Oppo-dochter Realme presenteert volgende week midrangetelefoon met 65W-lader

Oppo-dochtermerk Realme presenteert volgende week zijn eerste smartphone die laden met 65W ondersteunt. Realme noemt dat SuperDart-laden. Veel telefoons werken met laders met vermogens tussen 18 en 35W.

Realme, dat zich sterk richt op de Indiase markt, noemt in de teaser de Realme 7 de 'snelst ladende telefoon van India'. In de tweet zegt de fabrikant verder dat de telefoon aan de achterkant vier camera's zal hebben, waarvan de primaire camera een 64-megapixelsensor van de tweede generatie heeft.

De fabrikant laat nog niets weten over een Europese release, maar Realme houdt volgende week naast het Indiase evenement ook een persconferentie op elektronicabeurs IFA. Die beurs vindt, op kleinere schaal dan normaal, plaats in de Duitse hoofdstad Berlijn. De Realme 6-telefoons kwamen eerder dit jaar uit in de Benelux. Die kunnen laden met maximaal 30W. Het plaatje in de teaser laat een telefoon zien met een gat in het scherm voor de frontcamera in de linkerbovenhoek. Verder geeft Realme nog geen details over de smartphone.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

27-08-2020 • 16:13

73 Linkedin

Reacties (73)

Wijzig sortering
Nog effe en de telefoons kunnen in 3 sec worden opgeladen aan de tesla lader.
Gaat wel die richting op, want 65 is nog niks vergeleken met de 120W op de Mi 10 Ultra: nieuws: Xiaomi kondigt Mi 10 Ultra aan met 120W-snelladen en 50W draadloos laden ;).

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 27 augustus 2020 16:29]

die wordt niet in Eu beschikbaar ,
ik hoop deze wel.. anyone know?
De 5 en de 6 zijn ook in Europa verkrijgbaar (geweest) dus deze waarschijnlijk ook wel.
top aangezien de pixel 5 een beetje Meh is...
ik wil wel eens zien wat er gebeurt als je een 3.6V telefoonaccu hangt aan een 400V 500A voeding. O-)
Niks, je accu heeft een mooie chip die het inkomend voltage en amperage regelt :)
ik wil die chip wel eens zien als die 400v krijgt ipv 5v...
Dit, geen enkele chip gaat beschermen tegen zo een stroomstoot
En dan mag je na 6 maanden lekker je batterij vervangen/een nieuwe telefoon kopen.
Heb sinds kort een Oppo Find X2 Neo, met 30W snelladen, en dat is in 30 minuten gebeurd vanaf 5-10%.
En met de 4100Mah batterij red ik het makkelijk 2 dagen. Een verademing na een Galaxy S8, die elke dag nog maar 30% overhad.

Oppo maakt mooi spul, en mag wat mij betreft vaker worden terug gezien in de reviews hier op tweakers.

;)
Maar als je S8 30% over heeft op het einde van de dag, wat is dan het probleem?
Range anxiety (no pun intended)
Telefoonverslaving
Super snel laden is gewoon een ontzettende voordeel.
Je komt altijd in situaties terecht waar je nog maar 10% over heb.
Als je dan binnen 10/15 minuten weer op 50%
Voor mij valt of staat deze telefoon met custom rom support. Ik meen dat de support duur van Realme niet denderend is, en Realme schijnt ook data te verzamelen van gebruikers om daar de winst uit te halen. Een Realme telefoon met zeer aantrekkelijke spec/prijs verhouding is de Realme X50 Pro. Is ongeveer in mei uitgebracht, en nog steeds geen LOS support (https://forum.xda-developers.com/realme-x50-pro).
Klopt, Realme zit op 1 versie upgrade en 2 jaar veiligheidsupdates na release en geen unlockable bootloader.
Waaat? Nee, een van Realmes selling points is juist dat je de bootloader kan ontgrendelen. Vrijwel alle Realme toestellen zijn ontgrendelbaar.
Realme geeft toch 2 updates en 3 jaar beveiligingsupdate
Op de x modellen?
Minstens 2 upgrades. Over 3 jaar beveiligingsupdates heb ik nog nooit wat gelezen.
De laatste tijd stopt Realme geen amoled schermen meer in hun mid range modellen,benieuwd of hier een amoled scherm in zit.
joepie, nu nog sneller je accu naar de klote.
Hoe kom je daar bij? Hoe groter de accu, hoe langer het duurt om hem op te laden, juist bij grote accu's is het handig dat er met grotere vermogens geladen kan worden.
Volgens mij klopt dat niet hoor dat hoe groter de accu hoe langer het duurt. Een beetje onderbouwing van dat statement maakt 't geloofwaardiger
Het klopt natuurlijk wel, met alle andere variabelen vast. zal een 2Ah accu sneller opgeladen zijn dan een 4ah accu. Het is wel zo dan sommige accus tegenwoordig opgedeeld worden in meerdere cellen en daardoor met meer vermogen sneller geladen kunnen worden zonder daarbij gevaarlijk warm of explosief te worden :)
helaas werkt het niet zo ondanks de marketing van sommige bedrijven. de totale capaciteit blijft hetzelfde. ongeache over hoeveel cellen je het verdeelt. je totale laadstroom veranderd dus niet. wat vernaderd is de vorm en oppervlakte van de accu(s) en kan de accu wat beter zijn warmte kwijtraken. dus nog meer hitte en nog meer gevaar dat er nare dingen gebeuren.
En daarom ben jij dus geen innovator die werkt aan nieuwe accu's, of nieuwe laadtechnieken. Want de 5W opladers van 10 jaar terug zijn ook wel snel genoeg toch?
die 5w laders van vroeger waren beperkt door de usb standaarden van die tijd.

en accus maken is lellterlijk mijn werk. ;)
Nee hoor, volgens je pagina ben je senior muisballetjesreiniger. Ligt toch echt een eind uit elkaar :+
2 baantjes, moet toch einde van de maand halen...
Dat is toch logisch of denk ik verkeerd? Als je een auto met een 40L tank aan het voltanken bent, duurt dat toch ook minder lang dan als je een 80L tank voltankt? :p
probeer jij eens je 35 liter tank van je polootje eens vol te gooien bij de vrachtwagen pomp. ik gok dat je of de pomp niet eens volluit kan laten gaan zonder dat je tot je bilnaad onder de diesel zit.

laadvermogen is evenredig aan de capaciteit van de tank. laad hem te snel en er gebeuren vervelende dingen.
Ik heb bijna altijd diesel getankt bij de vrachtwagen pomp. Stel je niet zo aan. De slang stopt vanzelf als het vol is.
uhm, basisschool hoofdrekenen? Als je met hetzelfde vermogen laadt, dan is een kleine accu sneller vol.

Vergelijk het met water: je hebt 2 flessen, een van 1l en een van 1.5l. Als de kraan even snel loopt, is de fles van 1l sneller vol. Als je echter een kraan hebt die harder stroomt, duurt het vullen minder lang.

Daarnaast heb je bij het laden van grotere accu's het voordeel dat je met grotere stromen kunt laden (dit is min of meer recht evenredig met de accucapaciteit).
Ja laden tot 100% duurt langer. Maar een grotere accu kan sneller opgeladen worden, een 5000 mAh accu kun je sneller met 2000 mAh vullen dan een 2500 mAh accu.
Laat ik het in simpele termen uitdrukken.
Stel je hebt een afstand van 10 kilometer en je beweegt met een snelheid van 10km/u ben je in totaal een uur onderweg.
Als je nu met dezeflde snelheid een afstand van 100km moet afleggen ben je 10 keer zo lang onderweg.

Hoe groter de accu (afstand) hoe langer het duurt om deze volledige op te laden (af te leggen).
gelukkig kan je met een grotere accu harder rennen. en dat is evenredig met de capaciteit.

doorgaans is 1C, dus capaciteit in ampere gelijk aan de laadstroom. dus een 5Ah accu kan je opladen met 5A en een 600Ah accu kan je opladen met 600A. voor beide ben je dus een uur bezig.

[Reactie gewijzigd door flippy op 27 augustus 2020 16:42]

Misschien houd je batterij het wel een dag vol, maar je portemonnee is direct leeg ;)
Snap niet wat dit met een iPhone te maken heeft? Ik krijg mijn OnePlus 6 ook niet leeg op een dag.

Dit hangt toch gewoon van persoon tot persoon af.
Juist omdat mijn toestel (S20+) juist niet elke dag leeg is schiet dat laden er vaker bij in. En als ik dan weg moet en ik kan nog even 20 minuten snelladen dan kan ik daar gewoon weer ruim 24 uur mee doen :)

Vind het dus zeker wel een uitkomst om snel te laden.
als ze de batterij groot genoeg maken en de software/hardware zuinig genoeg
Maak daar maar gewoon batterijgrootte van, de suggestie wekken dat er telefoons zijn waar de software niet zuinig zijn gaat nergens over. Reviews laten zien dat het allemaal in lijn ligt met de schermgrootte en batterijgrootte ongeacht het OS...
Allemaal leuk dat snel laden. Maar een iPhone 11 Pro Max krijg je gewoon niet leeg gedurende dag. Dus heb je dat hele laden niet nodig. :+ (ik bedoel dus, als ze de batterij groot genoeg maken en de software/hardware zuinig genoeg, is er dus helemaal geen probleem)
Totdat je een jaar of twee verder bent.

Met als en vertrouwen in andere bedrijven kom je er niet
Wat als je het een keer vergeet? Dan ben je direct de klos. Met deze 65w lader laad ik mijn telefoon in een half uur op. Genoeg voordat ik naar mijn werk ga.
Nee, ik heb gewoon een 4200mAh en daarmee red ik het makkelijk een hele dag. Het is gewoon super handig dat je een telefoon in een kwartier zoveel kunt opladen dat je je de hele dag eigenlijk niet meer druk hoeft te maken over een lege batterij.
Misschien kun je je het niet voorstellen, maar soms heb je én dingen te doen, én is het prettig als je telefoon snel weer even op een hoger accu percentage zit.


Even onder de douche, eventjes koffie zetten en een boterham eten, even met vrienden afspreken om die avond nog iets te doen.

Allemaal momentjes waarop ik de telefoon een kwartiertje aan de lader kan leggen, en er zo weer 40-50% bij is gekomen. Toch prettig.
Precies! Even een boterham smeren en opeten en de telefoon heeft genoeg voor de rest van de dag. Wil echt niet meer terug naar een normale oplader, dan ben je bijna verplicht om hem 's nachts op te laden.

Genoeg voorbeelden dus waarbij dit enorm handig en een mooie vooruitgang is.
Accu vernaggelen? Ik zou een wat praktijk ervaring opdoen.

M'n OnePlus 5 haalde tot april dit jaar nog netjes de SoT die die in het begin haalde. Misschien een kwartiertje minder oid, en die telefoon had ik sinds de launch.

En nee, 10-20% is soms niet genoeg.
Waarom zou je genoegen nemen met langzaam laden, als we inmiddels gewoon meer kunnen? In een soort "ik moet mezelf martelen met traag laden".
N=1.

altijd oppassen daarmee.

waar de fabrikant op rekent is dat door het snelle opladen het niet opvalt dat de accu versleten is.

ook Oppo is onderhevig aan natuurwetten. of kan oppo betere accus maken dan bijvoorbeeld tesla?

[Reactie gewijzigd door flippy op 27 augustus 2020 17:24]

In jouw wereld zou een Tesla maximaal laden met 20kW. Anders ontploft ie waarschijnlijk spontaan of zoiets...

Niet N=1. Volgens mij heb ik sinds de introductie van snelladers nog niemand gehoord die opeens na een jaar een niet werkende telefoon heeft. Als ik jouw reacties zou moeten geloven, dan is je accu bij gebruik van snelladers na een jaar al gaar. Dat is gewoon onzin.
nee, een tesla kan zoizo met ~100kW opladen. maar voor hogere vermogens hebben ze actieve vloeistofkoeling gekoppeld aan je airco om de accutemperatuur onder controle te houden. heb jij dat op jouw telefoon?

en dan nog, zelfs tesla begrenst het "snelladen" na een bepaalde tijd, volgens mij na ongeveer 1200kWh. dus ~150x volledig opladen op de snellader en je krijgt dan gewoon minder snelheid om je accu te sparen.

voor je telefoon is dat niks anders. ook die zal slijten als je die constant snellaad.
Ook bij telefoons wordt de oplaadsnelheid gereguleerd, het gaat niet met volle snelheid tot aan 100%. Vaak tot ~80-90%, daarna duurt het laden relatief gezien langer om aan de 100% te komen.
zo werkt het helaas niet. de accu maakt de dienst uit boven de 80%. immers is het laadvoltage dan op zijn piek en absorbeert te accu simpelweg niet meer.
onder de 80% zit je in de constant current (CC) fase, dan moet de lader (die in de telefoon zit) het aantal amperes die de cel ingaat beperken mits de voeding (je "lader" die in de muur zit) meer kan leveren dan de accu mag verwerken. (dat ding word dus ook HEEL warm in de tussentijd net als je accu die electrisch gezien een weerstand is en dus ook flink heter word en dus ook slijt) in de tussentijd stijgt het voltage rustig tot men op de 4.2V (of soms hoger) komt en dan gaat de lader alleen er nog maar voor zorgen dat het voltage niet word overtreden. dat is het gedeelte wat zo traag gaat. maar daar zit ook het gedeelte waar de accu het hardste slijt.

[Reactie gewijzigd door flippy op 27 augustus 2020 22:32]

Ik ben bang dat je er toch wat naast zit. Ik heb bij verschillende telefoons het opladen vastgelegd middels software en het laadpatroon was keer op keer hetzelfde, wel verschillend tussen de diverse toestellen logischerwijze. Ik stond bijv. te kijken van het zg fastchargen bij Pixel telefoons, wat eigenlijk helemaal zo fast nog niet was, en van warmte was nauwelijks sprake. Sterker, indien de temperatuur van de accu < 20 ⁰C bij start opladen, dan duurde het zg fastchargen nog eens stukken langer.
ik zit er niet naast. lithium accu's maken is letterlijk mijn werk. ik heb een werkplaats vol met meetaparatuur staan alleen maar voor accu's. beetje spelen met telefoons en een appje is leuk, maar staat niet in verglijking met accu's van tientallen kWh's. ik meet het niet met software maar met hardware. en dat is dus ook het slijtageprofiel.

[Reactie gewijzigd door flippy op 27 augustus 2020 23:45]

Mwah, martelen is een groot woord, niet voor iedereen is het een probleem als ze hun telefoon even 2 uurtjes niet tot hun beschikking hebben, soms juist wel even lekker, nooit problemen mee gehad, ik zeg niet dat ik denk dat snel laden je accu sloopt, daar weet ik niets van, maar voor mij is geen snel laden in ieder geval geen marteling, ik ben geen slaaf van me telefoon.
Snel laden is voor de fabrikant veel beter dan een grote accu. Met snel laden krijgt je accu veel meer te verduren en omdat ze niet groot zijn krijg je bij ontlading ook een hogere C rating.

Dit betekent na 2 jaar nieuwe accu.

Ipv gewoon fatsoenlijke grote accu die de hele nacht aan de lader kan, tot 80% op laad voor minder grote slijtage en dan alsnog een dag kan vol houden.
Ik gebruik al 3,5 jaar een snellader, en mijn batterij is nog steeds prima. 84% health volgens de OnePlus Diagnostic app. Als je beweringen doet, haal er dan ook even feiten bij ter ondersteuning.
feit: een accu slijt als je hem oplaad.

en wat 84%? zonder maatstaaf zegt dat niks. ik ben 84% gezond. wat zegt dat over mij?

[Reactie gewijzigd door flippy op 27 augustus 2020 20:30]

en wie zegt dat oppo zoiets weergeeft? apple liegt immers ook glashard over hun "health" in iphones. dat hebben ze zelf (moeten) toegeven in de rechtbank.
haal de accu er eens uit en met het buiten de telefoon zodat je het kan verifieren.

[Reactie gewijzigd door flippy op 28 augustus 2020 10:26]

dat is nog steeds "wij van wc eend".

ik heb zelf van vrijwel alle merken accus handmatig getest en die kwamen en aanzienlijk slechter uit testen dan waneer ze in een telefoon zitten en worden getest met hun eigen software.
Moest je de moeite doen om het effectief te lezen, dan wist je dat die app niet meer doet als dit uit te lezen: sys/class/power_supply/bms/battery_health

Dat kan je via ADB ook doen, zoals bvb deze persoon met een Pixel 4 gedaan heeft: https://www.reddit.com/r/...atistics_actual_capacity/

Het punt is dat jij beweert dat snelladen de batterij na nog geen jaar volledig om zeep helpt, terwijl ik het bewijs dat dat niet zo is in m'n hand vast heb.
jou "bewijs" is zoizo N=1.
punt 2 blijft bestaan: je gebruikt NOOIT het aparaat zelf om te testen. of geloof je de emissiegegens die uit de OBD poort van een volkswagen komen ook blindelings? ik heb nog nooit een accu uit een telefoon gezien die klopte met wat de fabrikant opgeeft in hun eigen software. ik heb honderden accus getest uit telfoons, laptops, fietsen, scooters, gereedschap, boten en auto's.
Maakt niet uit, ik gebruik m'n gsm dagelijks, dus ik weet uit gebruikservaring dat de batterij niet kapot is door te snelladen. Zelfs niet na 3,5 jaar.
vertaald: vingers in de oren LALALALALALALALALALALALALALA.

het leuke van feiten is dat het feiten blijven, of je ze nu negeert of niet.
al had je natuurlijk kunnen vragen naar harde meetgegevens.

wie weet leer je hiervan en neem.je eens een stapje achteruit als iemand een andere stelling aanhoud en kijk je wat neutraler naar de situatie ipv alleen maar naar jezelf en je eigen vierkante meter kijken.
Hoezo vingers in de oren? Jij bent het die met beweringen afkomt dat een batterij met snelladen nog geen jaar haalt, zonder enig bewijs. Ik denk dat de wereld allang op z'n kop stond moest elke snellaadbatterij na een jaar kapot zijn. Je komt zelf met geen feiten, maar negeert wel andermans feiten. Dan houdt het op voor mij. Feit: mijn batterij werkt na 3,5 jaar nog steeds perfect. Daar heb ik geen cijfertjes voor nodig. Misschien moet je eens over je eigen houding nadenken.
leer eens eens de basis in statistieken. N=1 is GEEN geldige test. dus jou persoonlijke, gebruikservaring met 1 product is niet representatief voor de miljoenen telefoons in omloop.

volgens jou manier van denken zouden al die bedrijven die honderden telefoons repareren met nieuw accus elke dag geen bestaansrecht hebben.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee