Iiyama introduceert Vision Master Pro 453

Maarten wist te melden dat Iiyama een nieuw model 19" monitor heeft uitgebracht. De HA901D, oftewel Vision Master Pro 453, lijkt kwa ontwerp en features veel op de oudere VMP451; een 49cm/19" platte Diamondtron beeldbuis waarvan 18" zichtbaar is en een 0,25/0,27mm aperture grille dat resuluties tot 1800x1440 aankan bij een refreshrate van 77Hz. Verder is het model voorzien van een USB HUB met één in- en vier uitgangen. Daarnaast zijn er nog twee 1 Watt speakers en de mogelijkheid om een hoofdtelefoon aan te sluiten. Nieuw is echter de DVI connector; de beeldbuis kan digitale video laten zien tot een resolutie van 1280x1024. Het is alleen niet te hopen dat dit model net zo gevoelig is voor vage problemen als zijn voorganger, aangezien er wel bijna 1500 piek voor neergeteld moet worden.

Door Wouter Tinus

12-07-2001 • 14:20

64 Linkedin

Bron: Iiyama

Reacties (64)

Wijzig sortering
Anoniem: 23992
12 juli 2001 14:24
Op zich wel slim. Geen monitoren die problemen hebben terughalen, maar gewoon een nieuwe versie op de markt brengen die waarschijnlijk die porblemen niet heeft. Misschien kunnen mensen met "vage problemen" wel tegen bijbetaling deze nieuwere versie krijgen. Ik heb overigens nergens last van met mijn VP450 :z
Ik heb zelf een Iiyama 451 en ben wel ERG ontevreden... Had behoorlijk goede zaken gehoord over Iiyama en dan dacht ik maar zelf een te kopen...

Op volgende bladzijde (momenteel toch) kunnen jullie eens lezen wat mijn iiyama belevenissen zijn:

http://gathering.tweakers.net/showtopic.php/130527/1 1

Het is genoeg geweest... Iiyama is nu een low-end merk voor mij; ze hebben alleen high-end prijzen!
Inderdaad, het is inmiddels anderhalve week geleden dat de mijne is opgestuurd, maar ik heb weinig vertrouwen in de kunde van de reparateurs. Ik ga proberen om de mijne om te ruilen voor een Philips want met zo'n :r merk ga je niet meer in zee als je 1x zoiets hebt gehad :(
Dat van die problemen is alleen met de VM Pro 451 het geval (slechte productieserie). Mijn VM Pro 452 doet het altijd perfect.

Eindelijke een mooi rond ontwerp met DVI connector ook nog.

Ik vind 1500 piek voor een 19" monitor met flatscreen, Diamondtron, DVI connector, USB Hub en lekkere specs echt niet teveel. Jammer dat ik al een VM Pro 452 heb, anders had dit wel een leuke optie geweest.
Eindelijke een mooi rond ontwerp met DVI connector ook nog.
Het lijkt wel een I-Mac, zonder gekke transparantie en kleurtjes dan! }>
Volgens mij is dit scherm precies hetzelfde als de Vision Master Pro451. Alleen heeft deze ipv een 2e analoge ingang een (digitale) DVI ingang.
Dat is natuurlijk mooi voor de mensen met een DVI uitgang, maar ik houd het lekker op een Pro451...
Anoniem: 25603
@Korn2112 juli 2001 14:57
Als je de specificaties naast elkaar legt lijkt het erop dat alleen de DVI i.p.v. D-sub anders is. Het scherm is zeker hetzelfde. De beelbuizen die iiYama gebruikt worden ook door andere fabrikanten gebruikt. De elektronica en afregeling (handwerk!) maken het verschil tussen een monitor en een kwaliteitsmonitor.
absoluut! Zo kom je trinitron beeldbuizen (allemaal sony) ook in diverse merken monitoren tegen. Toch maakt het heel veel uit wat voor electronica er bij de buis zit om goed beeld te geven.
Anoniem: 26086
@jaspov13 juli 2001 00:13
nou maakt iiyama alleen gebruik van diamondtron en dat is niet van Sony maar van Hyundai (geloof ik ?).

Verder vindt ik mijn huidige A201HT (Vision Master Pro 510) toch wel errug lekker en is die gelukkig kwalitatief veel beter dan de Vision Master Pro 451 452 of 453 en zelfs beter dan de 511. Hiermee adverteert Iiyama nl.zelfs. Zo is de HT serie de professionele serie en al die andere tron-monitoren van hun zijn gewoon voor de zakelijke markt.
Mijn advies als je een echt goede monitor wilt hebben koop een A702HT (17"), A901HT (19") of A201HT (22")
nou maakt iiyama alleen gebruik van diamondtron en dat is niet van Sony maar van Hyundai (geloof ik ?).
Mitsubishi :7
Nou, ik heb een A701HT en ben er absoluut niet tevreden over. Nooit meer een Iiyama voor mij.
Anoniem: 12975
12 juli 2001 14:31
Die vlakke beeldbuizen geven me altijd het idee dat ze juist weer hol zijn, vooral bij de wat grotere schermen
Komt omdat je gewend bent aan het bolle scherm. In werkelijkheid is een vlakke buis echt bijna 100% vlak, maar je hersenen houden je een tijdje voor de gek.
Na een paar uur niet meer hoor ;)
Anoniem: 25562
@EquiNox12 juli 2001 14:37
of gewoon niet te dicht met je neus op het scherm ;)
Moeilijk met zo'n mooie 19" voor je > :)
kwestie van een grote tafel... :9
Dat hoor ik wel vaker maar dat geloof ik dus niet. Ook bij de oudere, nog niet helemaal platte Apperture Grill schermen zie je dat holle effect in tegenstelling tot schermen met een gewoon 'gaatjes' masker. Volgens mij komt het doordat het Apperture grill vertikaal open is en je dus eigenlijk naar een rij draadjes zit te kijken ipv een oppervlakte met gaatjes, daar doen je hersenen iets raars mee. Bovendien, als je naar een foto in een lijstje kijkt is die ook plat en dat ervaar je niet als hol, waarom zou een platte beeldbuis dan wel als hol ervaren worden als ie dat niet is?
daar wen je wel aan hoor... Ik wel iig
Dat was vroeger inderdaad het geval... ondertussen wordt dat effect gecompenseerd en is dat veel minder het geval...
Ok leg mij eens uit: Wat heb je aan DVI met een analoge monitor?? DVI is toch bedoeld als connector voor digitale monitoren (lees TFT e.d.).

Als ze nou eens de digitale TFT schermen met DVI aansluiting verkrijgbaar zouden maken in Nederland, dat zou wel nuttig zijn.
Analoog is storingsgevoeliger. Hoe langer het digitale gedeelte hoe beter het signaal is als het bij de monitor is
Daarnaast kan elke fabrikant zich bezig houden met waar hij/zij goed in is. Als je een super snelle videokaart hebt, maar op een redelijk lage resolutie werkt heb je weinig eisen aan je Ramdac, maar voor 2D mensen is dat afzien. Op deze manier is je monitor helemaal bepalend hoe je beeld eruit ziet. Als je dan een goedkope monitor koopt heb je alvast niet een videokaart die eigenlijk te duur is, maar ook andersom, een Eizo 22"monitor is niet echt prettig met een GF2 :)
Misschien kun je zo de magere RAMDAC van de grafische kaart omzeilen :)

En TFT-schermen met DVI-uitgang zijn echt wel verkrijgbaar hoor.
edit:
Ik heb even gekeken, maar zo'n kabel kost iets van fl 100,- als die TFT-scherm het ondersteund
Eigenlijk is een DVI interface veel logischer:

1) Anders moet je een RAMDAC hebben die zeker alle refresh rates van je monitor aankan... Vaak heb je dan als resultaat dat de RAMDAC veel te sterk is dan wat nodig is en die dan ook een eindje duurder is dan noodzakelijk.

2) Digitale signalen hebben veel minder last van storing. Het is best dat de digitaal/analoog conversie zo dicht mogelijk bij de monitor gebeurt. Bij een DVI interface is het signaal over de videokabel digitaal en wordt die in de monitor zelf door een RAMDAC omgezet naar analoog.
Klopt iets niet:
dat resuluties tot 1800x1024 aankan bij een refreshrate van 77Hz
Dit staat op de site:
-----------------------------
640 x 480 @ 180Hz refresh
800 x 600 @ 180Hz refresh
1024 x 768 @ 142Hz refresh
1152 x 864 @ 126Hz refresh
1280 x 1024 @ 107Hz refresh
1600 x 1200 @ 92Hz refresh
1800 x 1440 @ 77Hz refresh
Digital: 1280 x 1024 maximum

Zeer impressive...had ik maar 1500,- ;(

BTW: Wat heb je aan 180Hz ?
Wat heb je aan 180 Hz??
Wel eens zo'n 3D bril geprobeert?? van een Asus Deluxe kaart??
Krijg je een refresh van om en nabij de 90 Hz.. dat scheelt weer wat in koppijn....

Die max waarden van een Iiyama zijn nog steeds 1920 x 1440 (Bij 65 Hz dan wel).
Maarjah.. ik ga sowieso niet boven de 1600 x 1200 zitten met mijn VMP 450 ,daar wordt hij mij veel te onscherp voor , die Geforce kaartjes vinden dat niet zo leuk.
Met een Matrox kaart is het wel aardig te doen.

-=@@D=-
Een van de toepassingen waarbij dat wel handig is: 3D-bril. Dan wordt de refresh-rate namelijk in tweeen gehakt, en heb je dus 90Hz voor je linker en 90Hz voor je rechteroog. 120Hz is hierbij geloof ik minimaal, anders flip je helemaal van dat geflikker. Maar volgens mij zijn die 3D-brillen niet helemaal 'in', en valt het voordeel een beetje weg. Een beetje overkill dus, inderdaad.

En natuurlijk de aller aller aller aller gevoeligsten onder ons zullen dit een goede ontwikkeling vinden: die klagen nog bij 120Hz dat het beeld zo trilt.... ;)
BTW: Wat heb je aan 180Hz ?
TV kijken op een super rustig beeld! Ik heb een 22" iiyama VisionMaster Pro 510 scherm aangesloten op een Asus Geforce II kaart en verder zit er een Hauppauge TV tuner kaart in mijn PC. Als ik aan het werk ben waarbij ik de PC niet nodig heb, zet ik de hauppauge TV tuner in full screen mode. TV kijken op de 800x600 reolutie met 140 Hz is heerlijk. Ik neem aan dat 180 Hz nog leuker is.
testen of je nieuwe videokaart van + 1000 ,- dit ook haalt
dvi is gewoon vga poort in een ander jasje .... heeft niets met digitaal ofzo te maken.....

je kan convertortjes kopen die van vga dvi maken en vica versa.. die dingen zijn 9 piek en je gaat me dan toch niet vertellen dat ze meer dan alleen de draden omzetten (uhm protocol etc... blijft hetzelfde..)

ik vind het niet echt nodig het is wel handig maar hmmm dan koop je toch zo'n convertertje.....

als het nou dva of dfc was ok maar dvi is niet anders dan een minder standaard vga poortje
Waarom staat dit dan op de site van Iiyama?
Digital: DVI-D 24 pin x 1
DVI (Digital Video In denk ik) is gewoon een nieuwe ingang ontwikkeld voor TFT-schermen. TFT-schermen zijn intern namelijk ook digitaal. Met de oude TFT-schermen kreeg je daardoor digitaal->analoog->digitaal, wat altijd signaalverlies veroorzaakt. Dus een nieuwe kabel die het digitale signaal gewoon rechtstreeks doorgeeft.
Ik denk dat jij een andere aansluiten voor je hebt, want een convertortje van 9 gulden ken ik echt niet (ik kwam hem toevallig tegen op een site, en daar koste die $40,-)

edit:

Zie hier voor de verschillende soorten connectors. Daaronder zie je ook prijzen van de kabels :)
ow ja, en DVI betekend dus blijkbaar Digital Visual Interface :)
Anoniem: 28854
12 juli 2001 15:28
Ik heb hier nog een VM 404 staan naast mij van een maat, zelf heb ik een redelijk cheap-ass 17" schermpje, en ik weet één ding : mijn volgende monitor is zonder enige twijfel een IIyama.
IIyama geeft een lekker zacht beeld, zachter dan Sony zelfs imho.
En nee, mijn maat heeft geen betere vidcard ofzo, we hebben krek dezelfde GF DDR (zelfs gelijk oc'ed)
Tja. :7 Een mooie monitor ziet er altijd beter uit dan een cheap-ass monitor. Persoonlijk vind ik ook de goedkope monitoren van IIyama er goed uitzien, het mogen dan visse(n)kommen zijn, ze hebben wel goede kleuren etc.
Anoniem: 23992
12 juli 2001 18:59
DVI betekent gewoon dat je de IIyama monitor op de DVI uitgang van je videokaart kan aansluiten (digitaal dus). Ik denk niet dat het echt een betere beeldkwaliteit oplevert aangezien het signaal voor weergave op je buis weer omgezet wordt naar een analoog signaal.
Anoniem: 25572
12 juli 2001 23:35
Ik heb er bij ons in het bedrijf zo'n 400 - 19" weggezet.
Ik moet zeggen, prima monitor, scherp en betrouwbaar.

Op jaarbasis gaan er zo'n 4 kapot. Gebruikers zijn ook zeer tevreden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee