Pikmin 3 Deluxe komt op 30 oktober uit voor Nintendo Switch

Pikmin 3, een game die in 2013 voor de Wii U uitkwam, vindt dit jaar zijn weg naar de Nintendo Switch. De game komt op 30 oktober beschikbaar in de vorm van een uitgebreidere versie van het origineel, met ondersteuning voor co-op als voornaamste toevoeging.

Pikmin 3 Deluxe biedt een aantal vernieuwingen, zoals de optie om de gehele verhaalmodus in co-op te spelen met iemand anders. Verder zijn er nieuwe verhaalmissies beschikbaar die ook in co-op te spelen zijn en alle dlc die voor de originele game uitkwam, is ook aanwezig. Om het spel wat toegankelijker te maken voor nieuwe spelers, heeft Nintendo heeft nieuwe moeilijkheidsgraadopties toegevoegd, aangevuld met een verbeterd richtsysteem, optionele hints en de keuze om het spel op een lager tempo te spelen.

In het strategische Pikmin 3 draait het om ruimteverkenners die de kleine pikmin-wezentjes naar een planeet sturen, op zoek naar cultiveerbaar fruit om de thuisplaneet van de verkenners te kunnen redden. Spelers hebben de controle over de pikmin en dienen hun verschillende capaciteiten te gebruiken om puzzels op te lossen en obstakels en gevaren te overwinnen. Zo kan Blue Pikmin onder water ademen en zodoende items verzamelen waar de andere pikmin niet bij kunnen, terwijl de Winged Pikmin als enige over het terrein kan vliegen.

Nintendo is al langer bezig bepaalde games uit het Wii U-tijdperk opnieuw uit te brengen voor de Switch-console. De port van Pikmin 3 die eind oktober uitkomt, volgt na eerdere ports van bijvoorbeeld Mario Kart 8 en Captain Toad: Treasure Tracker. Pikmin 3 Deluxe gaat 60 euro kosten.

Door Joris Jansen

Redacteur

06-08-2020 • 10:16

54 Linkedin

Submitter: Bas170

Reacties (54)

54
52
34
9
0
9
Wijzig sortering
Nintendo heeft de Wii U versie uit de eShop gehaald. Die kostte namelijk maar €20.
En?

Die werd verkocht op een platform wat al 3 jaar niet meer geproduceerd wordt. Als je die game wilde hebben voor de Wii U, had je die al lang gekocht. Daarnaast is de fysieke versie gewoon nog te krijgen voor die 3 mensen die de Wii U nog aangesloten hebben èn er nog op spelen. Trouwens kostte dat spel ook gewoon €60 op de release op de Wii U.

Als jij 3 jaar geleden een Bluray kocht voor €5, die €20 was toen ie 5 jaar geleden uitkwam, ga je toch ook nu niet zitten miepen als diezelfde film voor €20 uitkomt als 4K-versie? Waarom zou dat bij een game dan wel opeens slecht en klantontvriendelijk zijn (ik weet dat jij dit niet hebt gezegd, maar is wel de consensus op Resetera en andere fora blijkbaar)?

Daarnaast heeft er gewoon ontwikkelingstijd in dit spel gezeten, zitten er alle DLC-packs van de Wii U versie in (die in totaal totaal €36 kostten), zijn er nieuwe dingen toegevoegd zoals coop en een pro- en epiloog en vast wel nog wat andere, kleine dingen als bugfixes en stabiliteitsfixes.

Daarnaast snap ik het ergens ook wel van Nintendo, om te voorkomen dat mensen in de war raken. Als je namelijk via je browser op de eShop koopt en je ziet Pikmin 3 voor €20 en Pikmin 3 Deluxe voor €60, dan weet ik wel waar een leek voor gaat en dan zit je opeens met een Wii U-game die je niet kan downloaden en/of spelen (tenzij je toevallig ook een Wii U hebt).
Het is natuurlijk wel opmerkelijk dat ze hem van de e-shop afhalen wanneer je pikmin 3 opnieuw gaat lanceren voor de switch voor 60 euro. Tja wat is verwarrend? Staat volgens mij overal bij voor welk platform deze bedoeld is. Als je per ongeluk een game koopt voor een ander platform dat is je zelf natuurlijk aan te rekenen dat je niet goed hebt gelezen. Moet je om die reden dan ook alle 3ds games verwijderen uit de store omdat iemand per ongeluk deze game kan kopen terwijl die eigenlijk alleen een switch heeft? Dat gaat bij mij niet helemaal op.

De enige reden dat Nintendo deze game heeft verwijderd is dat er geen scheve gezichten zijn waarom de consument nu ineens 60 euro moet betalen voor hetzelfde spel. Als je in de store zoekt krijg je dan pikmin 3 voor de wii u voor 20 euro en pikmin 3 voor de switch voor 60 euro. Dan zullen mensen toch wel denken van nou ik wacht wel tot hij goedkoper is geworden. Dat is de enige reden dat ze dit hebben gedaan, niet omdat iemand per ongeluk de verkeerde kan kopen.

Een game opnieuw uitbrengen als een soort GOTY met alle DLC wordt wel vaker gedaan, maar niet voor de volle mep. Vaak betaal je dan een lagere prijs van de originele nieuwprijs. Er zijn wel wat nieuwe dingen toegevoegd maar of dat het die 60 euro rechtvaardigt dat vraag ik mij af.
Moet je om die reden dan ook alle 3ds games verwijderen uit de store omdat iemand per ongeluk deze game kan kopen terwijl die eigenlijk alleen een switch heeft? Dat gaat bij mij niet helemaal op.
Op een gegeven moment wel. De 3DS is nu nog wat meer in leven dan de Wii U, maar als die op een gegeven moment ook helemaal weg is, verwacht ik wel dat ze de 3DS-versie verwijderen als ze een game porten naar de Switch.

GOTY's worden ALTIJD voor de volle mep aangeboden. The Witcher 3 kwam uit > kreeg DLC die los gekocht kon worden > Witcher 3 werd goedkoper > Er kwam een GOTY uit die qua prijs net zo hoog lag als The Witcher 3 bij launch.
Dan vind ik nogal een vreemde conclusie, dus fabrikanten moeten maar oude consoles niet meer ondersteunen omdat er inmiddels een nieuwe console is? Dus Sony moet ook maar alle ps3/psp/vita games verwijderen uit de store omdat ze wel eens per ongeluk gekocht kunnen worden? Volgens mij staat het prima aangegeven voor welk platform deze is en kan je als gebruiker volgens mij hier ook een weloverwogen beslissing over nemen.
Nou het is een beetje raar.

Game voor 60 euro naar 20 euro naar 60 .
Dit gebeurde ook met Donkey Kong Tropical Freeze en New Super Mario Bros U. Inmiddels kan je deze games gewoon weer aanschaffen in de Wii U eShop. Gewoon voor de prijs die ze hadden toen ze tijdelijk werden gedelist. Het zou me niks verbazen als Pikmin 3 straks gewoon weer terug komt.
Al die remakes vermijdt ik gewoon. Wie wilt nou crisis en skyrim op zo'n console spelen.
Geef je geld dan uit aan de echt originele games.
Bijv. Paper Mario, animal crossing.
Het enige spel dat ik echt mis sinds ik m'n Wii U verkocht heb is Pikmin 3.
Nu kan ik het spel weer spelen, mobiel, 1080P , coop en nieuwe opdrachten. Ik ben een blij Tukkje.

Btw, best verkochte game op de Switch is een remake, Mario Kart 8.

Best verkochte games die eerder op de Wii U uitkwamen:
"Mario Kart 8 Deluxe – 26.74 million
Animal Crossing: New Horizons – 22.4 million
Super Smash Bros. Ultimate – 19.99 million
The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 18.60 million
Pokemon Sword / Pokemon Shield – 18.22 million
Super Mario Odyssey – 18.06 million
Pokemon: Let’s Go, Pikachu! / Pokemon: Let’s Go, Eevee! – 12.20 million
Super Mario Party – 10.94 million
Splatoon 2 – 10.71 million
New Super Mario Bros. U Deluxe – 7.44 million"

[Reactie gewijzigd door Tukk op 6 augustus 2020 11:14]

Laat ze vooral inzetten op ontwikkeltools in lijn met de andere consoles. Dan zie je pas snel ports. Die graphics kunnen mij gestolen worden, en wat naar beneden bijstellen is geen issue voor ontwikkelaars.

Integendeel, als Nintendo op graphics probeert te concurreren blaast de concurrentie ze weer weg en is het juist niet interessant om voor de nieuwe Nintendo te ontwikkelen. Zie de N64 en Gamecube.

Het zijn juist de zwakkere maar veel leukere consoles die het goed doen voor Nintendo, zoals de Wii en de Switch dus. Zulk succes trekt eerder ontwikkelaars.
Op een moment zullen de graphics zo top zijn dat ze niet meer beter kunnen .Beetje zoals de cpu’s 6core 8 core , van zeer snel naar nog wat sneller.
Ik snap je punt, maar er zijn ook hele volksstammen die het origineel nooit hebben kunnen spelen, dus voor hun kan het zeker leuk zijn! Zo was ik enorm blij eindelijk Bayonetta 2 te kunnen spelen, want ik heb nooit een Wii U gehad.

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 6 augustus 2020 10:52]

Ik snap je punt, maar er zijn ook hele volksstammen die het origineel nooit hebben kunnen spelen, dus voor hun kan het zeker leuk zijn! Zo was ik enorm blij eindelijk Bayonetta 2 te kunnen spelen, want ik heb nooit een Wii U gehad.
Precies dit.

Ja er is een punt te maken over prijs. Switch games.... zijn wat duurder.
Nou, dat punt wordt bijna in elk artikel van Nintendo gemaakt, zelfs een verloren ziel zal het in de Lego set nog een keer vertellen.

Maar gezien er de keuze is... maakt het echt uit? Zoals @Tukk al laat zien, mensen willen deze games dolgraag kopen (Mario Kart langzaam naar de 30 miljoen? Op een console die zeker nog niet de installbase heeft van de Wii). En veel van deze games verdienen het ook. Had graag Donkey Kong nog wat hoger op het lijstje zien staan.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 6 augustus 2020 12:10]

Tja ik heb Paper Mario en Animal crossing op mn switch staan , en beide zijn naar mijn mening maar saaie games ... alhoewel ik in paper mario wel moest lachen om " shy guys finish last :D "

Ikzelf heb nooit een wiiu gehad .. maar ik heb me erg vermaakt met captain toad / mario kart
Ik omdat ik Skyrim niet zo veel gespeeld had op de PC en op de Switch mij er uren mee vermaakt heb. Handheld is voor mij de reden, maar als je toch alleen op de tv speelt is het een ander verhaal.
Niks mis met meer ports voor de switch. Lekker in de tuin met een koud biertje.
Ik heb het idee dat Nintendo met zijn Switch veel momentum dat ze hadden aan het weggeven zijn. Het aantal écht volwaardig nieuwe AAA games dat zij de afgelopen jaren uitgebracht hebben kun je op één hand tellen.
De verkoopscijfers vertellen voorlopig toch een ander verhaal denk ik :) April-juni was enorm goed voor Nintendo, hardware verkocht +166% tegenover hetzelfde kwartaal in 2019. We zullen natuurlijk zien of ze dit volhouden voor de rest van het jaar, maar momenteel verkoopt Animal Crossing enorm sterk (22 miljoen verscheept).

Wat AAA games betreft... het duurt wel eventjes om die te developen. En maakt het nu zoveel uit of een game AAA is of niet? Games zoals Hollow Knight, Celeste of Stardew Valley zijn toch ook fantastisch? (AAA is een definitie die eigenlijk te maken heeft met het ontwikkelbudget van een game).
Toch vraagt Nintendo wel AAA prijzen voor haar B-games. Hoe verantwoord je €60 voor een 2D platformer? Third party games zijn op andere platforms meestal ook veel goedkoper, dus als je meerdere systemen hebt dan is het vaak de Switch die stof ligt te happen.
Versta jij onder AAA prijzen nog 60 euro? Ik eigenlijk niet. Aan de ene kant vind ik 60 euro voor een product met miljoenen ontwikkelingskosten en dat zorgt voor tientallen uren entertainment eigenlijk vrij goedkoop. Aan de andere kant: voor veel games die als AAA beschouwd worden, betaal je al snel veel meer dan 60 euro via collector's editions, season passes/DLC of microtransacties.

Is een "2D platformer" 60 euro waard voor jou als consument? Dat is heel subjectief. Donkey Kong Country Tropical Freeze is één van de beste 2D platformers ooit gemaakt bijvoorbeeld, dat lijkt mij dan wel 60 euro waard. Een Call of Duty game is dan weer niet aan mij besteed, en vind ik weggegooid geld. Maar dat is dan iemands subjectieve interpretatie, die vaak weinig boodschap heeft aan de economische (en sociale) kosten die gemaakt zijn voor het spel.

Maakt een lagere productiewaarde automatisch een game 'minder waard'? Wat met doorverkoopwaarde? ... Ik kan nog wel even doorgaan. Mijn punt: waardebepaling van een product kan je op zoveel manieren bekijken. Uiteindelijk is de vraag welke prijs de markt draagt.En Nintendo slaagt er duidelijk in om dat goed in te schatten, anders zou niemand hun producten kopen. Hun verkoopstrategie is gewoon niet hetzelfde als het gros van de markt dat relatief snel hun producten devalueert.
Zonder de COVID-crisis had Nintendo die verkoop zelfs over heel 2020 niet gemaakt.
Ook zonder COVID zouden de cijfers van dit kwartaal sterk gestegen zijn door Animal Crossing. Hoeveel aandeel de pandemie heeft, is moeilijk te becijferen. De trend voor first-party titels op Switch is al drie jaar zo dat ze franchiserecords breken. Maar ja, het is een perfect storm voor Animal Crossing, dat spel maakt nu zeker kans om 30m+ te verkopen.
Dat valt eigenlijk best wel mee, het is dat 2020 zo rustig is qua hun eigen nieuwe games.

Momentum of niet, ze hebben ook al hun sales tot nu toe bekend gemaakt, het verkoopt allemaal prima en dat is wat vooral in hun ogen telt (dus terzijde wat ik of anderen denken)
"Nintendo Switch has sold 61.44 million units worldwide as of June 30, 2020"
"The 10 best-selling first-party Switch titles are:

Mario Kart 8 Deluxe – 26.74 million
Animal Crossing: New Horizons – 22.4 million
Super Smash Bros. Ultimate – 19.99 million
The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 18.60 million
Pokemon Sword / Pokemon Shield – 18.22 million
Super Mario Odyssey – 18.06 million
Pokemon: Let’s Go, Pikachu! / Pokemon: Let’s Go, Eevee! – 12.20 million
Super Mario Party – 10.94 million
Splatoon 2 – 10.71 million
New Super Mario Bros. U Deluxe – 7.44 million"
- bron

Daarnaast Nintendo is niet de enige die niet op de lopende band nieuwe AAA games uitbrengt.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 6 augustus 2020 10:50]

Het aantal écht volwaardig nieuwe AAA games dat zij de afgelopen jaren uitgebracht hebben kun je op één hand tellen.
@Montu 's hand -> https://i.imgur.com/hNRavIV.jpg
Mooi dat Nintendo er weer gewoon 60 euro voor gaat vragen. Ik heb de meeste games die ook op de switch zijn uitgebracht voor de wii u, vorig jaar allemaal gekocht voor een fractie van dat bedrag. het is niet meer dan een heruitgave van het spel. Bizar dat ze daar dan nog 60 euro voor durven te vragen. Maar goed, de wii u heeft niet de aantallen verkocht die ze hadden gehoopt en die kosten die ze hebben gemaakt proberen ze nu weer goed te maken denk ik. Commercieel gezien heel slim, alleen als consument heb je er toch je bedenkingen bij...
Dan koop je ze niet :>

Waarom zou het niet het geld waard zijn. Een product is een product.

Het is ook raar dat een game na 5 jaar in 1x 5 euro kost terwijl er niets gewijzigd is aan het product behalve dat het ouder is. In dit geval hangt het niet samen aan een online dienst oid die niet meer werkt.
Dat is niet helemaal waar natuurlijk, de technieken die gebruikt zijn destijds zijn inmiddels verouderd. Helemaal in de gamemarkt waar veel veranderd in 5 jaar tijd (o.a. engines, facial animaties etc etc). Je kan nu toch ook niet meer een ps2 game met dezelfde engine etc (dus geen remake) opnieuw uitbrengen en hier 60 euro voor vragen?
Je kan nu toch ook niet meer een ps2 game met dezelfde engine etc (dus geen remake) opnieuw uitbrengen en hier 60 euro voor vragen?
Dat kan wel. Er is niets dat dicteert dat een oude game een lage prijssticker moet hebben. Een game wordt op een bepaalde waarde geschat en krijgt op basis daarvan een prijs.

Zo zou Square Enix bijv. in theorie een SNES game als Terranigma (als we even de rechtenhel achterwege laten) opnieuw uitbrengen voor 60 euro. Als je nu (legaal) de Engelse versie van Terranigma wilt spelen loop je toch wel tegen wat obstakels aan. Je hebt een PAL SNES nodig en een zeldzaam exemplaar van de game-cartridge. Vervolgens moet je een TV en/of hulphardware hebben waarop je een SNES kunt aansluiten.
Zet dat tegenover een hypothetische port voor moderne consoles die in alle gemakken voorziet. Is dat geen 60 euro waard?
Eerlijk gezegd als dit een 1 op 1 port is naar een switch/ps4/xbox one dan is dit het inderdaad niet waard. Ik denk dat je de verkopen op 1 hand kan tellen als je hier 60 euro voor zou vragen.

Zou jij hier daadwerkelijk 60 euro voor neerleggen? Terwijl je een snes game makkelijk via een emulator zou kunnen spelen?
Terwijl je een snes game makkelijk via een emulator zou kunnen spelen?
Zie:
Als je nu (legaal) de Engelse versie van Terranigma wilt spelen
Zou jij hier daadwerkelijk 60 euro voor neerleggen?
Probeer maar eens een legaal exemplaar van Terranigma onder de 60 euro te vinden. ;)
Maar die 60 euro is niet gebaseerd op de kwaliteit van het spel. Maar meer op de verkopen tijdens release, er zijn weinig van die games in omloop omdat deze niet goed heeft verkocht. Dat is gewoon vraag en aanbod, de meeste mensen die deze game zoeken zijn collectors en willen dan ook dat bedrag betalen. Dat staat niet in verhouding dat het spel 60 euro moet kosten als je het opnieuw gaat uitbrengen.

Maar alsnog heb je mijn vraag niet beantwoord, zou jij er 60 euro voor betalen als deze in bijvoorbeeld de switch store zou verschijnen? Een directe port heb ik het dan over, geen remake of zo.
Maar die 60 euro is niet gebaseerd op de kwaliteit van het spel.
Tuurlijk wel. Kwaliteit speelt ook een rol. Als de game verder niet bijzonder was, zou de huidige prijs voor exemplaren lager liggen.
Maar alsnog heb je mijn vraag niet beantwoord, zou jij er 60 euro voor betalen als deze in bijvoorbeeld de switch store zou verschijnen? Een directe port heb ik het dan over, geen remake of zo.
Voor Terranigma? Ja.
Kwaliteit speelt geen enkele rol, prijzen zijn volledig gebaseerd op vraag en aanbod als het over retro games gaat. Voorbeeld:

https://www.pricecharting.com/game/pal-sega-dreamcast/moho

Moho is 1 van de duurste games op de dreamcast, echter is dit een enorm slecht spel.

Maar ook godzilla voor de ps4: https://www.pricecharting...al-playstation-4/godzilla

Terwijl de reviews er niet om liegen: https://www.ign.com/artic.../godzilla-the-game-review

Zelfde geldt voor bijvoorbeeld: https://www.pricecharting...-xbox-360/my-horse-&-me-2

Reviews zijn ook enorm slecht: https://www.xboxachieveme...my-horse-and-me-2/review/

nee gaat alleen maar om beschikbaarheid, dus vraag en aanbod.

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 6 augustus 2020 11:47]

Ik denk dat jij denkt dat alle gamers zoals jou denken en dat is gewoon echt niet het geval.

Ik ken hordes mensen die maar al te graag een flink bedrag neer willen leggen om zeldzame spellen legaal te kunnen spelen en dat zou dus in het geval van Terranigma (ken ik niet trouwens) goed kunnen zijn dat mensen er voor in de (digitale) rij gaan staan.

Er zijn bijvoorbeeld fanvertalingen van Mother 3, maar geen officiële. De enige manier waarop je die game kan spelen is illegaal en met een ROM op een emulator, die niet officieel is. Er zijn duizenden mensen die een officiële vertaling van Mother 3 op hun Switch meteen zouden kopen, bijna ongeacht de prijs.
Nou ja op die manier zouden alle retro inspired games alleen maar super goedkoop verkocht worden want er worden geen specialistische technieken gebruikt en geen nieuwere technieken. Nee een product moet worden bekeken naar wat je krijgt voor het geld en dat is echt niet alleen maar mooie graphics bijvoorbeeld. Zeker op iets als een Switch weet je gewoon graphics zijn relatief ondergeschikt.

Als de game het waard is en goed is spoilers, Pikmin 3 is met deze content echt wel groot zeker leuk ook met Co-Op zou ik zelf zeggen waarom niet.

Games zijn voor mij echt niet alleen maar technische dingen maar ook een game op zichzelf met content en wat je hiervoor in de deluxe krijgt is niet een heel gek pakket.
Je mist hier volgens mij het punt, de retro inspired games zijn games die nieuw uitgebracht worden. Dus ook op dit moment ontwikkeld zijn. Daarnaast zijn de retro inspired games sowieso nooit 60 euro. Kijk naar horizon chase turbo, dat is een retro inspired game en die gebruikt wel de nieuwe technieken van tegenwoordig.

Het gaat hier om dat je een spel pakt van een oude generatie en deze opnieuw uitbrengt. Niet om games die inspired zijn door de retro games en nieuw gebouwd worden.
Ps2 game was een voorbeeld, ik geef ook niet aan dat deze game te vergelijken is met een ps2 game qua graphics.
Stuur mij even wat gameplay van een PS2-spel dat er grafisch uitziet als Pikmin 3 aub.
Scheelt echt heel weinig volgens mij :+
En dan hebben we het over een console van 20 jaar oud.
https://www.youtube.com/watch?v=eyTRsPM_qFI

Nee, naar mijn mening kan je dit echt niet verkopen voor dat 60 euro, maar ik zal de doelgroep ook wel helemaal niet zijn.
Die gameplay is allemaal opgenomen vanuit een emulator. Een PS2 leverde echt geen scherpe beelden zoals in die video.

En de gameplay die wel PS2-wazig is, ziet er echt verre van Pikmin-3-achtig uit.

[Reactie gewijzigd door RVervuurt op 6 augustus 2020 11:34]

Dat is niet helemaal waar, waar zie jij dat dit opgenomen is vanuit een emulator? Als ik de video zo bekijk is dit gewoon ps2 gameplay vanaf een daadwerkelijke ps2. Een ps2 leverde zeker wel scherpe beelden zoals in de video. Als je deze gewoon op component aansluit zijn er genoeg games die 480P ondersteunen en sommige zelfs 1080i.

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 6 augustus 2020 12:26]

Commercieel gezien heel slim, alleen als consument heb je er toch je bedenkingen bij...
Laat de consument gewoon het oordeel vellen dan. Als zij dit te duur vinden, zal Nintendo daar snel achter komen.

Ik heb Pikmin 3 ook voor de WiiU gehaald (wel iets meer voor betaald trouwens). Maar ik kan me hier echt geen seconden druk om maken. Dit is een game, net als Donkey Kong Country TF, die de Switch Second Chance Pass verdient.
Als je de WiiU versie al hebt, is er ook geen enkele reden om deze weer opnieuw te halen. Dus doe dat gewoon niet, klaar. Ik zie echt het probleem niet.

En ja ik denk dat 40,- een betere prijs was geweest. Gezien de normale verkoopprijs op WiiU tussen de 30,- (GooWiiU.nl? wtf?) en 38,- (Bol.com zit). Waarschijnlijk zal deze ook wel rond de 55,- of iets lager te vinden zijn dag 1, want dat is meestal het geval (aanname uiteraard).

Maar... dit weten we nu al 10? 20? 30 jaar van Nintendo toch? Prijzen zijn en blijven vaak wat langer hoog. Maar mensen blijven die dingen ook gewoon kopen. Speak with your wallet. Zelfde geldt voor die misselijkmakende EA dingen.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 6 augustus 2020 10:59]

Ik scoor ze op vraag en aanbod een paar maanden na de release, dan zijn ze vaak wel redelijk geprijsd :)
De port van Pikmin 3 die eind oktober uitkomt, volgt na eerdere ports van bijvoorbeeld Fire Emblem, Mario Kart 8 en Captain Toad: Treasure Tracker.
Fire Emblem is een volledig nieuwe game hoor @Koekiemonsterr :)

Leuke release, al weet ik niet of ik m zelf ga oppikken. Nog een hoop backlog hier.
[...]
Fire Emblem is een volledig nieuwe game hoor @Koekiemonsterr :)
Misschien doelt @Koekiemonsterr op TMS#FE? :)
Klopt, doelde op Tokyo Mirage Sessions FE, maar goed, opmerking is wel terecht, dus ik schrap Fire Emblem hier om verwarring te voorkomen :)
Ik zag pikmin en hoopte op pikmin 4 -_- , Pikmin 3 is een geweldig spel maar ik weet nou niet of ik er nog een keer het volle pond voor ga betalen zelfs als al de DLC er bij zit, teveel backlog.
Nooit Pikmin gespeeld maar ben opzoek naar een leuke co-op spel voor met de vriendin op de bank.
Ziet er leuk uit.
Het is zeker een aanrader. Ik speel de WiiU versie nog steeds regelmatig met mijn vriendin.
Ik heb de Wii U versie, erg leuke game. Ik heb van deel 1 en 2 zowel de Gamecube en Wii versie, dus zal van deel 3 ook de Switch versie gaan kopen voor naast mijn Wii U versie :D
Heb veel plezier beleefd aan Pikmin 1 en 2, speel ze om de zoveel tijd nog wel eens op Dolphin. De Wiiu is de enige console van Nintendo die ik heb overgeslagen, dus ik ben blij dat Pikmin 3 alsnog uitkomt op de switch.
Die "deluxe" in de nieuwe mario kart, Pikmin 3 of Rayman stelt echt niks voor, het zijn gewoon dezelfde games die hoogstens wat afgeborsteld zijn. Rayman co-op was zelfs leuker als vliegje op de gamepad.

Deze "remake" games spelen mijn dochter en ik nog regelmatig op onze Wii U. Jammer genoeg is deze onderhevig aan slijtage en komt er een moment dat we geen keuze meer hebben dan een switch kopen en voor dezelfde games opnieuw de kassa moeten passeren.

Een soort cashback omdat je "upgrade" had voor mij persoonlijk wel op z'n plaats geweest... Het is haast interessanter om de tweedehands-markt af te schuimen en wat wii-U's proactief te hoarden om de gamewaarde niet verloren te zien gaan! :p

Bij vorige consoles was een nieuwe generatie altijd gekoppeld aan nieuwe versies van games. Mario kart is hier een mooi voorbeeld van. Dan voelde dat helemaal anders aan.

[Reactie gewijzigd door lupus9537 op 6 augustus 2020 14:19]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee