelf om op talloze diensten een abonnement af te nemen. Het is kwestie van fear of missing out.

Ik was ook Netflix klant van het eerste uur dat het in Nederland beschikbaar was. Maar heb na een jaar ook weer opgezegd. Af en toe neem ik nog een abonnement van een maand (niet per se Netflix) als er een serie online komt die ik graag wil zien. Als ik even snel iets wil zien zet ik wel wat op, op Youtube en soms Twitch.
Sorry maar ik zit op Hyves, want daar hebben ze leuke gadgets. Ik hou vooral erg van twinkelende gadgets met elfjes.
Trots, maar de rest kijkt gewoon lekker tv.
En vervolgens laten ze dat weten via sociale media (Tweakers is ook sociale media)
En je houdt er een enorme stortvloed aan kostbare levenstijd aan over.. Heerlijk..

Kijk en luister je ook nog naar nieuwsbulletins? Zo ja, dan zou ik die tevens toevoegen aan je lijstje.. Allemaal pulp waar je niets aan hebt en negatief van wordt... Wat een verademing!
Masked Singer is anders erg goed. Elke zaterdagavond een gezonder spanning met de vraag wie er nu weer onder het mooi gemaakte masker zit!
:D Das waar...

Waarom zaterdag? Over een half uurtje begint het...
"Ik kijk niet meer naar gewone televisie en doe ook niet aan sociale media. Ik kan het iedereen aanraden! Wat een verademing!" *barf*
En tegelijkertijd loopt zo iemand dat wel op Tweakers te posten. ;)
Heerlijk van die mensen die het gebruik van aanhalingstekens niet begrijpen...
Dan ga je je nog VEEL ergeren in de toekomst aangezien steeds meer mensen lineaire televisie opzeggen ;)
Prima dat mensen dat doen (heck, als ik niet in een triple play abonnement "vastzat" had ik het zelf ook al lang gedaan) maar dat hoef je toch niet te melden? 10 jaar geleden was je bijzonder, nu ben je gewoon 1 van de velen ..
Heel Aliexpress staat vol met verkopers van ip-tv, voor iets meer dan een tientje per jaar heb je alles.
Je weet niet of de verkoper betrouwbaar is. Het zijn vaak lui die een stapel codes hebben gekocht van iemand anders zonder dat ze weten wat het eigenlijk is wat ze gekocht hebben. Kan ook gewoon rommel zijn. En ze verdwijnen ook vaak weer snel als verkoper.

En als je al iets gekocht hebt dat werkt weet je niet welke zenders werken en hoelang die zenders werken. Je mag er vanuit gaan dat zeker de helft van de zenders niet werkt bij alle Aliexpress aanbieders Het kan een paar maanden werken tot een jaar..je weet dat nooit. Dus je moet een beetje geluk hebben en al meerdere codes kopen wil je meer als een half jaar een hoop zenders/film/ en PPV hebben (PPV werkt ook vaak niet).
Ach... als je zekerheid wil, dan moet je kijken of je er een verzekering op kunt nemen... hahaha.
Je krijgt gewoon je geld terug op Ebay en Aliexpress als je Paypal gebruikt. Dus dat is de zorg niet. Maar je koopt zenders voor een jaar ondersteuning en dat kan na een paar maanden op zwart gaan..je weet het nooit.

Ik heb alleen IPTV gehad tijdens de amerikaanse verkiezingen voor amerikaanse kanalen. amerikaanse CNN, amerikaanse MSNBC, CBS etc... Normaal kijk ik geen TV zenders ookal heb ik duizend of zo satellietzenders. . Ik kijk veel films en altijd is dat blu-ray.
Werkte altijd perfect de paar keer dat ik 6 maanden heb gekocht voor een euro of 8.
Ik heb een aantal M3U codes gekocht..meer dan een paar keer...wisselende ervaringen. Als je zeg maar een paar duizend zenders hebt dan werken er een hoop niet...is altijd zo..bij die goedkope/en dure Aliexpress M3U codes. Kan heel goed zijn dat bijvoorbeeld vrijwel alle zenders uit een nederlands pakket werken..en een aantal andere landen...En je kunt ook geeneens opnemen..

Bij zeg maar 10,000 M3U zender/film codes gebruiken mensen meestal maar de codes voor een beperkt aantal landen dan weten ze ook niet of alles werkt.. Dat is ook een hele lange lijst dan waar je niet zomaar doorheen komt. Ik kan zoiets editen zodat ik bijvoorbeeld een losse lijst heb met alleen nederlandse zenders..en dan wordt alles een stuk overzichtelijker.

[Reactie gewijzigd door 8mile13 op 22 juli 2024 15:34]

Bij mij was alles netjes georderd per land , denk dat die app die ik gebruikte dat deed dan
Opnemen heb ik nooit om gegeven dus dat miste ik niet.
oke. Het is meestal geordend per land. Maar dan nog heb je een enorme lijst bij duizenden zenders/film/ppv, dat is geen doen om daar doorheen te zappen. Je kunt dat bijvoorbeeld met notepad editen en de nederlandse zenders apart te zetten op een lijst.

Ik heb een hybride satelietontvanger die ook IPTV doet..daar kan ik allerlei lijsten in zetten..bijvoorbeeld satelliet zenders muziek film docu lijsten wat je dan ook met IPTV kanalen doet. Als je dan 20 of zo lijsten heb dan heb je heel veel zenders maar erg overzichtelijk dan toch. Satelliet en IPTV moet dan wel apart want anders onstaan er problemen. En dat alles kan ik ook backuppen in geval het verloren gaat. Toen ik nog zenders keek had ik bijvoorbeeld een lijst met 60 muziek kanalen met clips, live muziek en klassiek.
En dat werkt perfect ! ☺️
Het is ook vaak vooral voor sport en andere betaalkanalen.
Daar komen hier ook de klachten vandaan.
Die codes daar staat AliExpress ook vol mee.
Voor de afnemers van deze illegale TV werd natuurlijk de 'moeite' afgevangen door de aanbieder.

Jouw opmerking van informatiedichtheid snap ik deels maar qua informatie zijn streaming diensten niet toch perse beter? Wat daar toch telt is:
  • geen reclame (of heel klein beetje voor het eigen materiaal)
  • kijken wanneer jij wilt en ook meer afleveringen achter elkaar
  • ander/breder aanbod (hopelijk iets beter maar meestal is dat ook zo)
Kunnen we elkaar de hand schudden, ik kijk al 4-5 jaar geen tv en ben er enorm op vooruit gegaan in wat ik dan wel kan kijken in die zelfde zitten op de bank periode. Of bijv wat studeren, zeeën van tijd opeens :)
Kunnen we elkaar de hand schudden,
COVID-19. Een elbow bump is gepaster. ;)

Mijn opmerking ging inderdaad specifiek over lineaire TV. Als ik nu voor de televisie zit, dan doe ik dat met een bewuste keuze (film of serie kijken, of iets spelen). Geen last van reclame hebben is een erg fijne bonus, kan ik verklappen. :)
Dit zelfde gevoel kunnen een heleboel mensen ook krijgen als er gestopt wordt met social media.
Ik wens het hen van harte toe!
Voor ons thuis is het nog een stap te ver om tv op te zeggen. Ik kijk eigenlijk alleen maar sport, maar moeders is verzot op drakenprogramma's als BZV, OP1, RTL Late Night in combinatie met opnemen, dus alleen over naar een internetabonnement is nog geen optie.
Amateurs :P ik stopte daar al mee toen ik het huis uit ging pak en beet 18 jaar geleden. Meest wat op tv was vond ik echt troep. Toen maar een dvd verzameling aangelegd van ommenabij 500 schijfjes. Ik heb ze nog steeds, ergens opgeslagen in dozen.
Misschien moeten streaming diensten dan maar eens met een degelijk legaal alternatief komen i.p.v. alles nog verder te segmenteren?
Streaming diensten moeten helemaal niets. We hebben een pen vrije markt waar ze allemaal hun diensten kunnen aanbieden.
Er is geen vrije markt waar traditionele vraag en aanbod op kan werken, omdat alle content beheerd wordt door grote bedrijven die lobbyen voor steeds langer durende auteursrechten. Ik heb geen keuze tussen waar ik mijn content kan afnemen, alleen of ik het wel of niet kan afnemen.
Nee, moeten ze inderdaad niet. Maar dan moeten ze ook niet verrast zijn dat er illegaal gedownload wordt.
Of ze wel of niet verrast moeten zijn is wat jij er van maakt.

Sigaretten worden ook nagemaakt om de belasting te ontduiken.
Merkkleding wordt ook nagemaakt en goedkoper verkocht. Moet ik dan ook roepen dat de merken het maar goedkoper moeten maken zodat mensen met minder geld het ook kunnen kopen.

Maar waar je de mist in gaat is dat het hier om een criminele organisatie gaat die gewoon geld verdiend. Ze doen het ook niet tegen kostprijs of als liefdadigheid.
Dat boeit mij als consument maar weinig. Wat mij, en de meeste mensen waarschijnlijk, boeit is dat er een goed platform is waar je alles op kan terugvinden. En als dat er niet is doordat streaming diensten alles segmenteren, dan krijg je mensen zoals mij die gewoon terug gaan downloaden.
Sigaretten worden ook nagemaakt om de belasting te ontduiken.
Merkkleding wordt ook nagemaakt en goedkoper verkocht. Moet ik dan ook roepen dat de merken het maar goedkoper moeten maken zodat mensen met minder geld het ook kunnen kopen.
Dat is een slechte vergelijking. Ik heb het specifiek over de segmentatie, en niet noodzakelijk over de prijs. Ik ben helemaal bereid te betalen voor een dienst die (bijna) alles aanbiedt.
Voorbeeld: Ik gebruik Spotify waar je quasi alles op kan luisteren. Ik heb al jaren geen muziek meer gedownload. Gek hè?
Wil je dat echt? 1 platform waar alles op te vinden is? Ik zit er zelf niet op te wachten. Dan ben ik aan flink aan het betalen voor content die me helemaal niet aanspreekt.

Krijg je hetzelfde als bij de tv aanbieders. Zender pakketten. Wil je 1 ding zien en je betaald gelijk voor tientallen andere dingen.

Geef mij maar de huidige situatie. Dan heb ik zelf de keuze wat ik wel of niet interresant vind.
Dat heb je nu ook al met de streamingdiensten, als je een Netflix abonnement afsluit, heb je allerlei kinderfilms erop staan die ik persoonlijk niet ga kijken, maar ik betaal er wel voor.

Je hebt de volgende wereldwijde streamingdiensten met 25 miljoen of meer leden:
Netflix
Amazon Prime
iQiyi
ALTBalaji
Apple TV+
Youtube Premium

Dan heb je nog twee redelijk grote partijen met content die niet of beperkt beschikbaar is in Nederland:
HBO Max (Binnenkort beschikbaar in Nederland)
Hulu

Allemaal hebben ze content dat niet beschikbaar is op een andere streamingdienst, dus stel jij kijkt zeer gevarieerd, dan heb je zomaar 3-5 streamingdiensten waarvoor je betaalt.

Netflix: 15,99 p/m
Amazon Prime: 2,99 p/m
Apple TV+: 4,99 p/m
HBO Max(binnenkort): 8,99 p/m

Dat is in totaal €32,96 per maand.

Persoonlijk betaal ik dan liever €35 euro per maand als ik alle content beschikbaar heb in één portaal van die 4 providers, maar niet op 4 verschillende plekken hoef in te loggen, niet 4 verschillende apps op TV/Telefoon hoef te hebben en niet 4 verschillende afschriften per maand krijg.
Hier is Plex mee bezig volgens mij. Je kunt dan Plex gebruiken als 1 portaal voor al jouw streamingdiensten.

Nu nog de LG netflix knop programmeren zodat Plex start, dan kunnen de kinderen er ook mee overweg ;)
Anoniem: 734539 @whiner18 oktober 2021 15:22
Dat is dan al een beetje vooruitgang als je alles in één applicatie kan terugvinden door integratie plugins te installeren, maar je moet wel los de abonnementen afsluiten, losse betalingen doen en de initiële koppeling (login).

Het mooiste zou zijn als je een x bedrag kan betalen per maand aan één bedrijf, daarbij één inlog hebt en alle content beschikbaar hebt van de gekozen providers. Als je dit dan ook nog maandelijks kan aanpassen is het helemaal mooi.
Ja, dat wil ik graag. Ik heb echt geen zin in verschillende abonnementen voor de content die ik wil kijken.

Mag ik vragen wat je dan vindt van Spotify bijvoorbeeld? Stoort het je bij dat platform ook dat je eigenlijk quasi alles kan beluisteren? Voor muziek heb je weliswaar verschillende aanbieders (Apple music, Spotify, Google music) maar de content is ongeveer hetzelfde en veel minder gesegmenteerd. (Of dat was althans zo toen ik de laatste keer de vergelijking gemaakt heb.)
Sigaretten worden ook nagemaakt om de belasting te ontduiken.
Merkkleding wordt ook nagemaakt en goedkoper verkocht. Moet ik dan ook roepen dat de merken het maar goedkoper moeten maken zodat mensen met minder geld het ook kunnen kopen.
Ja en ja

Niks is geflatteerder dan merk kleding en aangezien onze zorg niet meer gratis is ben ik zeker niet van mening dat hoge accijns nog gerechtigd zijn (je betaald zo’n beetje 105.000 euro aan zorgverzekering in je leven, meer dan genoeg om al je zorg van te betalen. Ik heb hier niet eens rekening gehouden met het eigen risico wat je jaarlijks betaald)
Als er steeds minder mensen klant worden, dan zullen ze op een gegeven moment wel moeten om nog betalende klanten te houden.

Dan kun je wel keihard 'piraterij' schreeuwen, maar voor Netflix maakt het onder de streep niet uit of jij nou die nieuwe serie loopt te downloaden, of dat je de TV uit zet. In allebei de gevallen levert ze dat niets op.
Als als als, voorlopig hebben ze nog klanten genoeg en is het zelf zo dat ze prijzen omhoog blijven schroeven, klanten verliezen maar onder de streep meer overhouden.

Zelf netflix verhoog al weer de prijzen en dat zullen ze ook zo berekend hebben,
exact. hoeveel mensen ken jij die illegaal muziek downloaden, in plaats van spotify gebruiken?
En hoeveel die illegaal films/series downloaden, ipv netflix, hbo, prime, disney+, etc gebruiken?
Precies. Heb zelf Spotify en YouTube Premium, maar Netflix ga ik weer opzeggen.. steeds duurder en het aanbod van TV series en films worden steeds gefragmenteerder.
Dat is exact mijn punt. Ik gebruik ook Spotify. Ik heb ondertussen al jaren geen muziek meer illegaal gedownload.

Maar als ik alle content zou moeten kijken die ik wil kijken heb ik 6 abonnementen nodig? Ja dag, dan zet ik gewoon terug m'n piratenhoed op.
dan is het verdienmodem kapot, dus dat zal nooit gebeuren :)
Whahaha naief much? Voor die ene die ze nu uit de lucht halen komen er 10 nieuwe voor in de plaats. TV kijken of streamen wordt steeds duurder want de content industrie wil steeds meer graaien. Bovendien is het legaal niet eens mogelijk om buitenlandse TV te abonneren.

Deze is trouwens wel erg houtje-touwtje en 800-1000 kijkers is niks in dat wereldje en daar hebben ze dan een jaar over gedaan. Hoe kansloos!

[Reactie gewijzigd door Terrestrial op 22 juli 2024 15:34]

Daarom ook dit.
Volgens de Duitse justitie zijn ook klanten van het illegale iptv-platform onderwerp van het onderzoek.
Voor die ene die ze nu uit de lucht halen komen er 10 nieuwe voor in de plaats.
Die worden dan tzt ook gepakt. Ik begrijp niet hoe mensen die zoiets opzetten kunnen denken dat potentiële klanten het wel te weten komen maar de autoriteiten niet.
daar hebben ze dan een jaar over gedaan
De boete/straf is er niet lager om

[Reactie gewijzigd door BadRespawn op 22 juli 2024 15:34]

daar hebben ze dan een jaar over gedaan
De boete/straf is er niet lager om
Ik denk dat de reactie eerder bedoelde dat de politie etc, hier een jaar erin hebben gestoken om maar een impact gebied van potentieel 800-1000 mesen te raken. Dat stelt in verhouding in illegale TV land geen zak voor. je kan je dan inderdaad afvragen of het jaar onderzoek niet beter aan grotere urgente zaken had kunnen besteed. je bent toch eenmaal de mankracht ervoor kwijt geweest.

Het klopt de straf voor de dader zal niet mals zijn, maar om hier over te feesten dat nu een mega deuk in deze handel is geslagen, nee niet echt, verre van.
En nog wel van ons geld, wat ik bewust niet naar dit soort programmabazen laat vloeien.
Ik betaal 80 euro per jaar IPTV. En ik snap de mensen wel, want wat je krijgt is giga veel, geen kastje nodig. Kan zo via de IPTV app die je op de tv kunt installeren.

Ook alle premium zenders, waarvoor je extra moet betalen bij een Ziggo bijvoorbeeld.

Zou mooi zijn als dan bijv. Ziggo of andere leveranciers gewoon 150-200 euro per jaar vragen voor alles wat een IPTV abbo biedt en dan neem ik het wel af.

Maar ga niet voor elke premiumzender extra 10-15 euro betalen, echt onzin.
Ziggo bepaalt niet de prijs per zender uiteraard. Dat bepaald de zender maatschappij, Ziggo is slechts doorgeef luik in dat geval.

Er zijn zelfs zender maatschappijen die vinden dat een doorgeef luik ook hun moet betalen voor abonnees die hun premiumzender niet afnemen.
80 euro, dan wordt je opgelicht. die dingen gaan voor 15-20 euro per jaar.
Nee hoor wordt niet opgelicht.;)
Dit is wel een goede betrouwbare grote partij. En niet de eerste beste. En ja het is niet legaal.

Deze heeft ook een zeer goede klantenservice die 24/7 bereikbaar is en binnen no time reageert als er iets is.

9.000 zenders(incl. alle premiumzenders) en 30.000 video on demand. Van tig verschillende landen. Muziek/series/films etc.
NL en BE kun je terugkijken tot 7 dagen.

4k in zeer goede kwaliteit. Ondanks dat het stream is.

Dus nee voel me zeker niet opgelicht. Want 80 euro is geen geld dan voor al dat aanbod. Opgelicht wordt je alleen door bijv. een Ziggo;)
Vergeleken een ziggo is het niet duur natuurlijk, maar lijkt erop dat je met een tussenpersoon te maken hebt voor die prijs, die pakketten gaan voor rond de ~20 euro als er geen partij tussen zit.
Ik ga hier geen site of naam vermelden. Maar zover ik kan lezen en zien is dit geen tussenpersoon, maar hebben zij eigen servers die ze hiervoor gebruiken.

Maar goed al met al ik gebruik het al 3 jaar met volle tevredenheid.
Afgaande op wat hij verteld wat er bij zit, heb ik een abo bij dezelfde.

Ja het kan bakken goedkoper, voor het bedrag wat je noemt.
Maar dat heb je dus vage partijtjes zonder support welke over een half jaar of jaar ineens weg zijn, of elke maand weer een andere URL moeten gebruiken, of waar het zomaar een dag eruit kan liggen.
En waarom zou dit niet illegaal zijn?
Goed lezen, ik zeg dit is niet legaal;)
Idd zo is dat👍
Ik vind de kwaliteit van IPTV toch vaak wel belabberd in vergelijking met bv Ziggo via de kabel.
Geen idee hoe jij IPTV kijkt.. Je hebt vrij aanbod. Daar zijn een aantal zenders in slechte kwaliteit. Illegale betaal IPTV ziet er goed uit op een groot scherm bij een hoop zenders (honderden zenders waaronder alle nederlandse en belgische kabel kanalen). Misschien ook wel beter dan kabel.
Geen idee hoe jij IPTV kijkt.
via de kabel van Ziggo denk ik :+
bij de welbekende grootste en beste aanbieder in NL

-Heb je " NL kanalen" die zijn FHD+
-Je hebt de " NL kanalen + terugkijken" die zijn dan FHD
-Zo ook nog een " NL 265 " categorie, die is ook ultrascherp op alle zenders.

uiteraard als je de pakistaanse, indiaase, spaanse, turkse etc lijsten opent zijn de kwaliteiten beduidend lager.

maar voor de NL zender zie ik meestal geen verschil tussen de echte ziggo box en via de iptv.

Mogelijk toch eens wisselen van provider.....er is in NL namelijk maar 1 echte iptv provider keuze, die goed is! Genaamd iets met IPTV en Totaal :)
na, ik zag het bij een bekende van mij, ikzelf heb geen IPTV. Het valt voor al op bij sport etc (voetbal), zodra de actie wat sneller wordt, zie je gewoon dat de "mannetjes" en de bal etc niet meer scherp zijn. Maar ik weet even niet welke hij gebruikt (hij heeft 2 verschillende geloof ik). In ieder geval bedankt voor de tip.
dat is bekend, dan moet je dezelfde zender uit een andere categorie halen.

voorbeeld:

espn1 is in de NL kanalen + terugkijken inderdaad wat INTERLACED, maar onder de categorie NL 265 of NL sports is deze wel scherp en constant goed.

elke zender vindt je in 1, 2, 3, of 4 voud terug in mogelijk diverse categorieën.
er zit dus altijd een scherpe bij. (verschillende bronnen dus)

soms moet je alleen even vanuit een andere categorie de zender openen
Doe ik ook bij de AlbertHeijn.

Ik betaal ze € 50 per week voor al mijn boodschappen. Dat vind ik meer dan voldoende.
Nu wilde men van de week opeens € 75 hebben omdat ik een feestje had en premium artikelen wilde hebben. Die heb ik dus gewoon niet betaalt maar wel meegenomen. Ik ga dus niet extra betalen, echt onzin.
Anno 2021 zou het wel klaar moeten zijn met de diefstal frame van de entertainment industrie bij copyright overtredingen.
Niemand heeft iets fysieks gestolen. Van diefstal is geen enkele sprake. Er is alleen geen auteursrecht betaald.
Als jij de geheime recepten van AH voor een feestje zelf namaakt ivp 2 euro per Tapas bakje te betalen bij AH zit je veel beter in de goede richting als je perse vergelijkingen wil maken met gebruik van Ah.
klopt helemaal......en ook de beste oplossing :)
Sorry, maar dit is meer een geval van een overheid dat oubollige tv-zenders wilt beschermen.

Net zoals Spotify en Netflix, zouden deze tv-zenders ook eens een dienst moeten leveren aan immigranten om makkelijk tv kanalen van hun land van afkomst te kunnen bekijken. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?

In plaats van deze problematiek innovatief aan te pakken, spenderen de oude reuzen liever miljoenen aan piraterij bestrijding.
oudbollig of niet doet niet ter zake.
wat ze wel of niet moeten bepalen ze zelf, wie weet gaan ze er aan ten onder.

Waar het hier om gaat zijn gewoon mensen die geld verdienen aan het doorverkopen van tv zenders waar ze niets voor betalen.

Het enige wat jij doet is commentaar hebben op zender die zogenaamd miljoenen investeren aan bestrijding. Dan heb je het artikel dus niet gelezen want het is een politiedienst die hier onderzoek naar gedaan heeft. Het wordt dus met belastinggeld betaald het hele onderzoek.
Inderdaad dit was te verwachten dat de zaak een keer offline gaat(maar helaas zijn er heel veel aanbieders dus verwacht niet dat de kijker er veel hinder van heeft), wat ik vooral kwalijk vind dat er daadwerkelijk mensen zijn die erin geloven wat ze deden allemaal mag.

Een dienst aanbieden waar je niet voor hoeft te betalen met de nieuwste films erop jeah right voor niks gaat de zon op.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 22 juli 2024 15:34]

ken er ook, en als je dan zegt dat het ilegaal is dan geloven ze je nog niet.
een echte gelovige man dan nog.
Maar is er een legaal alternatief?

Ik zou veel liever 40 euro per maand betalen voor een IPTV-abonnement dat ik via Plex kan laten draaien, zodat ik mijn eigen DVR heb en iedereen hier in huis vanaf ieder apparaat lekker kan kijken wat ze willen, dan dat ik voor iets minder dan dat vast zit aan de DRM van KPN waarbij 'opnemen' niets meer is dan een opname reserveren op hun server.
Maar is er een legaal alternatief?
Dat is voor de onwettigheid van dit soort diensten niet relevant, hooguit voor de claim van "inkomstenderving" en dus de hoogte van een eventuele schadevergoeding.
Ik was vooral daadwerkelijk benieuwd of er een legaal alternatief is
Aan wie? De kabelboer? Die kan niet eens dat aanbod leveren. Vroeger betaalden zenders zelfs de kabelboer, om bij de klant terecht te kunnen.
Eens, vooral omdat er veel consumenten zijn die denken dat ze legaal bezig zijn. Er zijn helaas nog veel naïeve mensen die in dit soort zaken trappen. Kopen via marktplaats een Kodi-box incl. abonnement en hebben niet door dat ze een illegale bende aan het steunen zijn.

Persoonlijk heb ik er niet zoveel moeite mee als mensen illegaal content aanbieden (zeker nu met steeds meer streaming-platforms waardoor de boel versnipperd). Maar daaraan geld verdienen gaat te ver. Zeker als het soms wordt gepresenteerd als een legaal alternatief en onwetende consumenten er in trappen.
Hoe kun je uberhaupt nog verwachten dat iedereen weet wat wel of niet legaal is? Moet je daarvoor de archieven in of hun boekhouding doorspitten? Ik kijk gewoon wat ik op dat moment wil kijken op de manier hoe ik het kan krijgen buiten abonnementen om en legaal of niet speelt daarbij helemaal geen rol.
kodi is al aardig aan het verdwijnen....het zijn nu vooral de Formuler Android Boxen (z8 gtv z10) die geweldig zijn!
Aangezien Xtream api daarin ook mogelijk is.
De bekende iptv providers koppel je nu gewoon met een wachtwoord en username icm een url adres. en voila men kan kijken.

De oude MAC koppeling acties zijn ook niet meer van deze tijd (koppel iptv provider aan mac adres van het apparaat)
Je vergeet het aspect privacy. Voorbeeld https://reports.exodus-pr...etflix.mediaclient/latest al jouw data wordt bij Netflix dus gedeeld met Google.
In geval van muziek is het nog veel erger https://reports.exodus-pr.../com.spotify.music/latest. Spotify zou je dus kunnen classificeren als spyware (dan ook nog artiesten die vrijwel niets ontvangen).
Terwijl wanneer ik clandestien iets download mijn privacy wel gerespecteerd wordt. De software/server die ik daarvoor gebruik zijn brandschoon.
Het is inderdaad meegenomen dat de kosten laag zijn. Ik woon in Duitsland en kan geen Nederlandse zenders krijgen. Heb vrij lang uit nood Digitenne van KPN geprobeerd, maar daar krijg je weinig voor veel betalen. Ziggo e.d. kan niet want die hebben geen uitzend licentie in Duitsland. Blijft een satelliet over met ook veel voor weinig, omdat het meeste wat je krijgt overbodig is een wat je wel wilt zien nog een keer de hoofdprijs mag betalen. Één Europa en nog meer wordt er gepredikt, maar simpele dingen als tv valt al niet eens te regelen. Dan krijgt het illegale aanbod overal en voert aan de grond en is het voor mij een manier om te kijken. Dat het ook nog goedkoper is is weer meegenomen. Echter voor het beetje wat ik kijk is het alsnog duur.
Daar gaan alle cheap-asses? Dacht je dat echt? Deze Duitsers zijn enkel doorverkopers, die kopen die pakketjes gewoon op aliexpress en verkopen ze door, aliexpress staat er helemaal vol mee.
Er zijn toch 60 ontvangers, 20 smartcards in beslag genomen.

Insgesamt stellten sie rund 60 Encoder und Receiver, 20 Smartcards, mehrere Router, Computer und diverse externe Festplatten sicher.
Ik bedoelde ermee te zeggen dat dit maar een druppel op een kokende plaat is, er zijn tal van deze aanbieders, er zal iets anders moeten gebeuren om dit echt te stoppen, als dat al zou kunnen.
De apparatuur die ze hebben staan duidt niet echt op een reseller.
Je hebt gelijk, maar neemt niet weg dat dit een druppel op een kokende plaat is, er zijn tal van aanbieders op menig websites, weet niet hoe ze dit ooit kunnen gaan stoppen.
Ik kijk zelden tot nooit televisie, maar toch ben ik verplicht om een televisie abonnement af te nemen + ESPN om max 1 á 2x per maand voetbal te kijken (thuis wedstrijden zit ik in het stadion en uitwedstrijden kijk ik regelmatig bij vrienden). Ik zou kunnen overschakelen op een dagpas maar dan blijven de kosten hetzelfde bij 2 wedstrijden én ik moet evengoed een TV abonnement houden. Nu vind ik IPTV ook geen goede oplossing, maar het oude format loopt tegen zijn einde.
waarom vindt jij iptv geen goede oplossing?
je weet niet wat je mist ! er is werkelijk geen 1 rede om het niet te doen, behalve als je een big spender bent die graag de zakken vult van een bedrijfsmanager die een 3e tesla wilt kopen.
met deze reactie laat je precies zien wie en wat je ben
en daar laat ik het bij
Het is omdat jij er geen verstand van hebt alles kun je vinden op internet desnoods op het darkweb
Beetje simpel natuurlijk, want streaming content heeft letterlijk geen concurrentie. Als je een specifieke serie wil zien kun je kan betalen wat de streaming dienst er voor vraagt, of je kijkt het niet. Punt. Het is niet zo dat je naar een andere dienst kan gaan waar het goedkoper is, want iedereen sluit z'n eigen content op achter hun eigen paywall.

Ik kijk graag mijn series zonder aan dat soort maffiapraktijken mee te doen.
Tja en ik kijk ze dan niet :-) We kijken sowieso erg weinig tv, buiten het journaal en af en toe wat op Comedy Central. Maar als we wél wat kijken is het vaak NPO. We hebben al jaren een flinke cadeaubon van Netflix liggen, maar we hebben niet het idee ook maar íets te missen. Misschien als de kinderen groter zijn en minder tijd claimen dat we zelf eens gaan kijken wat interessant is. En tegen die tijd willen de kinderen zelf misschien ook wel zoiets. We'll see :-)
Met achthonderd tot duizend gebruikers lijkt mij dit in de wereld van de illegale IPTV een kleine speler? Ze zullen er in ieder geval niet schatrijk van geworden zijn, zeker als het door tien man is gedeeld.
En weer een grote crimineel opgepakt (niet dat de kleintjes zouden mogen voortbestaan) maar 1 jaar voor dit 'netwerk'.... :9

Ben benieuwd naar de berekening van de economische schade.

Praat het niet goed overigens - blijft crimineel - maar dit lijkt me toch weer een berg werk in opdracht van de grote bedrijven terwijl burgers die worden opgelicht via het Internet niet geholpen kunnen worden [weet niet of dat in Duitsland ook zo is].

Dat lijkt ook een trend: wordt een bedrijf opgelicht (en lijdt hierdoor economische schade) dan wordt hier evenredig veel makracht/resources aan toegekend in verhouding tot de grootte van het bedrijf.
Praat het niet goed overigens - blijft crimineel - maar dit lijkt me toch weer een berg werk in opdracht van de grote bedrijven terwijl burgers die worden opgelicht via het Internet niet geholpen kunnen worden [weet niet of dat in Duitsland ook zo is].
Beetje Telegraaf stijl om het zo neer te zetten. De politie werkt niet op basis van kosten van het oplossen van het misdrijf vs wat het 'oplevert'. En in opdracht van een bedrijf werken ze ook niet. Er wordt een wet overtreden en als daar melding van gemaakt wordt, kan worden onderzocht hoe de vork in de steel zit. Het is nogal makkelijk te bewijzen wat er gebeurt met deze vorm van fraude. Alle bewijsstukken worden aangeleverd: de advertenties, de streams e.d. Als de politie dat bewijsmateriaal gepresenteerd krijgt, moeten ze wel gaan onderzoeken hoe deze lui op te sporen zijn. Dat het een jaar duurt wil ook weer niet zeggen dat ze een jaar lang dag en nacht bezig zijn geweest. Vooral in Duitsland kan ik mij zo voorstellen dat ze veel tijd bezig zijn geweest met wachten op toestemming om namen op te vragen van de mensen die achter de IP adressen zitten, en vervolgens om misschien wel hen af te luisteren of email verkeer te onderscheppen.

Dat het moeilijk is met Marktplaats fraude heeft vaak te maken met het feit dat in de eerste plaats al niet duidelijk is wie er achter zit. Vaak worden accounts van anderen misbruikt, zodat je niet meteen weet wie erachter zit. Een kennis heeft zoiets aan de hand gehad en er werd een bankrekening van een (zogenaamd?) niets vermoedende meneer gebruikt (een vage neef ofzo). En meestentijds is internet oplichting ook voor een deel de schuld van de slachtoffers zelf. Niet om het goed te praten, maar sommige mensen zijn wel heel erg dom bezig. Na alle waarschuwingen toçh gewoon erin trappen... Onder welke steen leef je dan?

Dat het een trend is om vanwege de grote economische schade voor een groot bedrijf heel veel moeite te doen is natuurlijk grote onzin. De politie verdient er niets mee natuurlijk. Misschien dat er vanuit de korpsleiding bepaalde prioriteiten worden gegeven aan bepaalde zaken, maar dan moet je bij de politiek zijn die de politie steeds verder uitkleed zodat die keuzes gemaakt moeten worden.
Er wordt overigens ook zat internet oplichters opgepakt. Het is echt niet zo dat de politie nooit wat doet, maar voor de kleinere criminaliteit is vaak inderdaad wat minder aandacht vanwege het gebrek aan capaciteit. Maar in de Telegraaf is alles altijd erger, ook al is de realiteit anders. Net als het geleuter dat we in Nederland niet zwaar straffen, terwijl we het zwaarst straffen in de EU. Niet dat het iets oplost, maar goed...we doen het. Vanwege de Telegraaf...
De politie werkt niet op basis van kosten van het oplossen van het misdrijf vs wat het 'oplevert'.
Is dat zo? Ik hoor toch met regelmaat dat mensen reacties krijgen als "Daar hebben we het geld niet voor" als mensen opgelicht worden en vragen of er onderzoek naar hun verloren geld/middelen wordt gedaan. Ik denk dat wanneer het om een lege HDD van 50 euro gaat de politie het niet onderzoekt, maar wanneer het om een HDD met criminele contactgegevens misschien wel. Of is mijn beeld totaal onredelijk hierin?

Edit: even los van je relaas over de Telegraaf en straffen, want daarin zijn we van één mening.

[Reactie gewijzigd door Weltschmerz op 22 juli 2024 15:34]

Nouja...de politie heeft weinig middelen, zoals ik al zei. Dus moet de korpsleiding keuzes maken. Het is net als in het ziekenhuis: als de IC stampvol zit, moeten ze triage gaan doen wie nog de moeite waard is om nog geholpen te worden en voor wie er geen tijd/plek meer is. Door het geldgebrek moeten ze keuzes maken. Maar dat is niet om meer vrije tijd over te houden.

Het is een kwestie van efficiënt inzetten van je personeel. En ik denk dat er elke dag tientallen aangiftes komen van internet oplichting. Dan ben je je hele korps al kwijt aan alleen die aangiftes al. Dus net als met gestolen fietsen en inbraken, gaan ze niet actief de straat op om die criminelen op te sporen. Pas als ze een keer iemand oppakken (heterdaad oid) voor iets kunnen ze kijken of er nog meer mogelijke aanklachten in het bakje liggen.

Ik denk dat die zaak van die IP TV aanbieder het in principe iets eenvoudiger is en er waarschijnlijk ook wel een aparte afdeling is voor computer criminaliteit. Het kost dan wel veel (doorloop)tijd, maar ik vermoed dat het meeste wachttijd is.
Mee eens, maar persoonlijk zou ik dat wel samenvatten als "Ze moeten kijken wat het kost versus wat het oplevert". En dat vind ik een zeer rationele gedachte. Nu lijkt het voor sommige mensen misschien alsof deze zaak weinig oplevert, maar daar hoeft de politie het niet mee eens te zijn, en misschien was dat ook niet zo helder voordat ze aan de zaak begonnen.

Je deel qua wachttijd is een zeer goed punt. Mensen denken automatisch bij "X heeft ergens een jaar aan gewerkt" dat men daar continue mee bezig is. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet inderdaad.
In dit geval was het misschien ook niet helemaal duidelijk hoe groot het netwerk nou eigenlijk was.
Mee eens, maar persoonlijk zou ik dat wel samenvatten als "Ze moeten kijken wat het kost versus wat het oplevert".
Eens, met één belangrijke nuancering. En dat is dat 'wat het oplevert' bestaat uit meerdere elementen. Dus niet alleen de eerste van de hierna volgende opsomming:
- Wat levert het op voor het concrete slachtoffer in die concrete zaak.
- Wat is de maatschappelijke waarde het tegengaan van bepaald soort overtredingen.
- Hoe effectief is naar verwachting de afschrikwekkende (preventieve) werking van het strafrechtelijk handhaven van bepaald soort overtredingen.

[Reactie gewijzigd door pmeter op 22 juli 2024 15:34]

Precies! Zo zou je er ook nog bij kunnen zetten wat het leerrendement is voor vervolgzaken. Zo zullen er nog wel meer dingen zijn die zo'n zaak de politie oplevert.
Maar als politie moet je natuurlijk alle criminaliteit bestrijden. Je kunt niet zeggen we laten heel dat IPTV maar lekker z'n gang gaan want we hebben hogere prioriteiten. Dan krijgt die tak van fraude gewoon vrij spel.

Er worden ook boetes uitgedeeld voor niet gebruik van je richtingaanwijzer, kun je ook zeggen kun je niet beter drankrijders opsporen of mensen die appen achter het stuur?

Het is een beetje 'ga echte boeven vangen' opmerking.
Zoals ik al in mijn eerste post zei ging het mij daar ook helemaal niet om, en hopelijk vatte je mijn deel niet op als een "ga echte boeven vangen"-opmerking. :)

Mijn punt was echter alleen dat het wel degelijk gaat om wat het kost en wat het oplevert. Dat klinkt cru, maar daar mogen we naar mijn mening best eerlijk in zijn.
Nou-nou-nou. Dat de Telegraaf sensatie belust zou zijn ontken ik niet (dat is veel media).
Maar het blijft zuur om mensen die opgelicht worden via het Internet af te doen met: da's moeilijk en beetje eigen schuld.

Een jaar lang onderzoek. Terwijl men klaagt over het feit dat de politiemacht mensen niet kan helpen bij Internet-fraude. Dan is het toch niet zo vreemd om dit op te merken. En nogmaals ook bedrijven mogen niet worden opgelicht. Maar we hebben het nu wel over een misdrijf waarbij het slachtoffer niet eens kan laten zien wat hij verloren heeft. Dat moet worden geschat...

En waarschuwen voor boeven heeft ook een bijsmaakje; krijg je folder in je bus met "pas op - er zijn dieven actief in de buurt die je schuur leeg halen". Fantastisch en wat nu? Thuis blijven? Grote gemene hond halen? Natuurlijk is de waarschuwing handig. Maar het mag geen reden zijn om te zeggen: "eigen schuld dikke bult. Je was gewaarschuwd" als je schuur toch wordt leeggehaald.

Ik maak enkel een opmerking vanwege het grote verschil: 1 jaar onderzoek. Waarom dan? Was blijkbaar dus niet zo eenvoudig. En in die tijd neemt het klantenbestand ook wel lekker toe natuurlijk.

En ondertussen is het helemaal niet zo dat de politie niets doet internet-fraude neemt toe maar het is nog steeds moeilijk om dat een halt toe te roepen en lijkt ergens te worden [bronnetje].

[edit:typo]

[Reactie gewijzigd door Tintel op 22 juli 2024 15:34]

Maar het blijft zuur om mensen die opgelicht worden via het Internet af te doen met: da's moeilijk en beetje eigen schuld.
Zo zei ik het niet en zo bedoelde ik het ook niet Gewoon de hele zin nog een keer lezen, en dan wordt het duidelijk. Ik gebruik bepaalde woorden om aan te geven dat het om een deel van de mensen gaat. Er wordt nu al jaren wekelijks via tv, radio, kranten, social media gewaarschuwd voor internet oplichting. Op Marktplaats staat bij elke advertentie een waarschuwing. Het kan iemand haast niet ontgaan. En daarom zeg ik dat sommige mensen gewoon zelfs een boete moeten krijgen omdat ze erin getrapt zijn. Voorbeeld: In de hele wereld is de PS5 uitverkocht, maar Piet in Lutjeboertange heeft er een paar. Maak gewoon een fors bedrag over via een Tikkie en Pietje stuurt 'm op. Verrassing: er komt niets....sorry hoor, maar dan vraag je er gewoon om.

En voor die 1 jaar tijd heb ik redelijk wat mogelijke redenen aangevoerd. Geen idee of het ook zo gaat, maar computer criminaliteit valt sowieso onder aparte afdelingen en zeker in Duitsland zal er aardig wat tijd worden besteed aan wachten op toestemming om privacygevoelige gegevens op te vragen.
Dit zei je:
En meestentijds is internet oplichting ook voor een deel de schuld van de slachtoffers zelf. Niet om het goed te praten, maar sommige mensen zijn wel heel erg dom bezig. Na alle waarschuwingen toçh gewoon erin trappen... Onder welke steen leef je dan?
Echter dat mensen dom bezig is nog steeds niet op te lossen met waarschuwingen en de tendens 'van onder een steen leven' is toch echt wel 'eigen schuld - dikke bult'.

Jouw voorbeeld is duidelijk doorzichtig oplichting maar veelal is de constructie ingewikkelder en dan is het leuk die waarschuwing maar zo werkt het niet. Waarschuwen is niet verkeerd maar is geen oplossing. Want in lang niet alle gevallen is het evident dat het niet wordt opegstuurd. Blijft oplichting valt weinig aan te doen behalve fysiek langs gaan om de koop uit te voeren.
Alle op afstand aankopen zijn gestoeld op een zeker vertrouwen (zelfs als er third-party betaaldiensten worden gebruikt). Als dat vertrouwen wordt geschonden dan is het vrij vaak oplichting.

De redenen die je aanvoert dat het 1 jaar heeft geduurd zijn nu juist vaak van toepassing bij internet-fraude-gevallen in het algemeen (kat-vangers e.d.). Maar nu hebben we een dienst die notabene via een abonnement wordt aangeboden - dat moet makkelijker zijn dan eenmalige fraude-gevallen. Want continue wisselen van kat-vangers is dan niet mogelijk.

Bottom line:
Problemen afdoen met je was gewaarschuwd is dus voor de burgers en grotere delicten krijgen wel meer aandacht/resources.
Maar zo werkt de maatschappij niet. Het mag dan wel zo zijn dat dan minder wordt gestolen maar het geeft een gevoel van onveiligheid.
Anoniem: 420148 @mphilipp15 oktober 2021 15:01
Voorbeeld: In de hele wereld is de PS5 uitverkocht, maar Piet in Lutjeboertange heeft er een paar. Maak gewoon een fors bedrag over via een Tikkie en Pietje stuurt 'm op. Verrassing: er komt niets....sorry hoor, maar dan vraag je er gewoon om.
Slecht voorbeeld, want de PS5s zijn mede op door "scalpers"; Mensen die de voorraad van schaarse producten opkopen en doorverkopen voor winst. Dus heel "gek" is het niet dat Piet een stash heeft aan PS5s. Dat maakt Piet een enorme egoistische lul, maar gek is het niet.
Ook al is het een scalper, dan nog ga je extra zekerheden proberen te krijgen voordat je een paar honderd euro overmaakt. Liefst ga je het product ophalen en als je geen zekerheden kan krijgen doe je het niet.
ja wat digitale bits en bytes :P
Ja waar liggen die prioriteiten dan.. Hier valt regelmatig post in de bus of je weer een enquête wil invullen voor de veiligheidsmonitor van de gemeente.. En dat terwijl je de doorgeknipte kettingsloten van fietsen e.d. gewoon op straat kan zien liggen..
Hm... ik wil je verhaal niet helemaal ondergraven, maar je zegt zelf: "maar voor de kleinere criminaliteit is vaak inderdaad wat minder aandacht vanwege het gebrek aan capaciteit." Capaciteit is het ene, prioriteit het andere.
Want: wat is erger? De inbraak bij de buren - alles weg, mensen hevig ontdaan. Of het iptv platform met een paar honderd klanten?
En waar wordt dan de meeste tijd in gestopt?
En staat het ene in verhouding tot het andere?
Allemaal maatschappelijke vragen, maar ik vermoed, net als @Tintel dat die balans weinig duidelijk is en en sterk in het voordeel van de bestrijding van economische delicten valt, zeker in Duitsland waar ik woon, en veel maatschappelijke problemen vrolijk op de burgers afgewenteld worden, en veel minder op de bedrijven.
En daar mag je dan de politiek dankbaar voor zijn. Die zorgen ervoor dat de politie dergelijke keuzes moet maken. En ik denk dat als je gaat zoeken, je ook ontevreden bedrijven vindt die klagen dat de politie inbraken bij hen ook niet snel genoeg afhandelt.
De politie werkt niet op basis van kosten van het oplossen van het misdrijf vs wat het 'oplevert'.
Ik denk niet dat dat waar is. Zo kreeg ik even terug een email dat mijn aangifte niet behandeld werd, met daarin de volgende tekst:
Gezien het grote aantal meldingen van oplichting of fraude in het online handelsverkeer, kan de politie niet elke aangifte in onderzoek nemen. Ook niet als de naam van de verdachte mogelijk al bekend is. Het Openbaar Ministerie en de politie moeten daarom moeilijke keuzes maken welke aangiftes tot een strafrechtelijk onderzoek leiden, en welke niet.

Bij het maken van die keuze beoordelen het Openbaar Ministerie en de politie of er sprake is van een strafbaar feit. Vervolgens onderzoekt de politie of er meerdere aangiftes zijn tegen dezelfde verdachte. Ook selecteert de politie op hoogte van het schadebedrag van de aangiftes.
Met andere woorden, het kost te veel en levert te weinig op. In dit geval ging de aangifte (geloof ik) om zo'n 40 euro, het was verder ook een realistische aanbieding.
Je bent wel heel positief over de politie. Tuurlijk verdient politie aan oplossen van zaken.....zeker zaken waar commerciële bedrijven blij van worden....en die tamelijk eenvoudig op te lossen zijn. Ze verdienen daarmee 'credits' van organisaties.
Zaken van een simpele burger is niet zo veel aan te verdienen.....ik verbaas mij er vaak over dat er ook bij bewijs politie niets doet/mag. Een voorbeeld: Je iphone is gejat en je kunt lokaliseren waar die zich bevind....gaat politie niets mee doen.
Ze verdienen daarmee 'credits' van organisaties.
En daar kopen ze nieuw politiewagens van?
Nee, als je mijn bericht had begrepen dan was duidelijk geworden dat ik het niet over geld/cash/doeko had maar over kudo's/aanzien/respect/steun ;-)

Politieauto's kopen ze gewoon van belastinggeld...

[Reactie gewijzigd door davince72 op 22 juli 2024 15:34]

Als de politie dat bewijsmateriaal gepresenteerd krijgt, moeten ze wel gaan onderzoeken hoe deze lui op te sporen zijn.
Dat is onzin; ik heb bewijsmateriaal geleverd inzake oplichting via Marktplaats; de politie geeft aan dat ze het te druk hebben en er niks mee te doen en de case gesloten te hebben.
Net als het geleuter dat we in Nederland niet zwaar straffen, terwijl we het zwaarst straffen in de EU. Niet dat het iets oplost, maar goed...we doen het. Vanwege de Telegraaf...
Als je een moordenaar of verkrachter achter slot en grendel hebt, lost dat natuurlijk wel iets op! Zolang die achter slot en grendel zit, kan die niet verder gaan met zijn misdaden.

[Reactie gewijzigd door kimborntobewild op 22 juli 2024 15:34]

Economische schade ??
Wat dacht je van nederland zelf, Owww we wijzen altijd zo snel als er wat buiten nederland gebeurt.
Nederland staat in de top 10 op NO:5 witwassen en belasting paradijs.
Dus Economische schade ??
Providers betalen licentierechten en als er bij aanbieders minder binnenkomt door dit soort lui dan gooien de providers er weer een prijsverhoging tegenaan. Je ziet ook steeds meer dat buren een enkele internet verbinding nemen en dan netwerkkabels delen en zo dus via wifi versterkers met elkaar delen . Je ziet dit voornamelijk in woonunits en twee huizen boven elkaar etc. Dit is algemeen bekend en komt steeds meer voor.

Je ziet dit ook terug bij Netflix die ziet ook wel dat 20% en wellicht meer een account deelt met een familielid,vriend etc. Die gooien dan op een bepaald moment ook de prijs omhoog en dat was al weer 4 jaar geleden, met die corona crisis werd het wederom duidelijk dat er nog steeds veel gedeeld wordt dus nu kiezen ze er weer voor om het te verhogen en gelijk hebben ze.

Alles wat illegaal is kost iemand anders die het volgens de regels doet extra geld zowel de gebruiker als de gene die het moet leveren.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 22 juli 2024 15:34]

Alles wat illegaal is kost iemand anders die het volgens de regels doet extra geld
Dat is nu juist wat alle content leveranciers beweren maar toch wordt tegengesproken (vooral in dit forum)..

Als de content niet is betaald - omdat dit mogelijk was - wil dat niet automatisch zeggen dat het produkt anders wel was betaald.

Juist bij content geldt heel sterk: wat men ervoor over heeft en niet de kostprijs. Want het produkt wordt 'geconsumeerd' - dus een bepaalde tijd is de waarde van het produkt veel minder (bijna iedereen heeft het gezien dus wordt niet meer bekeken). Dus moet worden geinvesteerd in nieuwe produkten. En daar gaan dus ook de prijsverhogingen in zitten. Daarnaast is licentiekosten ook zo'n ding; heeft de provider meer abonnees dan zijn de licentiekosten ook hoger maar het bedrag per abonnee gaat niet evenredig omhoog.

Het is niet zo dat de aanbieder zegt: het heeft Y euro gekost om te maken en er zijn X abonnee's dus we kunnen het verdelen. Die werken met een budget voor nieuwe series/films en bepalen hun prijs aan de hand van consumenten acceptatie (waarbij zijzelf liever zo hoog mogelijk zitten en de consument natuurlijk niet).

Dus natuurlijk klapt het een illegaal kijken een keer door naar: er komen te weinig inkomsten binnen. Dan gaat de provider failliet.

Maar vooralsnog is het te makkelijk om te zeggen dat deze diefstal dus wordt doorgezet naar een prijsverhoging.
Niet dat ik het goed praat maar we moeten niet doorslaan.
Als je alleen al ziet dat de afgelopen twee jaar steeds meer mensen alleen internet afnemen en tv weg doen is een gedeelte die alleen NPO,NETFLIX gaat kijken, maar er is een groot deel die iptv neemt en dus eenmalig 60-100 euro voor een kastje betalen en dan jaren zo tv kijken. Dus er is een groep die anders wel zal kijken en een groep wellicht anders maar beperkter. Het kost in veel gevallen helaas wel geld.
Inderdaad een beetje zonde om een heel team een vol jaar op een onderzoek te zetten naar een clubje van 10 nerds die illegaal tv uitzenden, had volgens mij in een maandje makkelijk gekund. Maar goed, wie ben ik om dat te zeggen?
Het grote verschil is wel dat in Duitsland de politie onderzoek plicht heeft.
En dat nemen ze ook vrij serieus.
Dus als jij naar het bureau gaat omdat je fiets gestolen is, is "Dat is geen prioriteit" niet optioneel.
Wij wonen in Duitsland en een vriend was ons nummerbord kwijtgeraakt in Den Haag.
Dus wij voor een papiertje naar het politiebureau zodat we een nieuwe konden maken.
Toen ging de diender daadwerkelijk uitvragen waar dit was, of er getuigen waren op de plek waar de auto geparkeerd stond enz, Toen alles genoteerd was naar de politie in Den Haag bellen om te verzoeken of ze even in die straten wilden gaan zoeken en bij de winkels in de buurt konden navragen of ze een nummerbord hadden gezien..
Ik was graag aan de andere kant van de lijn geweest.
in de buurt konden navragen of ze een nummerbord hadden gezien..
:9
Schatrijk zeker niet, maar met zeg 10tje in de maand praat je toch 1k de man per maand... dat is toch leuk bijverdienste zonder bijzonder veel te doen :P

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 22 juli 2024 15:34]

Min de inkoop van de signalen, en andere kosten rondom de exploitatie, afschrijving apparatuur, elektriciteit, etc.
Het is Duitsland, die zijn heel extreem op piraterij. Heb al veel verhalen over mensen die even over de grens waren, een filmpje downloaden en een week later lag er een boeten van meer dan 400 euro op de deurmat.
Can confirm. 850 euro in mijn geval. Er is een systeem waarbij advocatenkantoren torrents in de gaten houden en elk duitse IP adres mogen opvragen bij een speciale instantie. Lekker AVG. De boete is dus niet van de politie, maar van een advocaten bureau. En het is geen boete, maar een afkoopsom om geen rechtzaak aan je broek te krijgen. Daar draaien die kantoren op.
En er zijn dan andere kantoren die goed geld verdienen met antwoorden op die dreigingen (die minder kosten dan die 850 euro).
Hoe koppelen ze dan het IP adres direct aan jou als persoon? Kan me bij 4G voorstellen dat het mogelijk is maar op de gedeelde wifi van het hotel al lastiger?
Daar gaat het inderdaad fout. Er is een of andere instantie die direct met de providers schakelt. In het geval van een hotel, dan gaat de brief naar dat hotel, die kan gaan uitzoeken welke gast het was.
Can confirm. 850 euro in mijn geval. Er is een systeem waarbij advocatenkantoren torrents in de gaten houden en elk duitse IP adres mogen opvragen bij een speciale instantie. Lekker AVG.
Je waagt je dan ook op glad ijs als je gaat downloaden via torrents zonder VPN! :X
In Nederland nog compleet mogelijk, brein speelt hier om de paar jaar boeman en klaagt een ongelukkige aan voor een bizar bedrag, waarna alles weer kalmeert.
Zeker. Maar het was 2010. Net verhuisd, netwerk aangesloten, afvragen waarom de ADSL lijn zo traag was, ah, de server staat nog te downloaden. In NL geen probleem, want daar is een redelijke breedband een gegeven. met 2,5mbit down hier, de server maar meteen uitgezet. Dat halve uurtje was blijkbaar teveel.
Tegelijk hebben ze een flinke hoop zenders vrij op de satelliet waar allerlei copyright protected materiaal te zien is..wat je ook gewoon kunt opnemen.
Ik sta ook beetje raar te kijken.
Best case scenario krijgen ze een euro of €50 per jaar, maar laat ik €100 rekenen,
dan heb je het over een kleine €100.000


Ondertussen wordt je dit meegedeeld,
De politiedienst heeft meer dan een jaar onderzoek gedaan en is daarbij bijgestaan door collega's in Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen, Berlijn en Hamburg.
In “beslag” nemen voor enkele maanden zou veel effectiever zijn geweest en gaan voor een schikking waarbij de apparatuur wordt vernietigd.
het zijn altijd de kleine kruimels die gepakt worden....de grote organisaties draaien gewoon door.....die zullen ook niet snel omvallen. Mogelijk dat de regeringen er niets aan doen omdat ze zelf in de prive sferen hier zelf ook het voordeel uit halen.

niet denken dat ministers of ambtenaren zelf zo heilig zijn :)
Even los van dat het natuurlijk niet kan is het wel mooi al die apparatuur te zien! Had het zelf wel wat netter gedaan zodat je ook nog weet welke kabel waar naartoe loopt.. ;)
Ergens heb ik ook het vermoeden dat de gebruikte stekkerdozen uiteindelijk op een enkel stopcontact uitkomen.
En wat maakt het gebruiken van meerdere stopcontacten dan precies uit?
Meerdere stopcontacten lopen, mits goed aangesloten, via meerdere kabels naar je meterkast en kan je over meerdere electra groepen verdelen. Hierdoor wordt de stroom lager die door je draden naar de meterkast lopen. Wanneer je alles op 1 wandcontact aansluit krijgt die ene kabel de stroom van alles te verwerken. Veel stroom geeft meer warmte en kan leiden tot brand of stoppen die eruit gaan. Dan kan je zwaadere stoppen gebruiken, maar dan moet de rest ook tegen dat extra vermogen (en bijkomende warmte) kunnen.

Als je de foto's zo ziet, ziet het er eerder uit als een uit de hand gelopen hobby en niet als een goed doordacht bedrijfsplan.
En als de elektra goed aangesloten is, maakt het geen reet uit. De kabels horen de maximale stroom van de groep aan te kunnen. Ofwel, voor de kabel af fikt, slaat de stop door.
En toch is dat niet helemaal waar. Elektra componenten zoals automaten, aardlekschakelaars, wandcontactdozen, etc hebben een nominale stroom en een RDF (Rated Diversity Factor).

De nominale stroom of Inom zal in een normale woning veelal 16A zijn. Dat staat op je automaat en ook wel ergens op je wandcontactdoos. De RDF is vaak 0.8 ofwel 80%. Dat betekent dat de maximum toelaatbare continue vollast 80% is van de nominale stroom, ofwel ~12 ampere. 16 ampere is dan het maximum voor korte periode.

Wanneer je, met name automaten, langdurig boven hun RDF x Inom gaat belasten dan veranderd de uitschakelkarakteristiek en kan "blijven plakken". Ook is een WCD niet geschikt om langdurig op de volle 16 ampere belast te worden. Dat wordt heet, hitte geeft weerstand, nog heter, nog meer weerstand, etc.

Daarom kun je een elektrische auto uit een stopcontact ook maximaal op 12 ampere laden, maar mag je wel een 16 ampere lasapparaat aansluiten op een stopcontact.
Automaten die kunnen “blijven plakken” zouden nooit goedgekeurd moeten worden. Je kan toch niet verwachten dat iemand weet hoeveel te totale combinatie van aangesloten apparaten verbruikt.

Overigens heeft dit niks te maken met het originele punt van ‘aansluiten op een enkel stopcontact’ dit probleem zou je ook hebben als je meerdere stopcontacten gebruikt.
Tja, wat je wel of niet mag verwachten van een gebruiker doe ik geen uitspraken over. Ik geef maar aan dat het zeker niet altijd zo is dat de voorbeveiliging altijd de boel uitzet voordat het gevaarlijke situaties oplevert.

Bij aansluiten op een enkel stopcontact, en dan ook vooral de 'gamma stekkerdoosjes' die ik op de foto zie is het ook nog zo dat die vaak 0,75mm2 adertjes hebben. Als je daar wekenlang continue 3 kW doorheen pompt fikt dat vanzelf een keer af, terwijl je groep/automaat gewoon ingeschakeld blijft.
Misschien dat de bedrading in de muur die maximale stroom aankan, maar wanneer je meerdere met apparatuur belastte stekkerdozen op een enkele stekkerdoos gaat aansluiten vraag je toch echt om moeilijkheden. Want die ene stekkerdoos zou die maximale stroom zomaar eens niet aankunnen.
Huidige situatie bij mij thuis is boven 1 groep, onder, kelder, keuken en buiten

Nieuw wordt per slaapkamer 1groep
Anoniem: 138647 @Rouwette15 oktober 2021 13:53
Dank U voor deze waardevolle en topic-relevante informatie...
Dat bij een enkel stopcontact al die apparatuur samen niet meer dan 3600 W aan elektrisch vermogen vereist natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 22 juli 2024 15:34]

Denk dat je bedoeld bij een enkele groep van 16A.
Ook bij twee stopcontacten, op de zelfde groep zal je niet meer kunnen trekken dan 3600W
Zie de oorsprong van het debat Huugje in 'nieuws: Duitse politie haalt illegaal iptv-netwerk offline'
Ergens heb ik ook het vermoeden dat de gebruikte stekkerdozen uiteindelijk op een enkel stopcontact uitkomen.
Dat bij een enkel stopcontact al die apparatuur samen niet meer dan 3600 W aan elektrisch vermogen vereist natuurlijk.
Maar bij twee stopcontacten op de zelfde groep ook niet..
Uiteraard, en bij drie of vier ook niet. Maar ik zei ook "niet meer dan".
Ik snap je zin niet helemaal, maar dat enkele stopcontact hoort de maximale stroom van de groep aan te kunnen.
Dat zou betekenen dat je bijv. nooit een heater aan zou kunnen zetten.

Of, nog erger, de combinatie van apparaten op een groep kan nooit 3600W continue zijn.

[Reactie gewijzigd door SillieWous op 22 juli 2024 15:34]

Ja - grappig om de 'setup' te zien. Lijkt wel beetje uit de hand gelopen hobby.
Kabelmanagement is de nieuwe geek obsessie toch?
Coax splitter met 4 capture/tuner kaarten, ik zeg nostalgie :D

(ze lijken alle 4 PCI, ik kreeg er met moeite 2 werkend, laat staan 4 gelijktijdig)

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 22 juli 2024 15:34]

Tegenwoordig veel makkelijke inderdaad. 8 tuners, 1 pci-e slot, één coaxkabel.

https://www.amazon.de/-/e...-Card-DVB-T/dp/B07C9CC8DP
Ik vind een maximum straf van 10 jaar toch wel veel voor het gratis kijken van TV (ookal is het fraude).
Het is een georganiseerde groep die de signalen illegaal doorverkoopt voor winst.

Is wel wat meer dan "gratis kijken".
Het is een georganiseerde groep die de signalen illegaal doorverkoopt voor winst.

Is wel wat meer dan "gratis kijken".
Dat is de aanklacht.

Als ik zo naar zijn setup kijk dan had daar wel veer meer organisatie in mogen zitten 🙂


Het lijkt me eerder een uit de hand gelopen vriendendienst dat te veel aandacht kreeg.
Als je zo links en rechts naar dit soort “diensten” kijkt op internet, dan moet je daar betaal je daar niet echt veel voor en heb je echt veel mensen nodig die het gaan afnemen.
Het lijkt me eerder een uit de hand gelopen vriendendienst dat te veel aandacht kreeg.
Als je zo links en rechts naar dit soort “diensten” kijkt op internet, dan moet je daar betaal je daar niet echt veel voor en heb je echt veel mensen nodig die het gaan afnemen.
Ik ken meerdere mensen die dergelijke diensten afnamen voor geld via de zwarte markt. Ook gezien de hoeveelheid apparatuur zie ik dat niet meer als een uit de hand gelopen vriendendienst. Ik zie het als goed geld verdienen.

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 22 juli 2024 15:34]

Tja, weet niet. Ik ken mensen die meer apparatuur op hun zolderkamer hebben staan voor allerlei hobby speelgoed. Ik had in mijn studententijd ook een 19" rack vol met apparatuur in mijn kamer van 12m2.

De hoeveelheid apparatuur is voor mij niet direct indicatief dat het hier om een professionele club gaat.
Ik heb 28U aan Cisco apparatuur staan voor mijn homelab. Die verhuur ik niet en lever en ook geen diensten vanaf.

Wat je er mee doet is wel indicatief en die link wordt door @Bliksem B wel gelegd.
De verdachten riskeren een gevangenisstraf van zes maanden tot tien jaar wegens computerfraude.
Het is de maximale straf. Dat houdt niet meteen in dat het geëist wordt, noch dat deze gegeven wordt.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 juli 2024 15:34]

In het geval van doodslag kan de rechter een gevangenisstraf van maximaal 15 jaar

toch is 10 jaar dan heel veel
Maximaal 10 jaar. Je kan niet zeggen of 10 jaar veel is zonder onderzoek te doen naar hoe vaak het als straf wordt gegeven, en waarvoor.
Ja - economische delicten (b)lijken altijd wel op hoge traffen uit te komen... :X O-)
[citation needed]
Hoezo? max 15 jaar doodslag, max 10 jaar voor dit delict.
Niet als je bij een bank of groot bedrijf werkt hoor, alleen als Jan met de Pet dat ook probeert.
idd. maar je mag het niet zeggen.
Het is dan ook een maximum straf. In Nederland is de maximum straf voor het stelen van een brood 4 jaar. Echter is er nog niemand veroordeeld tot 4 jaar voor het stelen van een brood.
Ik heb ook nog nooit gehoord dat iemand met een brood weg liep...
De 10 jaar max is voor computerfraude in het algemeen, niet specifiek voor dit geval. Daarnaast is het geen straf voor gratis tv kijken...
Het is niet goed te spreken, echter als je een paar extra zenders wilt moet je duur betalen. Ik snap wel hoezo mensen voor deze oplossing kiezen. Eerlijk TV kijken is gewoon super duur geworden en daarbij wordt je alleen maar gebombardeerd met reclame.

Als ik het goed begrijp is er op één locatie het knooppunt waar alles binnenkomt en van daar uit verdeelt wordt. Providers of aanbieders moeten toch ook wantrouwen krijgen als er op één adres alle pakketten worden afgenomen of zie ik dat verkeerd?
Het is niet goed te spreken, echter als je een paar extra zenders wilt moet je duur betalen. Ik snap wel hoezo mensen voor deze oplossing kiezen. Eerlijk TV kijken is gewoon super duur geworden en daarbij wordt je alleen maar gebombardeerd met reclame.
Dat vind ik altijd zo'n kul-argument. Als je iets niet kunt betalen dan kan je het niet consumeren. Je kan ook geen biefstuk eten als je portemonnee een schnitzel toelaat.
Als ik het goed begrijp is er op één locatie het knooppunt waar alles binnenkomt en van daar uit verdeelt wordt. Providers of aanbieders moeten toch ook wantrouwen krijgen als er op één adres alle pakketten worden afgenomen of zie ik dat verkeerd?
Hoe zouden ze dat moeten zien? Zo gek is het niet als iemand het "Complete pakket" afneemt toch? En dat hij of zij dat van verschillende aanbieders doet, daar hebben de aanbieders geen inzicht in (zijn concurrenten). Voor providers geldt dat ze enkel zorgen voor de internet verbinding, die bemoeien zich in principe niet met de inhoud.
Het is inderdaad geen valide argument, maar het is wel een gevolg. Als je om de 10 meter een stoplicht plaats ga je ook meer rood-rijders zien. Als iets duurder wordt is de prikkel om een alternatief te zoeken groter. Dan springen er ook vanzelf minder legale aanbieders in dat gat.
Ik neem aan dat ze meerdere locaties hadden. Anders valt het natuurlijk wel helemaal op. En ik weet natuurlijk niet of ze die zender pakketen zelf door zetten of gewoon ergens inkochten. Anders ben je natuurlijk met een servertje alleen al een heel eindje. En dat iptv krijgen ze nooit meer uit de wereld geholpen. Grijpen ze er 1 staan er weer 10 op. En is ook maar de vraag wat ze opgepakt hebben was het echt een leverancier of een simpele resseler met een paar eigen servers. De grote jongens gaan ze nooit kunnen vinden.
Aan de kastjes te zien gaat het hier om een kabel netwerk (CAI). Dan valt het helemaal niet op of je 1 zender bekijkt of allemaal. Signaal van alle zenders komt je woning binnen. Als je dan genoeg tuners hebt dan kun je ze allemaal tegelijk kijken zonder dat iemand dat kan zien.

Het enige dat wellicht zou kunnen opvallen is dat er veel uitgaand streaming verkeer is.
Zijn er hier ook mensen die IPTV gebruiken als vervanging voor de schotel? Mijn buren hebben dankzij IPTV hun idiote schotel van de buiten muur gehaald en dat was een flinke met een doorsnee van meer dan een meter! Dus IPTV is gewoon beter dan Satelliet. Waarom gelden er eigenlijk andere regels voor satelliet? (zoveel kanalen)
Zolang je netjes de (echte) provider betaald voor het kijken, is er niets mis mee.
Maar in Nederland zijn buiten de IPTV oplossing die een provider aanbiedt ( KPN / Tmobil / glasvezelboer ) geen legale alternatieven.
Dus in alle waarschijnlijkheid betalen jouw buurtjes voor illegale ontvangst.

Met satelliet was dat minder 'zichtbaar' je downloade keyfiles, zette die op een smartcard, en je kon kijken.
Maar met IPTV is het IPadres van de ontvanger ook bekend.

Persoonlijk zou ik me daar niet aan willen branden, al ben ik niet heiliger dan jouw buurtjes alleen dan achter een vpn en torrentclient ;)
Waarschijnlijk gebruiken ze gewoon Canal Digitaal ;)
https://www.canaldigitaal...t-televisie-via-internet/

Maar daarnaast zijn er nog meer legale IPTV aanbieders, dus wat je zegt klopt niet dat het alleen via de (internet?)provider kan.
Hij heeft het over "IPTV is beter dan satelliet"
Dan denk ik niet dat ze Canal Digital over IP hebben :+

Als je d klachten daarover leest, zowel hier als op de eigen (provider) fora ....
Buiten wat extreem weer had ik nooit klachten over mijn schotelontvangst.
Ik was de nerd in de straat met 4 LNB's erop, en 2 dreamboxen icm cardshare ( binnenshuis )

In een tijd waarin het nog interessant was om 1000+ kanalen te mogen ontvangen, terwijl de lokale kabelboer er 15 aanbod ;)
Op de schotel zitten een hoop vrij kanalen maar ook een hoop achter de decoder waarvoor je vaak ook een speciale ontvanger nodig hebt en bewijs dat je in dat specifiek land woont. Zoiets als Frankrijk dat is een vreselijk land wat dat betreft. Daar zit bijna alles achter de decoder voor buitenland. Alleen enkele flutzenders zijn vrij te ontvangen op de satelliet. Zoiets als staatszenders France 1, 2, 3,4 ,5 was ergens via satelliet met een aparte schotel moeilijk te ontvangen maar dat schijnt gestopt te zijn. Via IPTV kun je een hele rits van franse kanalen in prima kwaliteit ontvangen via allerlei aanbieders.

Ik begrijp niet goed waarom een schotel lelijk zou zijn. Veel mensen hebben een lantarenpaal voor hun deur wat s'avonds en s'nachts licht naar binnen schijnt..daar hoor je nooit iemand over...veel erger als een schotel. Nee..het heeft te maken met associaties die mensen met schotels hebben zoals arabieren met een schotel voor hun huis die religieuze zenders via de satelliet bekijken. De schotel dat is echt high tech en levert in principe beter beeld dan de kabel mede omdat het signaal uit de lucht komt en je een veel grotere keus hebt wat betreft ontvangers.

IPTV
- internetspeed moet minimaal 20mbps zijn voor HD kwaliteit stream voor degelijke doorgifte signaal wat via internetverbinding gaat.
- legaal weinig zenders erg duur.
- illegaal. Je kunt een abo afsluiten op bepaalde sites maar zo'n eigenaar kan van het een op andere moment met al het geld verdwijnen wat ook gewoon gebeurd daarom is advies nooit langer dan een jaar abo afsluiten. Het blijft riskant.
- kan ook illegaal voor 10 euro van bepaalde verkooppunten maar dat is minder betrouwbaar.
- bij een pakket met een hoop zenders uit allerlei landen is de boel minder stabiel. Sowieso als je iets kijkt kan altijd wel signaal even weg vallen is minder het geval bij satelliet. Er zijn ook film via IPTV en daar kan dus het signaal even wegvallen als je net in een spannende scene zit.
Zo'n illegaal IPTV signaal wordt doorgegeven aan een hoop mensen tegelijkertijd. Als daarvan een aantal tegelijk met jou naar een bepaalde zender kijkt dat heeft dat negatieve gevolgen in de vorm van wegvallen signaal.
- belangrijk is dat maar weinig opname opties aanbieden bij illegale IPTV. Je hebt twee keer hetzelfde kanaal nodig voor opname.
- kan heel goede beeldkwaliteit leveren
- is wereldwijd heeft geen beperking. Je kunt gewoon braziliaans, japans of australisch TV zenders bekijken als je dat wilt.
Satelliet
- alleen bij erg slecht weer valt het signaal weg. Is stabieler en betrouwbaarder als IPTV.
- ook de kabel krijgt zijn zenders via satellieten
- hoe meer LNBs gericht op satelliet groepen waar zenders zijn hoe meer zenders. Met LNBs gericht op Astra 1, 2, 3 en Hotbird heb je ongeveer 1000 vrije zenders waarvan 100 of zo in goede HD kwaliteit waaronder veel duitse zender en het engelse TV pakket. Allemaal voor niks allemaal legaal. Daarnaast kun je nog een abo afsluiten bij Canal Digitaal voor nederlandse pakketten.
- en je kunt ook gewoon opnemen maar daarvoor heb je dubbele LNBs nodig. Je kunt ook met een LNB opnemen maar dan kun je niet zappen naar ander kanalen.
- kan heel goede beeldkwaliteit leveren.
- is beperkt in ontvangst . Hangt van schotel af. In Een land als Nederland kun je van Engeland to Italie ontvangen. Noord europa is een beetje een probleem.
- De meeste mensen hebben een schotel van 80cm of kleiner. Zoiets als 100cm dat zie je niet veel. Met zoiets als de Visiosat high tech BiSat schotel (75cm) kun je gewoon Astra 1,2,3 en Hotbird ontvangen in Nederland als je vrij zicht hebt.

[Reactie gewijzigd door 8mile13 op 22 juli 2024 15:34]

Op mijn Samsung-tv heb je ook van die IPTV-apps, Wel apart dat soort apps dan toegelaten worden in de store van Samsung terwijl het volgens mij geen officiële aanbieders zijn. Eentje had ik even geprobeerd of er een zender bij zat die je hier niet kan krijgen maar vond het te weinig. Ging om https://germantvcompany.com/
Er zijn genoeg legale aanbieders, alleen niet in Nederland te vinden.
Korea en Japan kan je gewwon (legaal) een abbo afsluiten.

En daarentegen, de app op zich is niet illegaal, net zoals een torrent niet per definitie illegaal hoeft te zijn.
Ik ken de Samsung-TV apps niet en weet niet of het een open of gesloten platform is. Kan iedereen zich aanmelden met een app of zijn het slechts enkele grote aanbieders die toegang krijgen tot het platform?

De site die je noemt ziet er gewoon legaal uit. Op zich kan dat ook prima, als ze de juiste rechten inkopen en daarvoor betalen dan kunnen ze zoiets gewoon aanbieden lijkt mij.
heb zelf zo'n iptv app op de tv en die is aangesloten op de ipsat lnb, werkt perfect. In dit geval erg blij dat dit soort apps voor tv bestan.
een iptv app is niks illegaals aan, zat landen waar je legaal iptv kan kijken. Dus die apps zijn er gewoon omdat ze nodig zijn.
Sommige van de netwerken adverteren open en bloot op social. Zelfs met een “webcare agent” die vragen beantwoordt. Ik heb op facebook wel eens een vraag gesteld of je als klant ook medeaansprakelijk bent voor de copyright schendingen? Jij wist oprecht niet waar ik het over had, of hij kon heel goed liegen.
Zoveel mensen die ik daarover spreek, denken dat 'ik betaal, dus het is legaal' afdoende is.
tientallen pay per view kanalen, en zelfs netflix/HBO en Disney+ á 10€/maand, terwijl e diensten dat bijna al per stuk kosten.

Zo'n webcare houdt zich dom, jij bent er één tegen 100én klanten die het wel afneemt.
Ik heb al sinds de jaren negentig van de vorige eeuw een satellietschotel waarmee ik o.a. Duitse en Engelse zenders kan kijken.
Dit blijft echter wel beperkt tot de zogenaamde "Free to Air" kanalen, want een legaal abonnement afsluiten is er niet bij.
Wanneer je namelijk geen inwoner bent van het desbetreffende land, dan mag je geen abonnement afsluiten op premium zenders als bijvoorbeeld die van Sky.
Ook al zou je wel over de juiste nationaliteit beschikken.

Ik blijf dat soort restricties belachelijk vinden, zeker binnen de EU, met haar zogenaamde open grenzen.
Ik vind het daarom niet zo vreemd dat er een markt is voor illegale IPTV oplossingen, alhoewel ik er zelf nooit voor heb gekozen.
indertijd trokken we zelf de keyfiles van de bbs / fora af, en maakten onze eigen kaartjes
( cardwriter.nl is er groot door geworden ;) )

Nu, inderdaad is het naar mijn idee net zo gevaarlijk als torrents downloaden zonder vpnverbinding.
Er zijn NOG geen gebruikers aangepakt, maar dat is slechts een kwestie van tijd
Precies, je zult maar net als ik bovenmatige interesse hebben in bijvoorbeeld 2e of 3e Bundesliga, of de Engelse League one of championship. Dat kun je in Nederland gewoon niet op een legale manier kijken.
Ik heb geen traditioneel tv abonnement maar een internet-only aangevuld met NLZIET en wat streamingsdiensten. Echter als voetballiefhebber loop ik tegen het probleem aan dat ESPN in Nederland alleen af te sluiten is icm een tv abonnement. Er bestaat géén mogelijkheid om een eredivisiewedstrijd op ESPN te kijken zonder TV-abbo. (NLZIET wordt niet gezien als tv-aanbieder blijkbaar)

Als voetballiefhebber wordt ik dus gedwongen op de illegale weg te zoeken.

Dat geldt ook voor liefhebbers van bijvoorbeeld Engels of Duits voetbal. Je kunt in NL geen abonnement afsluiten bij Sky voor Duits of Engels voetbal.

Dat zou toch ander moeten kunnen?
Als voetballiefhebber wordt ik dus gedwongen op de illegale weg te zoeken.
Je kunt een tv-abo nemen. Dwang is echt iets heel anders.
Dan nog kan ik geen sky Engeland of Duitsland zien.
regels zijn er om te overtreden, daar laat de regering genoeg in zien.

gewoon lekker iptv kijken om al je sport te kunnen zien.
Idd ....de sky zenders......heel jammer dat die niet standaard in NL te vinden zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.