T-Mobile Nederland wil Simpel overnemen

T-Mobile Nederland wil de virtuele provider Simpel overnemen om beter te kunnen concurreren met KPN en Vodafone. Dat hebben beide bedrijven vrijdagochtend bekendgemaakt. De ACM moet de geplande overname nog keuren.

T-Mobile Nederland en Simpel hebben vrijdag hun handtekening gezet onder de koopovereenkomst. Niet bekend is welk bedrag T-Mobile Nederland wil betalen voor Simpel. "Met de voorgenomen overname kunnen we onze marktstrategie als uitdager in alle marktsegmenten ook op lange termijn continueren en zo op alle fronten de strijd aangaan met KPN en Vodafone", zegt Søren Abildgaard, ceo van T-Mobile Nederland.

Simpel-ceo Jasper de Rooij verklaart dat dit het goede moment was om zijn bedrijf te verkopen, aangezien Simpel een sterke groei van het aantal klanten genoteerd zou hebben en de bedrijven elkaar goed zouden kennen. Simpel maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile en was van 2010 tot en met 2014 een merknaam van T-Mobile. In augustus 2014 maakte Simpel zich als virtuele provider los van T-Mobile.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

16-10-2020 • 09:57

230 Linkedin

Submitter: traxxion

Reacties (230)

Wijzig sortering
"Simpel-ceo Jasper de Rooij verklaart dat dit het goede moment was om zijn bedrijf te verkopen, aangezien Simpel een sterke groei van het aantal klanten genoteerd zou hebben en de bedrijven elkaar goed zouden kennen. "

Dat is niet de reden en dit zat er al lang aan te komen.

Simpel is altijd zo betaalbaar geweest omdat ze na het losgaan van T-Mobile altijd enorm scherpe afspraken met T-Mobile hebben gehad. Je zou hier van oneerlijke concurrentie kunnen spreken, maar waarschijnlijk is er gewoon erg goed onderhandeld. Andere virtuele providers op dit netwerk moeten veel meer betalen.

De reden dat dit een goed moment is voor de Rooij is dat het huidige contract met T-Mobile op 1 januari 2021 afloopt en ze daarna een stuk meer gaan betalen. Daarmee is hun prijspositie absoluut niet meer te handhaven en zouden ze een stuk duurder moeten worden.

Dit zat er al een tijdje aan te komen, daarom is Simpel de laatste twee jaar zo ontzettend veel reclame aan het maken. het klantenbestand moest vetgemest worden voor de overname door T-Mobile.

Edit:
Terechte vragen over bronnen als reactie hier op, maar ik heb hierover geen bronnen die ik kan delen. Ik werk zelf ruim 4 jaar in het wereldje, mijn bronnen zijn collega's en partners die er nog langer werken en ook regelmatig rond de onderhandelingstafels zitten.

[Reactie gewijzigd door Melkunie op 16 oktober 2020 10:48]

Heb je hier bronnen voor? Erg interessant.
Ik heb zelf wat contacten binnen T-Mobile en kan in ieder geval de algemene strekking van zijn bericht bevestigen.
Kan het ook bevestigen. Zit 13 jaar bij een telecompartij die twee jaar geleden is overgenomen.
Jullie 2 reacties zijn erg interessant. Ben benieuwd wat het publiek hiervan maakt.

[Reactie gewijzigd door SkyStreaker op 16 oktober 2020 14:59]

Het publiek zal het een rotzorg zijn, totdat de belbundels en tarieven aangepast worden.

In mijn geval werkt T-Mobile na al die jaren nog steeds als een rode vlag op een stier. Ik blijf er heel ver bij uit de buurt.
Zolang ik geen ander abbo neem en blijf zitten wat ik nu heb bij Simpel, lijkt mij niet dat ze de prijs verhogen, pas als je gaat verlengen en een ander abbo neem dan dat je hebt, zal de prijs anders zijn.

Maar als je niks doet en niet ingaat op een verlengaanbod, kunnen ze niet zomaar de prijs van je bestaande abbo omhoog knallen, heb 250Mb. onbeperkt bellen €4,00 en dat houd ik zo.

Data alleen voor een enkele Telegram en andere mededelingen dus goed zo, toch? :)
Koopje. Hier Lebara voor 7,50 per maand en 2 GB aan data.
Misschien vlug nog een abbo bij Simpel nemen voor als je abbo bij Lebara klaar is ;)
Hahahahahaha... T-mobile komt hier het huis niet in
Ja dan houd het op, maakt mij niet uit heb ze zowat allemaal gehad, ben begonnen bij BEN in 1999 gratis koelkast van NOKIA :) later Orange waar je het beltegoed mocht meenemen, had een keer zo'n 700 minuten en zat met vrouw in Italië, nou zei heeft met mijn mobiel dik half uur naar Nederland zitten bellen, koste niks extra's gewoon van die 700 minuten af maar die provider ging ook verkassen dus naar KPN en de eerste smarphone HTC HD2 daarna nog 2 nu bij Simpel en blijf daar nog wel ff zitten.

Maakt mij niet uit als het maar aantrekkelijk is en dat is het tot nu toe €4,00 onbeperkt bellen en 250Mb.

Zit nu met een ander probleem, zat net een reaktie te typen toen jou reaktie binnen kwam.

Launcher NOVA word niet ondersteund door Android in of op Android 10 en ze hopen dat het weer wel het geval is met Android 11.

Balen want ik had een Samsung Tab S7+ gekocht en nu weer teruggestuurd om die reden want vind de launcher van Samsung een verschrikking.
Ik snap niet helemaal wat nova launcher met simpel van doen heeft, maar ik heb hem hier op twee Android apparaten draaien zonder enige problemen (10).
Als je het hele verhaal zou hebben gelezen dan had je ook gesnapt dat het laatste stukje niet voor jou danwel aan @dakathefox was bedoeld.
Ik kan er helaas niet veel meer van maken ¯\_(ツ)_/¯
:+ :D

Ik heb het toch maar iets meer genuanceerd, ietsje veel meer. _/-\o_
Zie edit van mijn bericht :) Goede vraag, maar helaas, geen bron om te delen.
Overname Simpel door T-Mobile

Beste Joepi,

Vandaag hebben wij aangekondigd dat we het voornemen hebben om Simpel te verkopen aan T-Mobile. Er verandert hierdoor niets voor jou als klant van Simpel. Je abonnement blijft ongewijzigd en we blijven je op dezelfde manier van dienst zijn, zoals je van ons gewend bent.
Mocht je vragen hebben over dit bericht dan kun je onze speciale webpagina bezoeken waar een aantal vragen & antwoorden voor je klaar staan.


Vriendelijke groet,
Team Simpel
Toen ik ooit zelf simpel had (dat was wel een hele tijd geleden net voor de frequentie veiling voor de herverdeling van 3G) was er ook een andere reden voor. Enorm lage prioriteit op het tmobile netwerk.

Ik hoop voor de klanten dat dit tegenwoordig anders is want ik was super blij toen mijn contract om was en heb er nooit meer naar om gekeken. Maar destijds was het zo dat als je op een druk punt was of er een NS trein in de buurt kwam je geen data meer kon gebruiken. De verbinding in het OV was dan ook zeer instabiel dusdanig dat ik geen pagina in kon laden. Vrienden naast mij met tmobile herkenden zich niet in de klachten en konden op hetzelfde moment alles doen.

Inmiddels is het tmobile netwerk enorm verbeterd en met 4G in de praktijk voorzien van meer capaciteit. Dus ik verwacht niet dat het zo extreem was als toen. Maar het zou mij niet verbazen als ze nog steeds een van de laagste prioriteiten hebben op het netwerk en dus op die manier de prijs onderhandelen.

Van die aannamen uitgaande verwacht ik dat het redelijk hetzelfde blijft. Lage prioriteit en goedkope prijzen.
Ik zit nu bijna anderhalf jaar bij Simpel en tot nu toe ben ik erg tevreden met het bereik, maar ook de klantenservice. Ik was bang dat dat tegen zou vallen omdat je weinig betaalt. De klantenservice was misschien niet supersnel, maar ze waren wel zeer schappelijk. Toen ik bijna 3x zoveel betaalde bij Vodafone was dat een ander verhaal. Veel betalen, weinig echte service. Ik ben daar 10 jaar klant geweest... Ik was bang dat ik nog veel minder zou krijgen bij Simpel, maar eigenlijk is het prima. Ook bij Vodafone had ik momenten dat het bereik minder was. Voornamelijk op bepaalde trajecten in het OV. Dat heb ik bij Simpel ook nog wel eens, maar ik durf zelfs te zeggen dat ik er minder last van heb dan voordat ik bij Simpel zat.

Ook is het verlengaanbod goed bij Simpel. Bij Vodafone kreeg ik een 'aanbieding' waarbij ik exact hetzelfde zou krijgen, voor 6 euro meer. Dat was voor mij de druppel. Bij Simpel kreeg ik zelfs nog wat korting in de eerste maanden. Mijn ervaring: prima aanbieding, prima bereik, prima prijs, prima klantenservice. Jouw ervaring herken ik dus niet, dus ik verwacht dat ze veel verbeterd hebben de afgelopen jaren. Ik hoop dat dat zo blijft bij T-Mobile.
Ik heb eens een vriend geholpen met een bellen-naar-buitenlad-prepay. Lebara of Lyca of zo. Zijn simkaart was kapot gegaan.
Hij had een tweede ongebruikte sim (die zijn gratis). Dus wij bellen naar een gewoon 020-nummer. Eerst de nieuwe sim in een toestel. Nee ik wacht wel even, geen probleem. Daarna het telefoonnummer doorgegeven. Na wat vragen over laatst gebelde nummers, over opwaardeerbedragen en nog wat werd het oude nummer op de nieuwe sim gezet. Ticketnummer erbij gekregen voor geval het fout mocht gaan.
Mijn ervaringen met Ben waren minder. Heeft u geen 4G? Waar dan? Het is nog niet overal hoor. (Ja maar op hartje Schiphol wel, en in Amsterdam op straat ook). Herstart de telefoon nog maar eens. En nog eens. En probeer een andere plek. En na 2 dagen pas: oh ja, nu zou het goed moeten staan.
Plus, geen nieuwe gratis sim als je een andere maat simkaart moet hebben.
Ik zit nu ook 1,5 jaar bij Simpel volgend jaar april of mei 2 jaar, daarvoor ook 12 of 13 jaar bij Vodafone gezeten.
En inderdaad de wauw aanbiedingen waren vaak niet super, die kregen voornamelijk alleen de nieuwe klanten.

En bij simpel werkt alles gewoon prima altijd, en voor een fractie van de prijs als wat ik bij Vodafone betaalde.
Ik ken je verhaal over Vodafone, veel kosten voor weinig service.
Onzinnige aanbiedingen voor verlening en ook kosten die in mijn ogen gratis moeten zijn werden destijds in rekening gebracht. Zo had ik een abonnement voor onbeperkt bellen, maar werden er gewoon kosten per minuut gerekend voor duo-gesprekken of een wisselgesprek aannemen.

Ook konden ze bij twistputen over dataverbruik geen duidelijk verhaal ophangen. (mijn telefoon gaf op de app netjes aan hoeveel data ik maandelijks verbruikte, en Vodafone rekende wel 7x in 10 jaar tijd wel eens rekeningen van bedragen boven de €30 extra.
Elke keer gaf ik aan dat ik best wou betalen als ze konden vertellen wanneer er zoveel extra data verbruikt was en eventueel met welke adressen. Maar elke keer werden de rekeningen pas kwijtgescholden nadat een incassobureau mij gelijk gaf... (dat is gewoon slechte service).

Ik zal dus nooit meer voor Vodafone kiezen, waar ik bij T-mobile alleen maar positieve ervaringen heb.
Rekening die een keer niet kon worden afgeschreven, en de eerste herinnering over het hoofd gezien... Dan bellen ze je gewoon even netjes om vriendelijk je te vragen of je de email gezien hebt. Wat natuurlijk veel netter over komt dan een 2e aanmaning met daarin een eventueel dreigende tekst over extra kosten.

Nu zit ik al 4 jaar bij T-mobile voor zowel mobiel als vast, en ik ga niet snel meer weg dankzij hun service met daarbij zeer scherpe prijzen.
Het lijkt nog steeds voor te komen, lagere prioriteit op het netwerk:
Sinds het voorjaar van 2018 had ik Simpel en woonde toentertijd in Den Bosch. Spraak en data waren eigenlijk altijd prima, de 75mbit/s limiet was eigenlijk het enige wat ik te mopperen had.
Juli 2019 ben ik verhuisd naar Zwolle. Vanaf dat moment was Simpel ronduit waardeloos in en rondom mijn woning. Dekking was er altijd ruim voldoende, maar vaak 'Gesprek gemist' SMS-jes, verbroken verbindingen of onbruikbaar slechte geluidskwaliteit. Ook 4G data kwam overdag zelden boven de 1mbit/s. Een T-Mobile gebruiker die naast me zit, haalt probleemloos > 100mbit/s.
Zonder er een klaagzang van te maken: Helaas heb ik weinig aan de helpdesk gehad, wel veel tijd in geïnvesteerd. Ook mijn verzoek om voortijdig te beëindigen tegen betaling van de resterende maanden werd niet gehonoreerd: Ik móest het uitzitten :/
Uiteindelijk opgelost met een dual-SIM toestel + KPN abonnement. De dag na de verplichte 2 jaar is het nummer alsnog geporteerd.
IMO typisch een budgetprovider: Zo lang het goed gaat, ben je mooi voordelig uit.
Zodra het misgaat ben je in de aap gelogeerd :+
Oke als het contract inderdaad afloopt zou het goed kunnen dan ja, goed mocht het zo zijn dan zijn ze mij volgend jaar kwijt.
Ik heb geen zin om minimaal 13,50 te betalen voor 1gb data, aangezien ik de huidige 500mb van 4 euro al niet vol krijg(Dit abbo zal dan langzaam uitgefaseerd gaan worden denk ik).
Zo ben ik al een paar keer van provider veranderd. Ik zit meestal op wifi, dus heb niet zoveel nodig. Bij simpel was ik inderdaad voor 4 euro klaar.
Precies ik zit ook meestal op wifi thuis en op werk prima wifi, en als ik buiten ben hoef ik niet de hele tijd aan mijn scherm geplakt te zitten.
Ik kan gerust 2 uur in de trein zitten en een beetje voor mij uit staren, ik hoef echt niet constant youtube/whatsapp/ nieuws / mail weet ik het wat te checken elke 5 min.

Beetje je telefoon instelt

whatsapp niet auto alle foto's/ filmpjes download
mail op handmatig in mijn geval prima want het is toch 99,9% reclame, ik hoef dat niet binnen te zien komen.

En weet ik het wat nog meer bespaar je ineens heel veel mobiele data.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 16 oktober 2020 13:00]

Ik gebruik ongeveer hetzelfde en betaal daar ruim het dubbele voor. Maar het idee om nooit het mobiel gebruik in de gaten te hoeven houden geeft veel rust en dat vind ik ook wel iets waard. Dan zou ik het namelijk voor elkaar moeten krijgen om 6GB+ in een maand mobiel te verstoken.
Ik houd mijn mobiel gebruik niet eens in de gaten, beetje telefoon afstellen doet een hoop(En zelf nuchter na denken).
Dan bespaar je al een een heleboel data, zonder dat je eigenlijk iets doet.
Niet als een malle over scherm swipen van alles aan klikken, gewoon telefoon in de broekzak laten :).

Je telefoon eens niet gebruiken dat geeft pas eens een rust, het is een kwestie van wennen wellicht voor sommige.
Maar het gaat je meer rust geven dan de hele tijd van alles erop te doen :), uiteraard moet je zelf weten wat je erop doet. ik kan gerust mijn mobiel uren laten liggen zonder er wat mee te doen.
Jammer dat de goedkope tarieven af gaan lopen als ik het zo lees. Simpel is de enige provider ooit waar ik al jaren bij bleef, omdat het verlengaanbod gewoon minstens net zo goedkoop was als wat ik had. Bij alle andere providers moest ik na een jaar lang een soort stuntaanbieding te hebben gehad over naar een 'normaal' tarief.
Aflopen zou in principe niet hoeven. Simpel moet nu ruimte inkopen op het netwerk van T-Mobile, dat hoeft straks niet meer. Daarmee zouden de prijzen in theorie dus niet hoeven te stijgen, maar de vraag is wat het idee van T-Mobile daar over is. Als ze het gevoel hebben de prijzen te kunnen laten stijgen zonder al te veel klanten te verliezen kan dat natuurlijk wel gebeuren.
Het verleng aanbod? Nee, dat is voor mij al een tijdje niet meer zo interessant als het abonnement dat ik daar nu heb lopen.
Ik betaal nu 7,50 voor 500 minuten, onbeperkt sms en 2GB data. Ten opzichte van nu afsluiten heb ik dus 250 minuten en veel smsjes meer voor dezelfde prijs.

En het leuke is dat daar geen jaarlijkse inflatie correctie op zit, waardoor ik nu al 3 jaar exact hetzelfde betaal. En dat was ik wel van plan nog een hele poos zo te houden, dus ook na de overname.

Als het verhaal wat je hier schrijft klopt dan snap ik zeker dat ze niet anders kunnen dan verkopen of failliet gaan, want een hogere abonnementsprijs accepteren zal ik nu niet zomaar doen.
Dus eigenlijk ben ik wel blij dat mijn abonnement nu door T-mobile zelf overgenomen wordt, omdat ik de kans dat T-mobile failliet gaat toch iets lager inschat dan dat Simpel failliet gaat.

Daarbij snap ik ook de lange termijn visie van dergelijke abonnementen niet in combinatie met een variabel contract van henzelf op de lange termijn. Was het idee dan altijd al geweest om weer aan T-mobile terug te verkopen?
En je abbo werd gewoon duurder na verloop van tijd, ook binnen je contracts duur.
Dat heeft een bepaalde naam ofzo.

Bij simpel betaal ik nu 1,5 jaar ofzo al weer bijna 4 euro, volgend jaar gaan de laatste 4 maandjes in.
Als ze naar tmobile gaan zullen ze die abbo's wel gaan uitfaseren, en ik een prachtige aanbieding ga krijgen voor 13/50 euro per maand minimaal.
Want ja die mensen van 4 euro verdienen ze natuurlijk niks op, iedereen wil veel en meer en meer data.

ah hieronder inflatie correctie inderdaad, wat ik altijd bij Vodafone kreeg binnen mijn contract nog.
Wat ik nu bij Tmobile nog niet heb na 1,5 jaar al weer, nog paar maandjes en mijn contract van 2 jaar is voorbij.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 16 oktober 2020 14:33]

Het is nu zo dat het abonnement bij Simpel gewoon doorloopt, na afloop van die twee jaar.
Je hoeft niet je contract te verlengen. Als je niets doet, dan loopt je abonnement gewoon verder onder de huidige voorwaarden. Je houdt dan dezelfde bundel(s) en je betaalt dan ook gewoon hetzelfde abonnementsbedrag per maand. Wanneer je wél zelf het abonnement verlengt, profiteer je wel van de nieuwste aanbiedingen.
In de mail staat nog dit:
Je abonnement blijft ongewijzigd en we blijven je op dezelfde manier van dienst zijn, zoals je van ons gewend bent.
Ik heb er dus goede hoop op dat ik mijn goedkope abonnementje gewoon kan houden. :)
"Simpel-ceo Jasper de Rooij verklaart dat dit het goede moment was om zijn bedrijf te verkopen, aangezien Simpel een sterke groei van het aantal klanten genoteerd zou hebben en de bedrijven elkaar goed zouden kennen. "

Dat is niet de reden en dit zat er al lang aan te komen.

Simpel is altijd zo betaalbaar geweest omdat ze na het losgaan van T-Mobile altijd enorm scherpe afspraken met T-Mobile hebben gehad. Je zou hier van oneerlijke concurrentie kunnen spreken, maar waarschijnlijk is er gewoon erg goed onderhandeld. Andere virtuele providers op dit netwerk moeten veel meer betalen.

De reden dat dit een goed moment is voor de Rooij is dat het huidige contract met T-Mobile op 1 januari 2021 afloopt en ze daarna een stuk meer gaan betalen. Daarmee is hun prijspositie absoluut niet meer te handhaven en zouden ze een stuk duurder moeten worden.

Dit zat er al een tijdje aan te komen, daarom is Simpel de laatste twee jaar zo ontzettend veel reclame aan het maken. het klantenbestand moest vetgemest worden voor de overname door T-Mobile.

Edit:
Terechte vragen over bronnen als reactie hier op, maar ik heb hierover geen bronnen die ik kan delen. Ik werk zelf ruim 4 jaar in het wereldje, mijn bronnen zijn collega's en partners die er nog langer werken en ook regelmatig rond de onderhandelingstafels zitten.
Dit klinkt gewoon heel aannemelijk. De prijzen van Simpel zijn ook in de acties onwaarschijnlijk laag geweest. Voor Simpel is dit een goede deal, maar wat moet T-Mobile hier mee?

T-Mobile heeft naadt het “premium” hoofdmerk dan na goedkeuring 3 goedkopere submerken draaien: Ben, Tele2 en Simpel.

T-Mobile wil de grootste zijn in Nederland. Op de korte termijn krijgt T-Mobile er hiermee weer klanten bij. Dat is echter eenmalig. Ik kan er daarom niets anders van maken dat er een prijsverhoging moet komen in de Nederlandse markt en dat daarom merken overgenomen en ingelijfd worden.
Ik zie de eigenlijk nu maar twee submerken met elkaar botsen.

T-Mobile = premium brand, hoogste prijzen en hoogste snelheden
Tele2 = daar net onder, gericht op jongeren die veel data gebruiken maar niet de volle snelheid nodig hebben

Ben en Simpel zitten daar beiden net weer onder, bieden no frills sim only aan voor een lage prijs. Waar Simpel dan overigens wel in een iets lager segment zit dan Ben.

T-Mobile doet hiermee wel het tegenovergestelde van KPN. Die hebben Hi (zie Tele2) en Telfort (zie Ben) juist uitgefaseerd en doen het nu met twee merken. Wie weet blijven op termijn dus alsnog alleen T-Mobile en Ben over.
De kans dat KPN als grote speler overblijft is ook niet heel groot.
T-Mobile en Vodafone hebben in meerdere landen dekking. KPN niet. Daardoor ongunstige prijsafspraken tussen KPN en de de provider in het land waar jij naartoe gaat. Dat kost ze gewoon geld voor elke MB die jij verstookt sinds dat we in heel de EU kosteloos mogen roamen als eindgebruiker.
De prijzen zijn gemaximeerd door de EU, juist om concurrentie te bevorderen. Overigens zie ik ook niet hoe dit invloed heeft op de Nederlandse markt.
Wel een interessante theorie en sta er ook niet van te kijken als het zo is, zulke lagen prijzen zag je dus eigenlijk nergens bij andere aanbieders (heel af en toe een goede deal bij Ben ofzo).
Heb je hier wel een bron van?
Goede vraag, maar helaas, geen bron om te delen. Zie edit van mijn bericht :)
De reden dat dit een goed moment is voor de Rooij is dat het huidige contract met T-Mobile op 1 januari 2021 afloopt en ze daarna een stuk meer gaan betalen. Daarmee is hun prijspositie absoluut niet meer te handhaven en zouden ze een stuk duurder moeten worden.
Logica zegt als ze meer moeten gaan betalen dan zullen ze hun prijzen moeten gaan verhogen, ze verliezen klanten en kunnen dus ook niet echt meer doorgroeien zoals ze nu doen.

De vraag is dan of t-mobile het niet voor een leuk bedrag een kunnen kopen wetende dat de groei en bij simpel met hogere prijzen niet meer inzit. anderzijds t-mobile wil ook geen klanten verliezen aan vodafone of kpn als simpel prijzen moet verhogen.
Dat is natuurlijk alleen zo als er afdoende alternatieven zijn in hetzelfde prijssegment. Je kan uiteindelijk niet overstappen naar niks, dus dan kunnen mensen best wel blijven plakken.
Als je hier op gaat letten zie je dat veel vaker idd. Vodafone was ook een tijd heel actief geweest met klanten werven voor hun vast internet en tv (waaronder ik zei de gek) om vervolgens een paar maand later de boel te verkopen aan T-mobile.
Heel begrijpelijk natuurlijk maar daardoor ben ik kort daarna ook overgestapt van Vodafone naar t-mobile als mobiel provider.
Vodafone heeft Vodafone Thuis op last van de ACM van de hand moeten doen omdat ze gingen fuseren met Ziggo. T-Mobile heeft dat waarschijnlijk voor een schappelijke prijs kunnen kopen

Dat Vodafone daarvoor zelf bezig was met werven van klanten had daar dus niets mee te maken. De gesprekken met Ziggo hadden net zo goed op niets kunnen uitlopen en dan waren ze gewoon verder gegaan met Vodafone Thuis om hun eigen triple play aanbod te kunnen hebben.
Inderdaad, waarschijnlijk vangt ie met dit Pr-praatje ook nog weer wat mee als Parcom de Hema overneemt...
'Deze mannen hebben respect voor het merk. Ze weten dat dat merk de mooiste weg biedt naar aandeelhouderswaarde', zegt Jasper de Rooij van telefoonprovider Simpel. Parcom stapte in 2016 in zijn bedrijf en verkocht het net door aan T-Mobile.
https://fd.nl/profiel/136...y-en-toch-geen-wijsneuzen

[Reactie gewijzigd door Wietsee. op 16 oktober 2020 11:32]

Is dit niet iets dat regelmatig gedaan word?
Zeer lage prijzen om zo zoveel mogelijk klanten binnen te halen, wetende dat je dit niet kunt volhouden en dan de boel verkopen.
Als ze de prijzen maar hetzelfde houden , ik zit al jaren bij Simpel , onbeperkt SMS-en , bellen en 4Gb data voor slechts €10,- p.m. en ben er zeer tevreden mee.
Slechte ontwikkeling, Simpel is 1 van de laatste betaalbare budgetproviders. Die spoeling wordt wederom dunner en de positie van T-Mobile sterker, dat is geen goed nieuws voor de consument.
Maar is Simpel zo'n goedkope keuze dan? Als ik even kijk zie ik 6 GB + 250 minuten / 500 smsjes voor 16 euro.

ik vind dat nou niet echt goedkoop als je bijv naar Tele2 kijkt.
2 jaar geleden hadden ze 5 GB + ∞ minuten / 500 smsjes voor 10 euro.
Nu is dat 4 GB geworden dus voor die tijd was het een hele leuke prijs maar met een limitatie snelheid van 75Mbits.
Belachelijk dat we juist teruggaan in data.

Genoeg landen waar je ECHT onbeperkt kan krijgen voor 30-50 per maand.

Onbegrijpelijk dat de regering de overname tele2 ooit heeft goedgekeurd. We zijn weer terug bij af.
En ECHT onbeperkt kan alleen als bijna niemand het gebruikt. Het probleem is dat er allemaal zaken worden uitgerold om snelheid van het mobiele netwerk te verhogen (4G carrier agregation, en voor flink gedeelte 5G ook), terwijl dat weinig doet om de capaciteit van het netwerk te verhogen. MM-wave voor 5G geeft wel heel veel meer capaciteit, maar is enorm beperkt in bereik. Dingen als MiMo helpt wel wat, maar is ook beperkt in de form factor van een telefoon. Wat overblijft als echte betrouwbare methode om meer capaciteit te krijgen, is naast meer bandbreedte voor mobiel internet te reserveren (wat continue gebeurd, maar we hebben ook limitaties in hoeveel spectrum simpelweg beschikbaar is), is om meer zendpalen neer te zetten met een kleiner bereik. Dit is echter duur, en je moet wel de toestemming krijgen om het hele land vol te plempen met zendpalen.
CA geeft toch wel meer capaciteit? Je houdt de stabiliteit van de lage frequentie, en de data gaat als het even lukt over de hoge frequentie.
Die toestellen hebben echt geen CA omdat je met 7 Gb/sec wil downloaden. Die hebben 7 GB/sec omdat de operator 7 GB/sec aan capaciteit in 1 secor van een cel wil hebben. En het toestel daar in moet meedoen.
Voor het er in 20 seconden doorjagen van de gemiddende databundel bestaat maar weinig vraag vanuit de markt.
Bij CA gebruik simpelweg (bijvoorbeeld) dubbel zoveel bandbreedte voor dubbel zoveel snelheid. Doordat je twee keer zoveel bandbreedte gebruikt, kan je slechts de helft van de gebruikers in dat tijdsslot kwijt. Voor de gebruiker betekend het nog wel dat zaken gewoon wat sneller gaan, ipv 10 seconde wachten op een grotere download, heb je hem in 5 seconde. Al zal een groot gedeelte ook gewoon marketing zijn.
Klopt, maar bijvoorbeeld 2600 MHz in zijn eentje is niet echt handig in een cel. Valt veel te vaak uit als je een steegje in gaat.
Met CA kan je dat beter gebruiken omdat je tegelijk een stabiele basis hebt.
En eerlijk gezegd, je hoort vrijwel nooit van de LTE class van een toestel. Dat is dus geen marketingargument. Maar die ontwikkelingen kosten wel heel veel geld.
Tmobile biedt toch onbeperkt alles voor dat bedrag? En volgens mij KPN tegenwoordig ook?
Max 5gb per dag en dan 1gb laden telkens.

Als je een keer serie gaat bingen onderweg dan is het al op. Ik ben vaak onderweg aan het werk en dan gebruik ik mijn mobiele data en dan gaat het rap.
Belachelijk dat we juist teruggaan in data.
Omdat de 5GB, onbeperkt bellen en 500 SMS bundels een (tijdelijke) actie was.;)
Ze zijn alleen maar omhoog gegaan met de data door de jaren heen, ik begon daar met 1gb data en ongeperkt bellen en sms'en voor 10 euro. Zelf ben ik nog nooit zo lang bij de zelfde profider gebleven als ik nu bij hun zit, en ik heb nu voor 10 euro onbeperkt bellen en 5 gb data, (volgens mij was die 5gb een verlengings aanbod van 1gb meer) maar ja ik ga nooit over de 2 gb heen dus boeit het me niet.
Dus ja voor sommige is dit de ideale profider, goed netwerk, en kost maar 10 euro per maand met onbeperkt bellen.
Die heb/had ik. Als dat abbo afloopt kun je verlengen met dezelfde bundel en 3 maanden gratis :)

Voor een tientje een prima bundel voor de normale gebruiker :)
Ik heb die ook (al jaren) en het is nog sterker: je kunt je abonnement een aantal maanden voordat het afloopt al verlengen en die verlenging gaat de 1e van de volgende maand al in, mét 3 maanden gratis.
Mijn vorige abonnementsperiode duurde daardoor 19 maanden waarvan 3 maanden gratis waren, dus 5 GB, 500 SMS en onbeperkt bellen voor (19-3)*10/19 = €8,42 per maand.
75Mbits is voor je mobiel niet snel genoeg ?
Dat zeg ik dus niet, ik zeg alleen dat het onderdeel is van het contract.
Dat abonnement heb ik ook al 2 jaar en heb ik pas weer voor 2 jaar kunnen verlengen met dezelfde voorwaarden. Die 4GB wordt ook wel eens aangeboden maar blijkbaar waren er niet veel mensen die wilde verlengen met verlies van 1GB aan data.

[edit] En zojuist het abonnement van mijn vrouw ook verlengt. Weer 5GB, onbeperkt bellen en 500 sms voor 10 euro. Het kan dus nog steeds. Je krijgt ook nog eens de eerste 3 maanden gratis.

Ik ben benieuwd of door de overname door T-mobile de prijzen gaan stijgen. Ik zou qua contract de komende 2 jaar in ieder geval goed zitten.

[Reactie gewijzigd door 3raser op 16 oktober 2020 11:44]

Waarom zou je dat verlengen als je het ook gewoon voor dezelfde prijs kunt laten doorlopen?
Omdat je 3 maanden gratis krijgt bijvoorbeeld.
Wat destijds overigens een actie was. Dat was dus niet de vaste prijs of iets dergelijks.
Op dit moment is verlengen met 5gb data wel mogelijk, alleen wel voor Simpel klanten die al kunnen verlengen.
Ik heb al zeker 5 jaar een abonnement bij Simpel. In eerste instantie was dat 1 Gb data en onbeperkt bellen en SMS-en voor € 10,00 p.m.. Een jaar of 3 geleden kwamen de abonnementen van van 5 GB data en onbeperkt bellen en SMS-en voor € 10,00.

Ik ben al die jaren nimmer over mijn datalimiet gegaan en vind € 10,00 p.m. voor wat ik krijg een prima aanbod. Zeker omdat ik zoveel mogelijk data via wifi laat lopen.

Nimmer klachten gehad over Simpel. Groot voordeel is ook dat je p.m. vooruit betaalt.
Als je niet opzoek bent naar veel (zoals onbeperkt bellen + vele GBs data), dan zit je prima bij zo'n provider.
Als je bij bijvoorbeeld T-mobile naar sim only kijkt, dan begint dat pas bij €13,50/maand voor 120 minuten + 1GB. Bij Simpel heb je 100 minuten en 1 GB voor €6,00/maand. Tele2 komt inderdaad met 200 minuten en 1 GB voor €8,00/maand ook in wel in de buurt.
Mijn huidige anno
10 euro voor onbeperkt bellen, 5gb data, 500 sms.
Dat is voor Nederlandse begrippen goedkoop maar ik vind het nog steeds veel TOV buitenland.
Ik heb exact hetzelfde abonnement en ik maak dat eigenlijk nooit op. Overigens moeten we het niet teveel vergelijken met het buitenland. Immers moeten er ook Nederlandse medewerkers betaalt worden, die zijn vaak net wat duurder dan in het buitenland.
Dit. En we hebben in NL best wel een heel goed netwerk. Ga maar eens naar Duitsland waar je lang niet overal 4G hebt. Duitse vrienden waren verbaast dat ze midden op de Veluwe goede 4G hadden.
In Duitsland betaal je ook nog eens veel meer. Bij het goedkoopste (en veruit slechtste) netwerk betaal je 50 euro per maand voor unlimited. Bij Telekom betaal je een whopping 82 euro per maand.

Natuurlijk zijn er buitenlanden waar het goedkoper is. Maar veel zijn er dat niet, als je ook even het inkomensniveau erbij pakt (en de kleine lettertjes).
Ik heb het identieke abonnement. Dit was volgens mij de 4GB, maar na verlenging werd dit opgehoogd naar 5GB per maand.
€10 voor 5 GB data, onbeperkt bellen en 500 SMS. Helaas bij T-mobile dus €20 euro voor hetzelfde aanbod.
In het voorjaar heb ik bij T-mobile voor mijn dochter 5GB (+2GB extra) voor 12.50 euro per maand afgesloten (2-jarig abo). Omdat ik zelf al T-Mobile had was het zo goedkoop, anders was het 2.50 euro duurder geweest. Hetzelfde abonnement is nu 17.50 euro (min 2.50 euro = 15 euro per maand).
Het grote verschil met budget-aanbieders is dat als de databundel op is, het internet gewoon blijft werken, zij het op een zeer lage snelheid (wat nog meer dan genoeg is voor WhatsApp e.d.). Ideaal dus voor kinderen en anderen die gemakkelijk ongemerkt over hun databundel heengaan.

TL;DR = Het kost bij T-mobile geen 20 euro pm maar 17.50 euro, met klantvoordeel 15 euro pm. Is je databundel op, dan geen extra kosten maar lagere snelheid. Bij Simpel, Hollandse Nieuwe e.d. ga je flink dokken.
Ze waren wel iets goedkoper. Heb zelf nog een ouder abonnementje lopen bij Simpel voor €7,50 per maand met 2,5GB - 250 min - 500 SMS.

Jaren geleden kon je zelfs 1GB - 100 min - onbeperkt SMS voor €5.
M'n schoonmoeder betaald 2,50 per maand. Niet veel data.
Die heb ik dus, de €5 actie, op het moment ben er nog steeds zeer tevreden over.
Als je niet opzoek bent naar veel (zoals onbeperkt bellen + vele GBs data), dan zit je prima bij zo'n provider.
Als je bij bijvoorbeeld T-mobile naar sim only kijkt, dan begint dat pas bij €13,50/maand voor 120 minuten + 1GB. Bij Simpel heb je 100 minuten en 1 GB voor €6,00/maand. Tele2 komt inderdaad met 200 minuten en 1 GB voor €8,00/maand ook in wel in de buurt.
en HollandsNieuwe met 7,50 voor 1000 ticks (min/sms/mb is is dan ook niet verkeerd en hun 2000 voor 8,50 of 4000 voor een tientje zijn gewoon ronduit Spotgoedkoop. dan zit je bij extreem weinig gebruik misschien een halve euro duurder, maar wanneer je daar nét boven zit en bijvoorbeeld 20 minuten bellen en (bijna) 2gb data, zit je veer veel goedkoper dan de meeste simpel/tele2 oplossingen.

zou ik niet al vodafone hebben gehad - dan zou ik zeker voor HN hebben gekozen als cheap-data only / backup-bij-storingen oplossing. nu zoek ik / moet ik op zoek naar een andere toko, maar tot nu toe heb ik er nog geen gevonden die me aanspreekt.
Maar bij HollandsNieuwe heb je dan maar 1000MB voor 7,50 en dan nog 0 belminuten. Dan heb ik toch liever voor 10,- onbeperkt bellen en 5GB. De relevantie van HollandsNieuwe is wmb gestopt toen ze stopten met het kunnen oppotten van die virtuele 'ticks' (toen heette het beltegoed volgens mij), waardoor de totaalsom voor HN bij de meeste deals vrij slecht is.
De USP van HollandsNieuwe is nu vooral dat alles uit één bundel komt. Dus ook wanneer je extra kosten zou maken voor 0900-nummers of in/naar het buitenland. Onbeperkt bellen en sms'en is ook nog mogelijk voor €2 extra.
Voor mij komt HN wel gunstig uit de bus omdat ik icm mijn Ziggo-abonnement er ook nog 1000 ticks bij krijg. Het is misschien niet zo goedkoop als bij Simpel, maar wel gunstig geprijsd voor mijn use case.
Dat was een USP toen je dat potje kon opsparen. Daarna werd het 1 maand oid meenemen, en nu volgens mij helemaal niet meer. Hierdoor moet je bundel het hele jaar toereikend zijn, terwijl je voorheen de zuinige maanden kon opsparen voor een relatief grote bundel in de vakantie. Omdat zij alles uit 1 bundel doen komen zij vaak ook onterecht hoog naar voren in prijsvergelijkers, omdat weinig systemen snappen dat de SMS'jes/MB's/belminuten allemaal óf/óf zijn, en niet én/én.
In mijn idee maakt https://www.thoorn.nl/ HN onverslaanbaar goedkoop...
Als ze daar ook t-mobile korting op het zelfde adres toe passen stap ik direct over😁.
Hun €4,00/maand abonnement met onbeperkt bellen en 500 SMS was ideaal voor dumbphonegebruikers, jammer dat hun 2G-ondersteuning na juni stopt.
ik betaal 12 euro voor onbeperkt bellen/SMS en 10 Gig. In 2018 afgesloten voor 2 jaar toen ze jarig waren. Zulke aanbiedingen zie je niet meer snel.
Vorig jaar mijn abonnement verlengt bij Tele 2 betaalde € 18,68 per maand inflatie verhogend was €18,00 tijdens instap een abonnement 2 jaar voor 5GB data en onbeperkt bellen/sms tijdens de verlenging wel een actie betaalde ik €17,00 inmiddels €17,44 inflatie verhogend per maand maar wel met 20 GB data onbeperkt bellen/sms.
Krijg er extra voor terug 15 GB aan data extra en minder abonnementskosten per maand. een goede omschakeling tijdens de verlenging op dat moment goedkoper kan ik het nu niet vinden.
13,50? Dan zijn de prijzen weer gestegen. Is dat alleen bij T-mobile of bij meerdere providers, vraag ik me dan af?

Ik betaal bij T-mobile 11,50 p/m voor onbeperkt bellen met 1gb internet p/m (+ 500mb gratis omdat ik t-mob thuis heb) en kreeg er nog een leuke wireless speaker bij t.w.v. 180 euro, ook. Mijn abonnement is nog geen jaar oud...

Dan heb je met T-mobile ook nog voordelen zoals korting bij meerdere abonnementen met meerdere mensen in hetzelfde huishouden. Helaas is t-mobile 'family' gestopt (onbeperkt bellen met 5 personen en 5 euro korting p/m), die was wel krachtig.

Ik moet zeggen dat ik het ook wel jammer vind dat de "echt goede deals" pas aanbreken als je onnodige dingen gaat aanschaffen, zoals alles onbeperkt (thuis + mobiel) in een combideal. Dan krijg je mega korting, maar dan denk ik ook bij mezelf: Waarom zou ik 1Gbit glasvezel nodig hebben en waarom zou ik onbeperkt data nodig hebben?
Het stomme is dat dit maar 10-15 euro per maand duurder uitkomt dan 50/50 glasvezel met 1gb databundel...
Ik heb onbeperkt bellen en 5GB, en dat al iets van 3 jaar bij ze. Dat soort bundels zijn bij anderen veelal een stuk duurder. Of je betaald nog weer flink meer voor een X aantal GB méér waar ik in ieder geval niks mee doe.

Probeer maar eens iets te vinden voor max. 10,- met onbeperkt bellen en > 3 GB. Dan zit je veelal toch weer dik over de 10,- heen.
En dit dan? https://www.lycamobile.nl/nl/bundle/3-month-bundle-xs/ ? maar goed, dat is dan voor 3 maanden, niet al te snel en prepaid en verder moet je maar zien. Kijk niet naar de klantenservice...
- 3 maanden
- in mijn ogen is 15 meer dan 10. Zeker op zo'n kleine prijs een significant hogere prijs. Vele mensen gaat het om een nóg betere deal dan Simpel. En dat betekent dus niet nog méér GB's voor nog meer geld.
€15 per drie maanden is €5 per maand
Ah, excuus. Dan is het zeker niet gek. Al krijg ik bij LycaMobile nogal de associatie alsof ik elke 3 maanden dan even naar zo'n fysiek telecomreparatiewinkeltje moet. Jij hebt hier ervaringen mee? Kan je dat ook gewoon als een abbo nemen? Klantenservice heb ik toch nooit nodig, dus dat is voor mij eigenlijk nooit een criterium bij aanbesteding.
Heb het online aangeschaft. Kan niet als abbo. Wel 2x €5 beltegoed gekregen (ook omdat ik nummer meebracht). Dat ik na drie maanden weer verder moet zien vind ik niet bepaald handig.

Uit voorzorg niet het 'Saver plan' ingeschakeld. Ik ga ook niet over die 5GB heen. Onbeperkt gratis bellen geldt overigens niet de eigen klantenservice... Maar daar heb je dan geen last van.
Hier thuis een paar abonnementen lopen bij Simpel: 4Gb, onbeperkt bellen/sms voor €10,-
Dat zijn pracht-abo's voor de kinderen en mijn vrouw.
En niet per 100kB afrekenen in een data-sessie zoals bij Lebara/Youfone/Hollandse N.
Overigens net berichtje in de mail:
------------
'
Beste ****
Vandaag hebben wij aangekondigd dat we het voornemen hebben om Simpel te verkopen aan T-Mobile. Er verandert hierdoor niets voor jou als klant van Simpel. Je abonnement blijft ongewijzigd en we blijven je op dezelfde manier van dienst zijn, zoals je van ons gewend bent.

Mocht je vragen hebben over dit bericht dan kun je onze speciale webpagina bezoeken waar een aantal vragen & antwoorden voor je klaar staan.

Vriendelijke groet,

Team Simpel
----------------
Ik denk dat we nog even klant blijven.
Met een gezin kun je beter family share van Vodafone nemen. Betaal je 12,50 per extra aansluiting en hen je 200GB in de share pot met onbeperkt bellen.
Met Ziggo korting kom ik op €18.33 pp.
Da's bijna 2x zo veel. En ik ben al niet blij met Ziggo (upload) en via mijn vorige werkgever een hoop gedoe gehad met VF.

Hun winstmaximalisatiecultuur mag echt in deze kapitalistische wereld, maar dan wel in combinatie met de beste service en kwaliteit.
Zodra Simpel acties heeft, zijn ze heel goedkoop. Ik kan mij een actie herinneren van meer dan 5GB voor 10 euro in de maand toen Tele2 nog niet eens zo goedkoop in de prijzen voorbij kwam. Momenteel is Tele2 weer goedkoper, maar de twee wisselen elkaar nog wel eens af.

Vergeleken met KPN, T-Mobile en Vodafone blijft Simpel nog steeds een hele goede deal voor een mobiel abonnement. De enige manier om goedkoper uit te zijn is met een triple play abonnement, maar dan zit je gelijk met al je diensten bij dezelfde zaak met alle risico's en onhandigheden van dien.
De enige manier om goedkoper uit te zijn is met een triple play abonnement

Dat hoeft helemaal niet ja als je veel data wil wellicht, maar wil je gewoon een bundel van 1gb ofzo ben je met zo triple play abbo niet goedkoper
Je krijgt dan vaak een euro of 2 korting, en de data wordt ook weer verdubbeld die je misschien niet eens wil.

Ik zit bij simpel met 500mb voor 4 euro, bij Vodafone/ tmobile en kpn betaal je direct minimaal 10 euro of meer voor de kleinste bundel.
Ik heb hier 5GB (ruim genoeg aan) en onbeperkt bellen naar vast en mobiel plus 500 sms voor €10. Daarvoor had ik Vodafone voor 15-16 euro met 6 GB en onbeperkt. Dat was wel met de zogenaamde 5 euro korting via Ziggo. Dus eigenlijk 10 euro duurder voor nagenoeg hetzelfde...
Slechte ontwikkeling dit. Ga er maar vanuit dat de prijzen omhoog gaan, wellicht niet veel want ze moeten nog kunnen concurreren. Maar vrees dat het gedaan is met aanbiedingen van €10.

[Reactie gewijzigd door ManiacsHouse op 16 oktober 2020 12:01]

Inderdaad of de nog kleinere bundels van 250/500mb/1gb voor een paar euro, ik doe niks met mijn data zowat dus een 250/500mb bundel voor 4 euro is ideaal.
Ik betaal 10 euro per maand voor onbeperkt bellen en 5GB over 4G. Dat vind ik wel goedkoop en kan ik eigenlijk nergens anders vinden :)
Ik heb al een paar jaar Youfone 10gb met onbeperkt bellen voor 12 euro. Daar nu niet meer zo goedkoop te krijgen trouwens. Ik laat m gewoon doorlopen...
4G misschien niet, maar ik betaal er nu €5 voor prepaid
https://www.lycamobile.nl/nl/bundle/3-month-bundle-xs/
Het ligt eraan wanneer je welk abo afsloot. Ik heb hier bijvoorbeeld een abo voor erbij voor 3 euro per maand bij Simpel. Dat vind ik behoorlijk scherp geprijsd.

Maar als je kijkt naar alle budget providers (Youfone, Simpel, BEN, etc.) dan zitten ze allemaal tussen de 7,50 en 15 euro voor een abo met voor veel mensen voldoende belminuten en internet. De 3 grote jongens zitten daar ver boven.
Voor mij het zelfde 4 euro per maand 500mb, al is dit nog redelijk te veel mb voor mij.
Maar goed ik zie als de overname doorgaat deze bundels wel verdwijnen, ze zullen even blijven en uiteindelijk krijg je bericht je kan over naar deze bundel of weg.
Privé betaal ik maar 2,50 per maand.
500MB / 200min of sms.

Ze proberen mij al een tijdje uit de tent te lokken met 'Je mag nu verlengen!!1', maar dat gaat niet gebeuren want dan verander ik van abonnementsvorm.
Nee dank u, ik vind het prima zo. :z

[Reactie gewijzigd door PD2JK op 16 oktober 2020 13:36]

Hier idem. Heb al meer dan 3 jaar 5GB + onbep bellen + 1000SMS.
Een betere aanbieding ben ik nog niet tegengekomen én bovendien heb ik nu iedere maand opzeggen!

Ik ben er alleen niet uit of ik beter uit ben door een nieuw contract aan te gaan voor 2jr òf dat ik deze gewoon door laat lopen....
Ik heb exact hetzelfde abonnement voor die prijs, hopen dat deze nog fijn door kan blijven lopen :)
Het is inderdaad al een tijdje niet meer zo goedkoop als het was, dit is ook de reden dat ik op you phone ben overgestapt. Geen snel 4G maar met mijn bundelkorting heb ik het nergens goed koper gezien
Ze bieden bij simpel ook 4gb + onbeperkt bellen voor 10euro. Ik zit nog met een oud abonnement bij simpel waardoor ik voor hetzelfde bedrag meer data krijg. Ik heb het afgelopen jaar nog geen betere aanbieding gevonden voor iemand die enkel onderweg 4g nodig heeft.
5GB internet en onbeperkt bellen voor €10,-, perfect voor mijn dochter. Verder de mogelijkheid om een plafond in te stellen.
Ik zit bij Simpel niet voor de grote bundels juist voor de kleine, ik heb 500mb en 150min ofzo voor 4 euro maandelijks.
Ik heb geen zin om 10 euro of meer te betalen voor het zelfde bij een andere provider.
Heb al jaaaaren 5GB data en rest onbeperkt voor een tientje bij Simpel
Voor iedereen die alleen maar een beetje email en whatsapp gebruikt onderweg is een abbo van een paar euro voor een paar honderd MB fantastisch.
Nou, voor ons is Simpel iig veruit t voordeligst.
Ik heb een Simpel abo van €2,50. Goedkoopste Tele2 die ik zie is €8, dat is 3x zoveel.
Tele2 heeft dan meer data, maar ik krijg t nu al niet op, dus is dat niet relevant.

Mijn ouders hebben hetzelfde abo, en voor hun geldt hetzelfde.
Die hadden eerst prepaid, maar daarbij letten (verleden tijd) ze flink op het datagebruik.
Nu betaalt ma €1 meer en pa €4 minder, en kunnen ze zorgeloos doen wat ze willen.

Vziw is er niks wat bij die €2,50 in de buurt komt; sommige prepaid constructies zijn mss goedkoper maar die zijn dan weer te krap qua bundel.
edit: ff gecheckt; ik zie dat (het nieuwe?) L-Mobi met €2,08 iets voordeliger is dan Simpel, met ook meer minuten maar minder sms, en op KPN. Ze hebben ook n nog kleinere bundel van €1,25.

@fl2001, ah je was me voor, inderdaad had ik L-Mobi net gevonden, Lyca mss ook maar ik laat t bij 1 tegenvoorbeeld.

[Reactie gewijzigd door N8w8 op 16 oktober 2020 12:33]

Dat hoeft zeker niet. lycamobile en lmobi hebben vaak goedkopere en grotere bundels dan bij een contract.
Simpel is vooral interessant voor mensen met weinig datagebruik. Bij veel providers moet je namelijk veel data kopen om voordeel te hebben, bij Simpel begint het voordeel al bij 250 MB.
Ik heb bijna 2 jaar geleden een aanbieding genomen bij Simpel, 10 euro voor 5 GB en onbeperkt bellen en 500 sms'jes. De eerste 6 maanden waren geloof ik 2 euro per maand. Dit vind ik erg goedkoop tegenover bedrijven zoals T-Mobile.
Betaal 10 euries voor 5 gb data, onbeperkt bellen en 200 smsjes per maand bij Simpel. Overtref dat maar eens.
Ja, want ze hebben ook al Tele2 overgenomen, beetje raar dit, terug naar de 3 providers. Kan nooit goed zijn.

nieuws: T-Mobile NL en Tele2 NL ronden fusie af
Ja, want ze hebben ook al Tele2 overgenomen, beetje raar dit, terug naar de 3 providers. Kan nooit goed zijn.

nieuws: T-Mobile NL en Tele2 NL ronden fusie af
Deze overname had in mijn ogen nooit goedgekeurd mogen worden... Uiteindelijk onderaan de streep komen we altijd maar weer op de drie providers neer: T-Mobile, KPN en Vodafone.
Het is betaalbaar omdat er prijsafspraken zijn gemaakt met als doel marktaandeel te winnen. Het is een businessmodel wat niet kan voortbestaan omdat "simpel" te weinig geld binnenkomt. Vergelijkbare prijsoorlogen hebben we ook gezien toen Tmobile Tele2 wilde overnemen. Des te groter het marktaandeel des te hoger de prijs is die voor de overname betaald moet worden.
huh simpel en te weinig geld binnen komen? afgelopen jaar anders tientallen miljoenen winst gemaakt, wat voor zo een provider echt veel geld is, geen idee waar je vandaan haalt dat er geen geld binnen komt :D
Volgens mij zijn er nog best veel. Simyo, Lebara, Hollands Nieuwe. En Ben is ook niet duur, alhoewel ik hem hier in de discussie weinig voorbij zie komen.
Simyo is van KPN
Hollandsnieuwe is van Vodafone
BEN is van T-Mobile

Enkel Lebara is een onafhankelijke provider. Als Simpel dadelijk ook opgeslokt is staat de providers eigenlijk niets meer in de weg om de prijzen op te gaan schroeven.
Simpel is zeker geen budgetprovider heb je naar hun prijzen gekeken? Wat wel budgetproviders zijn dat zijn Simyo en bijvoorbeeld Youfone.

Ik heb nu bij Simyo een abonnement voor 13,22 euro per maand exclusief btw met 20 gb data en 400minuten/sms.

[Reactie gewijzigd door thijs96 op 16 oktober 2020 10:54]

Uhuh. Laten we even exclusief BTW niet gaan gebruiken om de handel te vertroebelen.

Simyo: 3GB + onbeperkt bellen = €14 per maand
Simpel: 4GB + onbeperkt bellen = €10 per maand
Youfone: 4GB + onbeperkt bellen = €10 per maand

Oké, Simyo is een één-jarig abbo, Simpel twee jaar. Maar ik vind het dan toch heel twijfelachtig als je dan claimt dat Simpel geen budgetprovider is omdat die te duur zou zijn.
Simpel richt zich alleen niet op de hogere datalimieten. Als je dat wel nodig hebt, ja dan is Simpel niet de keuze die je moet maken, maar heb je die niet nodig dan is het gewoon wel één van de goedkoopste, of de goedkoopste, budget provider.

Ik zit nu al jaren bij Simpel met 5GB data met onbeperkt bellen voor €10 per maand. Laat me weten waar ik goedkoper iets vergelijkbaars kan krijgen.
Precies je kan dus wel zoals boven jou 12,50 gaan betalen, en schijnbaar 20gb data gaan krijgen.
Maar waarom meer gaan betalen en meer krijgen, als je waarschijnlijk niet eens die 5gb data op krijgt.
Er bestaat nog een virtuele provider: Lycamobile :>

Daar kan je 2 kanten op. Het is allemaal prepaid dus geen lange contracten. ;)

Je krijgt voor 10 euro, onbeperkt bellen met 5gb data per maand.

Of je neemt een zogeheten 3 months plan dan betaal in een keer 15 euro en betaal je slechts 5 euro per maand voor onbeperkt bellen met 5 gb data.

Zo hebben nog veel meer pakketten waar je uit kan kiezen.

Een aanrader voor iedereen. Lycamobile.nl :*)
Ik heb nu bij Simyo een abonnement voor 12 euro per maand exclusief btw met 20 gb data en 400minuten/sms.
Maar dat geld alleen als je een vast abbo bij KPN hebt. Als je Simpel met de meeste andere aanbieders vegelijkt, zijn ze wel een budgetprovider. Zo adverteren ze zichzelf ook.
Het valt me op dat mensen die denken zo goedkoop te kunnen combineren, veelal bij onnodig dure premium-providers zitten (KPN en Ziggo) bijv. Bij KPN is er met VDSL vaak amper een reden om daar first-party te zitten ipv via een goedkopere reseller. En de budget internetleveranciers hebben vaak geen combideal met een provider.
Wij komen van Telfort maar dat is nu opgegaan in KPN.
SImpel is een prima budget provider als je kijkt na de kleine bundels, jij komt nu weer met een 20gb data bundel ja leuk.
Ik ga geen cent neerleggen voor 20gb data waar ik nog niet eens 100mb op maak, ik betaal 4 euro voor 500mb ideaal juist.

Voor de wat grotere bundels die zij hebben,zijn ze inderdaad niet echt aantrekkelijk.
Ben het daar mee eens. Ligt puur aan je verbruik welke provider de beste optie is.
ach, Simpel weer bij T-mobile. En over twee jaar splitst een nieuwe budget-provider zich weer af. Gaat toch af en aan.
Simpel is al een virtuele provider op het T-Mobile netwerk, dus qua concurrentie is dat alsnog enigsinds beperkt tot de tarieven die T-Mobile rekent. Hetzelfde heb je met virtuele providers op het KPN (Simyo bijvoorbeeld) en Vodafone (Hollandsnieuwe) netwerk. Zolang er maar drie netwerken in Nederland zijn zal je altijd een beperkte concurrentie hebben.
Inderdaad,. Ik heb 1000 mb en 250 min en sms voor 5 euro. Nergens goedkoper ondanks dat ik T-Mobile thuis heb.
Als er een markt is voor een alternatief is komt dat er vanzelf. Maar ik denk dat je alleen kunt overleven met consolidaties. Marges worden alleen maar lager, dus je moet het van schaalgrootte hebben.
Mocht je Ziggo hebben dan kan je bij Vodafone korting krijgen. edit: dan kom je op soortgelijke prijzen als simpel

[Reactie gewijzigd door AOC op 16 oktober 2020 10:20]

Het zal aan mij liggen maar het komt niet eens in de buurt van soortgelijke prijzen.
Vodafone met korting:
4Gb + 150min + onbeperkt SMS -> 13 euro
Simpel:
4Gb + onbeperkt bellen + 500 min -> 10 euro

Vodafone is dus 30% duurder voor (veel) minder belminuten (SMS gebruikt toch niemand meer)
Ik heb over het onbeperkt bellen gelezen. Komt veruit niet bij elkaar in de buurt, excuus:)
Maar dan introduceer je weer vendor lock-in waardoor je nooit meer van het vreselijk dure Ziggo-internet/tv af kan. Daar begin ik dus niet aan.
Dan kom je nog niet helemaal in de zelfde soortgelijke prijzen, ik heb 500mb data dat heeft vodafone niet.
Als ik vodafone kijk en ik zeg ik heb ziggo, dan betaal ik minimaal 10 euro krijg dan wel 2gb data maar goed.

Ik maak nog niet eens 100mb op in de maand, waarom zou ik dan 6 euro meer dan nu betalen, en 1,5gb extra data nemen ?.
Als je niet eens 100mb per maand gebruikt, dan kan je echt spotgoedkoop uit zijn bij L-Mobi: https://l-mobimobile.nl/jaar-bundels/

Voor 1,25 eur per maand krijg je 100mb, 25 min en 5 smsjes.
Volgens mij heeft iemand mij deze al eens eerder gestuurd, en zeker voor 15 euro in een jaar ideaal.
Ik ga deze eens bewaren want ik hoef nog maar tot volgend jaar mei, en je ben daar sneller dan je het door heb tnx :).
Idd dan ben ik weg daar als T-Mobile het overneemt.....
T mobile vind ik een verademing na 10 jaar kpn / Telfort. Scherpe prijzen en prima service. Tot nu toe geen klachten, sinds een jaar overgestapt
Tmobile is prima maar als ze overnemen zie ik grote veranderingen, bij simpel zitten ook vele juist voor de kleine bundels.
Ze zullen deze wellicht enige tijd nog aan houden onder water, maar na een tijdje ook opheffen en je laten overstappen naar 1gb data voor 13,50.

Ik zit er prima met de 500mb data bundel voor 4 euro, ik hoef geen 13,50 te betalen voor 1gb data.
Per saldo zit je op het netwerk van T-mobile.
Is het slim om nu direct in te gaan op het verlengvoorstel van Simpel, waarvan 2 maanden gratis voor de komende 2 jaar? Ik ben bang dat T-Mobile namelijk de prijzen omhoog gaat gooien. Mijn oorspronkelijke 2-jarig abonnement is al een tijd 'verlopen' en dus maandelijks opzegbaar voor beide partijen.

[Reactie gewijzigd door Wietsee. op 16 oktober 2020 11:08]

Een verhoging geeft altijd een mogelijkheid om over te stappen
Volgens mij wel. Ik kon al vier maanden verlengen, nooit actie op ondernomen... maar ik heb het zojuist toch maar gedaan.
Zoals al aangegeven: Wanneer "ze" jouw abonnement ineens gaan verhogen met een bedrag dat groter is dan de zogenoemde inflatiecorrectie, kun je het abonnement gewoon ontbinden. Per direct en zonder boeteclausule.
Ok bye bye 2.50 abonnement, het was leuk zolang het duurde. Tijd van komen, tijd van gaan.
Zo lang je abo loopt is het volgens mij enorm lastig om de voorwaarden aan te passen. Had ik destijds ook met mijn unlimited data abo. Dat heb ik nog een paar maanden/jaar(?) gehad tot ik 4G wilde en ik moest overstappen.
Nope totaal niet lastig tmobile kan gewoon het abbo laten stoppen, heb ze aantal jaren geleden ook al gedaan.
Ik kende iemand die had een abbo van zoveel minuten en geen data(Of nou ja het mocht op 64kb/s), alle minuten van elke maand die over waren gingen mee kon je opsparen.

Tmobile heeft die aantal jaar geleden gewoon stop gezet, uiteraard verkochten ze hem al een tijdje niet meer.
Dus iedereen was over zijn normale contract al heen, je kon of over naar een ander abbo of opzeggen.
Dat is volgens mij vooral binnen de originele looptijd. Dus de eerste 2 jaar zit je aan elkaar vast, maar daarna wordt het gewoon iedere maand verlengd. De opzegtermijn die jij hebt hebben zij ook, want ze hebben geen verplichting om jou als klant te houden nadat je abonnement is afgelopen.
Een 2,50 abonnement is natuurlijk niet levensvatbaar. Als dat er makkeljik uit zou kunnen waren er wel meer partijen die dat deden. Het is slechts een strategie en een hoop klanten binnen te halen en dan de toko te verkopen aan een grotere partij.
Alsof ze met simpel de strijd aangaan met kpn, die laatste hebben niet eens interrese in de budget markt, zijn ook bv niet voor niks gestopt met telfort.
Kpn geen interesse in de budget markt? Wat is simyo dan?
Simyo is geen echte budget provider, dat geven ze trouwens bij hun eigen klantenservice ook gewoon toe hoor.
Kwa prijzen is simyo wel een budget provider maar inderdaad top service hebben ze.

Ik heb zelf 20gb + 400min bel/sms voor 13,22 euro exclusief btw per maand
hoezo geeft je de prijs van exclusief btw aan ;) En daarnaast, is dat in combinatie met simyo compleet korting waarvoor je een vaste internet verbinding van KPN nodig hebt, in dat geval begrijp ik de prijs wel.

Ook qua prijzen is simyo zeker geen budget hoor.

Voor een kale simonly van 1 jaar, betaal je voor 6GB en onbeperkt bellen 16 euro per maand....
voor 3GB data en onbeperkt bellen zelfs 14 euro per maand. Vind ik nou niet echt bepaald budget prijzen te noemen hoor.

[Reactie gewijzigd door fl2001 op 16 oktober 2020 10:40]

Als je niet alleen naar onbeperkt bellen kijkt, dan is het zeker wel een budget provider.

Ik gebruik simyo bijvoorbeeld prive, maar bel nauwelijks prive.
Het is voornamelijk om bereikbaar te zijn en om naar KPN netwerk te switchen als T-Mobile zakelijk geen bereik heeft of traag is.

14 euro voor 300 minuten en 6gb data (+maandelijks opzegbaar) noem ik budget provider.
Is dat zo geweldig dan?

Bij Ben ben je goedkoper uit: https://www.ben.nl/basicfit/sim-only voor 12 euro ( maandelijks opzegbaar) 200/bel/smsjes en 6GB per maand.

Overigens kost hetzelfde abbo nu bij simyo 16 euro per maand en geen 300 min meer, maar slechts 200.
En ik kan nog wel enkele providers opnoemen waar je goedkoper uit zou zijn.

Maar goed als jij al elke maand 14 euro betaalt om alleen bereikbaar te zijn, dan zal je een paar euro meer of minder ook niet schelen denk ik zo.
Maar toch, Ben is weer T-mobile, die heb ik al zakelijk.
Ik moet dus kiezen voor een provider van het netwerk KPN of Vodafone, volgens mij is Simyo dan een budget provider, aangezien KPN duurder is.

Maar goed, waar hebben we het inderdaad over, die paar euro's..
Inderdaad ze zijn vergeleken met SImpel niet hele erge budget provider, zeker niet als je kijkt na de kleine bundels 1gb data/ 200 min begint bij 9 euro.
Terwijl je voor 7,50 bij simpel 2gb data heb en 250min, de grotere bundels heb ik niet vergelijkt want die zijn voor mij dan niet interessant.
Klopt, de enige die kan concurreren is Youfone. Maar deze gebruikt alleen het KPN netwerk en is geen eigendom van KPN.
Daarom bestaat het Simyo-merk nog steeds? ;)
Neeeeee!

İk heb een 2,50 abbo die gaat ze natuurlijk verneuken. Wij (laag inkomens) hebben de kleine partijen hard nodig.
Voorlopig lijkt daar nog geen sprake van. Ik vermoed dat ze dat abo er wel inhouden als 'lokkertje'
Ik denk niet dat ze hem erin laten wellicht voegen ze Ben en Simpel samen, want om nu 2 goedkope providers te hebben.
Bij Ben begint het bij 7 euro is nou ook niet heel veel geld, maar goed ik zit ook bij simpel 4 euro dus gaan zien wat er gaat gebeuren.
Ik heb zeker geen laag inkomen maar heb ook een abbo van 4 euro, omdat ik niet weet wat ik met al die data zou moeten.
Waarom betalen voor iets wat ik toch niet gebruik, die 2,50/ 4 euro is meer dan prima.
Blijkbaar zijn budgetprovider Ben en middensegmentprovider Tele2 niet voldoende om met KPN en VodafoneZiggo te concurreren. Vind ik op zich wel vreemd, Simyo is geen grote partij en Hollandsnieuwe kunnen ze best aan, lijkt me. Volgens mij doet T-Mobile het behoorlijk goed.
Ze kunnen het beter doen door concurrentie te killen.
Zoals je zelf al zegt ze hebben al 2 budget providers wat al raar is en een 3de slaat nergens op.
Behoorlijk goed != marktleider zijn. 1 van de spelers in de markt zijn is niet genoeg.
Ach zou me niets verbazen als ze Ben en Simpel samenvoegen en dan onder 1 vd 2 namen verder gaan is een kostenbesparing lijkt me.
Ja denk ik ook en dan de bundels van simpel laten verlopen, want Ben is natuurlijk als je vergelijkt redelijk goedkoop 7 euro.
Bundels van 2,50 of 4 euro verdienen ze niet veel aan, ze hebben liever dat je minimaal een 10tje betaald.
Of dat ze die 2 gaan samenvoegen onder één naam, "Ben Simpel" :P
Ik had een abonnementje voor de kinderen bij simpel, 2,50 per maand voor 250 MB en een beetje bellen. Totdat ze een keer over de 250 MB heen gingen. Oeps, toen werd het 35 euro per maand. Daarna maar een dataplafond ingesteld voor 0,50 per maand extra.

Inmiddels over naar ben, mooie deal kunnen scoren voor weinig (2500 MB voor 8 euro en een goede toesteldeal).

Privé nog een jaarabo van simpel erbij genomen met een mooi 06 nummer dat ik graag wil houden. Ach, die 2.50....
Bij die budget providers is dat denk ik juist het verdien model. Erover en het kost bakken geld.

KPN duur maar gaat lekker door op lagere snelheid. Je zou zeggen data op is door op trage snelheid of einde data ipv maar data blijven verbruiken en daarna een rekening die skyhigh is.
Voor kinderen zijn deze prepaid jaarbundels echt ideaal: https://l-mobimobile.nl/jaar-bundels/

Zelfs goedkoper dan simpel, en misschien nog wel belangrijker, je kan NOOIT over je bundel heen gaan. Dus geen shock bills mogelijk.
en wanneer ging de fysieke merge van T-mobile en Tele2 in dan ? dit is al bijna 2 jaar geleden afgerond maar ze zijn nog steeds 2 verschillende telecom bedrijven...
Het blijven voorlopig twee aparte merken onder één bedrijf. Tele2 heeft inmiddels 200k klanten overgezet op het T-Mobile netwerk, de planning is dat het voor het einde van het jaar alle 1.2 miljoen Tele2 klanten definitief op het T-Mobile netwerk zitten.
Oh, dus dat is wat er gisteren bij mij is gebeurt dan? Het "nieuwe 4G netwerk" van Tele2 is dus dan het netwerk van T-Mobile. Dat is wel nieuws voor mij.
Als je niet weet dat Tele2 over gaat op T-Mobile, heb je of onder een steen geleefd of een hele grote wereld reis van een jaar gemaakt en ben je net terug ? 😋.

Dit is onder andere hier zoveel in nieuws geweest, ook andere kranten en alles volgens mij artikel wel over geschreven kan je bijna gewoon niet gemist hebben.

Het was echt al lang bekend Tele2 op den duur ging verdwijnen, ze hebben duidelijk gemaakt het nog een tijdje naast elkaar te zullen houden.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 16 oktober 2020 17:52]

haha ik wist wel van het transitie (het overname vond echt een maand na mijn overstap T-Mobile -> Tele2 plaats), maar ik had het niet door dat Tele2 over ging stappen naar het T-Mobile netwerk infra zelf. Ik lees niet zo vaak het nieuws :P
Dat klopt!je zat praktisch al op het T-Mobile netwerk, maar dat was onder de constructie van binnenlands roaming. Als je bericht hebt gehad dat je bent overgezet, dan ben je niet meer aan het roamen maar zit je direct op het T-Mobile netwerk.

In theorie veranderd er alleen wat op papier, in praktijk kan je eventueel snelheidswinst en bereik ervaren. T-Mobile is op dit moment hard bezig om frequenties op band 20 & 38 uit te rollen. Op een aantal plekken zien we zelfs band 7 opduiken!
dus doen ze er 3 jaar over om die merge te voldoen...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee