Microsoft gaat 85"-kantoorscherm Surface Hub 2S verkopen voor 22.000 dollar

Microsoft begint in januari 2021 met het leveren van de 85"-versie van de Surface Hub 2S. Het kantoorscherm met computer kost in de Verenigde Staten 22.000 dollar. Eerder bracht Microsoft al een 50"-versie uit.

Bedrijven kunnen de grote Surface Hub 2S vanaf dinsdag vooruit bestellen. Ook maakt Microsoft bekend dat het mogelijk wordt om Windows 10 Pro en Windows 10 Enterprise te draaien op het apparaat. De Surface Hub 2S wordt standaard geleverd met Windows 10 Team OS, dat speciaal is gemaakt voor het kantoorscherm.

In oktober verschijnt ook de Windows 10 Team 2020 Update, een feature-update voor het besturingssysteem van de Surface Hub 2S. Volgens Microsoft bevat de update diverse nieuwe functies waar gebruikers om hebben gevraagd en komen er nieuwe opties om de Surface Hub-apparaten te beheren.

De 85"-versie van de Surface Hub 2S gebruikt net als de 50"-versie een vervangbare computer die als een cartridge in het apparaat geplaatst kan worden. De hardware daarvan is ongewijzigd. Er zit een Intel Core i5-processor van de achtste generatie in, gecombineerd met 8GB ram en een 128GB-ssd. Het scherm gebruikt een ips-paneel, heeft een 16:9-verhouding en een resolutie van 3840x2160 pixels.

De Surface Hub 2S-kantoorschermen zijn bedoeld voor het draaien van Microsoft-software als Teams, Skype, Whiteboard en Office. De apparaten zijn voorzien van camera's en microfoons en de bediening verloopt via spraakcommando's. Ook zijn de schermen als whiteboard te gebruiken.

Vorig jaar kondigde Microsoft de 50"-versie van de Surface Hub 2S aan, toen werd ook al de komst van een grote variant genoemd. Of en wanneer de 85"-versie van de Surface Hub 2S in Nederland en België beschikbaar komt, is nog niet bekend. De 50"-versie is in de Benelux al wel beschikbaar via zakelijke leveranciers.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

22-09-2020 • 20:56

130 Linkedin

Reacties (130)

Wijzig sortering
Als deze net zo degelijk ik als de Perceptive Pixel 55", verkocht als Microsoft Surface 55" zonder de hub/pc, dan is dat toch een zeer goed product. Ondanks dat mijn scherm uit 2012 is, wordt deze gewoon nog automatisch gedetecteerd in de laatste Windows 10. Ongelimiteerd multi-touch (nou ja, er waren niet meer dan 8 handen/40 vingers beschikbaar om te testen), touch in de randen buiten het scherm waardoor je virtuele buttons kan maken voor bijvoorbeeld prsentatie naar vorige en volgende pagina, snel oproepen van apps zonder desktop. Tot op de dag van vandaag nog in gebruik voor presentaties en als whiteboard.

[Reactie gewijzigd door Sleurhutje op 22 september 2020 21:10]

Wij hebben nog een Surace Hub 1 staan op kantoor en die werkt echt top. veel beter dan die andere multitouch smartboard zooi....
velen hebben belachelijk dure lease-bakken, dus waarom eens geen duur presentatiescherm waar misschien zelfs meer van gebruik wordt gemaakt. Een auto voor 1 medewerker kost makkelijk even veel, terwijl een bus-abbo ook maar een fractie van de prijs is, dus mensen die klagen over de hoge kost moeten het maar eens in perspectief zien.
Waarom kiezen. Het is evengoed een middel zoals een leaseauto ook gewoon een middel is. Ik zie vele bedrijven van binnen en de bedrijven met meer als 50 personen hebben vaak al fancy apparatuur in de vergaderzalen. Bij een restyle is het gewoon een kostenpost.

En ze komen op het juiste moment: een hoop beslissingsbevoegden zijn de afgelopen maanden fan van Teams geworden terwijl alle bestaande apparatuur vaak behelpen is.

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 22 september 2020 22:02]

Ik heb een aantal jaar geleden een videoconferencing systeem van cisco geinstalleerd bij mijn toenmalig bedrijf.
Dat ding koste 21.000 euro (zonder btw) en dat werd gezien als een besparing omdat er dan minder gereisd zou moeten worden naar het hoofdkantoor.
Het is maar hoe je het beziet.
Met dit soort producten wil men de R&D eruit halen, en gezien het een niche betreft is het flink aan de prijs.

Er zijn tijdens de COVID-19 crisis hele hordes mensen ontstaan die met een goedkoop tweede schermpje, een webcam, en meer van dat soort goedkope randapparatuur prima videoconferencing doen.

Voor het MKB is dit in ieder geval niet weggelegd.
Groot verschil tussen een SaaS dienst als skype, teams, zoom etc en een zelf gehoste dienst die bijv QoS door je hele LAN/WAN vereist
Ik denk dat als je zelf een oplossing laat bouwen (zowel intern als extern) dat het qua kosten überhaupt niet veel scheelt.

85’’ multitouch 4k scherm
Meerdere camera’s
Speakers en microfoons die op elkaar afgestemd zijn
NUC met hardware
En daar komen nog personeels kosten voor het inrichten bij.

€22.000 mag misschien ontzettend veel geld zijn, maar ze mikken tenslotte ook op bedrijven en niet op consumenten.
Nou het kan toch echt wel goedkoper. Die meerdere Camera's en de superieure audio zie ik niet terug in dit model .

85” multitouch 5K-7K
Logitech meetup 2k
Thunderbolt 3 dock 200E
En al de rest is windows 10 + office365 dat je al op je laptop hebt staan.

Das toch een behoorlijk verschil om wat te kunnen whiteboarden tijdens je wekelijkse vergadering
Maar goed er zijn vast bedrijven die genoeg geld verdienen en niet hoevenna te denken wanneer ze 22K uitgeven.

Ook zie weinig animo om rechtstaand actief te vergaderen, het merendeel wil gewoon rustig zitten.

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 23 september 2020 01:29]

Maar het gaat niet alleen om materiaalkost. Jij komt hier nu met verschilende elementen af die allemaal weer met elkaar verbonden moeten worden, dat voegt al complexiteit toe. En dat drijft de installatie kost weer op. Verder, als er iets defect is moet de persoon die langskomt voor herstelling ook weer gaan uitzoeken hoe alles aan elkaar hangt.

Ik heb zelf een vergaderzaal geërfd die al 10 jaar in gebruik is ondertussen. De kabelrotzooi is ongelooflijk en de eerste keer dat ik een issue had heb ik een halve dag nodig gehad om te documenteren hoe alles aan elkaar hangt.

Volgend jaar wordt alles vernieuwd en mijn eerste eis was: vereenvoudiging. Hoe minder verschillende apparaten, hoe beter.

[Reactie gewijzigd door Blokker_1999 op 23 september 2020 07:22]

Blijkbaar hoef jij niet op geld te letten? Aan de andere kant heeft je huidige setup 10 jaar gedraaid! Je aanname is dat je dat gaat overtreffen met de MS setup van 22k.
Als ik de setup van @klakkie.57th bekijk, dan is die echt niet complex. Met huidige software mbt conferencing is eigenlijk alles dat je nodig hebt een goed scherm, camera en (room) mic.
Welnee, dit is helemaal geen zelfbouw gaming PC die je met wat onderdelen kan samenstellen en dan dezelfde (of betere) functies denkt te hebben. Goedkoper ? Ja vast.

Ik doe aardig wat inrichting van dit soort ruimtes en ze komen vaker voor dan je denkt.
Ook in spel oplossingen voor trainingen voor groepen. Musea gebruiken ze zelfs als touch oplossing met een mooie Unity Game erop.
Kan dat met een simpel ander scherm en een PC? Vaak genoeg geprobeerd, ja idd, nooit optimaal.

Bovendien zijn de meeste fabrikanten nog altijd niet in staat om fatsoenlijke grote (55"+) touchscreen te bouwen waar ze nu eens niet infrarood touch gebruiken. Een beetje zonlicht in de ruimte en je touch is helemaal "koekoek". Ook de drivers van verschillende iiyama versies gaan niet goed om met W10 multitouch. En dan ook echt multi hè, niet 4 vingers, nee een game sturen waar 5/6 man/vrouw alle handen gebruiken om mee te doen.

Dat prijskaartje smeer je uit over meerdere jaren.
Geen infrarood, als je nog eens wil experimenteren.

https://www.i3-meeting.com/products/hardware/i3touch/premium

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 23 september 2020 10:24]

En dan ook nog te bedenken dat $ 22.000 slechts € 18.750 is ;)
In NL gaat ie gewoon 21.799 euro of iets dergelijks kosten, hoor.
Ja dat zou zeker kunnen, benieuwd welke pricing MS NL gaat gebruiken
100% inderdaad. Als je ziet wat je betaalt voor een 'fancy' houtje-touwtje oplossing met multitouch schermen en degelijke videoconferencing apparatuur, is zo'n Surface Hub zeer respectabel geprijsd. Het integreert als een beest met alles in een Microsoft-omgeving en omdat het 1 geheel is (1 apparaat) snappen mensen het ook.

Los scherm + camera + whatever, en dan zo'n Crestron afstandsbediening op tafel: niemand die er iets van begrijpt.
Klopt helemaal. Mijn eerste issue in de grote vergaderzaal hier was dat ik geen geluid kon krijgen wanneer de PC gebruikt werd. Dan mag je gaan uitzoeken hoe alles aan elkaar hangt want documentatie is nooit opgemaakt. Halve dag mee bezig geweest. Uiteindelijk handmatig het geluid werkend gekregen en daarna deed het automatische systeem het ook weer. Maar wat een gepruts is me dat.

Het ziet er mooi en gelikt uit wanneer je alles kan bedienen met zo een touch paneel. Licht, gordijnen, input switching, soms zelfs integratie met je videoconferencing. Maar als het mis gaat weet niemand hoe alles aan elkaar hangt en na enkele jaren krijg je geen ondersteuning meer of blijkt dat reserveonderdelen onbetaalbaar zijn.
Das wel heel cynish hoor. Als jij je support niet betaalt op je surface hub, krijg je ook geen support. Dus ook gewoon je integrator betalen en er is geen vuiltje aan de lucht


Antwoord van Microsoft aan mij gericht ivm garantie was : “ ach na 3 jaar koop je gewoon een nieuwe surface hub “

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 23 september 2020 10:33]

Wij brengen als auditoren veel tijd door in de vergaderzalen van klanten. En zodra we Cestrons of Clickshares of whatever zien liggen worden we gelukkig, dan weten we dat we wat tijd voor onszelf hebben om achterstallig werk in te halen :X
Dat is grappig, sinds wij 3 jaar geleden over zijn gegaan op draadloos presenteren via Airmedia (crestron) heb ik juist een stuk minder werk eraan overgehouden.
Ja ik zie dit Microsoft ding wel werken. Dezelfde ervaring hier waarbij een mooie hardwarematige combo CTOUCH 85 inch, Logitech videoconf. spul, Barco ClickShare button niet goed gebruikt wordt. Op de laptop staan dan weer niet de goede drivers, een vast aangesloten desktop waar je op moet inloggen en die dan onder jouw profiel eerst alles moet installeren... Uiteindelijk trekt men de HDMI kabel uit het scherm en wordt her met de muis, microfoon en camera van de laptop gewerkt en wordt IT gebeld waarom het geluid het niet doet (TV stond heeel zacht)
Precies.. waarom kiezen... je kan dit ding ook gewoon achterin je grote SUV lease bak gooien en meenemen naar je klant :+
Ook handig voor samenwerken aan een project en met meerderen op 1 scherm kijken terwijl je toch social distancing kan blijven doen.
Met 3 man rond een standaard scherm hangen is toch lastiger.
Bijna groot genoeg om je scherm op kantoor vanaf thuis te kunnen zien :)
Een lease auto is meer dan alleen een middel. Het is vaak ook een manier om medewerkers aan je te binden. We gaan een beetje off-topic hier trouwens, mijn excuses daarvoor. :)
Durf wel in te schatten dat mijn collega’s met een lease auto productiever zijn dan met dit scherm. Laat staan een bus abonnement.

Oftewel: Appels met peren vergelijken.
Ik weet niet of appels met peren in dit geval toepasselijk is.. dat is nog beide fruit :+

Desalniettemin.. als ik bij ons op de zaak zo'n ding neerzet, en vervolgens de directieleden van klanten uitnodiging die door dezelfde reden nu een Surface Book hebben. Hebben we er zo een aantal verkocht. Want: meer shinny dan buurman..
Zijn ze nog altijd productiever als je in een highrise zit waar files 's morgens en 's avonds en uur duren, er veel te weinig parkeerplaats is en die plekken vlot over de 5 cijfers kosten? Soms wil je liever goed materiaal om mee te werken, dan een nutteloos extralegaal voordeel. Daarom is het niet voor iedereen zo, maar als je het over meerdere werknemers in hetzelfde team hebt, dan spreek je al snel over heel grote bedragen en die wil ik gewoon in perspectief stellen
Met dat verschil dat je meetings dan ook niet in je eentje doet. Niet alle collega's hebben dat scherm, maar er staat er 1 per team (dus een man of 10 meestal).
En met een auto productiever? Dat is wel heel erg branche-afhankelijk. Misschien waar jij werkt wel, maar dit zijn producten die je op een iets grotere schaal moet bekijken. Het levert heel snel heel veel geld op als je je meetings gewoon op je eigen kantoor kan doen, en niet naar de VS, Japan of waar dan ook moet vliegen om je bespreking te houden.
Microsoft Teams is niet voor niets zo enorm aan het groeien met name de laatste tijd. Dit is een verlengstuk van Teams. Zeer waardevol voor de zakelijke ondernemers, zeker nu locatiebezoeken lang niet altijd mogelijk zijn.
Teams is zo snel gegroeid om dat het van thuis kan. Vergaderen op kantoor is in deze tijden toch een big No-No.
Ik hoef slechts heel zelden naar klanten toe te gaan, en als het al nodig is is dat bijna altijd in een ander land (en vanuit Ierland is dat dus altijd vliegen; als je eerst met de veerboot naar Fr of UK moet ....)
Dus een leasebak zou heel weinig met mijn produktiviteit doen maar goede IT hulpmiddelen juist wel
En juist nu kunnen collab tools extreem nuttig zijn
Durf wel in te schatten dat mijn collega’s met een lease auto productiever zijn dan met dit scherm.
Ik heb diverse collega's met een zakelijke lease auto die op de fiets naar het werk komen.... ik zie niet hoe die productiever zijn.
Wacht maar tot ze naar een klant aan de andere kant van het land moeten op de fiets.
Dan kunnen ze net als ik gewoon een auto reserveren. Een groot deel heeft overigens vrijwel nooit contacten met klanten face to face, en er zijn er er ook genoeg die dat wel hebben, en gewoon met hun eigen auto rijden.
Eh wie klaagt er dan?

Een auto en een presentatie scherm zijn gewoon dingen die je voor je werk nodig kan hebben: ik kan in een scherm niet naar een klant rijden en op een auto geen presentatie geven of een videomeeting houden.

Ik wilde dat ik genoeg presentaties en videomeetings op kantoor gaf om de aankoop van dit ding te kunnen rechtvaardigen, ziet er super uit.

[Reactie gewijzigd door Vizzie op 23 september 2020 07:58]

ik klaag niet, maar er zijn veel mensen die dit een belachelijk hoge kost vinden. Ik plaats hem enkel in perspectief met iets dat in de buurt komt qua kostprijs of die vaak ruimschoots overstijgt, zonder dat er daar vragen bij worden gesteld.
Ken genoeg mensen met een lease auto die deze voor >99% alleen voor woon-werk gebruiken; terwijl ze nota bene op fietsafstand wonen! Dat lijkt me dan geen bedrijfsmiddel meer maar gewoon verkapt loon. Vandaar waarschijnlijk ook de bijtelling!

Dan liever mooie presentatieschermen waar 'iedereen' van kan profiteren.
De hub is toch wel wat meer dan een "presentatiescherm"
hangt net af hoever je moet met de bus.

Momenteel spendeer ik omstreeks 200 euro per maand aan de bus als ik de (Vooral mijn) tijden goed handteer. Ik werk dus van 7.30u tot 16.00u (half uur pauze, en dus half uur eerder weg) in plaats dat ik van 8u tot 16.30 of 8.30u tot 17u. werk. Dit omdat de bus dan goed koper is, anders spendeer ik rond de 230 tot 250 euro. afhankelijk of mijn heen en/of terug reis duurder worden. Door dat ik met de bus reis is mijn reistijd ook aanzienlijk meer. Van deur tot deur heb ik een reistijd van ongeveer 1,5 uur. Met de auto zou dit rondom 30 minuten zijn.

Ik ben erg afhankelijk van de bus en ben daar door niet zo flexibel, als ik de bus mis, of deze niet rijdt ben ik later aanwezig, of moet ik eerder weg tenzij de bus er na wel rijdt. Dit zorgt er ook voor dat ik 's nachts niet beschikbaar ben want er rijd na een bepaalde tijd geen bus, de laatste bus naar mijn werk gaat rond 22 uur.

Deze beperktere flexibiliteit kan er voor zorgen dat mijn baas elders meer kosten maakt. Een "Dure Leasebak" kan voor mijn werk dus een stuk voordeliger zijn, helemaal gezien wij vestingen hebben die door het hele land zijn verspreid.

EDIT: Even wat meer info, Ik moet ook overstappen op een andere vervoerder, nog steeds een bus, maar andere bus maatschappij waardoor een traject abonnement duurder is dan het niet gebruiken hier van. Ik had hier al naar gekeken. Soms mis ik het al oude "Ster-abonnement" of hoe dat ook werd genoemd.

[Reactie gewijzigd door Indentical op 23 september 2020 13:11]

in elke situatie zijn er mogelijkheden en onmogelijkheden. Ik rij met een functiewagen (dus geen salariswagen, zelfs helemaal gewrapt met reclame), omdat ik heel het land door moet met materiaal en op onmogelijke uren. We zitten zelfs niet in hetzelfde land, want hier is er zelfs geen verschillend tarief als je vroeger of later de bus neemt: 1 onbeperkt abbo voor heel Vlaanderen.

Waar ik het over heb zijn bijvoorbeeld binnenfuncties die er geen nodig hebben bij een bedrijf in een binnenstad.
In de tijd dat we nog fysiek naar klanten gingen, kon ik 6 afspraken op een dag doen. Met de bus zou ik er amper drie gehaald hebben. Een tweede werknemer is duurder dan een leasebak.
De meeste mensen krijgen een auto omdat ze die nodig hebben om naar klantlocaties te kunnen gaan. En bij een klant zitten levert meer op dan een groot scherm.
Dan woon je niet in België, hier is het eerder uitzonderlijk dat je die leasewagen echt nodig hebt om je werk uit te voeren ;)
Hi ha ho, hou op, ik kom niet meer bij....

Als je uitgelachen bent in de 20e eeuw zul je merken dat er in het heden een hoge belastingdruk in België is. Een lichte salarisverhoging heb je dan weinig aan omdat een flink deel direct naar de staat gaat. Salariswagens zijn in de praktijk daarom een vorm van loon omdat ze veel lager worden belast. Om dezelfde reden zijn er ook maaltijdcheques, ecocheques etc. Ja, het is "op de bon" om het lomp te zeggen maar zolang de belastingdruk op arbeid niet vermindert grijpen werkgevers naar dergelijke voorwaarden. Dus waarom niet? Het is een stuk beter dan je blauw betalen aan BPM en bijtelling om vervolgens maar 100 te mogen rijden ;)
Ik moet zeggen dat de positieve effecten van 100 km rijden ook benoemd mogen worden, het snelheidsverschil tussen verkeersdeelnemers is veel minder waardoor het veel relaxter rijdt, ik verwacht dat er minder ongelukken gebeuren en daardoor minder files (niet met zekerheid te zeggen door Covid). 'S avonds en in de nacht kan je wél met hogere snelheid. Ik vind het inmiddels prima.
Overigens, mooi scherm en zou prima van pas komen op mijn werk.
Qua geld valt het wel mee als je in deze markt shopt (conference call related, en die hebben de prijzen met thuiswerken en Covid nu niet echt verlaagd).
De PC die erbij zit hadden ze echter wel van iets meer specs mogen voorzien. De upgrade naar dubbele ram en een 512gb SSD kost praktisch niets. Niet dat de lokale storage veel gebruikt zal worden omdat deze toch aan de Cloud of AD met directory’s e.d. zal worden gehangen.

Ik zie zo alleen niet wat voor kwaliteit de camera heeft. Zou fijn zijn dat de spreker middels (software matig als het nodig is) PTZ zou krijgen. Erg overzichtelijk :). Mooi spul, en over een paar jaartjes goedkoop genoeg voor thuis, haha.

Overigens zou een shelf PC met goede webcam, 77” TV, en een conference speaker op tafel net zo makkelijk werken. Je mist dan eigenlijk alleen de whiteboard functie, voor dat geld kan je iedereen een Surface erbij geven.
Met als verschil dat een bedrijf echt geen zin heeft in het gezeik van een houtje-touwtje oplossing van los dit + los dat + los alles. Het moet gewoon werken, aanspringen als je de vergaderzaal in loopt, 'Join meeting' aanklikken lukt de grootste digibeet zelfs nog, en daarna kun je videoconferencen met iedereen die thuiswerkt.

Meeste bedrijven kopen de schermen ook niet, maar leasen ze inclusief maintenance & support. Voor 3 jaar is 1k/maand is dan prima.

En specs? Het werkt voor videoconferencing en alle software die erop draait. Meer RAM was veiliger wellicht, maar overall goed genoeg. En storage? Boeiend, ik mag hopen dat je je geen files op zo'n ding bewaard, maar gewoon in OneDrive of Teams/Sharepoint. Waar dit overigens fan-tas-tisch mee integreert.
Ik ben een n00b. Wat is het nut van dit soort idiotrie? Dat is een serieuze vraag :S
Mijn werk heeft er 50 hangen (1.500 medewerkers). I-de-aal om presentaties mee te geven en ideaal als de helft van de mensen in de meeting thuis werkt. Het werkt gewoon makkelijk: nodig het scherm mee uit in de meeting, druk op 'Join' als je de vergaderzaal binnenkomt en je kan je presentatie delen en iedereen kan meekijken.

En in de kleinere vergaderzalen kun je gewoon een Logitech Meetup aan je laptop hangen. Werkt ook, maar net iets minder slick dan zo'n Surface Hub, die je ook als whiteboard kan gebruiken. En zo'n meetup is ook niet praktisch als je meer dan 4 mensen wil filmen.
Anoniem: 1246108
@Diddle23 september 2020 13:06
Laat me raden, publieke sector
Geen zorgen, private sector, niet-beursgenoteerd.
Als je meer wilt weten over waarom dit iets is dan raad ik aans eens in te lezen op "Huddle rooms of Huddle spaces" Dan heb je gelijk een zee aan voorbeelden waar deze oplossingen zoal worden gebruikt.
Ideale schermen.. Ga maar eens na wanneer je bijvoorbeeld distributed software ontwikkeld in verschillende landen. Als alle locaties zelfde soorten schermen tot hun beschikking hebben kun je echt vele male betere interactie krijgen dan dat bijvoorbeeld ieder voor zich een laptop met Microsoft whiteboard heeft.

Met het gemiddelde uurloon en of maandkosten van een beetje software team is die 20.000(maal locaties) peanuts als je daarmee betere meetings hebt.

Het is ook nog eens Leuk om mee te werken.
Geen quadro he jongens. De gen 1 had dit wel en kon grafisch vlot uit de voeten. Bij deze komt alles op de cpu terecht. Zelfde cpu als de kleine broer? Herinner je die Siemens 3D model app, was altijd leuk in demo’s. Dat zal nu toch Effe anders zijn, ik vind de 55” 2S nou niet bliksemsnel.
Ah, mooi ! Eindelijk een formaat waar je twister op kunt spelen met je collega's. Wat is het maximale gewicht dat zo'n scherm aan kan ?
I3 (https://www.i3-technologi...roduct-overview-business/) levert ook dit soort oplossing voor een fractie van de prijs.

Er zijn natuurlijk nog meer goedkopere alternatieven, voor ons had deze partij toen de tijd de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Dit soort oplossing zijn overigens niet duur, bij ons heeft het zich al binnen een jaar terug verdiend aan reiskosten.
I3 is rommel hoor, kan je echt niet vergelijken imo. Het OS is HET argument om voor Hub te gaan. Maar de prijs is veeeel te hoog, akkoord.
Voor bedrijven kan het best een goede toevoeging zijn. Maar een bedrijf voor het geld voor hebben. Niet voor ieder bedrijf bedoeld.

[Reactie gewijzigd door Frans v Huizen op 22 september 2020 21:01]

Dat is zeker waar. Inmiddels stage gelopen bij meerdere bedrijven en dit soort producten zijn niet gemaakt voor ieder bedrijf.

Als het geld uitgegeven kan worden is het zeker een leuke toevoeging voor het bedrijf, voor de kleine bedrijven met veel minder omzet is een whiteboard een beter middel dan dit peperdure, maar ook leuke scherm.
Ook hangt het af van welke sector het bedrijf bevindt. Whiteboard is in het algemeen erg goed te doen, soms met een beamer erbij, tja, dat is natuurlijk veel goedkoper.
Whiteboards en beamers beperken zich tot de locatie waar je je bevind. Dit kan je ook groter toepassen, en in video-meetings gebruiken. Daar zit met name de kracht. Niet in een mooiere dia-presentatie voor je collega's die naast je zitten.
Actief 110” whiteboard met touch en short throw 4K beamer , laptop aansluiten en je bent niet beperkt tot die ene ruimte.

Werkt perfect voor efn gractie van de prijs

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 23 september 2020 00:43]

Dat is juist, dit is meer dan slechts dia presentatie. :)
Misschien heb ik niet de juiste vergelijking gemaakt.
Een i5 met 8GB om Teams te draaien, video, audio en presenteren? Dat wordt een debacle. Teams is een resource hog, dat draait niet eens goed op zware hardware. Voor 22k verwacht ik een vloeiende ervaring en die ga ik met dergelijke specs niet verwachten :X
Ja, voor dat geld wel gek idd. Misschien dat een andere Tweaker inzicht kan geven in waarom dit niet minimaal een i7 met 16GB is?
Nou denk ik dat een i5 prima in staat is om Teams te draaien, maar toch..
Ik vind die 128GB SSD een veel groter punt. Dat is, met een paar Windows updates (en dan vooral de 2 grote per jaar) zó vol
Ik vermoed dat de Windows 10 versie op dit product een variant op de LTSC versies is. Deze zijn een lange tijd gegarandeerd feature stabiel en krijgen enkel security fixes. Het doel is om zo voorspelbaar mogelijk te draaien op een hardware configuratie die niet wijzigt.
Ook met alleen security fixes loop je met 128GB zo vol gok ik. Toegegeven, ik heb geen ervaring met LTSC versies van Windows, dus mischien zit ik er gigantisch naast.
Eens dat teams niet goed geoptimaliseerd is maar hoe jij het brengt is ook wel overdreven. Dit is geen werk omgeving waar je op inlogt en primair op werk maar puur een apparaat voor meetings.

Mijn werk laptop heeft helaas nog 8GB RAM, begint erg krap te worden maar nog even volhouden. Teams draait prima grootste RAM stokers zijn Windows 10 zelf (geen idee wat ze gedaan hebben maar voorheen draaide het op 4GB RAM prima) en browsers.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee