Oddworld: Soulstorm verschijnt op 6 april voor PS4, PS5 en pc

Oddworld Inhabitants brengt Oddworld: Soulstorm op 6 april uit. De game verschijnt voor de PS4 en PS5 en op de pc. De PlayStation 5-versie is bij de release gratis beschikbaar voor PlayStation Plus-leden. De pc-versie verschijnt in de Epic Games Store.

Oddworld: Soulstorm is een remake van Oddworld: Abe's Exoddus uit 1998 en er wordt al sinds 2016 aan het spel gewerkt. Sony maakt nu bekend dat het spel in april onderdeel zal zijn van PlayStation Plus, dus leden van dat abonnement kunnen de game in die maand gratis toevoegen aan hun collectie. Daarbij spreekt Sony enkel over de PS5-versie. Niet bekend is of PS4-gamers het spel ook krijgen als onderdeel van PS Plus.

Ook de pc-versie verschijnt op 6 april, bevestigt de ontwikkelaar op Twitter. De pc-versie wordt uitgebracht in de Epic Games Store, zoals eerder bekend werd gemaakt. Mogelijk komt de game later ook naar andere platforms en downloadwinkels, maar daarover heeft de ontwikkelaar zich nog niet uitgelaten.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

26-02-2021 • 00:13

50 Linkedin

Reacties (50)

Wijzig sortering
Dat is wel een flinke uitbreiding in wat je kunt doen in het spel, heb er nu al zin in :)
Jammer vind ik wel dat Abe nu wapens kan krijgen. Het hele doel van de ontwikkelaar was toen der tijd dat Abe juist geen wapens zou hebben, enkel de mind control. Toch ben ik erg benieuwd!
A Nice, origineel altijd leuk gevonden, dus laat maar komen. Heb dan wel nog geen PS5, maar als ik hem al kan claimen, dan doe ik dat zeer zeker, heb ik straks weer wat te spelen :D
Woord een beetje moe van Epic Games Store only spellen, ik moet eigenlijk niks hebben van Epic.
Wat is er mis met de Epic Games Store dan? (Ik gebruik het zelf niet, ik heb geen idee.)
Epic betaalt uitgevers een bedrag om games exclusief op hun store te krijgen en sommige mensen zijn daar hevig op tegen. Verder is de Epic store redelijk bare bones en mist het allerlei functionaliteit die voornamelijk Steam wel heeft. Ook vinden mensen het vervelend om hun games verspreid te hebben over verschillende launchers en kopen ze dus liefst games alleen in de store waar ze al de meeste games hebben (meestal Steam).

Er zijn overigens wel weer launchers die games uit verschillende stores samen kunnen tonen zoals de launcher van GOG. Dat werkt heel aardig maar heeft ook weer zijn beperkingen en issues (al is het voor mij ook weer bijna een jaar geleden dat ik het gebruikt heb dus wie weet is het helemaal briljant geworden).
Onpopulaire opinie misschien, maar is het niet juist beter dat er een concurrent is voor Steam? Concurrentie is goed voor de consument. Weet dat ik absoluut geen fan ben van de Epic Launcher. Het is traag en mist functionaliteit, maar ik heb gewoon een folder op mn Desktop met shortcuts naar al mijn games er in, en de PC start wel Steam of Epic op als het nodig is. En ik snap wel dat Epic die exclusiviteit opkoopt, anders is er tegen Steam gewoon niets opgewassen.
Vind ik ook hoor, ik probeerde puur objectief neer te zetten wat de problemen zijn die mensen met Epic hebben.
Epic heeft er volgens mij in ieder geval voor gezorgd dat er weer eens wat echt goede sales zijn, want op Steam is de stoom daar al lang uit (:+)
Exclusiviteit afdwingen met financiële constructies is geen concurrentie. Uiteindelijk betaalt de klant dit en is het dus slecht voor de klant.

Concurrentie is natuurlijk ok, maar wat is concurrentie? In mijn ogen hetzelfde aanbieden tegen een bepaalde prijs met bepaalde functionaliteit.

Daarbij kan de klant dus kiezen om product A te kopen bij bedrijf x. Die zijn misschien duurder maar bieden goede service middels automatische updates, overzichtelijke interface, online community. Bedrijf Y is goedkoper maar levert enkel een werkend product met updates. Maar geen community en een andere interface, weke misschien simpeler is of gebruiksonvriendelijk.

Dan kan de klant kiezen wat ze het meest waarderen en daar voor betalen.

Uiteindelijk boeit mij het platform niet, maar vind exclusiviteit geen goede zaak.
Ja en nee.

In theorie is concurrentie goed voor de consument, maar in plaats van dat er richting de consument wordt geconcurreerd. Met bijvoorbeeld een beter product of betere prijzen, wordt er richting de publisher geconcureerd met exclusiviteits deals en extra geld.

Oftewel, in deze concurrentiestrijd hebben de consumenten wel de nadelen (niet kunnen kopen waar je wilt, of meerdere launchers moeten draaien, launchers die weer niet alle functies of iets hebben) maar geen voordelen, de voordelen gaan naar de publishers.

Het beste voor de consument zou zijn als digitale winkels en streaming services allemaal identiek aanbod hadden. Dan kon je de winkel kiezen met de beste prijs of de beste features. Of de streaming service met de beste prijs / kwaliteit verhouding.
Het is idd vooral het gegijzeld houden van titels op PC ipv echt concurrentie te voeren.
"Jamaarsteamdoethetzelfde!" Nee, dat doet Steam niet. Lange tijd was Steam alleen de enige die daar een oplossing voor bood, dat online verkopen.

Mensen zouden er ook nul problemen, najah, minder problemen mee hebben als Epic zijn eigen games exclusief zou uitbrengen.
Vermeld dan ook even de voordelen, zoals dat ontwikkelaars een veel kleiner deel van de inkomsten hoeven af te staan aan Epic ten opzichte van Steam. Alleen dit is al een reden om alleen op de Epic store te releasen.

Daarnaast is het nog altijd aan de ontwikkelaars zelf om te kiezen voor die exclusiviteits deal. Misschien hebben ze dat geld wel nodig om de ontwikkeling te financieren en was het spel niet eens uitgekomen zonder.
Ik vind het prachtig dat er zoveel mensen Epic komen verdedigen :)
Ik probeerde juist objectief alleen de redenen te geven waarom sommige mensen iets tegen Epic hebben, juist omdat ik geen zin had in geschreeuw van Epic haters... Ik heb zelf totaal geen problemen met ze en heb ze vroeger genoeg verdedigd, goed te zien dat de algemene opinie wat meer lijkt bijgedraaid :)
Maar je hoeft die launchers niet te gebruiken. Zet een snelkoppeling op je taakbalk/bureaublad of klik direct in het startmenu op je game-icoontje en je ziet/merkt nagenoeg niks van je launcher. Het enige nadeel vind ik als ik "even snel" mijn bibliotheek wil bekijken. Dan moet ik die van Steam, Ubisoft en Epic door om te kijken of ik iets al heb geclaimd/gekocht. Voor de rest zie ik die winkels niet, stoort het me niet en valt het ook niet op. Voordeel is nog dat ze door concurrentie elk geregeld gratis games hebben en je bibliotheek vanzelf groeit met allerlei leuke spellen.

[Reactie gewijzigd door Jorgen op 26 februari 2021 10:54]

Gebruik eigenlijk alleen nog maar GOG galaxy. werkt perfect. Jammer dat zo'n product nodig is.
"zoals eerder bekend werd gemaakt. Mogelijk komt de game later ook naar andere platforms en downloadwinkels, maar daarover heeft de ontwikkelaar zich nog niet uitgelaten."

Gewoon even afwachten, en dan kopen. Ergens begrijp ik het wel. Je moet je platform toch een exclusiefiteit geven. Anders komen er geen mensen op. Uiteindelijk zal het alleen om geld gaan en zullen andere platformen ook aan de beurt komen.
Word een beetje moe van mensen die onder elk artikel zeuren als een game alleen op Epic Games Store uitkomt en niet op het heilige Steam.
Ik herinner me nog héél goed hoe de reactie was toen Steam aanvankelijk uitkwam, in 2003, en dat het op een gegeven moment nodig was om Counter Strike te spelen. De reacties waren:

- Dit blaast mijn PC op
- Vroeger was er niet iets los nodigs om Counter-Strike te starten
- Hoe moet ik nu dedicated servers starten?
- Waarom is zo'n groen lelijk ding nodig?
- Punkbuster werkt niet direct out of the box meer

De algemene indruk was: "het brengt niks nieuws", en het voegde ook eigenlijk alleen maar een laag toe bovenop het spel. Dat was in de tijd dat 1 á 2GB RAM veel was, en elke applicatie dus meetelde. Alles meer dan één keer "setup.exe" en eventueel voor een mod zoals counter-strike het aanpassen van een shortcut was eigenlijk al meer dan nodig.

Tegenwoordig is Steam nog steeds een stuk bloatware wat zelfs met mega-SSD's de boottime kan beïnvloeden omdat het nogal eens wil updaten zoals elke chromium-based applicatie, maar goed, we kopen er alles mee (en 17 jaar is lang genoeg om niet bang te zijn dat wat we er kopen ineens niet werkt op het moment dat Gaben z'n pensioen start, en de hele handel aan EA/Tencent/Microsoft/Google/Facebook verkoopt), en dus ineens is een store goed. Zelfs wenselijk. Epic echter is nóg een store/package manager. Wel eentje met érg twijfelachtige investeerders (hoewel hun idee: meer profit voor devs goed is...), maar goed, meer "gamer-favoriete apps" zijn érg twijfelachtig qua investeerders en data policies (kijk maar niet naar Discord...).

Epic gaat wel een keer landen, en uiteindelijk maakt de store hopelijk niet meer uit, ook niet qua community/multiplayer: of ik iets nou koop in de MS Store, Steam, Epic, op een optische disk uit een winkel (zonder launcher whatsoever), PS5, XBox... dat gaat mij niks uitmaken. Persoonlijk zal de launcher-vrije versie altijd beter zijn omdat ik al een launcher heb die "Windows" heet (start menu/iconen desktop), maar goed... geld telt ook wel mee :)

Het gezeur... tsja... laten we vooral ophouden om merken/bedrijven "heilig" te maken. Uiteindelijk is voor hun de grootste stakeholder overleven, en daar ben jij maar één klein onderdeel van.
Gewoon een account maken en elke weekbdie gratis games toevoegen, kost ze alleen maar geld. Ik heb er ook een schurft hekel aan. Tot nu toe in 2 jaar slechts 1 spel gekocht, en da's Hitman 3.
Gewoon een account maken en elke weekbdie gratis games toevoegen, kost ze alleen maar geld. Ik heb er ook een schurft hekel aan. Tot nu toe in 2 jaar slechts 1 spel gekocht, en da's Hitman 3.
Ja kan ik ook doen, maar ik kan ook een jaar wachten en dan hem via Steam of zo spelen.
Leuk dat voor PS5 die maand het gratis is op PS+. Moet je eerst wel lukken een PlayStation te scoren..... tenminste zonder dat je 1000 voor een exemplaar hoeft te betalen.
Als je via de app of website inlogd dan kan je de games alvast in je “bibliotheek” doen. Dan kan je deze downloaden/spelen als je de ps5 heb kunnen scoren:

Edit: moet nog even wakker worden, Jorgen gaf het ook al aan

[Reactie gewijzigd door prld op 26 februari 2021 07:05]

Ja. Dit betekent dus dat men voordat ze überhaupt een PlayStation hebben (welke versie ook) alvast gaan betalen in de hoop snel er een te kunnen kopen?

Dat is toch een beetje een rare gedachte.
Zoals @prld ook al stelt, als je een PS4 hebt en daar een PS+ abonnement bij hebt, dan is het niet zo'n gekke gedachte om even via de online store de gratis games 'aan te schaffen', ik doe dat in ieder geval al jaren voor PS4 games en nu ook voor de PS5 games.
Niet als je al een ps plus account heb voor de ps4 en van plan bent om een ps5 te kopen. Als je al geen ps plus heb dan is het misschien een rare gedachten idd.
Op de ps4 werkt het ook. Je kunt ze gewoon alvast claimen op je ps4 en gebruiken als je een ps5 hebt

[Reactie gewijzigd door Jorgen op 26 februari 2021 02:14]

Maar als je nu geen PS4 hebt is de kans klein dat je een betaalt abonnement voor PS+ hebt natuurlijk :)

Hoewel dat misschien wel verstandig is als me zeker weet dat er een PS5 komt. Laatst kwam Maneater al voorbij. Je kan er een leuke backlog mee creëeren zonder ál te hoge koste
"Claimen" Lol doet MS het beter met gamepass.
Je kan de plus games voor de ps5 (en de ps4 ook) claimen in de ps app ook al heb je niets eens een console dus dit is niet echt een probleem. Doe dit ook al sinds november.
Maar, als je geen abbo meer hebt op PS+ dan kun je al die games toch niet meer spelen? Dan is "gratis" toch niet zo gratis
Waarom wachten totdat je een PS5 hebt ? de meeste exclusieve PS games komen toch uit voor de PC
Exclusief voor Playstation betekent toch meestal dat ze, in ieder geval in eerste instantie, NIET op andere platforms zoals Windows komen..?
Klopt, ps kiest er voor om bepaalde exclusies te porten naar pc na een x aantal jaar.
De meeste? Op een uitzondering na, zijn de meeste niet beschikbaar voor de pc zover ik weet. O.a. Ratchet & Clank, Uncharted, The Last of Us, Gran Turismo, God of War, Spider-Man, Days Gone, Astro Bot, Ghost of Tsushima, Little Big Adventure, WipeOut bijv. Pas met Horizon Zero Dawn (jarenlang exclusief) en MLB the Show (komende editie niet meer exclusief) heb je 2 grote exclusives die nu beschikbaar zijn/worden op de pc.
Geoptimaliseerd? Zat games op mijn PS4 die niet eens boven de 30FPS blijven waar mijn PC niet eens onder de 60FPS komt met twee keer mooiere graphics! Een shooter speelt het lekkerst met een muis en toetsenbord.

Veel plezier met je geoptimaliseerde Consul.
Er zijn genoeg spellen niet speelbaar op een console. alle RTS games en FPS games bijvoorbeeld en eigenlijk ook alle MMO's. Eigenlijk zijn de meeste TV's ook niet geschikt om spellen op te spelen.
Laat ze een keer een nieuw deel maken. In plaats van goedkoop cashen.
Het artikel legt eigenlijk niet goed uit wat Soulstorm precies is. Dit is geen remake, maar vanuit het originele idee van Exoddus een nieuw spel. Het originele plan voor Exoddus is nooit uitgebracht, ze hadden simpelweg de tijd en techniek niet. Nu deze er wel is, is het spel volledig omgegooid. Ik denk dat op dit punt geen enkele vergelijking meer te trekken is met Exoddus, behalve dat ze uit hetzelfde idee komen.
Niet bekend is of PS4-gamers het spel ook krijgen als onderdeel van PS Plus.
Lijkt me toch overduidelijk uit het artikel dat dat niet het geval zal zijn. Er staat expliciet dat de PS5 versie één van de PS Plus games van April wordt. Ook de voorbije maanden hebben ze dat al gedaan met bvb Bugsnax of Maneater. Het is duidelijk dat ze nu elke maand ook een game weggeven exclusief voor PS5 maar daarvoor zijn er te weinig PS5 Exclusives dus geven ze enkel de PS5 versie van een cross-gen titel. Dit is behoorlijk artificieel want je kan zelfs de PS5-only versie niet eens aankopen.
Je kunt nu al Oddworld: New 'n' Tasty spelen, deze is ooit eens stieken uitgebracht niet veel mensen weten dat. Is een leuke re-make maar volgens mij zit er ook nieuwe content in.
Jammer, had deze graag naar de Switch zien komen.
Misschien switchen ze hem nog wel
Gezien alle voorgaande Oddworld games vorig jaar uitgebracht zijn op de Switch verwacht ik dat Soulstorm op een later moment ook naar de Switch komt.
Oddworld is stoer! Abe is kick!
Dit zou ook een leuke game in VR kunnen zijn, vergelijkbaar met Moss. Klinkt raar een platformer in VR, maar als je een keer Moss gespeeld hebt dan zie dat dat reus in een poppenkast effect heel leuk is om te spelen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee