Microsoft Outlook krijgt autocompletefunctie bij opstellen e-mails

Microsoft gaat een autocompletefunctie uitbrengen voor zijn Outlook-emaildienst. Deze functie zal gaan lijken op de eerder uitgebrachte functie van Gmail, waarbij automatisch voorspellende suggesties in het bericht komen waarmee gebruikers woorden en zinsdelen kunnen aanvullen.

Het bedrijf omschrijft de functie in een ondersteuningsdocument van Microsoft 365, waaruit blijkt dat het vergelijkbaar zal werken als de Smart Compose-functie in Gmail, die al sinds mei 2018 beschikbaar is voor gebruikers.

De autocompletefunctie in Outlook stelt optionele woorden of zinnen voor tijdens het opstellen van een e-mail, waarbij gebruikers de voorspellingen kunnen overnemen door op tab of de rechterpijltoets te drukken. De suggesties zijn ook te negeren door simpelweg door te typen. De tekstvoorstellingsfunctie is in de instellingen aan of uit te zetten.

De functie zal beschikbaar komen voor Outlook.com en de web-versie van Outlook. Waarschijnlijk gebeurt dat later deze maand, aangezien de functie momenteel nog de status 'in ontwikkeling' heeft; de release van de tekstvoorspellingsfunctie staat gepland voor ergens in deze maand.

Door Joris Jansen

Redacteur

11-05-2020 • 18:21

53 Linkedin

Submitter: AnonymousWP

Reacties (53)

53
53
26
0
0
19
Wijzig sortering
De functie zal beschikbaar komen voor Outlook.com en de web-versie van Outlook
En waarom niet in de Outlook Desktop Client :?
Ik heb af en toe het gevoel dat ze die een beetje hebben opgegeven. Daar zitten zoveel maffe oude dingen in (bijvoorbeeld rechtsklikken--> kopiëren op een emailadres levert "mailto:" op) dat ik wel eens denk dat ze die liever uitfaseren.
Permanent met online Outlook werken trek ik echt heel slecht. Veel opties niet beschikbaar en ik wil niet alles in de browser hebben. Vandaag ook weer een update gehad. Zoekbalk verplaatst en de ellende van 'belangrijke berichten' in de search. In tegenstelling tot online wel uit te zetten in de desktopvariant. Ook opeens weeknummers foetsie in het weekoverzicht van de agenda.

Maar autocomplete zie ik alleen maar ellende van komen eigenlijk.
Ik zie geen update die iets verplaatst heeft in de webclient. Zou ook raar zijn, want dan had het het nieuws wel gehaald daar MS dat soort dingen van tevoren aankondigt. En wat ontbreekt er voor jou in de webclient? Er zijn namelijk heel veel instellingen (en daarbovenop ook uitbreidingen) beschikbaar.
Wat dacht je van hun belachelijke omgang met contactkaarten die zo uit 1990 lijken te komen. Bij Apple kun je gewoon netjes als vCard importeren en exporteren in 1 klap alles, met behoud foto
Control-F = forward.
Een berichtenlijst die niet meescrollt als je de scrollbalk sleept (tot de cache gevuld is).
Een lokale zoekfunctie niet niet hetzelfde vindt als zoeken op de server.
Wazige weergave over 2 monitoren met verschillende scaling.
Een instellingenpaneel van hier tot tokio omdat de defaults niet goed zijn.
Een agenda die met een popup vraagt of je de enkele afspraak of de serie wilt openen. En bij het wijzigen weer vraagt.
Wat een vreselijk gedrocht. Dat ze er geld voor durven vragen.
Vaak worden nieuwe cloud-focused features voor Outlook eerst in OWA uitgerold voordat ze naar de desktop en mobile clients komen. Zal op den duur echt wel gebeuren verwacht ik.
Ik denk dat je met de web clients toch al online zit en bij een Desktop client je die zekerheid niet hebt, dus dan werkt de functie de ene keer wel en de andere keer niet.
(tenzij ze die codebase ook nog eens bouwt voor offline desktop, maar kan me voorstellen dat je niet op dat onderhoud te wachten zit)
waarschijnlijk omdat dit op azure leunt en de desktop-client wil je daar niet constant mee laten verbinden
Zijn er nog meer goede alternatieven clients voor office 365 mailbox? Die labels(categories) van Microsoft implementeert?

Ik gebruik de folders al lang niet meer..
Kunnen ze eindelijk Thunderbird hun "wou je geen bijlage toevoegen?" functie eens overnemen?
Die mis ik echt ontzettend in outlook.
De meest gemailde zin ooit: “... en nu mét bijlage!”
De quicktext plugin van Thunderbird mis ik echt in Outlook.
Als dat nog eens soortgelijk aan toe word gevoegd dan ga ik over.
Ik meen me te herinneren dat daar een uitbreiding voor beschikbaar is, voor outlook.com althans.
Oplossing: wen je zelf aan dat als je een mail met bijlage wilt versturen, dat het toevoegen van die bijlage het eerste is wat je doet. Werkt bij mij prima, ik vergeet nooit een bijlage toe te voegen.
Is dat niet mogelijk via Bestand / Opties, dan naar de categorie "E-mail" en daarin bij "Berichten verzenden" een vinkje zetten bij "Waarschuwen wanneer ik een bericht verzend waarin mogelijk een bijlage ontbreekt."? Ah, ik zie het al. Hij lijkt niet te werken. Tenminste ik heb echt heel wat standaard tekstjes geprobeerd maar de melding komt niet naar voren dat ik een bijlage vergeten ben.
Als ik in Outlook 365 het woord "attachment" in een e-mail schrijf zonder daadwerkelijk een attachment toe te voegen, vraagt Outlook voor het verzenden of ik het bericht echt zonder bijlage wil versturen of niet. Werkt dat bij jou niet dan?
Nee doet niets. De optie staat anders aangevuld.
Ik werk met Office 2016, daar vraagt Outlook of ik de bijlage niet vergeten ben zodra die niet aanwezig is en ik het woord bijlage of attachment gebruik.
Dat zit er toch al in? Of zit het alleen in de desktop client?
Die zit inderdaad in de desktop, maar die doet niet veel bij mij.
Hoop dat de functie per taal is in te stellen. Voor NL wil ik het niet, maar voor bijvoorbeeld Engels ivm. woordsuggesties wel weer handig.
Ik denk dat je er even vanuit kan gaan dat dit alleen in het Engels beschikbaar is (zoals dat ook enkel werkt met Engels bij Google).
Anoniem: 120539
@dycell11 mei 2020 20:04
Op zich heeft Microsoft zijn NL taal-bibliotheek prima voor elkaar; natuurlijk zie je dat in Office zelf, maar ook de voorspellende functie (en daarmee het hele toetsenbord) op Windows Mobile was superieur aan wat ik nu op zowel Android als iOS ervaar.
En de nieuwe Microsoft Editor, die ook als extensie beschikbaar is in browsers (Edge, Chrome), spreekt ook Nederlands. Ideaal, want die spellingscontrole is toch echt een pak beter dan de ingebouwde. Een beetje het Grammarly alternatief, maar dan ook in andere talen beschikbaar.

Microsoft doet dus ook wel dingen met Nederlands. Niet alles, maar ze zijn ons zeker niet vergeten.

[Reactie gewijzigd door xFeverr op 11 mei 2020 20:12]

Als ze het echt goed doen hoef je helemaal geen taal in te stellen en herkent de software het vanzelf.
Ik hoop vooral dat je het simpel kunt uitzetten want ik vind dat soort dingen echt zwaar irritant. Zie net dat het in de tekst staat.

[Reactie gewijzigd door Terrestrial op 11 mei 2020 18:30]

Mee eens. Moet nu al opletten dat mijn reacties op mensen niet teveel lijken op de automatisch gegenereerde "Ok thanks" of "got it, thank you" in Gmail.
Autocorrect vind ik echt een vloek en zegen. Fijn als het fouten corrigeert, maar heeel naar als het "fouten" "corrigeert"
Haha. Hope so too.

Regards,

Cis

Get Outlook for Android
Een van de eerste woorden die ik aan mijn woordenboek toevoeg is altijd het woord 'kutautocorrectie' zodat ik die in whatsapp snel kan gebruiken voor als het weer eens een keer mis is gegaan.
Microsoft heeft een lange achterstand in te halen ten opzichte van Google. Zelf vind ik de autocomplete functie in Google erg fijn werken en ze hebben het nu ook geïntroduceerd in Google Docs (tegenhanger van Microsoft Word). Ik kijk er naar uit om ze naast elkaar uit te proberen.
De Nederlandse spellingcontrole zet te pas en te onpas spaties tussen woorden waar helemaal geen spaties horen. Erg irritant. Zal hier niet veel beter zijn ben ik bang.
En verandert nog steeds het woord ‘Windows’ in ‘Windhoos’. Ik moet iedere keer nog lachen..
Een beetje zoals de meeste Nederlanders schrijven ;-P
Dan hoop ik maar dat ze niet zoals Gmail alle woorden, die aan elkaar geschreven horen in het Nederlands, los van elkaar voorstellen, de "Engelse ziekte".
Die Engelse ziekte lijkt ook hier door gedrongen te zijn. :+
Men schrijfd zelfs werk woorden verkeerd.
Maar, als we el kaar maar gebrijpen, toch?
Het gekke is dat die dat niet doet op een MAC. Ik heb een boek geschreven en om die reden elke keer als ik een stuk af had het door mijn CustoMac Microsoft Word gehaald en dan kwamen dat soort dingen wel aan het licht. Met andere woorden, de spellingscontrole op Windows is naar mijn ervaring slechter dan op een MAC. Bijvoorbeeld, ik schreef nogal eens "koffie drinken", en in Word op de MAC werd dan aangegeven dat dat aan elkaar geschreven dient te worden. Ik had mijn gekochte Office tegelijk op beide machines geïnstalleerd en op updates gecontroleerd.
Mooi, dan hoop ik dat de volgende feature een knop is om die hele handel uit te schakelen.

Nee, ik probeer niet zomaar in het wilde weg negatief te doen. Als je vaak in verschillende talen, soms door elkaar, zaken moet uittypen (sommigen zullen dat herkennen) dan ben je minstens net zoveel tijd kwijt om al die autocomplete te corrigeren als dat je bezig bent met de eigenlijke tekst.

Ik snap het idee, maar voor mij persoonlijk is dit het eerste wat ik aan hulpmiddelen uitschakel op mijn telefoons en eender welk ander platform.Er zullen evenveel success verhalen zijn als verhalen zoals die van mij, maar zoals altijd met dit soort features is de keuzemogelijkheid van groot belang in de gebruikservaring,
Mjah ik geef de voorkeur aan een heel lichte correctie. Maar woordsuggesties kunnen wel handig zijn op de telefoon (daar kan je de voorgestelde woorden zien en ze zitten niet erg in de weg).
Maar een autocorrect die er op stáát dat je technische term vervangen wordt door 'colablikje'... dat is frusterend.
Dus ik begon te typen.
Ik maak het...
Resultaat:
Ik maak het uit, want je bent een enorme kwebbel, je moeder mag mij ook al niet en dus zet ik er een punt achter. Veel succes in je verdere leven.

Terwijl ik wilde schrijven.
Ik maak het uitstekend hier, je moeder belde nog en dat was hartverwarmend. Helaas kunnen we nu niet bij elkaar zijn, maar dat wordt vast beter.

Het is niet meer goed gekomen dankzij de autocomplete.
Niet elke technische vooruitgang is een verbetering. Die autocorrect zet ik overal altijd uit. Ik weet zelf heel goed wat ik op wil schrijven.
Klinkt als een complot van AI om de mensheid in het geheim te sturen (HBO/Westworld seizoen 3)
Het is niet meer goed gekomen dankzij de autocomplete.
... en terecht natuurlijk.

Microsoft en Google weten veel beter dan jijzelf wat je diepste drijfveren zijn; door je zoekgeschiedenis op je pc en je contacten op je mobiel te koppelen aan de autocorrectie komt er nu eindelijk eens te staan wat je écht bedoelde }>
Ja dat is wel waar. :)
Vanaf nu onder aan je mail een regeltje extra:

"Dit bericht is verzonnen door Outlook 365."
Dat zou dan inderdaad verzonnen zijn, want het is tegenwoordig Microsoft 365

(Maar even hè: 8)7 8)7 WAAROM??)

[Reactie gewijzigd door arthur-m op 11 mei 2020 20:59]

Omdat het abonnement tegenwoordig meer dan alleen Office is, je krijgt bijv. ook OneDrive en Teams.
Dan nog.. ik vind het echt een stompzinnige naamswijziging.. (jaja, mening, geen feit)...
Echt bijna kent Office 365
En bijna iedereen is er positief over, het heeft bijna geen negatieve associaties. (Uitzonderingen zijn er altijd, maar het is echt heel goed, daar kun je niet omheen)

En vwb OneDrive en teams: OD is al heel lang gemeengoed binnen het Office landschap. In het begin was dat wennen, maar nu langzamerhand vindt het zijn weg.
Teams is nieuw, maar de associatie met samenwerken snapt iedereen binnen het Office pakket. Zakelijk is er gevoelsmatig direct een idee van samenwerken, team, gemeenschappelijkheid..

Maar al die zaken en al die associaties zijn er gewoon niet met Microsoft 365. Ik vind het niet lekker bekken, niet goed gepositioneerd en geen fijne associaties..

Ik vind het echt een misser...
Maar technisch gezien is OD nog steeds geen kantoorprogramma, hoe je het ook wendt of keert. Je moet het in dit geval heel letterlijk nemen: denk terug aan een ouderwets kantoor en wat ze daar altijd gebruikten. Papier voor teksten (Word), tabellen en grafieken (Excel), pitches met foto's (PowerPoint), administratie/receptie (Outlook), etc. Als verlengstuk kan Teams nog wel aangezien men op kantoor ook overleg pleegt, maar OD past daar gewoon niet bij.
Dit jaar heet ie overigens Microsoft 366.
Of Microsoft 360, dan is de cirkel weer rond.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee