Xiaomi kondigt Mi Box 4S Pro met 8k-ondersteuning aan

Xiaomi heeft in China de Mi Box 4S Pro aangekondigd, de opvolger van de huidige Mi Box S, die ook wel Mi Box 4K heet. De nieuwe settopbox heeft 8k-ondersteuning en HDMI 2.1 aan boord. De prijs ligt in China op omgerekend ongeveer 51 euro.

Xiaomi heeft de productpagina online gezet en het product laten zien tijdens een online evenement. De settopbox ziet er hetzelfde uit, maar kan video's tot een resolutie van 8k decoderen en afspelen. Bovendien ondersteunt het apparaat HDMI 2.1 om 8k-output te kunnen leveren. De Mi Box S heeft HDMI 2.0.

De box heeft bovendien dubbel zoveel opslag aan boord, namelijk 16GB. Het werkgeheugen is met 2GB hetzelfde gebleven. De behuizing toont een USB-poort, HDMI-poort en 3,5mm-jack. Andere details zijn vooralsnog niet bekend. De box draait op Miui For TV. De prijs in China is 399 yuan, omgerekend momenteel ongeveer 51 euro. Over een eventuele release in Europa of de Benelux heeft de fabrikant niets bekendgemaakt.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

05-11-2020 • 13:58

92 Linkedin

Submitter: TheVivaldi

Reacties (92)

92
91
24
5
0
65
Wijzig sortering
Stappen ze nu af van Android TV? Dat maakt dit kastje een stuk minder interessant. Met een officiële versie van Android TV zou het voor deze prijs een Nvidia Shield Pro killer kunnen zijn.
De Mi boxes in China hebben altijd al Miui TV gedraait.
Enkel de Mi Box3, de Mi Box S en de Mi Stick hebben AndroidTV gedraaid. Dit zijn ook de enige modellen die officieel in Europa beschikbaar zijn.

Ga ervan uit dat ze deze enkel in Azië gaan verkopen, en later met een ge-refreshte versie komen met AndroidTV voor de westerse markt.
Ik heb volgens mij een 3 en 4 (zo noemen ze zichzelf in syteem iig) hier staan, allebei met Android TV en allebei uit HK.
Miui is op de telefoons gewoon een custom versie van Android. Als het je om de (stock) software gaat lijkt het mij dat de nieuwe Chromecast met google TV de shield pro killer is. Direct van Google dus (3 jaar lang?) super snelle software updates.
Ze stappen nu af van Android TV wat ze bij hun TV-sticks, en boksen hebben gebruikt. Dit is een custom Android versie (Geen Custom Android TV versie), Xiaomi hun eigen Android versie voor TV.
Miui for TV is een soort schil over Android TV heen, dacht ik.
Net als Google TV een schil over Android TV is, maar onderwater nog hetzelfde.
Ja, maar wat betekent dat voor updates?
Je krijgt vaak updates tot het volgende model uitkomt, daarna moet je die maar kopen...
Updates zijn veel frequenter voor Miui (de telefoon versie iig), dan voor Android. Features die nog niet in Android zitten, zitten soms al wel in Miui. Het hoeft dus niet per se slecht te zijn!
OK, hoe lang? Doen ze dat ook nog na 2 jaar, of moet je dan maar de nieuwe kopen?
Geen idee, verschilt per model, maar ik heb zelf altijd jaren updates gehad via officiële kanaal. Officiële releases met extra aanpassingen voor EU (meer talen etc) gingen meestal nog verder door. Met de niet miui telefoons die ik in verleden heb gehad (laatste is heel lang geleden), was dat vele malen korter. Veel specifiekers heb ik momenteel niet voor je :). Tijd gaat snel voorbij, maar ik heb nooit bijgehouden hoe lang en ik weet niet hoe lang ik elk model heb gehad (en sorry, geen zin op te zoeken hoe lang :+ ) That said, mijn originele box 3 met vanilla Android TV is al enorm oud en kreeg onlangs volgens mij nog een update, dus ook vanilla Android ondersteunt Xiaomi best lang. Ligt dus meer aan Xiaomi dan aan vanilla vs miui volgens mij.

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 6 november 2020 10:36]

Absoluut ligt het eerder aan de fabrikant dan het OS en ik ben blij te horen dat Xiaomi dat zo lang ondersteund: hulde. Ik had zelf even een Zidoo model, goedkoop via ebay om eens te proberen: mooi doosje best goed de UI, die leveren vlotte updates... tot het volgende model uitkomt. Dan kan er geen standard Android op, zijn er geen apps en even later ook geen updates meer, sommige van die dingen met bluray en harde schijven gaan voor €600.- over de toonbank.... bizar!
Als het net zo stabiel/lekker draait als de Mi Box S zal het zeker géén Nvidia Shield Pro killer zijn... Ik heb em een paar keer gestart, maar ben er niet over te spreken. Te vaak gehad dat hij vanuit standby niet meer te benaderen is (dus opeens staat hij niet tussen mn Cast apparaten). Dan haal ik liever nog de nieuwe Chromecast Ultra of alsnog de Nvidia Shield als ik meer wil doen.

Wel opvallend dat ze niks zeggen over de hardware, geen nieuwe SoC? Lijkt mij dat je dat groots aankondigt bij een nieuw product. Vooral als die 8K moet kunnen decoden.

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 5 november 2020 16:07]

Je bedoeld liever een Chromecast 2020 met remote? Heb hem via FNac besteld voor 73€ wat een top ding!

Helemaal met kodi met de nas.

Nu kan eindelijk de vrouw en kleine alles zelfstandig aanslingeren 😁🤘
Die inderdaad. Ik zou liever die halen dan de Mi Box S. Vooral omdat Chromecast support daar beter op is. Je leest overal dat de Mi Box S AndroidTV heeft en Chromecast. Dit klopt, maar wat ze niet erbij vertellen is dat het niet dezelfde casting features heeft als Chromecast. Je kan het niet toevoegen aan een Cast groep en ook geen camera beelden naartoe streamen.

Maar nu ik dit zo lees, lijkt de Mi Box 4S geen opvolger te zijn van de Mi Box S, maar van de Mi Box 4, welke niet op AndroidTV draait.
Deze Xiaomi's zullen zelden als Shield killer gezien worden. Indien bovenstaande dat zou zijn dan is het de huidige eigenlijk ook al. Vwb prijs beslist, vwb prestaties beslist niet 😉 (wat niet wil zeggen dat het niet voldoende zou kunnen zijn).
Ik denk eigenlijk dat het gewoon Android TV is hoor. Heel misschien met een Xiaomi thema ofzo. Geen Android TV zou een instant nekslag betekenen voor dit ding....
Miui is een fork van / schil bovenop android (waar eventueel features in zitten die nog niet in Android zitten). In de basis gewoon android met wat extra functies en soms wat afwijkende menustructuur. Heeft eigenlijk altijd alles wat de android versie heeft waarop het gebaseerd is, meestal meer.

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 6 november 2020 10:39]

Dat weet ik, maar ik zeg dus telkens: de mi tv boxen draaien niet op miui. Maar op Android TV...
Als ik andere reacties lees in China dus iig niet :). Maar die miui versie is hopelijk wel gebaseerd op Android TV ja.
Miui is ''gewoon'' android, maar met een schil erom heen. Compleet met app store en alles wat je met een normale android ook kan.
Enige waar je een beetje door moet prikken, zijn de verplichte voor geïnstalleerde apps (wat bij een Samsung e.d. ook het geval is).
Bij deze TV apparaten gaat dit (in tegenstelling tot de telefoons) wel gepaard met de afwezigheid van de Play-store.
Je moet je afvragen of je uberhaubt een MiTV box wilt hebben. Mind you iik woon in China en ze lijken geweldig totdat plots reclame tijdens de opstart verscheen, reclame tijdens pauzes, ieder moment had weer reclame. Ik heb hem dan ook in de prullenbak gegooid en een lokaal Android TV boxje gekocht voor 2 tientjes. Ik heb het onderhand wel helemaal gehad met Xiaomi. Ja het is relatief goedkoop, de kwaliteit en gedrag richting consument is gewoon belabberd.
De Chinese versies hebben nooit Android TV gehad.
De huidige mibox is Android tv
Android TV apps zijn gewoon Android apps die geoptimaliseerd zijn voor TV gebruik.
Dus een Android met custom TV-skin (geen AndroidTV) kan logischerwijs AndroidTV apps draaien.

Je kan ook gewoon AndroidTV apps op je telefoon installeren als je wilt, zoals deze: https://play.google.com/s....androidtv&hl=en_US&gl=US
Het enige wat echt interessant is of de player Android TV gecertificeerd doordat Netflix en derde partijen dan betere kwaliteit bieden.
De legio android tv boxes uit china draaien vaak ook android tv apps.
Anoniem: 14842
@Xander26 november 2020 08:48
Ik snap werkelijk waar niet waarom ik een -1 krijg. Terwijl degene die onjuiste info geeft een 1 krijgt. Het is gewoon onzin: de MiBox draait gewoon AndroidTV en geen Android met een skin. Ik wil wel screenshots gaan maken van het build nummer enzo, maar dat lijkt me een beetje overdreven toch?

Ik weet dat je via sideloaden Android apps op AndroidTV kunt draaien en vice versa. Maar een normale Android app draaien op Android TV werkt gemiddeld voor geen meter. Die is gewoon niet geoptimaliseerd voor een afstandsbediening. Andersom heb je daar iets minder last van.

En Xiaomi TV boxen zijn als een van de weinige AndroidTV setups wel altijd Widevine versie X gecertificeerd waardoor je dus in max resolutie Netflix kunt kijken. Dit heeft trouwens niet te maken met of je AndroidTV "gecertificeerd" bent, maar dus met Widevine voor de DRM.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 14842 op 6 november 2020 08:50]

Ben benieuwd hoelang het duurt voordat 4K de nieuwe HD Ready is en alles 8K is.
Gezien dat 8k enkel nut heeft als je bovenop een 55" of kleinere TV zit, is het eerst even afwachten totdat 4k standaard is. Zo ook bijvoorbeeld het resultaat van dit onderzoek. Het nut van 8k is erg beperkt.

Met een betere bitrate voor 1080p/4k content om compressie-artifacts te verminderen zou men meer opschieten.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 5 november 2020 14:18]

Tja, de noodzaak is niet zo groot in veel gevallen.

Het komt uiteindelijk neer op schermgrootte en je kijkafstand. Al snel zul je zien dat het menselijke oog de beperkende factor wordt en 8K niks toevoegt. Bij HD Ready was dat wel anders (zelfs toen de schermen toen nog stuk kleiner waren, zag je duidelijk verschil).
Op de eerste foto's is geen UTP poort te zien, maar enkel op wifi lijkt me vrij moeilijk als je 8K zou (gaan) bekijken?
50eur voor een leuke mediacenter toestel is daarentegen wel een leuke prijs!
Op de eerste foto's is geen UTP poort te zien, maar enkel op wifi lijkt me vrij moeilijk als je 8K zou (gaan) bekijken?
Ligt eraan. Met 802.11ac zonder te veel storing haal je makkelijk hoge bandbreedtes. Verder is er een USB aansluiting, en heeft Android standaard onderteuning voor een sliert aan USB Ethernetadapters. In de aanname dat het USB 3.0 is komt het wel goed met een adapter.
50eur voor een leuke mediacenter toestel is daarentegen wel een leuke prijs!
Hou er rekening mee dat Widevine L1 ondersteuning kan missen, en dat je daarom geen hoge resoluties krijgt van Westerse streamingdiensten. Verder is Kodi ondersteuning (zeker initieel) beperkt. Ook is het Xiaomi, die erom bekend staat te verdienen aan de data van gebruikers. Er zit wat sponsoring op dit apparaat.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 5 november 2020 14:09]

De vorige Mi Box was toch een van de weinige chinese mediaplayers die wél Widevinde L1 had ...
Correct. In dat geval hoeven hogere resoluties geen probleem te zijn.
Dat klopt. Alleen de Mi doosje zijn wel allemaal gelocked, je kan er geen andere besturingssystemen mee booten zoals, correlec / libreelec.

Android heeft een aantal bugs in Kodi ( de laatste keer dat ik het gebruikte te minste)
- DTS en DTS-hd gaat niet altijd goed.
- Frequentie snelheid van het beeldscherm automatisch aanpassen aan bronmateriaal ( voor vloeiende video's) , werkt niet in Android.

Vooral het laatste punt is bij Oled TV's een verademing .
- Frequentie snelheid van het beeldscherm automatisch aanpassen aan bronmateriaal ( voor vloeiende video's) , werkt niet in Android.
De Mi Box S heeft in tegenstelling tot de nieuwe Chromecast met Google TV wel refresh rate switching.
bron: https://androidpctv.com/x...s-automatic-refresh-rate/
Ook nergens voor nodig, Kodi wordt prima ondersteund. Met de Mi box S (4k) wordt DD(+) en DTS ondersteund. AFR werkt ook, zeker onder Kodi. Je info over Android TV lijkt wat achterhaald?
Volgens mij zijn _alle_ officiele Android TV doosjes locked?
Weet er niet alles van, maar ik dacht dat alleen officiele (dus locked) doosjes, een Chromecast ontvanger ingebouwd kunnen hebben, en de Widevine die alles kan afspelen.
Dan is het de vraag wat je liever hebt.
Er is een Chinese en Internationale versie van het apparaat. De Internationale is Netflix gecertificeerd en is voorzien van Android TV, dat gaat volgens mij niet op voor de China versie die een mobiele versie van Android heeft. Dus altijd zorgen dat je de Internationale uitvoering neemt. Voor bovenstaande versie zal wel hetzelfde gaan gelden, China en Internationale versie.
Hoezo? Een goede wifi verbinding trekt dat makkelijk. Genoeg compressie doet wonderen :)
De stabiliteit van wifi laat vaak nog te wensen over.
dan heb je geen goede router staan, en als de verbinding afentoe weg valt dan zou je dat met streaming nooit moeten merken omdat je vooruit download, ik haal 250mbit via wifi en speel ook stadia via een telefoon of google TV via wifi
Het gros van de Nederlanders heeft matige apparatuur van hun provider thuis staan.
dan heb je alsnog ongeveer 60-100mbit nodig om een 8k stream te ontvangen wat een ziggo box makkelijk red via 5ghz

en wie heeft er uberhaupt een 8k TV staan ?

[Reactie gewijzigd door Skadrow op 5 november 2020 14:16]

Mwah. Ik ben in de markt voor een nieuwe TV en zit nu toch te twijfelen tussen een goede OLED kandidaat of iets als dit: pricewatch: LG Nanocell 65NANO956NA Zwart.

De nanocell TV's hebben een best behoorlijke beeldkwailteit en het lijkt er wel op dat we nu aan het einde van het 4K tijdperk zitten. Althans. Er komen steeds meer betaalbare 8K alternatieven uit.
Dat je televisie die resolutie heeft, hoeft niet te betekenen dat de content er ook is. Er wordt op dit moment door geen enkele zender content geproduceerd in 4k, laat staan 8k. Films worden in native 4k geproduceerd en soms ook gedistribueerd in 4k op bijvoorbeeld blu-ray, maar blu-ray is bezig aan z'n retour. Streaming 4k is echt onzin. Je kunt beter dezelfde bitrate van 4k gebruiken om 1080p materiaal te distribueren, dat zet een hoop meer zoden aan de dijk qua beeldkwaliteit dan puur en alleen de resolutie verhogen.

Op 65" is de ideale kijkafstand van een 8k tv ongeveer 2 meter. Daarna kun je net zogoed 4k kijken, want het verschil is niet te zien. En zeker niet als je met 4k content Netflix bedoelt.
Tsja dat content verhaal blijft vaak terugkomen. Vrijwel alles wat ik nu consumeer is in 4K of hoger beschikbaar. Zodra YT en Netflix 8K leveren is dat voor mij voldoende. Lineaire TV loopt al jaren achter de feiten aan en is voor mij een reden om überhaupt geen TV abonnement af te sluiten.

Ik ben met je eens dat men beter de bitrate kan gebruiken voor lagere resoluties overigens echter zijn er genoeg andere redenen om voor 8K televisies te gaan. Bijvoorbeeld gaming. Met de komst van big navi en rtx 3090 is dat best haalbaar binnen een jaar.

“Wie heeft er überhaupt een 8K tv staan” is iig geen goed argument.
Een 4k stream op 30mbit ziet er zo veel slechter uit dan 1080p op 30mbit. Ik denk zelfs dat de 1080p versie er beter uit ziet dan de 4k versie, zeker op meer dan 2 meter afstand.
Tuurlijk. Probleem is allen dat de 1080P stream niet op 30mbps wordt geleverd. Dus dit soort "wat als" scenarios zijn kompleet nutteloos. Als je nu hogere bitrate wil moet je gewoon naar 4K. Er is geen andere keuze.
Zenders zijn ook niet meer van deze tijd, tegenwoordig stream je. Daar is zat 4K content te vinden.
Op 65" is de ideale kijkafstand van een 8k tv ongeveer 2 meter. Daarna kun je net zogoed 4k kijken, want het verschil is niet te zien. En zeker niet als je met 4k content Netflix bedoelt.
Dat zeiden mensen ook over 4K en daarvoor ook over 1080p :)
En dat is ook gewoon waar. Er is geen enkele meerwaarde voor 8k op afstanden groter dan 2 meter.
Ik zie hetzelfde bericht over een paar jaar wel weer over 16K.
Baseband 16k video is 192Gbit/sec :') Als je dat gaat comprimeren blijft er toch niks over?
dat iets ( de content) er nu niet is zegt natuurlijk niets, men koopt een TV om een jaar of wat te kijken en ik denk dat omroepen 4k gaan overslaan en meteen met 8k camera's aan de slag gaan en dan zou het hard kunnen gaan met de implementatie van 8k!
dan heb je alsnog ongeveer 60-100mbit nodig om een 8k stream te ontvangen wat een ziggo box makkelijk red via 5ghz
De bitrate hangt er erg van de zender af. Er zijn mensen die nu al klagen over de netflix bitrate die tot 25mbps op 4K gaat. Apple zit nu al op 40mbit. 8k is 4 keer meer pixels dan 4k. Er valt misschien meer/beter te comprimeren, maar met 100mbit denk ik dat je er nog niet gaat zijn.

Als je er van uit gaat dat mensen het spul hun provider houden, moet je er ook rekening mee houden dat mensen maar 1 access point hebben. Maar 5ghz gaat een stuk minder goed door muren heen. Dus leuk als je router in dezelfde ruimte staat, maar aan de andere kant van het huis is het waarschijnlijk een stuk minder.

Al met al, ja, wifi kan veel, maar de optie voor bedraad is bij dit soort spelers toch wel handig.

En om nog even een anekdote er in te gooien. Mijn chromecast heeft soms moeite om ziggo go met een degelijke bitrate af te spelen terwijl de router 4 meter verder op staat met alleen een plant er tussen. Mijn playstation 4 haalt een stuk slechtere snelheden (30mbps tov 80mbps (max van de lijn) op ongeveer dezelfde plek met wifi ten opzichte van de kabel. Steamlink op mijn raspberry pi 4 (wederom ongeveer dezelfde locatie) over wifi werkt ook niet lekker, maar gaat probleemloos over de kabel. Dus ik ben erg blij met de optie om met de kabel te verbinden.
Het gros van de Nederlanders zal dan ook geen 8K content hoeven afspelen.
Tegen de tijd dat 8k gemeengoed is zullen de draadloze oplossingen ook wel beter geschikt daarvoor zijn. Maar ik denk dat dat nu ook al prima haalbaar is hoor met 5GHz band van de nieuwere gemiddelde routers van Ziggo etc.

[Reactie gewijzigd door Bose321 op 5 november 2020 15:02]

Daar zou ik niet van uit gaan, providers zijn over het algemeen heel erg langzaam met het leveren van nieuwe apparatuur en als ze het wel doen is het vaak de goedkoopste meuk die beschikbaar is.
Dat wil niet zeggen dat het vrij moeilijk is. Het is enorm eenvoudig, maar mensen willen vaak niet betalen voor een goed wifi AP omdat ze niet beter weten dan dat hun gratis modem / router ook wifi heeft. Is toch hetzelfde? Hier is mijn 250Mbps internet verbinding de limiterende factor, niet het wifi netwerk....
Maakt een andere modem / router dan de standaard echt veel uit? Sorry, ben een complete leek op dat gebied.. :)
Modem is vaak prima (internet verbinding van je provider het huis in trekken), het Wifi AP wat er bij in zit is vaak erg mager (en zit op de verkeerde plek). Een goede AP op de juiste plek werkt al veel beter. Als je een MESH set neemt zodat je op meerdere plekken een AP hebt (verdeeld door het huis) dan heb je super wifi :) Nadeel is wel dat ze voor de optimale werking allemaal met een netwerk kabel met de modem moeten zijn verbonden. Maar als je eenmaal probleemloos stabiel snel wifi gewend bent neem je dat voor lief.
Ja enorm, maar de complete verbinding is afhankelijk van enorm veel factoren. Meest voorkomende zijn storingsbronnen uit de omgeving.

Maar ook het apparaat wat je wilt verbinden dient een goed ontwerp te hebben. Zo kan mijn laptop de volledige adsl kabel platleggen van zolder, maar kan mijn vriendin nauwelijks een teams oproep beantwoorden. Ook niet op de begane grond
Ik stream alleen maar via WIFI op mijn TV nog nooit issues gehad.
Als je geen goed Wifi netwerkt hebt snap ik dat het een probleem is. Maar als je een goed netwerk hebt is er niets aan de hand. Je kan makkelijk snelheden halen die sneller zijn dan je internet verbinding. Ook gigabit wifi is tegenwoordig mogelijk met de juiste apparatuur.

Voor gaming gebruik ik zelf wel een kabel vanwege de latency al gaat dat op moderne Wifi netwerken ook wel goed.

[Reactie gewijzigd door Astennu op 5 november 2020 14:19]

Ik gebruik de huidige versie en de stabiliteit van het wifi signaal is niet om naar huis te schrijven.
Soms is zelfs een hard reboot nodig om het wifi signaal terug te laten oppikken.
Voor de rest wel heel tevreden. Als wifi werkt, dan werkt hij goed.
Ik heb op de officiële pagina gekeken van Xiaomi. Daar staan foto's van de voorkant van het toestel waar geen enkel andere port op te zien is. Lijkt mij ook erg stug, 8k over wifi.
Mwah kan prima, mits je je netwerk zelf gewoon op orde hebt. Dus geen matige powerline adapters, Standaard modem router combi, maar een aantal fatsoenlijke accespoints, goede router en eventueel leuke switch ertussen. Kost je wel wat, maar dan haal je wel stabiel 500mbps over wifi.
Precies dat. 8K streamen over WiFi is geen enkel probleem. Je moet je spullenboel alleen wel gewoon op orde hebben en niet denken dat je er bent met de router van je provider in de meterkast.
Gezien een stream op "4K" hooguit 30mbit in beslag neemt moet 8K toch ook wel lukken? Indien je geen 100mbit in de woonkamer haalt zou ik me eerder daar zorgen over maken.

(https://www.flatpanelshd....wtopic.php?p=27322#p27322)
Met een volwaardige blu-ray ga je het moeilijk krijgen inderdaad, met een beetje enthousiasme/korte film zou je daar zelfs een gigabit netwerk mee kunnen voltrekken.
Dat klopt weet ik uit ervaring. Zelfs bekabeld kun je problemen krijgen met streamen.
Daarnaast is niet alleen de kwaliteit van de wifi belangrijk voor een goede verbinding, de antenne van het Mi kastje moet ook goed zijn. ( en dat is bij deze doosjes bijna nooit)
Een RJ45 LAN Ethernet Adapter wordt verkocht door xiaomi, of koop een willekeurig ander adapter erbij.
Ik gebruik het bij mijn mi box 4K met de adapter, zonder is het ook geen probleem.
Wifi netwerk wordt alleen meer belast en als dat je zwakste schakel is moet je wel over op de kabel.
Als het wifi-6 aan kan, haal je makkelijk meer dan 1gbps dat je via ethernet haalt. :)
De huidige is ook super, wordt dagelijks gebruikt. De 8K lijkt me de komende jaar(en) vrij nutteloos als er geen content is.
Zonder fatsoenlijke audioformaat ondersteuning is dit wat mij betreft geen alternatief voor een mediapc. Het is de reden dat de Mi box S is vervangen door een NUC met openelec en Kodi.

[Reactie gewijzigd door arbraxas op 5 november 2020 14:34]

Voor zo'n €6,- - €15,- heb je een usb naar lan converter. Ik gebruik ze op 2 verschillende MiBoxen in huis. Helaas hadden alleen de eerste versies een UTP aansluiting.
Maar dat is weer extra EN het neemt dan weer extra ruimte en USB poort in.
Dat was ook mijn gedachte, was wel fijn geweest als die nu eindelijk wel eens een UTP aansluiting zou hebben. Ik wil dit soort spul gewoon bekabeld hebben, en nu moet je dan weer met een extra dongle gaan werken.
Ze zijn er mooi op tijd bij, gezien er nog vrij weinig 8K televisies zijn.

Edit: hoewel, voor 1799 heb je al een 8K 65" LG tv:
pricewatch: LG Nanocell 65NANO956NA Zwart

[Reactie gewijzigd door yorroy op 5 november 2020 14:11]

Lukt het voor deze box ook om Direct Play te ondersteunen qua Lossless audio en PGS ondertitels?
Gaat dit ook Atmos, DTS:X en TrueHD ondersteunen?
Of hardware H264 10-bit decoding?
Of VP9, H.256 en AV1?
En of er een USB3 port op zit dat je met een USB3>1Gbit LAN kan?

Wat ik vooral interessant zou vinden is, of je 4K@120fps met HDR kan streamen via Nvidia Gamestream > Moonlight over het netwerk, want het heeft HDMI 2.1, en hoe stabiel dit zou zijn als je een goede access point hebt of USB>LAN gebruikt.

En als dat te zwaar is voor sommige PC's, of 1440p@120fps kan worden ingeschakeld om op bepaalde TV's te gebruiken, op de Shield kan dit en werkt het super.

En of eARC en compressed Dolby Atmos of volledige Dolby TrueHD goed werken als je een receiver hebt met eARC, bij zowel Netflix, Amazon als eigen video's in Kodi of Plex, en wat gebeurd als dit test met DTS:X als de TV zegt geen DTS te ondersteunen, zoals de LG CX.

En of variable refresh werkt.

[Reactie gewijzigd door TweetCu op 5 november 2020 15:18]

Is er AV1 ondersteuning? Anders is het niet echt future proof. En Jammer dat er geen USB 3.0 op zit...
Dat boxje moet ook wel serieuze power hebben om de interface consistent uit te poepen op 8k resolutie...
2GB is toch veelste weinig
|:( 8K over WiFi, dat gaat ook echt werken 8)7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee