Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 43 reacties
Bron: CDR-Info

CDR-Info heeft als eerste een review online gemikt van de PlexWriter PX-W2410A. Deze 24/10/40 cd-burner maakt gebruik van de IDE-interface en is naast een 4MB buffer voorzien van BurnProof om coaster te voorkomen. Daarnaast moet PowerRec er voor zorgen dat er met de beste kwaliteit wordt geschreven, ongeacht de snelheid. Helaas wees de praktijk uit dat er toch wat moeilijkheden waren met bepaalde media; soms werden CD-R discs niet herkend of produceerde de brander coasters. Ook de kwaliteit van DAE was niet constant, en als laatste viel de leeskwaliteit met CloneCD wat tegen. Toch krijgt de Plextor PX-W2410A een positieve beoordeling, want verwacht wordt dat de drie nadelen opgelost zullen worden dmv firmware-upgrades. De keuze tussen deze Plextor en de 24x Lite-On blijft echter moeilijk...

Plextor's name is connected with quality and maximum performance under all circumstances. The new PX-W2410A model continues this tradition and is a great performer in many writing/reading tests. The drive seems to be the fastest recorder ever produced and burns 650Mb under 4mins. The new "PowerRec II" system ensures maximum writing quality and the 4MB of buffer among with the BURN-Proof will eliminate possible buffer underruns. The addition of 2 years of warranty (only for European users) gives a big motive to possible buyers since no other manufacturer has offered it, so far. Finally, the capability of doing perfect SD2 backup CDs will make many users happy. So is this the drive that we have all been dreaming off?

We could say yes if the following problems weren't present: a) the recognition problems of various written AudioCDR media, b) the strange results with various CDs at the Nero CD Speed Advanced DAE quality test and c) the very bad CloneCD reading performance. In our opinion the drive needs more fine tuning in order to correct the above problems. On the other hand, Plextor has proved that cares about its customers and most possible sooner than we think, the mentioned problems will be corrected with a newer firmware update. After all, none was perfect :-)

Bedankt Buster voor de link!

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (43)

Het voordeel van Plextor boven lite-on is dat Plextor een jaar on-site garantie geeft, en je kunt rekenen op goede support van overige programma's + regelmatige firmware updates van Plextor, wat soms bij andere (goedkopere) branders niet altijd het geval is.

edit:

't is alweer 2 jaar garantie |:(
Ja, je hebt gelijk over die support. Die is subliem. :P

Maar om nu bijna het dubbele te gaan betalen hiervoor, daar zijn de meningen over verdeeld. Persoonlijk kan ik een wel een tijdje zonder brander als die kapot zou zijn gegaan en in de RMA zit, en om die reden valt mijn keuze op de Lite-On.

Als je zelf echt waarde hecht aan GOEDE ondersteuning, dan is deze Plextor echt iets voor jou. Keer dan alleen je portemonnee maar om op de balie bij de computerboer, bij wijze van spreken... ;)

edit:

'Overbodig'?!
Kijk naar de tijd van posten... 2 minuutjes verschil. Gezien het aantal tikwerk mijnerzijds niet geheel terecht... modereren is ook een vak.
Het nadeel is dat je daar ook voor betaalt. :) Al heb ik dat er zelf graag voor over.

edit:

Zie posting hierna. Kort en krachtig is mijn post, ik wil ook score 4, meer tekst betekend niet meer inhoud. (oftewel: je zeurt iNSaNe-oNe :) :) :) )
dan is dat met die garantie wel aardig veranderd sinds ik mn 8x plexwriter naar dekl.te had.
Ding brande geen goeie cd's meer na 1 jaar en werd dus opgestuurd, duurde wel ff 2,5 maand voordat ie terug was en wat denk je, was gewoon een nieuwe.
Had ondertussen alweer een andere brander gekocht natuurlijk want 2 maanden is wel errug lang.
==Des alniet te min, Plextor is en blijft voor mij nog altijd DE brander, en de enige burnproof die er al jaren is is SCSI, heb een 12x plex ide hiero en die burnproof sux gewoon heb al zekers 12 cd's verneukt en dat overkomt me niet met de SCSI==
Ik ben het met je eens dat de SCSI een stuk
lekkerder is dan de IDE, maar met SCSI krijg
je nog gegarandeert af en toe thee-onderzettertjes hoor!

Kheb nog vrij regelmatig dat bij CD2CD de buffer
leegloopt vanwege een kras op de source cd, of
dat het burnen mislukt doordat ik per ongeluk
counter-strike opstart ofzo :).

Maja, ik heb dan ook een van de eerste plexwriters
4x speed nog maaar :)... Toch maar es een
andere kopen binnekort.
Enig idee wanneer er nou eindelijk es een nieuwe
SCSI versie van Plextor uitkomt? Of gingen ze
daar nu juist mee kappen?

*curious*
Enig idee wanneer er nou eindelijk es een nieuwe
SCSI versie van Plextor uitkomt? Of gingen ze
daar nu juist mee kappen?
Plextor heeft besloten van de 16/10/40 en de 24/10/40 geen SCSI versies te maken.

Voor nieuwe producten is nog geen besluit genomen. Hopelijk gaan ze nog komen met SCSIs :9
Dat vind ik knap.. ik heb de 12/10/32 IDE ook en de burnproof werkt perfect! Heb pas 1 cd gecoasterd en dat kwam door een read error op mun HD waardoor Nero het branden afbrak. :(
Eigenlijk dus: Wacht nog even met de aanschaf van dit fikkertje, totdat de firmware update er is. Dan is tevens de prijs wat lager en kan je er weer lang tegen aan.
Een mooi voordeel van deze over de Lite-on is toch wel de 2 jaar garantie.
En de read speed is toch niet interresant voor een brander? of zie ik dat verkeerd?
En de read speed is toch niet interresant voor een brander? of zie ik dat verkeerd?
Hangt er een beetje vanaf wat je wil doen. Als je bijvoorbeeld een CD-ROM of DVD hebt die geen degelijke Digital Audio Extraction kan doen, of beveiligde CDs (SafeDisc 1/2, SecuROM,...) niet kan inlezen, dan wil je toch dat brander dit wel kan.

Gezien Plextor's uitstekende reputatie wat betreft firmware updates en verbeteringen via die firmware updates, kan je er wel van op aan dat de kleine gebreken die de drive nu nog heeft binnen afzienbare tijd verholpen zullen zijn. Denk maar terug naar de tijd waarin CloneCD uitkwam. Slechts enkele Plextor writers waren ondersteund door CloneCD en Plextor heeft nieuwe firmwares uitgebracht (zelfs voor modellen die reeds lang niet meer gemaakt werden) zodat alle drives compatibel werden met CloneCD en alle toen geldende beveiligingen konden kopiren. Geen andere fabrikant heeft zich zoveel moeite getroost voor de ondersteuning van oudere modellen.

Desalnietemin blijft de Lite-On een zr aantrekkelijk alternatief gezien de uiterst gunstige prijs/prestatie verhouding!
Ik denk dat je beter even kunt wachten totdat er een nieuwe revisie van uit komt. (1.02 of 03 enz)
(om zeker te zijn dat het geen print of loopwerk error is)
Niet te lang wachten anders heb je al weer een 28 speed ;)
Dit is dan toch de eerste keer dat Lite-on wel erg dicht in de buurt zit van de Plextor. Zelf denk ik dat aangezien de kwaliteit van bijde drives steeds dichter bij elkaar komt te liggen, de prijs van de Lite-on wel eens de doorslag kan gaan geven.
Heb je de 12x van Lite-on wel eens gezien dan? Heeft ook burnproof (maar dan justlink) en werkt perfect zover ik heb kunnen zien. Als je dan de prijs vergelijkt...
Als je slim bent koop je ten alle tijde een lite-on..
het is goedkoper en PRECIES hetzeflde als een plextor.

Plextor branders zijn van Lite-On.
Compaq monitoren.. van Lite-On.

Lite-On zie je ook altijd NET wat eerder met een 24 speed brander als Plextor.
Omdat ik het beu ben dit steeds weer opnieuw te typen hieronder een gewone copy/paste van een bericht dat ik enkele dagen eerder reeds plaatste:

Onzin... voor de zoveelste maal!! Wie verspreidt deze foutieve geruchten toch?
Een tijdje geleden ging er het gerucht dat Plextor drives niets anders dan Sanyo drives waren. Dat is dus niet waar. Plextor gebruikt inderdaad enkele Sanyo onderdelen zoals de LSI chipset en de laser pickup, maar een Sony TV wordt toch ook geen Philips omdat er enkele Philips onderdelen inzitten? Alle andere onderdelen zoals de elektronica, PCB, firmware, loopwerk & mechanisme,... worden in huis door Plextor ontwikkeld en gebouwd, of uitbesteed aan een andere fabrikant. Daarom presteren de Plextor drives in alle reviews beter dan de Sanyo drives. Omdat ze niet hetzelfde zijn. Bovendien besteedt Plextor veel meer tijd en geld aan kwaliteitszorg en performantie.

Een Plextor is dus geen Sanyo

Dan een tijdje kwam het gerucht dat de Lite-On 12/10/32 (en latere modellen) een rebadged Plextor zouden zijn. Weermaals fout. Lite-On bouwt net als Plextor eigen drives gebaseerd rond de Sanyo LSI chipset. De nieuwe 24x Lite-On gebruikt zelfs de Sanyo BURN-Proof niet meer en gebruikt het door Lite-On zelf ontwikkelde Smart-BURN.
Als je ooit de kans hebt om zowel een Plextor als Lite-On van de dezelfde snelheidsspecificatie in handen te krijgen dan moet je die zeker eens open maken. Je zal zien dat de binnenkant totaal van elkaar verschilt...

Een Lite-On is dus geen Plextor

Natuurlijk zijn er wel rebadged OEM Plextors in de omloop. Creative heeft bijvoorbeeld een 8/4/32 en 12/10/32 serie in de handel gehad die van Plextor kwamen (niet alle Creatives van die series zijn van Plextor!!). Iomega en Imation hebben in het verleden ook rebadged Plextor drives gebruikt...
Lees aub de tekst boven jouw post ff door, ja ALLES. Dan weet je waarom sommigen van ons een plextor kopen!!

edit:
en de post van Jest@r hieronder


Thanx SatCP
dat is omdat plextor ze wat verder door ontwikkeld

Plextor ontwerpt de drive zelf in eigen huis, net zoals TEAC 8-)
He Talon,

Zeker maakt Plextor ook IDE CDROM Spelers.
De 40x is er in SCSI en IDE uitvoering.
Ik kon bij aanschaf kiezen, gezien ik een SCSI adapter bezit heb ik de SCSI uitvoering gekocht.
Wat een onzin... De Plextor PX-40 bestaat niet in IDE uitvoering. Plextor heeft nog nooit een IDE CD-ROM gemaakt.
hmmm ik doe nu 6 min met branden op mijn 12x
dus met 24x moet dat betekenen 3 min.
dan kan je nog geen eens meer normaal naar de wc gaan.

vind het een beetje overbodig een 24x. is ook alleen aanteraden voor mensen waarvan de cd-r van kapot is of gewoon er aan willen beginnen. maar om van 12x (16x) over testappen naar 24x zie ik het nut er niet van inzitten.

ze moeten gewoon is uitkomen met een DVD brander (goed koop natuurlijk en niet voor Fl 1000+ )
Ja en ga jij dan voor 60 gulden een DVD-tje volbranden?

Sorry hoor maar ik vind dat ze eerst de productie van DVD-rs maar moeten regelen dat de prijzen wat omlaag gaan, die zijn nu nog veel te hoog....
hety enige wat ik dan echt jammer vin is dat Plextor geen gewone IDE cd-rom spelertjes maakt.
Heb je net veel geld uitgegeven aan een mooie brander , hang je dr zo'n lelijk ander ding naast.
Verder ben ik erg tevreden met me plextortje : Hij is veel betrouwbaarder gebeleken dan welke philips, Lite-on dan ook. :)
het enige wat ik dan echt jammer vin is dat Plextor geen gewone IDE cd-rom spelertjes maakt.
Er is geen enkele fabrikant die IDE cdrom spelers of CD-RW drives maakt.
wat jij bedoelt zijn ATAPI drives.

CDRom readers/writers zijn altijd SCSI (al dan niet over ATA)
cd_rw kunnen wel ide zijn er zijn zelf veel IDE cd-RW en wijnig SCSI cd-RW en plaxtor maakt ze allebij allen niet 24speed ik verwacht dat ze wachten tot 32 scsi :9
nee, IDE writers bestaan absoluut niet, het is niet eens mogelijk een IDE writer te maken. (de IDE commandoset is te beperkt)
wat jij bedoelt is ATAPI (ATA packet interface) wat gewoon SCSI over een IDE kabel is.
Natuurlijk bestaan IDE CD-ROMs/DVDs/writers niet, maar je snapt net zogoed als ik dat met een IDE writer een ATAPI drive wordt bedoeld die over de IDE kabel werkt. ATAPI is overigens verwarrend voor velen omdat ze denken dat ATA iets anders is dan IDE. Daarom noemen ook veel fabrikanten hun ATAPI drives (E-)IDE drives. Bijvoorbeeld Lite-On...

Btw, er is iets geks met je nick name... Ik zie die niet...
Btw, er is iets geks met je nick name... Ik zie die niet...
Was me ook al opgevallen, ligt dus niet aan mij blijkbaar.

zal het ff navragen in LA
Tja : wat ik ook bedoel is atapi ....
Die je op een IDE-controller kan aansluiten ...
Ik wil niet lastig doen hoor, maar de Plextor 6Plex was ook een SCSI CD-ROM hoor. Overigens de eerste 6x die commercieel beschikbaar was op de markt.

De drive kwam toen met 2 jaar garantie wat het vertrouwen van Plextor in haar eigen techniek toen toch wel demonstreerde (6x was in die tijd waanzinnig hard en de andere fabrikanten durfden niet meer dan 1 jaar waarborg te geven :)

Wat ik nu eigenlijk wilde zeggen is dat Plextor nog nooit een IDE CD-ROM heeft gemaakt.
Misschien is prijs ook niet onbelangrijk:

Lite-On 24/10/40 (Retail) FL 398,-

[edit] damn typo
Die garantie van Plextor is dus echt op en top.
Door een nog onbekend probleem ging mijn 16x plex dood, RMA gemaild, 1 dag later kreeg ik een nummer, met de info om DHL te bellen. Pakket werd gratiz opgehaald, binnen 4 dagen een nieuwe drive.

Ik kreeg 't voor elkaar deze na 4 cd's te mollen (dunno hoe), plextor weer gemaild, komen ze 'm ruilen via DHL. kreeg ik een retaildoos terug :)

Dit is dus een superservice, en daar wil ik best wat meer voor betalen!
Plextor is gewoon perfect.
Die paar honderd extra voor top garantie heb ik er echt wel voor over. Hij wilde op een of andere manier niet meer goed fikken. RMA aangevraagd, volgende dag werd ie opgehaald en drie dagen later werd er een hele verse langsgebracht. Da's toch service dacht ik zo.

Lite-on is gewoon een stuk goedkoper. Zeker geen slechte fikkers, maar je betaalt ook niet voor on-site garantie. Uiteraard betaal je bij Plextor ook voor de naam, maar goed, het staat wat leuker in je kast. :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True