Renders tonen Samsung Galaxy Z Fold3-hoes met houder voor S Pen

Samsung voorziet een officiële hoes voor zijn vouwbare smartphone Galaxy Z Fold3 van een opbergplaats voor een S Pen-stylus. Dat blijkt uit renders van de hoes die online zijn verschenen. Eerder werd al duidelijk dat de Z Fold3 ondersteuning voor de stylus krijgt.

De hoes lijkt gemaakt te zijn van leer of kunstleer en heeft een houder voor de S Pen op de plek waar de scharnier van de Z Fold3 zit, blijkt uit de renders die 91mobiles online heeft gezet. De site claimt de afbeeldingen van 'bronnen uit de industrie' ontvangen te hebben.

Eerder waren er al renders uitgelekt van de Galaxy Z Fold3 met daarop ook de S Pen. Het was echter nog niet duidelijk hoe Samsung de stylus combineert met de smartphone. Of Samsung de stylus en hoes standaard meelevert, of dat het om optionele accessoires gaat, is ook nog niet bekend.

Naar verluidt krijgt de Z Fold3 een Qualcomm Snapdragon 888-soc, 12GB ram en 120Hz-oledschermen aan de binnen- en buitenkant. Het scherm aan de buitenkant heeft een diagonaal van 6,23" en bij het scherm aan de binnenkant is dat 7,55". De accucapaciteit zou 4275mAh bedragen; dat is minder dan de 4500mAh van de Z Fold2.

Samsung houdt op 11 augustus een Unpacked-evenement waar het nieuwe producten zal aankondigen. De fabrikant hint in de aankondiging op de introductie van een vouwbare smartphone. Volgens uitgelekte informatie presenteert Samsung op het evenement de Galaxy Z Fold3, de Z Flip3, S21 FE en de Galaxy Watch4.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

26-07-2021 • 11:27

39 Linkedin

Reacties (39)

39
39
22
0
0
17
Wijzig sortering
Ben benieuwd hoe lang t scherm krasvrij blijft met zo’n pennetje.
Precies dit. Het binnenste scherm bekrast al door je nagel er een beetje tegen aan te duwen, laat staan een (drukgevoelige?) pen.

Ik vind deze combinatie erg eigenaardig, tegelijkertijd maakt het me ook nieuwsgierig, want waarom nu een pen erbij, wat hebben ze gedaan om het krassen tegengegaan?
Ik ben zeker geinteresseerd wat ze hebben gedaan. Hopelijk is het scherm dat nu beter beschermd is, ipv aanpassingen aan de pen.
Had je dat probleem dan ook altijd op telefoons met capacitief resistief scherm? Die waren immers ook van plastic. Ik wel, namelijk.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 26 juli 2021 13:11]

Je bedoelt resistief? Capacitief gebruikt over het algemeen glas.

Maar wat betreft resistief, nee dat probleem had je niet zozeer, maargoed, die schermen waren ook een stuk harder. Tenminste wel de telefoons die ik hier nu voor me heb liggen (Qtek 9100 en SE Xperia X1), en net even mijn nagel er in proberen te zetten, maar geen schade.
Dit is bij de Fold wel anders.
Je hebt gelijk, dat bedoelde ik.

Ik kan me anders nog wel makkelijke krassen herinneren op resistieve schermen, maar goed.
Dat zou zeker kunnen. Er zal vast en zeker een kwaliteit verschil zijn geweest in de diverse plastics die gebruikt zijn. De telefoons die ik hier heb liggen, waren beide high end.

Ik heb net nog even goed mijn Xperia schoongemaakt, en waar de behuizing flink wat krasjes heeft in het metaal, heeft het scherm 3 zeer lichte krasjes, wat echt alleen te zien is bij precies de juist belichting en hoek. Is pakweg 2,5 jaar gebruikt.
Mijn Qtek 9100 heeft er wel wat meer, die is ook wat langer gebruikt, maar lijkt ook wel iets zachter plastic te hebben.

Beide hebben ook de nodige stylus gebruik gezien, maar voornamelijk met mijn nagel.
Mijn pen op de Galaxy Tab S6 bevat een soort van stift-punt.
Die gaat bij had duwen krom gaan staan, maar is vervangbaar.
Hierdoor wordt het krassen door een harde punt opgevangen.
Het is geen harde punt zoals vroeger bij de PalmV ed.
De vraag is alleen hoe dat werkt bij een zacht scherm zoals die bij eerdere Folds is gebruikt
Het is een stift-achtige botte punt... Die heeft echt nooit de hardheid en bovendien niet de scherpheid om een foldable te krassen.

Nagels, sure, dat kan ik geloven. Maar kom op, we maken nu echt problemen van niets.
Maak er ook geen probleem van, ik ben gewoon erg benieuwd. We worden er alleen maar beter van als dit goed werkt.
Of je geloofd niet alles en je neemt zelf de proef op de som.
Sinds Januari een Fold2 en 0 krassen op het scherm ... Niets, nada ...
Ik ga ook normaal met me spullen om en ik gebruik hem het meest in de Open positie, en dus uitgevouwen.
Kortom, dat ding kan veel meer hebben dan mensen denken.
Er is echt een verschil tussen de realiteit en iets opzettelijk stuk maken.
Beetje het onzinnige Jerry Rig gedoe met de aansteker erbij houden en een toestel opzettelijk buigen.
Gaat helemaal nergens over.

[Reactie gewijzigd door Bomberman71 op 26 juli 2021 23:44]

Ik vind wat JerryRigEverything doet niet onzinnig. Er zijn echt wel heel wat situaties geweest waarbij hij iets aan de kaak heeft gesteld wat voor verandering heeft gezorgd, waaronder met de eerste Fold.
Natuurlijk zit er een stuk entertainment in, en het aansteker gebeuren hoeft van mij ook niet. Maar wanneer je bedrijven claims ziet maken over verbeterde krasbestendige schermen, maar krassen net zo makkelijk, dan tja... Telefoons die uit elkaar schieten bij wat druk, ook geen plus, zeker niet voor mensen die ze in hun kontzak doen.

Verder was de nagel van hem wel echt duidelijk, die liet een kras achter, en prima als jij hier geen last van heb, ik ben ook blij om te horen dat dit zo is, want het is veelbelovende technologie, maar dit is absoluut wel belangrijk, je wilt weten wat zo'n scherm aankan, hoe voorzichtig je er mee moet zijn.

Samsung adverteert:
Klap je telefoon open en ga helemaal op in het 7,6'' Dynamic AMOLED 2x scherm van tabletformaat, gemaakt van superdun opvouwbaar glas.
Maar vervolgens zijn de bovenste 2 lagen gewoon zacht en van plastic.
Dat is prima, maar als jij glas denkt te krijgen, maar zacht plastic krijgt, dan is dat wel echt goed om te weten.

Dus je mag het wat onzinnig vinden, maar ik vind dit wel relevant. Enerzijds om te weten hoever technologie is, maar anderzijds ook zeker om te weten hoe sterk iets is.
Ik ben meer iemand die van de praktijk is.

Een mooi voorbeeld ...
Krastest met light scratches at a lvl 6 and deeper grooves at a level 7 .... Het resultaat dat we al jaren horen bij Gorilla glas, ongeacht de versie of hippe marketing naam.
iPhone, Asus, Xiaomi of Samsung, het resultaat is overal exact hetzelfde hij de non foolding devices met de JR krastest....
Prachtig.

Nu de praktijk, mijn 6 maand oude iPhone krast als een malle. Hele fijne krasjes bij gewoon gebruik, en dat terwijl hij beduidend minder gebruiksuren heeft dan bijv. mijn Asus die aanzienlijk meer bedrijfsuren ziet.
Zoals bij al mijn toestellen, niks geen screenprotector en/of toevoegingen.

Je ziet dus dat er na verloop van tijd iets opvallends plaatsvind. Best wel belangrijk en alleen opvallend bij langduriger gebruik.
Dit is dus iets wat je niet ziet bij JR.
Hetzelfde geld dus voor het Fold scherm.
Krast als je bewust met een nagel kracht zet, maar bij gewoon gebruik heb ik er 0 op zitten en heb zelfs de standaard protector eraf ....

Wederom, daadwerkelijk gebruik in de loop der tijd laat een ander beeld zien.
Ik als Tweaker vind de daadwerkelijke gebruikservaring belangrijk, niet het verkooppraatje.
Ik vind beide wel daadwerkelijk belangrijk. Ik ben sowieso niet schuw van informatie, dus wetende dat de Fold niet tegen sat soort krasjes kan, is goed om te weten.

Dat staat niet gelijk aan problematisch, ik zie de Fold als een schitterende ontwikkeling, en zie ook flinke vooruitgang, de Fold 2 is ook een stuk leuker dan de eerste, en ben ook zeer benieuwd naar de 3.
Maar ja, de kwetsbaarheid van het scherm staat op nr1 van de dingen die ik interessant vind, want dat is nu exact waar het om draait, dat maakt het toestel uniek.
Ze voegen nu een pen toe, en ik ben gewend dat dit die wat puntig zijn, niet heel anders dan een nagel, en ja dan ben ik benieuwd of het scherm verbeterd is, de pen is aangepast, of beide. Want ik neem aan dat het niet beide ongewijzigd is.
Puntig wilt niet zeggen hard .. als je die spitse punt (voor nauwkeurigheid) maakt van zacht materiaal is er niks aan de hand.
Het scherm is denk ik niet aangepast en de Spen zal dus zo gemaakt zijn dat het geen schade veroorzaakt.
Alles is kapot te krijgen natuurlijk maar nogmaals, de kwetsbaarheid van het scherm is enorm overtrokken.
Daarbij, onbekend maakt onbemind.

Mij maakt het verder niet uit. Ik heb veel plezier met mij Fold2 en wat de rest doet moeten ze zelf weten.
Ik weet dat dit de toekomst is en over 5 jaar hebben we allemaal iets dat Fold of Flexed of iets dergelijks.

De grote displays vonden de meesten ook niks bijna 10 jaar geleden. Het was een koelkast en de memes waren niet aan te slepen.
Moet je nu de markt eens zien, en je hoort er vrijwel niemand meer over en de meesten willen echt niet meer terug naar een 4.3 inch display.
De kwetsbaarheid is allesbehalve overtrokken. De eerste Fold werd maanden uitgesteld door de kwetsbaarheid, hij kan nog steeds weinig hebben, overal zijn er warning labels met wat je niet moet doen, en de kosten van reparatie zijn gigantisch. De Fold 2 heeft heel wat verbeteringen toegepast waardoor die minder snel kapot kan gaan, maar dat maakt het niet dat mensen nu al vertrouwen in toestel hebben.

De doelgroep van de Fold is klein, je moet 1 veel interesse in technologie hebben, 2 het geld er voor over hebben, en 3 zuinig op je spullen zijn, als in goed behandelen.
Nu is een niche markt niet erg, maar dit is nog wel echt beginnende en kwetsbare technologie. Ik vind het fijn om te horen dat je nog niets op het scherm hebt, maar door de hele constructie vraagt het wel veel meer zorgvuldigheid.
Ik kan mijn telefoon op de tafel laten liggen zonder dat ik bang ben dat een glas om valt oid. Dat maakt de Fold niet een slecht product, maar wel een product die niet op het niveau van een reguliere telefoon zit.

Verder vind ik juist het interessante van foldables, dat ik naar een kleinere telefoon kan. Ik vind een Razr ook best interessant.
De fold 1 is 2 jaar terug man ... We praten inmiddels over de 3 en de 2 was al stukken beter.
Beetje hetzelfde gezeur over accu's van Samsung naar aanleiding van de Note7 fail.
Iets waar mensen het nog over hebben terwijl niemand hier op Tweakers er ooit zelf mee te maken heeft gehad.
De Fold 1 had issues maar was nog niet gereleased dus ook geen gedoe want niemand behalve wat influencers hadden hem ooit in handen gehad.
De uiteindelijke Fold 1 had minder gedoe en de 2 was al stukken beter. Zelfs een zand/stof test ging prima.
Zeggen dat de kwetsbaarheid een zwaar issue is is dus overtrokken, immers je moet niet resultaten van 2 jaar geleden gebruiken voor de stand van zaken nu.

Heb je zelf een Fold ?
Of praat je zelf ook alleen op basis van wat je leest online ?

Alles kan stuk. Er is geen enkel merk dat garantie geeft op glasschade. En ja het vraagt om iets meer tact en respect voor techniek.
Zeker niet voor iedereen en dat hoeft ook niet.
Jij bent degene die het een 'zwaar issue' noemt, als je dan zegt dat het overtrokken is, dan is dat alleen in referentie van je eigen statement.

Ik zei dat de kwetsbaarheid niet overtrokken. Is het een feit dat je met je nagel een kras er in kan drukken? Ja. Is die daarmee veel kwetsbaarder dan gorilla glass? Ja.

Waarom moet ik een fold hebben om deze feiten hier te plaatsen?
Je bent echt veel te defensief over dit toestel, je hoeft je 2k aankoop echt niet te verdedigen naar mij. Maar laten we feiten wel als feiten houden. Het scherm is veel kwetsbaarder, dit vereist dat je hier rekening mee houdt.
Hoe zwaar jij dit wilt zien moet je lekker zelf weten, maar feiten zijn feiten.
Helemaal met jou eens. Ik gebruik sinds september de Fold2. En nog als dag 1 in goede conditie. Ik heb wel een aantal krasjes op de kleine schem (meer van sleutels en geld) maar het grote scherm is perfect. Nu al ruim 10 maanden in gebruik!
En dat is het verschil hier ... Veel mensen die 0 ervaring hebben en een mening hebben op basis van domme Jerry Rig filmpjes.
Riepen van alles maar 0 praktijk ervaring.
Het is verre van gammel of super kwetsbaar, maar het is natuurlijk niet zo krasvast als een regulier toestel.
Doet me denken aan de situatie met de NIntendo DS en dat pennetje. Uiteindelijk begon het altijd wel te krassen. Ik hoor van gebruikers met een fold dat in het algemeen de krashes bij normaal gebruik wel meevallen. Zelf durf ik het niet aan nog.
Ik vermoed dat samsung hun eigen S pen punt maakt van een materiaal dat niet zomaar diepe krasse maakt in het fold scherm. Als mensen meer info hebben dan ik, please share

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 26 juli 2021 11:42]

Als het dezelfde pen is als bij de Note-series, dan gaat dat jaren goed...
Nu is mijn ervaring op basis van de Note 9, waar ik niet op merk dat ik er een pen bij gebruik, en kan ik niets zeggen over het scherm van de Fold 3, maar de pen zal niet het probleem zijn.
Hoesje ziet er wel okeetjes uit.
nu nog bekijken hoe kras vast het scherm is.

Ben ook wel benieuwd naar de prijs en hoeveel mij dit gaat kosten i.c.m. mijn te verlengen Vodafone Friends and Family abo.
Indien het een mooi prijsje is dan kan dit een kandidaat zijn als opvolger mijn mijn Note 20 Ultra.
Niet dat het vervangen moet worden, maar een dubbel scherm is wel lekkerder om wat zakelijke dingen er op te doen.

- Mails + Teams / Whatsapp calls. / Excel sheets bekijken.
- Dual apps tegelijkertijd "fullscreen" gebruiken. -> Kan ik nu al alleen dan met 2 halve screens per app.


*Update*
Heeft iemand ervaring met een autohouder i.c.m. navigatie?

[Reactie gewijzigd door crzyhiphopazn op 26 juli 2021 11:37]

Hier ervaring met deze autohouder. Gebruik de Z Fold2 i.c.m. draadloze AA. Navigatie op scherm van de auto en dan Flitsmeister op mn Fold2. Je kan de Fold goet vastklemmen in deze houder.

Verder kijk ik uit naar de Fold3. Zal zeker de hoes met S-Pen halen, mis de Pen toch wel na bijna 10 jaar Note toestellen.
Thanks.
Deze autohouder is niet magnetisch dus ik kan gewoon Google Maps gebruiken i.c.m. met FM
Klopt deze is niet magnetisch. Deze klemt aan het ventilatie rooster met een haak, waardoor deze echt niet loskomt. Er zitten schuimpjes op de 4 klemmen, waardoor het toestel niet beschadigd en stevig vastgezet kan worden. Je zet hem vast door aan de achterkant een klem om te zetten, er wordt dus geen veer oid gebruikt.

Je zou inderdaad prima doormiddel van multi-window beide tegelijk open kunnen zetten. (of FM op de achtergrond)
Thanks voor je info.
Ik hoop dat ik de Fold3 voor een schappelijke prijs kan halen en dat de krasvastheid van het scherm mij meevalt.
Heb nu een plakkertje op mn note 20 Ultra gezet en dat heeft zeker krassen voorkomen i.c.m. een chinees batterypack hoes.

Heb jij trouwens issues met je Fold2 qua krassen / beschadigingen?
Heb geen last van krassen of beschadigingen op het binnenste scherm. Heb helaas 1 klein krasje op het buitenste scherm, maar gebruik dan ook geen hoesje. Heb het toestel nu sinds lancering en ben er niet bewust voorzichtiger mee dan met mijn voorgaande toestellen.
Good to know.
Denk dat het dan wel goed komt met dat hoesje er om heen.

Ben in principe zuinig met al mijn elektronica hardware.
Heb zelfs nog een Note 8,9 en 10 in mint condition.

Zou het zonde vinden om binnen ene maand al ene kras op de Fold 3 te hebben.
Maja you win some, you lose some
Ik heb wellicht nog een autohoudertje voor je als het moment zo ver is.
Ik heb een mooie voor mn fold 2 besteld. maar de vriendjes van Aliexpress hebben er 2 verstuurd. lol
Wel een heel gaaf product de Fold. Tof dat Samsung hierop doorontwikkeld.
Dit soort nieuwsartikelen maakt het wel duidelijk dat we af moeten stappen met beelddiagonaal. De suggestie die nu gewekt wordt is dat het binnenste scherm nog geen kwart groter is dan het buitenste scherm, terwijl dit uiteraard niet waar is.

Denk dat het goed zou zijn als we overgaan op oppervlaktes en beeldverhouding.
Het was in instant buy geweest als de pen in de behuizing had gezeten. Helaas weer niet het geval. Bij deze hoop ik dus enorm dar er nog ooit een Note opvolger komt.
Ik hoop zelf dat Samsung wat aan het gewicht gaat doen en de prijs.


De fold 2 is toch een zwaar beestje geworden.
Wie zit er hier eigenlijk op te wachten? Zakelijke? Prive? Welke doeleinde heb je met zo'n "Smartphone"? Voor je het weet loopt menig mens met een tablet in zn zak.
Is dat nu niet het geval ? Telefoons van tegen de 7” zijn geen uitzondering meer.
Ze hadden die pen beter in het toestel verwerkt. Zoals de note series. Nu mag je m extern bij je dragen.
Ik zou niet meer terug willen naar de normale telefoons eigenlijk.. Had voor de Z fold 3 alleen wel een iets breder voorscherm gezien en betere camera's. Dan had ik hem meteen gekocht. Nu ga ik twijfelen en misschien toch wachten op de 4. Hopelijk dan ook de spen in het toestel, dat mis ik wel van de Note20 Ultra.

Hier ook al sinds lancering btw en nog geen enkele kras binnen of buiten scherm. En weet ook niet welke pipo er expres keihard met zijn nagels overheen zal gaan maar dan ben je gewoon dom. Als ik er gewoon normaal met me nagels overheen gaat gebeurd er niks, minikrasjes op de protector die de volgende dag meestal weet weg zijn..

[Reactie gewijzigd door Rohit op 27 juli 2021 01:15]

Voor mij is het belangrijker dat er een case met kickstand uitkomt, dan een case met stylus. Combi van de twee zou top zijn.

Ik gebruik mijn Fold 2 icm de Aramid standing case letterlijk dagelijks als draagbaar 7.6 inch scherm wat ik op een willekeurige plek kan neerzetten om bijvoorbeeld media te consumeren of een video call te doen. Geen goede kickstand case, geen upgrade naar de Fold 3 voor mij.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee