Caiway-klanten in diverse regio's melden problemen met internet en televisie

Caiway-klanten in onder meer een regio in Noord-Brabant en in Overijssel melden dat er sprake is van een storing bij televisie en/of internet. Voor sommige klanten duren de televisieproblemen al langer.

Caiway meldt op zijn eigen website dat er sprake is van een storing bij de glasvezeldiensten in Overijssel. 'Op dit moment gaat er iets niet goed in ons netwerk waardoor diensten mogelijk niet werken zoals je gewend bent', schrijft de provider. Het bedrijf zegt dat nog onderzocht wordt wat er precies aan de hand is. Een verwachte tijd voor wanneer deze problemen zijn verholpen, is er nog niet. De storing lijkt in de loop van maandagmiddag te zijn begonnen.

De klachten over wegvallend internet door de glasvezelstoring komen bijvoorbeeld uit de plaats Malden in het zuiden van Gelderland, maar ook uit Berghem in Noord-Brabant, vlakbij de stad Oss. Een gebruiker meldt op Allestoringen.nl dat er sinds vorige week woensdag ook geen televisie meer is in Malden. Ook meldt hij dat zijn ip-adres aangeeft dat hij zich in Estland bevindt. Dat probleem met ip-adressen wordt ook gemeld door andere gebruikers. Een gebruiker uit het Noord-Hollandse Uithoorn meldt dat zijn internetverbinding meer dan eens per dag wegvalt, dat de snelheid enorm fluctueert en dat de normale snelheid niet gehaald wordt.

Door Joris Jansen

Redacteur

25-05-2020 • 18:05

64 Linkedin

Submitter: Tubby

Reacties (64)

64
62
15
1
0
35
Wijzig sortering
Zoals standaard bij dit soort nieuwsberichten barst het hier weer van de ervaringen: "IK heb provider X, die is helemaal niks, want IK... Vroeger had IK... Sindsdien heb IK"...

Mensen, leer het nu eens: je eigen ervaring is geen goede maatstaf voor de kwaliteit van een provider. Natuurlijk, je onderneemt actie op wat je zelf ondervindt, maar ga op basis van 1 ervaring nou niet zeggen dat provider X of Y slecht is. En ook de ervaring van je familie of mensen in de buurt zegt niks: dat is geen goede steekproef om de algehele (landelijke) kwaliteit van een provider te meten.
Familie van mij heeft ook Caiway via glasvezel en hebben dus ook een storing.
Die hebben nu 1 jaar Caiway via Glasvezel Buitenaf.
Hoe vaak die al storingen hebben gehad.
In al die tijd hebben wij bijvoorbeeld bij Ziggo nooit een storing gehad.
Sterker nog; ik kan de laatste storing niet herinneren; hooguit een enkele keer 's nachts onderhoud en dan wordt het vaak nog aangekondigd ook.

Niet voor niets gaat die familie na het 1e jaar glasvezel weer terug naar KPN dsl.
Veel betrouwbaarder en prettiger in gebruik.

[Reactie gewijzigd door Piet91 op 25 mei 2020 18:38]

Ik heb ook al even Caiway en nooit een storing gehad, ja 1 keer, maar dat was binnen een uur weer opgelost.

Ben blij dat ik niet meer bij KPN zit, 60+ per maand betalen en nog steeds op 25/5 mbit hangen...
Ik heb ook al even Caiway en nooit een storing gehad, ja 1 keer, maar dat was binnen een uur weer opgelost.
Ze zitten zoals gezegd nu ongeveer 1 jaar bij Caiway op Glasvezel Buitenaf en dit is al de zoveelste keer dat ze mij berichten dat ze geen internet/TV hebben.
Ook andere familie die ook Caiway op Glasvezel Buitenaf heeft, heeft dezelfde klachten.
En in de buurt gaan nog veel meer verhalen hierover rond.

Ik denk dat nu het 1e verplichte jaar voorbij is hier in de buurt heel veel mensen weer bij glasvezel weg gaan en terug naar (bijv.) KPN.
Ben blij dat ik niet meer bij KPN zit, 60+ per maand betalen en nog steeds op 25/5 mbit hangen...
Dat is zo. De download lijkt dit jaar voor hen wat ophoog gegaan te zijn (staat nu op max.31 Mbit/s) en upload nog steeds op het magere 5 Mbit/s.
Jaar of wat geleden konden ze nauwelijks tegelijk TV kijken en internetten.
Gelukkig komen zij in aanmerking voor "Sneller internet buitengebied" wat deze snelheden wat opkrikt; in ieder geval tot acceptabel niveau.

Met KPN hebben zij in ieder geval nooit klachten gehad; behalve dan die waardeloze (zwarte) "Experia Wifi" access points. Hopelijk zijn die nieuwe "SuperWifi" AP's beter...

[Reactie gewijzigd door Piet91 op 25 mei 2020 19:41]

Anoniem: 511810
@Piet9125 mei 2020 20:37
Nou, maak je borst maar nat dan...
Ik kwam van 5 MBit down en 0.6 up en na internet buitengebied (4G) kon ik net de snelheden halen die jij nu noemt...
Ik heb ooit speedtests gedaan bij hun toen zij ook internet buitengebied hadden, helaas kan ik die niet meer terug vinden. Maar naar mijn idee waren die wel wat hoger dan dat.
Maar goed; alsnog prima bruikbaar. Heb ze nooit horen klagen toen ze dat gebruikten.
Heb ze meer horen klagen over Caiway, en dat gebruiken ze nog amper 1 jaar...
Hier in het Buitengebied van Winterswijk heb ik met Caiway nog maar 1x een storing gehad. Wij zijn sinds december 2017 aangesloten.
Denk dat het ook te maken heeft met hoe men hun glasvezel verbinding aangesloten heeft, via allerlei wifi-versterkers en power-line-adapters vraag je er natuurlijk gewoon zelf om, om dit niet stabiel te krijgen.
Destijds kon je kiezen hoe je het aangesloten wilde hebben en hebben vele buurgenoten installatiemonteurs gehad, die heel veel UTP kabels door de huizen gelegd hebben
Ik had zelf al KPN waarmee ik al overal de UTP had liggen en heb niet voor een installatiemonteur gekozen.
Glasvezel is echt stukken stabieler dan een ander alternatief, DSL gaat nooit de snelheden halen, 4G via KPN heeft maar een beperkte capaciteit en het alternatief van T-mobile 4g thuis is ook geen alternatief voor glasvezel.
Mijn vergelijking voor de diensten
Glasvezel Caiway 450mbit (is in praktijk rond de 530mbit up en down) (1gbit beschikbaar via Delta)
KPN DSL maximaal 27mbit down en 3mbit up
KPN 4G zit rond 19mbit down en 12mbit up (zichtverbinding zendmast)
T-mobile 4G zit rond de 69mbit down en 2mbit up (zichtverbinding zendmast)
Vodafone is hier geen alternatief, vanwege niet aanwezig zijn van hun 4G (of 5G netwerk), hier is zelfs alleen nog maar GPRS en af en toe EDGE beschikbaar
In theorie heb je grotendeels gelijk, in de praktijk niet altijd.
Ik haal de 2 genoemde huishoudens aan; beiden zaten eerst bij KPN waarvan 1 ook gebruik maakte van internet buitengebied.
Ik heb nooit een klacht gehoord.

Toen zijn ze overgegaan op Caiway glasvezel. Dat is nu ongeveer 1 jaar geleden en hun verplichte 1 jaar abonnement zit er dus op. In dat jaar heb ik geregeld klachten gekregen over slechte stabiliteit.
En dan heb ik het over TV en internet; allebei bedraad aangesloten.
Glasvezel is echt stukken stabieler dan een ander alternatief
Zij zitten op glasvezel en hebben geregeld klachten. Wij zitten jarenlang op kabel (Ziggo) en hebben nooit problemen.

Leuk zo'n theorie, maar praktijk kan compleet anders zijn.
Een hele regio heeft last en de provider heeft het al bevestigd.
Hoe kom je er dan bij dat deze mensen er om vragen door de wijze waarop zij hun netwerk zouden hebben ingericht. Waarbij je er dan voor het gemak ook nog eens van uitgaat dat ze allemaal dezelfde, in jouw ogen inferieure, oplossing zouden hebben toegepast omdat jij een kabeltje hebt laten leggen.Poepoe een kabel, ik heb ook 6 wallsockets en bedraad internet maar ik steek echt geen UTP kabel in elke device, sterker nog tegenwoordig vaker niet dan wel.
Ik heb caiway en zit bij glasvezel buitenaf. Geen storingen gehad sinds de aansluiting in februari.
Ik heb tijden Ziggo gehad met alleen maar storingen. Hoe harder het waaide des te meer storingen. In de buurt is de kabel al meerdere keren uitgegraven omdat meetapparatuur aangaf dat er mogelijk een breukje zit door boomwortels. Het is alleen nooit gevonden. Ik moest het er maar mee doen, net als de rest van de straat. Heb nu ADSL via NLE, scheelt ook nog eens bijna de helft aan kosten.
Tsja ziggo is ook niet alles. Ik heb nu al een paar weken belabberde verbinding. Kan aan m’n APs liggen, maar na zoveel korte drops waarbij ik nog wel wifi heb en intern van alles kan doen vraag ik met dat ten zeerste af. Wij gaan nu naar t-mobile glas. Scheelt €300 per jaar.
Wij zitten bij solcon glasvezel en ook wij hebben vanaf 2 uur geen internet meer.
Noord Overijssel
Hier ook storing. Toevallig zijn afgelopen week ook de op adressen veranderd....

edit: en nu is het ip adres dus weer terug naar het oude ip adres

[Reactie gewijzigd door cmegens op 25 mei 2020 21:50]

Hier (in Malden) werkt internet inmiddels weer. En mijn IP is niet meer is Saoedi Arabië, maar ‘gewoon’ in onze gemeente. Hierdoor werkt het terug/vooruitkijken op NLZiet ook eindelijk weer.
Wat een vreemde storing met die IP-adressen over de hele wereld...
ze hebben denk ik n range gekocht maar hiervan zijn de locaties nog niet verwerkt.
Ze hadden moeten testen.
Mn stiefmoeder keek via heos op I tune bij lokale zenders... allemaal russisch. Bleek dat ze in Moscow woonde
Bedoel je dat je tijdelijk een ander, onbekend, vreemd IP hebt gehad, of dat alleen de geolocatie even van de leg was? Het laatste, lijkt me toch?
Ik weet eigenlijk niet of mij IP adres verandert is, ik vermoed van niet. Het laatste dus, maar het was wel een vervelende bug
Geen problemen hier in Krimpen a/d IJssel
Gelukkig maar. Want als je de Caiway servicedesk moet bellen is je dag pas echt verziekt.
heb al vaker moeten bellen. zolang je maar doorvraagt naar een technisch persoon kom je een heel eind
Of ff via Twitter DM sturen, werkt veel beter ;D
Het valt me op dat je vaak beter via Twitter een DM kunt sturen dan de helpdesk bellen. Blijkbaar mogen de mensen die achter twitter zitten veel eerder schakelen of kunnen ze veel meer dan de mensen op de telefonische helpdesk.
Waarschijnlijk omdat ze een stuk meer tijd hebben om een en ander op te zoeken en te overleggen
Nope, inderdaad nergens last van!
Inmiddels lijkt het in hier in Berghem weer te werken gelukkig. Nu hopen dat het blijft werken en dat de problemen met TV ook eindelijk eens opgelost worden.
Inderdaad, internet hier in Berghem werkte na een paar uur weer.
Maar wij zitten inmiddels al 6 dagen zonder TV.
Ik vind dat eigenlijk niet kunnen.
Nu ongeveer jaartje Caiway maar hij wil s'avonds na 11 uur nog wel eens uitvallen, weet niet precies waarom dit steeds gebeurt maar heel stabiel is het niet. Zeker wel beter dan DSL van KPN met 3mb, dat was niet te harken vooral omdat ik in een huis met 5 personen woon, als er dan meer dan 3 man op hun smartphone zaten dan was gamen niet te doen. Nu gewoon een lekkere snelheid van 250mb. Kies dan toch liever voor sneller internet wat 1/2x per week uitvalt dan iets wat niet vooruit te branden is. Tuurlijk is beide niet ideaal, hopelijk komt er ooit een dag wanneer KPN ook voor glasvezel buitenaf gaat.

[Reactie gewijzigd door GRAPSV op 25 mei 2020 19:03]

Hier ook geen storing (Goor), gelukkig. sinds ik bij Caiway zit , nu al weer 2.5 jaar geleden maar 1 storing gehad die binnen een uur ook al weer opgelost was. Top provider.
Top provider.
Tja, wanneer je zoals wij inmiddels 6 dagen zonder TV zit denk je daar heeeeel anders over.
Caiway internet in Almelo lijkt tot nu toe probleemloos, tv weet ik niet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee