T-Mobile-dochtermerk Simpel schrapt zakelijke abonnementen

De Nederlandse virtuele provider Simpel heeft zijn zakelijke abonnementen geschrapt. De provider bood de zakelijke abonnementen aan sinds januari vorig jaar, maar verwijst nu door naar het nieuwe moederbedrijf T-Mobile.

De abonnementen en verwijzingen ernaar zijn verdwenen van de website, ontdekte Telecompaper. Wie zoekt in de faq naar zakelijke abonnementen, krijgt een doorverwijzing naar de site van het nieuwe moederbedrijf T-Mobile, dat wel zakelijke abonnementen aanbiedt. T-Mobile nam Simpel eind vorig jaar over.

Simpel was nog niet lang actief op de zakelijke markt: de abonnementen waren er sinds eind januari vorig jaar. Daarbij bood de provider behalve belminuten en mobiele data ook extra diensten aan als een online receptionist. Simpel of T-Mobile hebben zelf geen melding gemaakt van het verdwijnen van de zakelijke abonnementen. Het is onbekend hoeveel klanten de zakelijke abonnementen bij Simpel afnamen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

22-02-2021 • 10:54

65 Linkedin

Reacties (65)

Wijzig sortering
Wie weet wat het voordeel is van een zakelijk abonnement tov van een consumenten abbonement?
Ik heb jaren een zakelijk abonnement gebruikt als ZZP'er tot ik er achter kwam dat de consumenten abonnementen een paar euro goedkoper zijn.
zakelijk is imho alleen interresant wanneer het om +10 aansluitingen gaat;
dat is handiger te beheren, centraal dan 10 losse aansluitingen.

in sommige gevallen kun je aanspraak maken op duo-sim (kostenloos), er zijn wat meer mogelijkheden voor het 'kiezen' van een 06 nummer (bijv. vodafone heb je silver/gold etc.)

en sommige bieden 'bundel' verkoop aan; bijv. inbouw van carkit met korting bij afname zakelijke aansluitingen.

voorheen was t zo dat je 'sneller' in contact zou kunnen komen met klantenservice, maar vanwege kosten besparing lijkt dat voordeel minimaal te zijn.

//edit; aantal jaar telecom retail beoefend

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 22 februari 2021 13:17]

Wat ik van een Tele2 medewerker begreep is dat je als zakelijke klant voorrang krijgt op de wachtrij, maar je komt wel bij dezelfde helpdesk uit of je nou het consumenten- of het zakelijke nummer belt. Dat is al een paar jaar geleden, toen ik in de pauze voor mijn eigen abonnement belde met de helpdesk, en een uurtje later voor mijn werk moest bellen. Ik kreeg dezelfde medewerker aan de lijn..
Ja dat is logisch, ze hebben aparte queues voor elke lijn, en de prio wordt dan door syteem bepaald wie bovenaan komt. Nu zal het misschien niet zo zijn dat elke medewerker getraind is om elke lijn te kunnen afhandelen, maar het kan heel goed dat een medewerker voor meerdere brands actief is.
Een multiskilled medewerker dus.
Als bedrijf: Je moet een factuur krijgen met gesplitste BTW om de BTW te kunnen verrekenen. Bij een particulier abbo krijg je dat niet altijd. Factuur moet op naam bedrijf staan. Voor ZZP onder eigen naam maakt dat weinig verschil, voor bedrijf wel.

Ofwel: Verschil in mogelijkheden om de Belastingdienst mee te laten betalen. Bij een klein, eigen bedrijf, kan het voordeliger zijn om gewoon een prive sim-only te nemen. Veel mensen denken: Mijn bedrijf ik kan alles aftrekken. Dom... Zeker bij een eigen bedrijf gaat het om afwegen wat het onder de streep kost of oplevert.

Geen consumentenbescherming, soms geen goede opzegtermijnen, contract is contract want je bent ondernemer en van rechtswege wordt je geacht de overeenkomst te begrijpen die je aangaat. Waarschuwing: let vooral ook op energiecontracten met zakelijke tarieven of collectieven - niet altijd duidelijk dat je daar instapt....
Over het algemeen is hier niet echt antwoord op te geven, omdat het vaak gewoon een andere propositie is.

Wat wel hetzelfde is bij in ieder geval KPN, Vodafone en T-Mobile is dat er geen BTW facturen wordt uitgereikt bij de consumenten abonnementen. Dit is om fiscaal gunstige redenen voor de telco, en komt er (heel kort gezegd) op neer dat telco's minder BTW hoeven af te dragen als de bundel niet geheel gebruikt is in een bepaalde periode.

Consumten abonnement hoeft ook niet goedkoper te zijn. Bijvoorbeeld: T-Mobile @Work unlimited abonnement biedt voor 26euro excl. BTW onbeperkt bellen van en naar EU en VS. Er is geen consumentenversie van dit abonnement. Unlimited Plus (consumenten abo) biedt ook onbeperkt bellen naar de EU vanuit NL (niet hetzelfde als in de EU), maar niet naar de VS, en dit abo kost 37,50 per maand. Maar hangt uiteraard van je eigen gebruik af of een dergelijk abo überhaupt interessanter is dan consumentenversie.

[Reactie gewijzigd door Nss op 22 februari 2021 13:36]

Wat wel hetzelfde is bij in ieder geval KPN, Vodafone en T-Mobile is dat er geen BTW facturen wordt uitgereikt bij de consumenten abonnementen.
Dat is niet geheel waar.
Bij Vodafone en bij T-Mobile kun je gewoon btw facturen ontvangen bij consumenten abonnementen.
Dit is om fiscaal gunstige redenen voor de telco, en komt er (heel kort gezegd) op neer dat telco's minder BTW hoeven af te dragen als de bundel niet geheel gebruikt is in een bepaalde periode.
Wat een onzin.
De provider stuurt gewoon een rekening en daar zit 21% btw bij, vermeld of niet, en die moeten ze gewoon afdragen.
Klopt, iig voor Tele2 destijds. Daar was bellen naar EU landen en ook Zwitserland inclusief maar als consument tik je gewoon een euro per minuut af.
Traditioneel gezien is dat de service. Ik ervaar dat het verschil tussen service voor consument en business kleiner wordt. Je kan makkelijker iemand spreken, en er worden beloftes gedaan als "binnen 4 uur een nieuw toestel". Maar verder? Ik weet het niet (meer)!
Verder weinig verschil, je belt via hetzelfde netwerk en als alles werkt heb je een klantenservice nooit nodig. Hooguit als je zoals je zelf telefoon via je providers hebt of iets anders. Mag hopen dat dat heel beperkt is paar jaar of zelfs geen contact.
Was het ook niet zo dat zakelijke gebruikers bij storingen voorrang krijgen op het netwerk?
Dat weet ik niet, ben nooit in die situatie geweest (gelukkig). :)
Ik heb zelf KPN Zakelijk voor internet/telefonie als ZZP'er. Bij de installatie heb ik het verschil gemerkt. Ik wilde graag de netwerkkabel vanaf het modem in de woonkamer naar de pc in de werkkamer (6-7 meter door 2 muren). De monteur ging aan de slag maar had door de muursoort een hardere boor nodig. Omdat ik zakelijk abonnee was, ging hij moeite doen om een collega te laten komen die een betere boor had. Anders was hij al gestopt. De collega is gekomen en zodoende is het gelukt. Sinds dag 1 ook geen storing gehad (glasvezel). Ik heb toen zakelijk gekozen omdat ik sneller online zou komen bij storing.
Volgens mij heeft het wel boekhoudkundige gevolgen. Mag je de btw innen? Kan je het verantwoorden alszijnde kosten in je onderneming? Volgens mij is het antwoord op beiden: nee.
Btw mag je gewoon innen op een consumenten abonnement, je mag het ook opvoeren als kosten in je onderneming.
De belastingdienst maakt geen onderscheid tussen een zakelijk en particulier abonnement, zolang je het maar voornamelijk zakelijk gebruikt.
Voor zzpers is dat voor de belasting dienst niet zo’n probleem zolang er maar btw op je factuur staat.
Volgens mij heeft zakelijk alleen zin voor grotere bedrijven om snel achterliggende gebruikers toe te kunnen voegen of te verwijderen.
Niet helemaal waar. Data unlimited voor consumenten is 35 euro incl btw en je betaald ook nog eens aansluitkosten. Zakelijke versie kost 25 ex btw zonder aansluitkosten.
Er zit een verschil tussen zakelijk en groot zakelijk.

Bij zakelijk heb je meestal vergelijkbare abonnementen als de consument maar dan met paar voordeeltjes zoals het hebben van een vast nummer wat standaard doorgeschakeld staat naar je mobiel. Of dat je eerder geholpen wordt via de telefoon of in de winkel.

Bij groot zakelijk zijn de abonnementen anders opgebouwd dan bij zakelijk. Hier werk je ook vaak met 1 grote databundel voor het hele bedrijf, waar iedereen dan gebruik van kunt maken. Je kan je eigen helpdesk nummer krijgen die je aan de gebruikers kunt geven, waardoor ze zelf direct met de provider bepaalde zaken kunnen oplossen. (denk aan dekking, roaming problemen, configuratie van het toestel) Abonnementen kunnen op maat gemaakt worden. Zoals lagere tarieven in bepaalde landen dan normaal. Of hogere prioriteit op het netwerk, zodat je toch bereikbaar bent terwijl de zendmast overbelast is.
Directe koppelingen maken tussen je vaste en mobiele omgeving. Administratief, dat je onbeperkt kunnen bellen tussen je vaste lijn en mobiele nummers. Of de technische koppeling, dat het belverkeer van je mobiele gebruikers op je vaste telefooncentrale afgeleverd wordt. Zodat je deze dezelfde interne telefonie diensten aan kunt bieden op de mobiel. (denk aan verkorte nummers, interne nummers enzo)
Je hebt ook standaard je eigen accountmanager en als je groot genoeg bent ook een aparte service manager (voor bijvoorbeeld de ondersteuning van rapportages of het laten uitzoeken van bepaalde kosten of voor het aanmaken van grote aantallen simkaarten inclusief naam en nummer erop)

Voor beide vormen van zakelijk krijg je zaken zoals dat sim wissels geen geld kosten en dat je ook aan duo-simkaarten kunt komen (niet onmogelijk voor consument om eraan te komen, maar standaard is anders ;)
En terecht, zakelijk moet je niet op een budget provider gaan zitten.
Gewoon direct met de eigenaar in contact als er wat fout gaat.
Simpel kan niets aan een antenne installatie veranderen, T-Mobile kan dit vrijwel direct.
Voor een ZZP'er of een bedrijf met enkele werknemers is een budget provider toch niet per sé een slechte keuze?
Je moet het eigenlijk andersom bekijken. Een budget provider moet alles zo veel mogeljik uitgekleed hebben. Maar als je voor zakelijke gebruikers bijvoorbeeld specifieke facturatiezaken moet implementeren en onderhouden gaat dat ten koste van het low-budget gehalte, zeker omdat het aantal zakelijke klanten relatief laag is bij budgetproviders.
Als je als bedrijf op bedragen onder de 25 euro verschil moet gaan letten.
Dan kun je beter maar nog geen werknemers in dienst hebben. Tenzij je natuurlijk één whatsapp foto per week verstuurd en ook die kan alsnog wat later verstuurd worden, dan prima.
Maar als je altijd bereik/veel data/goede ondersteuning verlangt, ga je niet naar een budget provider.

Ik heb zelf nu in mijn Samsung S21 een KPN, T-Mobile en Vodafone abonement.
Waarvan er twee actief kunnen zijn. 90% voor de hobbie, maar heel af en toe kom ik wel eens ergens en wil ik een video uploaden. Drama bereik. Even naar https://antennekaart.nl/kaart/4g dan provider/mast in de buurt zoeken. Data sim aanzetten/actief zetten en probleem weer opgelost.

Ideaal.
Even naar https://antennekaart.nl/kaart/4g dan provider/mast in de buurt zoeken. Data sim aanzetten/actief zetten en probleem weer opgelost.

Ideaal.
Ideaal? Waar woon je dan dat je 3 providers in je telefoon moet hebben om bereik te krijgen? Ding moet gewoon met èèn provider overal werken. Dat is pas ideaal.
Dan moet je hier in het oosten iig niet bij Simpel zitten. Bij mijn ouders (klein dorpje in de buurt van Coevorden) heb ik binnen domweg geen bereik. Als ik daar wil bellen, dan loop ik naar buiten. Wat dat betreft kan ik me de opmerking van neeecht wel begrijpen.
Als je als bedrijf op bedragen onder de 25 euro verschil moet gaan letten.
Liever een tientje per maand extra en dan wel in heel NL bereik tov een tientje goedkoper en geen bereik. Zakelijk zou ik Simpel iig hebben opgezegd. Prive moet ik hem eigenlijk omzetten naar een andere provider (maar ons bent lui en heb er niet zoveel last van).
Nou, zelfs in de Randstad is het niet ideaal, want met Tele2 (ook T-Mobile-netwerk) kan ik je hier ook de black spots laten zien - het zijn er genoeg...
Zakelijk heb ik Tele2, dat was echt een drama in mijn oude huis. Ik woonde in een huis uit de jaren 70 waar sinds die tijd niets was gedaan aan isolatie, in mijn slaapkamer had ik zelfs enkel glas. Vanuit dat raam kon ik op een paar 100 meter afstand de masten van alle providers zien staan. En ondanks dat ik altijd vol bereik had thuis was ik echt slecht bereikbaar thuis. Bellers kregen dan fijn de melding dat mijn toestel uit stond, terwijl dat niet zo was. En als ik geluk had kreeg ik 30-90 minuten later pas een smsje dat ik een oproep had gemist. Andere smsjes kwamen wel vrij direct binnen..

Na een paar proberen kon er wel ineens een verbinding tot stand worden gebracht. En dat lag ook niet aan de locatie, hetzelfde probleem had ik bij mijn ouders thuis, waar ik maar 1 of 2 streepjes bereik had. Andere telefoon, andere SIM. Niets hielp. Nu woon ik ergens anders en heb ik het probleem nog steeds, alleen (gelukkig) veel minder.

Ik heb er ook al meerdere keren voor gebeld met de helpdesk, maar dan bellen ze een paar dagen later terug en dan sluiten ze het ticket "want ze kregen de klant aan de lijn".
Tele2 zakelijk mobiel bestaat niet meer. Je moest verplicht overstappen naar T-Mobile of weg.
Hij heeft het over ergens komen, niet over waar ie woont. Dat is typisch zo'n vraag waar een telefoniste van zo'n provider meekomt als je een dekkingsprobleem aankaart. Daar woon je niet, dus daar kunnen ze je niet helpen. Of dat nog zo is weet ik niet, maar enkele jaren wel. Maar goed, hij heeft het dus over ergens in NL, dus niet thuis, maar ergens waar hij komt.

en ja, je hebt gelijk, ding moet gewoon met één provider overal werken, maar dat is dus niet het geval.
Je zou dan ook eens een wat grotere variatie aan telefoons mee moeten nemen, ook leuk om daar de verschillen in te zien. Sommige toestellen van 100 euro doen het stukken beter dan die van 1200.
Hier 25 euro, daar 30 euro, hier een ditje en daar een datje...
Aan het einde van het jaar kan dat oplopen tot duizend of enkele duizenden euro's. Dat is best veel als je een startup bedrijf bent die nog moet beginnen met winstgevend worden.
Volgens mij overschat je die helpdesk / support zwaar.
Bij normale klanten wel. Ik heb al zoveel kabels laten vervangen. Sectoren laten bij draaien. GPS syncs laten fixen. Als je maar met een duidelijk verhaal komt.

Bij Ziggo precies hetzelfde. Halve wijk viel steeds uit.
Zakelijke helpdesk gebeld. Modem waardes en spectrum screenshot laten zien. En een dag later was de kapotte wijk versterker vervangen.

En ja je hebt 100% gelijk dat er bij vele helpdesken veel te weinig kennis is.
Maar de support kan er wel zijn, moet je soms even achteraan gaan.
Omsteken? :+ 8)7

Wat is er mis met een loadbalancing firewall/utm? 8-)
3 abbo's laten lopen omdat je mogelijk ergens een keer slecht bereikbaar, ideaal man 8)7
Want? Ik heb al jaaaaren mijn abbo via 'virtuele' providers lopen (die ik ook als ZZP'er gebruikte).

De enige problemen die ik wel eens heb is dat er op sommige plekken geen bereik is (bij geen enkele provider) en waar zou een T-mobile mij dan wel/beter bij kunnen helpen met hun antenne instellingen?

Zolang het aardig geld scheelt en de toepassing niet bedrijfskritisch is zie ik het probleem niet :?
Wij hebben ruim 200 abbo's bij Tmobile en slechte ontvangst in ons pand, mooi niet dat er iets aan gedaan wordt. En dit is al jaren zo.
Wordt het dan niet eens tijd om over te stappen?
Zou je zeggen ja, maar het betreft een overkoepelend contract voor deze sector en we mogen hier niet buiten kiezen. Verkoper is hier ook paar keer geweest met mooie verhalen we lossen alles op en dan hoor je niets meer. Ben er echt helemaal klaar mee. Verder geen problemen op andere locaties maar dit vind ik schandalig. De enige redding nu is vowifi, hierdoor kan je nog een beetje bellen in het pand.
200 klanten is een klein contract voor een T-Mobile, die gaan echt niet investeren. Daarbij lost VoWi-Fi al veel op tegenwoordig.
De vraag is ook wat de oorzaak is. Ga je met allemaal iPhone X op het T-Mobile netwerk in een nieuwbouwpand zitten, dan kan T-Mobile daar niets aan doen. T-Mobile gebruikt grotendeels frequenties die lastig zijn, iphone x/xs heeft héél slecht bereik en een nieuwbouwpand dempt het signaal heel erg. Naast betere telefoons, een ander pand of een andere provider met andere frequenties kun je het sowieso vergeten. Al gaat t-mobile ondersteboven staan. Je kiest zelf voor een slechte situatie. Zelfs een zendmast op je dak gaat je dan niet meer helpen.

Bovenstaande situatie heb ik zelf ingezeten. Gelukkig zitten ze nu op een iphone11 en is de situatie iets verbeterd, maar het blijft ondergemiddeld.
Je kunt ook voor interne zendmasten kiezen om zo dekking binnen goed te krijgen.
Bepaalde wifi merken bieden AP's aan die ook als 4G mast kunnen dienen. (scheelt weer dubbele infra in het pand)

Hiervoor moet je wel afspraken maken met de provider en een zak met geld meenemen. Maar het is te regelen als je het echt wilt.
Ben je dan verplicht dat contract aan te gaan...?
Bij een nieuwe niet perse, maar deze moeten we wel uitzitten. Was ook geen slechte aanbieding maar dit soort zaken is wel jammer.
T-Mobile staat te koop en ze willen zoveel mogelijk klanten binnen halen op dit moment. Dit is alweer een zet om zakelijke simpel klanten onder de vlag T-Mobile te krijgen. Ze bieden zelf als Internet aan voor 25 euro op dit moment als je ook Unlimited neemt en dan betaal je maar 50 euro voor zowel internet/mobiel.

Dit gaat allemaal tegen kostprijs en ze verdienen nog wat aan het mobiel gedeelte :) en dat om zoveel mogelijk klanten binnen te harken om zo voor een betere deal te verkopen. Er zal ongetwijfeld ook in de service worden gesneden, wat overigens bij andere aanbieders ook gebeurt mede doordat mensen het goedkoper willen hebben.

T-Mobile zal zoiezo beperkt investeren in de service als ze te koop staan, hoewel ze nog wel glasvezel aanleggen in bepaalde gebieden.

https://www.msn.com/nl-nl...t-mobile-voor/ar-BB1cDOHP

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 22 februari 2021 11:29]

Plaats een 5G module in het pand?
Plaats een 5G module in het pand?
Over wat voor module heb je het dan?
Laatst geïnformeerd bij een telecom leverancier, er zijn nog geen 5G dongles verkrijgbaar oid.
"er zijn nog geen 5G dongles verkrijgbaar oid"

Met een dongle zoals je die in je laptop kunt prikken kom je wat dat betreft niet verder.

Om slechte ontvangst in je pand te verbeteren zou je een apparaat moeten hebben dat vergelijkbaar is met de zender in een 5G-mast, en die moet dan ook nog aan het netwerk van je mobiele provider worden gekoppeld.

Lijkt me sterk dat je daar zomaar aan kunt komen.
Heb je de pandeigenaar dan gebeld om wat aan het gewapende beton te doen? :Y)
Want de klantenservice heb je überhaupt nodig? Ik heb die klantenservice echt nog nooit nodig gehad. Bij elke nutsvoorziening is dat hoogstens 1 keer per jaar. Daar kies je dan toch niet de provider op uit? Al jaren Simpel klant. Steevast 10,- euro zonder verborgen meerkosten, of tijdelijke abonnementen waardoor je weer weg moet, zoals bij de andere providers.

[Reactie gewijzigd door MsG op 22 februari 2021 11:22]

Totdat je een keer een factuur krijgt van 200 euro terwijl je niet buiten de bundel bent gegaan en je nauwelijks of geen medewerking krijgt om het op te lossen. Of je mag eindeloos proberen via een chatbot je probleem op te lossen en als je eindelijk contact krijgt met een medewerker die belooft het op te lossen, hoor je vervolgens niets meer.
Voor dit soort hypothetische doemscenario's die bij mij in 21 jaar telefoongebruik nog niet zijn voorgekomen, ga ik niet preventief een premium provider nemen.
Zoiets bij Tele2 meegemaakt. Ben toen naar Amsterdam gereden en aldaar iemand van de backoffice gesproken. Het duurde alsnog enkele maanden en toen hebben ze het opgegeven.
U heeft gelijk meneer, u moet niet ons betalen maar andersom. Aangezien u het toch al heeft verrekend en inzichtelijk heeft gemaakt, laten we het hierbij. (geparafraseerd)
Ik heb ooit eens een keer Simpel gehad. Ik vond het minder dan T-Mobile ondanks ze op dezelfde netwerk zitten. De abonnement paste niet bij mij en ik moest het uiteindelijk afkopen om terug te kunnen op T-Mobile
Al jaren heel tevreden met een simpel simonly. Na al die jaren nog steeds geen beter aanbod gezien.
offtopic:
€10,00 voor onbeperkt bellen, duizend sms :+ en 5GB 4G
Als ZZP'r al ruim 10 jaar een simonly abbo van t-mobile. Sinds het kon een unlimited. Phonegaat overal mee maar toe, binnen en buiten land, Never nooit gezeur gehad in NL, sommige buitenlanden is dat een ander verhaal. Hoop dat, wie TM gaat overnemen, diezelfde kwaliteit standaard blijft hanteren
Gaat iemand T-Mobile overnemen dan?
Deutsche Telekom heet T-Mobile NL te koop gezet.
Er wordt 'gezegd' dat omdat Deutsche Telekom in elke markt waarin zij opereert de nummer 1 wil zijn, zij T-Mobile willen verkopen om vervolgens zonder last te hebben van mededingingsautoriteiten, KPN te kopen.

Ook een manier :Y)
Nou dan moeten ze T-mobile NL houden toch ipv KPN kopen, aangezien zij nu numero Uno zijn qua klanten aantallen: Overname Simpel maakt T-Mobile grootste mobiele provider

[Reactie gewijzigd door _Guido_ op 22 februari 2021 20:09]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee