Rubik's introduceert Connected Cube die gekoppeld kan worden aan smartphone-app

Rubik's heeft de Connected Cube getoond, een kubus die gekoppeld kan worden aan een smartphone of tablet via de Rubik's-app. Met de Connected Cube kunnen gebruikers hun tijden met elkaar delen, battles uitvoeren en minigames spelen.

De Connected Cube ontwikkelde Rubik's voor de derde editie van het Rubik's Cube World Cup. Vanwege het coronavirus speelt deze dit jaar thuis af. Om mee te doen hebben spelers een digitale kubus nodig, zoals de Connected Cube. Deze kubus is volgens Engadget wel zwaarder dan de reguliere kubus, terwijl het de magneten van het origineel mist. Zonder deze magneten zou het langer kunnen duren om de kubus op te kunnen lossen.

Met de Rubik's-app kunnen spelers 'statistieken en analyses' gebruiken om hun tijden te verbeteren. Volgens de Rubik's-winkel kunnen spelers online battles doen tegen elkaar, zijn er minigames en is er een Rubik's academie. De Connected Cube laat spelers ook meedoen aan het wereldkampioenschap, de kwalificatieronden hiervan beginnen zaterdag en lopen tot oktober. Deelname aan dit kampioenschap kan ook met de eerder aangekondigde GoCube. Deze kubus is duurder, heeft ledverlichting en 3d-tracking.

De Connected Cube gaat dinsdag 18 augustus in de voorverkoop en heeft een adviesprijs van omgerekend met btw 61 euro. Of de kubus ook naar Nederland en België komt, is niet bekend.

Door Hayte Hugo

Redacteur

14-08-2020 • 11:29

66 Linkedin

Submitter: Dancing_Animal

Reacties (66)

Wijzig sortering
Ze hebben dus nu precies gemaakt wat GoCube 2 jaar geleden al via een kickstarter campaign gemaakt heeft.
Maar dan slechter uitgewerkt. Die cubes van Rubik's zelf zijn zowat de slechtste op de markt.
Wat bedoel je precies Tijs? De connected cube is toch nog niet op de markt, in hoeverre kan je dan spreken dat deze slechter is uitgewerkt? Of heb je het dan over de traditionele cubes?
De traditionele. Inderdaad zou deze in theorie beter kunnen zijn maar zelfs Rubik's eigen speedcube is veel slechter dan vrijwel alle andere.
Ik kreeg vroeger van die goedkope ‘rip-offs’... de originele van m’n buurjongen was kwalitatief aanzienlijk beter en ging veel langer mee (we gebruikten die dingen intensief). Doel jij dan op specifieke kopieën die net zo goed of beter zijn? Zijn die dan ook (bijna) net zo duur?

@Tijs Hofmans
Aha. Mede naar aanleiding van jouw bijdragen, verdiep ik me er even een klein beetje in en blijkt er een hele wereld van ‘cubing’ te zijn. Dat wist ik niet. Dank voor je toelichting.

[Reactie gewijzigd door Edddd op 14 augustus 2020 13:51]

Dat zeker, er zijn speedcubes die specifiek gemaakt zijn om zo snel mogelijk te zijn maar die kosten inderdaad rond de 60 euro. En dan zijn er bijvoorbeeld ook bedrijven die heel goedkope cubes maken als bijvoorbeeld promotiemateriaal, dat is dan weer niks.
rond de 60 euro
En dat voor maar 3,47 seconden speelplezier :)
Hoe je dat doet is me een raadsel. Ik ben nooit onder de 29 seconden gekomen, weliswaar met een goedkope rip-off cube, gesmeerd met talkpoeder (dat was in eh... 1982 of zo). No way dat zo’n speedcube er 20, 25 seconden af weet te halen.

On topic: zo’n connected cube lijkt me op zich best grappig om eens te proberen..
Ik ben erg tevreden over mijn V-Cubes en die vallen reuze mee van prijs!
als je niets geeft om speedcubing, of merken enzo.
zijn de clones prima genoeg.

Voor de mensen die het leuk vinden om vreemde kubussus te lossen, velen geven allen om dat ze de kubus hebben. Niet dat het van merk A is, alleen dat ze voor een prima prijs de kubus kunnen krijgen

als je het verschil ziet tussen de origineel en van aliexpress:
Aliexpress {timemachine cube}15-20 euro
originele timemachine cube {50-150 euro}
zie je een enorm verschil in prijs, en vaak ook kwaliteit.
Hier staat een filmpje van de kubus in gebruik met de app. Let niet op het commentaar van de gebruiker trouwens, beetje ongemakkelijk. :/
https://www.reddit.com/r/..._the_new_smart_cube_from/
Een "echte"Rubik's cube beweegt op geen stukken na soepel genoeg, en blijft haken met snelle opeenvolgingen van draaingen.

Ik ben op geen stukken na een speedcuber (PB ~45 s :/ ), maar ik kan niet meer met zo'n ding draaien. Een GAN is daar een enorme verbetering.
GAN366 en Qiyi Valk cubes zijn ook degene die ik heb. Via AliExpress valt de prijs nog mee. Ze zijn in ieder geval stukken beter dan het origineel, dat nu ergens op zolder ligt te stoffen.
Ik ben zelf een cuber, en ik kan beamen dat de cubes van Rubik's de slechtse op de markt zijn.

De speed cubes zoals deze zijn vele malen soepeler én hebben ook nog eens corner cutting.

Daarnaast bestaat er al een hele tijd een cube die je aan je telefoon kunt verbinden.
Nice, die kende ik nog niet. Net even filmpje over opgezocht en dit werkt echt wel heel smooth met realtime weergave van je cube in de app via gyroscope enzo. De software van GoCube ziet er echt wel proper gemaakt uit, even wachten om te zien of die van Rubik even vlot werkt en dan haal ik waarschijnlijk 1 van beide. Mijn cube skills kunnen een heropfrissing gebruiken.
of twee voor als de ene opgeladen moet worden als je net lekker bezig bent :)
Zo heb ik de Xiaomi Giiker Super i3S magnetic cube voor circa €40,- gekocht die het prima doet in combinatie met zijn app.
Ik heb hem naast me op het buro staan + de robot die de hele cubus kan solven
Niemand gebruikt echte Rubik's cubes op wedstrijden, ze zijn gewoon véél te traag. Een prof kan tot 10 beweging per seconde doen en een echte Rubik's Branded cube explodeert gewoon bij zo een snelheid.

Ter info, de magneten in goede cubes veranderen niets aan het oplossen, het zorgt er voor als je een kant 90° draait, deze rapper stopt en niet verder draait.

Dit gezegd zijnde, deze app is heel goed, en voor iemand die wil leren de cube oplossen is dit een goede cubes.

Ik zelf vind dit leuk, maar mijn rapste tijd is in de 30 seconden range, en voor echte cubers is dit héél traag. De beste kunnen soms onder de 4 seconden gaan en gemiddeld onder de 7 seconden.
Ik heb sinds twee maanden een GAN 356 en als ik nu terug ga naar m'n originele Rubik's krijg ik echt instant RSI. Die magneten zijn echt een wereld van verschil.
De speedcubes zijn inderdaad niet te vergelijken met de originele Rubik's. M'n main is nu de QiYi Wuwei M, die ik af en toe afwissel met m'n nieuwe MoYu RS3M2020, waar ik nog extra magneetjes voor heb besteld.

Afgelopen weken heb ik eindelijk full OLL onder de knie gekregen. Nu focussen op het sneller worden van m'n F2L.

Is er eigenlijk geen speedcubetopic op GoT? Ben wel benieuwd hoeveel tweakers ook speedcubers zijn.
Er ging even een wereld voor mij open na ik jouw comment las..
Ik heb zelf een Rubik's cube en liep al een tijdje met de vraag hoe de speedcubers zo ontzettend snel kunnen zijn, die van mij loopt soms best stroef en snel draaien zit er vaak niet in..

Zelf geen idee hebbende dat er off brand speedcubes waren, maar wil er toch graag een aanschaffen
Welke zou jij aanraden voor een beginner? Ik zit zojuist op de website speedcube.nl te neuzen, maar er zijn zoveel cubes en ik heb mijn god geen idee wat het verschil is..

Alvast bedankt! :)
Ik heb een MoYu Aolong V2 en sinds deze week ook een MoYu RS3M 2020. Beide zijn een verademing ten opzichte van de originele Rubik's, maar ik kan de RS3M eveneens zeker aanraden.

Ik heb die van mij inderdaad bij SpeedCube.nl besteld, maar ik zie dat die daar met €20 best wel aan de prijs is. Zoals Pinobigbird al had ondervonden, zijn een aantal andere 'Nederlandse' webshops stiekem Chinees en kun je inderdaad netzogoed bij AliExpress bestellen.
Op dit moment wordt de MoYu RS3M 2020 toch wel gezien als de beste budgetcube. Die is rond de € 9,- en komt in de buurt van de echte flagships zoals de Gan 356 XS van € 50,-. Zie ook de review van JPerm. Je kan de RS3M 2020 in Nederland kopen voor nog geen € 13,- inclusief verzenden (Edit: lijkt geen Nederlands webshop te zijn! Deze winkel op zeker wel, maar daar is deze cube uitverkocht op het moment), of als je geduld hebt via Aliexpress voor onder de €7,- incl. verzenden.

De website en de het Youtubekanaal van JPerm zijn sowieso een aanrader om eens te bekijken, voor zowel beginnende als gevorderde cubers.

[Reactie gewijzigd door Pinobigbird op 14 augustus 2020 14:45]

kan ik bevestigen. Top kubus, meer hoef je niet uit te geven voorlopig.
Ik heb onlangs de GAN 356 XS aangeschaft, GEWELDIGE cube. Kost wel iets van €50+ maar ik van mezelf al dat ik er meer dan genoeg tijd in ga steken om een goede cube aan te schaffen (€50 voor een hobby is ook niet veel IMO).

Ik ben nog veel aan het leren, J Perm op YT is tot op heden inderdaad een hele goede source voor info.

@Pinobigbird nog wat gevonden op GoT voor cubers?
Volgens mij is dat niet enkel door de magneten, maar ook door de vering die er in zit. Heb hier ook nog een originele cube liggen van >30j oud, en dat is letterlijk gewoon plastic blokjes een centerpiece zonder enige vering. Je heb ook serieus wat kracht nodig om hem te (dis)assemblen. Dat geeft dus ook helemaal niets mee als je een draai probeert terwijl de vorige draai nog totaal niet in-place was. Al kan het natuurlijk wel goed zijn dat tegenwoordig de originele Rubik's toch al wat verbeterd is in design.
Om te leren heb je enorm goede tutorials waar je in een avondje makkelijk klaar mee bent. Beetje zonde om daarvoor deze kubus te kopen. Mede omdat app support van dit soort dingen vaak maar 1 tot 3 jaar is.

Een orginele rubiks is wel weer mooi om te hebben staan trouwens en dat je online battles kunt doen is erg cool trouwens.

[Reactie gewijzigd door 2green op 14 augustus 2020 12:22]

Over die magneten.
Zitten die enkel in 3rd party cubes of ook in de originele Rubik’s Cube?

Dit artikels zegt in de originele, maar ik kan mij herinneren dat ik ooit een originele had, en daar zitten volgens mij geen magneten in
Ik heb een origineel uit de 70-er jaren gehad. Die werd bij elkaar gehouden met veren.
Lijkt me een beetje afgekeken van de GoCube?
Dat is in 2018 een erg succesvolle Kickstarter geweest. Ondertussen ook normaal te koop.
Het betreffende kampioenschap is de Red Bull Rubik's Cube World Cup (https://www.redbull.com/int-en/event-series/rubiks-world-cup) . Dit is het eerste jaar waarin de deelnemers alleen met digitale kubussen mee kunnen doen. Past mooi bij de corona situatie, want in tegenstelling tot de vorige 2 edities zou het anders knap lastig worden om iedereen naar een land in te vliegen om tegen elkaar te laten racen.

De betreffende kubus draait vrij goed, al ben ik er ongeveer een halve seconde langzamer mee dan op een niet-digitale kubus (9 in plaats van 8.5 seconden). Verschillen met de Go-Cube:
- hij is niet afgerond, maar heeft de traditionele vierkante kubus vorm
- er zitten geen gyro sensoren in, dus als je de hele kubus draait kun je dat niet registreren
- hij heeft stickers in plaats van de plastic plaatjes van Go-Cube
- de hardware en app zijn vrijwel identiek met Go-Cube

[Reactie gewijzigd door ChipSkylark op 14 augustus 2020 12:01]

Netflix heeft recent recent een documentaire gemaakt over twee speedcubers genaamd "The Speed Cubers". Een aanrader voor cubers en iedereen die eens wat meer van deze hobby wil weten:
https://www.netflix.com/nl-en/title/81092143
No podium makes us stronger. Heerlijk!

Leuke documentaire inderdaad, over twee absolute grootheden van het speedcuben, Felix Zemdegs en Max Park. Het geeft een leuk inkijkje in de wereld van het competitief cuben.
Dit is erg goede tip! Ik vond het erg leuk om ernaar te kijken!
Wist helemaal niet dat deze documentaire op Netflix stond!
Thanks voor het delen! :)
Ik heb hier nul verstand van, en volg helemaal niets van wedstrijden of kampioenschappen, maar deze keuze:
Deze kubus is volgens Engadget wel zwaarder dan de reguliere kubus, terwijl het de magneten van het origineel mist.
Vraag aan mensen die hier wel in thuis zijn: is dit een controversiele beslissing vanuit Rubik's? Ik kan me voorstellen dat dit voor ophef kan zorgen binnen de community.
De originele Rubiks Cube heeft helemaal geen magneetjes.
Kubussen met magneten zijn groot gemaakt door andere fabrikanten.

Wedstrijd-Cubers gebruiken typisch kubussen van gespecialiseerde merken.
Op Rubiks zit een enorme A-merk-prijs, maar heeft al lang niet meer het beste product.
Andere merken maken spotgoedkope kubussen, minder dan 5 euro, die beter zijn.
Ze maken ook kubussen die veel duurder zijn, maar dan krijg je ook echt iets speciaals.
Deels heeft het er mee te maken dat pro-kubussen zo soepel zijn afgesteld dat ze niet geschikt zijn voor beginners, want zo'n kubus draait al als je verkeerd kijkt. Dat moet wel als je zo'n ding binnen vijf seconde wil oplossen.

Overigens is het gebruik van magneten vooral een kwestie van voorkeur, niet iedereen gebruikt ze. Niet iedereen is het er over eens of ze echt een voordeel bieden.

Zelf vind ik kubussen met magneneten veel fijner, maar ik heb geen enkele snelheid.

Rubiks is recent in gaan zien dat ze de wedstrijd markt niet kunnen negeren en dat ze voor paal staan (voor kubus staan?) als alle pro's een ander merk gebruiken. Ze proberen nu dus zelf vernieuwende kubussen te maken.

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 14 augustus 2020 12:55]

Er is wel af en toe discussie over die magneten. Nooit heel serieus, want de meeste speedcubers accepteren magneten als onderdeel van het zetten van records, maar af en toe zue je wel eens iemand voorbij komen die stelt dat magneten een soort aim assist zijn en niet helemaal eerlijk zijn. Maar die discussie wordt dus zelden echt serieus gevoerd.
Voor zover ik weet gebruikt geen enkele wereldkampioen een Rubik's cube van het merk 'Rubik's'. De meeste gebruiken ofwel GAN 356 of iets als een GTS3M. Het is heel erg persoonlijk welke cube jij fijn vindt.
Iedere pro heeft wel een eigen mening hierover, er zijn ook complete YouTube kanalen hierover.
Ben geen wereld kampioen maar beheers wel de verschillende methoden blind en wat wedstrijdjes gedaan en veel online bekeken. Maar ken niemand die meedeed met een rubiks.

Heb wel een orginele rubiks staan voor de show, die eigenlijk alleen door visite wordt gebruikt. En nog een replica dat ik geef aan tegenstanders als we een wedstrijdje doen ^^

[Reactie gewijzigd door 2green op 14 augustus 2020 12:16]

Geen controversiële move. Meeste speedcubers maken geen gebruik van de "standaard" Rubik's cube, maar maken gebruik van geoptimaliseerde designs, waarbij de kubus soepeler beweegt en een grotere radius kan corner cutten.
Naast wat hierboven wordt gezegd, volgens mij had de originele Rubik's ook geen magneten. Dat kwam pas veel later.
Geeft de app ook aan hoe je hem moet oplossen als je er niet meer uitkomt? :+ Dan hebben we een stuk minder onopgeloste kubussen overal liggen.
Hier zijn zeker apps voor en er zijn ook "smart" Rubik's cubes die aangeven hoe ze op te lossen zijn via een app.
Kubus even invoeren in Cube Explorer en je hebt de oplossing met een klik van de muis. Geweldig programma, bestaat al sedert 1998 of daaromtrent.
Niet echt een app voor nodig met een speciale kubus. Dat is ook gewoon online te vinden in diverse tutorials.
Ik vind het langzaamaan een beetje onverdedigbaar worden in hoe veel en welke objecten we Bluetooth chips moeten mieteren. E-bike kopen? Prima, maar verwacht niet dat hij je zelf belangrijke data kan tonen. Elektrische tandenborstel? Wat dacht je ervan als je telefoon je live poetsinstructies kon geven. Ik snap het uitgangspunt wel, het gemak gaat boven alles, maar ik wil niet van mijn telefoon afhankelijk zijn om welk ander apparaat dan ook te kunnen gebruiken. Die kubus hier is dan uitstekend bruikbaar zonder telefoon, maar ik krijg het gevoel dat het uitgangpunt niet zozeer 'dit ontbrak er aan de kubus' is, maar eerder 'iedereen heeft er al een dus daar moeten we iets op vinden, en als het effe kan met een hoger prijskaartje eraan'.
Maar om het dan maar te laten omdat jij vind dat er al genoeg bluetooth chips zijn....

Jij bent duidelijk niet de doelgroep voor deze variant voor de kubus. En ik denk de meeste mensen eigenlijk niet. Maar als jij dit als (serieuze) hobby hebt, lijkt me dit een hele leuke toevoeging, ik vind juist hier de techniek een leuke creatieve toevoeging. Ga je in het begin snel maar zwakt je tempo af? Moet je dan wat concentratie oefenen? Miste je een paar belangrijke combos waardoor je sneller had gekund? Kan het tips geven om te verbeteren?

Hoeveel tijd ben je kwijt met het oplossen? Dan kun je gelijk zien of je aan het verbeteren bent. Je kunt natuurlijk ook een timer kopen, maar dan kun je net zo goed dit ding dus aanschaffen.

En nu kun je opeens op het internet tegen elkaar cuben! Moet zeggen dat ik dacht wel een tof idee vind. Tegen je vrienden, of misschien wel met een clubje andere Nederlands een mooie plek op een landenlijst veroveren?

En als dat je allemaal niet trekt, dan is er altijd gewoon nog de analoge variant :)

[Reactie gewijzigd door Martijn.C.V op 14 augustus 2020 11:53]

Ik snap het uitgangspunt wel, het gemak gaat boven alles, maar ik wil niet van mijn telefoon afhankelijk zijn om welk ander apparaat dan ook te kunnen gebruiken.
Dat is ook mijn uitgangspunt, maar ik vind het wel acceptabel als er extra's zijn die een telefoon nodig hebben. Als ik een e-bike zou kopen moet ik het ding kunnen opladen en gebruiken zonder telefoon. Maar als ik een telefoon nodig heb om de interne kilometerteller uit te lezen dan vind ik dat acceptabel. Ik koop zo'n fiets niet voor de kilometerteller.

Een kubus als deze kun je volgens mij ook zonder telefoon oplossen. Wat dat betreft is het dus wel acceptabel, maar ja, als je het ding niet aan je telefoon wil koppelen dan is deze kubus vrij zinloos.
Tja, vind de uitleg waarom ze dit maken niet verkeerd. Wedstrijden worden nu thuis afgewerkt en op deze manier is het handig om resultaten te delen.

Mocht er een competitie zijn in het "zo proper mogelijk poetsen van tanden" is het misschien wel handig dat je de resultaten via de telefoon automatisch kunt doorsturen.

Je hebt misschien wel een tandenborstel die je kan koppelen met je telefoon, maar het hoeft eigenlijk niet. Zo zal je deze cube ook wel kunnen gebruiken zonder de bluetooth koppeling. Zolang je maar een competities in corona-tijden wil doen.
Bij speedcuben gaat het er niet enkel om de kubus op te lossen, maar ook om dit snel te doen. Maw. je moet op de één of andere manier timen. Met BT in je kubus en een app gaat dit gemakkelijker dan met je eigen chrono of met een matje.

Als beginnende cuber (speedcuber zou te veel eer zijn :+ ) vind ik vooral deze voordelen een meerwaarde hebben tov de klassiek cube:
- mijn statistieken worden bijgehouden tot in de kleinste details. Hierdoor zie ik mijn evolutie en weet ik waar ik me op moet concentreren om sneller te worden.
- je wordt er automatisch op gewezen als je fouten maakt bij de scrambles ;)

Ook de online battles zijn wel cool, en een motivatie om te verbeteren. Zelf doe ik dit niet maar mijn kinderen vinden dit leuk.

Ik speel met een giiker van xiaomi, maar de Gan 356 i is hier ook al gepasseerd (maar geretourneerd wegens enkele probleempjes). Voor mijn stats gebruik ik cubeast.
Ik snap precies wat je bedoelt. Ongetwijfeld zullen er bij iedere implementatie ook wel weer bepaalde voordelen aan zitten, maar het komt ook op mij vooral over als een manier om de gebruiker weer te verleiden een nieuwe te kopen. Want ja, als jouw vibrator nog niet connected is, kun je niet echt lekker meedoen/praten in je vriendinnengroep.
Ik was ooit met een goede vriendin uitgenodigd bij de BZT show (ofzoiets, lang geleden) en dat ging over Nederlandse kampioenen (goede vriendin, niet ik haha) en daar was ook de Nederlandse en wereldkampioen Rubiks Cube aanwezig. Serieus, dat sloeg helemaal nergens op hoe hij zo’n ding oploste. Het maakte niet uit hoe ver of moeilijk je de Cube ook in de war schopte, binnen 5 seconde had hij dat ding volledig opgelost.

En elke keer dat ik iets er over lees moet ik aan die gozer denken. Dat was echt insane gewoon om te zien. Die heeft geen digitale versie nodig en als hij hem al aanschaft dan is het over en uit voor alle anderen haha.
Hoi :) (waarschijnlijk) dat is een tijdje geleden...
Ondanks dat de digitale kubus niet zo goed draait als de 'normale' zijn er wel goede mogelijkheden om je solves beter te analyseren. Met de juiste tools kun je na pakweg 1000 pogingen wel zien waar je tijd laat liggen.

[Reactie gewijzigd door ChipSkylark op 14 augustus 2020 12:12]

Was jij dat? Is zeker al een tijd geleden. Jaar of 10 misschien al?
M'n initiële gedachte was: Wat stom, wie zit hier nou op te wachten.
Toen ik het even goed bekeek is het eigenlijk wel heel vet, vooral door de leaderboards en competities.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee