Baldur's Gate: Dark Alliance krijgt na 20 jaar pc-port

De hack 'n slashgame Baldur's Gate: Dark Alliance krijgt een port voor de pc. Het spel verscheen in 2001 voor de PlayStation 2 en Xbox. De pc-port moet onder andere online co-op via Steams Remote Play krijgen.

De pc-port van Baldur's Gate: Dark Alliance verschijnt nog dit jaar, meldt ontwikkelaar Black Isle Studios. De aanwezigheid van online co-op lijkt nog niet helemaal zeker: de ontwikkelaar meldt 'te hopen' deze met gebruikmaking van Steams Remote Play toe te voegen.

Baldur's Gate: Dark Alliance is een actie-rpg en co-op hack 'n slash-game die zich afspeelt in de Forgotten Realms en die twintig jaar geleden voor de PlayStation 2 en Xbox verscheen en toen ook een port voor de GameCube en Game Boy Advance kreeg. Vorige week verscheen een re-release van het spel voor de PlayStation 4 en 5, en de Xbox One- en Xbox One X-consoles.

Deze bevatten grafische opgepoetste beelden, met weergave op maximaal 4k-resoluties. Een versie voor de Nintendo Switch liep tegen niet nader omschreven onverwachte problemen aan en verschijnt later. Het spel moet niet verward worden met Dungeons & Dragons: Dark Alliance. Deze actie-rpg is te zien als een opvolger van het spel uit 2001 en moet komende zomer verschijnen.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

11-05-2021 • 10:19

42 Linkedin

Reacties (42)

42
42
11
2
1
28
Wijzig sortering
Was dit voor iemand echt een memorable nostalgie game? Ik herinner mij hier echt niets meer van. Soms brengen ze remakes uit van games dat ik denk waarom?
Ja, vooral omdat de game co-op op dezelfde PS2 ondersteunde. Diablo 2 was beter, maar ik was 12 toen D2 uit kwam en co-op spelen op een PC snapte ik niet of kon niet, en online lukte ook nooit echt lekker want m'n pa had het internet vaak nodig voor z'n werk.

Baldurs gate Dark alliance bood uitkomst, want het was bijna Diablo 2 maar dan in co-op.
De Baldur's Gate serie heeft in bepaalde groepen een soort cult-status verkregen in het verleden. Nou heb ik deze specifieke titel nooit gespeeld en ik ben ook niet een die-hard-fan van de serie, maar voor mij wordt het wel een insta-buy :-)

Let wel. Het was wel een selecte groep mensen die er helemaal in op ging. Het heeft nooit de status van de GTA series of Mass Effect gekregen. Die hadden een veel breder publiek. Het scheelt dat BG erg gebaseerd is op D&D, en lang niet iedereen staat daar voor open.
De Baldur's Gate serie heeft in bepaalde groepen een soort cult-status verkregen in het verleden. Nou heb ik deze specifieke titel nooit gespeeld en ik ben ook niet een die-hard-fan van de serie, maar voor mij wordt het wel een insta-buy :-)

Let wel. Het was wel een selecte groep mensen die er helemaal in op ging. Het heeft nooit de status van de GTA series of Mass Effect gekregen. Die hadden een veel breder publiek. Het scheelt dat BG erg gebaseerd is op D&D, en lang niet iedereen staat daar voor open.
De Baldur's Gate (modding) community is nog steeds enorm groot. De meeste van die mensen houden zich nog steeds bezig met de oude Infinity Engine spellen uit 1998 - 2002 (BG1, BG2, IWD1, IWD2, uitbreidingen, en PlaneScape: Torment.)

Er is een enorme rancune tegen BeamDog Studio's, die de rechten van die series heeft opgekocht en "remakes" heeft gemaakt: voornamelijk het vernaggelen van de cut-scenes, toevoegen van niet-passende karakters, omgevingen, en sound-sets, en het opnemen van politiek gekleurde en Social Justice-achtige teksten in de dialogen.

Daarna heeft BeamDog de oude spellen (die voor een lagere prijs te krijgen waren) uit de handel genomen, waarna algehele verkopen zwaar kelderden. Mensen kochten voornamelijk de originele spellen. BeamDog heeft toen de nieuwe en oude versies gebundeld voor de prijs van de remake. Je kunt dus nu de oude spellen enkel krijgen als je de brakke remake aanschaft.

Aan die remakes, en de spin-off Dark Alliance (die, behalve de vernoeming van "Baldur's Gate" geen zak met Baldur's Gate te maken heeft), wordt door de community nauwelijks aandacht besteed in vergelijking tot de originele spellen. De meeste mensen die de oude spellen nog spelen, doen dat met behulp van mods. De wide-screen mod + TWM-GUI, of het meta-spel Baldur's Gate Trilogy, die alles van BG1 t/m de uitbreiding van BG2 in één spel combineert.

Als je een idee wilt krijgen van hoe groot deze community is, zoek dan maar eens naar:

TeamBG.com (baldursgatemods.com)
Gibberlings Three
Spellhold Studios (en hun forums http://www.shsforums.net/)
https://sorcerers.net/ (een blast from the past die _nog steeds_ bestaat, en volgens mij bewust dat ouderwetse uiterlijk behoudt)
https://www.reddit.com/r/baldursgate/ (opgericht in 2011 !)
edit: en natuurlijk The Pocket Plane Group

Volgens jou is het een 'selecte groep' die 'ooit' aan Baldur's Gate een 'cult-status' heeft verleend... maar binnen de RPG-community is worden IWD1 en IWD2 vereerd, zijn Baldur's Gate 1 en 2 legendarisch, en PlaneScape: Torment heeft een status die niet eens meer meetbaar is.

[Reactie gewijzigd door Katsunami op 11 mei 2021 12:58]

Volgens jou is het een 'selecte groep' die 'ooit' aan Baldur's Gate een 'cult-status' heeft verleend...
Ik bedoelde het zeker niet denigrerend mocht het zo overgekomen zijn, maar als we het objectief bekijken blijft het een relatief kleine groep spelers die er nog altijd zo erg in zitten. Uiteraard in absolute getallen nog best een boel, maar relatief weinig.

De fora die aangeeft hebben respectievelijk ruim 3200, 31000, 8500 en 9000 leden. Dat zijn natuurlijk best aardige aantallen, maar niet gigantisch. Goede kans dat dezelfde personen op twee of drie van die fora is aangesloten, en dat er ook 'ongebruikte accounts' tussen zitten, maar al zou dat niet zo zijn, dan komen we uit op pakkembeet 52000 leden. Is best een boel, maar blijft relatief klein als je het afzet tegen sommige andere spellen-fora. (uiteraard hebben sommige populaire spellen geen actief forum, omdat het spel zich daar niet echt voor leent)

Als we dat afzetten tegen bijvoorbeeld minecraftforums.net met 6,400,000 leden geeft dat wel iets aan. (al ben ik vrij zeker dat er relatief (dus per 1000 gebruikers) meer actieve leden zullen zijn op de BG-fora dan op de minecraft fora. (puur op gevoel))

De BG-serie heeft een cult-status of legendarische status verkregen, hoe je het ook wil beschrijven. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de fans van de franchise erg actief en enthousiast blijft. Puur gevoelsmatig (ik heb geen cijfers) denk ik dat dan weer niet zo het spel zo diep zit bij de meeste Minecraft spelers, al heb je daar ook wel echte die-hards in zitten.

Als we kijken naar wat er 'nu' of 'de afgelopen 24 uur' op Steam gespeeld wordt (uiteraard is Steam lang niet het enige platform, maar het geeft een indicatie)
https://steamdb.info/graph/?tagid=122
Dan zie je dat de BG1 en 2 binnen het RPG-genre (wat natuurlijk achterlijk breed is bij Steam) dat ze boven de 250 staan. Uiteraard zijn dit de 'enhanced editions' en niet de originelen.

In 2009 waren er in totaal ongeveer 5miljoen spellen verkocht van de BG-serie. Voor die tijd natuurlijk gigantisch veel.
https://www.quora.com/How...urs-Gate-series-were-sold

Als je naar https://steamdb.info/graph/ kijkt en sorteerd op het hoogtepunt van alle games, dan zie je dat PBUG op z'n hoogtepunt 3,2 miljoen simultane spelers had.
Dan zie je dat de BG1 en 2 binnen het RPG-genre (wat natuurlijk achterlijk breed is bij Steam) dat ze boven de 250 staan. Uiteraard zijn dit de 'enhanced editions' en niet de originelen.
De originele spellen kun je niet eens (meer) spelen via Steam. Je kunt ze niet eens meer kopen zonder de "enhanced" editions te kopen, op Gog.com. Ik weet niet of de originele spellen ooit beschikbaar waren op Steam.

Leuk feitje: Gog.com is mede opgericht om de Infinity Engine spellen weer in de handel te krijgen. Baldur's Gate was een van de eerste games die daar beschikbaar was.
Ik bedoelde het zeker niet denigrerend mocht het zo overgekomen zijn, maar als we het objectief bekijken blijft het een relatief kleine groep spelers die er nog altijd zo erg in zitten. Uiteraard in absolute getallen nog best een boel, maar relatief weinig.
Relatief... ten opzichte van wat?

Je maakt nu twee keer deze opmerking in dezelfde toon. Kom dan nou maar met vergelijkingsmateriaal van andere oude RPG's uit die tijd die vergelijkbaar zijn qua scope en speelstijl en die dan volgens jou wel "relatief" veel spelers hebben.

[Reactie gewijzigd door Blorgg op 11 mei 2021 21:01]

Relatief... ten opzichte van wat?
Andere games in z'n algemeen.
Als je puur en alleen kijkt naar de die steamdb pagina die ik eerder linkte zie je het aantal actieve spelers op 'dit moment' van specifieke games op het Steam platform dan zie je dat andere games, vele malen meer verkopen en actieve spelers hebben. Of die spellen over 5 jaar uberhaupt nog gespeeld worden, kan je nu niks zeggen. Mijn gevoel zegt van niet.

Die quora-link die ik stuurde gaf aan dat de BG-serie in 2009 in totaal ongeveer 5 miljoen keer is verkocht wereldwijd (dus alle BG titlels bij elkaar opgeteld). Dat is voor die tijd heel erg veel natuurlijk, maar dat wil niet zeggen dat er 'op dit moment' nog 'heel erg veel' spelers zijn van de BG-serie. Het feit dat er een hele actieve modding community is, zegt niet dat er gigantisch veel spelers zijn. Wel dat er een flinke groep met heel erg enthousiaste mensen, en dat is zeker niet voor veel titels weggelegd.
Kom dan nou maar met vergelijkingsmateriaal van andere oude RPG's uit die tijd die vergelijkbaar zijn qua scope en speelstijl en die dan volgens jou wel "relatief" veel spelers hebben.
Dat is wel een heel specifieke niche-vergelijking :) Maar in het kort komt mijn antwoord er dan op neer dat ik me niet kan voorstellen dat er überhaupt spellen zijn in die categorie met 'relatief veel spelers' die het op dit moment spelen. Het leeuwendeel van de gamers zijn toch bezig met modernere of in elk geval nieuwere spellen.

Dat is natuurlijk ook allemaal niet gek. Als we kijken naar pure verkopen van franchises zie je dat compleet andere soorten spellen veel meer verkopen hebben. (uiteraard is Mario met kop-en-schouders bovenaan, maar dat zijn natuurlijk ook tig titels sinds 1981)
https://en.wikipedia.org/...ing_video_game_franchises

Disclaimer:
Begrijp me niet verkeerd hè? Ik ben zelf ook een groot fan van de serie en speel het nog regelmatig of minimaal eens in de zoveel tijd bedenk ik me nu :) (vervelend als het echte leven in de weg komt), maar ik heb niet het beeld dat het op dit moment nou zo ongelofelijk veel gespeeld wordt.
Jij deed de uitspraak:
[quote]als we het objectief bekijken blijft het een relatief kleine groep spelers die er nog altijd zo erg in zitten./quote]
Dus als ik jou dan relatief ten opzichte van wat, dan moet je niet met nog meer vage uitspraken aankomen zoals:
Andere games in z'n algemeen.
Bekijk het zelf dan ook objectief en kom met meetbare vergelijkingen tussen games.
Dat is wel een heel specifieke niche-vergelijking :) Maar in het kort komt mijn antwoord er dan op neer dat ik me niet kan voorstellen dat er überhaupt spellen zijn in die categorie met 'relatief veel spelers' die het op dit moment spelen. Het leeuwendeel van de gamers zijn toch bezig met modernere of in elk geval nieuwere spellen.
Jij begon met het "objectief bekijken" van de game. Zoals gezegd moet je het meetbaar maken. Dat is wat ik hierboven deed. Jammer dat jij verder om de zaak heen blijft draaien met vage uitspraken.
Disclaimer:
Begrijp me niet verkeerd hè? Ik ben zelf ook een groot fan van de serie
Eerder schreef jij:
ik ben ook niet een die-hard-fan van de serie
In het kader van dingen objectief bekijken: welke van deze uitspraken is niet waar?
Baldurs Gate 1&2 zijn meesterwerken. Deze console versie was een slap aftreksel. Wellicht voor veel gamers leuk maar het kwam niet in de buurt bij de originele Baldurs Gate games. Het is qua omvang een beetje Rogue One met de originele trilogie van Star Wars vergelijken.

[Reactie gewijzigd door Kenny_026 op 11 mei 2021 10:47]

Dark Alliance is dan ook een heel ander type game, een Action-RPG, beetje in dezelfde stijl als Diablo. Je kunt daar simpelweg niet dezelfde diepgang en storyline van verwachten als van een die-hard RPG als Baldur's Gate, natuurlijk. Dark Alliance een 'slap aftreksel' van Baldur's Gate noemen is dan ook niet helemaal op zijn plaats. Ze bedienen beiden een heel ander publiek en hebben bij dat publiek dan ook (in mijn ogen terecht) een vergelijkbare status verdiend.
Precies dit. Deel 1 en 2 heb ik heeeeel veel uur in zitten en beide nooit uitgespeeld.... maar goed, super gave games.

Deze, deze ken ik niet eens, ziet er ook uit als een soort Diablo maar dan met grotere cijfertjes ofzo. Ligt een beetje aan de prijs of ik hem ga aanschaffen, maar als het meer dan 10 euro is, dan laat ik hem aan me voorbij gaan.
Slechte vergelijking voor iemand zoals ik die de trilogie en Rogue One niet bijzonder vond. :+

Maar inderdaad, BG1 en 2 waren meesterwerken (en de toevoegingen van de enhanced editions waren ook wel leuk). Siege of dragonspear viel nog best tegen maar ik ben wel benieuwd naar dark alliance omdat ik geen playstation had toen het uit kwam.

[Reactie gewijzigd door Waswat op 11 mei 2021 12:01]

Het interessante is dat Dark Alliance destijds als slap aftreksel werd gezien omdat het een compleet geconsolificeerde actie RPG was zonder alles wat Baldur's Gate 1 & 2 zo geweldig maakte. In feite was het een Diablo kloon voor de consoles, iets wat er bij PC gamers ook niet zo goed in ging, want Diablo hoorde op de PC's.

Tegenwoordig wordt het spel regelmatig genoemd als een vergeten "klassieker" juist omdat het spel wellicht ten onrechte een slechte reputatie heeft gekregen omdat het vooral werd beoordeeld op wat het niet was, ipv voor dat wat het wel te bieden had. Plus regelmatig worden bepaalde technische aspecten van de PS2 versie geroemd. Er zijn vast wel wat interessante retro-video's over te vinden.
Ik zeg ook niet direct dat de game slecht is. Echter waren we toen “minder ingelicht” ten opzichte van nu. Tegenwoordig ga je naar youtube en weet je precies wat je kunt verwachten. Ik weet nog goed dat het toen een zware teleurstelling voor me was. Had gewoon met mijn verwachtingspatroon te maken toen....
Daar sla je de spijker op z'n kop. Het enige wat je had was wellicht een Power Unlimited en als je het slecht trof werde de game dus afgedaan als een console Diablo kloon die niks met Baldur's Gate te maken had. Zo dacht ik er destijds tenminste over. Had je een PS2 was de kans groot dat je uitkeek naar Final Fantasy X, een heel andere vorm van RPG die dus juist op consoles erg populair was rond die tijd.

Ik kijk in ieder geval uit naar de PC port om daarmee lekker op de bank wat goede uurtjes door te kunnen brengen.
Gok dat de markt voor nostalgie groot genoeg lijkt te zijn voor deze titel. Ik heb het nooit gespeeld en denk meteen: waarom zou je dit nu nog willen spelen? Maar waarschijnlijk zijn de kosten voor dit een beetje oppoetsen lager dan de potentiële opbrengsten via alle fans van vroeger die het snel even kopen (en dan misschien niet eens spelen). :P

[Reactie gewijzigd door Ik ben dus Luke op 11 mei 2021 10:31]

Heel veel lol mee gehad in coop op de bank, maar heel memorabel...neuh.

Waarschijnlijk gewoon cashen op de baldurs gate naam.
Heb dit met mijn vrouw dagen achter elkaar gespeeld, volgens mij op een playstation. Leuke co-op game.
Ja ik heb dit toen ook met mijn ex heel veel gespeeld, maar herinner mij er eigenlijk helemaal niets van. Het was inderdaad om het co op dat we het speelde, maar anders had ik er denk ik weinig moeite ingestoken.
Ik heb erg goede herinneringen aan dit spel. Maar ja ik ben ook een sucker voor de setting.
Nostalgie wel ja, heb BG:DA 2x op de Xbox uitgespeeld als 1 van de weinig spellen die ik gespeeld heb.
Maar om nu te zeggen dat ik specifieke herinneringen heb... niet echt.

Het begin van het spel staat me nog bij, rondrennen en ratten verslaan. Maar qua verhaal is niks blijven steken. Ik weet dat ik een prettige ervaring vond, maar dat ik me geen verhaal of specifieke elementen kan herinneren zegt denk ik wel genoeg.
Dit was één van de eerste games die ik kocht op Xbox, omdat ik een co-op RPG wilde spelen. Game was vermakelijk maar zie werkelijk geen aanleiding om dit na 20 jaar nog eens te spelen. Deze re-release is wel erg confronterend als het gaat om m'n leeftijd..
Ik ga deze op de switch kopen en heb mijn xbox (original) versies nog op DVD liggen. Dit is echt een fantastische single player of split screen co op diablo 2 clone. Online en endgame is er absoluut niet veel intressants maar van begin tot einde uitspelen is meer dan de moeite waard.
Dit spel is een top 5 favoriet van mij voor "couch co-op". Nu begreep ik dat juist dit onderdeel niet wordt toegevoegd bij deze re-release. Ik was juist mega enthousiast toen dit werd aangekondigd aangezien couch co-op games tegenwoordig zo goed als niet bestaand zijn en nu wordt het er ook uitgesloopt in een spel dat nota bene daarin uitblinkte.

edit: i was wrong

[Reactie gewijzigd door Vaenir op 11 mei 2021 11:09]

Waar lees je dat dat niet wordt toegevoegd? Steam remote play together werkt eigenlijk alleen op games die van oorsprong couch coop zijn, zoals Cuphead, Guacamelee etc, maar die juist geen online component hebben. Het lijkt mij dat de game zeker couch coop heeft, en hopelijk ook werkt met remote play together. (Maar mss heb jij een andere bron die het tegendeel beweert)
Artikel is alweer van 16 maart misschien is het ondertussen (hopelijk) veranderd. Ik heb in de tussentijd namelijk niets gelezen waaruit blijkt dat het wel wordt toegevoegd. https://www.polygon.com/2...release-date-baldurs-gate
Dat artikel gaat dus over D&D Dark Alliance, die andere, current-gen game die momenteel in ontwikkeling is met een geplande release voor deze zomer, NIET over Baldur's Gate: Dark Alliance.
Goh over een misverstand gesproken. Lekker verwarrend ook. My bad.
Het helpt inderdaad niet dat er twee vergelijkbare titel met een vergelijkbare naam in dezelfde setting uitkomen. Voor zover ik weet is couch co-op wel gewoon beschikbaar in BG: Dark Alliance, maar ik heb helaas geen PS4/5 of XBOX staan. Wel een Switch, maar daar is de game nog niet op beschikbaar, dus ik kan het nog niet nakijken voor je.
Volgens mij is Baldurs gate een onderdeel van Dungeons & Dragons. Een legendarische journey leidt daar naar toe! En niet andersom. Met andere woorden: Baldurs Gate ligt in de DnD universe!

Om mezelf even te onderbouwen: Baldurs Gate

[Reactie gewijzigd door Raan7 op 11 mei 2021 11:53]

ik heb beide versies nog liggen voor de eerste Xbox. Altijd met veel plezier gespeeld. Beetje Diablo 2 op de console. Ben benieuwd naar de port.
Dit was een leuk spel, goede coop mode. Helaas wel erg makkelijk, simpel en kort en weinig replay value.

[Reactie gewijzigd door Dr. Strangelove op 11 mei 2021 10:39]

Leuk. :) Deze ga ik wel aanschaffen. :)
Zou je nou ook elke keer een long rest moeten nemen als je door je spell slots heen bent? :-)
De onofficiele opvolger Champions of Norrath was een van m'n favoriete PS2 titels! Heel wat uurtjes in gestopt voor inderdaad dat Diablo 2 gevoel op de console. Geweldig.

Zou ik het nu weer spelen? 4K resolutie en verder onaangepast? Gratis, misschien. Voor €30,-? No way. Kom dan maar met een vervolg. Het mag wel eens afgelopen zijn met al die heruitgaves voor te hoge prijzen. Zonde dat zoveel developers daar aan moeten werken in plaats van hun talent, visie en kennis van moderne techniek te gebruiken voor een waardig vervolg of nieuwe IP.
30 euro is behoorlijk de hoge kant! Maar mochten ze Champions of Norrarth uitbrengen, dan weet ik niet of ik de verleiding kan weerstaan ;)
Indeed. Als het nou 30-40 voor deel 1 en 2 samen was... dan was het redelijk te noemen. Maar wachten op een sale denk ik dan.
Heb zelf deze nog en het vervolg nog voor de ps2 liggen. Was zo'n beetje mijn eerste spel er voor, gekocht van het geld van mijn eerste stage :D De tijd gaat hard..

Niet echt met de orginele Baldur's Gate spellen te vergelijken, maar het was een uitermate vermakelijk couch coop hack 'n' slash spel

[Reactie gewijzigd door Arboris op 11 mei 2021 10:54]

Had dit spel vroeger kapot gespeeld met een vriend op de PS2.
Was een leuke game, vooral omdat de Co-Op wel goed was uitgewerkt.
Soms op visite in Zweden bij zijn ouders, als ik de WiFi kwam fixen (business ding), speelde we dit spel tijdens de dagen dat het ontiegelijk koud was.

[Reactie gewijzigd door Power2All op 11 mei 2021 12:15]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee